צפייה בגרסה מלאה : אאוטבק 2011 -הגיע תור הבולמים
GodsFather
01-03-22, 19:51
אני רוצה להחליף בולמים ברכב, תוהה מה יש בשוק להציע. סטנדרטי אל מול "משופר". כרגע נשאר בגובה הנוכחי. אלא אם יש קיט משולב קפיצים שבאמת יצדיק את המחיר.
גוגל לא ממש עוזר בארץ.
מוכן גם לייבוא מחול אם יש משהו טוב.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
בעקרון, אני חושב שהמקוריים ממש טובים ...
אם אתה לא משנה גובה, ( וגם אם שם כריות הגבהה ) .. המקוריים יעשו עבודה מ צויינת.
אם אתה כבר בגזרה זו, לא להגביה בעיני זו טעות, לפחות 3 סמ.
אם אחכ תרצה להגביה חוקית, זה כבר יעלה הרבה יותר.
Asaf-a
אסף.א
אני הייתי מציע להתחיל לטייל, להכיר אחד את השני (חוזקות וחולשות),
אח"כ אם חסרון הגובה יהיה מאד משמעותי, אז כבר תבצע הגבהה + בולמים.
אני עם B4 תכננתי להגביה, ואז חסתי על הציריות.
אבל אצלי הרכב לא לשטח (רק לא לשבור סינר טמבון בחניה).
בהצלחה
רענן
GodsFather
02-03-22, 10:08
אני חייב להחליף לפחות את האחוריים.אחד נוזל.
הציעו לי kyb.
השאלה מה טיבם?
שחר גרינברג
02-03-22, 10:18
הייתי מתרחק מkyb
(היו במקור על הטרופר שקניתי אותי )
הביצועים שלהם בינוניים ביותר
ובמחיר שלהם אפשר לקנות בולמים יותר איכותיים
Sent from my iPhone using Tapatalk
אם אני לא טועה, kyb הם המקוריים? ואני דווקה מכיר שהם לא רעים בכלל ברכבים קלים.
אין להשוות בולמים של טרופר לאלו של אאוטבק.
למרות, שנראה שהרכב הולך להיות מועמס כבד, ואז אולי באמת שווה לחפש משהו hd.
שחר גרינברג
02-03-22, 14:50
אם אני לא טועה, kyb הם המקוריים? ואני דווקה מכיר שהם לא רעים בכלל ברכבים קלים.
אין להשוות בולמים של טרופר לאלו של אאוטבק.
למרות, שנראה שהרכב הולך להיות מועמס כבד, ואז אולי באמת שווה לחפש משהו hd.
מאוד הגיוני שמקורי
הטרופר הינו טרופר קצר ולכן לא נראה לי שההבדלי משקל עד כדי כך משמעותיים אבל זו רק דעתי האישית
השוואתי את הקוטר שלהם לבולמים של מונרו (לא יקרים במיוחד)
וההבדל בקוטר משמעותי מאוד
האם יש לזה השפעה על פעולת הבולם זה טובים ממני יגידו
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kyb ומונרו זה כנראה איכות דומה אם לא זהה.
אומרים שהמקוריים של סובארו ממש איכותיים אבל בואו נודה על האמת, זה לא רכב לביצועים קיצוניים טאם יהיה הרבה משקל תצטרך גם ככה קפיץ קשיח יותר או פיתרון אחר סטייל כריות אויר.
הייתי שם kyb אם המחיר סביר בלי לחשוב פעמיים
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
GodsFather
02-03-22, 16:03
לפי הרשתות אכן kyb והמקורי דומים עד זהים oem.
הם יקרים יותר מכל מיני תחליפיים בפער רציני.
לא יהיה משקל קיצוני כהגדרתכם, בשלב ראשון ובכל מקרה אני צריך בולמים כרגע.
מונרו - לא מצאתי בארץ בנתיים. כן ראיתי באיביי ושזה מגיע כסט עם קפיצים...
