PDA

צפייה בגרסה מלאה : אישור משרד התחבורה לייבוא בולגוינטים! מה עושים?

מידבר
14-03-22, 21:53
כמו שבכותרת,
ייבאתי חבילה עם 3 בולגויינטים מארהב.
תקועה כבר 3 שבועות במכס והיום הודיעו שעלי להמציא אישור משרד התחבורה לייבוא החלקים הנ"ל.
מישהו יודע מה עושים עם זה? למי פונים?
תודה מראש

guylehavi
14-03-22, 22:11
היי,

הבאת דרך חברת שילוח (פדקס, dhl) ?

עיכבו לי בושינגים, ובעקבות ההמלצה באחד השרשורים כאן פניתי לחברה, מילאתי טופס של משרד התחבורה (מצורף) והבהרתי שמדובר בפריטים מקטגוריה 87.08.8000 - רכיבי מיתלה, ולכן פטורים מבדיקות נוספות.

תוך שעות בודדות שוחררו מהמכס (ועדיין השחילו לי אגרה כלשהי..).

גיא137621

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

מידבר
03-04-22, 10:37
הבאתי באמצעות הדואר.
מעכבים כבר חודש וחצי בטענה שנציג משרד התחבורה צריך לאשר לייבא את זה.
הסברתי שמדובר בחלק מתלה, ציינתי את מספר הקטגוריה שפוטרת מבדיקה וצירפתי גם את ההצהרה ששלח גיא.
לא עוזר.
יש למישהו רעיון?

erezgur
03-04-22, 11:22
איך החלק סווג על ידי המשלח / המוכר?
מי חברת השילוח?

נשלח מהנייד

מידבר
03-04-22, 11:48
לא רשום איך הוא סווג מצד המוכר.
אין חברת שילוח. הועבר באמצעות דואר ארהב לדואר ישראל

ערן CJ
03-04-22, 15:04
עליך למלא נספח י"ב.
https://www.gov.il/BlobFolder/policy/import-policy/he/policy-import.pdf

מידבר
03-04-22, 16:07
מילאתי את הנספח הזה ושלחתי להם מזמן. לא זז הרוורס.

hadtomer
03-04-22, 16:26
כוס אומו. אני ממש מתחבר לתסכול - אני מצאתי את עצמי באותו מצב בדיוק לפני חודש. הזמנתי בולג'וינטים של סדנה וזה נתקע. המזל שלי היה שהחבילה אבדה - ואז אני פשוט התקשרתי לחברת השילוח (DHL) ופשוט הוצאתי עליהם את הכל (בלה בלה בלה כמה אני חשוב ומפחיד.....וווהאאאא). ואחרי כמה שעות החבילה שלי "נמצאה" והגיעה - לדעתי בלי לעבור את כל שרשרת החיול בגלל העיכוב.

עצתי לך היא להזמין חלקים אך ורק באמאזון או לסירוגין עם חברה שמתחייבת לך לשילוח עם חברה גדולה כדי שיהיה לך אבא ואמא. כמובן - לאחר מעשה כולנו גיבורים - אבל לדעתי על החבילה שלך אפשר לומר קדיש.

עוד עצה- אומרים שיש חברות כמו SHIPITO שבהן אתה ממלא את הפרטים אודות מה יש בחבילה וככה אתה תימנע בסבב הבא משברון הלב................אומרים......אומרים... ..אומרים......

.........

.........

......

ד ו ר ו ן
03-04-22, 16:59
מייל אישי למנכ״ל הדואר.
אמיתי, זה לא פיקציה.
הוא עונה ומטפל.

yoni_0000
03-04-22, 17:35
https://forms.gov.il/globaldata/getsequence/getHtmlForm.aspx?formtype=PartsImport@mo t.gov.il

למלא כמה שיותר פרטים ולהגיש.. חשוב לצרף רישיון רכב, חשבונית רכישה, ת.ז ואת כל שאר המסמכים שכבר הגשת. תציין שזה כבר נעצר ושזה דחוף על מנת לא לצבור עלויות.. בהצלחה. פעם הבאה רק דרך אמאזון.

מידבר
03-04-22, 22:40
תודה חברים.
תומר, יודעים בדיוק היכן החבילה. רק צריכים שהגינגי ממשרד התחבורה יבוא ויאשר שאכן אפשר לשחרר אותה למכס כדי שקבעו כמה עלי לשלם. הגינגי חודש וחצי לא בא...

דורון, מה המייל של מנכ"ל הדואר?

יוני, תודה על הקישור.

אנסה ואעדכן.

ד ו ר ו ן
04-04-22, 00:28
[email protected]

המייל פורסם כאן בגיפולוג בדיוק בשביל דברים בסגנון הזה.

נדב42
04-04-22, 03:29
יש כרגע עיכובים משמעותיים בבדיקות של משרד התחבורה, זה לא קשור לחברת השילוח, כנראה שכולם תקועים. לי יש חבילה עם פדקס שגם מחכה כבר הרבה זמן, וזה העדכון שקיבלתי מפדקס.

