צפייה בגרסה מלאה : לא פוליטיקלי קורקט: גם באוסטרליה יש ערסים?
שעיר בגב"ב
13-02-22, 12:18
https://www.youtube.com/watch?v=rQBM3z-99PE
אנדרו 4XO האוסטרלי/דרום אפריקאי בתגובה על התגובות לסרטון שלו
מלפני כמה ימים על הערסים האוסטרלים שנוהגים
בניסאן פטרול (לפחות זאת התדמית של נהגי הפטרול באוסטרליה).
כל כך מזכיר את הבעיות איתן מתמודדים כאן.
כמובן שמומלץ לראות קודם את הסרטון שהוציא לפני כמה ימים על "נהגי הפטרול" באוסטרליה.
במקרה הזה מסכים עם כל מילה של אנדרו(אנ-דרור ברלי).
עם כל הכבוד,
הבחור הזה משעמם גם כשהוא מדבר על נושאים מעניינים. אז לראות עשרים דקות שלו על נושא כזה....
נשברתי אחרי דקה.
כן. כל מדינה מתמודדת עם הערסים שלה.
לצפות בו מדבר זה כמו לצפות בשיעור מתמטיקה בזום.
סיפור אמיתי: ב 2015 היתי בלוס אנג'לס -בתשע בבוקר אני יוצא מהמלון לעבוד-ומחוץ למלון עומדת קמארו לא V8 שנראית כאילו מישהו עבר על כל הקטלוג של JEGS ואמר "לא, לא, צריך שזה יראה ממש ממש ממש רע" עם מוזיקה - ומי שהיה איתי מציץ בעדינות בנהג שמחכה באוטו, ואומר לי את המשפט האלמותי "כל הביוב של מכסיקו התנקז לפה". ואז הנהג צעק לחבר שלו "אופיר בוא, הם ווייטינג לנו!!!!!!!!!!!!!".
דווקא מאוד כדאי לגייס קצת סבלנות ולהקשיב לו עד הסוף.
הוא מתאר מצב מאוד דומה למה שקורה כאן ולאן תרבות הערסים הזו תוביל גם אותנו.
הוא מתאר מצב מאוד דומה למה שקורה כאן ולאן תרבות הערסים הזו תוביל גם אותנו.
פאק, זה ידרדר אותנו להיות כמו... אוסטרליה?
[emoji16]
boaz avrahami
13-02-22, 20:34
אם היית מקשיב היית מבין שזה מוביל אותנו להיות כמו בדרום אפריקה. כולל דוגמאות.
הוא מיגע קצת אבל הוא נותן לנו הצצה מצויינת לעתיד עם החוק של בן ברק.
אבל למה לטרוח ולהקשיב… זה ממילא לא שייך למציאות שלנו
boaz avrahami
13-02-22, 22:53
החלק החשוב למי שאין סבלנות להקשיב לכל ההופעה נמצא פחות או יותר בין דקה 9 לדקה 13 וחצי
למה שיקשיבו.
תרבות האמל"ק השתלטה גם כאן
כמה ערסים שמקלקלים לכולם.
זו השורה התחתונה שלו. לא מסר חדשני או פורץ דרך- אולי הצורה שבה הוא פונה לזה שנוסע על החוף - ומסביר לו שהוא מקלקל לעצמו העתידי שעוד כמה שנים ירצה לטייל בכיף ולא יוכל בגלל מה שעצמו הצעיר עשה - כן מהווה טיעון חדש. מצד שני..... נראה לי שאין מי שיקשיב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
למה שיקשיבו.
תרבות האמל"ק השתלטה גם כאן
סליחה באמת שאני לא מסוגל לשמוע את הצנון.
או שמא תרבות החוסר סבלנות לאנשים ששונים ממך התפשטה גם כאן?
ישבתי להקשיב לכדור ההרדמה האוסטרלי - והאמת שהוא צודק, אבל אין שום דבר שניתן לעשות בנדון. התופעה שהוא מתאר אינה יחודית לאוסטרליה. לפני שבועיים כשעליתי לצפון ראיתי כמה JL מושקעים להחריד משתוללים ביער אודם - ממש כמה מטרים מאיפה שישבנו. צלחות, בלגאן. מבט אחד בחבר'ה עם ה JL הבהיר היטב שאלה לא חבר'ה שאתה רוצה להתעסק איתם.
וזה מעלה את השאלה- מהם בעצם אותם "חבר'ה שלא רוצים להתעסק איתם"?
הרי ברור לכולם שזו מכבסת מילים מטורפת, האם אמא של מכבסת המילים ברוטב פוליטיקלי קורקט. האם זה כל מי שנוהג על רנגלר בנוי? במרחק של 3 דקות הליכה מהבית שלי יש JK שיושב על 37, כל האוטו יצא מהקטלוג של פוייזון ספיידר. פעם אחת נפגשנו ברמת גן במרום נווה. הערתי לו שהרכב ממש מרשים ושאלתי עם הוא עם רוביקרולר. הבן אדם הגיב בלבביות, נתן הסבר קצר על הרנגלר, איש נחמד שאני בטוח שכיף לטייל איתו. איך ידעתי שהוא לא נמנה על "חבר'ה שלא רוצים להתעסק איתם"? גם כאן אתם יודעים היטב את התשובה. וגם כאן נכנסת מכבסת המילים המטורפת. הפוליטיקלי קורקט וכו.
אני אישית חושב אגב שזו אחת הבעיות הקשות ביותר של מדינת ישראל. לא הערסים, העובדה שמעולם לא טרחנו להגדיר מהם ערסים - וכשאין הגדרה לבעיה אז אי אפשר לטפל בה. מדוע לא הגדירו מהם ערסים? מי יצר את הערסים וטיפח אותם פוליטית ? מי יצר את המירי רגבים והאתי כרייפים? אתם באמת רוצים להיכנס לזה? אני לא. עובדתית, אני לא חושב שבאוסטרליה תמצא "חבר'ה שלא רוצים להתעסק איתם" שהם כמו ה"חבר'ה שלא רוצים להתעסק איתם" שיש לנו. אני מניח שהם...אה....יותר אוסטרלים. הנה דוגמה לערסים אוסטרלים כפי שצחקו על הנושא-
https://www.youtube.com/watch?v=BT7GHaHSpZ4&ab_channel=Sleep%26Go
אבל עובדתית גם שם יש כאלה. גם להם יש ערסים, מה שבעצם אומר שזו תופעה. אני אישית בדעה פשוטה של "חיה ותן לחיות" - אבל אני שונא את מי שלא יכול להתחשב בזולת. לא אכפת לי מי אתה ומה אתה, מצידי תהיה איגואנה. אבל אם אתה פוגע באיכות החיים של סובביך (ותכלס זה מה שמפריע בערסים) אז אתה חלאה.
אבל אני נזכר בכתבה אחת מכוננת, כתבה שלעניות דעתי היתה צריכה להופיע בעמוד הראשי של כל עיתון בישראל - כתבה שפורסמה לפני לא פחות מ 14 שנים. הכתבה הזאת היא נבואה מפחידה ולמרות שגם שם יש שימוש נרחב מאוד בפוליטיקלי קורקט, אני חושב שזו כתבה שחשוב לקרוא
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3574576,00.html
אבל אני נזכר בכתבה אחת מכוננת, כתבה שלעניות דעתי היתה צריכה להופיע בעמוד הראשי של כל עיתון בישראל - כתבה שפורסמה לפני לא פחות מ 14 שנים. הכתבה הזאת היא נבואה מפחידה ולמרות שגם שם יש שימוש נרחב מאוד בפוליטיקלי קורקט, אני חושב שזו כתבה שחשוב לקרוא
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3574576,00.html
יכול להיות שנבהלו מהקפיצה בתעבורה לדף?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220214/a581463aa6dffd12b53e94c767c0da4a.jpg
יכול להיות שנבהלו מהקפיצה בתעבורה לדף?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220214/a581463aa6dffd12b53e94c767c0da4a.jpg
למה עוד לא יצאנו למלחמה בערסים?
