התחברות

צפייה בגרסה מלאה : תעסוקה אושר וכסף. דיון שנראה פילוסופי, אבל לא באמת.

boaziko
15-02-22, 22:32
חבר טוב (עצמאי) הגיע אלי לפני כמה ימים והודיע לי שהוא רוצה לעשות הסבה מקצועית.
- "למה (בקמץ)? שאלתי אותו.
- "כי נמאס לי וגם כי לא ממש הולך לי. העסק מגמגם כבר הרבה זמן ואין לי לא יכולת ולא מוטיבציה לשקם אותו" הוא ענה בכנות.
- "למה (בצירה)? שאלתי.
- "וואלה לא יודע"
- "מה אתה רוצה לעשות"? המשכתי לתחקר, למרות ישדעתי שאני לא באמת אוכל לעזור.
- "כסף" הוא ענה בנחישות.
התחלנו להעלות רעיונות שיכולים אולי להתאים לו, אבל כל דבר שלא היה לו אופק של אקזיט קטן, או לפחות כסף גדול, מיד נשלל על ידו.
די מהר התחלנו לדבר על אושר ועושר ועל מה חשוב בחיים, והאם יותר חשוב לעבוד במה שמספק אותך, או במה שמאפשר לך להיות מאושר מחוץ לשעות העבודה וכו וכו.. אבל היה קשה להתווכח עם התחושה שלו שמחסור בבטחון כלכלי הוא הדבר שמעיב לו על החיים ומונע ממנו אושר.
אחרי שמצאנו את עצמנו הולכים במעגלים, הצעתי לו לשמוע דעות מנסיונם של אנשים נוספים.
הוא לא רצה לשתף עוד חברים קרובים בסוגיה, אז הצעתי לו שנעלה את הסוגיה בג'יפולוג..
"בג'יפולוג יודעים הכל" אמרתי לו. "יש שם אנשים ממגוון מקצועות/גילאים/עדות/דעות/נפחים/מידות צמיגים.. בוא נשמע קצת קולות אחרים"
בקיצור, נשמח לשמוע את דעתכם בסוגיית החלפת מקצוע בגיל 46. אושר מול הכנסה. עצמאי מול שכיר. ואיך להתאים את הכיוון לבנאדם מבולבל שכבר לא ממש יודע מה הוא רוצה.

boaz avrahami
15-02-22, 22:59
הרבה יותר קל להיות מאושר עם חשבון בנק מלא, יציבות פיננסית ופנסיונית וכו׳.
אני עשיתי מהלך דומה לפני כמעט עשרים שנה והמסקנה שלי היא שעדיף לרובנו להיות שכירים עם משכורת טובה מאשר עצמאיים שלרוב נראה מבחוץ שהם חיים טוב אבל הם מגלגלים את הבלוף. לרובם אין הפרשות מסודרות לפנסיה, הכנסה לא יציבה, התמודדות נוראית עם בירוקרטיה, מוסר תשלומים מחורבן של לקוחות, נפילות גביה, עובדים ועוד המון חרא.
חיי השכירים לרוב טובים בהרבה.

נדב42
15-02-22, 23:04
במה החבר עוסק כיום ?
מה הוא יודע לעשות ?
במה הוא חושב לעסוק כשכיר ?
מה רף השכר שהוא זקוק לו כמינימום שיאפשר לו לעשות את השינוי ?

asafk
15-02-22, 23:09
https://youtu.be/5IsSpAOD6K8

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

דרור ברלי
15-02-22, 23:21
רציתי להמליץ לך לייעץ לחבר שלך שיילך לעבוד במה שהוא אוהב.
הוא יקום לעבודתו עם חיוך, יהיה לו סיפוק מהעבודה, הוא כנראה יהפוך לאדם טוב יותר.

