PDA

צפייה בגרסה מלאה : אספקת מים בשטח

jacob72
22-02-22, 19:15
מעניין לשמוע עוד רעיונות.
יוצא עם 3 ילדים לשטח , גילאים 9 עד 15 .
3 לילות ,אזור דרום.
מלבד ג'ריקנים של 20 ליטר ,לא מצאתי עד היום פתרון יצירתי.
אני לא מתכוון לגרור עוקב מים. ומיכל גמיש עם נוזל ברכב עם ילדים,פחות מתאים.

איך אתם נוהגים לאחסן, מים בשטח?
ומהו החישוב של כמות המים ל 4 אנשים ליום מלא כולל מקלחת קלה ?
הכוונה שאנו פורסים במקום מסויים ,ולא מדלגים עם הרכב .

מיותר לציין שאנו לא נכנסים למקומות סודרים עם מים ושירותים ,זה פחות מתאים לנו .

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

ד ו ר ו ן
22-02-22, 19:33
מעניין לשמוע עוד רעיונות.
יוצא עם 3 ילדים לשטח , גילאים 9 עד 15 .
3 לילות ,אזור דרום.
מלבד ג'ריקנים של 20 ליטר ,לא מצאתי עד היום פתרון יצירתי.
אני לא מתכוון לגרור עוקב מים. ומיכל גמיש עם נוזל ברכב עם ילדים,פחות מתאים.
איך אתם נוהגים לאחסן, מים בשטח?
ומהו החישוב של כמות המים ל 4 אנשים ליום מלא כולל מקלחת קלה ?
הכוונה שאנו פורסים במקום מסויים ,ולא מדלגים עם הרכב .
מיותר לציין שאנו לא נכנסים למקומות סודרים עם מים ושירותים ,זה פחות מתאים לנו .
עד שהותקן ברכב מיכל מים עם משאבה, לקחנו מים בג'ריקנים עם ברז בפקק.

עבור 4 נפשות, 2+2 אנחנו מסתדרים עם 55-70ל' מים עד 4 ימים, נסיעה או רביצה במקום אחד.
כולל שטיפת כלים.
למעט מקרים מיוחדים של עודף ג'יפה/אבק חום רב, לא מתקלחים בשטח.

guyo
22-02-22, 19:35
מיכל 50 ליטר בבגאז', החליף 2 ג'ריקנים 30 ל' כחולים של פחמס
אם אתה צריך לסופ''ש הקרוב אתה מוזמן לקחת

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

asafk
22-02-22, 19:41
אני כבר הרבה שנים בפורמט של ג'ריקן 20 למי שטיפה רחצה וחירום, ועוד שישייות מים או בקבוקי מים בשימוש חוזר לפי הצורך. היתרון הוא בגמישות המלאה לקחת מעט או הרבה מי שתיה, והיכולת לכווץ את הבקבוקים ולהוריד נפח עם התקדמות הטיול.
תכלס זה גם הכי נוח. כל פעם שצריך לוקחים עוד בקבוק מהמטען לקבינה....

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

לביא
22-02-22, 19:52
בקבוקי קולה ליטר וחצי נכנסים בול מתחת למושב האחורי. משמשים לשתיה ולקפה.
30 ליטר במיכל נירוסטה בתא מטען.

jacob72
22-02-22, 19:57
מיכל 50 ליטר בבגאז', החליף 2 ג'ריקנים 30 ל' כחולים של פחמס
אם אתה צריך לסופ''ש הקרוב אתה מוזמן לקחת

Sent from my SM-G998B using Tapatalkתודה . אני אוותר הפעם. מחפש שיהיה נוח ברכב בעת. הנסיעה

איל מ
22-02-22, 20:49
כל אחד והנוחות שלו. אצלי ג'ריקן27 ליטר נח לו מרוצ'ט לרצפה מתחת לרגלי אחד הילדים. זה מאוד נוח להם שיש על מה לדרוך והרגליים לא מתנפנפות באוויר. מתחת לרגלי הילד השני יש שישיית מים. ככה אני גם מזיז את כל המשקל הזה למיקום יותר נכון באוטו.
ואני בכלל מחכה לתירוץ לעבור לג'ריקן 30 ליטר שטוח שיגור שם על הרצפה דרך קבע. עליו אם צריך, עוד מיכלים.

