התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מחפש גיפון יד 2 עד 60,000 - רק לסופי שבוע - עם כלבה ומטפס

talkl
12-03-22, 10:43
שלום,

שמי טל בן 35 רווק עם כלבה, 1.86 מטר.
בשלוש השנים האחרונות אני ללא רכב מכיוון שגרתי בתל אביב, אולם עכשיו אני עובר לרמת גן ותהיה לי חנייה סוף סוף.
סופי שבוע מדי פעם אני יוצא לטבע לטפס ו/או עם הכלבה, ולכן ארצה גיפון יד 2 שיוכל להתמודד עם שטח בצורה טובה יותר מהממוצע, אבל אני לא הולך לעשות לו abuse. כמו כן הרכב יזוז רק בסופי שבוע, שישי שבת.
מעדיף awd, אבל אפשר גם 4wd.
אני תוהה האם יש שיעורים פרטיים בנהיגה בגיפ? (פעם ראשונה שאני נוהג ברכב עם awd), הדבר הכי קרוב היה fwd hyundai ix35 2015 של אמא שלי.
להלן התשובות לשאלות של הפורום,

1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!

א. מה התקציב לרכישת הרכב? 60,000 ש״ח
ֿ
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? מבחינתי אמור לכלול את עלויות התיקונים, שיפורים והחזקה.

ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן

2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח?
זוג + כלבה.
במקסימום יומיים לינה בשטח.

3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול?

הרכב יזוז רק בסופי שבוע.

ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)?
כן אין לי בעיה שהוא יהיה מושבת לכמה ימים.

ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)?
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים?
ֿמוסכים באיזור המרכז (גוש דן)

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'?

אשמח אם יוכל לנסוע בשדה בוץ, הכלבה היא כלבת צייד, אז היא תרוץ אחרי הרכב 50 קמ״ש פחות או יותר. אבל זה בונוס. בעיקר שבילי עפר ודרכי כורכר כבושות.

ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה?

פעם ראשונה שלי עם רכב שטח.

ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול).

הכי מאתגר בפנטזיה, שדה בוצי לאחר גשם.

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי/ידני - רק אוטומט
ב. מנוע דיזל/בנזין מעדיף דיזל כי זה יותר חסכוני, אבל אין בעיה עם בנזין
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך. מעדיף קצר כי מדובר על גוש דן אז לפעמים אצטרך להחנות במקומות צרים.
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות יד 2, מעדיף משנת 2010

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים? אין וטו, ראיתי כמה אופציות אבל פתוח לשמוע אופציות

talkl
12-03-22, 11:45
בנתיים התרשמתי משתי האופציות הנ״ל:

1. דייהטסו טיריוס https://www.yad2.co.il/s/c/t7md3hnl
2. סוזוקי גרנדה ויטרה https://www.yad2.co.il/s/c/l6nmtkti

איל מ
12-03-22, 11:47
דאסטר. ואם תמצא אחדמוגבה וממוגן.
אתה מקבל רכב עם יכולות שבילים טובות בהרבה מהטריוס, ומעט גבוה מהויטארה. וגם חדש משמעותית מהן.

talkl
12-03-22, 11:49
דאסטר אם תמצא.

תודה על התשובה :)
תוכל לפרט מה הם השיקולים שהובילו אותך להמלצה?

איל מ
12-03-22, 11:54
ערכתי את ההודעה. אבל,תכין לעצמך הרבה פופקורן וקםה, ושב לקרוא את השרשור של גיא:
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/100553-%D7%93%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8-%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%90%D7%95-%D7%A8%D7%A2-%D7%9C%D7%A9%D7%98%D7%97

ועוד משהו,
כתבת "שדה בוצי אחרי גשם".
אז קודם כל, לא נוסעים על שדה.אני מניח שהתכוונת לשביל בוצי.
שנית, שדה בוצי אחרי גשם ילכוד בתוכו גם רכבי שטח מהקשוחים שיש.

talkl
12-03-22, 11:56
ערכתי את ההודעה. אבל,תכין לעצמך הרבה פופקורן וקםה, ושב לקרוא את השרשור של גיא:
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/100553-%D7%93%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8-%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%90%D7%95-%D7%A8%D7%A2-%D7%9C%D7%A9%D7%98%D7%97

תודה רבה איש יקר :)

נדב42
12-03-22, 12:36
אשמח אם יוכל לנסוע בשדה בוץ, הכלבה היא כלבת צייד, אז היא תרוץ אחרי הרכב 50 קמ״ש פחות או יותר. אבל זה בונוס. בעיקר שבילי עפר ודרכי כורכר כבושות.

סליחה על הסטייה מהנושא, אבל המשפט המצוטט בעייתי בעיני במספר מישורים, ואפרט:
(מנהלים, תרגישו חופשי לגזור את זה לשרשור נפרד אם זה יגנוב את השרשור בהמשך)

א. לא נוסעים בשדה. נקודה. לא בשדה בוצי, לא בשדה חרוש, ולא בשדה קצור.

ב. כדי לנסוע היטב בשבילים בוציים, תזדקק לצמיגי בוץ המכונים בארץ "שטח מלא". עבור רוב רכבי השטח הרכים קשה למצוא צמיגים כאלו במידה החוקית שלהם. כמו-כן, בשבילים בוציים יש הרבה פעמים קוליסים עמוקים וחשוב שהרכב שלך יהיה מספיק גבוה כדי לא להתיישב על הגחון. אולי יש חריגים ויוסיפו החברים אחרי, אבל לדעתי ברף המחיר הזה הרצון לנסוע בבוץ ייקח אותך בערך עשור אחורה מבחינת השנתונים.

