צפייה בגרסה מלאה : גיר ידני בלי דוושת קלאץ' (נגזר)
עד שברונקו יהיה זמין לרוב האנשים פה, יש מצב שדוושה אחת תעלם :-)
https://www.thedrive.com/news/44163/ford-patents-manual-transmission-that-doesnt-need-a-clutch-pedal
אי שם בשנות ה-80 היה לנו טרקטורון סוזוקי גיר רגיל בלי ידית קלאצ'..
מה חדש?
היה חיפושית עם גיר חשמלי. בלי רגלית מצמד.
אפילו בג׳אווה של שנות השמונים הקלאץ׳ היה אופציונלי (לפחות ידית הקלאץ׳...)
באמת ניסיתי להזכר באיזה אופנוע היה לי את זה ;)
תודה.
ehudzeelim
07-02-22, 11:51
בחיפושית לא היה גיר חשמלי, זה היה ממיר מומנט עם מצמד מכני.
באופן כללי זה נקרא גיר חצי אוטומט, נציגים בולטים היו: חיפושית, סיטרואן ,DS, GS pallas, ועוד רבים.. במכוניות האלה לא היתה דוושת מצמד.
בג'אווה שאני מכיר (דגם 639) זה דווקא לא היה קיים, היה גיר רגיל (והייתה ידית מצמד). אבל, היה מנגנון שבלחיצה קלה על דוושת ההילוכים הקלאץ היה מתנתק לפני העברת ההילוך ולכן ניתן היה להעביר הילוכים ללא לחיצה על ידית המצמד. בזינוק מעמידה היית חייב ללחוץ את הידית כמו בכל גיר רגיל.
היסטוריה..
אפילו בג׳אווה של שנות השמונים הקלאץ׳ היה אופציונלי (לפחות ידית הקלאץ׳...)אכן, כשקראתי את הכותרת זה העלה לי זיכרונות מהאופנוע ג'אווה האדום.
זה לא נקרא גיר רובוטי?
בגיר רובוטי יש מצמד, רק שמנוע סרבו לוחץ עליו.
אוטובוס ליילנד משנות ה-50
https://www.egged.co.il/%D7%94%D7%99%D7%95-%D7%96%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8-2523-%D7%A2%D7%99%D7%93%D7%9F-%D7%94-%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%A0%D7%93-%D7%91%D7%90%D7%92%D7%93.aspx
גם בסאאב שהיה לנו היה גיר חצי אוטומט ,
שנות השמונים המופלאות :-)
אוטו של יצרן אוניות ...
סאאב ייצרו מטוסים, לא אוניות.
גם לנו היה 95 ו 96 (שנת ייצור 73 72)
הוא התכוון יצרן טנקים....
אני חי בזכות סאב כזה (משאית בטון נכנסה בנו ב1973.... והדביקה אותנו לעמוד) שרדתי, גם אמא ואבא שלי
היתה לנו רנו טווינגו מודל 93' או 94', חמישה הילוכים, בלי דוושת קלאץ'.
היתה לי סיטרואן פאלאס 3 הילוכים ללא קלאצ חושב שהיתה 84
אני חושש שקצת התבדרנו ואיבדנו את הנקודה. כולם פה התחילו לספר מה היה ב 48....
אבל עובדה, שפורד כתבו פטנט(ים) חדש(ים).
אז מי שזה באמת מעניין אותו, ו \או רוצה ללמוד, אני שמתי את זה פה, כדי להראות שיש רעיונות חדשים.
מעניין אם למי שיש רשיון רק לרכב אוטומטי
יוכל לנהוג ברכב כזה.
GodsFather
09-02-22, 15:21
היה חיפושית עם גיר חשמלי. בלי רגלית מצמד.הייתה לי כזו. קסם של רכב.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מישהו יכול לתת תקציר איך הגירים שהזכרתם עבדו ?
בסאאב היה מן ראצ'ר בגיר, כל עוד ציר היציאה בגיר מהיר מציר הכניסה לגיר יכולת להעביר הילוכים בלי קלאצ, תחילת תנועה ועצירה חייבו קלאץ.
וגם הייתה ידית קטנה ליד דוושא הגז "לנעול" את הרצ'אר לקבל בלימת מנוע, נגיד בירידה, ואז כל העברת הילוך חייבה קלאץ.
במצב לא נעול, יכולת להרפות מדוושא הגז להעביר הילוך ולתת גז שוב.
ehudzeelim
09-02-22, 16:37
׳‘׳¡׳׳׳‘ ׳”׳™׳” ׳׳ ׳¨׳׳¦'׳¨ ׳‘׳’׳™׳¨, ׳›׳ ׳¢׳•׳“ ׳¦׳™׳¨ ׳”׳™׳¦׳™׳׳” ׳‘׳’׳™׳¨ ׳׳”׳™׳¨ ׳׳¦׳™׳¨ ׳”׳›׳*׳™׳¡׳” ׳׳’׳™׳¨ ׳™׳›׳•׳׳× ׳׳”׳¢׳‘׳™׳¨ ׳”׳™׳׳•׳›׳™׳ ׳‘׳׳™ ׳§׳׳׳¦, ׳×׳—׳™׳׳× ׳×׳*׳•׳¢׳” ׳•׳¢׳¦׳™׳¨׳” ׳—׳™׳™׳‘׳• ׳§׳׳׳¥.