לפחות זה מה שקרה לי - 22 שנים עבדתי בעיתון, במחלקת אינפוגרפיקה. זו היתה עבודת-ערב שיתרונות והזדמנויות רבים בצידה. אבל החסרונות, אוי החסרונות.... הכל התנהל שם בלחץ, בעצבים, בצעקות, במתחים. דד-ליינים בלתי אפשריים, הכל בריצה. ובשכר לא משהו.
הפכתי לבנאדם מריר ועוקצני, חסר סבלנות, בוטה, כמעט שונא-אדם. היו בעיתון אנשים שאשכרה פחדו ממני והיתה להם סיבה טובה.
מיותר לציין שהלחץ והעצבים האלה לאורך זמן, פוגעים גם בבריאות.

השנה-שנתיים האחרונות שם לוו בתחושה שלמרות שהיו שם לא מעט רגעי נחת וכיף, בשורה התחתונה בזבזתי שם את חיי. לכן הפרישה משם והמעבר להדרכות נהיגת שטח וטיולים עשו לי רק טוב. גם כלכלית, אבל בעיקר לנפש ולאלה שסובבים אותי. כאילו נולדתי מחדש, בנאדם אחר.

אבל. וזה אבל גדול. אל תזלזל במה שהחבר שלך אומר - כנראה שיש קשר ישיר ומובהק בין אושר לבין מצב כלכלי.
אתה יכול לשנוא את העבודה שלך, אבל כל עוד היא מכניסה ומאפשרת לך רמת חיים גבוהה ובטחון כלכלי, כנראה שתמשיך לדבוק בה.

בעיות כלכליות מעיבות על האושר חד-משמעית. הן מכניסות למתחים ואפילו מחסלות אהבות גדולות ומפרקות משפחות. זה אמיתי וזה מוכח.

ishc
15-02-22, 23:31
שהשתחררתי מהצבא הלכתי ללמוד מה שאני אוהב ולמדתי בניית כלי מיתר.
עסקתי בזה 10 שנים, חלק כעצמאי והרוב כשכיר. היה אחלה, עבדתי במה שאני אוהב והרווחתי משכורת שלרווק צעיר דאז נראית אחלה.
לפני בערך עשור הבנתי שזה כבר לא מספיק והתחלתי לחפש את עצמי, עם הרבה עזרה מאנשים (חלקם מפה) והרבה מזל הצלחתי להתברג לתעשיה מסויימת ולתפקיד מעניין שגם מפרנס אותי בצורה נאה.
אני חושב שכן חשוב לעשות משהו שמספק אותך, זה לא חייב להיות הכי כיף בעולם אבל גם ממש כדאי שלא ישנא את מה שהוא עושה. וכן, אנחנו חברה צרכנית ואלא אם אתה משנה תפיסה עדיף להרוויח שכר נאה.
אם תתן פירוט מה החבר שלך עושה או מה הכישורים שלו אולי הוא ימצא מפה איזה כיוון
בהצלחה.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

boaziko
16-02-22, 00:10
אם תתן פירוט מה החבר שלך עושה או מה הכישורים שלו אולי הוא ימצא מפה איזה כיוון
בהצלחה.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

תודה על התשובה,
בנוגע לפירוט הכישורים ועזרה - כמו שציינתי בהתחלה, הוא לא ממש רוצה לשתף מי ומה. אני לא מחפש לו כרגע עבודה (למרות שזה רעיון לא רע..). אני מחפש לשמוע מנסיונם של אחרים שעמדו בצומת דרכים דומה, ובעיקר לעשות לו קצת סדר בראש בנוגע למטרות אליהן הוא שואף כדי לבחור כיוון.

חנן-ג'יפולוג
16-02-22, 01:32
ייעוץ כזה היה בעייתי עד חסר אחריות אם היינו יודעים במדויק את כל הפרטים.

וכשכלום לא ידוע... זה סתם. ממש סתם הוצאת אויר חם.

הכוונה שלך טובה, אני בטוח, אבל זו לא הדרך, לדעתי.

הייתי בשתי נקודות כאלה בקריירה המקצועית בעברי. זוגתי הנבונה והתומכת וחבר חכם וקרוב עזרו לי לקבל החלטות נהדרות. ועם זאת, אם הכוכבים לא היו מסתדרים לי כפי שהסתדרו בפועל הייתי מקלל כל יום את רגע ההחלטה.

רוצה לומר, העצה צריכה לבוא ממישהו קרוב שמכיר לעומק, ושיש לו הרבה אמפטיה, שכל ותבונה, וצריך מזל. הרבה מזל.

