צפייה בגרסה מלאה : המלצה לסיבוב בדרום של לילה + יום טיול
היי חברים,
מתכננים לצאת בסוף השבוע פאג'רו קצר ושני ג'ימני מוגבהים וממגונים אך לא נעולים.
עקב אילוצי לו"ז - נצא מהמרכז בשעות הצהריים של שישי משמע נגיע לשטח אחה"צ ולכן רוצים להגיע לשטח, לבצע נסיעה קצרה לחניון לילה נעים ולצאת מוקדם בבוקר למסלול של 8 שעות.
כרגע חשבנו להתחיל בחניון גב חולית (מומלץ? לא היינו) ומשם לעשות את נקרות, דקלים ולצאת דרומית למצפה רמון. ראיתי שצחי בירר על מצב הציר והמדרגות אבל לא הגיע אליהן בסופו של דבר. למישהו יש אור לשפוך? עביר לג'ימני לא נעול?
אופציה נוספת היא מגב חולית לנסוע במסלול כמעט מעגלי לקצרה, פשוט מרגיש שלא יהיה אתגר או עניין מיוחד במסלול עצמו, אני טועה?
לבסוף אופציה אחרונה שחשבנו עליה היא מערב המכתש (על אף שבטח יהיה קר משמעותית לישון שם), משהו שיתחיל בלילה בהר עידו וימשיך ביום שלמחרת... נראה כי כל הצירים בעמוד ענן באזור די משעממים מבחינת עבירות למעט מעלה רמון. למישהו יש המלצות למסלול באזור זה?
תודה רבה!
גב חולית - נקרות - דקלים למצפה רמון ל-3 רכבים עם נהגים מנוסים זה לדעתי הרבה פחות מ-8 שעות... אלא אם כן מתוכננת הפסקת צהריים בשרית בבישול איטי וקצת שנ"צ אחריה ... לא הייתי בחודשים האחרונים במדרגת נקרות אז לא יודע להעיד לגבי מצבה כיום.
נקרות קצרה וחזרה לערבה - כנראה גם תסיימו בפחות מ-8 שעות.
שני המסלולים יפים וקלאסיים, במיוחד אם לא עשיתם אותם בעבר.
לגבי החלק המערבי של כביש 40, אפשר לשקול את נחל ערוד, במיוחד אם לא עשיתם אותו עדיין - הייתי מתחיל מהמפגש הם פארן (מול המשאבות, על כביש 40) ועושה את כל המסלול עד למעלה ערוד והיציאה אל מול בורות לוץ - מסלול זה כולל קטעים טכניים איטיים, נופים יפים וגם כמה בונוסים - אפשרות לראות את תחילת פריחת הריבסים לקראת מעלה ערוד (שאולי יהיה לכם מזל כבר לראות), ופריחה לא שגרתית באזור בורות לוץ, רגע לפני החזרה הבייתה.
בשמונה שעות הייתי ממשיך מדקלים למעלה נח, בקעת אבו טריפה, שלוחת צלעון צפונה ויוצא בשדה בוקר.
לא יודע מה מצב המדרגה בנקרות.
גב חולית - נקרות - דקלים למצפה רמון ל-3 רכבים עם נהגים מנוסים זה לדעתי הרבה פחות מ-8 שעות... אלא אם כן מתוכננת הפסקת צהריים בשרית בבישול איטי וקצת שנ"צ אחריה ... לא הייתי בחודשים האחרונים במדרגת נקרות אז לא יודע להעיד לגבי מצבה כיום.
נקרות קצרה וחזרה לערבה - כנראה גם תסיימו בפחות מ-8 שעות.
שני המסלולים יפים וקלאסיים, במיוחד אם לא עשיתם אותם בעבר.
לגבי החלק המערבי של כביש 40, אפשר לשקול את נחל ערוד, במיוחד אם לא עשיתם אותו עדיין - הייתי מתחיל מהמפגש הם פארן (מול המשאבות, על כביש 40) ועושה את כל המסלול עד למעלה ערוד והיציאה אל מול בורות לוץ - מסלול זה כולל קטעים טכניים איטיים, נופים יפים וגם כמה בונוסים - אפשרות לראות את תחילת פריחת הריבסים לקראת מעלה ערוד (שאולי יהיה לכם מזל כבר לראות), ופריחה לא שגרתית באזור בורות לוץ, רגע לפני החזרה הבייתה.
תודה רבה ארז,
האם מסלול נקרות קצרה וחזרה לעברה טומן בחובו אתגרים כלשהם? (מסלולים קלילים אני שומר לטיולי בדד)
לגבי ערוד - יש חשיבות לכיוון? אולי לישון בהר עידו ואז להמשיך דרומה על ערוד יכול לעבוד לנו (למרות שגם זה נראה לי מסלול קצר מ8 שעות)
מיכה - האם אתה מדבר על נסיעה צפונה ממעלה נוח למעלה חווה?
לא נשמע לך מופרך ל8 שעות להתחיל בערבה ולסיים בשדה בוקר?
תודה רבה ארז,
האם מסלול נקרות קצרה וחזרה לעברה טומן בחובו אתגרים כלשהם? (מסלולים קלילים אני שומר לטיולי בדד)
לגבי ערוד - יש חשיבות לכיוון? אולי לישון בהר עידו ואז להמשיך דרומה על ערוד יכול לעבוד לנו (למרות שגם זה נראה לי מסלול קצר מ8 שעות)
מיכה - האם אתה מדבר על נסיעה צפונה ממעלה נוח למעלה חווה?