לפני שנתאבד קולקטיבית, יש לצאת נגד מי שגדלים לאורה של התנהגות אלימה ולבסוף מקבלים חסות ממשפחת פשע
אורן רייס
פורסם: 29.07.08 , 10:11
עוד לפני שהאיראנים יעשו את זה, אנחנו נעשה את זה לעצמנו. האויב האמיתי מכרסם בנו מבפנים, כמו סרטן ממאיר ויש לו שם - ערסים. לא, בניגוד למה שנהוג לחשוב, הם לא שייכים לעדה מסוימת. יש בהם מכל טוב ומכל העדות והעמים. הם גדלים כפרחחים חסרי תרבות, מקצתם הופכים לעבריינים, שהופכים את חיינו בפיסת הארץ הזו לגיהינום עלי אדמות. הם מתחילים בזלזול בבית הספר, בגיבוי ההורים, עוברים לאלימות קלה, להשחתת רכוש ציבורי, ואחר כך מקבלים רישיון נהיגה ומסכנים חיים. הסוף נגמר בדקירות ובירי בחפים מפשע.
איך קרה שחברה המתיימרת להיות תרבותית ושוחרת חינוך ומדע, הפקירה את גורלה בידי חבורת בריוני רחוב שמאיימים על קיומו של כל אחד מאיתנו ועל קיום ילדינו? הסיבה העיקרית היא שבמשך שנים, נמנע דיון ציבורי אמיתי בבעיה, בעיקר מסיבות "פוליטיקלי-קורקט". אף אחד הרי לא רוצה שיאשימו אותו חלילה בגזענות, ולכן - עדיף לא לטפל בסיבות לאותה עבריינות פרחחית, שצמחה למימדי ענק. במדינה שחיה בהדחקה, לא מדברים על הבעיות. מחכים שהן יתפוצצו לנו בפנים. מישהו אמר חיזבאללה? חמאס? אה, סליחה. יש "רגיעה". עוד מונח פוליטיקלי-קורקט שמאחוריו עומדות מילים מאיימות כמו התחמשות והתעצמות, שאותן רצוי לשמור למועד אחר.
מי שמחרבים כל פיסת אדמה במדינה הזו, לא צמחו משום מקום. הם צמחו בבתים המקדשים תרבות וולגרית על חשבון הוצאות לחינוך ולתרבות, הם צמחו במקומות שבהם הסמל על האוטו חשוב מהציון בתעודה. הם צמחו במשפחות שבהן אמא ואבא מדברים באלימות לשכנים, למורים ולרופאים, וגם מכניסים אגרוף פה ושם או הופכים שולחן, כי בישראל זו הרי חובה להפוך שולחן, "אחרת לא מקבלים שירות". הם רואים את אבא "שודד רמזורים". לא לדאוג. הכל בסדר, וייגמר בצחוקים.
אחר כך הם יגדלו, יזלזלו במורים, כמו שלמדו מאמא ומאבא, ישרטו מכוניות, יצפרו, ישחיתו ספסלים ציבוריים ובבוא היום - יחזיקו סכין ויילכו לשדוד עורכת דין מרמת השרון, או קשישה חסרת ישע מחיפה. בסוף ייצמדו למשפחת פשע. מי צריך שירות צבאי או אוניברסיטה כשיש משפחת פשע? זה הרי הביטחון שתמשיכו להתפרנס בכבוד וגם תשרדו.
אז לפני שנתאבד קולקטיבית, יש להכריז מלחמה על אותם עבריינים. כפי שעשה רודי ג'וליאני, ראש העיר המיתולוגי של ניו-יורק, שאימץ את תורת "החלונות השבורים", הדוגלת בהשלטת מדיניות שיטור אגרסיבית, שראשיתה בסיכול עבירות קלות. תחילה יש להחזיר את כושר ההרתעה למורים, המגלים רפיסות מול תלמידים אלימים ומול הוריהם האלימים לא פחות. לחזור לעונשים מרתיעים, כפי שעושים במידה לא מבוטלת של הצלחה בפרויקט "עיר ללא אלימות", שהתחיל באילת.
את המגמה הזו יש להמשיך מבית הספר - לרחובות העיר - ביישום מדיניות קשוחה ובלתי מתפשרת נגד הערסים. שוטרים יידרשו להתעמת עם עברייני רחוב ועם חבורות רחוב קולניות שאיבדו כל רסן. נראה כי למשטרה יש את כל האמצעים בעולם נגד שמאלנים ופלסטינים בנעלין ונגד מתנחלים סוררים, שצריך לפנות מאיזה חבל ארץ. את אותם אמצעים יש להתחיל להפעיל במוקדים המוזנחים, שיד החוק רועדת להיכנס אליהם. גם בתי המשפט יידרשו לשתף פעולה. חוק יסוד כבוד האדם וחירותו איננו חוק יסוד כבוד העבריין וחירותו. גם לקורבנות יש זכויות.
ככלות הכל, ואולי בזה צריך להתחיל - יש להפנות משאבים עצומים לאיום העיקרי על עתידנו. מערכות חינוך ואכיפת חוק חולות ומדורדרות. יש להזרים כספים ומשאבים למערכת החינוך, למשטרה ולבתי המשפט, גם על חשבון הפחתת מספר אוכלי החינם בצה"ל. למנוע בכל מחיר בריחת מוחות מישראל, שאם לא כן - באמת נישאר מוקפים באויבים ובערסים. ביום ההוא, אפשר יהיה לומר שלום לחזון הציוני, לנעול את מפעלי ההיי-טק ולעבור לאוגנדה.
אורן רייס, ראש דסק חדשות ב-ynet
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
לפנייה לכתב/ת
כמי שנוהג על רנגלר שחור משופר שהוא סוג של "ערס מוביל" בעיני ציבור הג'יפאים אני שואל את עצמי ואותכם האם גם אתם כמו האוסטרלי הטרחן הייתם נמנעים מלרכוש רכב שחשקה נפשכם רק בגלל התדמית השלילית המודבקת למי שנוהג בכזה רכב?
כיום מבחינתי התשובה החד משמעית היא לא
אבל בעברי המוטורי נמנעתי מרכבי ב.אמ.וו. בדיוק בגלל זה ובדיעבד מצטער על כך
שלמה זה תלוי.
אם היית יודע בוודאות שבכל נסיעה יעצרו אותך לביקורת כי אתה נוסע ב"סובארו פשע" מודרני, והרכב הוא גם רכב יומיומי, אז כן. זה שיקול.
היתה תקופה שבה רכבתי על טימקס. כמות הפעמים שעצרו אותי, לא משתווה לשום אופנוע או קטנוע אחרים שהיו לי. אם זה בסופש כשאתה לא בלחץ זמן ומאחר לפגישה, אין עם זה בעיה, השוטרים מבינים עם מי יש להם עסק ולא מציקים (זת'ומרת, עוצרים, בודקים רשיון, אומרים שלום ויום טוב, ומשחררים) אבל ברכב יומיומי? בהחלט שיקול.
את כתבתו של אורן רייס על הערסים ו/או קישור אליה העליתי לכאן לפחות פעמיים בעבר. אני מקווה בשבילו שלא נדקר מאז על ידי אחד מהם.
כל מי שטייל בשלג ברמת הגולן לפני שלושה שבועות פגש את החבורות האלה שתומר מתאר.
אז כן, המקבילים ל-bogans האוסטרליים בניסאן פטרול הם הערסים שלנו ברנגלרים. לא רק בשחור שלמה. גם בלבן.
ובהשתוללויות על בכבישים - כולם בוודאי ראו את סרטון התאונה מאתמול עם הפרארי והסיאט לאון. שלוש שניות צפיה, וכל אחד יכול לצייר לכם פרופיל של המעורבים ומאיפה הם באים - וכמובן שאף אחד לא יטעה. הפרופיילינג תמיד מדייק. זה אותו סטריאוטיפ שמכה שוב ושוב.
אלה בדיוק אותם פרצופים ש"אנחנו לא רוצים להתעסק איתם". ובגלל הפוליטיקלי-קורקט גם אסור לומר מי הם ואסור לאפיין אותם. אבל כולנו יודעים לזהות בחצי שנייה, להיזהר ולהתרחק מהם. כולנו יודעים מהיכן ומאיזו תרבות הם מגיעים, איזו מוסיקה הם אוהבים, מה סגנון הדיבור וההתנהגות וגם מה יקרה למי שיעיר להם הערה.