yoni_0000
22-02-22, 20:58
4 אנשים ל-3 לילות כולל מקלחת כל יום.. אתה מדבר על על איזור ה-8 ליטר לבנאדם כולל שתיה ובמקלחת מאוד חסכונית.. כמעט 100 ליטר.. אין פה קסמים, אתה צריך נפח לדחוף לאוטו נפח של 100 ליטר לפחות. או ג'ריקנים או מיכל יעודי.

ehudzeelim
22-02-22, 21:07
4 אנשים ל-3 לילות כולל מקלחת כל יום.. אתה מדבר על על איזור ה-8 ליטר לבנאדם כולל שתיה ובמקלחת מאוד חסכונית.. כמעט 100 ליטר.. אין פה קסמים, אתה צריך נפח לדחוף לאוטו נפח של 100 ליטר לפחות. או ג'ריקנים או מיכל יעודי.+1
גם לי המספרים פה נראים מאד נמוכים, סחתיין על היעילות שלכם.
לשלושה ארבע לילות בשטח במדבר בקיץ אני יוצא עם 120 ליטר במיכל גמיש מתחת לרגליים של הילדים, 25 ליטר במיכל על הגג, עוד שתי שישיות מינרלים ובאוטו יש קלקר של איזה 4 ליטר קבוע. ולפעמים אני מוסיף גריקן 18 ליטר, שיהיה.
כמה זה יוצא סהכ?.. מה שכן אני תמיד חוזר עם עודף.
בחורף מסתדר עם פחות..

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

ברק לוי1
22-02-22, 21:13
4 אנשים ל-3 לילות כולל מקלחת כל יום.. אתה מדבר על על איזור ה-8 ליטר לבנאדם כולל שתיה ובמקלחת מאוד חסכונית.. כמעט 100 ליטר.. אין פה קסמים, אתה צריך נפח לדחוף לאוטו נפח של 100 ליטר לפחות. או ג'ריקנים או מיכל יעודי.

די מדוייק לדעתי, תלוי כמובן בעונה.

אנחנו בהרכב של 2+3 , שלשה לילות, עבור כלים , שטיפת ידיים, פנים ומקלחת חסכונית אחת מתוך 3 לילות, סביב 50 ליטר.
תוסיף עוד מקלחת אחת, תוסיף מי שתיה לפני העונה והפעילות (בחורף ליטר וחצי לבנאדם בקיץ יכול להגיע גם ל 3-4 ליטר)

Sent from my iPhone using Tapatalk

ishc
22-02-22, 21:51
אנחנו לא מתקלחים בטיולים ועד הים לא יצא לי לסיים את כל ה-60 ליטר לשטיפות שיש לי ברכב.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

מוטי ג.
22-02-22, 23:41
אתה עם פולסייז במקרה?
אם לא, אז אני הייתי לוקח נגרר, מעמיס עליו את כל הציוד +כמה מים שתצליח להכניס שם.

אנחנו זוג עם 2 ילדים (8 ו 5) ,גריקן 20 ליטר חוזר עם מים מטיול של יומיים (לא כולל שתייה ממנו)
תהנו ובהצלחה.

jacob72
23-02-22, 08:26
באמת אין קסמים.
חשבתי פעם לייצר איזה מיכל נירוסטה של 100 ליטר + על הגגון ,כזה שיהיה אפשר להעביר מרכב לרכב בעתיד, מחמת תנודות המים,כשמיכל לא מלא ,ירדתי מזה.

שנים יש לי הג'ריקן השחור אולי הגיע הזמן להתעדכן , מהו הג'ריקן האיכותי,החזק ובעל נפח גדול יותר ?

מוטי ג.
23-02-22, 08:36
100 ליטר מים =מעל 100 ק"ג על הגג לדעתי ממש לא מומלץ גם כשהמיכל מלא, וזה בלי קשר להאם בכלל הגג שלך יעמוד בזה.

