התחברות

צפייה בגרסה מלאה : אאוטבק פרוג'קט

GodsFather
24-02-22, 15:43
...137429

Sent from my HD1903 using Tapatalk

GodsFather
24-02-22, 17:38
...137430

ishc
24-02-22, 17:52
תתחדש

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

GodsFather
24-02-22, 18:05
תודה

סולי
24-02-22, 18:19
אל תתקמצן בתמונות לא יתקמצנו בברכות (:

מזל טוב! שתסע בדרכים טובות ועקלקלות...

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

erezgur
24-02-22, 18:41
תתחדש!

GodsFather
24-02-22, 18:59
שוב תודה, תכף התמונות וכל הפרטים.

בנתיים, המלצה לאנדרואיד נורמלי?

בארץ המחירים זזים סביב 2 אשח. אני מוכן לחצי מזה.

9" ומעלה, שיהיה gps, יתחבר למצלמה ודיבורית של הרכב ומסך מגע נורמלי. והכי חשוב - שיקלוט רדיו טוב בלי קומבינות.

אלדר
24-02-22, 19:43
מברוק

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

סולי
24-02-22, 22:15
אני בשוק... אנדרואיד?!

נעילה אח יש?!

Crabbing
24-02-22, 23:00
תתחדש!

נמרוד
24-02-22, 23:09
תתחדש!
עזוב שיפורים, אין לך זמן. יש עכשיו חלון הזדמנויות, ברלי אומר שהשוער של מעלה זיק בחופשה, אז מהר לסמן V. אחר כך אנדרויד :rolleyes:

גיא
25-02-22, 00:39
יו .. פספסתי אותך.

תתחדש ;)

GodsFather
25-02-22, 09:01
אני בשוק... אנדרואיד?!

נעילה אח יש?!

Sent from my SM-G781B using Tapatalkאנדרואיד כי האוניה הזו תעשה רוורסים גם בידי הגברת והיא מבקשת להפעיל את המצלמה שכבר יש בטמבון.
למעשה,זה היה המבחן האמיתי שנתן אישור לרכישה.

וכדי שתהיה נעילה צריך שהגברת תהיה רגועה.

כמאמר חז"ל -

Happy Wife Happy Life!!

asafk
25-02-22, 09:03
מציע לך - אם מותקנת מערכת טובה עם דיבורית טובה - על מראה עם מסך.

למשל

Pyle Backup Car Camera Rear View... https://www.amazon.com/dp/B01K9N11V4?ref=ppx_pop_mob_ap_share

אנדרואיד בהרבה כסף בשביל מסך למצלמה..... ואז הדיבורית ככה ככה והסאונד לא משהו.. ונגמר הזיכרון...

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

ishc
25-02-22, 17:43
אני עם אסף, בשביל מצלמת רוורס לא צריך אנדרואיד. שים מקסימום מערכת עם חיבור לאנדרואיד אוטו (רמז, יש פה באתר במאה שח) ותזמין טאבלט לניווט שטח.

סולי
25-02-22, 18:35
אבל ספציפית מה שאסף המליץ לדעתי מאוד מפגר מאחור....
זול.. אבל עם נתונים מאוד חלשים, גודל מסך ובכלל המסך.

חבר רכש לאחרונה את זה: מאוד מבסוט...
כולל מצלמת דרך.

https://www.amazon.com/dp/B09DG83D8N/ref=cm_sw_r_apan_glt_i_AGT3A9BVRBRH6YHA7 QK4?_encoding=UTF8&psc=1

GodsFather
25-02-22, 19:23
לגבי ההמלצות למערכת - תודה. מפאת לחץ זמן והזדמנות שניכרה בדרכי, הלכתי על רכישה והתקנה מקומית ליד הבית.

מוצר מדבקה העונה לשם TARGET. גודל 9" (כלומר בולט מהדשבורד) אבל עם מאפיינים טכניים טובים מאד. משולב GPS, התממשקות לכל מערכות הרכב כולל מתגים מההגה וכד'. וכמובן - מצלמה חדשה כי זו שהגיעה עם הרכב כנראה הייתה מקולקלת, שלפו לי אותה מלאה בוץ. לא נורא.

אתגר נוסף שפגשתי היום לראשונה - ניקוז מרזבי ה-SUNROOF. קיסם קטן פתר את הבעיה, תכף אוסיף גם לינק להסבר איך כל הסיפור הזה עובד. באמת לא סיפור גדול, אבל זה היה פתרון זמני. אני צריך לתת שם עבודה יותר ארוכה עם חוטר ואולי אפילו לעבור על כלל המחברים ברכבים, פרה פרה.

הפסקת קידוש ואחזור עם עוד פרטים ותכניות/שאיפות לעתיד. (כאילו שאתם יושבים ומחכים עם פופקורן וכוס תה)

GodsFather
25-02-22, 19:57
https://allthumbsdiy.com/auto/how-to-fix-leaking-roof-on-subaru-outback

מכאן ההסבר המוצלח מאד

asafk
25-02-22, 20:45
כמה עלה ה 9"?

אסף.

נדב ש.
25-02-22, 21:00
אצלי(ברכב של האישה, הטרוורס) המערכת המקוריתגם התחילה לעשות צרות, התקינו לה target אנדרואיד תואם מקור מתחבר לפונקציות של הרכב, סה"כ מרוצה, עלה סביבות 1500 משהו כזה לפני שנה.

GodsFather
25-02-22, 21:16
1500 היה המחיר ל7"

2000 היה ל9"

לכאורה עם נתוני חומרה שונים, אבל מספיק הגודל הפיזי בשביל ההפרש.

כולל מע"מ והתקנה כמובן.

GodsFather
25-02-22, 23:41
אז הכלה המדוברת הינה דגם XS מבציר 2011. 168 אלף ק"מ,יד 2, כשזו האחרונה החזיקה את הרכב כעשור אצלה וטיפלה בו באדיקות לכל אורך התקופה, עם ספר טיפולים מסודר במוסך מישל-חיפה.

לרכב הגבהה של ספייסרים ומיגוני גחון, צמיגי 50/50 בני כשנתיים.

נפגשנו וירטואלית כאן בפורום, הבעלים יוחאי ואנוכי. ניכר שיוחאי התחבר אל הרכב כאילו היה חלק מהמשפחה. הפרידה הייתה קשה ואני לא מדבר על הנושא הכלכלי' כי אם באמת על רכב שהמשפחה שלו התפתחה לצידו.

https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/122888-%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%95-%D7%90%D7%90%D7%95%D7%98%D7%91%D7%A7-2011-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94

משרשורי ההתלבטות שלי בחצי השנה האחרונה, כלל לא כיוונתי לאאוטבק, מודה ומתוודה, כיוונתי לתחליפי 4X4 מרווחים כמו קוגה וטיגואן. פורסטר, שנשמע כמו האלטרנטיבה האידאלית יש מלא בשוק אבל עם ק"מ של ל"ר/ל"ק ומחירון בשמיים.
ובאותו מחיר מקבלים הרבה יותר אוטו עם רכבת כוח יותר טובה. אבל הגודל של האונייה הזו הרתיע אותי, טוב לא אותי באמת, כי אם את הגברת ואין דבר מרתיע ומדיר שינה מגברת מורתעת (זוכרים מה כתבתי קודם? HAPPY-WIFE). זה יהיה רכב ראשי ואני צריך שהיא תהיה שלמה עם ההחלטה.

נסיעת מבחן ברכב מקביל שמצאתי בקרבת הבית נתנה את האישור להתקדמות והצפנתי לחיפה להפגש עם המיוחלת.

בדיקה במוסך, קצת שיחות הלוך ושוב ואישורי הנהלה משני הצדדים ואתמול (חמישי) חזרתי איתה מחיפה הביתה. כמובן ישר לתוך שביל הבדיקה שלי במצפה מודיעין, הרכב לוחץ 60-80 משל היה זה כביש רגיל עם פסי האטה פה ושם. לא האצתי יותר מזה כי הרגשתי שאני לא מוכן עדיין ולא מכיר את הרכב דיו, אבל לא רחוק היום שהבטחון וההכרות יאפשרו זאת.

רכב מרווח מאד כמו שאמרתי, תא המטען עצום. תא הנוסעים יכול להושיב 5 מבוגרים ללא כל בעיה. מאחורי הנהג ומאחורי זו/ה שלצידו/ה יש המון אבל המון מקום, גם כשהנהג במלוא 183 סנטימטריו פורש את הכסא ומכוון עצמו לנהיגה.

עד כאן הרכישה.

את המערכת כבר הטמעתי ברכב, מוקדם מהצפוי וקצת בעל כורחי אבל זה נשמע כמו אויויוי בעיקר ועכשיו השאיפות -

הרכב יהיה רכב שבילים וקמפינג, אך קודם כל רכב ראשי לכל הסידורים/בתי ספר/עבודה. מה שאומר שהוא לא יכול להתקלקל או להשבר ומכאן גם רמת הסיכונים שלוקחים בטיולים ואופי הריזיקות.

את תא המטען מאד מפתה למלא בכל מיני זיוודים ולתכנן שם איך ישנים בתוכו (משיכת ידית ייעודית והמושבים מתקפלים מתא המטען, לא צריך להתאמץ. טוב מאד גם לביקורים באיקאה) ואיך מבשלים ואיך מתחבאים שם במשחק.
האתגר האמיתי בכל זה - הגלגל הרזרבי. נחבא לו אי שם מתחת לרצפה וממש לא מתאים שהוא יעבור לטמבון האחורי או כל וריאציה אחרת כמו בתא המטען צמוד לדופן וכד'. הוא צריך להשאר שם.

אז מה עושים?

זיווד -

חבר טוב שלי הפתיע עם סט מגירות של רכס, 3 יחידות, אורך כולל 51 ס"מ, רוחב כולל 100 ס"מ כאשר החלוקה היא 32, 32, 36. אבל כאמור - אי אפשר להרכיבן ככה סתם כי יש גלגל.

אופציה א' - קונסטרוקציה שמסיעה את כלל היחידה הזו 100% מחוץ לגבול תא המטען ומאפשרת לפתוח את דלת התא של הגלגל הרזרבי ואולי אפילו לבטל את דלת התא לגמרי. קצת כמו מה שרדר עשה לריינג' שלו, אבל עבורי זה פרקטי כמו בדיקת שיניים מהעכוז בערך... במיוחד כי הרכב לא רק אצלי אלא גם אצל הגברת. אם היה רק אצלי אז היה וואסח מלא עם גלגל על וו גרירה או טמבון אחורי עם ציר.

אופציה ב' - להתקין את המגירות בצד אחד בלבד, עם הפנים לכיוון מרכז הרכב ולא לכיוון חוץ הרכב. והמסוע שלהן ישלוף אותן החוצה, בין אם 100 ס"מ שלמים או שנערום 2 מגירות ובכך נקצר חלק מהמסלול.
חסרון - בין דלת תא הגלגל לדפנות הרכב יש 8 ס"מ בכל צד, כך שלא ברור לי איך מייצרים מסוע שיוכל לשאת משקל של המגירות ויהיה ברוחב של 8 ס"מ בלבד...

נתקשקש על זה עוד לא מעט. יהיו תמונות והרבה טקסט מלא נסיון של כולכם.

מתלים -

ההגבהה הנוכחית נחמדה מאד אבל יש בולם אחד מזייף מאחורה, מה שאומר שלפחות זוג אחוריים צריך להחליף ואם כבר נכנסים לזה אז גם הקדמיים יוחלפו וכאן כבר תהיה התלבטות אם לא להחליף את הספייסרים בסט בולמים קפיצים או רק הבולמים. ואולי בכלל להוסיף לגובה הקיים את הקפיצים. צריך לחפור על זה לעומק כי השוק בארץ מנומנם מאד לרכב הזה, להבדיל מהפורסטר. בחו"ל יש קיטים של בין 2-6", כולל הנמכות ביצים וכל המסביב, ולא יקר כשזה שם.

בישול ותאורה -

עולם הבישול ישולב בתוך אחת המגירות/קופסאות רכס שהתקבלו ולמעשה יהפכו אחד מהם לסוג של צ'אקבוקס יחד עם כיריים כפולים של קולמן או גזנע שמתפוצץ.
לא יהיה מקרר. יש לי צידנית, זה מספיק לאופי הטיולים הנוכחי. אם אקבל במתנה, מי אני שאתנגד, אבל זה ממש לא ב-WISHLIST שלי בשום צורה.

יש לד-בר של בערך 120 ס"מ קשתי, עם תושבות מגנטיות וכבל ארוך ארוך שמתחבר לשקע מצית. כנראה אשדרג את שקע המצית לאחד ייעודי משולב מד טעינה ו-USB, שלכאורה עמידים לאבק. יש לי במחסן כאלה. טעיתי לחשוב שיש גם בתא המטען נקודות כאלה אבל צריך להכין אותן, הן לא היו קיימות אז.

קומפרסור יקובע לו בדופן עם צינור אוויר ארוך מאד (אולי על רולר?) כדי שאפשר יהיה למלא מקצה לקצה.