הבעיה אינה בערסים/bogans אלא בפוליטיקלי-קורקט. זה שורש כל הרע.
הבסיס והיסוד ליכולת לטפל בבעיה, הוא קודם כל להכיר בבעיה ולהגדיר אותה. הפוליטיקלי-קורקט הוא הסירוב העיקש להכיר בבעיה ולדבר עליה וזה בדיוק מה שמפמפם את תרבות הערסים, את ההשתוללות, את האלימות. כשחברה אנושית תרבותית מסנדלת את עצמה מכל יכולת להגן על עצמה, על רכושה, על תרבותה ועל ערכיה ועל סביבתה, מבבונים אלימים גסי רוח ודיבור - וכל זה רק בגלל ששד ה"גזענות"/"אפליה" ירים את ראשו. ואז היא מנסה "להכיל תרבויות אחרות" - תרבויות וולגריות ופרימיטיביות של קללות וצעקות ואלימות ופריקת כל עול וכל-דאלים-גבר והפיכת שולחנות וסגירת חשבונות ובעיקר של כבוד, כבוד כבוד - העיקר הכבוד. ה"כבוד" המזרח-תיכוני הזה שבכל רגע שוכב על הכביש וכל הזמן מוכרחים להרים אותו ולהראות לכולם מי הגבר כאן.
אז לא, איל.
אין לי יותר לא סבלנות ולא סובלנות לשום "אחר" שמשתולל. לא בכביש ולא בטבע, לא בשכונה ולא במגרש כדורגל. לא מוכן לקבל יותר שום "אחר" שצועק ומקלל, שרומס שדות, שמשליך אשפה, שמאיים, שמרים ידיים, שמחריד את כל סביבתו ב"מוסיקה" צרחנית בקולי קולות, שגונב, רומס, הורס, שורף ומטיל טרור. אין לי יותר רבע-גרם של סבלנות. לא רוצה "להבין" אותו ואת המניעים שלו. לא רוצה לדבר איתו. אנחנו לא מאותו עם. זה לא אח שלי וכנראה שגם לא אח שלך.
יגידו שאני גזען? שיגידו. יש עובדות שאין ויכוח איתן, אנחנו רואים את זה ביומיום וכולנו יודעים את האמת. בקרוב נצטרך לוותר על התחביב שלנו בגלל שבכל השנים האלה היו לנו סבלנות וסובלנות לאותם "אחרים". קיבלנו אותם בשם הפוליטיקלי-קורקט ואפשרנו להם לגדול למימדים המפלצתיים שלהם כיום. החוק של בן-ברק הוא התוצאה וזו רק ההתחלה. עכשיו תתמודדו.
אני כולה דיברתי על סובלנות לאנשים שלא סובלים את הצנון... 😶
כמי שנוהג על רנגלר שחור משופר שהוא סוג של "ערס מוביל" בעיני ציבור הג'יפאים אני שואל את עצמי ואותכם האם גם אתם כמו האוסטרלי הטרחן הייתם נמנעים מלרכוש רכב שחשקה נפשכם רק בגלל התדמית השלילית המודבקת למי שנוהג בכזה רכב?
נמנע מרנגלר *שחור*.
שמע, הוא צנון והוא קצת מטרחן, אבל אתה לא מוכרח לאהוב אותו. רק להקשיב למה שיש לו לומר, כי הוא מדבר דברי טעם. הוא נגע בבעיה, בעצב החשוף.
תחליף את המילה "פטרול" במילה "רנגלר", והנה, אתה בישראל.
כולנו מכירים את מוסך הג'יפים הידוע והמוערך שלא מוכן לטפל ברנגלרים JK/JL, למרות שטמונה בהם לא מעט פרנסה בשבילו, רק כי הוא לא רוצה להתעסק עם סוג האנשים המדובר. אין לו סבלנות וסובלנות אליהם ואני מאוד מחזיק ממנו לא רק מקצועית ולא רק כבנאדם, אלא גם בגלל זה.
אבל רק בגלל זה הצנון לא ייהיה בעלים של ניסאן פטרול למרות שהוא חושב שזה רכב מצויין?..... נו שויין. עניין שלו. כאן אני מסכים דווקא עם שלמה - שגם היה לו פטרול והיום על רנגלר - העובדה ש-99% מהרנגלרים המשופרים (וגם הב.מ.וו) הם בידיים של ערסים, לא מונעת ממני לרצות שיהיו לי גם רנגלר וגם ב.מ.וו כלשהי. להזכיר - לפני הרנגלר הם נסעו בסופות וזה לא מנע ממני לאהוב סופה ולהחזיק סופות כבר 23 שנה....
תמיד אמרתי שלערסים יש טעם טוב ברכבים…
לרוב האיפור רע אבל מה שמתחת בהחלט ראוי.
Asaf-a
אסף.א
נמנע מרנגלר *שחור*.
זה קצת בעיתי בארץ מבחינה סטטיסטית - למרות שזה רכב מגניב שפשוט מבקש צבע מיוחד יותר- בארץ רוב מבחר הרנגלרים שיש הם שחור/ לבן יש כמובן בודדים בצבעים אחרים...
יש לינק לסרטון הראשון ?
https://www.youtube.com/watch?v=e3aguetATgY&ab_channel=4xoverland
ההתיחסות לערסים האוסטרליים מגיעה בכמה משפטים בלבד בסוף הסרטון.
מה שתפס אותי היתה ההתיחסות לפת'פיינדר (תקציר: לא רכב שטח ראוי לשמו).
מאוד מסתדר לי עם הסרטון הקודם של רוסלן שרץ פה, שכלל פת'פיידר שהתקשה מאוד במקומות שכל האחרים עברו די בקלות.
.
מה שתפס אותי היתה ההתיחסות לפת'פיינדר (תקציר: לא רכב שטח ראוי לשמו).
.
והסיבה לטענתו שלא מזמינים אותו להשקות של ניסאן יותר (ואאל"ט של עוד כמה חברות שאיתן הוא הסתכסך כש"ליכלך" על רכבים שלהם).
boaz avrahami
14-02-22, 14:29
הוא אולי קצת מעייף אבל הגישה שלו לבניה ולהתיחסות לשטח לגמרי לטעמי אם כי היה אפשר לעשות את זה בפחות מילים.
הלוואי שהיינו יכולים להגיד כאן בעברית בחופשיות את מה שהוא אומר שם באנגלית.
זה שהוא אומר אמת בלי לשבון מסחרי לחברות רק מקנה לו בעיניי עוד הרבה נקודות. אדם ראוי.
שעיר בגב"ב
14-02-22, 15:04
בשם תרבות הפוליטיקלי קורקט גם אומרים כל הזמן "אסור להכליל"!
הרי גם זאת הכללה! הכללה שנולדה מצביעות ומטיפשות.
יש מקרים שבהם בהחלט מותר להכליל כי נסיון החיים שלנו מלמד
אותנו שלפעמים הכללה תציל לנו את החיים.
כולנו מכירים את המשפט "אם זה נראה כמו ברווז, הולך כמו... אז זה כנראה ברווז"
וזה ממש נכון.
אנחנו יודעים לזהות מרחוק ממי לשמור מרחק.
בדיוק כמו התיאור של האוסטרלי (שאכן נוטה לטרחנות) על החניון שמגיעה אליו
חבורת פטרולים עם בלינג בלינג ומוזיקה רועשת וכל השאר, שכולם מייד נכנסים
לכוננות ספיגה. גם כאן כולנו מזהים מרחוק את הקבוצה שמכניסה אותנו לכוננות ספיגה,
וכמעט תמיד מוכיחים לנו שתשכחו מחזל"ש בזמן הקרוב.
אני רק הופתעתי מזה שגם באוסטרליה ודר' אפריקה יש הענשה קולקטיבית.
(אני בטוח ששם זה הרבה יותר "לייט" מאשר כאן)
boaz avrahami
14-02-22, 15:20
יכולים להגיד לא להכליל וזה נשמע מאוד נכון ומנומס אבל קח דוגמא-
שיטת האבטחה הישראלית מבוססת על פרופיילינג ונחשבת לשיטה המוצלחת ביותר.
פרופיילינג זה שם יפה להכללה, לשיוך למגזרים.
שעיר בגב"ב
14-02-22, 15:46
בועז אתה אומר את מה שאני אומר.
