התחברות

צפייה בגרסה מלאה : סדקים בצמיגי bf km3

לביא
25-03-22, 14:37
הי
הצמיגים במידה 33/10.5/15.
בני שלוש וחצי ובערך 20000 קילומטר.
לא עובדים קשה. לרוב, לא מוריד אויר. כשכן, סביב 20 psi.
בצמיג האחורי הימני הופיעו סדקים.
גם באחורי השמאלי יש אבל במידה פחותה. בקידמיים אין.
השאלה אם הצתופעה מוכרת. אני לפני החלפת צמיגים ומתלבט אם לקנות שוב אותם צמיגים או לחזור לko2n שם לא נתקלתי בבעיות.
תודה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220325/289b40be48340149e59bfa7f036e33d2.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220325/9bfafc3f95aea996a1751a7254415845.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220325/e54b66da8c22b10165f09fad85f73a6d.jpg

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

avikkllk
25-03-22, 15:06
זה לא נראה כמו בלאי של הצמיג
לדעתי או שנחתם בשטח
או שהתייבש ונסדק?

Sent from my Redmi 8A using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
25-03-22, 15:23
זה לא באחריות?

"בהודעה שפרסם היום (א'), פונה משרד התחבורה לציבור הנהגים ומזכיר כי עליהם להקפיד ולדרוש תעודת אחריות לכל צמיג אותו ירכשו בעתיד. תעודת אחריות זו תהיה תקפה ל-48 חודשים, והיא חלק משינויים אותם עובר ענף ייבוא הצמיגים בשנה האחרונה. דובר משרד התחבורה מציין כי שינוי זה החל בדצמבר 2002, אז נפתח למעשה הענף לתחרות. בעקבות השינוי ניתן לייבא צמיגים גם ללא אישור יצרן הצמיגים, ובתנאי שישמרו תקנים בטיחותיים."

https://m.ynet.co.il/Articles/2707173

asafk
25-03-22, 15:42
זה נראה סדק אופייני לנסיעה בלחץ נמוך / עומס יתר במהירות לא מתאימה.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

nirs
25-03-22, 15:57
נראה רע.
באיזה לחץ אתה נוסע ביום יום?

Sent from my iPhone using Tapatalk

לביא
25-03-22, 16:21
תודה על התשובות. אדבר עם אסף מצמיגי מוריס. אין לי קבלה וחשבונית.
אני נוסע בלחץ 30 psi. מוריד בשטח לעיתים רחוקות.

nirs
25-03-22, 16:23
בהנחה שמדובר על צמיגים טריים (2018 וצפונה),
לדעתי, נראה כמו פגם בייצור.

raanan
25-03-22, 18:21
אדבר עם אסף מצמיגי מוריס.
על הדרך ממליץ לשקול החלפה לטויו MT

לביא
25-03-22, 20:12
על הדרך ממליץ לשקול החלפה לטויו MTהאמת שזה סט ראשון מסוג km3. שני הסטים הקודמים היו ko2 והייתי מאוד מרוצה.

נדב42
26-03-22, 03:17
בקבוצה של הצ'רוקים יש הרבה מרמור על ה- KM3, הטענה הרווחת היא שהצמיגים מתפרקים הרבה יותר מהר מכל מה שהיה לפניהם (לרוב KM2)

MashberNafshi
26-03-22, 06:52
בהנחה שמדובר על צמיגים טריים (2018 וצפונה),
לדעתי, נראה כמו פגם בייצור.

זה נראה סדק אופייני לנסיעה בלחץ נמוך / עומס יתר במהירות לא מתאימה.

אסף.

כפי שאסף ציין, אין מדובר פה על פגם ביצור אלא למאפיינים שנוצרים מפעילות/פעולות שהוזכרו לעיל.

הדסופה
26-03-22, 06:53
ממה שאני זוכר מהדיון הזה - היה נכון לאצות הראשונות של הצמיג הזה כשהוא הופיע

לביא
26-03-22, 12:27
כאמור, אני כמעט לא מוריד אויר. יש משהו כמו 200-300 ק"ג של ציוד מאחור וברוב המכריע של הנסיעות 2 עד שני נוסעים.
כנראה שנכון לחזור ל ko2.

נמרוד
26-03-22, 13:20
איזה רכב? ומה לחץ האויר הרגיל שאתה ממלא?

אני שואל כי הצמיג הזה במידה הזו הוא בדרוג עומס C. צמיג לג'יפים. אם אתה נוסע ברכב כבד כמו טנדר שבמקור נוסע עם צמיגים בדרוג E, אז אולי זה קשור יותר מסוג הצמיג עצמו.

לביא
26-03-22, 15:52
לנדקרוזר 73. 30 psi.

ד ו ר ו ן
26-03-22, 17:54
לביא,
יש בצילומים בדופן הצמיג סימני נזק מכני ממשהו חזק וחד מעבר לסדקים שחוזרים באותו המבנה בכמה מקומות.
יכול להיות שהייתה טראומה קצרה שלא שמת לב?

הקדמיים מאותה סדרה?

asafk
26-03-22, 18:17
לנדקרוזר 73. 30 psi.30 פ.ס.י זה 900 ק''ג לצמיג, על פניו לחץ מתאים.

אסף.

nirs
26-03-22, 19:18
כפי שאסף ציין, אין מדובר פה על פגם ביצור אלא למאפיינים שנוצרים מפעילות/פעולות שהוזכרו לעיל.

נוסע על km3 (סט שני) וחווה בלאי סביר, בטח ובטח ללא הסדקים שצילם לביא.
על סמך מה אתה קובע זאת? (מקווה שלא על סמך משבר נפשי כל שהו [emoji6])?

לביא
26-03-22, 19:28
לביא,
יש בצילומים בדופן הצמיג סימני נזק מכני ממשהו חזק וחד מעבר לסדקים שחוזרים באותו המבנה בכמה מקומות.
יכול להיות שהייתה טראומה קצרה שלא שמת לב?

הקדמיים מאותה סדרה?ראיתי באחד מסירטוני היוטיוב שצמיג ימני במכונית עם הגה שמאלי, חווה בלאי גדול יותר מהשמאלי. גם כי הכביש בשיפוע החוצה וגם כי אנחנו יורדים מהשבילים/כבישים כדי לפנות דרך. אני לא מודע לנזק מכאני כלשהו.