תוהה אם יש כאן בעלי סובארו שחוו משהו אחר.
הייתי בודק האם הבולמים זהים לפורסטר.
אם כן, אז יתכן ותוכל למצוא כאלו משומשים כחדש מפורסטר דור 4 או 5 שעבר שידרוג בולמים+קפיצים
Asaf-a
אסף.א
בחיפוש זריז בגוגל (מק"ט 20365AJ062) הבולמים האחוריים של האאוטבק נראים בולמי Self leveling כמו בפורסטר דור 3. בולמים מיוחדים ויקרים מאוד. אני בספק אם בולם קאייבה שהזכרתם פה הוא אכן בולם זהה.
אם אלה אכן בולמי "איזון עצמי" ואתה תחליף רק בולם לבולם פשוט אז הקפיץ המקורי לא יצליח להחזיק את משקל הרכב ותיאלץ להחליף גם קפיץ לקפיץ מוקשח. מה שמיוחד בבולמים האלה זה שחלק ניכר ממשקל הרכב מוחזק גם על ידי הבולם עצמו (לעומת רכבים אחרים ששם המשקל מוחזק ע"י הקפיץ והבולם בעיקר מרסן את הקפיץ).
כל הנאמר רלוונטי רק אם המק"ט המדובר (שהוא מופיע ברכב שלך לפי partsouq) אכן בולם Self leveling. לפי התמונה ולפי המחיר בחו"ל נראה שכן.
GodsFather
03-03-22, 06:48
נגיד ואכן מדובר בכזה... האם יש מומלץ אחר מאשר kyb?
בדקת על קוני?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
נגיד ואכן מדובר בכזה... האם יש מומלץ אחר מאשר kyb?
במצב כזה הפיתרון היחיד שלא דורש החלפת קפיצים זה בולם מקורי. כאמור יקר מאוד. בארץ המחיר סביבות 5000 שקלים לזוג.
לחילופין אתה יכול להחליף לבולמי קאייבה + קפיצי קינג בגובה המקורי. סדר גודל של 1800 שקלים (בערך) לזוג לעומת בולם מקורי בודד שיעלה לך 2500 בערך אבל תישאר עם הנוחות המקורית של הרכב.
GodsFather
03-03-22, 20:39
למי שתהה איך נראה המקורי.
כרגע בודק גם אפשרות של מונרו ואולי שילוב איירון-מן.
קוני לא מצאתי ברשת בכלל.137550137551
elephant man
04-03-22, 22:29
אז יש לך בולמי SLS
איירון מן מומלצים - לי הם היו נוחים יותר משמעותית מקינג מקבילים (על פורסטר 2008 צורה ישנה)
נראה לי שההצעה של RBRB הכי טובה
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
GodsFather
04-03-22, 23:33
כשאני מסתכל על התמונות ברשת של האלטרנטיבה, נראה שהבולם המוצע הוא לא sls אלא רגיל, עם פלטת מיקום לקפיץ שנראה ממוקמת יותר גבוה מאשר בנוכחי.
תוהה איך זה יכול להתאים אם כך... שלא יווצר מצב של לחץ או התנגדות מעבר למתוכנן
הבולם המוצע הוא לא sls אלא רגיל, עם פלטת מיקום לקפיץ שנראה ממוקמת יותר גבוה מאשר בנוכחי.
תוהה איך זה יכול להתאים אם כך... שלא יווצר מצב של לחץ או התנגדות מעבר למתוכנן
שוב, בהתקנה של בולם חליפי עם קפיץ מקורי הרכב ישקע משמעותית. בדקנו את הנושא הזה כבר מכל הכיוונים.
הקפיצים המוקשחים (קינג / איירון מן) מותאמים לבולם חליפי כך שלא תהיה בעיה. ספציפית לקינג אני יודע שיש קפיץ לבולם המקורי וגם תחליפי, אבל במקרה שלך אתה חייב להחליף בולם בגלל הנזילה.
