צפייה בגרסה מלאה : כתבה מצוינת על סוגי הברגות
אחרי שקיבלתי מאמזון ערכת מברזים ומחרוקות (קניתי בוקסה, וחיפשתי משהו להשלים למשלוח חינם), וגם מדיד הברגות (הערכה כוללת גם מדיד מילימטרי פשוט, אבל לא שמתי לב, אז הזמנתי אחד נוסף אינטשי+מילימטרי),
שמתי לב שיש במדיד מספר סוגי תבריגים (לא רק אינטשי ומילימטרי כפי שסברתי). אז כדי לעשות קצת סדר, הנה קישור מצוין. מדבר בעיקר על הברגות צנרת, שם יש יותר בלאגן מהכללים הפשוטים של בורג מילימטרי ופסיעה:
https://www.thehopegroup.com/blog/2020/05/learn-all-about-different-types-of-threads/
תודה אייל.
לא מצאתי דגש כלשהו שמבדיל בין המושגים "כריכה אינטשי" לבין "כריכה מילימטרי".
אז זה הולך ככה: בבורג אינטשי סופרים את מספר הכריכות ל- 1 אינטש. או......אם הבורג התקדם 1 אינטש כמה סיבובים הוא עשה.
בבורג מילימטרי מודדים מרחק בין רכס לרכס של התבריג, או.........כמה התקדם הבורג בסיבוב אחד.
ממליץ לכל המכונאים והמסגרים שכאן לרכוש מסרק תבריגים משולב אינטשי ומילמטרי, וקליבר . עלויות נמוכות וזיהוי ודאי של כמעט כל תבריג.
כאן תמצאו מעבר להסברים גם טבלאות תבריגים סטנדרטיים. רובם פחות שימושיים עבורנו.
https://galind.co.il/%D7%A1%D7%95%D7%92%D7%99-%D7%AA%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%92%D7%99%D7% 9D/
אני הדיוט גמור (גם) בתחום זה, אבל לפני כמה שבועות עמדתי בפני בעיה / אתגר של מידול פקק לבקבוק ליטר וחצי ישראלי (להדפסה בתלתפסת, במסגרת ניסיון להתאים ערכה להשקיה) ששונה מהמקובל במקומות אחרים.
קראתי כמה טבלאות כאלו והיצצתי לכמה סקירות ולא מצאתי משהו שיתאים לבקבוק...
בסוף חבר עם עיניים חדות העיר שמדובר ב- 3 הברגות במקביל וזה סייע לי לייצר את הפקק...
נשלח מהנייד
תודה אייל.
לא מצאתי דגש כלשהו שמבדיל בין המושגים "כריכה אינטשי" לבין "כריכה מילימטרי".
אז זה הולך ככה: בבורג אינטשי סופרים את מספר הכריכות ל- 1 אינטש. או......אם הבורג התקדם 1 אינטש כמה סיבובים הוא עשה.
בבורג מילימטרי מודדים מרחק בין רכס לרכס של התבריג, או.........כמה התקדם הבורג בסיבוב אחד.
]
דווקא כן מופיע, פשוט לא מודגש מספיק:
A pitch gauge is a tool used to measure the distance between the crests of threads. For NPT, UN/UNF, BSPP, and BSPP we measure the number of threads per inch. If you have the metric threads, the pitch gauge identifies the distance between each individual crest in millimeters.
אני הדיוט גמור (גם) בתחום זה, אבל לפני כמה שבועות עמדתי בפני בעיה / אתגר של מידול פקק לבקבוק ליטר וחצי ישראלי (להדפסה בתלתפסת, במסגרת ניסיון להתאים ערכה להשקיה) ששונה מהמקובל במקומות אחרים.
קראתי כמה טבלאות כאלו והיצצתי לכמה סקירות ולא מצאתי משהו שיתאים לבקבוק...
בסוף חבר עם עיניים חדות העיר שמדובר ב- 3 הברגות במקביל וזה סייע לי לייצר את הפקק...
נשלח מהנייד
אכן זה תבריג מיוחד עם 3 או 4 התחלות. פרופיל השן נמוך כי אין מספיק עובי לפלסטיק ומאידך הקידמה מהירה- הידוק הפקק בסיבוב או שניים.
דווקא כן מופיע, פשוט לא מודגש מספיק:
A pitch gauge is a tool used to measure the distance between the crests of threads. For NPT, UN/UNF, BSPP, and BSPP we measure the number of threads per inch. If you have the metric threads, the pitch gauge identifies the distance between each individual crest in millimeters.
פיספסתי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.