צפייה בגרסה מלאה : החלפת בלמים קיה סורנטו
שלום.
ברצוני להחליף רפידות בלם ואולי גם צלחות (תלוי בתשובה שאקבל מכם), אחורה וקדימה (קיה סורנטו 2012). פעם ראשונה באופן עצמאי.
אני חושב שדי ברור לי התהליך, אך בכל אופן יש לי כמה שאלות:
א) מהי הדרך הנכונה לדעת שצריך להחליף (או לחרוט) את הצלחות? ממה שאני יודע זה תלוי אם יש "מדרגה" בקצוות הצלחת. האם זה נכון? אם כן, האם גם כאשר המדרגה קטנה ממש דרוש להחליפה? מה המדד בעני"ז, והאם יש עוד סימנים המעידים על הצורך בהחלפת הצלחת?
ב) ממה שראיתי יש למרוח גריז בחלקים מסוימים בעת ההרכבה; בין הנאבה לצלחת (אם אכן היא תוחלף), על המסילות הקפיציות עליהם נעים הרפידות, ובגב הרפידות.
האם זה הכרחי? האם יש מקומות נוספים שיש למרוח? ובאיזה משחת גריז עליי להשתמש (מה לומר למוכר. אני לא מבין בזה כלל....).
ג) אם הבנתי נכון (מכאן: http://www.ksmanual.com/front_disc_brake_removal-919.html) -
ברגי הקליפר: בין 21.6 ל31.4 (ניוטון מטר). וברגי בית הקליפר: בין 78.5 ל 98.1 (ניוטון מטר).
ברשותי "טורק מטר" עד ל60 ניוטון מטר. האם אוכל לקבל איזשהוא סימן כמה עליי להמשיך (רבע סיבוב\חצי סיבוב וכד') בכדי להגיע ל80NM (בערך)?
אשמח מאוד לעזרתכם. כמו"כ אשמח לשמוע על כל טיפ\הרחבה בנושא הנ"ל (פעם ראשונה. שוב....).
תודה מראש למסייעים.
לגבי השאלה הראשונה. בכל ספר רכב אמורה להיות רשומה המידה המינימלית של עובי הצלחת. את זה אתה מודד עם מיקרומטר (מוזמן לשאול ממני אם תבטיח להחזיר).
לגבי השאלה השניה- לא. אם המד מומנט של נגמר ב60 אתה לא יכול לנחש מתי יהיה 80. מכונאי עם נסיון כן יכול להעריך מתי הבורג הגיע למומנט קרוב.
גם כאן, הייתי מציע לך לשאול, מפתח מומנט, אבל חבר אתר השאיל ממני כבר לפני יותר משנה ולא החזיר....
(אם אתה קורא כאן, זה כבר די מכעיס).
חנן-ג'יפולוג
25-02-22, 18:44
בשביל הדיוקים הנדרשים למכלול כזה קליבר מספיק לגמרי וגם הוא אוברקיל.
כן, המדרגות מקשות על השימוש בו. אז שמים על הדיסק משני הצדדים אומים שעוביים/ן? ידוע, מודדים ביחד ומחסירים את העובי.
אבל האמת היא שמדובר בעלויות ממש נמוכות אז אני מעדיף לא לשאול שאלות ולהחליף רפידות עם דיסקים כסט, בטח ובטח אם אני מרגיש באצבעות מדרגה משמעותית. זו הוצאה של 250-300 ש"ח פעם ב100000 ק"מ. לא נורא. בעקרון אתה אמור לחרוט דיסקים לפני החלפת רפידות אם אתה מעל המידה המותרת, אבל שוב, העלות של הדיסקים לא מצדיקה את הטרחה.
ראשית תודה על התגובות, זה ממש עוזר.
לאייל - תודה רבה על ההצעה. כבר השגתי מחבר.
לחנן - האמת שברכב שלי ממה שבררתי, צלחות איכותיות (במיוחד לקדימה), לא זולות בכלל. סביב ה250-350 לצלחת.
לכן מעדיף לא להחליף אם אין צורך.
העניין הוא שמדובר במדרגה ממש (גם ברכב של השכן שלי שעשה רק 15K ק"מ הרגשתי מדרגה בסדר גודל זהה).
היום משהו שמתעסק ברכבים הסתכל והרגיש עם האצבע ואמר שלדעתו ממש מיותר להחליף. מצד שני, הוא לא עשה בדיקה רצינית.
הייתי שמח לדעת לזהות באופן ברור (בספר הרכב אכן יש עובי מינימלי לצלחת. אך לא זו שאלתי....)
כמו"כ אשמח מאוד שתכוונו אותי היכן בדיוק למרוח גריז (ואיזה), אם בכלל צריך.