אגב, תוך כדי הכתיבה עולה לי מחשבה. בתחום האופנועים, בעיקר אופנועי השטח שיפוץ בולמים זו פעולה מאוד נפוצה ומקובלת. למה לא ברכבי שטח, בעיקר כשמדובר הבולם כל כך יקר?
יש הרבה בולמים שכן ניתנים לשיפוץ. בד"כ ככל שהם יותר מקצועיים/יקרים, הם יותר ניתנים לשיפוץ.
GodsFather
05-03-22, 14:42
שוב, בהתקנה של בולם חליפי עם קפיץ מקורי הרכב ישקע משמעותית. בדקנו את הנושא הזה כבר מכל הכיוונים.
הקפיצים המוקשחים (קינג / איירון מן) מותאמים לבולם חליפי כך שלא תהיה בעיה. ספציפית לקינג אני יודע שיש קפיץ לבולם המקורי וגם תחליפי, אבל במקרה שלך אתה חייב להחליף בולם בגלל הנזילה.
אגב, תוך כדי הכתיבה עולה לי מחשבה. בתחום האופנועים, בעיקר אופנועי השטח שיפוץ בולמים זו פעולה מאוד נפוצה ומקובלת. למה לא ברכבי שטח, בעיקר כשמדובר הבולם כל כך יקר?הבנתי שהרכב עלול לשקוע. אני רק לא מבין איך היצרן של kyb טוען לבולם oem כשפיזית המיקומים של הקפיץ לא זהים אלא גבוהים יותר...
נראה איך נתקדם בשבוע הקרוב, אני אמור לקבל עוד קצת נתונים על הבולמים השונים
אולי בגלל שהבולם החליפי לא דוחף את הרכב - ועם הקפיץ המקורי במצב כזה הוא יהיה שקוע - הם ממקמים את הקפיץ המקורי גבוה יותר כדי לפצות על כך.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
GodsFather
05-03-22, 18:56
ככה מקורי נראה ליד kyb.
זה נראה כמו מתכון להתנגשות..
137557
הקפיצים שונים. הקפיץ המקורי על הבולם הימני יהיה דרוך יותר מאשר על הבולם השמאלי.
איך עובד ה self leveling ?
אסף.
GodsFather
05-03-22, 19:32
הנה הסבר של פורסטר, זה די דומה.137559
GodsFather
05-03-22, 19:34
תוהה אם להתעקש להשאר בטכנולוגיה או לעבור כמו שהומלץ לבולם רגיל וקפיץ מחוזק
GodsFather
05-03-22, 19:35
הקפיצים שונים. הקפיץ המקורי על הבולם הימני יהיה דרוך יותר מאשר על הבולם השמאלי.
איך עובד ה self leveling ?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalkיהיה דרוך יותר אבל תראה את האורך הכללי
האם הדריכות הזו תעזור כשעמוסים וגם כשריקים?
תוהה אם להתעקש להשאר בטכנולוגיה או לעבור כמו שהומלץ לבולם רגיל וקפיץ מחוזק
במידה והתקציב לא משחק תפקיד הייתי מתקין זוג בולמים מקוריים.
GodsFather
05-03-22, 20:49
במידה והתקציב לא משחק תפקיד הייתי מתקין זוג בולמים מקוריים.לדבריך מדובר ב5000 שח. לצערי זה לא מתאפשר.
ואם כבר אני בוחר להשקיע כזה סכום, מעדיף קיט הגבהה מבוסס קפיצים ובולמים לכלל הרכב.
GodsFather
06-03-22, 16:16
קצת ברדק בשוק מסתבר...
אין קפיצים רשמיים לאאוטבק כי לא עשו "אבטיפוס"... להבדיל מפורסטר. לא איירון מן ולא קינג. לא מכיר יצרנים/יבואנים אחרים בכלל, בארץ. בחול יש הכל מהכל כמובן.
נשאלת השאלה אם פורסטר מתאים 1:1 ואו יותר. ואם כן, מאיזה שנתון?
