צפייה בגרסה מלאה : שק שינה מומלץ
אהלן חברים,
עד היום העמסתי שמיכות וכריות לטיולים שלנו. הרצון לפשט אופרציה מצד אחד ולחסוך אולי טיפה מקום מצד שני מביא אותי לחיפוש אחר שק השינה האולטימטיבי לטיולי גיפים בישראל.
אשמח להמלצות
יש לי זוג שקי שינה "אולטימטיביים" - הם כבר שנים גרים בארון ואני לוקח לטיולים את הפוך (כשקר) או את שמיכת המעבר (כשחם).
תארגן לך צ'ימידן שנוח לדחוס אליו את השמיכות והכריות וסע לשלום...
משהו כזה נניח ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220227/a7b1f10330e12d75b8d949e66ffc8860.jpg
היללתי כאן לא מעט את השקי שנה שקניתי מאישטח. ואני לא אפספס הזדמנות.
king camp forest 600L
הדגם כבר לא נמכר בשום מקום, אלא האחים הקטנים שלו (נדמה לי שה500, ובלי הL, שמייצג רוחב ואורך לאנשים גדולים במיוחד).
הדבר הזה הוא מפלצת קוטב שישאיר אותך מזיע גם אם מפגש ג'יפולוג יהיה בחרמון. מבפנים פלנל, ובטנת פליז שניתן לפרק (ריצ'רץ'). ניתן לפתוח לחלוטין ולהפוך לשמיכה זוגית, או לחבר שניים ביחד לכדי שק"ש זוגי (שבמקרה של ה600L, גם הכיל אותי, את אשתי ושני ילדים קטנים).
אה,
מגיע עם כרית תואמת.
החסרון- הוא ענק וכבד. כשהוא מגולגל זה נראה יותר כמו מזרון ספוג גדול מאשר כמו שק"ש. לא מומלץ לבעלי ג'ימני או ויטארה, או רנגלר (אלא אם אתם מטיילים לבד). רשמת לחסוך מקום- זה לא המקרה.
זה ה500 (כאמור, מעט קטן יותר, אבל עדיין אוברקיל):
https://www.e-shetach.co.il/shop/kingcamp-forest500-sleepingbag-ks3153/
אני אישית לא חסיד של שקי השינה הגדולים והכבדים שבנויים לקוטב. אין ספק כמובן שכבודם במקומו מונח, אבל אני לא אוהב את הנפח שהם תופסים או את העובדה שהם חמים מדי בשימוש שלא בחודשי החורף. מה שאני עשיתי היה לקחת שק שינה פשוט של דקטלון, שמתקפל לחבילה קטנה. זה יכול גם להיות סתם שק של עלי אקספרס. - ולצידו ביטנת פליז לשק השינה-הביטנה הופכת את שק השינה למאוד נעים וחם ואף אחד מהשניים לא תופס מקום רציני
https://www.amazon.com/-/he/Coleman-%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%94-STRAT-%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%96-%D7%90%D7%A4%D7%95%D7%A8/dp/B092MZVHLB/ref=sr_1_7?crid=2IDMI1ISMSG7Q&keywords=sleeping+bag+fleece+liner&qid=1645975307&sprefix=sleeping+bag+fleece%2Caps%2C216&sr=8-7#customerReviews
היללתי כאן לא מעט את השקי שנה שקניתי מאישטח. ואני לא אפספס הזדמנות.
king camp forest 600L
הדגם כבר לא נמכר בשום מקום, אלא האחים הקטנים שלו (נדמה לי שה500, ובלי הL,
++++++++
לחורף.
ושמיכה קלה בצימידן של נדב בקיץ.
יש את המזרן. את המזרן צריך לכסות איכשהו. עד היום הבאתי מצעים מהבית ובסיום הטיול הלך לכביסה. זה לוקח זמן ותופס מקום בתיק. הוחלף בביטנת סק"ש מה מכונה "ליינר" - תופס הרבה פחות מקום ולוקח שנייה לסדר.
את שמיכות הפוך שהבאתי מהבית צריך גם לכסות..עוד מצעים עוד זמן עוד נפח והבנתם את הבעסה.
עכשיו אני מכוון למזרן ( לי יש 6 ס"מ ספוג כבר שנים) , עליו ליינר ועליו סק"ש . הסקש צריך להיות רחב ( לא יכול להירדם במומיה ) , ארוך ונעים.
את הליינר אפשר להמיר לתוך הסק"ש ואז לא צריך לכבס את הסק"ש בתום הטיול.
לסיכום : מחפש פתרון מהיר ונוח לפריסת ציוד השינה באוהל וקיפולו ואחסונו ברכב למחרת.