ג. לפני שאתה מפנטז על להריץ את הכלבה עם רכב השטח החדש/ישן שלך, חשוב ללמוד טוב את הנושא כדי לא לגרום לה נזקים.
קבל מספר נקודות למחשבה:

תן לכלבה לרוץ לפני הרכב ולא אחריו, ותן לה לקבוע את הקצב. חשוב שתראה אותה כל הזמן ותשים לב שהיא לא מתעייפת. היא לא תדע להציב לעצמה גבולות, זה התפקיד שלך, וחשוב שתעצור אותה כבר כשאתה רואה סימני עייפות ראשונים ואל תחכה עד שהיא תעצור או תעבור להליכה.
אם הכלבה לא רגילה לרוץ מרחקים ארוכים על מצע קשה (כולל דרכי עפר), היא תפצע את כפות הרגליים שלה בפעם הראשונה שתצאו לריצה כזו, ולא בהכרח תראה את זה עד שיהיה מאוחר מדי. יש שתי דרכים להמנע מזה: התחלה הדרגתית ובדיקה קפדנית (כל כמה דקות בהתחלה) שלא מתחילה שחיקה של הכריות, וכך לאפשר בנייה של שכבת עור עבה וקשה יותר שתעמוד במשימה לאורך זמן - או רכישה של נעלי ריצה לכלבה, יש כאלו של ראפוור, ואיתן הכלבה לא תפגע לעצמה בכריות כף הרגל.
אוכל ושתייה: חשוב שהכלבה לא תאכל ותשתה הרבה לפני יציאה לריצה בגלל הסיכון להיפוך קיבה. במהלך הריצה חשוב להשקות את הכלבה בתכיפות אבל בכמויות קטנות מאותה הסיבה - לשמור על האיזון שימנע התייבשות וגם ימנע היפוך קיבה. הכלב שלי למד לשתות מזרזיף מים שהיינו עושים לו מבקבוק שתייה רגיל וכך היינו נותנים לו לשתות דרך החלון בלי לצאת מהרכב. אם תצליחו זה פתרון מאוד נוח.
שים לב למעברי בקר - הכלבה יכולה להתפס בהם ולשבור רגל. או שתעלה אותה לרכב, או שתלמד אותה למצוא את המעברים הרגליים שנמצאים בד"כ לצידם של מעברי הבקר, או שתעביר אותה על הידיים.
שים לב לכלבים עויינים, בעיקר ליד בדואים או עדרי בקר/צאן. אם אתה מזהה כאלו מרחוק קרא לכלבה והעלה אותה לרכב מיד, זה יכול להיות לה מאוד מסוכן, חלק מהכלבים האלו לא רואים ממטר - הם עושים את עבודתם נאמנה ושומרים על העדר/בעלים שלהם ולא אכפת להם מי נפגע בדרך.

אז סליחה אם אני מקלקל קצת את המסיבה, פשוט לדעתי חשוב להגיע לבחירה ולמימוש עם הכנה טובה וציפיות מתואמות היטב.

- - - Updated - - -

אתה מקבל רכב עם יכולות שבילים טובות בהרבה מהטריוס, ומעט גבוה מהויטארה. וגם חדש משמעותית מהן.

א. גיר אוטומטי/ידני - רק אוטומט

למיטב ידיעתי דאסטר 4X4 קיים בארץ רק עם גיר ידני, בטח בשנתונים הרלוונטיים

assafy
12-03-22, 14:07
לגבי השאלה לגבי הדרכת נהיגת שטח אז בהחלט יש. ישנם אף לפחות שני גולשים בפורום שעושים זאת, אחד מאתר השטח הישראלי והשני מחברת שבילים. ישנם גם עוד חברות ומדריכים.
לגבי הרכב, מאחר ודרישות השטח שלך נמוכות למעט עניין הבוץ, ויש דרישה לרכב אוטומטי, הייתי שוקל סובארו xv. זה רכב שטח רך ולמעשה נחשב בדרגה המינימלית לכניסה לשטח אך הוא מודרני, בטיחותי ונוח לתנועה בכביש ובעיר והוא זול יחסית.
רכב שטח אמיתי שמומלץ כשלא צריך הרבה מקום הוא סוזוקי ג'ימני. יש לו יכולות שטח גבוהות מאוד, התחזוקה שלו זולה יחסית אך הוא יותר ספרטני ולא הכי אופטימאלי בכביש.
לגבי ה"שדה", כפי שכתבו אנו לא נוסעים בשדות מאחר וזו עברינות וגרימת נזק לחקלאים אלא נוסעים בשבילים (אני מניח שלזה התכוונת). ולגבי בוץ, כשהבוץ הוא טובעני וכבד זה יכול ללכוד את הרכבים הגיבורים ביותר ולגרם נזק למכלולים. באופן אישי, למרות שאני מנוסה ויש לי רכב ראוי עם צמיגי שטח מלא, אני מעדיף להימנע מטיולי בוץ.

talkl
12-03-22, 15:26
סליחה על הסטייה מהנושא, אבל המשפט המצוטט בעייתי בעיני במספר מישורים, ואפרט:
(מנהלים, תרגישו חופשי לגזור את זה לשרשור נפרד אם זה יגנוב את השרשור בהמשך)

א. לא נוסעים בשדה. נקודה. לא בשדה בוצי, לא בשדה חרוש, ולא בשדה קצור. אוקיי תודה על ההבהרה.

