PDA

צפייה בגרסה מלאה : (נערך) מיסבים למנוע חשמלי של מקדחת עמוד

shmulikipod
01-03-22, 08:14
אהלן,
אני משפץ מנוע והציר שלו יושב על מיסב 6203Z שיש עליו כיסוי רק בצד אחד, חייבים להרכיב מיסב כזה או שאפשר מיסב מסוג 6203zz שיש לו כיסוי משני הצדדים?
כמו כן, אשמח להמלצה על חנות אינטרנטית בארץ שאפשר לקנות ממנה מיסבים
תודה רבה, תמונות אעלה מאוחר יותר

מוטי ג.
01-03-22, 08:18
צד אחד של המיסב פונה "החוצה" =אטום, והצד השני פונה "פנימה" =פתוח על מנת לקבל שימון.
תסיר את אחד המכסים בהתאמה לכיוון הנדרש בהרכבה

shmulikipod
01-03-22, 08:23
תודה רבה מוט, איזה שימון מגיע אליו מכיוון פנים המנוע? לא עדיף שיהיה סגור משני הצדדים? איזה שמן/גריז מומלץ לשים למיסבים?

מוטי ג.
01-03-22, 08:28
מערכת השימון במנוע "דואגת" להעיף שמן לכל הכיוונים.איפה בדיוק המיסב הזה מורכב?

shmulikipod
01-03-22, 08:38
סליחה, טעות שלי שלא פירטתי בכלל. מדובר במנוע חשמלי של מקדחת עמוד, אין שם שמן או משהו כזה.

מוטי ג.
01-03-22, 08:40
אה.... חחחח היה לי בראש שאתה מטפל במנוע בעירה פנימית.

אז לדעתי עדיף שהוא יישאר סגור 2 צדדים עם הגריז המקורי שלו.
מיסבים אני קונה בחנות חלקי חילוף רכב, בד"כ יש להם מבחר גדול

shmulikipod
01-03-22, 09:11
תודה רבה, אני אבדוק פה בחנויות באזור אם יש להם. מניסיון, כדאי להשקיע עוד כמה עשרות שקלים לתוצרת יפן או שהסינים יהיו טובים לשימוש הזה?

elitkh
01-03-22, 19:49
כמו שאמרו לפני-עדיף שישאר סגור משני הצדדים.
עדיף יפני, זה מיסב זול ולא שווה לחסוך כמה שקלים בשביל סיני.
מיסבים אפשר למצוא אצל אבא שלי-שרגא מיסבים-036876892

zivo
01-03-22, 20:39
חברת המייסבים הגדולה והמתקדמת בעולם, היא בכלל שבדית ולא יפנית ( SKF).

איציק - 4X6ZH
01-03-22, 20:58
6203 זה אחד המיסבים הנפוצים בעולם
בכל חנות מיסבים בכל בית מלאכה שיש לו מחסן חלקים . בכל מוסך .

מיסב שמחירו שקלים בודדים
שים לב יש הרבה זיופים
הרבה מאד סחורה זולה
כל חנות מיסבים תציעה לך יותר מאפשרות אחת

איציק

asafk
01-03-22, 22:03
חברת המייסבים הגדולה והמתקדמת בעולם, היא בכלל שבדית ולא יפנית ( SKF).אם אני צריך לבחור בין skf לבין koyo אני אעדיף את היפני בלי למצמץ.
יש כמה יצרנים מובילים - הבולטים למשל חוץ מהנזכרים מעלה הם קבוצת FAG / INA, ומארה"ב טימקן.
יש עוד כמה.

חשוב לקנות בחנות שאתה יודע שלא מוכרת זיופים.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

איל מ
02-03-22, 08:29
ואם אפשר לבקש לערוך את הכותרת...

zivo
02-03-22, 10:09
אם אני צריך לבחור בין skf לבין koyo אני אעדיף את היפני בלי למצמץ.
יש כמה יצרנים מובילים - הבולטים למשל חוץ מהנזכרים מעלה הם קבוצת FAG / INA, ומארה"ב טימקן.
יש עוד כמה.

חשוב לקנות בחנות שאתה יודע שלא מוכרת זיופים.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

מצטרף להערה על זיופים, כמות ורמת הזיופים מדהימה (יש אפליקציות מיוחדות, למוביל, רק בשביל זה).
אבל, בהנתן שאלו המספרים, אתה יכול להסביר את הנחרצות?