ובכלל, זה הזמן לנבור במחסן ולהוציא את כל מה שיושב על המדפים כבר כמעט 3 שנים, מאז שהדאסטר נעלמה ולפניה הויטרה והסמוראי.

עד אז - מניעים ונוסעים, הפקל קפה כבר יושב לו בתא ייעודי.

RBRB
26-02-22, 08:25
תתחדש!

מחכה לתמונות הזיווד ושאר עניינים.

איל מ
26-02-22, 08:37
עם כל הכבוד, אמרת שזה רכב שבילים ורכב ראשי.
אם כך לא מובנת לי ההסתערות על זיווד עם מגירות. הקפיצים לא ידעו להתמודד עם כל המשקל העודף שנראה שאתה מתכנן לו. אני הייתי חושב הרבה יותר בכיוון של דיאטה.

סולי
26-02-22, 08:53
מצטרף להערה של אייל,
שלא לדבר על צריכת דלק שתעלה בהתאם...ובלאי לבלמים.ת בוודאי ברכב עם גיר אוטומת 4 הילוכים ...

הייתי ממליץ בשלד משאריות חלונות אלומיניום.. או דיקט... וארגזי פלסטיק במקסימום. יש מלא רעיונות ביוטיוב לזיוודים קלים לסטיישנים רכים.

ishc
26-02-22, 09:28
גיר רציף [emoji12]

איל מ
26-02-22, 09:30
ב2011 זה עדיין פלנטרי לא?

ishc
26-02-22, 09:34
יש לי חבר טוב עם כזו 2010, הגיר רציף.

Asaf-a
26-02-22, 09:37
מצטרף לתמיהה על זיוודים כבדים באחורי תא המטען הארוך, לא ככ מתאים לרכב.
הייתי מתעמק בעריסת גגון טובה ושטוחה שתורכב לפני הטיולים ופריקה בקלות כולל מיכל מים לא מוגזם, המסילות גג אינן סטנדרטיות.

Asaf-a
אסף.א

גיא
26-02-22, 09:42
גם שלנו עם רציף.

סולי
26-02-22, 09:46
הb4 סטיישן (זה הבסיס לא?) של ההורים בצעירותי הייתה עם גיר 4 למיטב זכרוני.

גיא
26-02-22, 09:54
הb4 סטיישן (זה הבסיס לא?) של ההורים בצעירותי הייתה עם גיר 4 למיטב זכרוני.

כמה צעיר אתה ?

האוטבאק שלנו היא 2010 והיא רציפה.

סולי
26-02-22, 09:55
היא הייתה 2005 נדמה לי..
מנוע 2.0ליטר 150סוסים.

GodsFather
26-02-22, 10:46
היי,

תודה על ההערות הבונות ואני מסכים איתן לחלוטין. הזיווד המדובר לא ישב קבוע ברכב, לפחות לא כולו. תכף יעלו התמונות (גשם בחוץ) וזה קצת יעזור להבין את המצב.

אופציית ארגזי תנובה נלקחת בחשבון גם כן, אבל היי כבר יש פה משהו קצת יותר משודרג אז לפחות נבדוק.

הרכב כבד ושתיין מטבעו (1:10). גגון על כל מרכיביו ועריסה יעשו לו פחות טוב. יש תיק גג למקרה ואצליח לסתום את כל המקום באוטו, אבל בשלב הזה אני לא רואה סיבה להעלות דברים לגג.

והגיר אכן רציף, אבל בנתיים עושה עבודה סבבה. יש מנופים על ההגה שגורמים ללחיצה על השביל להיות כיפית מאד והורדת הילוך מרגישה כבעלת השפעה שבולמת את המנוע. הרכב ממשומע ביומיים שהוא אצלי.

GodsFather
26-02-22, 10:53
היא הייתה 2005 נדמה לי..
מנוע 2.0ליטר 150סוסים.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk2.5 ליטר, 167 כס בערך.

לא אצן גדול מהמקום

איל מ
26-02-22, 11:04
...

הייתי ממליץ בשלד משאריות חלונות אלומיניום.. או דיקט... וארגזי פלסטיק במקסימום. יש מלא רעיונות ביוטיוב לזיוודים קלים לסטיישנים רכים.

מסכים על הכיוון. הייתי מסתפק אפילו במדף בלבד (אצלי זה דיקט על רגלי הום סנטר, בגובה המדוייק של הצידנית, שבשעת הצורך יודע גם לצאת החוצה ולשמש כשולחן נוסף, אם השולחן המתקפל לא מספיק, או נשכח בבית...). אפילו בלי יותר מדי ארגזי פלסטיק (למעט ארגז אוכל). כל מה שכבד מתחת למדף (כלי עבודה בבנדולרה, ערכת חילוץ בתיק שמשונית, שולחן, צידנית, ועוד..). מעל המדף מזרונים, שקשים, אוהל, תיקים אישיים.
עוד לא נתקלתי במצב בו אני צריך לשלוף יותר מפריט אחד כדי להגיע למה שנמצא למטה וקדימה. וזה עוד אחרי שויתרתי על האופציה לקפל כיסאות (כי קשורים אליהם כסאות בטיחות) ולהגיע לתא מטען מקדימה.
אז כן,
כשיהיה פנצ'ר תצטרך לפרוק צידנית וארגז אוכל כדי להגיע לספייר. לא אידיאלי, אבל בעיני עדיף מעודף משקל או תעלולים תופסי גב כמו שגיא עשה בריינג'רובר.

סולי
26-02-22, 11:13
אני חושב שהייתה לי קונסטורקציה כמו שאמיר מדבר עליה של רכסים.
3 מגירות. 2 נמוכות אחת מעלה השניה ולצידן אחת עמוקה.
מעטפת פח חיצונית .. ממגירה מפח , 6 מסילות... המון משקל יבש בלי כלום בפנים.. בערך 20-30קג.

בשימוש בעץ ופלסטיק לא עברתי את ה10קג...וחושב ניצלתי אפילו טוב יותר את הנפח ללא המסילות שתופסות נפח משמעותי ברכב הקטנטן שלי.

את הקונסטורקציה של רכסים מכרתי...

Asaf-a
26-02-22, 11:32
היי,

תודה על ההערות הבונות ואני מסכים איתן לחלוטין. הזיווד המדובר לא ישב קבוע ברכב, לפחות לא כולו. תכף יעלו התמונות (גשם בחוץ) וזה קצת יעזור להבין את המצב.

אופציית ארגזי תנובה נלקחת בחשבון גם כן, אבל היי כבר יש פה משהו קצת יותר משודרג אז לפחות נבדוק.

הרכב כבד ושתיין מטבעו (1:10). גגון על כל מרכיביו ועריסה יעשו לו פחות טוב. יש תיק גג למקרה ואצליח לסתום את כל המקום באוטו, אבל בשלב הזה אני לא רואה סיבה להעלות דברים לגג.

והגיר אכן רציף, אבל בנתיים עושה עבודה סבבה. יש מנופים על ההגה שגורמים ללחיצה על השביל להיות כיפית מאד והורדת הילוך מרגישה כבעלת השפעה שבולמת את המנוע. הרכב ממשומע ביומיים שהוא אצלי.

אולי לא הובנתי, הגגון להרכבה רק לטיולים, לפי הרעש רוח להערכתי עריסה נמוכה שעלייה הציוד מייצרת פחות גרר מצמיגג , כנראה קשור לכך שמעבר הרוח בין העריסה לגג עדיף משמעותית לעומת תיק צמוד לגג שיוצר חסימה.

אני רואה את ההבדל כאשר אני לוקח סאפ קשיח על גגון לעומת כאשר אותו הסאפ מונח על גגון רך ישירות על הגג, ההבדל ברעש אדיר לטובת הגגון הקשיח.

Asaf-a
אסף.א

סולי
26-02-22, 11:43
יש 2 דברים שאתה מחפש להשאיר מחוץ לקבינה.

עצים וזבל.

בהיעדר תיק על הספייר ו/או גגון איך אתה מתכנן לפתור זאת ?

RBRB
26-02-22, 12:08
עם כל הכבוד, אמרת שזה רכב שבילים ורכב ראשי.
אם כך לא מובנת לי ההסתערות על זיווד עם מגירות. הקפיצים לא ידעו להתמודד עם כל המשקל העודף שנראה שאתה מתכנן לו. אני הייתי חושב הרבה יותר בכיוון של דיאטה.

לדעתי זה לא עניין שאי אפשר לפתור בעזרת קפיצי קינג.

סולי
26-02-22, 12:12
והריסון ? רכב כבד יתנדנד ומעלה את הסיכוי לפגיעה בבטן הרכה.

הוא בהחלט יכול להתקין זיווד כבד... להשאיר את הספייסרים הקיימים בנוסף לקיט קפיצים נגיד כדי לפצות על הגובה שירד מהמשקל הרכב.

אבל לדעתי כדאי לא להתפתות בעודף זיוודים ומשקלים מההתחלה... קשה ויקר יותר לעשות דיאטה בהמשך מאשר לבנות קל במידת האפשר מההתחלה.

assafy
26-02-22, 13:10
תתחדש, וגם אני חסיד הארגזים על פני מגירות.

GodsFather
26-02-22, 13:41
אלה החתיכות. כמו שרואים, אפשר לקחת גם רק אחת. כרגע הן חזרו למחסן עד שאסגר על פתרון.

מסכים לגבי המשקל ולדעתי לא אחזיק את שלושתן כל הזמן. אבל הן קשיחות ושכך, אפשר לעבוד עליהן ואפילו לעמוד עליהן.

אולי פשוט ארתק אותן לרכב בתחילה, ואוסיף משטח עם רגליים למקרים שארצה לעבוד על אחת המגירות בחוץ.

לא תהיה קונסטרוקציה כמו אצל רדר.

מוסיף תמונה עקומה של האנדרואיד. כאמור - לא אסתטי אבל עובד טוב מאד.

137446137447137448

GodsFather
26-02-22, 15:33
עבודה לשבת - תיקן מראה מרכזית רופפת.

https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolog%2 Ecom%2Fforums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D1 23464&share_tid=123464&share_fid=22239&share_type=t&link_source=app

תיקון חופש במראה אחורית מרכזית

רמי גלבוע
27-02-22, 10:14
איזה קטע,
גם אני דיברתי לא מזמן עם יוחאי ושקלתי (לרגע) לקנות את האאוטבק הזה, שנראה נחמד, וכך גם יוחאי המוכר.
הגעתי אליו לאחר משבר זוגי עם הדיסקו הקשיש, שקצת עיצבן אותי.

אבל המשבר חלף, בין השאר לאחר שיחה בה חבט בי ברלי ש"מה אתה הולך להחליף דיסקברי 1998, בקרוסאובר מפונפן"...
אז זהו, שלא.

אני לא הולך לשלם 40-50 אלף שקל כדי לוותר על הדיסקו שאני כל כך אוהב.
קצת תקלות? קצת שמן? לא נורא, עדיף על פני לשלם כל כך הרבה יותר, על אוטו שאני פחות אוהב.

זה מתבסס על העובדה שהדיסקו נוסע אצלי רק כמה אלפי ק"מ בשנה (לא כמו אצל פות"ש), וזה באמת רכב טיולים ומנהלות קצרצרות.
אין לי ספק שמתישהו אחליט להתקדם (לסגת?) עם החיים, וכנראה שהמחליף יהיה איזה סוג של סובארו.
לאאוטבק יש הרבה יתרונות על פני פורסטר היקר להחריד.
שיהיה בהצלחה, אעקוב בעניין אחרי השיפורים.

raanan
27-02-22, 10:25
אין לי ספק שמתישהו אחליט להתקדם (לסגת?) עם החיים, וכנראה שהמחליף יהיה איזה סוג של סובארו.
הסובארו האחרון שעדיין אפשר להתנהל אתו סביר בשטח קל וקצת פחות סביר בשטח בינוני, פורסטר עד שנת 2012.

לאאוטבק יש הרבה יתרונות על פני פורסטר היקר להחריד.
יתרונות בכביש ומשהו מדומיין בשטח.