ב. כדי לנסוע היטב בשבילים בוציים, תזדקק לצמיגי בוץ המכונים בארץ "שטח מלא". עבור רוב רכבי השטח הרכים קשה למצוא צמיגים כאלו במידה החוקית שלהם. כמו-כן, בשבילים בוציים יש הרבה פעמים קוליסים עמוקים וחשוב שהרכב שלך יהיה מספיק גבוה כדי לא להתיישב על הגחון. אולי יש חריגים ויוסיפו החברים אחרי, אבל לדעתי ברף המחיר הזה הרצון לנסוע בבוץ ייקח אותך בערך עשור אחורה מבחינת השנתונים. זאת סתם פנטזיה, אפשר להוריד את נתון הבוץ, ופשוט אסע בשבילי עפר משובשים.

ג. לפני שאתה מפנטז על להריץ את הכלבה עם רכב השטח החדש/ישן שלך, חשוב ללמוד טוב את הנושא כדי לא לגרום לה נזקים.
קבל מספר נקודות למחשבה:

תן לכלבה לרוץ לפני הרכב ולא אחריו, ותן לה לקבוע את הקצב. חשוב שתראה אותה כל הזמן ותשים לב שהיא לא מתעייפת. היא לא תדע להציב לעצמה גבולות, זה התפקיד שלך, וחשוב שתעצור אותה כבר כשאתה רואה סימני עייפות ראשונים ואל תחכה עד שהיא תעצור או תעבור להליכה.
אם הכלבה לא רגילה לרוץ מרחקים ארוכים על מצע קשה (כולל דרכי עפר), היא תפצע את כפות הרגליים שלה בפעם הראשונה שתצאו לריצה כזו, ולא בהכרח תראה את זה עד שיהיה מאוחר מדי. יש שתי דרכים להמנע מזה: התחלה הדרגתית ובדיקה קפדנית (כל כמה דקות בהתחלה) שלא מתחילה שחיקה של הכריות, וכך לאפשר בנייה של שכבת עור עבה וקשה יותר שתעמוד במשימה לאורך זמן - או רכישה של נעלי ריצה לכלבה, יש כאלו של ראפוור, ואיתן הכלבה לא תפגע לעצמה בכריות כף הרגל.
אוכל ושתייה: חשוב שהכלבה לא תאכל ותשתה הרבה לפני יציאה לריצה בגלל הסיכון להיפוך קיבה. במהלך הריצה חשוב להשקות את הכלבה בתכיפות אבל בכמויות קטנות מאותה הסיבה - לשמור על האיזון שימנע התייבשות וגם ימנע היפוך קיבה. הכלב שלי למד לשתות מזרזיף מים שהיינו עושים לו מבקבוק שתייה רגיל וכך היינו נותנים לו לשתות דרך החלון בלי לצאת מהרכב. אם תצליחו זה פתרון מאוד נוח.
שים לב למעברי בקר - הכלבה יכולה להתפס בהם ולשבור רגל. או שתעלה אותה לרכב, או שתלמד אותה למצוא את המעברים הרגליים שנמצאים בד"כ לצידם של מעברי הבקר, או שתעביר אותה על הידיים.
שים לב לכלבים עויינים, בעיקר ליד בדואים או עדרי בקר/צאן. אם אתה מזהה כאלו מרחוק קרא לכלבה והעלה אותה לרכב מיד, זה יכול להיות לה מאוד מסוכן, חלק מהכלבים האלו לא רואים ממטר - הם עושים את עבודתם נאמנה ושומרים על העדר/בעלים שלהם ולא אכפת להם מי נפגע בדרך. נקודות חשובות, ובהחלט הכלבה שלי היא כמו הילדה שלי, אז אני מאוד דידקטי בכל מה שקשור איתה. הכל לפי סולם קושי, לאט לאט.

אז סליחה אם אני מקלקל קצת את המסיבה, פשוט לדעתי חשוב להגיע לבחירה ולמימוש עם הכנה טובה וציפיות מתואמות היטב.

- - - Updated - - -

למיטב ידיעתי דאסטר 4X4 קיים בארץ רק עם גיר ידני, בטח בשנתונים הרלוונטיים
היי תודה על ההבהרות, רשמתי באדום את תגובותיי, אם לא אכפת לי מבוץ, ורק רוצה להיכנס לשטח, אבל משהו מאוד התחלתי, איזו מכונית היית ממליץ?