MashberNafshi
26-03-22, 19:58
נוסע על km3 (סט שני) וחווה בלאי סביר, בטח ובטח ללא הסדקים שצילם לביא.
על סמך מה אתה קובע זאת? (מקווה שלא על סמך משבר נפשי כל שהו [emoji6])?

במילה אחת - נסיון
בשתי מילים - נסיון רב(מעל 30 שנים שאני רואה צמיגים)

ד ו ר ו ן
26-03-22, 20:38
ראיתי באחד מסירטוני היוטיוב שצמיג ימני במכונית עם הגה שמאלי, חווה בלאי גדול יותר מהשמאלי. גם כי הכביש בשיפוע החוצה וגם כי אנחנו יורדים מהשבילים/כבישים כדי לפנות דרך. אני לא מודע לנזק מכאני כלשהו.

רואים בצילום נזק מכני בדופן.

לגבי נזק לצמיג ימני,
חבר בעל פנצריה ומכון פרונט אומר שהוא בהחלט רואה יותר בלאי דופן ומכלולי ההגה בצמיג ימין בכלל וקדמי בפרט וחושב שזה בגלל שאנשים נכנסים במדרכה באופן עקבי.. לא חייב במכות חזקות, אבל כל פעם קצת וזה מצטבר.

אז אולי בשטח זה דומה, ואם כך, חיזקת לי את התחושה שזה משהו אחר ולא בהכרח פגם בצמיג.

shmulikbg
26-03-22, 23:09
אני חושב שחבר על 75 נתקל בבעיה דומה באותה פנצ'ריה, וכמעט בטוח עם אותם צמיגים, רק שאצלו זה צץ בשנה הראשונה והוחלפו באחריות.

בקריאה נוספת, לא באותה המידה.

דרור ברלי
27-03-22, 13:42
על הדרך ממליץ לשקול החלפה לטויו MT

+1.

oferc
27-03-22, 14:02
רואים בצילום נזק מכני בדופן.

לגבי נזק לצמיג ימני,
חבר בעל פנצריה ומכון פרונט אומר שהוא בהחלט רואה יותר בלאי דופן ומכלולי ההגה בצמיג ימין בכלל וקדמי בפרט וחושב שזה בגלל שאנשים נכנסים במדרכה באופן עקבי.. לא חייב במכות חזקות, אבל כל פעם קצת וזה מצטבר.

אז אולי בשטח זה דומה, ואם כך, חיזקת לי את התחושה שזה משהו אחר ולא בהכרח פגם בצמיג.

יש לי מיקי טומפסון 3 שנים ו40K ק"מ + , אני נכנס לחניות בדרך קבע דרך המדרכה , עולה על המדרכה ומישר את הרכב בחזרה ויורד מהמדרכה .
אין שום סימן על הצמיג שקרוב לחריצים האלו , לפי התמונות הצמיג הזה נראה בן 10 שנים .

נמרוד
27-03-22, 14:06
המידה 33/10.5R15 זה 265/85R15, זה אומר דופן גבוהה וגמישה מאד אבל בדרוג עומס נמוך, C. אני במקומך, מתוך מחשבה לטווח ארוך, הייתי שוקל שינוי. חזרה לג'אנט 16 מקורי ולצמיג בדרוג עומס E המקורי של הרכב. 265/75R16 או 285/75R16 נגיד.

zivo
27-03-22, 17:51
ממש מדהים איך שיש נושאים \ תחומים, שהפכו לדת, ואנשים לא מסוגלים לנהל עליהם דיון עניני.
אחד מצליח לאבחן פגיעות מכניות והשני מסביר שהשימוש לא נכון ( למרות שאסף כבר עשה פה את החישוב של המשקל בהנתן הלחץ שימוש).
כולנו מנסים לברוח מצמיגים בחתך נמוך, איך הגעת להצעה לעלות לג'נט 16?
מי שנוסע על צמיג MT ברכב כזה ( לא איזה סופה פתוחה ומקרקשת), השילוב של ג'נט 15 ולחץ 30 עושה הרבה שכל .

אני חושש שהתשובה מאוד פשוטה - דפקט ביצור.
אז נכון שזה ב.פ. אבל גם לטויוטה יש ריקול :-)

דרור ברלי
27-03-22, 18:31
זיו, ה"רכב כזה" הוא הדבר הכי קרוב לסופה במידות, במשקל, בייעוד, בתכנון ובמבנה, מאשר לכל ה-SUV מפלסטיק המקובלים כאן. ל"ק 73 הוא סופה יפנית, שההבדל הגדול ביניהם מבחינתי הוא שאם תנעל בתוך שניהם חתול, בסופה החתול יברח (או יטבע) ובל"ק הוא ייחנק.....

אני בטוח שבמקרה המדובר, הצמיגים בסך הכל לא נראים כמי שסבלו יותר מדי בחייהם הקצרים - לעניות דעתי הלא מבינה כלום, ככה אשכרה נראה פגם בייצור.
מצד שני, גם אני שומע הרבה תלונות על צמיגי BF-KM3 מג'יפאים שנוסעים על כל מיני דגמי רכבי שטח.

לי אין נסיון עם KM3. היו לי KM2 שהיו מצויינים, שקלתי להחליף ל-KM3 אבל חזרתי לטויו MT כי הם, נו, יותר חזקים ויותר מצויינים מה-BF.... ועליהם אני ממליץ. אני מוציא אויר לערכים נמוכים (10-15PSI) שלוש פעמים בשבוע, כולל מאות ק"מ רצופים בלחצים האלה בירדן אחת לשבועיים בחודש וחצי האחרונים..... וצמיגי הטויו שלי, בני שנה ורבע, עם יותר מ-20K שרואים עליהם בבירור את אופי השימוש הכסחני שהם חווים, לא פיתחו מעולם את התופעה הנ"ל. צמיג בנזונה. חבל רק שלא תמיד זמין. מי שמצליח למצוא כאלה טריים, שלא יהסס - זו ליגה אחרת.

