צפייה בגרסה מלאה : תשלום אגרות רישוי לרכב שעמד מס' שנים
david dodka
17-03-22, 19:48
שלום,
מתנצל אם זו שאלה שנשאלה כבר, לא מצאתי תשובה חד משמעית והחוקים במדינה משתנים תדירות...
יש רכב משנת ייצור 88, שהחל מ2017 עמד ללא טסט, ללא הקפאת הרשיון וללא הסדרתו כאספנות ב2018.
במידה ואני רוצה לבצע רישוי (והסדרתו כאספנות) - האם עליי לשלם את כל הטסטים החל מ2017?
או שמא יש משמעות לגיל 30 של הרכב (ואצטרך לשלם רק אגרות מ2018 נגיד)? או שבגלל שלא הוסדר כאספנות עליי לשלם הכל מ2017 עד 2022?
בקיצור - האם יש דרך להמנע מתשלום אגרות מופרז?
תודה מראש
david dodka
17-03-22, 20:02
עריכה : שכחתי להוסיף שבאתר משרד הרישוי יש שתי הנחיות שנשמעות סותרות -
"על מנת לבצע רישום לרכב אספנות ברישיון הרכב, על בעל הרכב לפנות למשרד הרישוי, ולהציג תעודת זהות ורישיון רכב תקף"
וכמה שורות מתחת :
"רכב אספנות פטור מתשלום אגרה עבור התקופה בה רישיון הרכב לא היה תקף. פטור זה חל גם ללא הפקדת הרישיון, וגם עבור התקופה בה היה הרכב מבוטל לפי תקנות משרד התחבורה."
מה שאני מציע לך לעשות זה פשוט לגשת למשרד הרישוי ולהפוך את הרכב לאספנות.
יכול להיות שתצטרך להתווכח קצת אז תכין את הציטוט שהבאת.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Yaron.nahum
17-03-22, 23:26
עד לפני כשנתיים וחצי (אם אני לא טועה)
רכב שהגיע לגיל אספנות , היית נגש למשרד התחבורה
משנה את הסטאטוס שלו לאספנות , כל החובות היו נמחקים , והיית משלם את האגרה הנוכחית וזהו
לפני כשנתיים וחצי , משרד התחבורה התעורר והחליט שהתקנה אומרת שצריך אגרה משולמת בשביל לשנות סטאטוס או שרשיון הרכב יהיה מוקפא
קמה צעקה בקרב קהילת אספני הרכב , והצליחו לקבל דחיה עד סוף אותה שנה (נדמה לי עד סוף 2019 ) להקפיא רשיונות ללא תשלום אגרה
מאז יש צורך לשלם לפני המעבר
אבל ,
רכב מיושן שלא משלם אגרה שנתיים נכנס להקפאה (נקרא תקנות תעבורה ) ועל מנת להחזיר אותו לכביש הוא נדרש לבדיקת מעבדה בנוסף למבחן השנתי (טסט)
רכב שעובר למצב כזה מפסיק לצבור אגרות
כלומר אתה אמור לשלם 2 אגרות , להעביר למצב אספנות ואז תקבל פטור מבדיקת מעבדה ,( שהיא בעצם טסט קפדני יותר שבודק עוד מספר דברים ועולה בסביבות 1000 שח אם אני לא טועה)
וכמובן לשלם את האגרה הנוכחית
אם הפקידה במשרד התחבורה תרצה שתשלם יותר או לחלופין לא תסיר לך את הדרישה לבדיקת מעבדה שרשומה ברישיון
תתעקש ומקסימום תבקש משהו בכיר יותר שמכיר את התקנות
- - - Updated - - -
עריכה : שכחתי להוסיף שבאתר משרד הרישוי יש שתי הנחיות שנשמעות סותרות -
"על מנת לבצע רישום לרכב אספנות ברישיון הרכב, על בעל הרכב לפנות למשרד הרישוי, ולהציג תעודת זהות ורישיון רכב תקף"
וכמה שורות מתחת :
"רכב אספנות פטור מתשלום אגרה עבור התקופה בה רישיון הרכב לא היה תקף. פטור זה חל גם ללא הפקדת הרישיון, וגם עבור התקופה בה היה הרכב מבוטל לפי תקנות משרד התחבורה."
על סמך החלק התחתון כאמור בעבר היו משנים סטאטוס והחובות היו נמחקים
כאמור הוסיפו את החלק העליון ,
הפטור חל על רכב שכבר מוגדר כרכב אספנות ולא על רכב שצריך לשנות את הסטאטוס לאספנות
david dodka
18-03-22, 08:59
תודה רבה על התגובות
אני יודע שיש מי שלא שילמו ויש מי ששילם שתי אגרות לאחר השינוי.
תיגש ותנסה....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
נניח ואכן צריך לשלם את שתי האגרות בטרם הפיכת הרכב לאספנות, ניתן לשלם באשראי במקום אצל הפקידה במשרד הרישוי?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.