התחברות

צפייה בגרסה מלאה : המלצה - תצפית יפה בדרך בין חיפה לירושלים

ש01
01-03-22, 11:33
הבת שלי לוקחת את החיילים שלה (חניכים בקורס) ליום העשרה באזור ירושליים.
על הדרך צריך לעשות עצירה לא.בוקר.
כמובן שגדלה נכון, ולכן לא עוצרים באיזה YELO לקנות קפה אלא צריך איזה מבצר או תצפית נוף. איפשהו בין אמצע הדרך ל-2/3.
הצעתי לה את מגדל צדק בראש העין.
עוד רעיונות יתקבלו בשמחה.
אההה חייב גישה לאוטובוס.

תודה,

erezgur
01-03-22, 11:53
עוד רעיונות -
פארק השרון (ליד ארסוף / שפיים) - סיור קצר בשמורת הכורכר, תצפית על הים וכו' או ליד באפולוניה.
מבצר קקון
תל אפק (אנטיפטרוס) ואולי סיור במקורות הירקון ליד (תלוי כמה זמן מוקדש לנושא)
תל חדיד (תצפית יפה על כל מישור החוף)
ליד אזור התעשיה בשוהם - כנסיית בכחוס הקדוש (נסיעה בדרך כורכר, מקווה שלא תהיה בעייה לאוטובוס) - הזדמנות להציץ על העתק של פסיפס מפת מיבא

assafy
01-03-22, 14:10
קח בחשבון שמגדל צדק (וגם תל אפק) זה גן לאומי בתשלום. לא יודע איך זה לחיילים.

עמית גולדברג
01-03-22, 15:07
גבעת חתולה נקרא גם מצפור שער הגיא.
ממחלף שער הגיא נוסעים דרומה לעבר בית שמש (כביש 38), ומיד אחרי ההתחברות של המחלף לכביש, ליד מבנה לולים, פונים ימינה בדרך עפר מסומנת בשחור. הדרך מטפסת ומגיע לאחר כ-500 מ' למצפור שער הגיא.

מצפה הראל ( סטיה קטנה מכביש 1)
נוסעים בכביש צומת נחשון-צומת שמשון (כביש 44) ופונים צפונה למצפה הראל בדרך עפר קצרה המסתעפת מהכביש בין סימני ק"מ 5–6.
שניהם נגישים לאוטובוס

איל מ
01-03-22, 15:14
כמה סטיה מהציר מותרת?
נוסעים מכביש 6?

erezgur
01-03-22, 15:34
ממחלף שער הגיא נוסעים דרומה לעבר בית שמש (כביש 38), ומיד אחרי ההתחברות של המחלף לכביש, ליד מבנה לולים, פונים ימינה בדרך עפר מסומנת בשחור. הדרך מטפסת ומגיע לאחר כ-500 מ' למצפור שער הגיא.

מצפה הראל ( סטיה קטנה מכביש 1)
נוסעים בכביש צומת נחשון-צומת שמשון (כביש 44) ופונים צפונה למצפה הראל בדרך עפר קצרה המסתעפת מהכביש בין סימני ק"מ 5–6.
שניהם נגישים לאוטובוס

רק שים לב שהם יוצאים מחיפה לירושליים ורוצים עצירה באמצע הדרך או לקראת 2/3 ממנה.
לכן לא ציינתי נקודות שהן אחרי תל חדיד.

מוטי ג.
01-03-22, 15:50
אמנם קרוב מידי לירושלים, אבל הייתי מציע לטרון.
ובטח נוסעים דוך בכביש 6, אז הייתי מציע אנדרטת משמר הגבול, אבל אין בה משהו מעניין, והגישה אליה עם הכביש החדש בעייתית יותר מתמיד.
אולי לחצות מאליקים דרך דלית אל כרמל / עוספיה /בית אורן ולעצור בנקודת תצפית בדרך או אנדרטת לוחמי האש.

ש01
02-03-22, 15:12
כמה סטיה מהציר מותרת?
נוסעים מכביש 6?

סטיה אפשר
כביש 6 - לא ברור.

יש חברות הסעה שבגלל טמטום וקמצנות לא מאשרות לנהגים לנסוע בכביש 6 (הדבילים חושבים שהדלק בפקקים יעלה פחות מכביש 6...)
כך שלא ידוע איך יסעו

- - - Updated - - -

אמנם קרוב מידי לירושלים, אבל הייתי מציע לטרון.
ובטח נוסעים דוך בכביש 6, אז הייתי מציע אנדרטת משמר הגבול, אבל אין בה משהו מעניין, והגישה אליה עם הכביש החדש בעייתית יותר מתמיד.
אולי לחצות מאליקים דרך דלית אל כרמל / עוספיה /בית אורן ולעצור בנקודת תצפית בדרך או אנדרטת לוחמי האש.

מוטי,
הרעיון להפסקה לא.בוקר ולרענן קצת את התחת אחרי נסיעה ארוכה..
עלייה לכרמל זה קרוב מידי

איל מ
02-03-22, 15:21
בתנועה של הבוקר זאת עלולה להיות סטיה רצינית מכביש 6 אבל חפש בגוגל מצפה הדר (הדר גולדין).

chewy
02-03-22, 16:13
יש חברות הסעה שבגלל טמטום וקמצנות לא מאשרות לנהגים לנסוע בכביש 6
אם זו נסיעה צבאית, תבקש שמרכז הובלה יציינו בתעודת משלוח שיש אישור לנסיעה בכביש 6, ושיוסיפו את מיקום העצירה המתוכננת גם כן.

Snir
02-03-22, 23:15
קסטל?

erezgur
03-03-22, 08:41
רק שים לב שהם יוצאים מחיפה לירושליים ורוצים עצירה באמצע הדרך או לקראת 2/3 ממנה.
לכן לא ציינתי נקודות שהן אחרי תל חדיד.אותה תשובה

נשלח מהנייד

מיכה100
03-03-22, 10:02

זה בול.

-->