ד ו ר ו ן
27-03-22, 18:53
ממש מדהים איך שיש נושאים \ תחומים, שהפכו לדת, ואנשים לא מסוגלים לנהל עליהם דיון עניני.
אחד מצליח לאבחן פגיעות מכניות והשני מסביר שהשימוש לא נכון ( למרות שאסף כבר עשה פה את החישוב של המשקל בהנתן הלחץ שימוש).
כולנו מנסים לברוח מצמיגים בחתך נמוך, איך הגעת להצעה לעלות לג'נט 16?
מי שנוסע על צמיג MT ברכב כזה ( לא איזה סופה פתוחה ומקרקשת), השילוב של ג'נט 15 ולחץ 30 עושה הרבה שכל .
אני חושש שהתשובה מאוד פשוטה - דפקט ביצור.
אז נכון שזה ב.פ. אבל גם לטויוטה יש ריקול :-)
בצילומים יש פגיעות מכניות בדופן מעבר לסידוק האלכסוני שחוזר על עצמו, ומאפיין בלאי של צמיג שנסעו בו בלחץ נמוך מהרצוי.
2 התופעות האלו יחד יכולות להיות קשורות, ויכולות שלא, אבל הן שם, וזה מקשה על האבחנה, אבל אי אפשר להתעלם לא מזה ולא מזה.

מה שאותי מדהים, זה איך זה מדהים אותך שיש דיעות אחרות עד כדי כך שאתה נדהם ומשחרר תגובה שתכליתה להדהים את כולם כדי להבליט את המודהמות שלך.. אתה לא אדם צעיר, להיות כ"כ נדהם זה כבר יכול להיות מסוכן, חבל להתדהם כ"כ בקלות (זהו, נגמרו לי ההטיות של המילה מדהים ועכשיו אני ממציא הטיות חדשות).

בפרקטיקה הלא מדהימה, הכי פשוט ללכת למי שמכר את הצמיגים להתייעץ.

מוטי ג.
27-03-22, 19:39
מישהו פרסם בפורום לנד רובר בפייסבוק על אספקה של טויו חדשים לגאנט 16, אם מישהו במקרה מעוניין. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220327/fe17b03cb745a409298808511c06fa28.jpg

ד ו ר ו ן
27-03-22, 20:47
יש לי מיקי טומפסון 3 שנים ו40K ק"מ + , אני נכנס לחניות בדרך קבע דרך המדרכה , עולה על המדרכה ומישר את הרכב בחזרה ויורד מהמדרכה .
אין שום סימן על הצמיג שקרוב לחריצים האלו
שים לב שב"נזק" התייחסתי לצ'יפים וחתיכות חסרות.
לא לסדקים.
חתיכות ופגיעות כאלו אפשר לייצר בכמה שניות של סבסוב כל צמיג על חתיכת צור.

zivo
27-03-22, 22:28
זיו, ה"רכב כזה" הוא הדבר הכי קרוב לסופה במידות, במשקל, בייעוד, בתכנון ובמבנה, מאשר לכל ה-SUV מפלסטיק המקובלים כאן. ל"ק 73 הוא סופה יפנית, שההבדל הגדול ביניהם מבחינתי הוא שאם תנעל בתוך שניהם חתול, בסופה החתול יברח (או יטבע) ובל"ק הוא ייחנק.....

אני בטוח שבמקרה המדובר, הצמיגים בסך הכל לא נראים כמי שסבלו יותר מדי בחייהם הקצרים - לעניות דעתי הלא מבינה כלום, ככה אשכרה נראה פגם בייצור.
מצד שני, גם אני שומע הרבה תלונות על צמיגי BF-KM3 מג'יפאים שנוסעים על כל מיני דגמי רכבי שטח.

לי אין נסיון עם KM3. היו לי KM2 שהיו מצויינים, שקלתי להחליף ל-KM3 אבל חזרתי לטויו MT כי הם, נו, יותר חזקים ויותר מצויינים מה-BF.... ועליהם אני ממליץ. אני מוציא אויר לערכים נמוכים (10-15PSI) שלוש פעמים בשבוע, כולל מאות ק"מ רצופים בלחצים האלה בירדן אחת לשבועיים בחודש וחצי האחרונים..... וצמיגי הטויו שלי, בני שנה ורבע, עם יותר מ-20K שרואים עליהם בבירור את אופי השימוש הכסחני שהם חווים, לא פיתחו מעולם את התופעה הנ"ל. צמיג בנזונה. חבל רק שלא תמיד זמין. מי שמצליח למצוא כאלה טריים, שלא יהסס - זו ליגה אחרת.

הסיפור על החתול, זה כל ההבדל בין לנסוע ברכב פתוח, מרעיש, ורועד, לבין איכות נסיעה סבירה.
לביא נוסע בתצורה הגיונית ביותר.
ובכלל, במחשבה שניה, הלוגיקה של נמרוד בכלל לא עושה שכל.
צמיג עם חתך גבוהה יותר יאפשר עבודת דופן קלה יותר ( באחוזים) ע"מ להשיג אותה נוחות נסיעה.
ה KM3 כבר מזמן לא שווים את המחיר שלהם.
וגם ה KO2 ( שיש לי כרגע) התגלו כאכזבה גדולה.

נדב42
27-03-22, 23:04
כמה שוקל ה- 73 ?

לביא
28-03-22, 04:01
2 טון משקל עצמי.
2.5 טון משקל מירבי.

תודה לכולם על העצות הטובות.
אשאר במידה הקיימת שמתאימה לאופי הטיולים שאני עושה ואקנה 4 צמיגים חדשים.
הם בכל מקרה כבר בני שלוש וחצי.
כרגע מה שיש במלאי במידה הזו הם ה general x3.
ראיתי חוות דעת טובות.

zivo
28-03-22, 08:44
אתה צודק ברצון להשאר במידות הנוכחיות.
לגבי הדגם עצמו, הייתי בודק יוקוהמה או קופר.
או...בכלל משנה גישה, ובמקום צמיגים של 700+ש"ח , מחפש צמיג לללא שם ( סיני, אינדונזי...) ב 550 ש"ח , ומחליף כל שנתיים.
זה מבטיח שאתה כל הזמן על צמיג טרי.

הדסופה
28-03-22, 09:22
יצא לי במקרה לדבר אתמול עם הצמיגאי שלי, בחור עם הרבה ניסיון ברכבי שטח ורכבים מיוחדים , ולא רק צמיגאי פרייבטים/ליסינג
מכיוון שחסרים צמיגי שטח במידות גדולות בעיקר כרגע , דיברנו על החלופות לביאף. הוא התייחס לג׳נרל בתור זבל

הד

מיכה100
28-03-22, 11:02
אני נוסע על ג'נרל AT, שהוא בערך הצמיג הכי אגרסיבי שמצאתי במידה הבעייתית של הדיסקו 4.
בכביש אחיזה ושקט מצויינים כולל במצבם הנוכחי.
בשטח עמידות טובה, יש כמה 'ביסים' בדפנות אבל לא נקרעו עד עכשיו, אחיזה בסדר גמור על יבש, לא משהו בבוץ.
נקודת השלילה העיקרית היא אורך חיים: אחרי שנתיים ו 25,000 ק"מ של שימוש לא אגרסיבי במיוחד הצמיגים די גמורים, בעיקר קוביות נתלשות.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

לביא
28-03-22, 11:49
אתה צודק ברצון להשאר במידות הנוכחיות.
לגבי הדגם עצמו, הייתי בודק יוקוהמה או קופר.
או...בכלל משנה גישה, ובמקום צמיגים של 700+ש"ח , מחפש צמיג לללא שם ( סיני, אינדונזי...) ב 550 ש"ח , ומחליף כל שנתיים.
זה מבטיח שאתה כל הזמן על צמיג טרי.