בכל מקרה בהצלחה לאמיר !

yochaytzur
27-02-22, 11:46
׳œ׳ ׳×׳›׳*׳*׳×׳™ ׳œ׳›׳×׳•׳‘ ׳©׳•׳ ׳“׳‘׳¨ ׳‘׳©׳¨׳©׳•׳¨ ׳”׳–׳”, ׳›׳“׳™ ׳œ׳”׳©׳׳™׳¨ ׳׳× ׳”׳‘׳ž׳” ׳œ׳׳ž׳™׳¨. ׳׳‘׳œ ׳ž׳›׳™׳•׳•׳Ÿ ׳©׳”׳©׳ ׳©׳œ׳™ ׳›׳‘׳¨ ׳¢׳œ׳” ׳₪׳¢׳ž׳™׳™׳...
׳׳›׳Ÿ ׳”׳׳׳•׳˜׳‘׳§ ׳©׳™׳¨׳× ׳׳× ׳”׳ž׳©׳₪׳—׳” ׳›׳¢׳©׳•׳¨ ׳•׳”׳™׳” ׳§׳©׳” ׳œ׳”׳™׳₪׳¨׳“. ׳˜׳™׳™׳œ׳*׳• ׳׳™׳×׳• ׳‘׳›׳œ ׳”׳׳¨׳¥ (׳•׳’׳ ׳‘׳™׳¨׳“׳Ÿ) ׳•׳”׳•׳ ׳œ׳ ׳¢׳©׳” ׳׳£ ׳₪׳¢׳ ׳‘׳•׳©׳•׳×. ׳’׳ ׳ž׳“׳¨׳™׳›׳™׳ ׳ž׳*׳•׳¡׳™׳ ׳”׳•׳₪׳×׳¢׳• ׳œ׳₪׳¢׳ž׳™׳ ׳ž׳”׳™׳›׳•׳œ׳× ׳©׳œ׳•. ׳œ׳“׳¢׳×׳™ ׳ž׳“׳•׳‘׳¨ ׳‘׳¨׳›׳‘ ׳©׳”׳•׳ ׳ž׳ž׳© ׳׳*׳“׳¨-׳¨׳™׳™׳˜׳“ (׳‘׳›׳œ׳œ, ׳•׳’׳ ׳₪׳” ׳‘׳₪׳•׳¨׳•׳), ׳œ׳ž׳¨׳•׳× ׳©׳”׳•׳ ׳ž׳”׳•׳•׳” ׳׳•׳₪׳¦׳™׳” ׳ž׳¢׳*׳™׳™׳*׳× ׳œ׳ž׳©׳₪׳—׳” ׳—׳•׳‘׳‘׳× ׳”׳©׳˜׳—. ׳׳ž׳™׳¨ - ׳¢׳›׳©׳™׳• ׳‘׳׳—׳¨׳™׳•׳×׳š ׳œ׳”׳¢׳œ׳•׳× ׳׳× ׳”׳׳•׳₪׳¦׳™׳” ׳œ׳›׳œ ׳ž׳™ ׳©"׳ž׳—׳₪׳© ׳¨׳›׳‘ ׳©׳˜׳— ׳¨׳׳©׳•׳Ÿ" (׳‘׳œ׳™׳•׳•׳™ ׳×׳ž׳•׳*׳•׳×!).
׳•׳‘׳›׳œ ׳׳•׳₪׳Ÿ ׳×׳”׳*׳” ׳•׳×׳ž׳©׳™׳š ׳œ׳©׳×׳£.
׳׳*׳™ ׳¢׳¦׳ž׳™ ׳¢׳‘׳¨׳×׳™ ׳ž׳׳*׳“׳¨-׳¨׳™׳™׳˜׳“ ׳׳—׳“ ׳œ׳׳*׳“׳¨-׳¨׳™׳™׳˜׳“ ׳׳—׳¨ - ׳§׳*׳™׳×׳™ ׳¨׳§׳¡׳˜׳•׳Ÿ ׳—׳“׳©.

yochaytzur
27-02-22, 11:50
לא תכננתי לכתוב שום דבר בשרשור הזה, כדי להשאיר את הבמה לאמיר. אבל מכיוון שהשם שלי כבר עלה פעמיים...
אכן האאוטבק שירת את המשפחה כעשור והיה קשה להיפרד. טיילנו איתו בכל הארץ (וגם בירדן) והוא לא עשה אף פעם בושות. גם מדריכים מנוסים הופתעו לפעמים מהיכולת שלו. לדעתי מדובר ברכב שהוא ממש אנדר-רייטד (בכלל, וגם פה בפורום), למרות שהוא מהווה אופציה מעניינת למשפחה חובבת השטח. אמיר - עכשיו באחריותך להעלות את האופציה לכל מי ש"מחפש רכב שטח ראשון" (בליווי תמונות!).
ובכל אופן תהנה ותמשיך לשתף.
אני עצמי עברתי מאנדר-רייטד אחד לאנדר-רייטד אחר - קניתי רקסטון חדש.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

hadtomer
27-02-22, 12:58
מה המצב GODSFATHER - אני לא נכנס לכל דיון המגירות, הזיוודים והכל, איש כטוב בעיניו יעשה ואני בטוח שתמצא פתרון לכל דבר. אני רק רציתי לאחל נסיעה טובה ושפע של הנאה, זה כיוון חדש ומעניין ואני מקווה שתהנה ותנצל את הרכב עד תום

GodsFather
27-02-22, 14:40
מה המצב GODSFATHER - אני לא נכנס לכל דיון המגירות, הזיוודים והכל, איש כטוב בעיניו יעשה ואני בטוח שתמצא פתרון לכל דבר. אני רק רציתי לאחל נסיעה טובה ושפע של הנאה, זה כיוון חדש ומעניין ואני מקווה שתהנה ותנצל את הרכב עד תוםתודה חמוד, מקווה שנפגש בשטח כבעבר

GodsFather
27-02-22, 14:41
לא תכננתי לכתוב שום דבר בשרשור הזה, כדי להשאיר את הבמה לאמיר. אבל מכיוון שהשם שלי כבר עלה פעמיים...
אכן האאוטבק שירת את המשפחה כעשור והיה קשה להיפרד. טיילנו איתו בכל הארץ (וגם בירדן) והוא לא עשה אף פעם בושות. גם מדריכים מנוסים הופתעו לפעמים מהיכולת שלו. לדעתי מדובר ברכב שהוא ממש אנדר-רייטד (בכלל, וגם פה בפורום), למרות שהוא מהווה אופציה מעניינת למשפחה חובבת השטח. אמיר - עכשיו באחריותך להעלות את האופציה לכל מי ש"מחפש רכב שטח ראשון" (בליווי תמונות!).
ובכל אופן תהנה ותמשיך לשתף.
אני עצמי עברתי מאנדר-רייטד אחד לאנדר-רייטד אחר - קניתי רקסטון חדש.

Sent from my Mi A3 using Tapatalkתודה יוחאי, מחכים לקרוא גם על מעלליך עם החדש!

דרור ברלי
27-02-22, 17:04
אחלה רכב, עדיף על פורסטר בהרבה פרמטרים, חלקם גם בשטח.

תתחדש!

GodsFather
27-02-22, 18:41
אחלה רכב, עדיף על פורסטר בהרבה פרמטרים, חלקם גם בשטח.

תתחדש!כשאתה בבן שמן עם המודרכים שלך, תן איתות, נבוא לויסקי של אחרי

GodsFather
19-03-22, 22:37
נראה שאני די סגור על עניין הבולמים ברכב ומה לקחת. אבל בדקתי עלויות של ה"מסביב" וזה קצת תמוהה -

בולם אחורי יעלה בערך 60-70 דולר עד הבית. מצידי להזמין כבר עכשיו, אבל אם כבר נגעתי שם, נחליף כבר תושבת בולם כי לא נגעו בה מיום הייצור שלה, אבל אז מחיר
תושבת בולם + גרמושקה יעלו עוד 70 דולר...

(הדעות על גרמושקה כאוגרת לכלוך ברורות, מצד שני אם מתקינים כראוי, זה צריך להיות יותר מועיל ממזיק).

כבר נגענו בבולמים, לא נרענן גם קדימה?

בולם קדמי עולה כ70 דולר, אבל הפעם עלות המשלוח גבוהה מעלות הבולם אפילו שמדובר באותו קונספט של בולמים.
כמובן ללא קפיץ בכל המקרים....

וגם פה - תושבת וגרמושקה זה עוד 70 דולר לפינה

סהכ 490 דולר לארבע פינות

זה מצמצם את העלויות לפער שמצדיק רכישה בחנות בארץ...

האמנם?

וזה בהנחה ולא יהיו הפתעות מכס וכאלה, אפילו שכל הרכישה fulfilled by amazon
ואני אמור להיות רגוע.
137643

GodsFather
20-03-22, 14:02
בנתיים ריעננתי את הבולמים בדלת תא המטען, אחרי שהדלת קרסה עליי פעם אחת יותר מידי.

גרוש וחצי בעליאקספרס ושבועיים עד שהגיע המשלוח.

זמן התקנה עשרים דקות

https://www.aliexpress.com/item/1005001603969739.html

137644

GodsFather
18-04-22, 17:31
מגיע הביתה ונתקל בזה בכניסה. שבוע מההזמנה ושבוע לפני הדדליין. האפיקומן בידי.

עוד חבילה בדרך ואפשר יהיה להשלים את המהלך - החלפת בולמים אחוריים ותושבות.

בשלב הבא גם הקדמיים יוחלפו, משום מה יש פער מחירים גבוה מאד בין הקדמיים לאחוריים, אז חילקתי לשתי פעימות.

137920

GodsFather
18-04-22, 17:35
סולי מיודענו עזר עם זרוע נטויה (בדיחת דוד).

התוספת של הנייר, כדי להתאים בין הקטרים של ראם (שלי) לזרוע שלו. קצת חורני, אבל זה כל הקסם.

137921137922

GodsFather
08-06-22, 17:47
עבר עוד קצת זמן, המחסן מתמלא בדברים.

היום גיחה ראשונה של בין עבודה לבית לאיזור חרבת רגב. עד היום הייתי בשביל קצר פה ושם, לא משהו של יותר מרבע שעה. היום השקעתי בעצמי כי היה זמן ורבע מיכל.

שכחתי כמה זה כיף לנסוע בשבילים. אמנם עם קצת חששות וקצת האזנה מוגברת לרחשי הרכב כי אני לא מכיר וזו פעם ראשונה ולבד אבל תענוג להיות ביער לבד לגמרי.

עוד לא מכיר עד כמה רגישים הם צמיגי חצי חצי, ולא הורדתי אויר מ35psi, נסעתי יחסית מתון וזחלתי באיזורים מחורצים - לא נרשמה התרגשות מצד הרכב. ההילוך הראשון מתפקד סביר ביותר בעליות. בירידות צריך ללטף את הבלמים לא מעט.

שבילים שלא נסעו בהם המון זמן, צמחיה בגובה של חצי מטר ואף יותר, הכל נבלע תחת הרכב, המיגון נוסח בטחון בעודי מנסה לחפש את הסלעים המסתתרים בינות השיחים.

תוך כדי דהירה בשבילים, רעש מהמתלה הקדמי ימני. ממש כל אבן בשביל, כל מהמורה וכפל. מה שלא שומעים בכבישים כמובן.
כנראה שבמסגרת הטיפול הגדול והחלפת הבולמים, נבדוק גם את זה ונקווה למכה קטנה בכנף הכלכלית ולא יותר מזה.

על שולחן השרטוטים יש כבר מדף גדול שיחצה את תא המטען לשניים, עם משטח עבודה על מסילות, ויהיה למעשה מעל סט מגירות שהצגתי פה לפני כך וכך חודשים. תמונות לכשיורכב.

138616

GodsFather
08-06-22, 17:50
המלצות למוסך על הקו של מודיעין תל אביב?

ETenere
16-06-22, 10:35

מוסך "לי" בכפר סבא...
לדעתי שווה את הנסיעה עד לשם...

ET

ishc
16-06-22, 16:29

יש לי חבר טוב שמטייל עם כזו, מטפל במוסך בתל אביב ליד איפה שפעם ישבו גתוס.
אם טוב לך אברר לך את הפרטים.

GodsFather
18-06-22, 22:38
יש לי חבר טוב שמטייל עם כזו, מטפל במוסך בתל אביב ליד איפה שפעם ישבו גתוס.
אם טוב לך אברר לך את הפרטים.שווה לנסות

GodsFather
23-06-22, 22:11
טיפול גדול ראשון

175,800 קמ. לכאורה 13 אלף מהטיפול הקודם שנעשה על ידי הבעלים הקודם. אני רושם לכאורה כי אני לא יודע מה נעשה בטיפול ההוא, אני מנסה ליצור קשר עם המוסך כדי לקבל את ההיסטוריה החסרה.

המוסך שבחרתי לנסות - מוסך חרוצים רחובות.

טיפול גדול כולל -

פילטר שמן, אויר, מזגן
שמן מנוע
שמן גיר (ייעודי לcvt), סרנים

בבדיקה של רצועת טיימינג, נתגלתה שחיקה (מסתבר שבפעם הקודמת, אחד הפולים הורכב לא נכון וגרם לחריצה) ולכן הוחלט להחליף.
הקיט כולל -
רצועה, גלגשים ומותחן של דייקו
משאבת מים - gmb

רענון המים - מישהו מכיר dalfin? נוזל כחול מרוכז.

הוחלפו לינקים למוט מייצב, סטנדרטים, עד שהמשופרים יגיעו מחול (בדיעבד לא הייתי מאשר את זה, אבל בגלל שזה עלה פחות ממאה שח, זה בסדר).

סה"כ כולל מע''מ - 4800 ש''ח.

לא ציפיתי להוצאה הזו, אבל בהתחשב שהיו כמה מרכיבים שהם נדירים בטיפול הזה ולא אמורים לקרות שוב עוד עשרות אלפי ק"מ, אם לא מאה, אני יחסית רגוע.

קצת מהממצאים בתמונות.