ישנם מקרים בהם הכללות מקורן בבורות ודעות קדומות
וישנם מקרים שהכללות מבוססות על נסיון העבר ואת חלקן
אפשר אפילו לגבות בנתונים סטטיסטיים.
דוגמה דומה למה שאתה אומר, בשדות התעופה אם אתה בעל חזות חזות סקנדינבית סיכוי מאוד נמוך
שתקרא הצידה.
אז אני נוטה לקבל את מה שהאוסטרלי טוען.
ועדיין, לא הייתי מתנגד לפטרול (עם מנוע תקין):cool:.
https://youtu.be/rQBM3z-99PE
דקה 10:00, אפריקה זה פה בעצם?!
רגע, לפני 30 ומשהו שנים דודו טופז אמר "צ'חצ'חים" , לא?
elephant man
15-02-22, 10:16
ולפני פחות מ-10 שנים אחד הפרץים קרא שלהם שלופים...
תודה
Sent from my M2010J19SY using Tapatalk
דניאל אדיב
15-02-22, 11:48
אהבתי את הגזענות השנונה של חברי הפורום.
יישר כוח, אתם מלח הארץ..
מזל שאין לכם רנגלר אחרת הייתי חושב אחרת
ולפני פחות מ-10 שנים אחד הפרץים קרא שלהם שלופים...
הפרץ ההוא השתלח במי? בדיוק בקהל שלו.
זו לא גזענות, זו לא אפליה.
הצנון האוסטרלי חרד ברצינות להמשך קיומו של התחביב שלנו.
הבעיות שהוא מדבר עליהן רלוונטיות בכל העולם - ההתנהלות הברברית של חלק (קטן) מחובבי נהיגת השטח עלתה לשאר הציבור ומשם גם למקבלי ההחלטות עד לכאן - והם עושים מעשים.
הדרום-אפריקאים אסרו נהיגה בחופים בדיוק בגלל זה, כי למרות שהרוב הוא נורמטיבי ורק מגיע לחוף כדי לעשות בו קמפינג, עדיין מספיק אחד שמתחרע "כי מותר" ועושה נזק בל ישוער. ולכן עוד מעט גם האוסטרלים יסגרו את החופים לרכב.
אצלנו חוק החופים בתוקף כבר 20 שנה ויותר - בינינו? בצדק. כל מי שנהג להגיע בג'יפ לחוף, לפרוס ציליה וצידנית עם אבטיחים ובירות, זוכר מה הלך שם. איזה כאוס, איזו השתוללות. איזו ערסיאדה. אני הפסקתי להגיע עם הג'יפ לחוף עוד הרבה לפני שנחת עלינו חוק החופים. פשוט הפך להיות לא נעים להגיע לשם ולשהות שם בין מאות הערסים המשתוללים, שגם כשנרגעו קצת ועצרו לנוח, המשיכו להרעיש עולמות עם המוסיקה שלהם ולטנף את החוף בטונות של אשפה.
כן, זה עניין תרבותי. תופעת הערסים/bogans/חוליגנים/איך שתקראו לאותם קופי-אדם אלימים ורעשניים, זו בעיה כוללת שמתהווה בכל מדינה - לא רק בחוף ולא רק בשדות ולא רק בכביש 6 ובמגרש כדורגל אלא בכל מקום. בעיה קשה שנעוצה בפוליטיקלי-קורקט שמכתיב ויתורים - ויתורים בתרבות, ויתורים בחינוך, ויתורים בחקיקה, ויתורים באכיפה ועוד ועוד.
כשמפלס האלימות והונדליזם עולה מעבר לקו האדום, נדרשת פעולה. ומכיוון שהפוליטיקלי-קורקט הוא עדיין זה שמכתיב את ההתנהלות, תהיו בטוחים שלא יטפלו בשורש הבעיה - תרבות, חינוך, אכיפה סלקטיבית וממוקדת על העבריינים, אלא ינקטו באיסורים קולקטיביים. זה מה שמטריד את הצנון והוא כל כך צודק. אבל כל עוד פוליטיקלי-קורקט מכתיב את מהלך העניינים, שום דבר לא ישתנה לטובה.
אהבתי את הגזענות השנונה של חברי הפורום.
יישר כוח, אתם מלח הארץ..
אני חייב לומר משהו. אני שונא אנשים שבקורונה לא שמו מסיכה. שלא שמרו מרחק. אני יודע שזה נשמע מוזר אבל אני שונא כאלה, כי ביקשו שתעשה משהו. לא עשית. אני זוכר איך ישבתי לפניי שנתיים עם גיסי, רופא, שאמר לי "זה מדהים איך ספציפית הם לא מצייתים לחוק. הם לא מבינים שהם חוזרים הביתה והורגים את סבתא???". אני שונא את ההוא, הראשון, ש"השתעל" בכוונה על פקחי משרד הבריאות וצעק עליהם "טפו עליכם שרמוטות".
אני גם שונא אנשים שעושים לכלוך. אנא עארף, תקרא לי "משוגע", זה מפריע לי. כשחושבים על זה, אני שונא את שכנים שלי שהשתלטו על חדר המדרגות ועשו ממנו מחסן. שמו ארונות בחדר המדרגות ועל הדרך הם גם שולחים את הילדים לשחק בחדר המדרגות בקומה שלנו. כדורגל אגב. בקומה עשירית. רגע, עוד משהו: אני שונא אנשים שעושים קריוקי. לא היפנים. אלה שבשעה 12 וחצי בלילה מקפלים את הרמקולים כי המשטרה הגיעה. שניה...אני שונא אנשים אלימים. למה? כי לא כיף אלימות. אני שונא את האנשים שבגללם סוגרים לנו את השטח. המשתוללים.
אלה האנשים שאני שונא. הם הרוויחו את השנאה שלי ושל רוב הדור שלי ביושר. כי בזמן שאני ודומי חיים מגיל אפס כדי לשרת את המדינה, הם שמים עליה זין, הם מטרד, הם משהו שמוריד את איכות החיים של כולם. אני לא יודע למה שאדם יחיה את חייו תוך שימת דגש על חוסר התחשבות באחר. תכלס בזה זה מסתכם. הם הסיבה שאנשים לא רוצים לגור לידם, הם הסיבה ללא מעט פשיעה, אלימות, הון שחור, ירידה ברמת החינוך. כשחושבים על זה- אשכרה פגיעה במדינה.
עכשיו אני רוצה להבין משהו: אני לא שונא אף אחד על סמך עדה. זו גזענות (ועוד אני, חצי חצי, תערובת עדות מוזרה שכמותי ). אני כן שונא על סמך חוסר התחשבות והרס של מדינת ישראל. אתה בעצם רומז שיש כאן אנשים עם שיוך עדתי מסוים שנוטים להתנהגות הזאת??!?!?!?!?
שמע בן אדם....אתה חתיכת גזען.
דניאל אדיב
15-02-22, 13:09
מוזר שלקחת את זה אישית
אתה זה שלוקח את זה אישית...
בעלים של רנגלר?
תקשיב לצנון... לא הרכב אשם...
התנהגויות של אנשים.
ואגב... הפגיעה בסוף היא בהחלט אישית בכל אחד ואחד מאיתנו באופן אישי.
התחביב הולך ונהייה מצומצם...הטיולים.. החניונים... השבילים בהם כל אחד ואחד מאיתנו יכולים לטייל.
הרשויות מתנכלות לבעלי רכבים באופן אישי.
אז כן התנהגות של קומץ בבונים... והמוני אנשים טובי לב ומכבדים... ששותקים מהצד ומקבלים בכניעה התנהגויות כאלו גורמים לפגיעה אישית בטווח הארוך בכל אחד ואחד מאיתנו, בבון או לא, בעל רנגלר או סמוראי.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
נזכרתי בדוגמא מהחיים,
מי שהיה ממארגני את מלך הסלעים (או שאני טועה והוא רק השתתף בחורבן, צר לי עבר זמן..) ... הרס כמה חלקות טובות ביערות קקל... כרת גם כמה גשרים עם הרשויות בדרך ..התאמן מחוץ לשבילים בשמורות מאושרות, היום לצערנו/מזלנו מוכרזות וסגורות למטיילים היום הוא מייצג את מדינתנו בספורט המוטורי ומקבל דחיפה וגיבוי מכל עבר.