תודה מראש.
אלא אם חנן התכוון להחלפת כל הצלחות במחיר הזה, הנה דוגמא קלאסית של סובייקטיביות:
מדובר בעלויות ממש נמוכות ... זו הוצאה של 250-300
האמת שברכב שלי ממה שבררתי, צלחות איכותיות (במיוחד לקדימה), לא זולות בכלל. סביב ה250-350 לצלחת.
לכן מעדיף לא להחליף אם אין צורך.
תשובה חלקית,
אם מדובר בצלחת מקורית או צלחת איכותית, אז שווה לשייף המדרגה,
בהנחה שהעובי ללא המדרגה עם מספיק "בשר" לפי ההגדרה בספר.
אם מותקנות סיניות תחליפיות, אז עדיף חדשות, ורצוי איכותיות ככל שניתן להשיג.
רענן
חנן-ג'יפולוג
28-02-22, 14:57
אלא אם חנן התכוון להחלפת כל הצלחות במחיר הזה, הנה דוגמא קלאסית של סובייקטיביות:
הכוונה שלי היתה לחלק קדמי , או אחורי (לא שניהם) של הרכב. דיסקיות ורפידות ביחד. לא מותג בלי שם, אבל גם לא מהיקרים.
למיטב זכרוני חריטה עולה כ50 ש"ח לכל דיסק. אם אתה לא מחליף את הדיסק מומלץ בחום לחרוט.
לגבי גירוז, צפה בסרטונים ביוטיוב. הרעיון דומה בכל הבלמים. למיטב זכרוני הגריז המומלץ הוא גריז נחושת.
האמת שאני לא מבין את השאלה האחרונה: זיהית את הנתון בספר וגם מדדת, אבל אתה רוצה חוות דעת שנייה? למה? אם אתה מתחת למינימום תחליף. אם לא, אז תחרוט, או תחליף.
לארז:
להבנתי אם הדבר מוגדר כ"עלויות נמוכות" הרי שמדובר במחיר לכמה צלחות.....
לחנן:
בקישור מעלה נמצא עובי מינימלי לצלחת, אך לא מופיע מידה בקשר ל"מדרגה" (אם הבנתי נכון). לכן שאלתי, ועדיין שואל: ע"פ מה נקבע שהצלחת לא תקינה בהקשר גובה המדרגה.
תודה כמובן לכלל העונים.
חנן-ג'יפולוג
01-03-22, 07:18
תתעלם מהמדרגה. היא תיעלם בחריטה או בהחלפה, אז היא לא רלוונטית לכלום. בעלי מקצוע מנוסים נעזרים בה כדי להבין ללא מדידה אם הדיסק שחוק או לא. ברגע שאתה מודד אין לה רלוונטיות.
מה שמעניין אותך זה העובי של הדיסק באיזור שעבד מול הרפידות.
אני מרשה לעצמי לנחש, שאם המדרגה שאתה מרגיש זהה למדרגה של רכב עם 15,000 ק"מ, זה אומר שהיא בסדר.
חנן-ג'יפולוג
01-03-22, 08:57
אייל, ברשותך אני אנצל את הפריבילגיה שלי לעצור את הדיון הפילוסופי המרתק על המדרגה. בדיקה ידנית של המדרגה רלוונטית למי שמתעצל למדוד.
השואל לא התעצל וכבר מדד ויש לו את המידה המוגדרת ע"י היצרן. מכאן מה שנשאר זה אופציה בינארית פשוטה של לחרוט או להחליף לפי תוצאת המדידה.
חנן אני חייב לציין שחידשת לי. אסביר:
תמיד הבנתי שבצלחות יש 2 בעיות נפרדות - 1) עצם המדרגה. גורם להרס הרפידה. 2) עובי הצלחת.
לכן התקשיתי להחליט מה מוגדר כבעייה בהקשר המדרגה ובגלל שלא מצאתי פירוט בספר הוראות היצרן.
כעת אני מבין שיש רק בעיה אחת - עובי הצלחת.
במידה שהעובי לא חורג מגבולות המותר שהגדיר היצרן, אין בעיה להשתמש בצלחת, אף אם יש מדרגה ולא משנה גובהה.
אם כך כל שעליי לעשות הוא למדוד עובי צלחת בלבד (ע"פ האופן שהוצע לעיל ע"מ להתגבר על מכשול המדידה שגורמת המדרגה).
עדיין לא מדדתי (לפני שהייתי בטוח מה עליי לעשות), כעת אבדוק זאת.
מקווה שהבנתי נכון.
אייל, ברשותך אני אנצל את הפריבילגיה שלי לעצור את הדיון הפילוסופי המרתק על המדרגה. בדיקה ידנית של המדרגה רלוונטית למי שמתעצל למדוד.
