התחברות

צפייה בגרסה מלאה : עצה לצרצר - יש טעם להגביה טראקן ותיק?

עכבר המושב
15-02-22, 11:14
שלום לחברי הפורום הנכבדים,
אחרי כמה טיולים כנהג וכנלווה על רכבים זרים, הבנתי שדרכו של הג'יפ היא הנכונה ואין עוד מלבדה וכיו"ב.

אני רוצה ג'יפ כדי לטייל איתו במדבר.

בשביל ההקשר לרמת העבירות הרצויה, אני מתלווה לחבר עם האנטר 2010 מוגבה וממוגן - בואו נניח שאני רוצה לעבור כל מה שהדבר הזה מסוגל לעבור.

לאבא שלי יש טראקן שנת 2006 לשימושו היום-יומי.
הוא לא עושה בו שימוש לטיול שטח, אלא בעיקר כדי לגרור עגלה ונהנה ממקום האחסון - אבל אבא אדם רחב לב ומפרגן.
הרכב לא במצב טיפ-טופ - למשל, כשמורידים את הרגל מהגז על כביש סביב ה90 קמ"ש הוא מתחיל לרקד בציר האנכי מעט (בולמים?).
כמובן שהוא לא מוגבה או ממוגן.

כשלקחתי אותו לטיול, הורגש החסרון בגובה (ואני מניח שגם בי כנהג) בצלילים שונים במעברים היותר טכניים או בשדות הקוליסים של חלוקי הנחל. ואכן, המוסכניק והעו"ש לא אהבו את מה שהוא ראו אח"כ.

השאלה שלי:
יש הגיון להגביה את הטראקן הזה?

השיקול הוא כמובן כלכלי...
מן הסתם, ככה אוכל להכנס לשטח מבלי להוציא עשרות אלפי שקלים על ג'יפ (במקרה הטוב), אלא, נגיד, עשרת אלפים.
המוסכניק אמר שזה לא רעיון טוב לדעתו ואחרי הגבהה יבואו כשלים במקומות אחרים, בלאי מואץ וכו' ("מגביהים רנגלרים, לא טראקנים ישנים" - סבבה, אולי בפנסיה אגיע להון הנדרש).

מה דעתכם?

תודה למי ששרד את חומות הטקסט

ehudzeelim
15-02-22, 15:20
כתגובה לכותרת רק אומר: על טעם ועל ריח..
ואם להיות קצת יותר פרקטי, תשתמש ותהנה? אז יש טעם. לא תשתמש? אין טעם..
לדעתי אין קשר בין הגבהה (לא מוגזמת כמובן) ובין כשלים שיבואו בעקבותיה.
עוד 5 ס"מ בגובה ומיגון מינימלי יפתחו לך אופציות טיול רבות.
אם הרכב הספציפי במצב טוב ושווה להשקיע בו - זה כבר עניין אחר, אבל אם הרכב של אביך, אתה אמור לדעת את מצבו.
בהצלחה

ronbs
15-02-22, 17:21
אם אתם חושבים להישאר עם הרכב לפחות עוד 5 שנים שווה להשקיע, בכל מקרה אמרתה שהבולמים צרכים החלפה.
אתה חייב גם מיגונים כדי לצאת לשטח.
תבדוק אם יש קיט הגבהה לטראקן
בהצלחה.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

asafk
15-02-22, 18:36
יש קיטים לטרקאן. אבל ההגבהה קטנה מהמקובל בגלל מבנה המתלה הקדמי.
מיגונים הם הצד השני של המטבע....אם אתה קרוב לקרקע, לפחות שלא תשבור. אבל קח בחשבון שהמיגון עצמו מנמיך את הגחון.
ככה שהגבהה ומיגון הולכים יחד במקרה הזה, מרווח הגחון לא ישתנה הרבה (אבל ספי הדלתות והשלוחה האחורית כן יעלו קצת) ובכל מקרה הרכב יהיה נעים יותר לנסיעה עם בולמים חדשים.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

עכבר המושב
16-02-22, 16:15
אם הרכב הספציפי במצב טוב ושווה להשקיע בו - זה כבר עניין אחר, אבל אם הרכב של אביך, אתה אמור לדעת את מצבו.
בהצלחה

אני מניח שזאת הנקודה העיקרית.
שווה להשקיע אם הרכב במצב סביר, אבל אני לא יודע להעריך.

נראה לי שאקח אותו לבדיקה וחוו"ד מקצועית.

תודה לכולם

guylehavi
16-02-22, 19:03
היי,

מנסיון של 6 שנים עם טראקאן:

כפי שנכתב, הפרונט בעייתי וההגבהה האפשרית קטנה יחסית. מתיחה קיצונית תפגע משמעותית בהיגוי וכמובן במהלך.
ההבדל המשמעותי יורגש עם החלפת הקפיצים מאחור - קפיצים טובים לא ישקעו כשתעמיס לקראת טיול.

בולמים טובים ישנו לחלוטין את הנסיעה, ביחוד בשטח עם אוטו עמוס.

מיגון הוא לא שאלה, הוא חובה..

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

-->