- - - Updated - - -

לגבי השאלה לגבי הדרכת נהיגת שטח אז בהחלט יש. ישנם אף לפחות שני גולשים בפורום שעושים זאת, אחד מאתר השטח הישראלי והשני מחברת שבילים. ישנם גם עוד חברות ומדריכים.
לגבי הרכב, מאחר ודרישות השטח שלך נמוכות למעט עניין הבוץ, ויש דרישה לרכב אוטומטי, הייתי שוקל סובארו xv. זה רכב שטח רך ולמעשה נחשב בדרגה המינימלית לכניסה לשטח אך הוא מודרני, בטיחותי ונוח לתנועה בכביש ובעיר והוא זול יחסית.
רכב שטח אמיתי שמומלץ כשלא צריך הרבה מקום הוא סוזוקי ג'ימני. יש לו יכולות שטח גבוהות מאוד, התחזוקה שלו זולה יחסית אך הוא יותר ספרטני ולא הכי אופטימאלי בכביש.
לגבי ה"שדה", כפי שכתבו אנו לא נוסעים בשדות מאחר וזו עברינות וגרימת נזק לחקלאים אלא נוסעים בשבילים (אני מניח שלזה התכוונת). ולגבי בוץ, כשהבוץ הוא טובעני וכבד זה יכול ללכוד את הרכבים הגיבורים ביותר ולגרם נזק למכלולים. באופן אישי, למרות שאני מנוסה ויש לי רכב ראוי עם צמיגי שטח מלא, אני מעדיף להימנע מטיולי בוץ.

היי תודה על התשובה. איזה שנתון היית שוקל?
לגבי הג׳ימני, מכיר את הרכב, אבל לא אהבתי את העובדה שאין בו מזגן, אני במילא בלי דרישות גבוהות מדי לשטח אז נראה לי שהוא פחות מתאים לי

נדב42
12-03-22, 15:31
אני פחות בקיא ופחות אוהב את הרכבים הרכים, לכן אשאיר לאחרים את ההמלצות על רכבים ספציפיים.

מאחר וניכר שאתה חסר נסיון בנהיגת שטח, הייתי מציע לך להצטרף לטיולים עם הרכבים המועמדים לרכישה מבחינתך. אני סמוך ובטוח שחברים כאן באתר ישמחו לארח אותך ברגע שתעלה הודעה בסגנון "מחפש להצטרף לטיול היכרות ברכב (שם הרכב)"

התנסות כזו תעזור לך להכיר את מעטפת הביצועים של כל רכב, את הנוחות והמגבלות שלו, ובכלל להרגיש למי מהם אתה מתחבר. קניית רכב שטח היא לרוב הרבה יותר מהלב מאשר מהראש...

אתה כמובן מוזמן להצטרף גם אלי (בתנאי שאתה מביא גם את הכלבה), אם כי הרכב שלי הוא לא בגיזרה שאתה מחפש.

talkl
12-03-22, 15:39
אני פחות בקיא ופחות אוהב את הרכבים הרכים, לכן אשאיר לאחרים את ההמלצות על רכבים ספציפיים.

מאחר וניכר שאתה חסר נסיון בנהיגת שטח, הייתי מציע לך להצטרף לטיולים עם הרכבים המועמדים לרכישה מבחינתך. אני סמוך ובטוח שחברים כאן באתר ישמחו לארח אותך ברגע שתעלה הודעה בסגנון "מחפש להצטרף לטיול היכרות ברכב (שם הרכב)"

התנסות כזו תעזור לך להכיר את מעטפת הביצועים של כל רכב, את הנוחות והמגבלות שלו, ובכלל להרגיש למי מהם אתה מתחבר. קניית רכב שטח היא לרוב הרבה יותר מהלב מאשר מהראש...

אתה כמובן מוזמן להצטרף גם אלי (בתנאי שאתה מביא גם את הכלבה), אם כי הרכב שלי הוא לא בגיזרה שאתה מחפש.

המלצה יפה תודה :)

נדב42
12-03-22, 15:42
לגבי הג׳ימני, מכיר את הרכב, אבל לא אהבתי את העובדה שאין בו מזגן, אני במילא בלי דרישות גבוהות מדי לשטח אז נראה לי שהוא פחות מתאים לי

לג׳ימני יש מזגן. אתה אולי מבלבל עם סמוראי ...

asafk
12-03-22, 15:59
ג'ימני סטנדרטי לחלוטין יתאים לך יופי.
נכון שהוא נחשב בעל יכולות שטח גבוהות - אז מה. מקורי על צמיגים מקוריים, בלי הגבהה ובלי שום תוספת - הוא מיועד בדיוק לפרופיל שהגדרת, ובתור בונוס תוכל להגיע איתו לאתרי טיפוס אפילו יותר בעומק השטח.
דאסטר שהוזכר כאן, אכן יש רק ידני בשנתונים הרלוונטיים מבחינת מחיר.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

talkl
12-03-22, 16:41
ג'ימני סטנדרטי לחלוטין יתאים לך יופי.
נכון שהוא נחשב בעל יכולות שטח גבוהות - אז מה. מקורי על צמיגים מקוריים, בלי הגבהה ובלי שום תוספת - הוא מיועד בדיוק לפרופיל שהגדרת, ובתור בונוס תוכל להגיע איתו לאתרי טיפוס אפילו יותר בעומק השטח.
דאסטר שהוזכר כאן, אכן יש רק ידני בשנתונים הרלוונטיים מבחינת מחיר.

אסף.

היי אסף. הדבר היחיד שמדאיג אותי זה צריכת הדלק. אני מסתכל על xv, ורואה בממוצע 15 ק״מ לליטר שזה יפה מאוד.
למה דווקא בחרת ג׳ימני?

איל מ
12-03-22, 17:22
בשביל אוטו שיושב כל השבוע,נראה לי שצריכת הדלק פחות חשובה.

נדב42
12-03-22, 17:59
אתה גבוה, יש טענה רווחת שהג׳ימני צפוף לגבוהים, כדאי שתבדוק אותה בעצמך...