זה לא יגיע מהדיון הזה.

boaz avrahami
16-02-22, 05:44
חנן,
אתה שינית קריירה ואם אינני טועה היית שכיר גם אז.
פה השאלה העומדת לדיון אם הבנתי נכון היא אם להפוך לשכיר בתחום מתגמל על פני עצמאי בינוני וסובל…

וכוכבים זה מאוד חשוב.
הכוונה ספציפית לאדם אלמוני אכן לא רלוונטית אבל מעבר סטטוס לדעתי ניתן לייעץ

מוטי ג.
16-02-22, 07:32
אני אנסה לתת מידע שאני מכיר, אבל הפוך, אז אולי חברך יוכל "לגזור" מזה את הנתון המתאים לו בלי לספר את הצד שלו.

יש לי כמה חברים בתחום שלי (פיתוח ואינטגרציה של חשמל ובקרה במכונות) שבחרו להפוך לעצמאים (חשבו שאין בוס, עצמאיות בבחירת העבודות וכו...) בעיקר במטרה נכספת להרוויח יותר כסף, הרבה יותר. היות וזו מחשבה שרצה גם לי בראש פעם בחודש בערך אני מרבה להציק להם בנושא ולדלות מהם מידע על תהליך השינוי.
וכולם אומרים את אותו דבר: עובדים הרבה יותר שעות, הרבה יותר לחץ בעבודה(לקוחות בישראל =הכל מהיום לאתמול) , הרבה יותר חוסר וודאות כלכלית (מה יהיה מחר, ישלמו לי כן /לא וכו) ויותר כאב ראש "מקבילי" (הראש עסוק בפיתוח הפרויקט הנוכחי, בתמיכה שוטפת בכל הקודמים, בבניית קשרים עסקיים לעתיד, הצעות מחיר וכו)
ו... גם מרוויחים יותר, לא המון יותר, אבל יותר.
ו... תכלס מה שהכי מעניין אותי אפשר לבחור איזה רכב שבא לי (קוריוז לפורום RAM כאילו דה)

אז מה אני מנסה להגיד.... אם חבר שלך מכל הבלגן הזה של עצמאי בסוף בסוף לא מביא הביתה מספיק כסף (מספיק זה עניין אישי) וסובל מכל הדראק הבירוקרטי אז לדעתי שיחפש משרת שכיר בתפקיד שמעניין אותו מספיק לקום בבוקר בכיף, אפילו אם לתקופה של שנתיים עד 5 להתרחק קצת מהמצב הנוכחי, ומרחוק תמיד אפשר לקבל פרספקטיבה טובה יותר.

בהצלחה.

MR BIG
16-02-22, 07:59
1. זה באמת חסר אחריות לתת ייעוץ בלי להגיד את כל הפרטים.
2. מה שדרור אמר : כסף לא מביא אושר , אבל בעיות כלכליות מעיבות על האושר באופן ישיר והרסני. מוכח.
3. בהנחה שהבחור בעל משפחה ...אני מאז מזדהה עם מצבו : אתה בונה רכבת טורבו , מפלצת! שדוהרת ב-400 קמ"ש ללא הפסקה ( 3 ילדים, בית גדול, חוגים, רכבים וכו'...) ועכשיו ...אסור לרכבת הזו לעצור . וכדי שהיא תמשיך לדהור ב-400 קמ"ש שלה היא חייבת כמות לא מבוטלת של חומר בערה. ולספק את החומר הזה באופן רציף , כל הזמן , לאורך שנים, חודש בחודשו....זה וואחד משימה!! זו מערכת לחצים קשה ומורכבת! שעולה בבריאות....

בגישה שלי : כסף אפשר לעשות , והרבה . השאלה כמה אתה מוכן להקריב מעצמך בשביל זה . (אגב, אני עוד לא מצאתי את הנוסחה לעשות את הכסף ללא הקרבה....וכרגע בוחר לא להקריב יותר מידיי. אבל מי יודע מה יהיה מחר....)

