צפייה בגרסה מלאה : עוד אירוע הזוי מבית היוצר של פקחי רט"ג
אחיין שלי בשנת שירות של חוגי הסיירות בקק"ל.
לקח את החניכים מאביאל לטיול בחורשן.
אחד מכלבי העדרים הצטרף אליהם ובשלב מסויים תפס (צד) צבי.
כמובן שהילדים קפצו והפרידו.
המדריך התקשר לפקח, ע"מ שיגיע ויטפל בצבי הפצוע.
עד שזה הגיע, הצבי ברח.
המדריך ביקש לנצל את ההזדמנות וביקש מהפקח שיספר קצת לחניכים על אוכלסיות החיות באזור.
במקום זאת הפקח פתח בנאום של תוכחה וגער בילדים ובמדריך על כך שהולכים שלא במסלול מסומן ומייד גם רשם דוח ע"ס 750 ש"ח למדריך.
הגולם קם על יוצרו...
אחיין שלי בשנת שירות של חוגי הסיירות בקק"ל.
לקח את החניכים מאביאל לטיול בחורשן.
אחד מכלבי העדרים הצטרף אליהם ובשלב מסויים תפס (צד) צבי.
כמובן שהילדים קפצו והפרידו.
המדריך התקשר לפקח, ע"מ שיגיע ויטפל בצבי הפצוע.
עד שזה הגיע, הצבי ברח.
המדריך ביקש לנצל את ההזדמנות וביקש מהפקח שיספר קצת לחניכים על אוכלסיות החיות באזור.
במקום זאת הפקח פתח בנאום של תוכחה וגער בילדים ובמדריך על כך שהולכים שלא במסלול מסומן ומייד גם רשם דוח ע"ס 750 ש"ח למדריך.
הגולם קם על יוצרו...
היה צריך להגיד שהם באימון של הצבא, להם מותר "לטייל" בכל חורשן (ועכשיו הצבא גם הגיש בקשה לשטח אש פעיל בשטח השמורה
https://www.haaretz.co.il/nature/1.10654071).
הזוי, פשוט הזוי......הייתי בודק את הסיפור עם עורך דין.
יש שם שטחי אש, ויש שם מרעה, בכל השטחים האלו (הרוב) איזה משמעות יש להליכה על שביל מסומן???
לא יודע איפה הם הלכו, בהחלט הרבה מהשטחים שם שטחי אימונים שאין בהם שום משמעות לירידה רגלית מהשביל.
בדיוק אותו סוג פקח בסיטואציה דומה (רק בלי צבי פצוע) בגיל של אותם ילדים גרם לי לרתיעה מאוד לא בריאה מהגוף שנקרא רט"ג.
מודה שעם השנים אני מכיר אישית יותר ויותר פקחים ורובם לא כאלו, אבל מספיק אחד כדי לחרב המון.
אם הסיפור מדויק הייתי פונה לרשות בבקשה לבטל, ואם לא אז לתקשורת. על הנייר יש לו את הזכות לתת על זה דו"ח, ממה שאני שומע מפקחים שונים זה ממש לא המדיניות.
אומי,
יש את החוק היבש (בשמורה הולכים רק בשבילים, ולפקח מותר לתת קנסות), ויש נסיבות והגיון.
בהרבה מקומות בארץ, הרשות מאשרת לגדל בקר.
במקרה כזה, כל האמירה של הליכה על שבילים בלבד, פשוט לא רלוונטית.
לא רק בגלל הבקר, אלא גם בגלל הרועים עצמם.
כנ"ל במקרה של שטחי אש, שהצבא נוסע איפה שבא לו....
ולכן,
פניה לרשות כן, אפשר לנסות. אבל אם לא הולך, במקרה כזה, בהחלט הייתי מאתגר אותם בתקשורת ובבית משפט.
דרך אגב,
באווירה של היום, לדעתי הדרך היעילה ביותר, להפעיל את התיקשורת, פניה של "תחקירן" והרבה דברים נפתרים.
הייתי מנסה תוכנית כמו "מה בוער" של גלי צה"ל, הם אלופים בלפרק אבסורדים כאלו.
עדין לא הסתיים אבל עדין הזוי..
מסתבר שהבן של אחראי המדריכים, הוא החבר של הבת של אחראי הפקחים (יש מצב שאני לא מדייק ב 100%).
כך שכנראה האירוע יסתיים ללא דו"ח אבל עם נזק לערכי אהבת ושמירת הטבע של החניכים
אומי,
יש את החוק היבש (בשמורה הולכים רק בשבילים, ולפקח מותר לתת קנסות), ויש נסיבות והגיון.
בהרבה מקומות בארץ, הרשות מאשרת לגדל בקר.
במקרה כזה, כל האמירה של הליכה על שבילים בלבד, פשוט לא רלוונטית.
לא רק בגלל הבקר, אלא גם בגלל הרועים עצמם.
כנ"ל במקרה של שטחי אש, שהצבא נוסע איפה שבא לו....
ולכן,
פניה לרשות כן, אפשר לנסות. אבל אם לא הולך, במקרה כזה, בהחלט הייתי מאתגר אותם בתקשורת ובבית משפט.