יש לי גם את הטיימינג הישן והמשאבה, אצלם בהמשך
138919138920

opl
24-06-22, 08:19
פילטר מזגן נראה שלא הוחלף שנים אלא אם הרכב בילה הרבה טיולים בשיירות, גם פילטר אוויר נראה יותר מ10 אלף, שוב - אם לא טייל הרבה ובאבק.

השאלה איך נראו השמנים שיצאו. לא מאמין שתהיה שחיקה על המשאבה, צלם את חורי הניקוז שלה לראות אם יש שאריות, מניח שהוחלפה על הדרך וזה לרוב נכון.

RBRB
24-06-22, 10:30
תודה על העדכון. מה המחיר היום לליטר של שמן CVT?
אני זוכר שבעבר המחיר היה סביבות 150 שקלים לליטר שמן מקורי.

GodsFather
24-06-22, 11:35
המחיר הכולל הוא 600 ש''ח. אין חלוקה לליטרים כפי שאתה רואה.

מה זה אומר על המוסך? אין לי מושג.

גם על המים הירוקים של אמריקן איגל שהוא שם לי בהתחלה אין תמחור, רגע אחרי שהוא החליף אותם לכחולים של דלפין כי הסבתי את תשומת ליבו לנושא...

בכללי הם חבר'ה נחמדים ויודעים את העבודה, אבל צריך להיות שם לידם כדי לוודא שלא שוכחים פה ושם משהו...

138923

RBRB
24-06-22, 17:40
בגירים הפלנטרים של סובארו מחליפים 4 ליטר בהחלפה חלקית (כלומר כל מה שיוצא דרך בורג הניקוז, תמיד נשאר שמן בטורק). אם הכמות דומה אצלך אז מדובר במחיר סביר.

נוזל הקירור אכן נראה עלום, אם כי לזכות המוסך יאמר שאני לא מכיר מוסכים נוספים שבטיפול שגרתי יחליטו לפתוח מכסה טיימינג על דעת עצמם לצורך בחינת הרצועה. יכול להיות שהצילו אותך. אשמח לראות תמונה של הרצועה.

raanan
24-06-22, 18:58
בבדיקה של רצועת טיימינג, נתגלתה שחיקה (מסתבר שבפעם הקודמת, אחד הפולים הורכב לא נכון וגרם לחריצה) ולכן הוחלט להחליף.
הקיט כולל -
רצועה, גלגשים ומותחן של דייקו
משאבת מים - gmb

יש לי גם את הטיימינג הישן והמשאבה, אצלם בהמשך

בסובארו מאד מאד מומלץ להתקין מותחן מקורי או של NTN שמייצרים עבור סובארו

GodsFather
24-06-22, 19:21
בסובארו מאד מאד מומלץ להתקין מותחן מקורי או של NTN שמייצרים עבור סובארוקצת מאוחר מידי בשביל זה.

את דייקו אני מכיר, הם לא רעים בסה"כ. ואני אדאג לבדוק גם בטיפול הבא שהכל בסדר.

GodsFather
24-06-22, 19:22
בגירים הפלנטרים של סובארו מחליפים 4 ליטר בהחלפה חלקית (כלומר כל מה שיוצא דרך בורג הניקוז, תמיד נשאר שמן בטורק). אם הכמות דומה אצלך אז מדובר במחיר סביר.

נוזל הקירור אכן נראה עלום, אם כי לזכות המוסך יאמר שאני לא מכיר מוסכים נוספים שבטיפול שגרתי יחליטו לפתוח מכסה טיימינג על דעת עצמם לצורך בחינת הרצועה. יכול להיות שהצילו אותך. אשמח לראות תמונה של הרצועה.אני מסכים לחלוטין לגבי הטיימינג.

raanan
24-06-22, 19:37
ואני אדאג לבדוק גם בטיפול הבא שהכל בסדר.
אין יותר מידיי איך לבדוק, כשזה קורס זה בהפתעה ויחד איתו המנוע.
אני למזלי הרצועה קפצה רק שן אחת והמנוע לא עבד חלק (עם מותחן לא מקורי).
למדתי שיש חלקים שלא חוסכים בהם ויהי מה.

ממליץ שתקח חצי קמ' מהמלצת היצרן לביצוע טיימיניג לפעם הבאה.

רענן

asafpeleg
24-06-22, 20:25
אם חשוב לך, יש נוזל קירור מקורי בחנויות
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220624/671de6dff1856acdd7065099c7921319.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

RBRB
24-06-22, 20:28
רענן, הנסיון הרע שלך היה עם מותחן דייקו / גטס או יצרן סיני זול?

- - - Updated - - -

אם חשוב לך, יש נוזל קירור מקורי בחנויות
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220624/671de6dff1856acdd7065099c7921319.jpg

מיותר ובעל מחיר מופרז. נוזל קירור זרקס של וולווליין עומד בתקן הנדרש של סובארו ועולה 70 שקלים. להחלפה נדרש 2 גלונים (סביבות 6 ליטר נכנסים). מיותר לשלם על זה כמעט 500 שקלים.

raanan
24-06-22, 20:55
רענן, הנסיון הרע שלך היה עם מותחן דייקו / גטס או יצרן סיני זול?
גטס

מיותר ובעל מחיר מופרז. נוזל קירור זרקס של וולווליין עומד בתקן הנדרש של סובארו ועולה 70 שקלים. להחלפה נדרש 2 גלונים (סביבות 6 ליטר נכנסים). מיותר לשלם על זה כמעט 500 שקלים.
1+
בכל הרכבים שלי (סובארו B4 , מאזדה 2, טרופר בנזין , סוזוקי קרוסאובר)
ממלא ולווליין זרקס מוכן 50/50 .
נוזל קרור מצוין בפרט מול פריטסון הפופלרי.

GodsFather
24-06-22, 21:47
ממליץ שתקח חצי קמ' מהמלצת היצרן לביצוע טיימיניג לפעם הבאה.

רענן

אני רשמתי שאני מחמיר גם מההמלצה שלך, אבל הכוונה של שנינו זהה.

GodsFather
26-06-22, 01:25
עוד סופש, עוד משימה הושלמה, אם כי באופן מתיש משמעותית מהצפוי... אני כותב את הטקסט באחת בלילה, אחרי אחהצ די מפרך.

בזמן שחלקכם בילה בחזרה ממפגש גיפולוג בדרום, אני וחבר החלפנו את הבולמים הסוררים בחלקו האחורי של הרכב.

למה זה היה מתיש מהצפוי? כי זו עבודה של שעתיים גג בכל מצב רגיל ויש שיגידו אפילו שעה, ולנו זה לקח הרבה יותר כי היו חסרים כמה כלי עבודה בסיסיים שהיו עושים חיים קלים.

הבעיה הראשונה ואולי העיקרית, היא 2 ברגים סוררים בכל צד של הרכב -בורג הבולם ובורג הזרוע.

בהיעדר פטיש אויר או המקבילה החשמלית שלו, נאלצנו לאלתר ידית כוח שתוכל להכנס בזוית ראויה ושאפשר יהיה לתפעל אותה. הכל צפוף שם ובית הגלגל לא עושה חיים קלים.

בסוף בשילוב של אחד מחזיק לייצב והשני בועט בידית, הצלחנו לנצח את הברגים. ואפילו בלי לגרום להם נזק.

מאבק נוסף אם כי מעט יותר פשוט הוא ההכנסה של הקפיצבולם חזרה למקום (ההוצאה אלימה אמנם, אבל אתה בין כה נפרד מהבולם הישן, אז יש פחות סנטימנטים).

כשמחזירים, צריך למרכז את התושבת העליונה תוך כדי התמודדות עם ההתנגדות של הבולם/קפיץ והאין מקום לתמרון.

סה"כ כיף.

בינינו, עיקר הגורם לצפיפות הוא הספייסר שלמעשה ממלא את המקום שהיצרן תכנן במקור לעבוד. שיפור בשטח, כאב ראש בתחזוקה?

בכל מקרה, עפו להם לפח צמד בולמים עייפים ומקוריים, עם 180 אלף ק"מ עליהם וכשאחד מהם מפוצץ כבר יותר מ30 אלף ק"מ.

לא ביצעתי נסיעת מבחן עדיין, נפרט על זה מחר.

זה המקום להודות לעמרי, שעזר עם צמד מכווצי קפיצים. פחד שמיים לעבוד עם זה, אפילו שזו לא הפעם הראשונה, אבל גם זו חוויה...

הוחלפו צמד בולמים בצמד של kyb. וכן גרמושקות ובמפסטופ.
תושבת בולם אמנם נרכשה גם, אבל בגלל הספייסרים, הברגים לא מתאימים.

בהמשך אשלים את המהלך.

יש גם סט בולמים קדמיים שמחכים להתקנה. עוד לא החלטתי אם בא לי על הסיבוב הזה שוב. 139040139041

נדב42
26-06-22, 02:59
לגבי הבולמים הקדמיים, תתחיל מעכשיו להשקות את הברגים ב- wd40 ...

elephant man
28-06-22, 23:17
ותנתק את מוטות הקישור של המוט המייצב.
טיפ שיקל לך מאוד על התקנת הקדמיים: תפרק את הבולג'וינט מהנאקל.
שים לב לציריה , כי היא תצא מהמקום. לא נורא - רק לשים לב בהחזרה למקום.

GodsFather
29-06-22, 07:03
תודה. קודם נשיג מפתח רטיטה, אחרת אני לא מתכוון להלחם שוב בברגים.

מוטי ג.
29-06-22, 07:26
לגבי הטיפול, לא ראיתי אזכור לפלגים...

GodsFather
29-06-22, 09:15
לגבי הטיפול, לא ראיתי אזכור לפלגים...לכאורה לא היה צריך, שאלתי.

בהזדמנות אחליף

GodsFather
05-07-22, 18:26
הגיעו בדואר.

איך הכי נכון לוודא התקנה מאוזנת?

מיועד לאחוריים של הרכב

139150

GodsFather
03-08-22, 12:31
קצת רשמים מהבולמים ושאלה בעקבותיהם -

הרכב מרגיש אחלה בכביש, אמנם לא הדוק כמו הגרמניה אבל מספיק טוב וסופג מהמורות סביר ביותר. הכל בפרופורציה.

ליד הבית יש שביל בדיקה - ישורת של כ-2 קילומטר שבחלקה יש כמה גלים במרחקים של 100-300 מטר אחד מהשני, מה שמאפשר לצבור מהירות ולשמר אותה וכשמגיעים לגל אפשר ממש להרגיש את הרכב מנתק מגע מהקרקע אם מגיעים במהירות של 80 ומעלה. ואם נשמור רגע על 60-70 קמש אז יש לנו פתיחת מתלה מהנה.

הנקודה הבעייתית היא שבנחיתה אני מרגיש שהאחוריים סוגרים מהלך עד ממש הבמפסטופ ומכאן השאלה - בולם חלש או קפיץ חלש?
בקדמיים אין בעיה, קפיץ ובולם מקוריים.

אדגיש שאני לא מגיע למצב של חיכוך עם הקרקע בשום מצב, אבל אני מניח שזה בגלל הספייסרים.
החלפת הבולמים לא הביאה להנמכה של הרכב, חשש שהיה קיים כי במקור מדובר בsls ועכשיו לא.

הפתרון הזול כמובן הוא החלפה של הקפיצים האחוריים אבל אני רוצה להבין מה קורה לפני שאני פועל.

asafk
03-08-22, 14:11
קפיץ חלש.

אסף.

מתן
03-08-22, 15:29
גם לדעתי הצנועה נשמע מהתיאור כמו קפיץ לא מתאים, הבולם הרי רק מרסן את עבודת הקפיץ.

Sent from my SM-A526B using Tapatalk

איל מ
03-08-22, 21:32
מה שקורה הוא שאתה קופץ עם הרכב באויר ב80 קמש.
מה חשבת שיקרה?

GodsFather
03-08-22, 21:58
לא באויר, כמעט באויר ועדיין אני מצפה שהמתלה יספוג את זה יותר טוב.

מניח שאין מקום להשוואה בין הקדימה לאחורה אבל עדיין המתלה הקדמי לא נסגר בנחיתה.

ehudzeelim
05-08-22, 18:17
זה די תלוי בקפיצה, אם זה למשל כמו בתמונה (בהקצנה..) אז אולי זה סביר שהמתלה האחורי ייסגר גם אם הקדמי לא 139523

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

סולי
06-08-22, 14:18
הדבר היחיד שסביר פה זה הנטיות האובדניות של הכלבלב ...

אמיר, החלפת כבר קפיצים?

GodsFather
06-08-22, 16:32
לא החלפתי קפיצים עדיין והקפיצה לא כמו בתמונה... אני לא מנתק מגע מהקרקע ב60-70.
אבל הסברה שהקפיץ חלש הולכת טוב עם הטענות על התלות ביכולות של sls...