דוגמא קלאסית.
המון שלא מוקיע.... מיעוט שהורס להמון.
אתה לא מדייק. הוא לא אירגן. (אבל כן השתתף כמתחרה).
היום הוא מתחרה בעולם תחת דגל ישראל, מארגן כאן אירועים על פי כל החוקים והכללים. בנאדם משכמו ומעלה, בהחלט ראוי לגיבוי ותמיכה.
אם הייתי אתה הייתי קורא לך צבוע.
אבל אני לא... אז יש מי ששותק ומסכים ומגבה ורק טוב בנאומים חוצבים, מתלונן ומקטר מעל דפי הרשת... כמו פוליטיקאי טוב.
ועכשיו בוא תדייק בבקשה,
אצלנו חוק החופים בתוקף כבר 20 שנה ויותר - בינינו? בצדק. כל מי שנהג להגיע בג'יפ לחוף, לפרוס ציליה וצידנית עם אבטיחים ובירות, זוכר מה הלך שם. איזה כאוס, איזו השתוללות. איזו ערסיאדה. אני הפסקתי להגיע עם הג'יפ לחוף עוד הרבה לפני שנחת עלינו חוק החופים. פשוט הפך להיות לא נעים להגיע לשם ולשהות שם בין מאות הערסים המשתוללים, שגם כשנרגעו קצת ועצרו לנוח, המשיכו להרעיש עולמות עם המוסיקה שלהם ולטנף את החוף בטונות של אשפה.
.
ועכשיו בוא תדייק בבקשה,
החוק משנת 97 , במקור תחת משרד להגנת הסביבה... ובמסגרת החוק היו יורדים לחוף ונוסעים.. היו איזורים ספציפים האסורים לנסיעה.
הרשויות הכילו זאת במידה מה... לא היו החרמות לא היו פסילות רישיון מנהלתיות ולא היה איסור גורף על 100 מטר מקו רצועת החוף בכל מדינת ישראל...
עד שירינו לעצמינו ברגל, רכבים הורידו כמה וכמה הולכי רגל ונופשים... החוק עבר למשרד לבטחון פנים, הסמכויות הורחבו העונשים הוחמרו... והאזרחים בכו... איפה האשמה? אחריות אישית ? אזרחית ? לא... הרשעויות אשמות.. לוקחים לנו את חופש התנועה... מתנכלים לנו ... וכו וכו
ועכשיו בוא תדייק בבקשה,
החוק משנת 97 , במקור תחת משרד להגנת הסביבה... ובמסגרת החוק היו יורדים לחוף ונוסעים.. היו איזורים ספציפים האסורים לנסיעה.
הרשויות הכילו זאת במידה מה... לא היו החרמות לא היו פסילות רישיון מנהלתיות ולא היה איסור גורף על 100 מטר מקו רצועת החוף בכל מדינת ישראל...
עד שירינו לעצמינו ברגל, רכבים הורידו כמה וכמה הולכי רגל ונופשים... החוק עבר למשרד לבטחון פנים, הסמכויות הורחבו העונשים הוחמרו... והאזרחים בכו... איפה האשמה? אחריות אישית ? אזרחית ? לא... הרשעויות אשמות.. לוקחים לנו את חופש התנועה... מתנכלים לנו ... וכו וכו
דוגמא לא טובה..
חוק מוצדק לסיבה שנחקק ונאכף בפועל ע״י רטג בלי קשר למהותו.
בפועל, רטג רכבו חזק על החוק, והתחילו לתת דוחות לאנשים שנסעו בשבילים ותיקים וחניות לציבור על המצוק או בשטח שאינו אזור הרוחצים, מעל חוף הרחצה, שאין להם שום נגיעה לא למתרחצים ולא לבע״ח במרחב החוף, אך במרחק אווירי של פחות מ-100מ הפכו מוקד דוחות של רטג.
״ירינו לעצמנו ברגל״ ?
אתה מכליל עצמך עם המשתוללים על החוף?
אני לא מכלולי עצמי עם הקבוצה הזו.
וגם בשביל משתוללים היה חוק עוד לפני, פשוט לא הייתה אכיפה.
מכליל את עצמי בקרב הג'יפאים.. מכליל את עצמי עם חובבי הספורט המוטורי.
ירינו לעצמינו ברגל.... חיכינו לגזרות בשקט. לא התרעמנו... לא חינכנו ולא הוקענו את המשתוללים מתוכינו.
והבאתי דוגמא חיה... ועכשווית.
לגבי הטענות שלך...לך תערר, שבית המשפט יחליט מבחינתי.
אגב הסמכויות מזמן אינן בלעדיות של רטג... מאז בעצם שהחוק עבר תיקון והןעבר לאחריות למשרד לבטחון פנים, הן של מועברות בימינו לכל רשות מקומית לטיפול ברצועת החוף שבאחריותה.
אגב בעבר לא הייתה אכיפה לטענתך מאחר והחוק היה מוגבל ביותר, התייחס לשמורות מוכרזות ואיזורים רגישים שהוגדרו בחוק ועם סמכויות מעטות ביחס להיום.
אבל זה בסדר... אנחנו אלופים בהפניית אצבע מאשימה... הלוואי והיינו טובים באותה מידה באחריות אישית.
על מה אתה מקשקש?
אמרתי משהו נגד הרשויות? הרי דעתנו בנושא הזה זהה.
הערסים השתוללו בחופים עם טרקטורונים וג'יפים. היו גם פגיעות פיזיות בנופשים בחוף.
לכן בא חוק החופים ואפילו אני נאלץ להודות שבצדק גמור. אמנם ניסו לכבס אותו עם כל מיני תירוצים כמו "שטחי הטלה של צבי ים" ושאר בלבולי מוח - בתכל'ס, היתה בחופים הלא-מוכרזים קרחנה והתחרעות של הערסים. לא יכולת לבוא ולצעוד בחוף בשקט בלי שידרוס אותך טרקטורון נהוג על ידי איזה נמוך-מצח מגורמט. ומה היה קורה לך אם היית אומר לו משהו, מי כמוך יודע.
אגב הסמכויות מזמן אינן בלעדיות של רטג... מאז בעצם שהחוק עבר תיקון והןעבר לאחריות למשרד לבטחון פנים, הן של מועברות בימינו לכל רשות מקומית לטיפול ברצועת החוף שבאחריותה. k
עיריות לא נותנות דוחות לרכבים שנוסעים/חונים פחות מ-100מ מקו המים בדרכים שאינן בתחום הרחצה, להם ברורה מהות המחוקק.
זה שגעון גדלות של רטג.
אגב בעבר לא הייתה אכיפה לטענתך מאחר והחוק היה מוגבל ביותר, התייחס לשמורות מוכרזות ואיזורים רגישים שהוגדרו בחוק ועם סמכויות מעטות ביחס להיום.
אני מתייחס לחוקי התעבורה על חובת הזהירות בנסיעה בהתאם לתנאי השטח וסיכון חיי אדם.. זה לבדו יכול להגיע לשלילת רשיון.
היו תמיד, רק לא אכפו.
קשקשתי? סהכ דייקתי אותך...
ותסלח לי על ההתעקשות לדייק, שוב, אדם ש"התאמן" שנים עם חבריו והמפלצות שלו בדרך קבע... על בסיס העובדה שהשמורה מאושרת ולא מוכרזת. פתח מעלות וצירים בשטח טבעי ערכי.. עמוס בערכי טבע מוגנים, צומח ובעלי חיים כאחד.
כדוגמת מעלה תנשמת בשמורת הדום השומרון המוכרזת כיום. השמורה סגורה בפני ובפניך...או שמורת נחל שילה שהצטמצמה עם הכרזתה לשביל בודד מסומן. לך תניח לו זר פרחים ובונבוניירה בפעם הבאה שהוא נוסע לייצג אותנו...
זה בדיוק מה שהצנון דיבר עליו, מלבד הצביעות.
כי בישראל מדינה קטנה... כולם מכירים את כולם ... כל אחד צריך את השני וכל אחד שומר לאחיו, העיתונאי, השופט והפוליטיקאי... לא שונים אנחנו.. עם אחד, אחים.
אח שלי.