כרגע יש במידה הזו רק את ה general 3x.

שגיא S
28-03-22, 12:08
כרגע יש במידה הזו רק את ה general 3x.

אני נסעתי על כאלו במידה הזאת בערך כשנה (אמנם על רכב בלי משקל) אבל הם עבדו טוב מאוד גם בשטח וגם בכביש (כולל כמריר אחד ונחל עדשה אחד)

אבל כאמור - רכב ששוקל חצי מה-73 שלך.

ד ו ר ו ן
28-03-22, 12:27
הי
הצמיגים במידה 33/10.5/15.
בני שלוש וחצי ובערך 20000 קילומטר.
לא עובדים קשה. לרוב, לא מוריד אויר. כשכן, סביב 20 psi.
בצמיג האחורי הימני הופיעו סדקים.

אני חוזר רגע להתחלה כי משהו מתחבר לי לדברים שחברים אחרים באתר ציינו לגבי צמיגים בכלל.

20k ב-3.5 שנים זה קמ נמוך מאד.
כלומר, המון עמידה במקום בלי תזוזה.
אם זה חשוף לשמש, אז בכלל.
צמיגים וגומי וציוד מגופר לא אוהבים את זה, התרכובת מייבשת, הופכת קשיחה, והדבק בשכבות מתדרדר.

הסידוק האלכסוני נראה דומה לזויות הרצועות בתוך הצמיג.
ואז צמיג כזה, כשפוגש אבן, מתבלה הרבה יותר מהר בשלב הזה, וזה יכול להסביר גם את הפצעים הנוספים בדופן.

זה עלה כאן אצל כמה חברים באתר, תחושת הקשיחות של צמיגים אחרי עמידה ממושכת, כאילו נוסעים על ריבועים בתחילת הנסיעה עד שהגומי מתחמים.

אני חושב שהסידוק הזה נובע מאי-שימוש לא פחות מאשר ההאצה בבלאי אחרי עמידה ממושכת.
הגומי מתייבש, פחות גמיש, ואז בנסיעת שטח, בטח עם הורדת אויר(אפילו מעט) השכבות והגומי כושל.
ולכן זה גם לא מופיע בצמיגים שבאמת משתמשים בהם, בני אותו הגיל עם הרבה יותר קמ מצטבר.
והסיבה שלצמיגים יש אורך חיים גם באחסנה.

זה משהו שצריך לקחת בחשבון כרכבי טיולים שעומדים הרבה זמן במצטבר.

tallevi
28-03-22, 12:48
מה שאני רואה זה פשוט זבל של צמיג...
גם אם קיימת שחיקה מאסיבית ופגיעות מכניות, הצמיג לא אמור להגיע למצב של הקרעים האלה.
כולם כאן כבר התאכזרו לצמיגים לא מעט, וכבר יודעים איך נראה צמיג שעבר התעללות. זה לא המקרה.
אם היה מדובר בצמיג סיני ולא בעל יחוס כגון זה, הייתם קובעים לגביו את אותה הקביעה מבלי לחשוב שניה אחת יותר...

אני גם בדעה של ZIVO בנוגע לבחירה של צמיגים, (מדהים...).
קבוע על מקסיס שאף פעם לא איכזבו (בניגוד לנסיונות עם המיוחסים, שכן), ונמצאים במקום מצוין בשיקול של עלות מול תועלת.

טל.

ד ו ר ו ן
28-03-22, 12:56
המקסיס שלך עמדו המון זמן כמו שמתואר?
(יחס נסיעה/זמן חיים)

אין קשר לייחוס.
ראיתי יותר גרוע ויותר מהיר בצמיג סיני.
תוך כמה חודשים.
וצמיגים חקלאיים גיבורים ששכבו שנים במחסן לפני שהורכבו.

raanan
28-03-22, 13:02
אני חוזר רגע להתחלה כי משהו מתחבר לי לדברים שחברים אחרים באתר ציינו לגבי צמיגים בכלל.

20k ב-3.5 שנים זה קמ נמוך מאד.
כלומר, המון עמידה במקום בלי תזוזה.
אם זה חשוף לשמש, אז בכלל.
צמיגים וגומי וציוד מגופר לא אוהבים את זה, התרכובת מייבשת, הופכת קשיחה, והדבק בשכבות מתדרדר.

הסידוק האלכסוני נראה דומה לזויות הרצועות בתוך הצמיג.
ואז צמיג כזה, כשפוגש אבן, מתבלה הרבה יותר מהר בשלב הזה, וזה יכול להסביר גם את הפצעים הנוספים בדופן.

זה עלה כאן אצל כמה חברים באתר, תחושת הקשיחות של צמיגים אחרי עמידה ממושכת, כאילו נוסעים על ריבועים בתחילת הנסיעה עד שהגומי מתחמים.

אני חושב שהסידוק הזה נובע מאי-שימוש לא פחות מאשר ההאצה בבלאי אחרי עמידה ממושכת.
הגומי מתייבש, פחות גמיש, ואז בנסיעת שטח, בטח עם הורדת אויר(אפילו מעט) השכבות והגומי כושל.
ולכן זה גם לא מופיע בצמיגים שבאמת משתמשים בהם, בני אותו הגיל עם הרבה יותר קמ מצטבר.
והסיבה שלצמיגים יש אורך חיים גם באחסנה.

זה משהו שצריך לקחת בחשבון כרכבי טיולים שעומדים הרבה זמן במצטבר.

תאוריה מעניינת. אבל,
מהניסיון שלי, לא מתקיימת עבור צמיגי TOYO שטח מלא ומקסיס 8060.