אני מניח שאין ברירה ואאלץ למצוא את הזמן והקשרים בשביל להביא קפיצים שלא במחיר חנות...

ehudzeelim
06-08-22, 16:57
התמונה כמובן היתה בשביל להמחיש מתווה של "קפיצה" שעלולה ליצור עומס גדול יותר על מתלה אחורי, גם בלי ניתוק מהקרקע

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

GodsFather
06-08-22, 18:47
התמונה כמובן היתה בשביל להמחיש מתווה של "קפיצה" שעלולה ליצור עומס גדול יותר על מתלה אחורי, גם בלי ניתוק מהקרקע

Sent from my SM-J710F using Tapatalkברור לי, ועדיין, אני לא נכנס חזרה לקרקע עם האף קדימה. יותר סוג של נחיתת גלגלים אחוריים תחילה.

GodsFather
23-08-22, 18:30
תוספת חביבה לרכב המאפשרת לקבל עוד קצת מידע שבעיני הוא קריטי, במיוחד בקיץ.

מתחבר לobd, מוציא נתונים כמו חום מנוע, מהירות אמיתית (מדויק יותר ממד המהירות של הרכב...אבל מקבל את הנתונים מהמחשב שלו, מה ההגיון??), נתוני טעינה ואפילו קודי תקלות ועוד כל מיני דברים.

מבחינתי חום מנוע הכי קריטי. משום מה בסובארו חושבים שלהדליק נורה כתומה ומיד אחרי אדומה, זה מספיק בשביל שתבין שהמצב שלך בקנטים. הם פשוט לא התקינו שום שעון חום. העדיפו מד ואקום שלכאורה יעזור לך לנהוג יותר רגוע ולצרוך פחות דלק...ברור... זה לא מדליק בכלל ללחוץ את המנוע ולראות את הסיכה הזו עולה ועולה (והסיכה של הדלק יורדת ויורדת)...

https://m.aliexpress.com/item/4001156879931.html?spm=a2g0n.order_detai l.0.0.3692f19cxKxJH1

למזלי, יש מיקום מעולה בלי קידוחים ובלי הדבקות ובלי שזה יפריע בעין כל הזמן. החיבור עצמו בקצה השני הוא usb

מארק, תודה על עוד קישור למוצר מצוין.139745139746

GodsFather
23-08-22, 18:57
נקודה לזכור לעתיד -

ניתוק מצבר /גמר מצבר יכול לגרום לחלונות חשמל להפסיק לפעול אוטומטית.

סגירה של החלון והמשך לחיצה 3-4 שניות. אחר כך פתיחה עד הסוף והמשך לחיצה 3-4 שניות. העסק חוזר לפעולה.

תודה לנועם (קדרים) על זה

GodsFather
02-09-22, 01:32
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolog%2 Ecom%2Fforums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D1 24930&share_tid=124930&share_fid=22239&share_type=t&link_source=app

שדרוג מעולה התווסף לרכב - קיט שיפור תגובת מצערת.

במילה אחת - וואו!

כל השאר בשרשור ההוא.

השלב הבא - החלפת קפיצים אחוריים לקינג קשוחים.

GodsFather
10-09-22, 22:11
שבת עם מזג אויר טוב אפשרה לסגור פינה בעניין הקפיצים החלשים מאחור.

ועל הדרך גם לבצע ניסוי כלים לאימפקט הסיני של vtek ולראצט החשמלי של acdelco. שניהם הוכיחו עצמם כרכישה מוצלחת ונכונה. אפילו שאלה לא מותגי על.
הן בעוצמת העבודה והן במשך זמן הסוללה, הם עושים יופי של עבודה.
בהזדמנות אם יש למישהו בוקסת מד-מומנט, יהיה מעניין למדוד את הנתונים האמיתיים של הvtek שהפגין/נה יכולת מרשימה מאד בפתיחה וסגירה של ברגים עיקשים ביותר היום.

משך העבודה נחתך בחצי הן בזכות הכלים אך גם בזכות הנסיון שהצטבר מהפעם הקודמת. כמובן ששום דבר לא היה מצליח ללא עזרתו של חן צ. חבר שהוא אח, חברות שהחלה כאן בפורום ב2008.

הקפיץ המקורי, עם הספייסר בגובה 4 ס''מ ותושבת הקפיץ-בולם המקורית של הרכב, הוחלפו בקפיץ קינג hd ייעודי לאאוטבק ותושבת חדשה של kyb. ראו תמונות להשוואה. למעשה לא נגעו בהם מאז 2012 בערך ועד היום (למעט החלפת הבולם לפני כמה חודשים)

לפני ההחלפה, גובה כנף אחורית - 80 ס''מ.

אחרי החלפה - 84 ס''מ. אני מניח שהרכב ירד קצת עם הזמן אבל עדיין מדובר בגובה נוסף משובח, בנוסף להקשחה המאפשרת העמסה נוספת. בתכלס, לא חשבתי שהרכב גם יגבה אלא רק יהיה יותר קשיח, דיינו.

בדיקה בשביל הכורכר ליד הבית, אותו השביל שסגר לי את הבמפסטופ ב60 קמש. כמובן שהתוצאה שונה בעליל. נחיתה/ספיגה של מהמורות בצורה ראויה ונעימה. כך גם על פסי האטה בעיר, שהיו מעיקים מאד.

קצת תמונות ועוד תודות

עמרי על מכווצי הקפיצים, זה כבר הפך עניין שבשגרה. ויהיו עוד פעמים...

נתי מצמיגי פרויד, על הקפיצים, הייעוץ, הליווי, השירות והכל עם חיוך וסבלנות אין קץ. וכל זה מבלי שנפגשנו אפילו פעם אחת (וזה ישתנה בקרוב)

השלב הבא - הנמכת תת שלדה והארכת בולמים לטובת הגדלת המהלך.140073140074140075140076https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220910/387d65c4cb3701f4024df579fa183038.jpg1400 77

סולי
10-09-22, 22:19
סחטיין! עבודה יפה!
זווית נטישה משופרת ותמיכה עדיפה במרכב והתנהגות משופרת.. איזה הבדל זה קפיץ נכון!

שווה לציין שקבוע קפיץ גבוה בהכרח יתורגם לגובה נוסף.

Udim
10-09-22, 22:35
שבת עם מזג אויר טוב אפשרה לסגור פינה בעניין הקפיצים החלשים מאחור.

ועל הדרך גם לבצע ניסוי כלים לאימפקט הסיני של vtek ולראצט החשמלי של acdelco. שניהם הוכיחו עצמם כרכישה מוצלחת ונכונה. אפילו שאלה לא מותגי על.
הן בעוצמת העבודה והן במשך זמן הסוללה, הם עושים יופי של עבודה.
בהזדמנות אם יש למישהו בוקסת מד-מומנט, יהיה מעניין למדוד את הנתונים האמיתיים של הvtek שהפגין/נה יכולת מרשימה מאד בפתיחה וסגירה של ברגים עיקשים ביותר היום.

משך העבודה נחתך בחצי הן בזכות הכלים אך גם בזכות הנסיון שהצטבר מהפעם הקודמת. כמובן ששום דבר לא היה מצליח ללא עזרתו של חן צ. חבר שהוא אח, חברות שהחלה כאן בפורום ב2008.

הקפיץ המקורי, עם הספייסר בגובה 4 ס''מ ותושבת הקפיץ-בולם המקורית של הרכב, הוחלפו בקפיץ קינג hd ייעודי לאאוטבק ותושבת חדשה של kyb. ראו תמונות להשוואה. למעשה לא נגעו בהם מאז 2012 בערך ועד היום (למעט החלפת הבולם לפני כמה חודשים)

לפני ההחלפה, גובה כנף אחורית - 80 ס''מ.

אחרי החלפה - 84 ס''מ. אני מניח שהרכב ירד קצת עם הזמן אבל עדיין מדובר בגובה נוסף משובח, בנוסף להקשחה המאפשרת העמסה נוספת. בתכלס, לא חשבתי שהרכב גם יגבה אלא רק יהיה יותר קשיח, דיינו.

בדיקה בשביל הכורכר ליד הבית, אותו השביל שסגר לי את הבמפסטופ ב60 קמש. כמובן שהתוצאה שונה בעליל. נחיתה/ספיגה של מהמורות בצורה ראויה ונעימה. כך גם על פסי האטה בעיר, שהיו מעיקים מאד.

קצת תמונות ועוד תודות

עמרי על מכווצי הקפיצים, זה כבר הפך עניין שבשגרה. ויהיו עוד פעמים...

נתי מצמיגי פרויד, על הקפיצים, הייעוץ, הליווי, השירות והכל עם חיוך וסבלנות אין קץ. וכל זה מבלי שנפגשנו אפילו פעם אחת (וזה ישתנה בקרוב)

השלב הבא - הנמכת תת שלדה והארכת בולמים לטובת הגדלת המהלך.140073140074140075140076https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220910/387d65c4cb3701f4024df579fa183038.jpg1400 77

אחלה שרשור תמשיך לעדכן
אפשר לינקים לכלים? נדרש התאמות מבחינת החשמל?

GodsFather
10-09-22, 22:46
חשמל - רק מתאם קטן ב2 שקלים. לא ממיר 110/220.

ACDelco ARW1209P G12 Series 12V Li-ion Cordless 3/8” 45 ft-lbs. Ratchet Wrench Tool Kit https://a.co/d/ivtN7RQ

Impact Wrench Cordless Brushless Impact Wrench 400N.m,Impact Gun 295 ft-lbs,1/2 Inch Impact Wrench for Car Tiers… https://a.co/d/52yY7XK

אלה הקישורים. למי שיש עוד כמה גרושים, יש לacdelco דגם יותר טוב בתוספת יחסית קטנה. לשיקולכם.

GodsFather
16-09-22, 00:14
רוצה להוסיף שקעי מצת ו-usb בחלק האחורי של הרכב. תוהה מהיכן למשוך פלוס ומינוס?

האם לסלול כבל עבה מהמצבר בחיבור הפלוס ואת המינוס לחבר ל(אין) שלדה?

או שגם את הפלוס למשוך מאנשהו? לא מת על הרעיון של למשוך מפנס, למשל.

רוצה משהו כמו 4 שקעים, שניים מכל סוג.

asafk
16-09-22, 08:32
אמור ה להיות לך מתחת לתא המטען רתמה מקורית של וו גרירה.

אסף.

סולי
16-09-22, 08:43
החוטים שם מחזיקים 20אמפר?

אישית הייתי מותח פלוס מינוס ישירות מהמצבר.. לך תדע איזה צורך יבוא בהמשך.

erezgur
16-09-22, 08:57
למה שקעי יואסבי צריכים 20 אמפר?

נשלח מהנייד

סולי
16-09-22, 09:04
הוא כתב גם 2 שקעי מצת.

אני לא יודע מה הוא מתכנן לחבר.. אבל צרית שהתשתית תדע להעביר מה שהשקעים מסוגלים להעביר, או קרוב לכך.

נגיד תאורה ופלאפון שיושבים על הusb ועוד משאבת אוויר למלא משהו במקביל נגיד למקרר שמחובר שם.. עלול להתקרב כבר ל20a?

אם כבר להגדיל פונקציונליות בתא מטען.. אז למה לעשות מראש משהו מוגבל כל כך כמו להתבסס על כבלים דקים לתאורה?

asafk
16-09-22, 09:15
רתמת נגרר מקורית מתאימה ליותר מזה.
...אם בכלל קיימת. בסובארו מאינדיאנה שאני התעסוקתי לו בקרביים - היתה.

אסף.

סולי
16-09-22, 09:17
שווה בדיקה .. אבל אם אינם יכולים לספק גם צמיחה בהמשך באופי אישי לא הייתי מתעסק בצמה ומותח חדשה ישירות מהמצבר.

מספיק שתרצה בעתיד להוסיף מצבר .. או סתם לחבר צרכן כבד מהממוצע.

נדב42
16-09-22, 09:49
שקעי usb מודרניים מגיעים היום ל- 100 וואט (5 אמפר ב- 20 וולט), שזה באזור ה- 8 אמפר כל אחד לא כולל איבודים של נצילות האלקטרוניקה.

אז יש לנו 16 אמפר ל- usb, ונהוג לשים פיוז של 15-20 אמפר לכל שקע מצית, מכאן החשבון פשוט.

2 המלצות:

א. פיוז "ראשי" גדול ותיבת פיוזים קטנה ייעודית לכל המכלול הזה

ב. אם אתה כבר סולל חוט מהמצבר, אז תסלול גם חוט נוסף למינוס אותו תחבר גם לגוף הרכב בנקודה קרובה. מינוסים בריאים אף פעם לא הזיקו והתוספת בכסף ובעבודה זניחה אם אתה כבר סולל פלוס ישיר מהמצבר.

סולי
16-09-22, 10:31
אאוטבק פרוג'קט או סתם אאוטבק?

GodsFather
16-09-22, 11:00
תודה חברים, יטופל

מוטי טויוטה
16-09-22, 13:41
אצלי ברכב - כבל פלוס בריא, בית פיוז ופיוז בדומה לאלו שמשתמשים בהם בהתקנת מגברים וחיבור לתיבת פיוזים מפוצלת.
משם מושך חוטים לכל הצרכנים העצמאיים. עד עכשיו אחלה

Sent from my SM-N980F using Tapatalk

GodsFather
16-09-22, 15:27
אבל איפה המינוס, מוטי?

