PDA

צפייה בגרסה מלאה : (הועבר)טויוטה יאריס 2017 עם 25000 קמ - בעיה בלחיצה על הגז

Yuvali1971
21-02-22, 00:26
בשבת, לאחר שמלאתי מיכל מלא של דלק, נסעתי מספר קלומטרים, ולאחר מכן התחלתי להרגיש כי בעת לחיצה על דוושת הגז (קיק), ההילוך לא מתחלף והמנוע כאילו נחנק.
יש לציין כי בנסיעה רגועה ההילוכים עוברים בצורה תקינה, אבל כל לחיצה קצת יותר מעדינה, שאמורה לתת יותר דלק ולהזניק את הרכב - המנוע נבלם.
מחשבות שעלו לי (ואני לא מבין ברכב):
1. הדלק היה מזוהם וסתם את המסנן דלק..?
2. בעיה בגיר האוטומאטי? (הרכב עם 24 אלף קמ - לא הגיוני לי)?
3. משאבת דלק? (שוב הרכב מצב חדש, בעיות בסדר גודל של גיר או משאבות - קצת לא הגיוניות לי.

אשמח לתובנות.
תודה מראש!

מוטי ג.
21-02-22, 00:39
רכב בן 5 עם 25 אקמ = ממוצע של 5000 בשנה,
אני אנחש שהרכב נוסע מעט מאוד כל יום, ק"מ בודדים, ולא מספיק להתחמם לבצע שריפה תקינה של הדלק.
אני מניח שכדאי לבדוק מערכות הזנת דלק, פלגים, וממיר.
תנסה לנסוע נסיעה ארוכה, שהמנוע ממש יתחמם לטמפרטורת העבודה שלו, סע בסלד גבוה (ממוצע פלוס) בהילוך נמוך (=אל תיסע במהירות לא חוקית) תן למערכת להתחמם ולנקות את עצמה(חנן כתב את זה פה פעם כהמלצה תקופתית גם ברכב שנוסע תקין והרבה אבל משייט בסלד נמוך.)

בהצלחה.

erezgur
21-02-22, 09:48
האם הרכב עובר טיפולים בזמן (קמ נמוך, אבל כל x חודשים חייב טיפול גם אם לא נסע הרבה)?

נשלח מהנייד

Yuvali1971
21-02-22, 13:53
תודה על התגובות חברים.
הרכב עבר טיפול לפני כחודשיים, אבל לא נגעו במסנן הדלק או החליפו שמן גיר.
(כי זה לא חלק מהטיפול לדעתי).
האם שווה לנסות להכניס חומר לניקוי מערכת הדלק? אם כן - יש חומר מומלץ?

raanan
21-02-22, 17:01
בשבת, לאחר שמלאתי מיכל מלא של דלק, נסעתי מספר קלומטרים, ולאחר מכן התחלתי להרגיש כי בעת לחיצה על דוושת הגז (קיק), ההילוך לא מתחלף והמנוע כאילו נחנק.

על פניו נשמע שהייתה בעיה בדלק.
אגב,
היום פורסם שפז נקנסה על בנזין וסולר ששיווקה באיכות לא טובה שפוגעת במנועי הרכבים ומזהמים את הסביבה.

אני הייתי מתחיל בניקוז המיכל, שטיפת המיכל, החלפת פילטר דלק .
לתדלק ולקוות לטוב.

בהצלחה
רענן

Gershon
23-02-22, 10:16
מתחילים מבדיקת מחשב-DATA STREAM
לא להתבלבל עם קריאת תקלות
כל השאר=דיבורי סרק

-->