רענן

nirs
28-03-22, 13:10
גם מהנסיון שלי עבור km2 ורחמנא לצלן km3

ד ו ר ו ן
28-03-22, 13:29
תאוריה מעניינת. אבל,
מהניסיון שלי, לא מתקיימת עבור צמיגי TOYO שטח מלא ומקסיס 8060.

רענן

זה לא תיאוריה. זה מתרחש בצמיגים שמתיישנים בשימוש מועט.
לא הכרתם, אז הנה, תלמדו משהו חדש.

אני לא יודע מה פרופיל השימוש במדויק של לביא, אבל נתוני המסגרת יכולים להסתדר.

זה לא מעיד חיובי במיוחד על KM3 או טיעונים להקלה בעונש, אבל יכול להיות כיוון של מה רואים.

נדב42
28-03-22, 13:35
רענן נוסע ממש מעט עם הטרופר, אז זו דוגמא רלוונטית. מה שכן - חונה בצל.

raanan
28-03-22, 13:37
זה לא תיאוריה. זה מתרחש בצמיגים שמתיישנים בשימוש מועט.
לא הכרתם, אז הנה, תלמדו משהו חדש.
אז אני אומר לך שבמעשי צמיגי טויו MT ומקסיס טרופודור 8060,
זה לא קורה ! לפחות אצלי.

רענן

סולי
28-03-22, 14:57
רק לי צרמה ההשוואה של דרור סופהלה ל73.
בחיית. דיזל מול בנזין... יפני מול שעטנז ישראלי?! רבע טון פחות... ועוד הבדלים מהותיים.

לטויוטה יהיה נכון לדעתי לחזור לגנט 16.
וספציפית ל255/85r16.

ועם קשר לנזק שבגלל נפתח השירשור..
הייתי על כל הנ""ל במשך כמעט 14 שנה בשימושים מזדמנים מאוד, כלומר רוב הזמן הרכב חנה בחנייה לא מקורה.

Maxxis m8060
Maxxis m8090
Bf km2
Good year mtr

מעולם לא נתקלתי בבלאי כזה.

כמו שגיא אני עם רכב ששוקל חצי בערך.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

ד ו ר ו ן
28-03-22, 15:03
רענן,
מתחום שקרוב אליך מהעבר המקצועי התעופתי.

בעבר, רכשנו לטרקטורים קלים צמיגי ״בלון״ חדשים של מטוסים מאחסנת חיל האויר, שנפסלו לטיסה בגלל גיל.
הצמיג מאד קשיח, אבל מאד מהר הם היו משירים רצועות, למרות שהיו ״חדשים״ ללא שימוש.
הפסיקו לקנות אותם כשהבינו שהם רק נראים חדשים אבל בפועל מתנהגים כמו זקנים.

נדב ש.
28-03-22, 15:25
כל כך קשה להאמין שיש פאק בייצור של bf?

איזה תיאוריות פיתחתם פה....

ואיך ההסבר שרק אחורה התייבשו וניסדקו ולא הקידמיים? או למה רק צד אחד יותר סדוק מהשני? לפי כיוון השמש?

קיצור, 3.5 שנים לצמיג זה די והותר, יאללה להחליף עם קשר או בלי.

סולי
28-03-22, 15:33
אני איתך נדב, פשוט לא מנוסה מספיק לכתוב שזה פאק בייצור.

מעניין אותי מה תשובת הפנצרייה לנושא.

ד ו ר ו ן
28-03-22, 16:25
ואיך ההסבר שרק אחורה התייבשו וניסדקו ולא הקידמיים? או למה רק צד אחד יותר סדוק מהשני? לפי כיוון השמש?

שאלנו אם הם מאותה הסדרה.. לא הייתה תשובה.
תסתכל טוב בצילומים, הסדקים האלכסוניים מופיעים בשניהם.

זה עדיין לא סותר שהתוצאה היא בגלל שינוי בגומי.
מבחינתי, ברמה האישית, גם התיישנות מהירה כזו היא פגם.

הדסופה
28-03-22, 16:34
צמיגים ונשים , אותו דבר

סולי
28-03-22, 16:40
אתה מתכוון לזה שהם מתייבשים ללא שימוש או שיש להחליף כל שנתיים שלוש?

ehudzeelim
28-03-22, 17:01
מה שאני רואה זה פשוט זבל של צמיג...
גם אם קיימת שחיקה מאסיבית ופגיעות מכניות, הצמיג לא אמור להגיע למצב של הקרעים האלה.

טל.

++

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

לביא
28-03-22, 17:01
הצילומים כולם של הצמיג האחורי הימני. כאמור התופעה הרבה פחות חמורה בצמיג האחורי השמאלי ולא קיימת בצמיגים הקדמיים.
האוטו חונה בשמש. בכיוון צפון, צמוד לחומה בצידו הימני, כך שהצמיג לא מקבל קרינה ישירה כמעט בכלל. הצד השמאלי, האחורי והקידמי, חשוף ליותר שמש.

nirs
28-03-22, 17:04
למה אתה מבלבל אותנו עם עובדות.
במחי יד הרסת תאורייה שלמה!

ד ו ר ו ן
28-03-22, 17:24
לביא,
פנית למוכר עם הבעיה?

ד ו ר ו ן
28-03-22, 17:28
למה אתה מבלבל אותנו עם עובדות.
במחי יד הרסת תאורייה שלמה!

אבחון עושים כששואלים שאלות ובוחנים אפשרויות ושוללים עד שמגיעים למשהו.

יש לך מה לתרום?

לביא
28-03-22, 17:30
לביא,
פנית למוכר עם הבעיה?כן. הוא הציע לשלוח את הצמיגים במסגרת האחריות, לדעתו התשובה תהיה שהצמיגים נסעו בלחץ נמוך.

tallevi
28-03-22, 17:40
המקסיס שלך עמדו המון זמן כמו שמתואר?
(יחס נסיעה/זמן חיים)

אין קשר לייחוס.
ראיתי יותר גרוע ויותר מהיר בצמיג סיני.
תוך כמה חודשים.
וצמיגים חקלאיים גיבורים ששכבו שנים במחסן לפני שהורכבו.

ייחוס לבני האנוש זה כמו קבוע פלאנק לטבע...אין דבר כזה שהוא לא משפיע...
אני מוכן לשים את הכסף שלי שאם היה מדובר על מוצר סיני, לא היה דיון כלל...

טל.

סולי
28-03-22, 17:42
כן. הוא הציע לשלוח את הצמיגים במסגרת האחריות, לדעתו התשובה תהיה שהצמיגים נסעו בלחץ נמוך.