נדב42
16-09-22, 16:07
למה אתה שלילי ?

asypeer
16-09-22, 16:39
מינוס תיקח מהבורג הכי גדול שאתה מוצא באיזור החיבור, חשוב שיהיה מחובר לשלדה בלי לכלוך וצבע.

GodsFather
17-09-22, 13:30
קצת זמן פנוי, קצת עץ פנוי והנה עוד שטות עלתה לרכב

בתמונות זה נראה יותר טוב מבמציאות, אבל שיעשה את העבודה ואני מרוצה.

140128140129140130

140131

מוטי טויוטה
17-09-22, 15:14
נראה אחלה
יכול לפרט על המסילות?

GodsFather
17-09-22, 15:20
קניתי מהדסופה

https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolog%2 Ecom%2Fforums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D1 25119&share_tid=125119&share_fid=22239&share_type=t&link_source=app

65 ס''מ פתיחה מלאה.

opl
17-09-22, 15:32
זה סיבית? הייתי מרווה את החלף החשוף בלכה. ממליץ בחומר הזה להתחבר עם ברגים ואומים מהצד השני, כולל לפלטה לפיזור לחץ או לפחות דסקיות שטוחות גדולות.

GodsFather
17-09-22, 16:40
הפלטות העליונות והמגש הן סנדוויץ.

רק הדפנות זה סיבית מאיזה ארון ילדים / מדף שקר כלשהו.

יש כאן שילוב של ברגים על אומים ושייבות לפיזור לחץ וברגי עץ. אין כאן תלות בבורג עץ בלבד.

הכל לכאורה עטוף בחומר ייעודי לעבודה במטבחים, קרי סביבה רטובה.

ishc
18-09-22, 01:17
יפה מאוד, אחלה diy

GodsFather
18-09-22, 07:07
תודה צחי.

בקרוב גם כיור מתקפל יתווסף (זמני משלוח של אמזון אומרים חודש)

המשאבה למים כבר מחכה

מתן
18-09-22, 08:18
נראה מגניב
פיספסתי איפה המיכל מים?

Sent from my SM-A526B using Tapatalk

GodsFather
18-09-22, 08:27
יכנס בפינה שבין החמגשית הזו לבין הדופן של הרכב.
גם הוא מגיע מאמזון באותו משלוח. הלכתי על 2 שקי מים של 2.5 גלון כל אחד. כך שזה לא תופס מקום כשזה ריק וזה גמיש. ושאין מחויבות למלא את הכל או להחזיק הכל בצד אחד.

כשזה יגיע לכדי יישום אפרסם תוצאות והמלצות. קצת רד-נק כזה, אבל העיקר הכוונה.

roksan
19-09-22, 17:48
אני רק שאלה
איזה צמיג יש היום על אאוטבק ?

GodsFather
19-09-22, 18:02
225/60/17
לכאורה 50/50

תוהה למה אפשר לשדרג

roksan
19-09-22, 19:44
225/60/17
לכאורה 50/50

תוהה למה אפשר לשדרג

225/60 ? לא 225/65 ?!?

שלי כבר מתקרבים לסוף ואכן לא מצאתי משהו אטרקטיבי בשוק

GodsFather
19-09-22, 21:39
תוהה אילו מידות נוספות יש. לדעתי אפשר לרדת ל16" ולמצוא. אבל גם ב17 יש

יש את נתי מצמיגי פרויד, בדרך כלל יש לו מציאות, אני בקשר איתו כבר תקופה

ההתלבטות כרגע היא כמה אגרסיבי אני רוצה, כי הרכב נוסע 70-80 אחוז כביש ומתוך זה לא מעט בינעירוני

האופטימום מבחינתי זה בכלל לעבור ל235/75/15, אבל זה לא נכנס בגלל הבלמים.

gmike
19-09-22, 22:43
אני אמנם עם xv, אבל גם שם המקורי זה גאנט 17(מבחינת צמיגים יותר גרוע משלך,225.55.17)
מחזיק סט נוסף של 205.70.15 שטח מלא. כדי להרכיב אותם נדרש ספייסר קטן של 8 ממ מקדימה+השחזה ממש מזערית של הקאליפרים. לשיקולך...

GodsFather
20-09-22, 06:06
לא ריאלי עבורי אבל תודה

GodsFather
23-09-22, 18:01
ניסוי כלים עבר בהצלחה140209140210140211

סולי
23-09-22, 18:03
סחטיין! נראה יופי!

yochaytzur
23-09-22, 20:53
אני רואה שנחמד לו אצלך...

Sent from my SM-A736B using Tapatalk

GodsFather
23-09-22, 20:59
אני רואה שנחמד לו אצלך...

Sent from my SM-A736B using Tapatalkהוא לא מתלונן וגם אני לא [emoji6]

GodsFather
23-09-22, 21:07
רוצה לנצל רגע את המקום -
מגן רוח לגזיה.

בהתחלה היו לי של דוד עלי. גרוש וחצי, התפרקו כמו כלום. עיקר הבעיה הייתה חוסר האחיזה שלהם בפינים המקשרים. הייתי מוציא מהאריזה ומתחיל להשחיל אותם כמו חוט למחט... לא כיף. כמובן שגם הרוח הייתה עושה בהם שמות והם היו נופלים גם כשהיו סוגרים מעגל.

זה הנוכחי שבתמונה, קניתי מאיזו חנות בארץ במחיר קצת יותר גבוה - איזור ה100 שקל אחרי הנחות מועדונים. היו לכך שתי סיבות -
1. רציתי להאמין שיש הבדל באיכות
2. למקרה ומשהו לא יהיה טוב, יהיה למי לפנות

צדקתי לגבי 1 ובגדול. הדבר הזה מחזיק יפה מאד רוח (למשל בצילום הנ''ל הייתה יופי של רוח ליד מגדל היערן בפארק קנדה).
הוא לא מתפרק בפתיחה/סגירה והוצאה מהנרתיק. והוא יודע להשלים מעגל עם נעילה קטנה, וזה קריטי במצבים של רוח חזקה.

אני בכוונה לא מציין את שם החנות כי אין כאן פרסום אלא עקרון שחלקנו כבר הבנו אותו עם השנים. שווה לפעמים לשלם עוד כמה שקלים על מוצר, אפילו שאפשר תאורתית למצוא אותו יותר זול במרשתת.

נתראה בשטח

GodsFather
24-09-22, 17:48
מגיע הביתה ונתקל בזה בכניסה. שבוע מההזמנה ושבוע לפני הדדליין. האפיקומן בידי.

עוד חבילה בדרך ואפשר יהיה להשלים את המהלך - החלפת בולמים אחוריים ותושבות.

בשלב הבא גם הקדמיים יוחלפו, משום מה יש פער מחירים גבוה מאד בין הקדמיים לאחוריים, אז חילקתי לשתי פעימות.

137920

Sent from my HD1903 using Tapatalkאפריל - הגיע זוג בולמים.

היום - הודעה על זיכוי של 30 דולר מיסוי לחבילה הזו.

כאילו אמזון יודעים שחג אצל היהודים והם נותנים מתנות.

GodsFather
14-10-22, 09:00
קצת מדבר ואוכל140575140576140577

GodsFather
28-10-22, 13:43
צריך להחליף נורות, יש המלצות עם לינק?

החלפת נורות קדימה/אחורה (הקדימה מזכיר קצת חשיבה של מהנדס מקבוצת רנו של אותן שנים...)

תהנו

https://youtu.be/RTHvcjOc1b0

https://youtu.be/uzQKRp8_pKg

סולי
28-10-22, 14:18
הטיפ שלי יהיה, תתעקש לרכוש מהיצרנים המוכרים, הלה/אוסרם/פיליפס.

תכתוב איזה סטנדרט של נורה, טכנולוגיה (לד/הלוגן, קסנון) וגוון ותקבל גם קישורים.

GodsFather
28-10-22, 14:54
הלוגן / קסנון

מסכים עם ההמלצה על היצרנים

איל מ
28-10-22, 15:10
אצלי גם האור דרך וגם האור מעבר עם נורות h7 (נותן אחלה יתירות אם נשרפת נורה).
לא יודע למה, אבל הן יקרות מאוד (של החברות שהוזכרו).
מכיוון שמקובל להגיד שהנורות עם האור החזק (נייט ברייקר ושאר שמות יפים), משלמות מחיר באורך חיים, אני נוטה לשים את החזקות יותר באור הגבוה שעובד הרבה פחות ביומיום. לא יודע איך איך זה בסובארו, אבל נקודה למחשבה.

סולי
28-10-22, 16:58
הלוגן / קסנון

מסכים עם ההמלצה על היצרנים

Sent from my HD1903 using Tapatalkאתה מדבר על מעבר לקסנון? או שהרכס במקור קסנון ואתה מחפש נורה חזקה יותר?

שוב איזו נורה h4? H3?

GodsFather
28-10-22, 17:07
לדעתי זה לא קסנון, אתה כנראה צודק. אין לי שאיפות לשנות את זה בשלב זה. אבל כן, אם אפשר לשפר עוצמה, אחלה.

לגבי הh, אבדוק כשאפרק, מקווה מחר.

סולי
28-10-22, 17:34
תציין לגבי כל הנורות את הסטנדרט ונמצא לך תחליפים ראויים.

GodsFather
01-11-22, 12:06
בליל הנורות שיש ברכב. בהמשך יגיעו גם תמונות האבק.

אם נתרכז רגע בנורות הראשיות והגבוהים אז נראה שזה h7 לאורות הרגילים ו9005 חיבור ברך לגבוהים140902140903140904140905140906140 907

GodsFather
01-11-22, 14:44
היפני שתכנן את הפנס הקדמי התכוון שרק יד אסייתית או של ילד, תחליף נורה.

למזלי אני עדיין קצת גמיש140908140909140910

בתמונות שילוב פנס אחורי מלא אבק ובית הנורה הקדמי

סולי
01-11-22, 18:24
H7

https://www.ebay.com/itm/255016486288?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=VPLIW3x5RbW&sssrc=2349624&ssuid=E16gvXMRQg2&var=&widget_ver=artemis&media=COPY

9005

https://www.ebay.com/itm/352468933705?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=U9s18zujSue&sssrc=2349624&ssuid=E16gvXMRQg2&var=&widget_ver=artemis&media=COPY

לכל הפחות הייתי מחליף את הנורות חניה ונורת רוורס ללד.
תתפלא כמה שניתן להסתדר רק איתן כתאורה למאהל.

GodsFather
01-11-22, 21:15
תודה. מחירים בשמיים בשביל נורה אבל אני מבין שזה לא סמוראי...

סולי
02-11-22, 08:02
גם לסמוראי המחירים הללו.

לא מכיר יותר מדי שדרוגים על המקור בשקל 90 ...

erezgur
02-11-22, 08:16
סולי הלך ישר על ה-the best. אתה יכול לרכוש נורה רגילה, אבל של חברה טובה (פיליפס, אוסרם) ולחסוך לא מעט.
הדגמים בקישורים הנ"ל הם בעיקר למי שרוצה עוצמת תאורה גבוהה מהרגיל.

נשלח מהנייד

GodsFather
02-11-22, 09:04
כן, הבנתי את זה ואני אכן רוצה את האפשרות הזו, אחכה למבצע. בנתיים הפיליפס יעשו עבודה

GodsFather
15-12-22, 18:48
חצי שנה ו10 אלק"מ מהטיפול הקודם.

הפעם בחרתי לבחון את מוסך פרוטק בכפר סבא, בעקבות המלצות חמות. סטס הרוויח את המוניטין שלו ביושר. יחס מצוין, סבלנות לשאלות שלי והסברים מפורטים.

הטיפול הפעם כלל גם פלאגים והחלפת בוקסות ונאבה שהראו בלאי וחופש מוגזמים. ההבדל בנסיעה חזרה הביתה ניכר.

בימים הקרובים טסט

141880

asypeer
15-12-22, 22:00
לא יודע איזה מסמן אויר חלופי שמו לך - אבל דווקא שם לא הייתי חוסך.

GodsFather
15-12-22, 22:10
אני רגוע בשלב זה, בסוף זה חתיכת קרטון.

asypeer
17-12-22, 09:21
זאת ממש לא חתיכת קרטון, זה מה שמונע כניסה של אבק למנוע שלך. ויש הבדלים בין הפילטרים הסיניים למקוריים / מיצרנים מוכרים.
יש לא מעט סרטונים בנושא.

raanan
17-12-22, 10:26
אותי מעניין דווקא השמן מנוע ,
אפילו אצל הבני דודים אני לא משיג כזה זול.

מה שכן, יצא 2000 ש"ח עבודה, כנראה עבד מכונאי עם תואר מהנדס.

asypeer
17-12-22, 10:54
שמן רוסי אאל״ט

https://www.solomycar.co.il/promoted_tags/1239/%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-LUKOIL/

מוטי טויוטה
17-12-22, 11:07

מה שכן, יצא 2000 ש"ח עבודה, כנראה עבד מכונאי עם תואר מהנדס.אולי 56 לליטר?