חנן-ג'יפולוג
16-02-22, 08:22
בועז, יש תחומים שהם חסרי רלוונטיות לשכיר, וכאלה שהם לשכירים בלבד. ויש כאלה שבהם הפער בין שכיר לעצמאי הוא 500 אחוז. ויש עוד ועוד הבדלים.
זה בצד ההכנסה. ובצד ההוצאה: מהן המחויבויות הפיננסיות החודשיות של אותו אדם? אם הן 20000 ש"ח אז אפשר לייעץ לו לעבוד כשכיר ב7000 ש"ח כי זה מה שהוא אוהב ויעשה לו טוב?
ומה אומרת זוגתו? עד כמה היא תומכת בשינויי הכנסה?
יש לו נכונות לעבור איזור מגורים? מדירה לצמוד קרקע או להיפך? מה אומרים הילדים? באיזה גילאים הם? כולם מוכנים לרדת מהדודג' ראם לרכבת ואופניים מתקפלים?

אנחנו לא יודעים כלום, אז לא ניתן לומר כלום.

וגם אם היינו יודעים אז... מי אמר שמה שהסתדר לנו יסתדר גם לו?

זוהר לב
16-02-22, 08:26
שיפתח דוכן פלאפל או שוארמה עם טויסט מיוחד, במקום מרכזי, והוא מסודר.

erezgur
16-02-22, 08:49
לא יודע לייעץ, כן אם היו הרבה יותר פרטים.
כן יודע לומר, או לפחות להבין, שמי שמרגיש שהוא לא מצליח לקבל מספיק כסף בעבודתו הקשה - ירצה מאד למצוא את הקסם שיבטיח לו הכנסה מספקת.
מי שמרוויח מספיק בשביל קיום משפחתו, יהיה מוכן לשקול גם היבטים של אושר, הנאה מהעבודה והחיים שמחוץ לעבודה.

כמובן ש"מספיק", "קיום", "קשה", "מרגיש" וכו' - סובייקטיבי, נתון להשפעות רגשיות ולאו דווקא רציונאליות מוחלטות.

נשלח מהנייד

hadtomer
16-02-22, 09:01
בלי לדעת שום דבר על המקרה האמור, אני יכול לומר דבר כזה: שיעשה את מה שגורם לו להרגיש טוב. זה הכול.

גיא
16-02-22, 09:04
הייתי במצב דומה .. בערך.

והיה לי פחד לעזוב מקום שהיה בסדר בשביל מקום שיהיה אולי סבבה.

תמיכתה של זוגתי היה הדבר שגרם לי להיות אמיץ מספיק.

זה אחד הדברים הכי חשובים אם לא׳ ה׳ …דבר.

יש מחיר לכל שינוי. וצריך לדעת להבין אם המחיר יקר מידי או לא.

אבל קאוצ׳רית שפעם הכרתי אמרה. ואני מיישם.

בשביל שיהיה שינוי, צריך לעשות שינוי.

אמיתי. זה עובד.

hadtomer
16-02-22, 09:43
תמיכתה של זוגתי היה הדבר שגרם לי להיות אמיץ מספיק.
.
זה הדבר הכי קריטי. לא העבודה עצמה. כסף בא והולך וגם עבודות, אבל האופן בו החצי השני שלך מסתכל על הדברים הוא חשוב מאוד. אישה שאומרת "אני מאמינה בך" או "כסף יבוא וכסף ילך" זה משהו שאי אפשר לכמת בכלל את החשיבות שלו.

Asaf-a
16-02-22, 10:00
היות שהדיון מאוד מלמעלה וללא פרטים אז קשה להיות ספציפיים.
לטעמי מעורבבות כאן שתי שאלות שלא בהכרח חופפות:
שינוי תחום מיקצועי לטובת שיפור עניין והגשמה
שכיר או עצמאי

להבנתי כדי שכדאי להיות עצמאי על כל מה שנגזר מכל הסיכונים הנילווים, נדרש שההכנסה תהיה לפחות כפולה אם לא יותר מול להיות שכיר באותו התחום.