אני גם בעד הג׳ימני, אם הוא מתאים לך מבחינת מקום ונוחות נסיעה. הוא גם יאפשר לך להתפתח עם התחביב [emoji846]

raanan
12-03-22, 18:27
הכי מאתגר בפנטזיה, שדה בוצי לאחר גשם.

מניח שאתה מתכוון לשבילים לאורך הירקון לאחר הגשם.

מכיוון שאתה מתכנן שהרכב יהיה בעיקר לשטח (נסועה נמוכה),
כנראה שעדיף לך רכב בנזין.
בעבר היה מתאים לך בול פאג'רו Q בנזין קצר (עד שנת 99).
לתקציב מתאים ג'ימני וגראנד ויטרה בעדיפות.
אח"כ סובארו פורסטר ודיהטסו טריוס.

חשוב שתהיה מודע שבוץ וחול ים הם מעמסה גדולה לגיר אוטומט פלנטרי.
ועבור גיר רובוטי או רציף זה כבר אתגר.
לכן סובארו פורסטר (גם אופציה) רצוי לרכוש עד שנת 2012 שהינו עם גיר אוטומט פלנטרי.

בהצלחה בבחירה
רענן

asafk
12-03-22, 18:42
...אז תגיד שאתה רוצה שנמליץ לך על סובארו...

וברצינות - היתרון של איקסוי הוא בהיותו מכונית כביש מוצלחת ממש, עם אופציה לשבילים קלילים מדי פעם. כאשר הפרופיל הוא בעיקר נסיעות לטיולים - עדיף לטעמי רכב שהמיקוד שלו הוא לשטח גם על חשבון צריכת דלק, נוחות נסיעה או ביצועי כביש.
ככל הנראה נקודת האיזון 'הטוב מכל העולמות' הוא כאמור דאסטר. אבל הוא ידני. יש אנשים שלא יכולים לנהוג בידני בדרך כלל כתוצאה מאחורי נכות גבוהים או בעיות בריאותיות אז אני לא נכנס לשאלה למה חובה אוטומטי.

ג'ימני סטנדרטי כאמור הוא יופי של אוטו קטן בתור מכונית יומיומית. לא מאובזר ולא מפנק אבל בהחלט לא ספרטני או מעניש יותר ממכוניות מיני מהמזרח. ואז יש לו יכולת לרדת מהכביש ולהגיע רחוק יחסית ובביטחון יחסי שלא תתלוש את הפגוש או יפלו ממנו פלסטיקים או ייקרעו צמיגי הכביש העדינים- החשש הקבוע שליווה אותך כשתרד לשבילים עם איקסוי.

אסף.

hadtomer
12-03-22, 20:10
אהלן. תנחומי על רמת גן. יש לנו פאב טוב אחד (הספסל)- והסביח ההוא מהאגדות זה בכלל בגבעתיים. אני אישית חושב שכדאי לך קודם להחליט על אופי הטיולים ואז להחליט על אופי הרכב. כולנו מתחילים עם חלום, בראש אנחנו חורשים שדה מלא בבוץ עם רכב השטח שלנו (כבר טעות, יש חקלאי שהרסת לו יבול, זה בלתי נסלח), ואז מתאמים ציפיות, השדה הופך לשביל כבוש היטב. ואז חבר מגלה לנו שיש מדבר יהודה- ואז אנחנו מגלים שדווקא הבחירה בסובארו מביאה אותנו רק עד חלק קליל של השטח - וכו וכו.

עצתי לך היא קודם להתעמק במה שברצונך לעשות כשתגיע לשטח. שים בצד את הפנטזיות, תתמקד במה שבאמת יהיה בפועל, קח את הזמן, נסה אפילו לצפות בסרטונים מכמה מסלולי טיולים שאולי נראים לך מעניינים- וכך תדע מה לבחור. ההבדלים בין הרכבים שבתקציב שלך-לדוגמה הסוזוקי והסובארו הם תהומיים-כל אחד טוב בתחומו וכל אחד גרוע בתחומו של השני. לדעתי- שווה לך לעשות עוד שיעורי בית, ואני שוב אדגיש שמומלץ לכבות את מתג הפנטזיות, מה שנראה טוב, ר ערך סבבה בבוץ עם הכלב לצידך-הוא בפועל גיהנום.

talkl
12-03-22, 20:11
...אז תגיד שאתה רוצה שנמליץ לך על סובארו...

וברצינות - היתרון של איקסוי הוא בהיותו מכונית כביש מוצלחת ממש, עם אופציה לשבילים קלילים מדי פעם. כאשר הפרופיל הוא בעיקר נסיעות לטיולים - עדיף לטעמי רכב שהמיקוד שלו הוא לשטח גם על חשבון צריכת דלק, נוחות נסיעה או ביצועי כביש.
ככל הנראה נקודת האיזון 'הטוב מכל העולמות' הוא כאמור דאסטר. אבל הוא ידני. יש אנשים שלא יכולים לנהוג בידני בדרך כלל כתוצאה מאחורי נכות גבוהים או בעיות בריאותיות אז אני לא נכנס לשאלה למה חובה אוטומטי.

ג'ימני סטנדרטי כאמור הוא יופי של אוטו קטן בתור מכונית יומיומית. לא מאובזר ולא מפנק אבל בהחלט לא ספרטני או מעניש יותר ממכוניות מיני מהמזרח. ואז יש לו יכולת לרדת מהכביש ולהגיע רחוק יחסית ובביטחון יחסי שלא תתלוש את הפגוש או יפלו ממנו פלסטיקים או ייקרעו צמיגי הכביש העדינים- החשש הקבוע שליווה אותך כשתרד לשבילים עם איקסוי.

