צפייה בגרסה מלאה : מעבר חצרה ולינה בחניון לילה שער אשמדאי
137421
2 שאלות :
1. מעלה חצרה - מצורף מפה, מה מצב המעלה לאחרונה? פעם ירדתי את המדרגה אבל מתכנן לעלות. רכב מוגבהה נעול אחורי.
2. ישנים בחניון לילה שער אשמדאי. רוצים לצאת בבוקר לטיול רגלי. מה הסיכוי שנחזור כעבור כמה שעות והרכב עדיין יחכה לנו?
לגבי שאלה 1 קצת הבנתי משרשורים קודמים ש "מעבר חצרה" כפי שקוראים לזה לא אמור להיות בעייתי.
מה בנוגע להשארת רכב בחניון לילה שער אשמדאי?
קודם כל - מדובר כנראה ב"מעבר חצרה" ולא מעלה חצרה שהוא בלתי עביר ואסור לנסיעה (סכנת נפשות). ערכתי את כותרת ההודעה לשם הנכון (אני מקווה שלכך התכוונת).
(או שאולי אתה מתכוון למעלה אשמדאי? - אם כן - https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/118157)
לא הייתי בחודשים האחרונים, אבל למעט קטע טכני (קצת הצלבות) - לא צריכה להיות בעיה לרכב עם הילוך כח, מיגון והגבהה קלה.
לגבי 'מעבר חצרה' -עלינו בחמישי האחרון, פראדו וטרופר (נעול אחורה), לא נרשמו דרמות מיוחדות. אולי ללא נעילה תדרש בניה מסויימת.
בשישי בבוקר בחניון המדובר נרשמה תנועה ערה של רכבים (פרייבטים).
אז ככה,
ביום חמישי נכנסנו מנחל אביה לנחל חצרה. קפה במרפסת ונסיעה למעבר חצרה לא לפני גיחה לגב חצרה היפה. המעבר לא מאיים. יש אחיזה טובה מאוד בסלע. את הלילה בילינו בחניון לילה שער אשמדאי. זה חניון מעולה למעט שני דברים ממש מציקים הראשון זה כמות היסטרית של מסמרים שפזורים בכל החניון, עדות לכמות הסנדות שפירקו שם. סולימאן, גשש לשעבר בצבאנו אמון על שמירת החניון. ( לא מגנבי מכוניות אלה מגנבים של מים ממתקן מקורות בכניסה למכתש הקטן ) . לאחר ארוחה מזינה וישיבה מול המדורה פרשנו לשינה. ב 2:30 בלילה התעוררנו לקול רעש מנועים חזק שהתקדם לעברנו. ככל שהשניות חלפו הרעש הלך וגעש והבנו שמספר כלים לא מבוטל כובש את החניון. מי שמכיר את החניון הוא דומה במקצת לפיתה סורית ובקצהו כניסה. מסביב סלעים וסוללות עפר וכל אחד תופס לעצמו פינה. אנחנו ישנו בקצה הפנימי של החניון צמוד לסוללה. לפתע הגיח מעלינו גיפ שבחר ״ לקצר״ דרך לחניון. בשניה האחרונה קלט את האוהל והסיט את ההגה. המומים, הבנו שהיה פה כמעט ונפגע ושהיה לנו מזל גדול שלא נדרסנו בעודנו באוהל. הגיפ הנבל לא טרח אפילו לבדוק שאנחנו בסדר וחבר לחבריו שהספיקו להתמקם, להדליק מנגל ולפתוח מוסיקה בקולי קולות.
אני לא רוצה ללכלך על אותה חבורת גברים שטת חלקם אני מכיר אבל תקשיבו, חוסר התחשבות כזה מזמן לא ראיתי. נתחיל מזה שאסור לנסוע בשמורת טבע בלילה. ממשיך מזה שכמעט דרסו אותנו והתעלמו לחלוטין מהעובדה שאנשים אחרים שישנו בחניון כבר לא ישנו. רק ב 4:30 הצלחנו להרדם .
בשרשור אחר בפורום בדיוק מדברים על הסוג הזה של האנשים.
אני מניח שלכל אחד מאיתנו, ציבור הגיפאים יש סיפורים דומים מסוג זה.
למחרת, מסלול נחל צין היה מאתגר ומעניין כפי שהוא.
הגבים מלאים, המדרגות מזרימות את האדרנלין והסכין מקפיצה את הדופק. הגשם שירד לאורך רוב שעות הבוקר רק הוסיף לאווירה המיוחדת.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מקומם.
בחניוני לילה אני תמיד מקפיד שהרכבים יגוננו על האוהל/שקש מפני רכבים שנוסעים בחניון (או מתדרדרים בלי שליטה כי מישהו עשה שטות), אבל לצפות שהאיום יגיע מכיוון סוללת עפר, זה כבר טו מאצ'.
מעניין אם אפשר לקרוא למשטרה על רעש אחרי 11 בלילה...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.