PDA

צפייה בגרסה מלאה : תקלות P0014/P0106

קוביבוי
25-02-22, 14:44
שלום.
ברשותי קיה סורנטו 2012.
ביממה האחרונה נדלקה נורת תקלה בדשבורד. לאחר חיבור למחשב הרכב (דרך אפליקציה) התקבלה תקלה P0014.
אני מבין (ממה שקראתי) שבדר"כ מדובר בסולונואיד שקשור במערכת היניקה.

אציין שהיה מידי פעם בזמן האחרון קושי בהנעה (היה צריך לתת קצת גז תוכ"ד הנעה). אני מניח שזה קשור לסולונואיד הנ"ל.
בנוסף יש לציין שתקלה זאת הופיעה בעבר, ונעלמה לתקופה ארוכה לאחר ניקוי חיישן הסולונואיד (כמין רשת), והחלפת שמן מנוע (כולל תוסף ניקוי).
הבוקר איפסתי תקלה (ע"י ניתוק מצבר), ע"מ לבדוק אם היא תחזור. לאחר האיפוס נעלמה התקלה הנ"ל ובמקום זה הופיעה תקלה P0106. ממה שקראתי הבנתי שזה אמור להיות קשור בערכי מדידה יחס אויר דלק ביניקה. אני מניח שהתקלות קשורות זו בזו (אם כי מעניין מדוע קוד התקלה הראשונה נעלמה?!).

אשמח לקבל יעוץ, מה עליי לבדוק.
האם לדעתכם פירוק וניקוי הסולונואיד הנ"ל (שפורק בעבר) יכול לפתור את כלל הבעיות (על הדרך אבדוק תקינותו החשמלית ע"י בדיקת ערך התנגדותו)?
כל עצה והרחבה (איני מהתחום) תתקבל בשמחה.
תודה מראש

Gershon
26-02-22, 13:51
במקרה הזה צריך לקרוא DATA STREAM של מערכת הזרקה תחת עומס באמצע נסיעה עם סורק מקצועי
ישמח לעזור בנושא אפילו היום

קוביבוי
27-02-22, 23:18
אני מניח שאין לי סורק שמתאים לכך.....
תודה על העזרה וההצעה.
בפורום אחר נאמר לי תקלת P0106 קוראת הרבה פעמים לאחר החלפת מצבר, ואינה מעידה על תקלה, ודורשת איפוס בלבד, או שנעלמת לבד לאחר מס' ק"מ.
מה דעתכם? (ברור שאני מעדיף להימנע מללכת למוסך ולצאת בנזק כלכלי).
תודה.

Gershon
28-02-22, 08:00
הסבר לגבי P0106-לפי מספר שלדה של רכב.

קוביבוי
28-02-22, 16:31
אתה רוצה שאכתוב מס' שילדה? יעזור?

Gershon
28-02-22, 23:02
אתה רוצה שאכתוב מס' שילדה? יעזור?
כן-לפי זה אני יכול לבדוק באתר הטכני שלהם

קוביבוי
01-03-22, 13:06
א) התקלה נעלמה הבוקר (גם בדשבורד וגם בחיבור למחשב הרכב). עדיין יש טעם לכתוב מס' שילדה?
ב) הקושי בהנעה עדיין קיים מידי פעם. מסתבר שאם לפני ההנעה אני לוחץ כמה שניות על דוושת הגז, ואז מניע, אין בעיה.
נשמע הגיוני? קשור לקוד התקלה (הרי הוא נעלם)? ניתן לחשוב על כיוון התקלה לפי התיאור?
ג) מסתבר שבסורק דרך האפליקציה דווקא יש אפשרויות רבות בתצוגת DATA STREAM, רק צריך לדעת מה בדיוק לבדוק, אם בכלל?

תודה (שוב...)

-->