Sent from my SM-G980F using Tapatalkשישלח את ארבעתם...

ד ו ר ו ן
28-03-22, 17:50
כן. הוא הציע לשלוח את הצמיגים במסגרת האחריות, לדעתו התשובה תהיה שהצמיגים נסעו בלחץ נמוך.

כולם מאותה הסדרה?
תחפש בעוד קבוצות אם יש עוד מקרים.
זה יכול להיות טיעון.

לביא
28-03-22, 17:55
כולם נקנו ביחד.
אני לא הולך למלחמות, אלא להחליף צמיגים.
שלוש וחצי שנים לצמיגים זה די והותר.
הצמיגים הבאים יהיו מתוצרת אחרת.

נדב42
28-03-22, 18:05
בעקבות הודעה שלוש אי שם למעלה, הייתי מבקש מהצמיגאי שיתאם לך בדיקה של היבואן בלי לפרק את הצמיגים - כך אתה מסכן חצי יום וקצת סולר תמורת הסיכוי להחלפת צמיגים באחריות.

בלי קשר, מידת הצמיגים זהה לצ׳רוקי שלי שלא נוסע לשום מקום בזמן הקרוב לצערי. מורכב עליו סט של km2 שחוק אבל תקין, וספייר זהה שלא נסע בכלל. אם משהו מהם יוכל לעזור לך - לרשותך. (אפילו אם זה יעזור לך למשוך עוד קצת זמן עד שתמצא את הצמיגים שאתה באמת רוצה). הג׳אנטים במעגל חלוקה שונה אז זה יחייב העברה של צמיגים ...

nirs
28-03-22, 18:05
אבחון עושים כששואלים שאלות ובוחנים אפשרויות ושוללים עד שמגיעים למשהו.

יש לך מה לתרום?

מקווה…

ראה תגובה 5 ו- 7

איל מ
28-03-22, 18:19
כדי שצמיג יגיע להתפרקות כזאת מהתיישנות, הוא צריך לעמוד המון בין נסיעות. תופעות דומות ראיתי רק על צמיגים ששכבו חודשים עד שנים בלי לזוז. ולא שבוע שבועיים כל פעם.

זה פאקינג פאק.(כשאומרים בקול רם זה יותר משעשע).
בייצור, באחסנה לא ענייני.
יבואן שישלח אותך לעזאזל, מגיע לו שכל אוכלוסיית נוסעי השטח ייחשפו לשרשור הזה. כולל המוסדיים.
זה לא אומר שהצמיג חרא, בדיוק כמו שמוסך שמפשל הוא לא בהכרח מוסך גרוע. איך מטפלים בבעיה זה העניין.

ehudzeelim
28-03-22, 18:38
זה לא אומר שהצמיג חרא, בדיוק כמו שמוסך שמפשל הוא לא בהכרח מוסך גרוע. איך מטפלים בבעיה זה העניין.

משהו בלוגיקה של המשפט הזה לא מסתדר.
לצמיג יש הזדמנות אחת, זה לא מוסך שיכול לתקן את הרושם [emoji12]

asafk
28-03-22, 18:43
שחררו.... 3.5 שנים.... זה צמיג ישן. חבל על האנרגיה.

אסף.

דרור ברלי
28-03-22, 19:06
רק לי צרמה ההשוואה של דרור סופהלה ל73.
בחיית. דיזל מול בנזין... יפני מול שעטנז ישראלי?! רבע טון פחות... ועוד הבדלים מהותיים.

מה קשר יפני מול ישראלי? הצמיגים מדברים יפנית?.....אוכלים סושי ושותים סאקה? (מגעיל)......

רב הדומה על השונה. המבנה דומה ביותר. תצורת שלדה/מתלים של פעם, דומה עד זהה. המידות דומות ביותר. מידות הצמיגים במקור (קוטר) דומות. מידות הצמיגים החליפיות/משודרגות, דומות עד זהות. גם המשקלים קרובים - וזהים בסופה שעמוסה קבוע בכ-200 עד 250 ק"ג ציוד או שעולים עליה עוד חבר או שניים לטיול, סליחה, "רבע טון" נשמע יותר משכנע..... היתה פעם איזו מזללת מעורב ירושלמי בת"א ששיווקה את עצמה ככה - במקום לכתוב שהם שמים בפיתה 250 גרם מעורב (כלומר 50-100 גרם בשר וכל השאר בצל), הם כתבו "רבע קילו". כנראה שזה עובד.

מה עניין שעטנז ישראלי, רועד (לא רועד) מקרקש (לא מקרקש).
מה קשר דיזל או בנזין לצמיגים? בשניהם מנוע 6 בוכנות טורי, אטמוספרי, גדול, כבד, מברזל. הנפח קרוב. גם מימדי הבלוק ומשקלו. אפילו צריכת הדלק בק"מ לליטר דומה. מה אכפת לי איזה תזקיק הוא שותה?.... נתוני התפוקה אגב, של מקורי מול מקורי - לגמרי לטובת הסופה. גם במומנט, גם ובעיקר בהספק.
בדיוק כמו הסופה, ל"ק 73 הוא פלטפורמה מועדפת לשדרוגים. וזה בדיוק מה שהופך אותו לרכב שטח אדיר. וכל הכללים שמתייחסים להתנהגות עם צמיגים, זהים לגמרי.

נסעת פעם ב-73 מקורי? על קפיצי העלים המקוריים של טויוטה וצמיגי 205/80R16 המקוריים?..... נוחות הנסיעה שם נמדדת בסיסמוגרף.
כל ה-73 בישראל/כמעט כולם, כמו כמעט כל הסופות, כבר עברו שדרוג מתבקש לקיט מתלים חליפי/משופר כלשהו, ונוסעים על צמיג גדול ורחב מהמקורי. פשוט כי זה חובה (בלי קשר לחוקי או לא. זה חובה כדי לאפשר לאוטו לספק את הפוטנציאל שלו). וגם בגלל שהמקור הוא סוג של משאית מיושנת עם נוחות נסיעה שלא ראויה למאכל אדם. גם אם קוראים לזה טויוטה ואיכות הבניה מרשימה עד כדי שחתולים ייחנקו אם יינעלו בפנים.