׳•׳’׳ ׳”׳™׳™׳×׳” ׳™׳“׳™׳× ׳§׳˜׳*׳” ׳׳™׳“ ׳“׳•׳•׳©׳ ׳”׳’׳– "׳׳*׳¢׳•׳" ׳׳× ׳”׳¨׳¦'׳׳¨ ׳׳§׳‘׳ ׳‘׳׳™׳׳× ׳׳*׳•׳¢, ׳*׳’׳™׳“ ׳‘׳™׳¨׳™׳“׳”, ׳•׳׳– ׳›׳ ׳”׳¢׳‘׳¨׳× ׳”׳™׳׳•׳ ׳—׳™׳™׳‘׳” ׳§׳׳׳¥.
׳‘׳׳¦׳‘ ׳׳ ׳*׳¢׳•׳, ׳™׳›׳•׳׳× ׳׳”׳¨׳₪׳•׳× ׳׳“׳•׳•׳©׳ ׳”׳’׳– ׳׳”׳¢׳‘׳™׳¨ ׳”׳™׳׳•׳ ׳•׳׳×׳× ׳’׳– ׳©׳•׳‘.
׳¨׳§ ׳׳•׳¡׳™׳£ ׳©׳‘׳¡׳׳׳‘ ׳¢׳“ ׳›׳׳” ׳©׳׳*׳™ ׳–׳•׳›׳¨ ׳”׳¨׳¢׳™׳•׳ ׳”׳™׳” ׳—׳™׳¡׳›׳•׳ ׳‘׳“׳׳§, ׳•׳”"׳₪׳¨׳™׳™׳׳•׳£" ׳”׳–׳” ׳׳›׳ ׳”׳™׳” ׳—׳¡׳›׳•׳*׳™, ׳׳‘׳ ׳’׳ ׳׳¡׳•׳›׳.
׳”׳’׳™׳¨ ׳¢׳¦׳׳• ׳”׳™׳” ׳™׳“׳*׳™ ׳׳—׳׳•׳˜׳™׳ ׳—׳•׳¥ ׳׳”׳₪׳˜׳*׳˜ ׳”׳*"׳ ׳©׳×׳™׳׳¨׳×
ehudzeelim
09-02-22, 16:43
בסאאב היה מן ראצ'ר בגיר, כל עוד ציר היציאה בגיר מהיר מציר הכניסה לגיר יכולת להעביר הילוכים בלי קלאצ, תחילת תנועה ועצירה חייבו קלאץ.
וגם הייתה ידית קטנה ליד דוושא הגז "לנעול" את הרצ'אר לקבל בלימת מנוע, נגיד בירידה, ואז כל העברת הילוך חייבה קלאץ.
במצב לא נעול, יכולת להרפות מדוושא הגז להעביר הילוך ולתת גז שוב.ועכשיו בעברית
רק מוסיף שה"פריילוף" הזה נועד לחיסכון בדלק,
וזה באמת היה חסכוני, אבל גם מסוכן.
חוץ מהפטנט הזה, הגיר היה ידני רגיל
Sent from my SM-J510H using Tapatalk
אחדד את השאלה....
תוסיפו גם למה נכשלו כל הפטנטים האלו.
זה מעניין, כי על הנייר זה מוצר שאמור היה להמריא אבל עובדה שלא.
ב אופנוע שטח , כולל מעכשיו , הלחיצה על הקלאץ לצורך העברת הילוכים היא ״המלצה ״
Sent from my iPhone using Tapatalk
GodsFather
09-02-22, 20:58
ב אופנוע שטח , כולל מעכשיו , הלחיצה על הקלאץ לצורך העברת הילוכים היא ״המלצה ״
Sent from my iPhone using Tapatalkבאופנועים מסויימים יש אפשרות מהיצרן לתוספת שמיתרת את השימוש בקלאצ למעט בזינוק/התנעה. שטח,כביש,ספורט ועוד.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
היה חיפושית עם גיר חשמלי. בלי רגלית מצמד.
הגיר לא היה חשמלי, גיר ידני רגיל לגמרי, עם ממיר מומנט בנוסף לקלאץ.
הקלאץ היו מופעל ע"י מנגנון פניאומטי שהופעל חשמלית מידית ההילוכים, כל תנועה בידית גרמה לפתיחת ברז חשמלי ולהפעלת הקלאץ.