Asaf-a
אסף.א

ymandel
16-02-22, 10:59
איש חכם אמר לי פעם, לפני כל שינוי או החלטה לגבי עבודה צריך לבדוק את מצב ה "כ".
כסף
כבוד
כיף
(כח, לחלק מהאנשים) .

אתה שואף ל 3 מ 3, 2 מ3 זה מספיק, 1 מ3, ברח ותמצא משהו אחר.

מרבית חיי הבוגרים הייתי עצמאי ומאושר, מה שגרם לי לחפש שינוי היה מצב משפחתי והמחויבויות שבאו איתו.

בהצלחה.

dudu
16-02-22, 11:31
עשיתי הסבה מקצועית לאחרונה ולא הכל הסתדר טוב כמו שרציתי. למזלי כמו שכבר עלה פה, יש לי תמיכה מוראלית איתנה מהמשפחה.
לעניין החבר, אני מנחש שהעסק שהוא הקים הוא בתחום שמעניין או עניין אותו. מכיוון שעניין,תשוקה או אהבה לתחום לא תמיד מספיקים כדי לדבוק בעסק - הוא מעוניין בשינוי. שנייה לפני שהוא חותך כדאי לבחון איפה הקושי? מה הוא אוהב לעשות ומה לא? ולשקול להעביר את התחומים הפחות מעניינים למישהו אחר. לדוג' אדמינסטרציה שיווק וגבייה למנהל או מזכיר וביצוע בפועל של פרויקטים בעצמו. יש מגוון שירותים במיקור חוץ שיכולים לאפשר לחבר להיפטר ממטלות נלוות משעממות ולהתמקד במה שמראש הלהיב אותו וגרם לו להקים את העסק.

בהצלחה.

boaziko
16-02-22, 19:52
אני מאד מודה על השיתוף והתשובות.
אני מבין שחסרים פרטים, אבל שוב - הנושא הוא לא ייעוץ בבחירת עבודה.
מכיוון שהוא לא רוצה להתייעץ עם אנשים קרובים כרגע (מסיבותיו), הרעיון היה לתת לו לשמוע סיפורים/תובנות מנסיונם של אנשים אחרים, כי כרגע הוא תקוע ב "סעמק, כל מה שמעניין אותי זה כסף והרבה"
והאמת שלמרות שלא נעשה פה "ייעוץ תעסוקתי", אני חושב שמה שנכתב קצת מכניס אותו לפרופורציות. נראה לי שעצם הידיעה שהוא לא היחיד, ואנשים טובים ומוכשרים היו בנקודה זו ומצאו את דרכם, עוזרת בפני עצמה.
thanks!