וצמיגים? נו, הם רק צמיגים. מוצר מתכלה/מתבלה.
את אותה מידה שלביא נוסע עליה (33X10.5R15 היא מידה מעולה, אגב) תמצא על לא מעט סופות.
אם יש דפקט בייצור - הוא יצוץ על טויוטה, על סופה, על טרופר או על דאסטר.
אם קוד העומס לא מתאים - כנ"ל.
אם האוטו כמעט לא נוסע ורק עומד, בעיקר בשמש - כנ"ל
אם נוסע המון קילומטרים בלחצים נמוכים מדי ובמהירות גבוהה מדי על כביש - כנ"ל
אם יש נעילה אוטומטית שמפרקת ותולשת קוביות - כנ"ל.
אם האוטו עושה הרבה שטח טכני וטרשי שנוגס באכזריות בצמיגים, פוצע דפנות ועוקר קוביות - כנ"ל
אם כל אלה ביחד - אז בכלל
מהנתונים שלביא סיפק מצטייר לי הניחוש של פגם בייצור. מצד שני הצמיג כבר ישן, גם אם לא נסע הרבה. בכל מקרה היה מוחלף בקרוב פשוט כי הוא ישן ומתחיל להתייבש. אז....

אבל מה חשובות העובדות אם אפשר לכתוב שטויות. זה קל וזה בחינם.

ולהזכיר לכל מי שקורא את השטויות שלך ולא מכיר - בתקופה שיצא לי לנהוג ו"להתפעל" מאיכויות הנסיעה המדהימות של ה-73/75 הסטנדרטי מהמפעל, אתה עוד שיחקת במכוניות פליימוביל.

לגבי החלפות תכופות של צמיגים זולים צמיגים מול החלפות בתדירות נמוכה יותר של צמיגים ממותגים יקרים....
צמיגים ממותגי-זבל סיניים ב-400 עד 500 שקל (חצי טון?....) יודעים להתפרק ולאבד קוביות בשטח גם כשהם חדשים. גם בסרט הזה כבר היינו, עשינו והתחרטנו. אני רואה כמוכם כל מיני פרסומים בפייסבוק, בעיקר של פנצ'ריות שמתמחות בלמצוא ולהביא כל מיני מותגי-מציאה זולים מהמזרח. לצערי ולצערכם, רובנו כאן מספיק ותיקים בתחום ובעלי מספיק נסיון-חיים כדי לדעת שאין מציאות בעולם. אלה החיים שלכם, תתפשרו על הרבה דברים, על לד-בר, על מולטימדיה, אפילו על שנורקל - רק לא על הצמיגים.

נדב ש.
28-03-22, 19:20

חבל על הזמן ועל הטרטור, זה התירוץ שלהם לכל פגם ולא משנה מה הוא, בעל העסק לא קשור לעיניין, אני יודע "שהוא" זה שמכר את הצמיגים ומבחינת הלקוח רק אותו הוא מכיר, הייתי גם בסיטואציה הזו עם מותג(וצמיג הרבה יותר צעיר וטרי) אחר ואותה תשובה(נסיעה בלחץ נמוך גרמה לנזק) שבלתי אפשרי להוכיח אותה לדעתי.

(גילוי נאות, מכיר את אסף, ורכשתי ממנו גם צמיגים בעבר).

לביא
28-03-22, 19:20
בעקבות הודעה שלוש אי שם למעלה, הייתי מבקש מהצמיגאי שיתאם לך בדיקה של היבואן בלי לפרק את הצמיגים - כך אתה מסכן חצי יום וקצת סולר תמורת הסיכוי להחלפת צמיגים באחריות.

בלי קשר, מידת הצמיגים זהה לצ׳רוקי שלי שלא נוסע לשום מקום בזמן הקרוב לצערי. מורכב עליו סט של km2 שחוק אבל תקין, וספייר זהה שלא נסע בכלל. אם משהו מהם יוכל לעזור לך - לרשותך. (אפילו אם זה יעזור לך למשוך עוד קצת זמן עד שתמצא את הצמיגים שאתה באמת רוצה). הג׳אנטים במעגל חלוקה שונה אז זה יחייב העברה של צמיגים ...

תודה רבה נדב.
אין עליך.
אני בכיוון של החלפת צמיגים. אם משהו ישתבש, אעזר בצמיגים שלך.
שוב, תודה רבה. אתה קונסיסטנטי. טוב לב טהור.

סולי
28-03-22, 19:24
זכותי לחשוב שזה מגוחך וצורמת ההשוואה של סופה לטויוטה... כל טויוטה.
לא מפתיע שאתה היחיד לעשות השוואה כזו...אתה נהנה מהאדרת הסופה.
250קג הבדל זה זניח....מראה על הידע שלך. איפה? בפח ובסגירה? אולי בבידוד רעשים ..

הדיזל שוקל יותר... את רוב היצרנים זה כן מעניין אגב ברמת שינויים בקפיצים ולפעמים גם יותר מכך... אבל אני מניח שהמהנדסים בטויוטה לא מבינים הרבה כשציידו את הרכב בגנט 16.. הם היו צריכים להתייעץ בתער.

הגנט הגדול יותר, מנוע דיזל, מכלולים חסונים יותר (סליחה לסופה יש דנה60..) איכות נסיעה נוקשה ... היו אמורים למומחה ומבוגר שכמותך שלא כותב לעולם שטויות על גבי הפורום .. להפיל איזה אסימון... שהאחד בקטגוריה אחרת מהשני.
הyj ... עליו מבוססת הסופה הוא רכב פאן למיטב הבנתי... בעוד הטויוטה רכב עבודה קשוח.

אבל בעצם... אני כותב שטויות... אחזור לשחק בפליימוביל, זה מאוד רלוונטי... וענייני. אין כמו קצת התנשאות של זקנים.

ואם כבר העברת ביקורת.. ו דיברת על גיל.. ניסיון ... חיסכון... וחשיבות החיים.
מחזיר אותך שמסרת סט יבש גמור והרוג היטב לילד לפני גיוס... מניח שגם לו הטפת לא לחסוך על גומי כמו השטויות שאתה רושם פה.

איל מ
28-03-22, 19:39
...

דרור ברלי
28-03-22, 20:31
זכותי לחשוב שזה מגוחך וצורמת ההשוואה של סופה לטויוטה... כל טויוטה.
האמת? גם לי זה צורם. רק מהכיוון ההפוך.... כמי שיאכל זכוכיות לפני שירכוש טויוטה כלשהי, אבל נעזוב את זה.
רק שאני לא השוויתי מי ומה טוב יותר. זה רק אתה שישר קופץ כמו חמור עם סופהסופהסופה גם אם אני מגיב בדיון על עוגות גבינה..... או שזה אישי נגדי (?.... קשה לי להאמין) או שמשהו בסופות מפריע לך וזה כבר עניין לפסיכולוג/פסיכיאטר כנראה. עשו לך בעבר משהו רע והיתה מעורבת בזה סופה?... אולי טראומה מהצבא?....