מוטי ג.
04-04-22, 08:19
זה קשור?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220404/e52dbb0e1c8531497996c0f6d4525325.jpg

נדב42
04-04-22, 09:59
נראה שכן. בטלפון פדקס גם אמרו לי משהו על מחלה ...

assafy
04-04-22, 17:35
המפקח שבר רגל: הסיבה המוזרה שבגללה חבילות חלקי חילוף לרכב תקועות בנתב"ג
https://www.ynet.co.il/economy/article/hybxcio7c?utm_source=ynet.app.android&utm_medium=social&utm_campaign=general_share&utm_term=hybxcio7c&utm_content=Header

hadtomer
04-04-22, 18:20
לחצתי היכן שיכולתי

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/r1qfgtuqq

משרד התחבורה מבטיח לגייס אנשים וכל זה - אבל בואו נאמר שעד יום העצמאות לא היתי בונה על חלקים

מוטי ג.
04-04-22, 18:40
איזה מזל שעדיין לא הזמנתי נעילה

גיא
04-04-22, 18:42
אז הנה ההסבר ... מדינה הזוייה.

https://www.ynet.co.il/economy/article/hybxcio7c?utm_source=ynet.app.android&utm_medium=social&utm_campaign=whatsapp&utm_term=hybxcio7c&utm_content=Header

Sent from my DN2103 using Tapatalk

ישי
04-04-22, 19:19
אז הנה ההסבר ... מדינה הזוייה.

https://www.ynet.co.il/economy/article/hybxcio7c?utm_source=ynet.app.android&utm_medium=social&utm_campaign=whatsapp&utm_term=hybxcio7c&utm_content=Header

Sent from my DN2103 using Tapatalkמפגרים. באמת שאין משהו אחר להגיד על זה.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

erezgur
04-04-22, 19:23
חברים יקרים,

מבקש להפנות את תשומת ליבם של החברים עם החלקים התקועים - רוב החבילות תקועות בגלל סיווג כללי של החבילות, שהוא נבזי ויגרור גם חיוב בדמי אחסנה כלפי הלקוחות.

ההמלצה הינה עבור כל המסובכים שאין על חלקים מגבלת חוקיות יבוא, להתריע בפני חברות השילוח שכל עלויות האחסנה שיגרמו בשל מחדליהם יחולו עליהם ושיסווגו את המשלוח כנדרש ולא "כללי" וישחררו אותו לאלתר על פי צו היבוא האישי.

לתשומת ליבם של החברים-

בולג׳וינט באופן רשמי דורש אישור מעבדה אם מסווגים נכון.
כך גם חיישני לחץ אוויר לגלגלים

erezgur
04-04-22, 20:20
הערה נוספת
במכס ישנה גברת בשם רקפת, היא מכירה את הטענה שבגלל סיווג לא נכון של פריטים ביבוא אישי נגרם נזק כספי לצרכנים.
כעת, בשל העיכוב בבדיקת הפריטים, הנזק לכיסם של מי שמייבא לבד פריטים רק יגדל בשל תשלומי אחסנה מיותרת.
כדאי לפנות אליה אם אתם מחפשים מהמצב ולבקש את התערבותה
[email protected]

נשלח מהנייד

נדב42
04-04-22, 20:27
ומה לגבי חלקי חילוף מקוריים ?

מידבר
04-04-22, 22:36
מטורף, אין מילים.

איציק - 4X6ZH
05-04-22, 09:55
אוסף של פקידונים
חבורה של מנהלים יותר בכירים
בגיבוי וניהול של מחלקה משפטית
ומעל נכל כמה חזירים ( בעלי ענין ) שדואגים לשמור אחד על התחת של השני

ולזה קוראים דמוקרטיה חזירית

שנים ....עשרות שנים שזה המצב ובחסות המחשבים העסק כבר מזמן יצא משליטה

אתם בוכים על בול גוינט
תראו מה הולך מחוץ לנמלים ( כמה עשרות אוניות ממתינות )

רק חסר הניצוץ הגפרורים זמינים

איציק

danob
05-04-22, 10:46
למקרה שתהית למה זה תקוע...
https://www.ynet.co.il/economy/article/hybxcio7c

ולזקנים שביננו "לוגסי שבר את הרגל, ירושלים לוקחת"

ליאור

גיא
05-04-22, 10:49
8 הודעות אחורה .. 16 שעות אחורה ..

קטע..

Sent from my DN2103 using Tapatalk

erezgur
05-04-22, 12:21
8 הודעות אחורה .. 16 שעות אחורה ..

קטע..

Sent from my DN2103 using Tapatalkוגם שתי הודעות מעל שלך
וגם הודעה אחת מעליה....

קטע...

נשלח מהנייד

גיא
05-04-22, 12:23
וגם שתי הודעות מעל שלך
וגם הודעה אחת מעליה....

קטע...

נשלח מהנייד

לגמרי :)

אני מעריך שזה לא האחרון גם

ערן CJ
05-04-22, 14:12
הבקר חזר לעבודה?