[*=left]No.1 SKF 7.6%
[*=left]No.2 Schaeffler 4.4%
[*=left]No.3 NSK 3.7%
[*=left]No.4 NTN 3.0%
[*=left]No.5 JTEKT 2.6%
[*=left]No.6 C&U 2.2%
[*=left]No.7 Timken 1.9%
[*=left]137526

זוהר לב
02-03-22, 10:57
אהלן,
אני משפץ מנוע והציר שלו יושב על מיסב 6203Z שיש עליו כיסוי רק בצד אחד, חייבים להרכיב מיסב כזה או שאפשר מיסב מסוג 6203zz שיש לו כיסוי משני הצדדים?
כמו כן, אשמח להמלצה על חנות אינטרנטית בארץ שאפשר לקנות ממנה מיסבים
תודה רבה, תמונות אעלה מאוחר יותר

במנועים כאלו אני מרכיב מיסבים הכי זולים שאני מוצא. בסך הכל אנו חובבים ותדירות העבודה נמוכה מאוד. בלאי של מיסב סיני נחות
גדול ממיסב איכותי נניח פי 2 אבל במחיר אתה משלם פי 5.
למיטב הבנתי מהפוסט הראשון שלך בנושא, אתה "רגיש מחיר" וזה עולה בקנה אחד עם מה שכתבתי כאן. אם טעיתי ואתה "רגיש איכות" , אז לך על הפירמות האיכותיות יותר.

ואחרון ....
הצעתי לך אז מקדחה 3/4 כ"ס פוטר 16 וטווח מהירויות מ- 160 עד 2700 עם מד סל"ד ומד עומק קידוח דגיטליים מתוצרת DELTA, ושנראת מצוין ב-1000 ש"ח, ולא לקחת. לדעתי חבל. היה חוסך לך את כל השיפוץ שנכנסת אליו.

זוהר לב
02-03-22, 11:03
זאת.https://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=137527&d=1646211819&thumb=1&stc=1

מוטי ג.
02-03-22, 11:47
אני מסכים עם זוהר, אבל אחדד אני לא קונה את הכי זול, אלא את הכי זול שיש כרגע בחנות הכי קרובה אליי

זוהר לב
02-03-22, 12:04
כן, מיקום, זה פרמטר חשוב.
אני רוצה לחדד את מה שאמרתי קודם. במנוע אני בוחר את הזולים אבל אם הייתי צריך להחליף מיסבי ספינדל הייתי הולך על איכותיים יותר.
מקווה שברור למה.

shmulikipod
09-03-22, 22:32
תודה רבה חברים, מחר אקפוץ לחנות קרובה לבית לברר אם הם מוכרים. במידה ולא אזמין מהאינטרנט. עלות של 7 מיסבים תוצרת SKF או ש"ע תעלה לי בסביבות ה200-250 כולל המשלוח. אני מאמין שסינים יעלו כ-100 ש"ח פחות, במקרה הזה אעדיף להזמין תוצרת איכותית. יש קשר אדוק בין איכות המיסב ליציבות הקנה בזמן הקידוח. אשלם עוד 100 זוזים כדי להניח את הראש על הכרית בשקט.
זוהר, תודה רבה. המקדחה ששלחת לי בזמנו ממוקמת בבאר-שבע, אני מבית שאן. שנינו ב"ש אבל כמה שעות נסיעה לכל כיוון שללו את הכיוון הזה. אני בכל אופן ממש לא מתבאס מזה, טעות שלי שפגעתי במיסבים ואני נהנה מהעבודה לשפץ אותה, אני לא בעל עסק שחייב את הכלי עובד מיידי, לבנתיים אני מאלתר.

אשמח לדעת מה הייתרונות של מיסבים פתוחים למחצה במקדחת עמוד, כלי שבד"כ לא עומד ליד דיילת לסופר-פראם. השילוב של נוזלים שונים עם אבק גורמים לבוצה נוראית ואני לא מוצא ייתרון במיסב כזה בסביבה כזאת.

ודבר אחרון, זה אחד המיסבים הקריטיים במקדחה- דרכו עובר הקנה של המקדחה (הוא יושב על מיסב שנקרא thrust bearing)-
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B010XU8JU4/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3JWKAKR8XB7X F&psc=1
לא הצלחתי להבין אם הוא אטום משני הצדדים או פתוח למחצה, וזה נראה יש לו טבעת גומי מסביב למיסב, מה הסיבה לגומיה?
תודה רבה

ehudzeelim
10-03-22, 12:32
ודבר אחרון, זה אחד המיסבים הקריטיים במקדחה- דרכו עובר הקנה של המקדחה (הוא יושב על מיסב שנקרא thrust bearing)-
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B010XU8JU4/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3JWKAKR8XB7X F&psc=1
לא הצלחתי להבין אם הוא אטום משני הצדדים או פתוח למחצה, וזה נראה יש לו טבעת גומי מסביב למיסב, מה הסיבה לגומיה?
תודה רבה