לא נשמע לך מופרך ל8 שעות להתחיל בערבה ולסיים בשדה בוקר?
נקרות קצרה - אתה יורד במעלה קצרה (העליה למיצד במסלול שלך היא לא אתגרית) אז לא זוכר אתגרים מיוחדים.
ערוד ניתן גם לעשות הפוך, יש לפחות קטע אחד שהאתגר העלייה הוא משמעותי יותר אבל זה לא העיקר במסלול הזה. אם תסיימו מוקדם תוכלו לשלב הליכה רגלית בקניון עדה, או סיבוב חביב בתוך המכתש המדלב את גיא זוחלים והר גוונים למשל (אם אתם הופכים את הכיוון) או סיור פריחה בבורות לוץ (אם נשארים בכיוון הראשון)
ההצעה של מיכה נדמעת לי כמו ראלי לחוץ מאד בזמן. אבל תוכלו לאחר מעלה נח לצאת למצפה רמון או דרך נחל חווה לכביש 40. למשל.
נשלח מהנייד
8 שעות זה ברוטו.
זה הזמן שמתאים לערוד מעידו לערבה, עם ספייר הפסקה, קפה ועיכובים סטנדרטיים של טיול במסלול שמראש איטי יחסית.
אם באים מצפון, ונוצרת מגבלת זמן, יש לכם תחנת יציאה בחיבור ציה-ערוד, במסלול קל לכביש 40.
המסלול שמיכה הציע הוא ראלי מעצם המרחק והתוואי עוד לפני בלתמ כמו מדרגת הנקרות/דקלים שבקלות אפשר לשרוף שם הרבה זמן על משהו מינורי או קבוצה שהגיעה לפניכם ותקועה במעבר.
תודה לכם,
מתוך רצון לעשות שילוב ולייצר מסלול מדברי יפה ונעים עם מעט אתגרים פה ושם לגיוון, עלה הרעיון הבא:
להגיע לעין יהב בסביבות 15:30 (יציאה ב12:30 מתל אביב עם ג'ימני)
להכנס בנקרות עד לגב חולית או לחניון במצד נקרות ולהתמקם שם ללילה (כמה שנספיק להתקדם לפני החושך. ריאלי להגיע בשעה וחצי מעין יהב למצד נקרות?)
בשבת בבוקר לצאת לדרך בסביבות 7:00 על נקרות ומשם להמשיך בנחל בחדב עד לכביש 40. לרדת דרומה על הכביש ולהכנס מערבה על השחור לנחל ערוד במגמת צפונה - קפה של סיום במפער ערוד ולכביש (במטרה להגיע לכביש בסביבות 15:30-16:00)
אנחנו מטיילים בקצב יחסית מהיר, עושים הפסקה קצרה כל שעתיים ולא אוכלים בשר (אז גם הפסקת הצהריים היא לא מאוד ארוכה:) )
האם המסלול נשמע הגיוני ואפשרי מבחינת זמנים?
תודה:)!
בלילה שבין יום חמישי לשישי הקרוב עוברים לשעון קיץ אז יש לך אור עד 7.
לשאלתך, נשמע לי אפשרי בהחלט אם אין בלת"מים ולא מבזבזים זמן.
אתה קצת מאתגר את עצמך מבחינת הקצב (הזמנים) ולטעמי אין מרווח זמנים לבלת"מ.
לא מכיר את קצב ההתקדמות שלכם, אז סומך על מה שכתבת ובמקרה כזה זה כנראה בר ביצוע (לכל היותר תצאו קצת יותר מאוחר לכביש ליד בורות לוץ.
עוד נקודה למחשבה - אם המסלול העיקרי הוא נחל ערוד וביום הראשון יש לכם רק כשעתיים לטיול, ייתכן והאילוץ של להיכנס מיהב ולעשות חלק מנקרות מיותר. אפשר למצוא מסלולים אלטרנטיביים בדרך לתחילת המסלול של ערוד (ליום השני).
בנחל ערוד שווה לעצור ליד ההמבר ולקרוא / להקריא קצת על ההיסטוריה הרלוונטית. כנ"ל גם ליד סלע פלמ"ח-טוביה.
למען המחפשים הבאים:
התחלנו בעין יהב בשעה 16:00 ונסענו בנחל נקרות עד לגב חולית, נסיעה של שעה ורבע בערך.
גב חולית היה נראה מעט עמוס (מישהו יודע מה הסיפור של הבחור שהקים שם מאהל?)
אז המשכנו למצד נקרות, בערך עוד 40 דקות נסיעה. החניון היה לרשותנו אבל היה מאוד, מאוד מלוכלך.
עקב לילה חסר שינה עבור חלק מהמשתתפים הוחלט לקצר את הטיול ביום השני.
בשעה 8:00 בבוקר המשכנו בנחל נקרות עד למדרגות, מתוך מחשבה שזה מספיק מוקדם כדי לחזור אחורה ולנסוע על חדב עד לכביש.
אחרי כ40 דקות נסיעה הגענו למדרגות. המדרגה הראשונה גבוהה אבל עבודות מע"צ שהשאירו לפנינו עזרו לנו מאוד, כנ"ל המדרגה השנייה.
פג'רו קצר ושני ג'ימנים לא נעולים עלו כולם את כל המדרגות בנסיון הראשון. נראה לי מורכב יותר לעשות את זה עם רכב ארוך.
המשכנו לטיול רגוע בנחל ארדון, בראנץ' ארוך והביתה. אחלה טיול, מזג אוויר מושלם ומעט מטיילים בשטח.
מצ"ב תמונת המדרגה 137700
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.