PDA

צפייה בגרסה מלאה : מד מרחק לייזר נעצר במכס

Eitan_S
02-03-22, 15:28
שלום חברים,
איך אפשר לקבל את התשלום עבור המוצר שנעצר במכס.
המוצר נקנה מאליאקספרס.

תודה137531

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

guyo
02-03-22, 15:38
שילמת עם פייפאל?

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Eitan_S
02-03-22, 16:24
שילמת עם פייפאל?

Sent from my SM-G998B using Tapatalkכן, אבל זו לא אשמת המוכר.

השאלה בעצם היא האם המוכר יקבל בחזרה את המוצר בעקבות העצירה במכס.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

יוני5
04-03-22, 00:16
היו לי שני מקרים הפוכים: בראשון הזמנתי 'מטר' לייזר - הגיע לנקודת החלוקה השכונתית ושם קיבלו הוראה שיש להחזיר למכס בגלל האיסור לייבא לייזרים - הלך פייפן.
במקרה השני, הזמנתי ציין לייזר שרואים את כל הקו (טוב לציון בשטח ולאסטרונומיה). קיבלתי מייל כמוך, ומאחר והייתי למוד נסיון מהמקרה הקודם, פשוט התעלמתי. 11$ לכפרות.
(זה "המס של עלי אקספרס" - פעמים לא מגיע, מוצרים לא תקינים, מוצרים זבל... זה המחיר שמשלמים על לקנות את כל השאר בזול).

אח"כ קיבלתי מייל, "מאיים" שאם לא אספק את כל המסמכים והאשורים הרלוונטים - אני לא אראה את המוצר. התעלמתי.
אח"כ עוד מייל... הזדמנות אחרונה
אח"כ עוד מייל.... הזדמנות אחרונה אחרונה, אח"כ אחרונה בהחלט
ואז המוצר הופיע בבית, וחודשיים אח"כ המשכתי לקבל "אזהרות אחרונות" :D

מוסר השכל - תתעלם, אולי ישחק לך המזל ומתוך הבלאגן שלהם, מישהו פשוט ישלח לך את המוצר.

מקווה בשבילך,
יוני5

ד ו ר ו ן
04-03-22, 06:41
אח"כ קיבלתי מייל, "מאיים" שאם לא אספק את כל המסמכים והאשורים הרלוונטים - אני לא אראה את המוצר. התעלמתי.
אח"כ עוד מייל... הזדמנות אחרונה
אח"כ עוד מייל.... הזדמנות אחרונה אחרונה, אח"כ אחרונה בהחלט
ואז המוצר הופיע בבית, וחודשיים אח"כ המשכתי לקבל "אזהרות אחרונות" :D

מוסר השכל - תתעלם, אולי ישחק לך המזל ומתוך הבלאגן שלהם, מישהו פשוט ישלח לך את המוצר.

מקווה בשבילך,
יוני5
או שתחטוף מהדואר דרישת תשלום אחסון מוצר של 9+שקלים ליום+ ריבית וזובי (זה באותיות הקטנות של הודעת העיכוב).
וזה יגיע אחרי 3 חודשי אחסנה..

אם קיבלתם הודעה כזו, ונראה לכם שאין סיכוי לשחרר, יש באתר הדואר ״טופס החזרה לשולח״.
לבחור בנימוק הכי רלוונטי (אין ניירת מתאימה/לא מה שהזמנתי/מוצר אסור וכו).
וזה בלי תשלום מצדכם.

יוני5
06-03-22, 12:30
דורון,

אני חושב שאתה טועה, כי הלקוח הוא לא הסיבה לעיכוב.
הוא עמד בפתח הבית, מחכה לשליח עם ידים פתוחות לרווחה.

אם מכס החליט שאסור להכניס לארץ - שיואילו בטובם להשמיד.
כל סיבה אחרת שגרמה להם להחליט לעכב ולאחסן את המוצר בארץ - זו בעיה שלהם ואין מה לשלם את דירושת התשלום.

כל האמור לעי"ל לא תופס אם ערך המשלוח גדול ואתה צריך אותו מאוד, אבל במקרים של מוצרים מעלי אקספרס, אין שום סיבה להניח אחרת.

דעתי הצנועה,
בברכה,
יוני5

ד ו ר ו ן
06-03-22, 16:31
יוני,
אני כותב מנסיון "דרך הרגליים" של עיכוב מוצרים במכס עקב צורך באישורים טכניים כפו שתוארו.
המכס הוא הסמכות להעברה ללקוח, אבל זה שוכב במחסן המעוכבים, ומבחינתם "תופס מקום ואחריות ובלבלהה", ומי שלא מעביר את האישורים הנדרשים הוא הלקוח, לא הם ולא הדואר.
לך תכנס לראש שלהם- איחלתי לך בהצלחה עם תחנת הרוח.

גם במקרה שלי רציתי את החבילה, וחיכיתי לה בזרועות פתוחות, את מי זה בדיוק מעניין במכס כאשר זה מוגדר מוצר מוגבל ייבוא?

במקרה שלי, עבור מוצר אחד, אחרי דין ודברים והבנה שהחתחתים לשחרור רבים, ואחרי ההודעה השנייה, הוחזר לשולח עם הטופס המוזכר, ללא עלות מצידי מעבר לשכר הלימוד שיושם בעתיד.

במקרה שני, של משהו שהיה חשוב לי לקבל, הצלחתי לשחרר את החבילה אחרי תהליך סיזיפי ומתיש שכלל ניירת טכנית ואישורים ותשלום והמון זמן המתנה, בחלקו בגלל חוסר היעילות המוכר במחוזותינו.

אז מההתנסות שלך זה איכשהו עבר, צריך לקחת בחשבון גם אופציית הזובור שמרחפת חוקית ברקע.

Eitan_S
12-04-22, 15:21
על מנת לסגור את הנושא

פתחתי מחלוקת באליאקספרס - תשובה שלילית.

פניתי ל PAYPAL - קיבלתי את הכסף בחזרה.

בשני המקרים כתבתי כי המוצר נעצר במכס. לא יותר ולא פחות.

-->