אסף.

עכשיו יש לי התלבטות לא פשוטה, ראיתי סרטון review של ה dacia duster שנתונים 2013-2017, והתלהבתי מהתא מטען המרווח, אני יכול להכניס שם אופניים, או את הכלבה שלי. התלהבתי גם מהחסכון בדלק, ובמדינה כמו שלנו זה יכול להיות משמעותי. מה שכן יש לי טראומה מפיאט פונטו שנתון 2001 שהיה לי בשנת 2005 למשך שנה כשרק הוצאתי רשיון. היא הייתה ידנית, וזה היה סיוט.
כמה גרוע זה לקנות את המודל 1.5L DCI FWD 6AT (110 HP)?

איל מ
12-03-22, 20:34
אוקיי, אנחנו קצת צריכים ליישר קו במושגים. כשאתה כותב fwd אתה בעצם רושם front wheel drive.
שזה אומר 2x4, הנעה קדמית בלבד. זה לא טוב לך לשטח. בטח שלא בחורף.
בתור התחלה אתה צריך הנעה 4x4. באותיות זה אומר AWD, או 4WD, או 4x4.
אחרי שדיברנו על זה, אתה צריך לחפש בגוגל מה המשמעות של הילוך כוח (low) ולהבין האם יש לך צורך בכך. בגדול, ממה שתיארת, כנראה שלא. אבל כמו שכתבו, עם הכניסה לשטח יתכן ותגלה שאתה צריך יותר. מכיוון שזהו רכב שמשמש רק אותך ואת הכלבה, והוא גם רק לטיולים, הציעו לך ג'ימני, שהוא אוברקיל לחלוטין לצרכים שלך, אבל יאפשר לך לצמוח אם תרצה, ובנוסף הוא זול יחסית לאחזקה.
החסרון העיקרי שלו, שהוא קטן בשביל יותר משני אנשים, לא רלוונטי לגביך.
ועכשיו כדאי שגם תסביר האם האוטומט הוא מגבלה קשיחה או שניתנת לפשרה (שאלו את זה קודם).

yochaytzur
12-03-22, 21:37
אני טיילתי עם סובארו אאוטבק במשך 10 שנים. בתקציב שלך נכנס 2012 בערך. תא מטען ענקי (מתאים לכלב) אחלה רכב בכביש ומתאים בהחלט לשטח קל-בינוני. קח בחשבון עוד 5000 שח להגבהה ומיגון (אם אין).

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

erezgur
13-03-22, 14:03
והסביח ההוא מהאגדות זה בכלל בגבעתיים

בגבעתיים זה אולי ההוא מהאגדות, אבל המקורי והטעים (הרבה יותר) - ברמת גן!

הסביח "המקורי", למעשה הבן של השותף המקורי, נמצא כיום לא רחוק ממך... נגבה פינת הרואה.
לפחות לפני כמה שנים היה גם בהרואה קרוב לחיבת-ציון (הבן של השותף המקורי השני, אם אני זוכר נכון).

אני מתוודה שאני עוד מאלו שצרכו מאות מנות (ועוד "מנות בשוונג") בסניף המקורי של שני השותפים בגן בר אילן, בעוזיאל קרוב לשדרות ירושליים... מאז אני עדיין פוקד מדי פעם את הסניך בנגבה פינת הרואה וצר לי, אין מה להשוות את הטעם להוא מגבעתיים (שאין ספק שיודע להציג ולשווק מעולה את המנה שלו).

נדב42
13-03-22, 15:36
אצל ההוא שיודע להציג ולשווק, תמיד יש תור ולכן תמיד הכל חם וטרי, ולכן טעים [emoji846]

לא מכיר את האחרים, אולי אנסה בהזדמנות ...

talkl
13-03-22, 15:44
אוקיי, אנחנו קצת צריכים ליישר קו במושגים. כשאתה כותב fwd אתה בעצם רושם front wheel drive.
שזה אומר 2x4, הנעה קדמית בלבד. זה לא טוב לך לשטח. בטח שלא בחורף.
בתור התחלה אתה צריך הנעה 4x4. באותיות זה אומר AWD, או 4WD, או 4x4.
אחרי שדיברנו על זה, אתה צריך לחפש בגוגל מה המשמעות של הילוך כוח (low) ולהבין האם יש לך צורך בכך. בגדול, ממה שתיארת, כנראה שלא. אבל כמו שכתבו, עם הכניסה לשטח יתכן ותגלה שאתה צריך יותר. מכיוון שזהו רכב שמשמש רק אותך ואת הכלבה, והוא גם רק לטיולים, הציעו לך ג'ימני, שהוא אוברקיל לחלוטין לצרכים שלך, אבל יאפשר לך לצמוח אם תרצה, ובנוסף הוא זול יחסית לאחזקה.
החסרון העיקרי שלו, שהוא קטן בשביל יותר משני אנשים, לא רלוונטי לגביך.
ועכשיו כדאי שגם תסביר האם האוטומט הוא מגבלה קשיחה או שניתנת לפשרה (שאלו את זה קודם).