mugi8675
16-02-22, 19:57
׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³ײ²ֲ©׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³׳’ג€žֲ ¢׳³ֲ³ ׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³ײ ³ג€” ׳³ֲ³ײ²ֲ¢׳³ֲ³ײ²ֲ¦׳³ֲ³׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢ ׳³ֲ³ײ²ֲ¦׳³ֲ³ײ²ֲ¨׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³ ׳³ֲ³ײ³ג€”׳³ֲ³ײ²ֲ©׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³ײ²ֲ§׳³ֲ³ ׳’ג‚¬, ׳³ֲ³׳’ג‚¬ג„¢׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³׳’ ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢ ׳³ֲ³׳³ֲ³ײ²ֲ©׳³ֲ³׳’ג€šֳ—׳³ֲ³׳’ג‚¬ג€׳³ֲ³ײ ³ג€”׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢ ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³׳³ֲ³ײ²ֲ¥. ׳³ֲ³׳³ֲ³*׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢ ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³ײ²ֲ¢׳³ֲ³ ׳³ֲ³׳’ג‚¬ג€׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³ײ²ֲ¨׳³ֲ³׳’ג‚¬ ֲ¢׳³ֲ³ײ³ג€” ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³ײ³ג€”׳³ֲ³׳’ג‚¬ג€׳³ֲ³׳’ג‚ ¬ֲ¢׳³ֲ³ ׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³ײ³ג€”׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚¬ֳ· ׳³ֲ³*׳³ֲ³׳’ג‚¬ ׳³ֲ³- 1994 ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³ײ²ֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚¬ג€œ׳³ֲ³׳’ג‚¬ ֻœ׳³ֲ³ײ³ג€”׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢ ׳³ֲ³׳³ֲ³ײ²ֲ§׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³ ׳³ֲ³ײ²ֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚¬׳ ³ֲ³׳’ג‚¬ ׳³ֲ³ײ²ֲ©׳³ֲ³׳³ֲ³ײ²ֲ£ ׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג‚¬ג€׳³ֲ³׳’ג‚¬ ׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג€šֳ—׳³ֲ³*׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢ ׳³ֲ³׳³ֲ³ ׳³ֲ³ײ²ֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚¬ג€œ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ (׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³ײ²ֲ¨ ׳³ֲ³׳³ֲ³ײ²ֲ³ ) ׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג‚¬ג€׳³ֲ³ײ²ֲ¨׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢ 14 ׳³ֲ³ײ²ֲ©׳³ֲ³*׳³ֲ³׳’ג‚¬. ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢ ׳³ֲ³׳’ג‚¬ג„¢׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³׳’ ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢ ׳³ֲ³׳³ֲ³׳³ֲ³ײ²ֲ©׳³ֲ³ײ³ג€”׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢ ׳³ֲ³׳’ג‚¬ג€œ׳³ֲ³׳’ג‚¬ ׳³ֲ³׳³ֲ³ ׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚¬ ׳³ֲ³ײ²ֲ§׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³ײ²ֲ¨׳³ֲ³׳’ג‚¬. ׳³ֲ³׳’ג‚¬ג€œ׳³ֲ³׳’ג‚¬ ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³ײ²ֲ¦׳³ֲ³׳’ג‚¬ ׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³׳³ֲ³ײ²ֲ¥ ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³׳’ג‚¬ג„¢׳³ֲ³׳’ג€ žֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢. ׳³ֲ³׳³ֲ³ײ²ֲ¦׳³ֲ³׳’ג‚¬ ׳³ֲ³ײ²ֲ©׳³ֲ³*׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢, ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ- 2014-2015 ׳³ֲ³׳³ֲ³ ׳³ֲ³ײ²ֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³ײ³ג€”׳³ֲ ³׳’ג€žֲ¢ ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֳ·׳³ֲ³׳³ֲ³ (׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ ֲ³ײ³ג€”׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢ ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³ײ²ֲ¢׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³ײ²ֲ§׳³ ֲ³ײ²ֲ¨ ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג‚¬ג€׳³ֲ³׳³ֲ³ײ²ֲ§׳ ³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³ײ³ג€” ׳³ֲ³ײ»׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³׳’ג€šֳ—׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳ ³ֲ³ ׳³ֲ³*׳³ֲ³׳³ֲ³ײ²ֲ¨׳³ֲ³ײ²ֲ¥, ׳³ֲ³׳’ג€šֳ—׳³ֲ³*׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג€ž ֲ¢׳³ֲ³ײ³ג€” ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³ײ²ֲ©׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³ײ²ֲ§׳³ ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³). ׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³ ׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³*׳³ֲ³׳’ג‚¬ ׳³ֲ³׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג‚¬ג€׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³ײ²ֲ¨׳ ³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³ ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֳ·׳³ֲ³ײ²ֲ©׳³ֲ³ײ²ֲ§׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ ֲ³ײ²ֲ¨׳³ֲ³׳’ג‚¬ ׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³ײ²ֲ¨ ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֳ·׳³ֲ³׳’ג‚¬ג€œ׳³ֲ³׳’ג‚¬ ׳³ֲ³׳³ֲ³ײ»׳³ֲ³׳³ֲ³ײ»׳³ֲ³ ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³׳³ֲ³ײ²ֲ©׳³ֲ³׳’ג€šֳ—׳³ֲ³׳’ ג‚¬ג€׳³ֲ³׳’ג‚¬. ׳³ֲ³׳³ֲ³ ׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³ ׳³ֲ³׳³ֲ³ײ²ֲ¢׳³ֲ³ײ²ֲ¦׳³ֲ³׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢ ׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³ ׳³ֲ³ײ²ֲ¢׳³ֲ³ײ²ֲ¦׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢ ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֳ·׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢ ׳³ֲ³׳³ֲ³ײ²ֲ©׳³ֲ³ײ²ֲ¨׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚¬ ׳³ֲ³ײ³ג€”׳³ֲ³ײ²ֲ§׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³׳’ג€šֳ—׳ ³ֲ³׳’ג‚¬ ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֳ·׳³ֲ³׳’ג‚¬ג€œ׳³ֲ³׳³ֲ³ײ³ג€”, ׳³ֲ³ײ²ֲ©׳³ֲ³׳³ֲ³ ׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚¬ֳ·׳³ֲ³*׳³ֲ³ײ²ֲ¡ ׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³ײ²ֲ¨׳³ֲ³׳’ג€šֳ—׳³ֲ³ײ³ג€ ”׳³ֲ³ײ²ֲ§׳³ֲ³׳’ג‚¬. ׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³ײ²ֲ© ׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³ײ²ֲ¨׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³׳’ג‚¬ ׳³ֲ³ײ²ֲ¡׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚¬ֳ·׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ ¢׳³ֲ³*׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³ ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³ײ²ֲ¨׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻ œ ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³*׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢ ׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³ ׳³ֲ³׳³ֲ³ײ²ֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³׳’ג€ šֳ—׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³ ׳³ֲ³ײ²ֲ©׳³ֲ³׳³ֲ³ײ²ֲ©׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢ ׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג‚¬ג€׳³ֲ³ײ²ֲ¨ ׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³ײ²ֲ§׳³ֲ³׳’ג‚¬ג€ ׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³ײ³ג€”׳³ֲ³ ׳³ֲ³ײ²ֲ¢׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢. ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג‚¬ג„¢׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ, ׳³ֲ³׳³ֲ³ ׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג‚¬ֳ·׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³ײ²ֲ¨ ׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³ײ²ֲ¨׳³ֲ³ ׳³ֲ³ײ²ֲ§׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג‚¬ ׳³ֲ³׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³ײ²ֲ¨׳³ֲ³׳’ג‚¬ֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚ ¬ֲ¢׳³ֲ³׳’ג€žֲ¢׳³ֲ³׳’ג‚¬ג€ ׳³ֲ³׳’ג‚¬׳³ֲ³ײ²ֲ¨׳³ֲ³׳’ג‚¬ֻœ׳³ֲ³׳’ג‚¬ ׳³ֲ³׳’ג‚¬ֳ·׳³ֲ³ײ²ֲ¡׳³ֲ³ײ²ֲ£.