ניסית אוהל גג?
חבר עצלן מת על זה, לא כיבס את המצעים שם שנים.
אני ויתרתי על סדינים כבר מזמן. מיותר לחלוטין. למזרוני ספוג שלנו כיסוי שניתן לכבס בנפרד (מי שקונה מתקפלים שיוודא שהכיסוי עם ריצ'רץה וניתן להסרה, ושיהיה מכותנה או דמוי כותנה, ולא מניילון).
וגם,
לא הבנתי, אתה מצפה את השמיכות בטיול? הם לא מגיעות מצופות מהבית?
אני ויתרתי על סדינים כבר מזמן. מיותר לחלוטין. למזרוני ספוג שלנו כיסוי שניתן לכבס בנפרד (מי שקונה מתקפלים שיוודא שהכיסוי עם ריצ'רץה וניתן להסרה, ושיהיה מכותנה או דמוי כותנה, ולא מניילון).
וגם,
לא הבנתי, אתה מצפה את השמיכות בטיול? הם לא מגיעות מצופות מהבית?
מצופה שאצפה זה לא צפוי?
וברצינות חחח ...
אם זאת שמיכת פיקה אז לא. אם זה פוך אז כן
אהלן חברים,
עד היום העמסתי שמיכות וכריות לטיולים שלנו. הרצון לפשט אופרציה מצד אחד ולחסוך אולי טיפה מקום מצד שני מביא אותי לחיפוש אחר שק השינה האולטימטיבי לטיולי גיפים בישראל.
אשמח להמלצות
אין כזה. שק שינה להר הנגב בינואר יהיה חם מדי במשך 9 חודשים בשנה ומכאן זה רק הולך ומסתבך. אז נפשט, שק שינה שמוגדר לקומפורט של 0 מעלות יתאים למרבית חודשי החורף ואולי גם לעונות המעבר כשהוא משמש כשמיכה. לחודשי הקיץ שמיכה דקה.
אבל אם אתה בארד כמוני וישן תחת כיפת השמים שק שינה מתאים הופך לציוד קריטי. לחודשי החורף הקרים באמת יש לי שק נפלא של נורת' פייס שנקרא אקו טרייל לקומפורט של 7- מעלות צלזיוס והוא מגיע בארבעה גדלים שונים עם ריצרץ ימין או שמאל. בנוסף יש לי שק לאפס מעלות ושק ל 15 מעלות.
ובכל מקרה, כשאתה קונה שק שינה תוודא היטב מהי הגדרת הטמפרטורה שלו. בקומפורט ישנים וחולמים בעוד באקסטרים קופאים כל הלילה.
עם שק שינה של גו נייצר למינוס 2 קומפורט ישנתי בחמימות מוחלטת בחמישי האחרון בציחור.
כמובן לקיץ צריך משהו אחר.
אני משתמש בשק שינה של דויטר
https://www.deuter.com/int-en/shop/sleeping-bags/p226316-synthetic-fibre-sleeping-bag-orbit-5deg
טמפרטורת נוחות 5 מעלות, שזה נותן טווח מצוין של נוחות לאורך רוב השנה. בשיא החורף, תצטרך לעוד שכבה (תלוי באוהל כמובן), ובשיא הקיץ יהיה חם מדיי.
מדובר בשק שינה קל משקל (1 ק"ג), קומפקטי מאוד ואיכותי ביותר.
תזכור, ששק שינה שומרים תלוי ומאווורר לאורך כל השנה, ולא מקופל. ככה הוא שומר על תכונות הבידוד התרמי.
מי שמחפש שקש צריך לשים לב לנקודה חשובה, והיא החומר של החלק הפנימי. והאם זה משנה לכם.
אישית, אני לא מסוגל לישון בשק"ש בו החלק הפנימי הוא דמוי ניילון. מרגיש כאילו שאני מחליק בתוך השקש כל הלילה. זה יהרג ובל יעבוד (הטעות במקור). ליינר פליז או כותנה בד"כ נותנים פתרון, אבל אז אני מוצא את עצמי מסתבך ונלפת בהם בתוך השקש.
לכן אני קונה רק שקשים עם חלק פנימי מכותנה (או שווה ערך), או שיש להם ליינר שמחובר (בד"כ עם רוכסן) לשקש.
בד"כ, שקשים עם בד פנימי שכזה, או ליינר מובנה, מתקפלים פחות קטן. מכיוון שבג'יפים עסקינן, פחות קריטי (אלא אם זה השקש שהזכרתי בהודעה הקודמת).
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.