עיריות לא נותנות דוחות לרכבים שנוסעים/חונים פחות מ-100מ מקו המים בדרכים שאינן בתחום הרחצה, להם ברורה מהות המחוקק.
זה שגעון גדלות של רטג.
אני מתייחס לחוקי התעבורה על חובת הזהירות בנסיעה בהתאם לתנאי השטח וסיכון חיי אדם.. זה לבדו יכול להגיע לשלילת רשיון.
היו תמיד, רק לא אכפו.צודק
סליחה שניה שאני לא פוליטיקלי קורקט,
אתם מדברים על יריב קלר ברוך?
שעיר בגב"ב
15-02-22, 17:00
לדבר על הבעיה הזאת בארץ זה תמיד כניסה לשדה מוקשים.
הבעיה הזאת קיימת וכולם מכירים אותה (גם המיתממים) אבל
מה? ברגע שאתה מדבר על זה, אוטומטית יהיו שיקראו לך גזען.
בכל מדינה קיים המיעוט הזה שדופק לכולם ושם (למיטב ידיעתי) אין את ההתעסקות
הזאת בעדות כמו פה.
אם אתה אומר רד נקס בארה"ב או בוגנס באוסטרליה או חוליגנים באנגליה לא
קוראים לך גזען.
פה אין לך שום אפשרות לקרוא לקבוצה הזאת (קבוצה קטנה כאמור) שמקלקלת לכולם בלי שיקפצו
עליך ויגידו שאתה מכליל עדות שלמות.
האמת שממש מעייף העיסוק האובססיבי הזה בארץ בעדתיות כל הזמן.
מדינה חולה שחיה בסרט של יהודה ברקן.
יש פה בעיות שכולנו סוחבים על גבנו כמה עשרות שנים וחייבים
לטפל בהן ולתקן לטובת כולנו. כעם, לא כשבטים. -
(גולשים וותיקים: זהירות בהמשך, מומלץ לקרוא שוב את כללי האתר (https://www.jeepolog.com/forums/content.php/2033))
סליחה שניה שאני לא פוליטיקלי קורקט,
אתם מדברים על יריב קלר ברוך?לא.
https://www.youtube.com/watch?v=6gysRe_d3I8&ab_channel=%D7%92%D7%90%D7%92%D7%90%D7%9 1%D7%95%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%92
geva dover
16-02-22, 22:01
בונא, אתם לא קולטים? בגלל הקומץ הזה סוגרים את הכל.
אם זה הדיונות שבנגב/אשדוד/אשקלון כי הערסים יורדים בשיירות עם מאבריקים וסופות עם מנועי LS3 משודרים וצמיגי קאפות, אם זה הטרקטרונים שדורסים אותך ואת הבעח בים או אלה שפותחים מעלה בכל פינה ביער קקל/שמורת טבע ההרית.
תחשבו שאם התופעה הזו של השטח של אבא שלי כי הוא ציבורי לא הייתה קיימת היינו יכולים להסתובב יותר בחופשי בטבע, לא היו התנכלויות של הרשויות או סטריאוטיפים לפי סוגי רכבים. סעו לנחל לבן תראו איך השמורה נראית, סעו להדום שומרון או נחל שילה ותראו איך השטח אנוס למרות שמדובר בשמורה. הסטריאוטיפים האלה הופכים את החיים שלנו לחברנא אחת גדולה.
ואני מדבר בתור חובב ספורט מוטורי ולא בתור עובד רטג לשעבר.
נו... ומה נעשה?
הם לא מקשיבים לצנון ולא קוראים בג'יפולוג.
באמת. מה נעשה?
הם ערסים.
ולא אכפת להם מה אנחנו חושבים או אומרים.
זה מה שהופך אותם לכאלה.
אז.
מה נעשה?
כי הם ימשיכו להיות כאלה ולעשות מה שבא להם. יסגרו את השמורה? יעברו לתא השטח הבא.
הכל בסדר אחשלי. תזרום אל תהיה כבד.
אסף.
boaz avrahami
17-02-22, 06:02
לאחר הרהור ארוך בנושא, בתכלס לא סוגרים בגלל ערסים וגם לא אוכפים על ערסים.
קחו למשל את איסור הנסיעה על החופים.
מאז האיסור ערסים לא נוסעים על החוף?
מאז האיסור האם נתנו דוח אחד לערס או שכל הדוחות ניתנו רק לחננות שמקשיבים לפקח?
ועוד ועוד.
הסגירות הן טרנד ירוק שקורה עשרות שנים גם במדינות שאין בהן כמעט ערסים.
מוכרים לנו סיפורים בכדי שהעונש ירד לנו טוב בגרון אבל יש שטחים שנסגרו באופן קיצוני בלי שהיו שם ערסים או שהיה נזק. הוציאו דוח אקולוגי על איזה נמלה נודדת או נשר שהשתין שם פעם וסגרו.
הרשויות הירוקות צריכות להצדיק את קיומן. זה ביזנס.
כנראה מושפע מהרנגלר השחור שלי אבל אנסה להבהיר נקודת מבט אחרת....ככה בשקט בינינו בלי שאף אחד ישמע...אין לכם חשק לפעמים לשחרר לחופשי את ה"ערס" שטמון (כנראה) בכל אחד מאיתנו....להסיר כל עכבות, להתעלם מכל נורמה, לשים קצוץ על כולם ופשוט לעשות ולהנות ממה שעושה לכם טוב באותו הרגע, בלי לחשוב על ההשלכות, בלי להתחשב באף אחד...
סתם לדוגמא, לשים בקולי קולות את הגבעתרון או את בטהובן או את עומר אדם או אייל גולן או טרנס נותן בראש, לפתוח חלונות לפתוח או להסיר את הגג, לסמן נקודה בשטח ולתת בגז כדי להגיע אליה לא משנה מה יש בדרך ולטפס על מה שבא לכם וכו'...
אז הנה הווידוי שלי אני נהנה לשחרר את הערס שבי לפעמים באופן מבוקר (כן יודע שיש כאן איזה שהוא אוקסימורון בשפט הזה)- אחת ההנאות הגדולות שלי בטיולי שטח היא לשמוע מוזיקה נותנת בראש (רוק כבד, מטאל טרנסים) בקולי קולות (עדיף מלשמוע את הקשקשת ברשת ומשתיק רעשי מערכת המתלים) - וכשהערס מתעורר עד הסוף אז פותח פער ביני ובין השיירה שמתנהלת בקצב טיול ונותן בגז...מוי כיף...
אבל עדיין לא משחרר עד הסוף את הערס, לא יורד מהשבילים, מאט למהירות אפס אם יש הולכי רגל או אופניים או רכב אחר- אתן תמיד לרכבים ממול לעבור וכו'
כן שלמה … אבל פה בדיוק טמון ההבדל.
אצלך זה ( ואצל רובנו ).
בן אדם מתחשב בזולת עם לפעמים קטעים של ערס
אצלהם זה ערס עם לפעמים קטעים של .. בעצם לרוב בלי קטעים של מתחשב בזולת
כן גיא, אבל כמו שכתבתי בהתחלה יש המון מקרים שאשקרה בא לי לשחרר את הערס עד הסוף וממש בכוח מתאפק למשל סצינה חוזרת ונשניית:
מאט למהירות אפס ליד חבורת מטיילים (הולכי רגל או אופניים), מחייך בנימוס ואפילו מציע שתייה קרה ונתקל במבטי בוז, שינאה וניד ראש צקצקני... באותו הרגע יש לי חשק ללחוץ על דוושת הגז עד הסוף, לפרפר ולהשאיר לצקצקנים הטהרנים האלו ענן אבק תוך הנפת אצבע משולשת מהחלון...אולי בעקבות השירשור הזה זה מה שעוד יקרה בסצינה הבאה שכזו.
דניאל אדיב
17-02-22, 09:30
כנראה מושפע מהרנגלר השחור שלי אבל אנסה להבהיר נקודת מבט אחרת....ככה בשקט בינינו בלי שאף אחד ישמע...אין לכם חשק לפעמים לשחרר לחופשי את ה"ערס" שטמון (כנראה) בכל אחד מאיתנו....להסיר כל עכבות, להתעלם מכל נורמה, לשים קצוץ על כולם ופשוט לעשות ולהנות ממה שעושה לכם טוב באותו הרגע, בלי לחשוב על ההשלכות, בלי להתחשב באף אחד...