אם יש נתונים רשמיים מקטלוג, זה הכי טוב. יחסוך ניחושים.
כמובן שזה אומר שאין אישור רשמי במידה ואני מחליף, אפילו שזה לא אמור למשוך אש כי לא מדובר בהגבהה אלא באותו הגובה אבל זה עדיין מקום לספק בטסט. על ביצועים אני לא מדבר כרגע כי לאף אחד אין נסיון. אם זה זהה לפורסטר אז מניח שזה יהיה בסדר. אבל לדעתי אאוטבק כבד יותר.
אופציה נוספת שנזרקה באויר אבל לא נבדקה כלל - קפיצי mad שמיועדים להעמסה. אבל אני לא יודע מאיפה להתחיל לבדוק את זה אפילו ומה המשמעות.
GodsFather
06-03-22, 18:29
מחשבה נוספת - לייבא קפיצים ייעודיים בלבד. הבולמים כן ברי השגה בארץ. אם בין כה מדובר במהלך שלא יעבור רישום ברשיון בלי להשכיב אלפי שקלים, אז לפחות נביא את הסט הנכון...
שאלת תם,
למה לא ספייסרים (עם בולמים מקוריים) ?
GodsFather
06-03-22, 20:00
שאלת תם,
למה לא ספייסרים (עם בולמים מקוריים) ?כי הבולם נוזל וספייסרים כבר יש...
כדי להשוות לקפיצים של פורסטר- אני בד"כ פונה בהשוואות לקטלוג של אולדמן. בסוף יש שם המון מידע כולל גאומטריה וקבועי קפיץ.
אסף.
GodsFather
06-03-22, 20:08
כדי להשוות לקפיצים של פורסטר- אני בד"כ פונה בהשוואות לקטלוג של אולדמן. בסוף יש שם המון מידע כולל גאומטריה וקבועי קפיץ.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalkאין לאולדמן סובארו.
נתחיל בזה שאני לא מומחה גדול, בטח ובטח חסר ניסיון מעשי עם הסובארו הללו...
עכשיו אמשיך,
מהתמונה החליפי ארוך יותר, גם הקפיץ וגם הבולם .. (לדעתי יתרון, אבל שוב לא מכיר את המתלה מקרוב) .. גם העובי של החוט נראה בתמונה עבה יותר בחליפי.
ממליץ בחום שתצרף מידות, .. רק כדי להבין מה באמת רואים.
קצת ברדק בשוק מסתבר...
אין קפיצים רשמיים לאאוטבק כי לא עשו "אבטיפוס"... להבדיל מפורסטר. לא איירון מן ולא קינג. לא מכיר יצרנים/יבואנים אחרים בכלל, בארץ. בחול יש הכל מהכל כמובן.
נשאלת השאלה אם פורסטר מתאים 1:1 ואו יותר. ואם כן, מאיזה שנתון?
אם יש נתונים רשמיים מקטלוג, זה הכי טוב. יחסוך ניחושים.
כמובן שזה אומר שאין אישור רשמי במידה ואני מחליף, אפילו שזה לא אמור למשוך אש כי לא מדובר בהגבהה אלא באותו הגובה אבל זה עדיין מקום לספק בטסט. על ביצועים אני לא מדבר כרגע כי לאף אחד אין נסיון. אם זה זהה לפורסטר אז מניח שזה יהיה בסדר. אבל לדעתי אאוטבק כבד יותר.
אופציה נוספת שנזרקה באויר אבל לא נבדקה כלל - קפיצי mad שמיועדים להעמסה. אבל אני לא יודע מאיפה להתחיל לבדוק את זה אפילו ומה המשמעות.
אני חושב שאתה צריך לעשות עבודת מחקר קצת יותר רצינית..
יש מועדון בארץ לסובארו וקהל חובבים די מכובד.
יש אינספור מועדונים בחו"ל, ממה שראיתי גם האוסטרלים וגם האמריקאיים חובבים את השיט הזה..