הזמנתי מאמזון סט פנסים ראשיים חדשים של RAM.
ביום ה' האחרון נשלח אלי מייל מ UPS וביקשו שאמלא עבורם את נספח י"ב.
ביום ו' מילאתי את המסמך ושלחתי.
ביום א' קיבלתי הודעה מ UPS שהם מטפלים בשחרור מהמכס.
היום, יום ג' כעבור פחות משלושה ימי עסקים, קיבלתי הודעה שהפנסים שוחררו מהמכס ויגיעו לביתי מחר.

האם ל UPS יש מסלול מהיר או שהבקר חזר לעבודה?

ערן CJ

מידבר
06-04-22, 11:08
הערה נוספת
במכס ישנה גברת בשם רקפת, היא מכירה את הטענה שבגלל סיווג לא נכון של פריטים ביבוא אישי נגרם נזק כספי לצרכנים.
כעת, בשל העיכוב בבדיקת הפריטים, הנזק לכיסם של מי שמייבא לבד פריטים רק יגדל בשל תשלומי אחסנה מיותרת.
כדאי לפנות אליה אם אתם מחפשים מהמצב ולבקש את התערבותה
[email protected]

נשלח מהנייד

קיבלתי תשובה מרקפת כי החלקים חייבים באישור מעבדת רכב.
איך אני מפנה אותם לבדיקה של מעבדה כזו?

מידבר
06-04-22, 12:16
במילים אחרות, יש המלצה על מעבדת רכב כלשהי?

yoni_0000
06-04-22, 12:45
במילים אחרות הלכה החבילה.

דרור ברלי
07-04-22, 18:18
מפקח אחד פרש לגמלאות....
המפקח שהחליף אותו שבר רגל...
האוניות תקועות מחוץ לנמל כי ההסתדרות משחקת בכיפופי ידיים....

להכל יש כתובת אחת - משרד התחבורע יימח שמו וזכרו. אויב הציבור מס' 1.

תנסו לפנות לשרה.... פחחח. מצאנו מי שיעזור לנו. כל המחדלים במשרדה לא מעניינים אותה בכלל.

רגע, רעיון: תקפידו על כתיבה בלשון נקבה, אולי זה הסיכוי היחיד שאם תנוח עליה הרוח, בין הריבים של בנות-נגד-בנים שהיא כל כך אוהבת + התהפוכות הפוליטיות והבלגן בממשלה, אולי, אולי היא תואיל להתייחס.

נדב42
07-04-22, 18:41
מפה לשם החבילה אצלי, עם מיסי עננים אבל בלי דמי אחסון (כלומר יש שורה של דמי אחסון בחשבונית, גבו ממני אגורה אחת. נו שויין)

נראה שפתחו את החבילה הגדולה ופשפשו בה לפחות 3 שניות. לא פתחו את הקופסאות של פנסי החזית החדשים לויטארה ...

מידבר
08-04-22, 22:32
עדכון, חזרו אלי מהמכס ודרשו אישור מעבדת רכב. יצרתי קשר עם מעבדה. ביקשו הניירות וכן אישור iso 9001 של היצרנים (moog וכן mevotech)
לגבי moog מצאתי ברשת אישור מ2015. לגבי mevotech לא מצאתי.
יצרתי קשר עם mevotech. לא מספקים שום דבר. הפנו אותי למוכר , rockauto, להמשך טיפול. Rockauto לא זמינים.
בעסה

hadtomer
09-04-22, 17:16
לגבי moog מצאתי ברשת אישור מ2015. לגבי mevotech לא מצאתי.

בעסה

לגבי MEVOTECH אין אישור וזה לא אובדן גדול. היו לי כמה חלקים שלהם במקום MOOG וזה החזיק חודשים ספורים. לגבי האישור- פתח אותו וקרא היטב, חפש את הלוגו המוכר הכחול צהוב של MOOG- אם אינך מוצא אותו אלא לוגו עם אדום...קרא היטב. אתה מחזיק את האישור של מוג ארוספייס, חברה שמייצרת אנא עארף....ארוספייסים.

https://en.wikipedia.org/wiki/Moog_Inc.

אני לא אומר חלילה שמי שיקבל את האישור לתקן שלהם הוא אידיוט שמאשר לך בעצם שיש תקן ISO להליקופטר, אבל.... כן.

מידבר
09-04-22, 19:09
Mevotech לא איכותיים? זה מעניין. יש עוד מישהו עם ניסיון לא טוב אתם?

מידבר
01-06-22, 22:34
סוף מעשה:
ל mevotech אין iso ולכן לא יכולים להכנס לארץ. אבל למרבה המזל, הדואר איבדו את החבילה ובית העסק בחו"ל ממנו קניתי את הפריטים, החזיר את הכסף כולל עלות השילוח. להתנהלות הכאוטית הזו של הדואר צריך להוסיף את חוסר היעילות המשווע של שירות הלקוחות שלהם.

פריטים אחרים שרכשתי (אותה קטגוריה, חלקי מתלה) שולחו עם DHL. הגיעו במהירות לארץ ותמורת עוד כמה שקלים DHL גם שחררו אותם מהמכס. קיבלתי את החבילה לבית תוך שבועיים מרגע ההזמנה.

מסקנה - לא לעבוד עם דואר ישראל. רק עם חברות שילוח מוכרות.

תהיו חזקים

-->