דור אריאל
23-02-22, 11:17
איפה אתה מתמקם ?
לפעמים אני יוצא רק עם הרכב גם אם זה קצת נסיעה למלא מים.
דווקא בדרום יש לא מעט ברזים בשטח

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

איל מ
23-02-22, 11:20
באמת אין קסמים.
חשבתי פעם לייצר איזה מיכל נירוסטה של 100 ליטר + על הגגון ,כזה שיהיה אפשר להעביר מרכב לרכב בעתיד, מחמת תנודות המים,כשמיכל לא מלא ,ירדתי מזה.

שנים יש לי הג'ריקן השחור אולי הגיע הזמן להתעדכן , מהו הג'ריקן האיכותי,החזק ובעל נפח גדול יותר ?

מיכלי מים לקראוון הם בד"כ עבים יותר (אישטח החלו למכור כאלו, אבל בכל חנות קמפינג/קראוונים יש).

אבל, ג'ריקן פחמס רגיל בנפח ובמידות המתאימות לך הוא מספיק עמיד וקשיח לכל מטרה הגיונית. החסרון- אתה תצטרך לעשות את החיבורים בעצמך (שזה גם יתרון כי אתה מחליט בדיוק איפה ואיך).

עקרונית הג'ריקנים הצבאיים ה"חדשים" הם מעולים, והיתרון שלהם- פתח גדול שמאפשר ניקוי ידני, או מילוי קרח; נשם קטן; פקק קטן בתוך הפקק הגדול להכנסת צינור יניקה (גרביטציה או משאבה). זה הגולדן סטנדרט של ג'ריקנים. אבל מחירם יקר ולא ניתן להשיגם בקלות (בארץ, באופן חוקי).

סולי
23-02-22, 11:34
מחבר עם מיכל קרוואן כזה... פעמיים נתלשו פיות מהמיכל, באשמתו יש לציין.
טיפ, יש לקבע את הצנרת כך שלא תזוז כלל בנסיעה... במחברים נוצר ריכוז מאמצים ונראה שהפלסטיק לא כזה עמיד.

מיכל כזה.. מאוד מבאס לגלות שירדו כמה עשרות ליטרים בקבינה של הרכב האהוב שלך.
https://www.kcamping.co.il/product/%D7%9E%D7%99%D7%9B%D7%9C-%D7%9E%D7%99%D7%9D-70-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8

שנית 100קג מים+15-20קג מיכל נירוסטה... ועוד כמה של הגגון עצמו.

אישית לא מכיר הרבה רכבים שהיצרן מצהיר שיכולים לשאת מעל 80קג על הגג.

אני נוסע בסמוראי עם גריקן 20ליטר חיצוני עם ברז על הפגוש+27ליטר במיכל פנימי ברכב.

באיזה רכב מדובר ?
יש מיכלים שטוחים מוצלחים שיכולים לשבת ברצפת הרכב...

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

hadtomer
23-02-22, 13:27
אני אישית חושש ממים ממיכלים. אני יודע שזה לא מבוסס אבל אני חושש מהמאסה שמשכשכת שם, מבוצה ומכל זה. והאמת היא שאני לא מתקלח בשטח. מסריח? אז מסריח. אני לוקח איתי תמיד מים מינראליים 3 בקבוקים ליום וזהו.

סולי
23-02-22, 13:47
אני חושש מאישתי... ומהקדוש ברוך הוא שישמור עליה.

לא הבנתי ממה שאתה חושש? מהשכשוך או מהבוצה?

אגב.. שכשוך באיזה מעיין תמיד עדיף על מקלחת שטח מלאכותית.

ehudzeelim
23-02-22, 13:48
אני חושש מאשתי דווקא במקרה שלא אתקלח

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

מוטי ג.
23-02-22, 13:50
הבעיה שנוער.... הם... יש להם איך נגדיר את זה... בעיית ריחות, הם פשוט מסריחים שלא באשמתם, זה ההורמונים

hadtomer
23-02-22, 15:53
אני חושש מאישתי... ומהקדוש ברוך הוא שישמור עליה.

