PDA

צפייה בגרסה מלאה : נזק מצטבר כתוצאה מנסיעה עם מיכל סולר לא מלא - צ׳יזבט?



AvnerN
16-02-22, 00:55
אני לא מכונאי רכב ולכן אני מעלה תהיה / שאלה, לא קובע עובדה;


קיבלתי עצה להימנע מנסיעה עם פחות מ-x (רבע, שליש, חצי, תלוי במייעץ) מיכל דלק, כי הלכלוך עלול לסתום את האינג׳קטורים (מנוע דיזל, כמובן).


אני לא מצליח לחשוב על הרבה מנגנוני שאיבת דלק שאינם מבוססים על שאיבה מתחתית המיכל, למעט מערכת שאיבה צפה - פתרון שלא נשמע לי סביר לפחות ברכבים בני 15-20 שנה (אלו שלכאורה רגישים יותר לסתימת אינג׳קטורים).
בהנחה שמערכת השאיבה אכן יונקת מתחתית המיכל, מה זה משנה אם הוא מלא או בשמינית? אם מדובר בבעיית משקעים, זיהום האינג׳קטורים אינו תלוי בכמות הדלק במיכל אלא בכמות המשקעים הגדלה עם זמן השימוש ברכב. האם מדובר בעניין של ריכוז חלקיקים בעיתיים שעולה עם ירידת כמות הדלק, ומעלה את כמות החלקיקים ליחידת זמן שעוברים באינג׳קטור? האם מדובר במערכת שאיבה צפה?


בקיצור, אשמח להסבר על מערכת שאיבה סטנדרטית (מהצד של מיכל הדלק, כמובן, לא כל מערכת הדלק) שיבהיר לי האם מדובר בצ׳יזבאט או בטכניקה נכונה להימנע מבעיות.

חנן-ג'יפולוג
16-02-22, 01:44
כן, צ'יזבט.

ראיתי הרבה סתימות דלק בחיי, בגלל סוכר, חלודה, מושבות של בקטריות... אף לא אחת נגרמה מנסיעה עם מעט דלק.

אם יש לך לכלוך בדלק (שזה אירוע חריג מאוד. לכלוך בד"כ לא מגיע ממשאבות הדלק בתחנות) אז יש לך בעייה לפתור והפתרון לא יגיע מהקפדה על כמות הדלק במיכל.

נדב42
16-02-22, 02:26
שיקול אחר לטובת שמירת כמות דלק במיכל - ברכבים בהם המשאבה טבולה בתוך המיכל, אז הדלק במיכל עוזר לקירור המשאבה. במשאבה ששבקה דווקא נתקלתי בעצמי ביום חם על מיכל כמעט ריק ...

עוד שיקול: לא תיתקע בדרך בלי דלק ...

Gershon
16-02-22, 10:09
חנן-ג'יפולוג
נדב42
1+

zivo
16-02-22, 13:03
אם כבר הנושא עלה.
אני מכיר אמירה שנסיעהעם מיכל לא מלא , גורמת ליותר תופעות של התעבות מים (יותר אוויר והבדלי חום קור) שבסוף מגיעים לסולר.
מעולם לא נתקלתי בבעיה כזו, אבל עם המומחים מתייחסים.

-->