השואל לא התעצל וכבר מדד ויש לו את המידה המוגדרת ע"י היצרן. מכאן מה שנשאר זה אופציה בינארית פשוטה של לחרוט או להחליף לפי תוצאת המדידה.
אתה צודק עקרונית,
רק שהוא לא מדד. הוא רק מצא את הנתון בספר. וכמובן שבתור אחד שהשקיע וקנה מיקרומטר אני לא אמליץ לאף אחד להסתמך על בדיקת אצבע.
חנן-ג'יפולוג
01-03-22, 13:23
כן. קראתי את זה שהוא כבר השיג כלי מדידה, והנחתי כמובן מאליו שהוא מדד. טעות.
בקיצור, שואל יקר, מדוד ובהתאם תחרוט או תחליף. זה לא יותר מורכב מזה. הדיון כאן ארוך ממשך הזמן שצריך למדידה והחלטה על דרך פעולה.
אכן מדדתי, והערכים תקינים ובגבולות המותר.
עדיין איני מבין: אם המדרגה לא מעניינת, ומה שמעניין הוא עובי הצלחת. אם כן, מתי בדיוק עושים חריטה?;
אם עובי הצלחת תקין (למרות המדרגה), הרי שהכל תקין ואי"צ בהחלפה\חריטה.
ואם עובי הצלחת לא תקין, הרי כבר לא ניתן לחרוט.
משהו פה (לפי מה שכתבת חנן היקר) לא ברור.
חנן-ג'יפולוג
02-03-22, 00:03
בכל החלפת רפידות (שלא כוללת החלפת צלחות). זה לא נעשה בגלל עניין של עובי אלא כדי לקבל שטח ישר מול הרפידות החדשות הישרות.
זו בדיוק הסיבה ששאלתי מלכתחילה בעניין המדרגה; האם בכל החלפת רפידות צריך לחרוט (כשעובי הצלחת תקין), או רק כשהמדרגה ברמה מסוימת? וע"פ מה ניתן לדעת/להחליט?
זו בדיוק הסיבה ששאלתי מלכתחילה בעניין המדרגה; האם בכל החלפת רפידות צריך לחרוט (כשעובי הצלחת תקין), או רק כשהמדרגה ברמה מסוימת? וע"פ מה ניתן לדעת/להחליט?
לא חורטים בכל החלפת רפידות.
אם יש מדרגה אבל הצלחת עדיין באפיצות,
הרפידות החדשות מיישרות קו בתוך כמה בלימות ונחרצים בהתאם למדרגה בצלחת.
רענן
חריטה עושים כשמתחילים גלים, או אם נוצר נזק לדיסק מסיבות כאלו ואחרות.
אבל.... כבר הרבה זמן שלא שמעתי על מישהו שחרט דיסקים.פשוט מחליפים.
במקרה שלי הדיסק מרגיש חלק לחלוטין, אך ישנה מדרגה ממש קטנה המורגשת עם האצבע. כמו"כ הדיסק לא חורג מהמותר.
מדבריכם אני מבין שאין צורך לחרוט\להחליף.
תודה רבה עזרתם לי מאוד בהחלטתי (ומצטער על החפירות).
חנן-ג'יפולוג
02-03-22, 17:01
הבנת נכון את רענן ואייל. אין פה הסכמה גורפת.
כן, יש מי שמחליף רפידות בלבד, בלי לחרוט או להחליף צלחות. אולי אפילו לא תרגיש בהבדל ותחסוך מאה שקלים חדשים ושלמים. אולי כן תרגיש. זה כנראה לא פחות לגיטימי מקיצורי דרך נפוצים אחרים במחוזותינו. לא, זו לא הדרך המומלצת.
"
Replacing brake pads only
If your rotors aren’t worn or damaged when you go in for brake service, you can probably get away with changing just the brake pads. While this is definitely the most economical option, at least in the short-term, keep in mind that the new pads might not fit perfectly with the older brake rotors, since these components are designed to wear down together. The mismatch of old and new could cause a bit of noise and vibration as the two components (pads and rotors) get used to each other. When fitting new brake pads against old rotors, you also run the risk of uneven wear on the pads, which could result in having to replace them again sooner than you might like.
"
https://nubrakes.com/blog/can-you-replace-brake-pads-without-replacing-rotors/
ehudzeelim
02-03-22, 21:23
לדעתי אתה צריך ללכת על "סולו" בכל סוג תיקון אחר, חוץ מבלמים והגה. אלה לא סוגי התיקונים ששווה להתלמד עליהם, כי טעות קטנה בביצוע יכולה להיות קטלנית.