סתם לדוגמא, לשים בקולי קולות את הגבעתרון או את בטהובן או את עומר אדם או אייל גולן או טרנס נותן בראש, לפתוח חלונות לפתוח או להסיר את הגג, לסמן נקודה בשטח ולתת בגז כדי להגיע אליה לא משנה מה יש בדרך ולטפס על מה שבא לכם וכו'...
אז הנה הווידוי שלי אני נהנה לשחרר את הערס שבי לפעמים באופן מבוקר (כן יודע שיש כאן איזה שהוא אוקסימורון בשפט הזה)- אחת ההנאות הגדולות שלי בטיולי שטח היא לשמוע מוזיקה נותנת בראש (רוק כבד, מטאל טרנסים) בקולי קולות (עדיף מלשמוע את הקשקשת ברשת ומשתיק רעשי מערכת המתלים) - וכשהערס מתעורר עד הסוף אז פותח פער ביני ובין השיירה שמתנהלת בקצב טיול ונותן בגז...מוי כיף...
אבל עדיין לא משחרר עד הסוף את הערס, לא יורד מהשבילים, מאט למהירות אפס אם יש הולכי רגל או אופניים או רכב אחר- אתן תמיד לרכבים ממול לעבור וכו'
הבעיה מתחילה כשאחד הצנונים רואה אותך עושה את זה, ואז מתחיל שירשור בג'יפולוג..
הם לא יודעים שאתה לא יורד מהשביל או לא לוקח סיכונים כשיש משתמשים נוספים בדרך.
הם ראו את הרנגלר הפתוח עם המוזיקה הרועשת(לטעמם) שנוסע מהר בשביל כי יש לו את האופציה,
מה לעשות שרנגלר זה לא טרופר/פרדו/היילקס או מה שזה לא יהיה..
כל עוד אתה לא מסכן את המטיילים האחרים או פוגע בטבע, תן בראשש בגלל זה שילמת על רנגלר.
כן גיא, אבל כמו שכתבתי בהתחלה יש המון מקרים שאשקרה בא לי לשחרר את הערס עד הסוף וממש בכוח מתאפק למשל סצינה חוזרת ונשניית:
מאט למהירות אפס ליד חבורת מטיילים (הולכי רגל או אופניים), מחייך בנימוס ואפילו מציע שתייה קרה ונתקל במבטי בוז, שינאה וניד ראש צקצקני... באותו הרגע יש לי חשק ללחוץ על דוושת הגז עד הסוף, לפרפר ולהשאיר לצקצקנים הטהרנים האלו ענן אבק תוך הנפת אצבע משולשת מהחלון...אולי בעקבות השירשור הזה זה מה שעוד יקרה בסצינה הבאה שכזו.
ושוב … בא לך. אבל. אתה מתאפק. זה ההבדל.
מצד שני. אם תעשה את זה. לא תציל את הג׳יפים מהסגירות. אלא רק תעזור לערסים לסגור עוד.
מה הרווחת ?
גיא, סגירות יהיו בכל מקרה כמו שבועז כבר כתב ולא בגלל ה"ערסים" - אם ככה FUCK THEM ותעשו מה בא לכם ואחרי המבול..
יאללה שכנעת אותי. ;)
לך על זה.
גיא, סגירות יהיו בכל מקרה כמו שבועז כבר כתב ולא בגלל ה"ערסים" - אם ככה FUCK THEM ותעשו מה בא לכם ואחרי המבול..
ההומור הזה לא עובר לי טוב בגרון.
פשוט תהיו בני אדם ותתחשבו באחרים שאתם פוגשים בשטח - לא מסובך.
גילוי נאות הכותב הוא (גם) רוכב אופנוע שמקבל הרבה יותר מבטי שנאה מרובכם, כנראה.
וואלה שלמה,
לא.
לא קרה לי אפילו פעם אחת.
אולי בגלל זה אני גם לא מבין את ההתלהבות של כולם פה ממרוץ החימוש בין פורד וקרייזלר בתחום המנועים. באמת לא מעניין אותי כמה כח סוס יש. אם יש מספיק כוח כדי לעלות מעלה בלואו בלי לבוא עם פול גז, זה מספיק לי.
פשוט תהיו בני אדם ותתחשבו באחרים שאתם פוגשים בשטח - לא מסובך.
.
כבר כתבתי, עד עכשיו זה מה אני עושה - אבל חשק לא לעשות את זה גם יש.
כן... מבין אותך בועז.. גם אותך שלמה..
ישלי חשקים בעצמי... אוהב ילדים.
עד כה רואה שיש המון אנשים כמוני... רק להבדיל ממני הם זורמים עם החשקים שלהם.
חושב להצטרף... מה לכם אין חשקים?
גם ככה החוקים האלו ששומרים על קטינים... אין להם סיכוי תראו מסביב, אוזלת ידם של האוכפים בכל פינה.... יש מדינות שזה חוקי שם בכלל.
גם פה... פעם למי הפריע להעביר תמונות של קטינים וקטינות רוחצים בים... היום זו עילה למאסר ממושך.
הרסו לי את התחביב.. אי אפשר לחיות כבר.
נ.ב נכתב בציניות.
כן... מבין אותך בועז.. גם אותך שלמה..
ישלי...
Sent from my SM-G781B using Tapatalkתזהר עם פוסטים כאלו, מניסיון.
יש מי שעוקב, ומה שכתבת יכול להקפיץ אלרטס במערכות האלו. ואז לך תסביר ציניות וכו'.
מדבר מנסיון של אלו שעושים את זה טכנולוגית.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
גם פרטיות אין, שיאללה... מה קרה פה לפני עשור הכל היה מותר.
מה השתנה?!
סולי יקירי
לטעמי האנאלוגיה צינית שלך אפס קצת מרחיקת לכת...ולא ממש ממחישה את נושא השרשור שבמהותו דן בהתחשבות בזולת ועד כמה יש להתחשב בזולת.
אבל היי, אם יש לך חשק ל.... יאללה לך על זה ותישא בתוצאות ובהשלכות של מימוש החשק הזה.
גם פרטיות אין, שיאללה... מה קרה פה לפני עשור הכל היה מותר.
מה השתנה?!
Sent from my SM-G781B using Tapatalkאתה רק חושב ככה.
לא זוכר על איזו סודיות וכו' חתמתי בזמנו.
בכל מקרה, זה היה לפני יותר מעשר שנים, עבור אותה יבשת שמדברים פה, אותה פלטפורמה רק לשני גלגלים ולא ארבע.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
כנ"ל .. שחרר את הקוף ושא בתוצאות.
תפרפר את גלגלי הגיפ על קבוצת משתמשי דרך אחרים...שחשים בוז מסויים כלפיך.
אבל כלפי חבריך עם הרנגלר ששוברים בקבוקי בירה משומשים על הקרקע... שפורצים דרכים... מפריעים לאחרים בחניוני לילה. מולם .. מלא פיך בבירה.
כמו שאתה מבין, אוזלת ידיה של הרשויות מובילה לרוב לחקיקה גורפת המופעלת כנגד כלל האוכלוסיה ולא רק כלפי אותו קומץ שלא מתחשב בזולת.
מאחר וגם האוכלוסיה גדלה ... ומאחר שאוזלת ידה של האכיפה והחינוך... לא עושים סדר, הקומץ גדל.
הדיון מדבר עלינו ... על האזרחים לא על הרשויות, אישית הייתי שמח אם לשם הדיון היה הולך...
מה אנחנו כאזרחים עושים כנגד מי שפוגע בנו... ולא לגיטימציה כגון ההודעה שלך.
אתה רק חושב ככה.
לא זוכר על איזו סודיות וכו' חתמתי בזמנו.
בכל מקרה, זה היה לפני יותר מעשר שנים, עבור אותה יבשת שמדברים פה, אותה פלטפורמה רק לשני גלגלים ולא ארבע.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalkצחקתי....
תקביל את זה לכך שלפני עשור היו 30אחוז פחות גלגלים בשטח, 30 אחוז יותר שטח ... לאור תשתיות שהוקמו בעשור האחרון.. .