GodsFather
17-12-22, 11:08

מה שכן, יצא 2000 ש"ח עבודה, כנראה עבד מכונאי עם תואר מהנדס.החלפת פלאגים הקפיצה את המחיר. זו עבודת כלבת במנוע הזה.
לא שאני מסנגר על המוסך אבל ראיתי את ההצעה לפני הפלאגים ואחרי.

לגבי השאר, קטונתי מלהתייחס.

אסי, מסכים לגבי הפילטר

raanan
17-12-22, 11:16
אולי 56 לליטר?

צודק !
עכשיו שמתי לב שזה כפול , אממ ...
דווקא נאבה היה רצוי להתקין מקורית (למרות שזה סיפור לא זול)

GodsFather
17-12-22, 18:15
נאבה מקורית עולה פי 3. בשלב זה, זה מספיק לי. כשהיא תמות, אדע לומר אם השקעה במקורית שווה את ההפרש.

סטס נתן לי את האפשרות לבחור במקרה הזה. הרכב אצלי שנה, הנאבה התקולה בת שנים רבות.

ואנקדוטה קטנה מאירועי הטיפול.

מי שמכיר אאוטבק ופורסטר, יודע שמיכל מי המתזים ממוקם מאחורי הטמבון הקדמי והכנף. קרי, תפעול משאבות /צנרת מצריך לפרק טמבון וחלקים של הכנף. כלבת, כמו שאומרים.

כאן מגיע הסיפור של בעל מקצוע מקצוען שיודע איך לפתור תקלה בחמש דקות ולחסוך שעות וטרחה רבות. (יש את הסיפור על ההוא שתיקן את ביג בן בנקישה אחת וגבה אלפי לישטים וכו וכו).

אז במקרה שלי - קו הצנרת למתז האחורי התפורר ובמקום לפרק חצי פרונט ולגבות מאות שקלים של עבודה, רק כי היפני תכנן את זה עקום, סטס ידע איך בחמש דקות להגיע לצנרת, להחליף בחדשה ולהמנע מהפירוק. ובנוסף - לא ביקש על זה כסף. זה היה אחרי שהחשבון כבר הוגש ושולם, הצעתי והוא התעקש שלא לגבות.

raanan
17-12-22, 20:38
נאבה מקורית עולה פי 3. בשלב זה, זה מספיק לי. כשהיא תמות, אדע לומר אם השקעה במקורית שווה את ההפרש.

סטס נתן לי את האפשרות לבחור במקרה הזה. הרכב אצלי שנה, הנאבה התקולה בת שנים רבות.

מהנסיון שלי,
החלקים המקוריים של סובארו שווים את הכסף.
אני עם שנת 2007 וכמעט 200 אלף קמ' והכל עדיין מקורי איך שיצא מהמפעל,
למעט משולשים שהתקנתי תחליפיים ומצטער על כך.

GodsFather
29-12-22, 17:56
זמן הטסט הגיע.

נכנס ויצא מבלי לעצור.

לא נתפס כמה זה פשוט. בלי מעכארים ובלי לחשוף חזה.

PW
29-12-22, 20:39
שמן רוסי אאל״ט
אני תמיד אומר: 'אם זה לא הולך, תשתמש במברג רוסי'

GodsFather
26-01-23, 09:33
לימוד מצערת בסובארו -

1. כיבוי כלל צרכני החשמל ברכב כולל הוצאת מטענים
2. ניצוק מצבר ל-15 דקות לפחות.
3. חיבור המצבר ופתיחת סוויצ' ל-20 שניות.
4. סגירה ופתיחה מחדש, המתנה להתייצבות המנורות.
5. הנעה ולתת למנוע לעבוד 15 ד' בלי לגעת בכלום ובלי הפעלת צרכנים למיניהם.
6. כיבוי והנעה מחדש ויציאה לנסיעה.

תודה לנעם קדרים

raanan
26-01-23, 10:33
מניסיון שלי,

את תהליך לימוד/איפוס המצערת, יש לבצע רק לאחר שהרכב הגיע לטמפ' עבודה.

מוטי טויוטה
28-01-23, 17:18
יכנס בפינה שבין החמגשית הזו לבין הדופן של הרכב.
גם הוא מגיע מאמזון באותו משלוח. הלכתי על 2 שקי מים של 2.5 גלון כל אחד. כך שזה לא תופס מקום כשזה ריק וזה גמיש. ושאין מחויבות למלא את הכל או להחזיק הכל בצד אחד.

כשזה יגיע לכדי יישום אפרסם תוצאות והמלצות. קצת רד-נק כזה, אבל העיקר הכוונה.

Sent from my HD1903 using Tapatalkהיי.
לקראת משהו דומה ברכב שלי
אשמח לחווד אם יש על מיכלי המים, המשאבה, איך חיברת לשני מיכלים שונים, הכיור וכו.
תודה רבה

GodsFather
28-01-23, 17:52
המיכלים האלה אחלה עבורי. לא יודע אם לכל אחד. עמידים, גמישים ונשלפים מהנישה שלהם כשצריך.

המשאבה עם צינור ארוך, אני פותח הפקק של המיכל ומכניס הצינור. המשאבה מתאימה בול לכיור אז גם פה אין פערים מיוחדים או התאמות.

הכל פריק ושליף, שוב אומר - לא מתאים לכל אחד, כשאני מסתכל על פרויקטים פה באתר.

כרגע זה עדיין לא ממוגנט לרכב, פשוט כי לא היה לי זמן להתעסק

מוטי טויוטה
28-01-23, 17:53
נשמע לי אחלה.
פספסתי את הקישורים למוצרים? תמונות?
אשמח לקבל אם אפשר

ד ו ר ו ן
28-01-23, 21:21
אולי 56 לליטר?
וזה לפני מעמ..
זה לא זול בכלל, אפילו יקר ממותגים מוכרים ומבוססים.
בשביל המחיר הלא זול בכלל לשמן, הייתי משקיע במותג מוכר ולא במשהו רוסי אלמוני יחסית.

ולא, יצרן תזקיקי נפט רוסי שמריח אוליגרך שהשתלט על תשתית לאומית (1991) פחות נחשב בעיניי כמשהו עם תו-תקן ואיכות.

GodsFather
28-01-23, 21:40
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B07Y1NXQXD?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B08ZN9F1QS?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title

https://www.aliexpress.com/item/4001291985591.html

מוטי טויוטה
28-01-23, 21:56
דורון, לא דיברתי על טיב השמן
מישהו הגיב שתמוה המחיר בקטע זול אז העליתי נקודה שאולי זה מחיר לליטר.

תודה רבה. אשמח בהזדמנות לתמונה איך הכל מנגן ואם אתה ממליץ לעשות חור במגש ולהשקיע בו את הכיור או להשאיר את זה נייד ואז צריך להגביה את המשאבה.
יש לצינור מאיפה לעבור מתחת למשאבה אם אתה לא מניח אותה על הגריקן?

ד ו ר ו ן
28-01-23, 22:21
אדרבא.
אם זה 56ש"ח+מע"מ ל-5 ליטר (כתוב בחשבונית כמות 5) שמן סינטטי זה סופר חשוד.
גם לי נראה שזה מחיר לליטר יחיד, ואז זה יקר גם ביחס למותגים מוכרים ומבוססים.

GodsFather
29-01-23, 07:27

תודה רבה. אשמח בהזדמנות לתמונה איך הכל מנגן ואם אתה ממליץ לעשות חור במגש ולהשקיע בו את הכיור או להשאיר את זה נייד ואז צריך להגביה את המשאבה.
יש לצינור מאיפה לעבור מתחת למשאבה אם אתה לא מניח אותה על הגריקן?

Sent from my SM-N980F using Tapatalkהמשאבה על הכיור, בכיור יש חור דרכו עובר הצינור שמגיע עד השק מים/גריקן באשר יהא, אין צורך בהגבהה למשאבה.

כרגע אני בוחר שלא לעשות חור אלא לתלות הכיור בצד, כך אני לא מפסיד את המשטח עבודה. אבל גם במקרה זה, כל אחד ושיקוליו.

GodsFather
25-02-23, 00:43
קצת שטח לנשמה?

התמונות תודות למידג'רני... 142715

GodsFather
12-03-23, 16:48
קצת עבודה בשבת קודש -

התקנה של קיט הנמכת תת שילדה אחורית. מתקן /משחזר את הגאומטריה של המתלה לעבודה במימדים הנכונים. הרכב חזר לגיהוץ נעים כבעבר ומרגיש פחות נוקשה, בכביש ובשביל. בונוס, הרווחתי עוד ס"מ גובה. זווית העבודה של הציריות חזרה לשפיות.

בנוסף, קיט מאריך לבולמים, לטובת עוד 3 ס"מ מהלך.

תומכים את התת שלדה עם גק, רצוי כזה בעל שליטה טובה, למשל מספריים.

פותחים 4 ברגי תת שלדה עד כריכות בודדות
פותחים 4 ברגי זרועות עד כריכות בודדות
מתקינים מאריך לתושבת צינור בלם ימין שמאל.

מורידים לאט לאט את התת שלדה

מסירים בורג ראשון, מכניסים ספייסר, מכניסים בורג מוארך, הידוק קל.
חוזרים על הפעולה לכל שאר הברגים.

מרימים התת שלדה. משלימים הידוק ברגים כראוי.

תם הטקס.
----

לגבי הבולמים - נוהל מוכר.

תמונות מצ"ב.

----

וכמו שאמרתי - נסיעה נעימה. 1428391428401428411428421428431428441428 45142846142847

תודות -

חן צ. חבר הפורום וחבר אמת בחיים. על הכתף, יד ושאר איברים.

נתי מצמיגי פרויד חיפה, על הקיט והליווי הטלפוני לאורך הדרך, רגוע ונוסך בטחון. זהב אמיתי.

GodsFather
18-03-23, 13:36
מתחיל השחלות לטובת חשמל בחלק האחורי142908

גיא
18-03-23, 13:42
אני חושב שג'ק מספריים זה מתקן מאד לא יציב.

תזהר עם זה .

Sent from my DN2103 using Tapatalk

GodsFather
18-03-23, 18:34
הוא יציב מאד בנתיים ובעל פתיחה ארוכה יותר מכל גק בקבוק שמצאתי מבלי שיתפוס המון מקום.

יתרון נוסף הוא שליטה בהעלאה/הורדה מבוקרת. לבקבוק אין את זה. וזה בדיוק מה שרואים פה בתמונה עם הביצה.

כמובן שלא עובדים תחתיו אלא רק מרימים ושמים חמור/בוק.

תודה על הדאגה (לא ציני)

GodsFather
11-04-23, 19:06
מתחיל השחלות לטובת חשמל בחלק האחורי142908

Sent from my HD1903 using Tapatalkימי החג הם אחלה הזדמנות להשלים משימות כשאי אפשר לצאת לטייל.

בהמשך להשחלה של הכבל מלפני כמה שבועות, התאמתי קופסת חשמל עם מספר שקעים ומתג הפעלה.

באורח פלא, יש נישה קטנה בפינת הרכב עם רצועה מתהדקת שמחזיקה את הקופסה, כך שלא הייתי צריך לפצוע את המעטפת של הרכב.

עד כאן הכל טוב ויפה143189143190143191143192143193

GodsFather
11-04-23, 19:14
ואז... מכירים את זה שאתה עושה משהו, נגיד להשחיל תשתית חשמל לחלק האחורי לרכב ורגע אחרי שסיימת, אתה מגלה שהיצרן השאיר צמה ייעודית מוחבאת בתוך הכנף???

אז כזה בדיוק קרה גם לי השבוע.

נתקלתי במודעה בפורום אסייתי הזה -

https://m.mobile01.com/topicdetail.php?f=336&t=2289505

שכוללת תמונות ופירוט מדויק של היכן ואיך נראית הצמה. כולל מק"ט סובארו לשקע מצית המיועד H6710AJ100

הייתי חייב לראות אם כך גם אצלנו בארץ הקודש.

3 ברגים וקצת גמישות פלסטיק והנה הראש המבצבץ של הצמה מונח לו בנעימים על הדופן של הרכב, מחכה לזיווג.

מה עושים עכשיו? ההבדל הראשון הוא שמדובר בנקודת חשמל אחרי סוויץ. ההבדל השני הוא שהכבילה דקיקה מאד.

אבל... כבר חשפנו אותו... ויש כמה מתאמים על המדף... לא נעשה מעשה? [emoji16]

אז חיברתי אחד נוסף, עם מתג, אותו הצמדתי לחתיכת עץ שהייתה ברכב.

נותר רק לנצל את כל הטוב הזה לפעילות לילה ענפה

143194143195143196143197143198

סולי
12-04-23, 07:30
כל הכבוד! נראה מהוקצע ביותר

guyo
12-04-23, 12:56
מגניב מאוד.
תוכל בבקשה לקשר לינקים לצמה והלוח? אהבתי את החיבורים ובתי הפיוזים שכבר קיימים עליה....

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

GodsFather
12-04-23, 13:17
קישור לבית שקעים בזווית (השני אצלי)
https://a.co/d/fOnH5sU

צמה מפוצלת עם בית פיוז sae
https://a.co/d/fUQKo3n

כבל מאריך sae
https://a.co/d/07jZyMc

שקעי sae
https://a.co/d/dCXvBZd

שקע sae עם חיבור למצבר/הברגה ובית פיוז
https://a.co/d/eApNLEl

GodsFather
12-04-23, 13:19
שאלת הפיוז - איזה נכון יותר לשים?