להחליף בלמים - רק אחרי שאתה בטוח במה שאתה עושה, ומהשאלות שלך לא נראה שאתה שם.
לגבי הצלחת, אין בעיה להחליף רפידות בלי חריטת צלחות, גם אם יש מדרגה. הסיבה למדרגה היא שהרפידה יותר צרה מהצלחת מלכתחילה ולכן גם הרפידה החדשה "תשב" טוב ולא תלחץ על המדרגה, בדיוק כמו קודמתה. מעולם לא חרטתי צלחת כשהחלפתי רפידות, והחלפתי הרבה. כן יש סיבה לחרוט אם הצלחת עקומה (מרגישים את ה"גליות" בדוושה בזמן בלימה). כן חשוב לא למשוך את הצלחות מעבר למידה המינימלית המומלצת.
בכל מקרה צריך ללכת על פי הוראות היצרן ואם היצרן מחייב חריטה כל החלפת רפידות אז אני כמובן ממליץ לנהוג כך.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אני מבין שהדעות חלוקות. תודה על המדריך המעניין חנן.
אהוד, לא מדובר על "סולו" בהקשר תיקונים ברכב. כן זו פעם ראשונה בהחלפת בלמים.
דווקא בגלל שזו פעם ראשונה, (ולמרות שלכא' מדובר בפעולה ממש פשוטה) אני שואל כ"כ הרבה שאלות.
תודה על עזרתך.
המחיר שקיבלת לצלחות לדעתי די יקר.
יש לי קיה אופטימה והחלפתי לה צלחות HIGH Q ב200 שקל לסט לפני שנה (הרפידות עלו מחצית מכך).
הגירוז צריך להיות עם גריז נחושת בנקודות מגע של מתכת למתכת (בקפיצים, בגב ואוזן הרפידה) וגריז סיליקון או קרמי בנקודות בהן יש גומי (מובילי קאליפר).
תנסה טוב את המובילים כשאתה מוציא אותם.
יש באתר שלנו מלא מדריכים, גם של החלפת רפידות, תעבור על זה:
https://knufia.org/%d7%99%d7%95%d7%a0%d7%93%d7%90%d7%99-i30-%d7%94%d7%97%d7%9c%d7%a4%d7%aa-%d7%a6%d7%9c%d7%97%d7%95%d7%aa-%d7%95%d7%a8%d7%a4%d7%99%d7%93%d7%95%d7% aa-%d7%a7%d7%93%d7%9e%d7%99%d7%95%d7%aa/
אם המדרגה קטנה והעובי תקין - תחליף רפידות וסע לשלום. אם יש ספק - קח את הדיסק לחריטה.
אם המדרגה משמעותית יהיה לך קשה להכניס את הרפידה החדשה. אתה לא תוכל לפספס את הבעיה.
(אני כמובן לא ממליץ על זה וזו שטות לא חוקית ומסוכנת, אבל יש מי שמניע את הרכב משלב הילוך כשארבעת הגלגלים באוויר ו'מנקה' את המדרגה עם שופין על האוטו. כאמור- אני לא ממליץ על שטויות כאלה ולא רוצה לתת לאף אחד רעיונות).
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תודה רבה לכולם על העזרה.
קיבלתי פורפוציות בכל הנוגע לעניין הנ"ל.
אלי, מדריך נפלא.
אם כבר אתה בעניין, מומלץ שתעשה מדריכי וידאו. הרבה יותר מועיל.
אני נוהג גם לשייף את הדיסק עם נייר זכוכית בניצב לכיוון הסיבוב. הרגל מאופנועים, שם זאת פעולה שהייתי עושה בכל החלפת רפידות כדי להוריד את הגלייזינג אם נוצר.
לכאורה נראה כפעולה לא הגיונית שכן אחרי רמה נסיעות הדיסק כבר משוייף מהרפידה, אבל זה מה שלימד אותי מכונאי זקן, וזה מה שאני עושה.
יש באתר שלנו מלא מדריכים,
אתה חבר הכנופיה? כבוד!
נשלח מהנייד
תודה רבה לכולם על העזרה.
קיבלתי פורפוציות בכל הנוגע לעניין הנ"ל.
אלי, מדריך נפלא.
אם כבר אתה בעניין, מומלץ שתעשה מדריכי וידאו. הרבה יותר מועיל.
https://www.youtube.com/channel/UCmFBq10ov9rtdJdW7lw_wfA
;)
- - - Updated - - -
אתה חבר הכנופיה? כבוד!
נשלח מהנייד
כן, אם אתה בקבוצה סביר שנתקלת בי לא פעם. אחד ממנהליה ומנהל את הערוץ
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.