ותקבל שלפני עשור יכולת לנוע על כל שביל מסומן בשמורה והיום אתה יכול לנוע רק על שביל מסומן בצבע בשמורה.
דברים משתנים...אנשים מתרבים ... הטבע הולך ומצטמצם ... אבל מה נמשיך לבכות שלקחו לנו ומתנכלים לנו שומרי החוק.
בחייאת שרשור שמדבר על האזרח. הצנון דיבר על האזרח.. ומשם חזרתם בחזרה לרשויות.. ולכך שבגלל חוסר יכולת ענישה והרתעה... ובגלל ששונאים את הקבוצה שלנו ... נעשה דווקא.
אחלה.
התחלתי לכתוב באריכות תגובה לשלמה על איך אני נהנה לשמוע מנועים וצמיגים מוזיקה הקולי קולות אבל במקום זה אני רק אספר..
איך הצלתי בחורה מאונס.
התאפקתי.
אסף.
אסף וסולי
לקחתם את זה רחוק מדיי באנאלוגיות..אונס ..אהבת...
סולי, אין לי חברים בעלי רנגלר ששוברים בקבוקי בירה ופורצים דרכים או מפריעים בחניונים.
והחבורה שלנו לא משאירה בחניון לילה אפילו בדל סיגריה אבל טהרנות וצדקנות מוגזמת כמו של "צנונים" למניהם לא מתחבר אליה והארתי זווית אחרת של עניין ה"ערסים" ...
לא אני לא נותן לגיטימציה להתנהגות שתציק לאחר ותפגע באחר אבל מצד שני ראבק תנו לחיות בטח בעת טיול שטח כשלא נמצאים בסלון של פולנייה קפוצת עכוז (סליחה על המטאפורה העדתית)
הלו... אותו ציבור חוליגאני רואים לא פחות על טויוטות לנדקרוזר, אבל את בעלי הרנגלר אוהבים לשנוא, דעה קדומה על בעלי ממון ומועדון המיליון , אולי קנאה מסויימת, לא יודע, אך להכליל ש 99 אחוז הם ערסים זה קצת מוגזם, ערסים וחוליגאנים נוסעים בסופות, בטויוטות וגם בטנדרים, בלנד רוברים פחות..אולי בגלל התדמית הלפלפית משהו ,אני נוטה להסכים ש 50 אחוז מבעלי רכבי הרנגלר שייכים לאותו פלח מדובר, הם תמיד היו כאן וימשיכו להיות, לדעתי הכל קשור לאיזה חסך ואולי רגש קיפוח הגורם להתנהגות "שופוני" לתת בגז ליד חניה בשטח, בכדי שכולם יראו כמה חזק ומהיר הרכב, ליד כל מעלה קטן שקיות הגרעינים נשלפות, והמולת הרעש מסביב.
בתור בעליו של רנגלר, ירוק..[emoji3] נמנעתי בחיפושים מרנגלרים שחורים (דרור אשם) או בעלי חזיתות של דרקונים עצבניים וגורמטים על הפגושים, לטעמי זה פשוט רע ומשדר משהו על אופיו של בעליו.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
בגנטיקה קוראים לזה 'חוק ההכבדה'.
וכן. גם אני אוהב להוציא את הערס שבי לפעמים. אבל כשאף אחד לא רואה. זה ההבדל.
אסף.
אסף.
אתה מתפרע בלזרוק לפח הירוק אריזה של הפח הכתום?
ההמשך באותו עניין של הצנון האוסטראלי - נוגע בדיוק בנושאים שעלו כאן בדיון ומפליא לתאר את הנזק והיחס לערסים האוסטרליים.
boaz avrahami
20-02-22, 07:54
בגנטיקה קוראים לזה 'חוק ההכבדה'.
אסף.
מעניין שהעלית את זה.
מדובר על זאולוגיה והשם הנכון הוא עיקרון ההכבדה ומי שניסח אותו היה פרופ׳ אמוץ זהבי שחקר בערבה את הזנבנים.
מומלץ להכיר את הממצאים על הזנבנים וגם את עיקרון ההכבדה שהכי מתאים לטווסים.
ואולי בעצם זו אולי הסיבה שהערסים הם הרוב?
ההמשך באותו עניין של הצנון האוסטראלי - נוגע בדיוק בנושאים שעלו כאן בדיון ומפליא לתאר את הנזק והיחס לערסים האוסטרליים.
עכשיו תסביר לי איך אני מכניס את ההודעה הזאת לפנתיאון וגם מסביר למה היא כל כך אפית, בלי להפוך את זה למסורבל מדי ולא מצחיק?
(רמז, תקרא את ההודעה הראשונה בשרשור).
אופס..יצאתי פיתה....אני חשבתי שההודעה הראשונה של פותח השרשור התייחסה לסרטון הראשון של הצנון המסביר מדוע הוא אינו נוהג בניסאן פאטרול (לא טרחתי להקיש על הקישור ולצפות בפועל בסרטון כי כאמור..) ובהתאם הגבתי וכתבתי ושאלתי אם תדמית של רכב אמורה למנוע רכישת רכב שחשקה בו נפשכם.
נו שויין....
חייב לומר שיחסית לעו"ד הצגת טיעונים מאוד משכנעים.
הערסים חוגגים וכך גם הטרנד הירוק ממשיך.
(:
"
היום (רביעי) הכריזה שרת הפנים הגב' איילת שקד על הקמת שלושה שמורות טבע חדשות וגן לאומי.
שמורות הטבע: חולות זיקים, נחל חלילים, נחל חצב, נחל זדים וחרבת גממה, בנוסף הכריזה השרה על גן לאומי חדש "עינות תלם״.
גן לאומי "עינות תלם" ושמורת טבע נחל חלילים ממוקמים בכניסה לירושלים בעמק הארזים ומהווים חלק מרכזי מפארק ירושלים.
הגן הלאומי משמר ומהווה עדות למתחם התיישבותי מראשית ימי הציונות אשר ננטש בפרעות תרפ"ט ולצידו נופי מעיינות וטרסות קדומות.
שמורת הטבע "נחל חצב, נחל זדים וחרבת גממה" נמצאת במרחב שבין מועצה אזורית לכיש למועצה אזורית שער הנגב. ומשתרעת על שטח של כ–8,795 דונם. השמורה מהווה חלק מפארק השקמה המאופיין בנופים ובבתי גידול ייחודים ל"ספר המדבר".
שמורת הטבע "חולות זיקים" נמצאת מדרום לאשקלון ומאופיינת בנוף הארץ ישראלי הייחודי של דיונות החול לחוף הים התיכון.
*שרת הפנים, איילת שקד:* "ממשיכים בתנופת הפיתוח הבלתי פוסקת, בד-בבד עם קידום מתחמי דיור ותעסוקה מקימים עוד ועוד שמורות טבע וגנים לאומיים ייחודים על מנת לשמור לדורות הבאים את ההיסטוריה הציונית ואת היופי הארץ ישראלי שסביבנו״.
"
"שלושה שמורות טבע" - זה בהודעה המקורית??
אסף.
בטח תוספת משרה ל... שלושה פקחים
השמורה היא נגזרת
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
מה פתאום... למה להוסיף משרות מיותרות?!
יותר פשוט לסגור עם מעקה W מאשר לאכוף..
מה פתאום... למה להוסיף משרות מיותרות?!
יותר פשוט לסגור עם מעקה W מאשר לאכוף..
צחוק-צחוק אבל את זה כבר עשו בזיקים, עוד לפני ההכרזה.
שאלה אחרת:
לפני ההכרזה, בוצעה סקר והסדרת שבילים?
לפחות לגבי המרחב המיועד לשמורה בזיקים, מזרחית לכביש, יש כמה וכמה שבילים ראשיים בשטח, וגם עכשיו אין בהם סימון.
אז זה אומר שזה בבת-אחת נסגר למטיילים?
מי צחק?
שאלות הנוגעות לנושא תעביר לרשות.. אין לי מושג .. ובכלל קשה לשמוע את השאלות עם הבוקסות ברקע והקיטבג על הגב.
בכלל הכרזה זו החלטה שרירותית... סתם מסמנים בעט על מפה ישנה.. היא לוקחת שנים בודדות או עשרות שבהן יש הרבה פקחים שלא אוכפים.
סקרים ? הגזמת....
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.