Saar
16-02-22, 22:11
אני לא חושב שיש כאן תשובה אחת שמתאימה לכל אחד.
התשובה מאוד תלויה במצב הכלכלי הנוכחי שלו, עד כמה הוא מסוגל להיות בלי הכנסה תקופה מסויימת, האם אישתו (?) תומכת בו ובמהלך.
אני עזבתי את עולם ההייטק בגיל 37, עברתי ממעמד של שכיר (ראש צוות /מהנדס תוכנה)לעצמאי, לטובת הקמת אתר משחקים.
למי שלא מעורה , מדובר על מעבר ממשכורת הייטק יפה למצב בו שמחתי שהצלחתי להכניס דולר ליום...
לקח לי 7-8 חודשים להתחיל להכניס שכר סביר (לא חושב שממש הגעתי לסכומי ההייטק בשנים האלו).
איכשהו, אחרי כמה שנים בתחום שיעמום לי והתחלתי להשכיר ציוד לאירועים ואז גם להפעיל אותו....
מצאתי את עצמי, מהנדס תוכנה "לשעבר", מכין פיצות, וופל בלגי ושערות סבתא באירועים שונים :)
לפני שנתיים הגיעה הקורונה וטרפה את הקלפים.
בבת אחת נעלמו האירועים, לפני שנה קיבלתי הצעה לחזור לעולם ההייטק בתפקיד שמאפשר לי גם לנהל חיים מחוץ לעבודה ומאז אני שם...
תכלס, צריך לעשות מה שנהנים ממנו, עצמאי או שכיר זה לא תמיד משנה. זורמים :)
רצוי וכדאי גם להיות מוכנים לימים קשים יותר כלכלית, בעיקר אם אתה עצמאי...

-->