זה מיסב סגור משני הצדדים, עם מרווח פנימי גבוה מהרגיל (C3).
אני לא רואה טבעת גומי
דרך אגב את הסגירה אפשר להסיר מצד אחד ללא פגיעה במיסב, אם זה מה שדרוש בשימוש הספציפי.

shmulikipod
10-03-22, 14:44
מה הכוונה מרווח פנימי גבוה? לאיזה שימוש זה מיועד?
אוקיי, עכשיו קראתי מה זה אומר. דווקא כתוב שC3 נחשב לסטנדרט ויתאים לרוב השימושים.
לכאורה במקרה שלי הייתי מעדיף C0 או C1 כדי לקבל יציבות מקסימלית. אבל הבנתי שהחסרון זה התחממות בחיכוך ואז התרחבות\התעוותות של המיסב. השאלה שלי אם בשימוש הזה למקדחה מגיעים לטמפרטורה שתיצור עיוותים כאלה.

זוהר לב
11-03-22, 15:17
אל תשכח שבמקדחה בנוסף לכוחות הרדיאלים מופעלים כוחות ציריים גדולים, גם במנוע ובפרט בספינדל בזמן הלחיצה מטה, לכן המיסב שבחרת לא בטוח שמתאים. אני מניח שבחירתך תואמת למיסב הישן וייתכן שבמהלך חיי המקדחה מישהו החליף ודחף לשם מה שמצא תחת ידו. אתה צריך לוודא שהמיסב הוא מיסב זויתי מדויק בעל אטימה. זויתי- יודע גם לעמוד בכוחות ציריים טוב יותר מכדורי רגיל.

במיסבים סגורים (אטומים) לא צריך להסיר אטמים אלא אם ישנה פיטמת גירוז ייעודית ליד בית המיסב. המיסבים מגורזים מהמפעל ונועדו לעבוד כך לאורך כל חיי המיסב.

לעוד מידע חפש מיסבים - שינצקי. הסבר ופירוט רב על כל המיסבים הקיימים(כמעט) כולל סוגי אטימות.

shmulikipod
11-03-22, 15:25
מעדכן לטובת מי שזה מעניין אותו-
6203 - 3.2 יורו ליחידה 4X (מינימום 4 יחי', למקדחה צריך 3)
6204 - 11 יורו ליחידה 2X
6205 - 12 יורו 1X
הוזמן מאמזון גרמניה, סה"כ כולל משלוח עלה 200 ש"ח.
בנוסף הוזמן מיסב 51105 מאיביי ב-20 יורו כולל משלוח.

כל המיסבים תוצרת SKF מאירופה עם סגירת גומי למניעת כניסה של אבק, כנראה שהייתי מצליח לחסוך פה כמה שקלים במיסבים סינים אבל העדפתי להשקיע.
אגב, גם לגבי הפוטר, היה לי החזר באמזון אז החלטתי להשקיע גם בזה וקניתי פוטר (לא KEYLESS) של אותה החברה שהייתה לי כבר לפני כן, עלה לי 120 ש"ח אחרי הזיכוי. זה הפוטר, אעלה רשמים מאוחר יותר כשהכל יהיה מורכב-
https://www.amazon.com/gp/product/B006U8W2HK/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UT F8&psc=1

- - - Updated - - -

אל תשכח שבמקדחה בנוסף לכוחות הרדיאלים מופעלים כוחות ציריים גדולים, גם במנוע ובפרט בספינדל בזמן הלחיצה מטה, לכן המיסב שבחרת לא בטוח שמתאים. אני מניח שבחירתך תואמת למיסב הישן וייתכן שבמהלך חיי המקדחה מישהו החליף ודחף לשם מה שמצא תחת ידו. אתה צריך לוודא שהמיסב הוא מיסב זויתי מדויק בעל אטימה. זויתי- יודע גם לעמוד בכוחות ציריים טוב יותר מכדורי רגיל.

במיסבים סגורים (אטומים) לא צריך להסיר אטמים אלא אם ישנה פיטמת גירוז ייעודית ליד בית המיסב. המיסבים מגורזים מהמפעל ונועדו לעבוד כך לאורך כל חיי המיסב.

לעוד מידע חפש מיסבים - שינצקי. הסבר ופירוט רב על כל המיסבים הקיימים(כמעט) כולל סוגי אטימות.

את צודק לגבי הכוחות הרדיאלים. המיסב 51105 יושב מתחת למיסב 6205 ואני מניח שזה בדיוק התפקיד שלו.

-->