הידית הייתה מורכבת משני מוטות ששולבו במפרק כדורי, לכל צד הייתה דיסקית שחוברה לצד אחד של מעגל חשמלי, כשנגעו בידית נוצרה זווית בין החלקים והטבעות נגעו וסגרו מעגל חשמלי, כשזה לא עבד, זה יכל לשגע פילים - או שהיה צריך ללחוץ חזק מאוד או שסתם הנחת יד הפעילה את הקלאץ.
כשזה היה מכוון, זה היה מגניב מאוד.
מתחת לכנף ימין היה מיכל לחץ אוויר, על משאבת השמן הייתה משאבת אוויר ובכלל היו שם מלא חלקים מיותרים.
הסבתי אחת כזו לגיר רגיל עם שלוש דוושות.
יש שיאמרו שהצלתי חיפושית, יש שיאמרו שרצחתי היסטוריה.
הגיר לא היה חשמלי, גיר ידני רגיל לגמרי, עם ממיר מומנט בנוסף לקלאץ.
הקלאץ היו מופעל ע"י מנגנון פניאומטי שהופעל חשמלית מידית ההילוכים, כל תנועה בידית גרמה לפתיחת ברז חשמלי ולהפעלת הקלאץ.
הידית הייתה מורכבת משני מוטות ששולבו במפרק כדורי, לכל צד הייתה דיסקית שחוברה לצד אחד של מעגל חשמלי, כשנגעו בידית נוצרה זווית בין החלקים והטבעות נגעו וסגרו מעגל חשמלי, כשזה לא עבד, זה יכל לשגע פילים - או שהיה צריך ללחוץ חזק מאוד או שסתם הנחת יד הפעילה את הקלאץ.
כשזה היה מכוון, זה היה מגניב מאוד.
מתחת לכנף ימין היה מיכל לחץ אוויר, על משאבת השמן הייתה משאבת אוויר ובכלל היו שם מלא חלקים מיותרים.
הסבתי אחת כזו לגיר רגיל עם שלוש דוושות.
יש שיאמרו שהצלתי חיפושית, יש שיאמרו שרצחתי היסטוריה.
איך לא חשמלי ;)
עם כל ההסבר שלך על סגירת מעגל חשמלי ;)))
הבעיה הראשית שם היתה .. לא יודע איך קוראים לזה. ג׳יפה כזאת שנוצרת על המגעים ואז המעגל לא היה נסגר.
הונדה קאב האגדית האלמותית, הדו"ג הנמכר ביותר בעולם לאורך השנים, הייתה עם פטנט מצחיק כזה ללא קלאצ', ואותה רגלית משמשת גם לברקס
אחורי, כלומר החלק האחורי שלה ברקס, והקדמי להעברת הילוכים בלי קלאץ.
שיא האמינות והחסכון בדלק. עד היום.
ehudzeelim
10-02-22, 13:35
, ואותה רגלית משמשת גם לברקס
אחורי, כלומר החלק האחורי שלה ברקס, והקדמי להעברת הילוכים בלי קלאץ.
.
לא.. הרגלית הילוכים (ברגל שמאל) היא בעלת דוושה אחורית וקדמית, לשימוש העקב במקום להכניס את החלק הקדמי של כף הרגל מתחת לדוושה..
הברקס האחורי נמצא בצד שני (ברגל ימין)
איך לא חשמלי ;)
עם כל ההסבר שלך על סגירת מעגל חשמלי ;)))
הבעיה הראשית שם היתה .. לא יודע איך קוראים לזה. ג׳יפה כזאת שנוצרת על המגעים ואז המעגל לא היה נסגר.
הגיר לא היה חשמלי, הפיקוד של הקלאץ היה חשמלי. ולא, לא כיף איתי במסיבות.
קורוזיה
נזכרתי ..
שיתוך !
הגיר לא היה חשמלי, הפיקוד של הקלאץ היה חשמלי. ולא, לא כיף איתי במסיבות.
זה בסדר ;).
אני בחיים לא הלכתי למסיבות.
מקבל את התיקון.
לא.. הרגלית הילוכים (ברגל שמאל) היא בעלת דוושה אחורית וקדמית, לשימוש העקב במקום להכניס את החלק הקדמי של כף הרגל מתחת לדוושה..
הברקס האחורי נמצא בצד שני (ברגל ימין)
צודק…
רכבתי עליו כשליח פיצה לפני יותר מ 20 שנה.
למרות ההתעללויות הרבות (גיל 17) הם טופלו והחזיקו שנים על גבי שנים, לעומת קטנועים עם וריאטור שמתו די מהר בתנאים האלה.
הקטע המגניב בקטנועים האלה היה מגיע בעליות תלולות.
אתה בפול גז, הקטנוע לא סוחב, מוריד הילוך בלי לשחרר מצערת וברגע שאתה עוזב את הרגלית אתה למעשה "זורק" קלאצ׳, והשאר היסטוריה.
Sent from my LM-V450 using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.