כן אני מבין.
יש לי טראומה מפיאט פונטו שנת 2001 שנהגתי עליה מספר חודשים בשנת 2005.
אולי אני צריך לנסות לנהוג בדאסטר ידני ולראות כמה אני בסדר עם זה.

hadtomer
13-03-22, 15:57
בגבעתיים זה אולי ההוא מהאגדות, אבל המקורי והטעים (הרבה יותר) - ברמת גן!

).

אני כל הזמן מקבל את הרושם שכל מכובדי ג'יפולוג מגיעים לבקר כל הזמן ליד הבית שלי (אגב רמת גן די גדולה, אני גר רק בחלק אחד של העיר, נשבע לכם. ואם מישהו שואל מאיפה אני אז אני אומר מחיפה. גם בגלל שזה כבוד, גם בגלל שחיפאי זה לכל החיים וגם בגלל שבואו...מרמת גן לא יוצאים זוכי פרסי נובל- אגב זה לא נכון, דן שכטמן למשל גדל ברמת גן וזכה בפרס נובל לפיזיקה)- ואף אחד לא אומר אפילו שלום. בגלל שכולכם חבורה של מלוכלכים חוץ מבועז אברהמי.

לגבי הידני, ההנעה הקדמית וכיוצא בזאת - עצתי לפותח השרשור היא לקחת את הדברים לאט ובזהירות ובאופן שיטתי. אני אישית זכיתי לבלות 3 ימים על סיפון דאסטר דיזל ידני ביום חורפי שכלל שלג בגולן

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3649664,00.html

ולמחרת נסיעה לאילת (על אמת) וקשה לי לומר שסבלתי. אבל זה אני. גם על דאסטר הנעה קדמית יצא לי לבלות- וזה כלל הרבה שטח- וזה היה תענוג, אבל זה אני. זהו נושא מאוד אנידיבידואלי ואני חושב שהכי טוב לנהוג ברכב כמו שהחבר'ה כאן נוהגים בסביחיות: לבדוק הכול, כמה פעמים, לגבש דעה על מה שבאמת צריך בפועל - ורק אז להסתער.

GodsFather
13-03-22, 17:11
ההם מרמת גן ספוגי שמן וחסרי מלח. וכן, הם התחילו עם זה.

ההוא מגבעתיים ידע לנצל את הרגע ועד היום נמצא על הגל, אפילו שיש לו מתחרים גם בתל אביב וגם בשרון. כלל המרכיבים טובים בהרבה, אני חותם על האמירה הזו.

אני שם לא מעט, אוכל אצל כולם כבר 25 שנים+ כי אבא שומר אמונים לנגבה ואני לגבעתיים. תומר, אם זה כל כך לחוץ לך להפגש, בוא ואזמין אותך למנה איפה שתרצה.
------

לגבי הגיר הרגיל - אין דין גיר פיאט פונטו לפני 20 שנים לגיר של דאציה 2015+.

ובטח שלא ליצרנים אחרים ואיכותיים יותר.

גימני זה אחלה עד 1.80, אחרי זה הוא צפוף מאד. אני 1.83, מדבר מנסיון גם בגימני וגם בסמוראי סגור.

גרנד ויטרה קצרה זו אפשרות מצוינת גם כן, מהדור החדש יותר. יש אוטומטי, יש הילוך כוח.

דאסטר אכן מרווח יותר וחסכוני ובתקציב שלך תמצא אחלה כלי ותשאר עם עודף לשיפורים. והיי, זה רכב עם 5 דלתות.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

נמרוד
13-03-22, 18:40
חלאס. חזרה לנושא.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

קייס קינום
13-03-22, 19:31
לדעתי גם אם תכנס לפה ותגיד ״אני מבקש ג׳יפון אמין שיכול לסוע בשבילי עפר בלי חשש ולהביא נהג גבוה בנוחות לכל מקום שיעלה על דעתו לטפס בו, כולל הנסיעה בכביש לתמנע או ליהודיה ויש לו תא מטען גדול והוא אוטומטי וליצרן שלו שבעה כוכבים בלוגו ושם שמתחיל בסמך ונגמר בוו״ ימליצו לך על מליון רכבים, אבל מה שאתה רוצה ואכן צריך זה סובארו פורסטר דור 3 (שנתון 2008-2013) שמתאים בדיוק לצרכיך ולתקציבך חוץ מנושא צריכת דלק, אלא אם תמצא אחד שכבר התקינו בו מערכת גז.

בקבוצות של חובבי סובארו בפייסבוק יש לא מעט שזכו להרבה אהבה והתאמות לשטח (תכלס אתה צריך רק מגיני גחון וצמיגים טובים), משהו כזה (https://www.facebook.com/groups/3260576510666881/posts/4976321522425696/) (כדוגמא, לא מכיר אותו). אתה יכול לקנות בסביבות 50K ומטה ובכסף שנשאר לעשות יישור קו יפה ולחסוך לדלק. אל תתפתה לדגם הטורבו XT, הוא פחות אמין ויותר שתיין.

האאוטבק אולי אפילו יותר טוב, אבל יכול להיות קצת מאתגר מבחינת חניה בקסבה של רמת גן. ל XV תא מטען קצת צפוף, והדגם של 1.6 חלש מדי. אם אתה בכל זאת מוכן לידני, אז דאסטר גם יהיה בחירה טובה מאד וחסכוני משמעותית בדלק.