ומההיכרות השטחית שלי עם סובארו, יש לא מעט חלקים שמתאימים גם בין דגמים שונים וגם בין שנתונים שונים.
מה שאני כן יכול להמליץ בוודאות, להביא את הקיט הכי מתאים לשימוש.. גם אם זה מחו"ל, לא להתפשר בהיבט הזה.. גם אם הפתרון הארצישראלי עובר את הבירוקרטיה הארץ ישראלי אבל יבצע בפועל פחות טוב מקיט מיובא... אישית הייתי מיבא לבד ובוחר בדרך הארצישראלית.
GodsFather
06-03-22, 23:39
סולי,
חפרתי לא מעט את הפורומים בגולה, כולל הפורום ממנו הגיעה התמונה המדוברת.
שום דבר רלוונטי לישראל מהסיבה הפשוטה שהיבואנים בארץ לא רוצים להתעסק עם אאוטבק בשלב זה כי לכאורה אין ביקוש.
הגבהות היו עושים עם ספייסרים וזהו.
כל זאת, להבדיל מפורסטר, שם אכן המועדון והקהל גדול בהרבה ולכן ליבואנים יש מוטיבציה.
השלב הבא הוא קומבינה. בין אם קפיץ ייעודי מהקטלוג אבל בייבוא אישי ובין אם קפיץ של רכב אחר ברכישה מהארץ. ולזה לחבר בולמים מהארץ.
איך שלא יהיה, זו קומבינה שתאותגר במבחן הטסט, למשל. על ביצועים של ממש אין מה לדבר מעבר למבחן התחת ותקווה שאכן אצליח במכה ראשונה ולא אצטרך לחזור לסבבי פירוק-הרכבה-ניסוי-תהיה.
הציפיה שלך (ושלי) לנתונים יבשים כמו אורך, עובי וכד', לא קיימים בקטלוגים של kyb, איירון מן וקינג. יש שם רק מקטים לדגם הרכב, מקורי ולשטח.
לאנשים אין רצון להתאמץ מילימטר מעבר לנורמה. ואני יכול להבין את זה, גם אם זה לא נעים. זה לא חדש לי אבל לשמוע את היבואנים ממקור ראשון אומרים את זה...
מהשעה האחרונה, יכול להיות שמצאתי פתרון, אדע בימים הקרובים. מסתבר שלא רק אני מחפש קיט לאאוטבק השבוע בארץ, אבל הבחור השני שמחפש, מתהדר בשם קצת יותר מוכר בתעשיה ואז הגלגלים זזים.
הייתי בטוח אתה צילמת את התמונה.. עכשיו אני מבין שהיא לקוחה מהרשת.
שמח לשמוע שאתה בדרך לפתרון.
אני תהיתי אם אין קפיץ/בולם מדגם אחר של סובארו שייתן את התוצאה הרצוייה.
ליבא חלק מקורי הרבה פחות סיפור.
חבר הזמין 4 קפיצי הנמכה וורודים מקוריים של סובארו לדוגמא ללא שום בעיה.
כמובן גם שיש בשוק האמריקאי את האאוטבק wilderness, אאוטבק מוגבהת וממוגנת מהחברה.
https://youtu.be/BZDxH9zTvQ8
GodsFather
07-03-22, 11:55
המודלים החדשים של אאוטבק הם בתצורת מתלה חדשה לחלוטין. כולל הפרדה בין קפיץ לבולם. כנראה שהם הבינו שם משהו ביפן לגבי sls והשוק...
בכל מקרה, נראה שיש פתרון מפורסטר משנתונים דומים.
איירון מן - sub006 זה המקט לקפיץ אחורי.
https://www.ironman4x4.com/international-catalogue/
יש שני חבר'ה שעזרו לי בנושא. כרגע בעילום שם עד שיאשרו לי.
יש לדובינסון, תייגתי אותך בפייסבוק.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
GodsFather
07-03-22, 22:52
קטע... בתוך המשפחה ולא ידעתי
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.