10?
15?
20?

אין פה מקרר על הקו אבל יש לד בר מזדמן / תאורת מחנה, מטעני סלולר, משאבת מים /אוויר ואולי עוד דברים שכאלה

סולי
12-04-23, 15:20
אתה יכול לחשב את כל הצרכנים המתוכננים או פשוט להתחיל עם הקטן ביותר .. ואם ישרף לשלוף מקופסת הפיוזים רמה אחת מעל.

GodsFather
12-04-23, 16:20
אני יכול גם לשים 20-30 וזהו, אבל החשש שלי הוא התחממות עד כדי הידלקות של אחד הכבלים, לכן השאלה. מעדיף פיוז שרוף מאוטו שרוף.

אולי אני מפריז, אשמח להרגעה.

asafk
12-04-23, 16:31
לוקחים פיוז גדול בכ30 אחוז מהצריכה המירבית (זרם מתמשך).

אסף.

GodsFather
15-04-23, 21:46
מצבר בוש 60 אמפר חדש, החליף את השנפ בן ה4 היום

GodsFather
01-05-23, 23:46
כמעט 195 אלף ק"מ, זמן הטיפול הגיע. הפעם רק קטן, שמן מנוע, פילטר שמן ופילטר אויר. כל השאר תקין.

מדגדג לי מאד צמיגי שטח מלא, לא יודע אם ציינתי.. מצד שני, אין בשוק להשיג. לא במידה 17". אולי ב16" אבל צריך לעדכן רשיון וזה לא פשוט בשלב זה כי סמלת לא משתפים פעולה ושולחים להקפות.

אלדר
09-05-23, 20:38
איזה מידה מדובר?

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

GodsFather
09-05-23, 22:12
הנוכחי - 225/60 /17

אבל אם צריך, אפשר ללכת על 16.

לצערי 15 לא נכנס.

GodsFather
14-09-23, 22:45
204 אלק"מ, טיפול שגרתי במוסך שהפך להיות קבע - פרוטק כפ"ס. קצת שמנים, פילטרים,זרועות הגה,ניקוי וכיול מצערת וממשיכים הלאה.

מבצעי החגים הביאו אותי לרכוש מקרר 40 ליטר מבית סולו. מה שמצריך ממני לעצב מחדש את המידוף האחורי.

1. צריך לשמר את יכולת המדף הנשלף, גם אם לקצר אותו ולהנמיך אותו.
2. מגש נשלף נוסף לטובת המקרר? אם כן אז שיהיה דק ככל האפשר. ראיתי מגשי מגירה של ארונות שרתים, מי בעד מי נגד? אחרת אין גישה פרקטית
3. חשבתי על לשנות המיקום של המגש שנפתח מלמטה למעלה אבל פתוח לרעיונות נוספים

נא להשתדל להתעלם מהבלגן 144941144942

Sent from my SM-F916B using Tapatalk
144943

GodsFather
09-01-24, 21:16
עוד טיפול והפעם גם טסט. הפעם נפלה המכה - מסרק הגה. אבל גם זה מאחורינו.

על הדרך התקנת בולמי kyb מקדימה שהמתינו במחסן ליומם. הרגשה טובה יותר בהתנהגות הרכב.

יאללה עוד שנה לפנינו.145732

GodsFather
09-01-24, 21:21
עוד לא פתרתי את אתגר המקרר. חשבתי שכן, אבל הקרשים והצורה שיצאה לא מוצאים חן בעיניי.

שוקל לשטח את הכל ולהתחבר לברגי הרכב וזהו, מצד שני, מרגיש שאאבד את היתרון שמדף נותן לי.

מה עושים? מישהו קורא את זה בכלל? אולי אני כותב לעצמי?

shachar
09-01-24, 21:31
אתה כותב לא לעצמך אבל בונה בדיוק לצרכים/רצונות/מגבלות שלך ושל הרכב.

אין פתרון בית ספר.

שני כיסאות, בירה והתבוננות עם חבר ביחד על הרכב יחד עם משחקי לגו יכול לעזור.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

OFF-RoaD
09-01-24, 21:33
מה המטרה של המדף הנשלף?

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

GodsFather
10-01-24, 00:29
א. לעבוד עליו, או יותר נכון לבשל/קפה וכד. נוסה מספר פעמים בהצלחה.
ב. עכשיו עם המקרר, אני צריך לשנע אותו החוצה מטעמי נוחות ברורים

הסתכלתי קצת על המגש של הריינג של גיא רדר, אמנם הוא משוכלל בכמה רמות מהכיוון שלי, אבל הקונספט כמעט קוסם לי. אני אומר כמעט כי פנצר זה עדיין סיפור שאני לא יודע אם אני אוהב איך הוא מתמודד איתו.

RoyiBaum12
10-01-24, 08:28
עוד לא פתרתי את אתגר המקרר. חשבתי שכן, אבל הקרשים והצורה שיצאה לא מוצאים חן בעיניי.

שוקל לשטח את הכל ולהתחבר לברגי הרכב וזהו, מצד שני, מרגיש שאאבד את היתרון שמדף נותן לי.

מה עושים? מישהו קורא את זה בכלל? אולי אני כותב לעצמי?

Sent from my SM-F916B using Tapatalkברור שאנחנו קוראים!

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Asaf-a
10-01-24, 08:41
קוראים!
תמשיך תמשיך

yochaytzur
11-01-24, 16:09
אני קורא ומתגעגע [emoji3]

GodsFather
30-03-24, 18:20
קצת פינוקים מהדוד סם. יש שיגידו מיותר ויש שלא. מזל שאני מסנן.

סט שטיחים ייעודיים לרכב, יושבים בול וקלים לשטיפה. עדיפים על הג'יפה שהצטברה ולא יוצאת משנת 2011...

מגיני רוח, מצרך נדיר לדגם הזה בארצנו.

146489146490146491146492

GodsFather
30-03-24, 18:23
התלבטות נוספת שהגיעה אבל אני ממתין איתה146493146494

GodsFather
30-03-24, 18:25
וצרה קטנה שלצערי לא הצלחתי לפתור ואשמח לעצת החברים.

בסרטונים ולפי ההוראות זה נפתר ציקצק. אצלי זה נשאר ללא שינוי נראה לעין.

תוהה אם הבעיה בי כמבצע או שהקיט לא באמת מוצלח וצריך קיט אחר (או זגג נורמלי שידע לפתור את זה מבלי להחליף את השמשה).

146495146496

מוטי ג.
30-03-24, 21:30
גם אני ניסיתי פעם מספר קיטים כאלה, ואף אחד מהם לא עבד.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

ishc
30-03-24, 21:56
למה לא להחליף? אני בטוח שיש לך ביטוח שמשות

Sent from my CPH2465 using Tapatalk

GodsFather
30-03-24, 22:24
איכות העבודה. בטח ברכב ישן שמי יודע מה מסתתר שם.

יש לי שמשה מקורית והביטוח לא נותן מקורית וזה מבאס.

GodsFather
17-04-24, 19:08
עלית מדרגה? 146712

asafk
17-04-24, 19:19
נראה מבטיח.
הגיע בדואר או במזוודה?

אסף.

GodsFather
17-04-24, 21:39
נראה מבטיח.
הגיע בדואר או במזוודה?

אסף.גם וגם - דואר פנים אמריקה למזוודה שלי

GodsFather
29-06-24, 20:30
עוד קצת מההרפתקאות עם הוואגון

הנעילה הוכיחה עצמה כבחירה נכונה. לא שהיה לי ספק, אבל בכל זאת רכב משפחה ולא סמוראי של רווק. פה ושם יש איזה בום קטן, אבל חסר משמעות.

טיפול קטן וחידוש אטם מכסה שסתומים.

החלפת בושינג מוט מייצב החזיר את השקט לנסיעה, כשלא שומעים כל בור בכביש ובשטח.

מפגש גיפולוג היה קסום גם חברתית וגם בניצול הרכב147060147061147062147063

GodsFather
23-11-24, 12:22
כבשנו את עדולם, טרפנו את בן שמן, קצת ניצנה, קצת חורשן ו....

הגיע הרגע לעבור הלאה

https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolog%2 Ecom%2Fforums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D1 29741&share_tid=129741&share_fid=22239&share_type=t&link_source=app

למי שרוצה מכונה מפנקת ועם יכולת עבירות לא מבוטלת.

GodsFather
25-12-24, 16:16
היום עבר טסט וקיבל צמיגים חדשים

זה המקום להודות לנתי מצמיגי פרויד (שלמעשה היום כבר יש לו גם סדנה משל עצמו בחיפה) שעזר לי עם הצמיגים בהתראה קצרה מאד והתקנה במרכז.

GodsFather
03-01-25, 11:26
תם הטקס, מזל טוב לקונה, חבר הפורום Mmoty10148339148340

ishc
03-01-25, 12:28
מברוק לקונה, לחפש לך ונדורה?

איל מ
03-01-25, 12:52
חפש לי סוואנה קצרה.

GodsFather
03-01-25, 13:43
צחוק בצד, לרוקן את הרכב מכל מה שהיה בו, אני צריך עוד מחסן. ולחשוב שעוד יש חצי בגאז פנוי לגמרי. רכב מדהים.

לסיכום הדברים, כמו שדרור אמר לפני שנים וזה גם מה שהוביל אותי לרכישה, מדובר באנדרדוג אמיתי. רכב עם יכולות לא מבוטלות ועם זאת פחות מוכר בשוק, בטח בהשוואה לפורסטר. הרכב מפנק ברמה של רכב מנהלים, כולל כל החשמלים ותא נוסעים מרווח מאד.
תוספת נעילה ועם צמיגי 5050 והרכב הופך להפתעה אמיתית בשטח, ושיצקצקו לי בעלי הlow.
כאן המקום גם להודות ליד הקודמת, יוחאי, שהחזיק את הרכב כראוי ולכן גם כשאני רכשתי, לא היו הפתעות ותקלות שאינן בלאי סביר והגיוני. כל ההפחדות על גיר פריך, ציריות חלשות וכל מיני שכאלה, פשוט לא קרו אצלי (יוחאי מימש כל ריקול שהיה וטוב שכך) ואני מאמין שגם אצל החדש זה לא יקרה.

לסובארו יש קהילה מדהימה mtnroo עם חברי אמת בטוב טעם, חלקם גולשים פה. רק על זה, שווה לקנות סובארו.

יקח לי זמן עד הרכב הבא, צריך קודם לייצב רכב ראוי לגברת ואז אוכל לפנות לשוק הקשוחים ולחפש לי בהמה עתירת יכולות.

ishc
03-01-25, 15:03
חפש לי סוואנה קצרה.סוואנות יש כמו זבל [emoji2961][emoji2961][emoji2961]

ehudzeelim
04-01-25, 09:25
חפש לי סוואנה קצרה.

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/pnorhfh2?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=38&pagination=6

yochaytzur
30-01-25, 18:21
צחוק בצד, לרוקן את הרכב מכל מה שהיה בו, אני צריך עוד מחסן. ולחשוב שעוד יש חצי בגאז פנוי לגמרי. רכב מדהים.

לסיכום הדברים, כמו שדרור אמר לפני שנים וזה גם מה שהוביל אותי לרכישה, מדובר באנדרדוג אמיתי. רכב עם יכולות לא מבוטלות ועם זאת פחות מוכר בשוק, בטח בהשוואה לפורסטר. הרכב מפנק ברמה של רכב מנהלים, כולל כל החשמלים ותא נוסעים מרווח מאד.
תוספת נעילה ועם צמיגי 5050 והרכב הופך להפתעה אמיתית בשטח, ושיצקצקו לי בעלי הlow.
כאן המקום גם להודות ליד הקודמת, יוחאי, שהחזיק את הרכב כראוי ולכן גם כשאני רכשתי, לא היו הפתעות ותקלות שאינן בלאי סביר והגיוני. כל ההפחדות על גיר פריך, ציריות חלשות וכל מיני שכאלה, פשוט לא קרו אצלי (יוחאי מימש כל ריקול שהיה וטוב שכך) ואני מאמין שגם אצל החדש זה לא יקרה.

לסובארו יש קהילה מדהימה mtnroo עם חברי אמת בטוב טעם, חלקם גולשים פה. רק על זה, שווה לקנות סובארו.

יקח לי זמן עד הרכב הבא, צריך קודם לייצב רכב ראוי לגברת ואז אוכל לפנות לשוק הקשוחים ולחפש לי בהמה עתירת יכולות.

Sent from my SM-F916B using Tapatalkאיזה מחמאות. תודה!
נהניתי ששיתפת תמונות שלכם בטיולים.
ברכות לקונה, תהנה ותשתף תמונות כמו אמיר.

GodsFather
30-01-25, 19:23
אני יכול להעיד שהבחור מטייל וממצה את הרכב היטב.

נחכה שהוא יוסיף תמונות ורשמים בשרשור משלו

-->