לא הבנתי ממה שאתה חושש? מהשכשוך או מהבוצה?

אגב.. שכשוך באיזה מעיין תמיד עדיף על מקלחת שטח מלאכותית.

השכשוך של המשקל של המים.

אבל תכלס? אני באמת לא זוכר את עצמי מתקלח בשטח. אף פעם. בוא...יומיים טיול צריך מקלחת?

אם זה שבוע אני בהחלט מבין

איל מ
23-02-22, 16:34
גם בטיול של ארבעה ימים אני לא מבין את הצורך. בטח שלא במקלחת המבאסת על שטיחון גומי כשמסביב הכל בוץ.
ושלוש פעמים בשנה אני עושה טיול של שבוע ברכבים בלי מזגן עם ערימה של חברה בני 18 בקבינה. מקסימום מתכננים מעבר יזום באיזו פינת טבע המשלבת מים (בלי להסתבן).

המשוטט
23-02-22, 16:44
השכשוך של המשקל של המים.

אבל תכלס? אני באמת לא זוכר את עצמי מתקלח בשטח. אף פעם. בוא...יומיים טיול צריך מקלחת?

אם זה שבוע אני בהחלט מביןבהזדמנות אקח אותך לסיבוב בריאו מים חצי מלא

אז אתה באמת מרגיש את משקל השיכשוך

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

yoni_0000
23-02-22, 18:34
אני בדרך כלל נשבר בלילה השלישי ו/או אם הג'דייפנו במיוחד באבק ו/או אחריי תיקון שדה מלוכלך... מקלחת, אפילו קרה, ובגדים נקיים עושים אותך בנאדם חדש.

assafy
23-02-22, 19:08
בטיול של לילה אחד לא מתקלח. בטיול ארוך יותר מתקלח כל לילה שני. שם נוד מים בתא המנוע, במשך היום מתחמם מהנסיעה ובערב יש לי מים חמים.

jacob72
23-02-22, 21:20
רכשתי היום בקינן קמפינג עוד 2 מיכל מים ,של 20 ליטר,יצרן איטלקי .59 ש"ח ליחידה.

אחרי שקראתי את כל הדעות אני מבין שלי יהיה הכי נוח פיזור גריקנים ,כך אוכל לסדר את הרכב בצורה נוחה.
כרגע נצא עם 5 ג'ריקנים =100 ליטר ואנו מסודרים,זה לפני האלכוהול (:

סולי
24-02-22, 19:14
שם רגע את נושא המקלחת בצד..
כאמור זו מותרות, בטיולים ארוכים גם טבילה במקור מים זה ריענון מספק... וגם עצירה בחאן זה פתרון.

אני ידוע כמחמיר... ומבחינתי בכל יציאה לשטח .. גם חד יומי וגם גיחת קפה... יש גריקן 20ליטר פשוט עם ברז.. (הוא לא תמיד מלא אבל בוודאי יש יותר משישיית מים).
הניסיון שלי הוא שכשמתרחקים מהאספלט... קורים דברים.
לפעמים צריך מים לשטוף ידיים מתיקון מזדמן.. אולי נשפך משהו... או היה יום חם ואתה מזיע ורוצה לשטוף פנים כמו בנאדם.
מספיק שיצאת מהבוץ בחורף ומילאת אוויר ואתה רוצה לשטוף ידיים.
חס וחלילה.. פציעה שצריך לשטוף במים זורמים.

יודעים מה ... גם בתדלוק מזדמן בתחנת דלק .. זה נוח שיש מים וסבון לשטיפת ידיים לפני שחוזרים להגה.

קיצר, רכב שטח...זה ג'ריקן 10-20ליטר זה בתקן.
כל דבר מעל ... כולל מים מחוממים ... הרי זה מבורך (:

ומי שמסתדר בלי... וחושש משכשוך המים... זה גם בסדר.
הי... גם אפשר לטייל בדאסטר ב98אחוז מהמקומות.

-->