GodsFather
13-03-22, 20:24
חסרון אחד לפורסטר מהשנתונים המדוברים - נדיר למצוא אחד שגם טופל באהבה וגם הק"מ שלו נמוך מ200 אלף. לגז יש חסרון נוסף והוא כניסה לחניונים מקורים/תת קרקע.

מסכים שזה רכב שיכול להתאים לו בול אם בנקודות הנ''ל יש מקום לפשרה

Sent from my HD1903 using Tapatalk

asafk
13-03-22, 21:03
מי שממליץ על אאוטבק למי שכתב מראש שהוא מעדיף רכב קצר כדי לתמרן בעיר - כנראה מעולם לא חיפש חניה עם רכב של 4.90 ברחובות הכרך.
גם פורסטר לא צעצוע.

אסף.

נמרוד
14-03-22, 11:06
ג'ימני זה האופציה מספר 1.
תבדוק לעומק. אם תפסול ג'ימני מסיבה כלשהי תעבור הלאה.

Guy Levin
17-03-22, 21:44
אני לא מתווכח חלילה,
אבל על מה מבוסס המשפט "יכולות שבילים טובות בהרבה מהטריוס"?
אותה מידת צמיגים, סרן חי לטריוס שאין בדאסטר, הטריוס שוקל 350 ק"ג פחות. שניהם ללא הילוך כוח.

האדם היחיד שאני מכיר שמחזיק בשניהם תמיד טוען שהטריוס עדיף בשטח.
אני לא חווה דיעה כי אין לי ניסיון עם הדאסטר, אבל מאוד סקרן לשמוע.

(כמובן שדאסטר חדש יותר וחסכוני יותר, אני מדבר נטו על היכולות.)

raanan
17-03-22, 23:04
אני לא מתווכח חלילה,
אבל על מה מבוסס המשפט "יכולות שבילים טובות בהרבה מהטריוס"?
אותה מידת צמיגים, סרן חי לטריוס שאין בדאסטר, הטריוס שוקל 350 ק"ג פחות. שניהם ללא הילוך כוח.

האדם היחיד שאני מכיר שמחזיק בשניהם תמיד טוען שהטריוס עדיף בשטח.
אני לא חווה דיעה כי אין לי ניסיון עם הדאסטר, אבל מאוד סקרן לשמוע.

(כמובן שדאסטר חדש יותר וחסכוני יותר, אני מדבר נטו על היכולות.)
הלך עליך !
תכף גיא יראה התגובה "ידלק ויצא" עליך ...

גיא
17-03-22, 23:19
הלך עליך !
תכף גיא יראה התגובה "ידלק ויצא" עליך ...

מעולם לא היה לי טריוס .. הוא תמיד היה נראה לי נורא צר.
אבל לדאסטר יש מערכת בקרת משיכה / אחיזה / משהו שלטריוס אין, האוטו יותר מודרני בכל מקרה .. ולטריוס יש מנוע אלומיניום של דייהו ..
לדאסטר יש נעילה ( שעכשיו אי אפשר יותר להביא לארץ ), לטריוס לדעתי רק לדגמים מסויימים יש נעילה לדיפ' המרכזי ..

מעבר לזה, אני לא יודע.

אני כן יודע שהדאסטר אלוף בחולות, למרות שפעם הצלחתי להתקע אי שם ליד עזוז .. אסור לעצור בעליה בחול ... מניח שכל רכב היה נתקע שם.

מקווה שלא אכזבתי אותך רענן :)

Dozer
19-03-22, 08:35
ברשותכם ממכובדיי, אנסה לתקוף את השאלה מכיוון אחר -

ידידי, אתה מטפס, אז בוא נדבר דוגרי
למצוק של גיתה אני חושב שאין גישה נוחה אלא אם כן אתה עם ג'יפ משופר באקסטרים, ואני חושב שתושבי המקום גם ביקשו מהמטפסים לא להגיע עם רכב עד המצוק.
לזנוח רוב הג'יפים שהוזכרו כאן יעשו עבודה טובה, אתה בעיקר צריך להיות מוגבה קצת ואז אתה בסדר
למחצבה בזכרון בתלות במצב הבוץ בחורף אבל רוב הרכבים שהוזכרו כאן יתאימו לך (תכף אציין מניסיוני הדל מה עשוי להתאים).

ספציפית לגבי טריוס, חפש בתת פורום reader's rides את השרשור של שחף, גם הוא מקהילת המטפסים.

לגבי בוץ, אישית לא הייתי ממליץ להיכנס לבוץ כרכב בודד. כמו שכתבו לעיל, יש הדרכות 4x4 שיכולות להעשיר לך את הידע, אחרי זה זה רק ניסיון ושיקול דעת.

ספציפית לגבי רכבים - מבחינת יכולות שטח ועבירות אין ספק שג'ימני ייתן לך מענה, אבל תהיה אמיתי לגבי כמות הציוד שאתה מתכוון להעמיס ליד הכלבה.

אישית במצב שלכם הייתי מסתכל על דגמי סובארו שהומלצו פה - פורסטר ו xv. מספיק מקום לכולם, נוח, המנוע נחשב יחסית אמין (לקחת לבדיקה במקום שמכיר את סוג הרכב).

גרנד ויטארה בשנתונים שנכנסים בתקציב גם ייתן לכם מענה מצוין, הבעיה היא שבשנתונים שנכנסים בתקציב הרבה מהם כבר לעוסים לגמרי.

בהצלחה, תהנו וטפסו חזק :-)

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

-->