דרך אגב,
באווירה של היום, לדעתי הדרך היעילה ביותר, להפעיל את התיקשורת, פניה של "תחקירן" והרבה דברים נפתרים.
הייתי מנסה תוכנית כמו "מה בוער" של גלי צה"ל, הם אלופים בלפרק אבסורדים כאלו.
זה פחות או יותר מה שכתבתי.
עדין לא הסתיים אבל עדין הזוי..
מסתבר שהבן של אחראי המדריכים, הוא החבר של הבת של אחראי הפקחים (יש מצב שאני לא מדייק ב 100%).
כך שכנראה האירוע יסתיים ללא דו"ח אבל עם נזק לערכי אהבת ושמירת הטבע של החניכים
שזה עוד יותר גרוע בעיני. "מישהו שמכיר מישהו" הוא אחת הרעות החולות של המדינה הזאת.
האם אתה יודע את שם הפקח?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
בדיוק חשבתי על זה...
מנסה לבדוק
עניין השבילים הזוי.
אבל אם אני לא טועה אסור לשחרר כלב בשמורה וזו דוגמא טובה למה.
אני אוהב כלבים מושבע ולא הייתי משחרר כלב שיכול לצוד ולפצוע חיית בר אלא רק כלב שבשליטה מוחלטת שלי גם כשהוא לא מובל עם רצועה.
לכן למרות שהפקח התמקד באבסרוד של עניין השבילים לא הייתי מרעיש עולמות במקרה הזה כדי לא להעיר את המתים בעניין הכלב המשוחרר שפצע צבי.
דווקא זו דוגמא לאכיפה בררנית או לכל הפחות עצלית.
הרבה יותר קל לתת דו"ח למי שעומד מולך מאשר לאתר בעלים של כלב.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
עניין השבילים הזוי.
אבל אם אני לא טועה אסור לשחרר כלב בשמורה וזו דוגמא טובה למה.
אני אוהב כלבים מושבע ולא הייתי משחרר כלב שיכול לצוד ולפצוע חיית בר אלא רק כלב שבשליטה מוחלטת שלי גם כשהוא לא מובל עם רצועה.
לכן למרות שהפקח התמקד באבסרוד של עניין השבילים לא הייתי מרעיש עולמות במקרה הזה כדי לא להעיר את המתים בעניין הכלב המשוחרר שפצע צבי.
להבנתי זה לא כלב שלהם, אלא של אחד העדרים הרועים בשטח (או סתם כלב משוטט) שהצטרף אליהם.
לי לא היה ברור מניסוח ההודעה הפותחת שזה כלב משוטט.
בכל אופן בעלי הכלבים תהיו מודעים לאיסור לשחרר כלב בשמורה ותהיו מודעים לאחריות שלכם למעשי הכלב שלכם
כלב שבשליטה מוחלטת שלי גם כשהוא לא מובל עם רצועה.
אין דבר כזה.
ולכן לא משחררים כלב בשטח פתוח, לא בשטח מיושב, ולמעשה - לא בשום מקום שהוא לא החצר הפרטית שלך או מקום ייעודי לשחרור כלבים.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
וכאן מגיעה המחשבה שלהחזיק כלב בתנאים מודרנים זאת התעללות.
אני רוצה לציין שבעבר - כשאני הדרכתי בחוגי הסיירות בגלגוליהם השונים - כל הרעיון היה שאנחנו לא הולכים בשבילים מסומנים. בהגדרה.
ככה לומדים לנווט ולא רק לעקוב אחרי סימנים.
גם רשות שמורות הטבע גילו הבנה לעניין מעצם ההבנה שחוגי סיירות לא משאירים תוואי לוואי מצד אחד, וגם מסתובבים בשטח במקומות שהפקחים לא- ועוזרים להם בעקיפין.
יתרה מזאת, גם כשהתנדבנו בסימון שבילים היו מקומות שהחליטו שאת השביל הזה מסמנים כדי שיהיה נוח לכולם ואת השביל ההוא לא מסמנים כדי שיהיה למיטיבי לכת. כלומר עצם ההחלטה לא לסמן שביל מסויים היתה כדי שיהיה אפשר לטייל גם ללא סימון.
אני יודע שכל זה השתנה. ובעיני זה חבל. כי בעידן הזה של צפיפות ועומס בכל מקום - מיזמים ותיקים כמו חוגי הסיירות משמרים את ערכי ידיעת הארץ ויוצרים נוער שיודע להיות עצמאי בשטח, חלק מהטבע ולא לקוחות של הרשות. מצד שני... אולי לרשות נוח שכולם יהיו לקוחות. עצמאות עלולה להביא לחוסר שליטה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יש לי שני בנים בחוגי סיירות ואחד מדריך. אני חשבתי שאני מבין שלחוגי סיירות יש יחס מיוחד כעין "שמורת טבע" ייחודית של אנשים ומסגרת, והם מטיילים גם לא בשבילים.
נכון שכיום עם תרבות החוסר אחריות ועודף תביעות זה הופך לאירוע מאתגר הרבה יותר ולאין שיעור לעומת לפני עשור ויותר.
עצוב שכך מתנהל הפקח.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.