לא מפתיע שאתה היחיד לעשות השוואה כזו...אתה נהנה מהאדרת הסופה.
אני האדרתי משהו? דיברנו על צמיגים, והכלים האלה דומים ביותר.

250קג הבדל זה זניח....מראה על הידע שלך. איפה? בפח ובסגירה? אולי בבידוד רעשים ..
אני מציע שתבדוק נתונים. 73 סגור (כולם בארץ סגורים) מול סופה סגורה. אתה זה שיהיה מופתע. הפער זניח אם בכלל. אבל השימוש במונח "רבע טון" באמת מרשים יותר מהבחינה הסמנטית - אתה יכול להיות דובר/יחצ"ן לא רע...

הדיזל שוקל יותר... את רוב היצרנים זה כן מעניין אגב ברמת שינויים בקפיצים ולפעמים גם יותר מכך... אבל אני מניח שהמהנדסים בטויוטה לא מבינים הרבה כשציידו את הרכב בגנט 16.. הם היו צריכים להתייעץ בתער.
בוא תנסה להרים מנוע בנזין 6 בטור של קרייזלר.... מונח כאן אחד בחצר. הבנזונה יצוק כולו ברזל (בלוק וראש) והוא כבד. כ-250 קילו (סליחה. רבע טון). אמיתי. טבעי שדיזל בנפח וגודל דומים יהיה קצת יותר כבד, אבל אם המנוע הספציפי שוקל 20 קילו פחות או 5 קילו יותר זה פחות מעניין. משנה לי המשקל הכללי של האוטו שדי דומה בסופו של דבר. פער גם אם ישנו, זניח מבחינת הצמיגים. אם דרוג עומס C המקובל בג'יפים יודע לשאת 900 ק"ג לצמיג (תיכף אבדוק על הטויו שלי בדירוג C, נדמה לי שזה 1,050 ק"ג) אז גם הסופה וגם הל"ק 73 נכנסים בסבבה לגמרי לתחום הגדרות הדירוג הזה. לא קרובים אפילו לקצוות.

הגנט הגדול יותר, מנוע דיזל, מכלולים חסונים יותר (סליחה לסופה יש דנה60..) איכות נסיעה נוקשה ... היו אמורים למומחה ומבוגר שכמותך שלא כותב לעולם שטויות על גבי הפורום .. להפיל איזה אסימון... שהאחד בקטגוריה אחרת מהשני.
הyj ... עליו מבוססת הסופה הוא רכב פאן למיטב הבנתי... בעוד הטויוטה רכב עבודה קשוח.
גם לסובארו יש ג'נט גדול יותר..... מה זה אומר?
הסופה מחוזקת מכל כיוון לעומת ה-YJ וכבדה ממנו בהתאם. עובדה שקפיצי YJ, כולל משופרים של מיטב המותגים, קורסים תחתיה.

ומי המציא את הגדרת "רכב פאן"? מה זה בכלל "רכב פאן"?..... זה כמו "רכב פנאי"?......
ואם ה"פאן" שלי זה להתחיל עם בחורות בברים ובשעות הפנאי אני קורא ספרים?....

ה-YJ הוא ג'יפ. ג'יפ קצר, קטן וקל. יחסית. ג'יפ טוב, לא טוב, לא מעניינינו כרגע.
ומה הסופה בדיוק?.... רכב הסעות אח"מים מעודן?..... לא. היא "רכב עבודה".
ומה זה "רכב עבודה"?...... מי המציא את המונח הדבילי הזה?....דבילי לפחות כמו "רכב פאן" או "רכב פנאי"?... עבורי הסופה באמת רכב עבודה, כי אני עובד איתה ומתפרנס ממנה. ומה אם אני עובד עם הפוקוס, כלומר מגיע איתה להדרכה? או עם קיה פיקנטו חלילה?.... אז הן גם "רכב עבודה"?... מי המציא את ההגדרה הדבילית הזו, האם זה אותו עיתונאי רכב שהמציא גם את המונח המופלץ "אגדת שטח"?...... מה יש עוד להוסיף על זה?.... טוב שהוא לא עובד במשרד התחבורע.

אז אם נישאר בהגדרות המקובלות (מקובלות בעיקר על ההדיוטות, אבל בוא נזרום עם זה) לא יהיו חולקים שהן ה-73 והן הסופה הם רכבי עבודה/שטח קשוחים. טהורים. ספרטניים. כל בדל עידון כלשהו הוא מהם והלאה. לזה יש סרן אחורי גדול וכבד יותר, להוא גיר יותר כבד, לזה שילדה יותר מסיבית, להוא סגירת פח כבדה. אולי אתה רוצה לשקול גם ברגים? כי טויוטה, שמייצרים מיליוני מכוניות, משתמשים המון בברגים חלולים כדי לחסוך במשקל ובחומר גלם. כאלה שאסור להדק שוב. פותחים? זורקים.
כל זה לא משנה במילימטר שהם כלים שקרובים זה לזה בתכונות ובמבנה ובייעוד יותר משהם שונים - ובעצם די מתחרים זה בזה, כן כן, כפי שהיו ב-1998, שהיא השנה היחידה בה יובאה סדרה 70 לישראל - ואז גם עדיין יכולת לרכוש סופה אזרחית חדשה ממכשירי תנועה. היה להם עוד מתחרה - לנדרובר דיפנדר, אבל דווקא באותה שנה הוא לא יובא. למה? ככה. אז מ ישהיה צריך רכב שטח קשוח לעבודה, יכל לבחור מבין שניהם - סופה או סדרה 70. מי טוב יותר?... מה אתה מעדיף?... (ברור) מה אני מעדיף?..... (גם ברור) אבל זה עניין אחר ולא על זה מתדיינים הפעם אלא על.... צמיגים. עיגולים שחורים מגומי. אוף, כמה שזה משעמם.

אבל בעצם... אני כותב שטויות... אחזור לשחק בפליימוביל, זה מאוד רלוונטי... וענייני. אין כמו קצת התנשאות של זקנים.
חכה, אתה באמת עוד צעיר ורענן. אבל תיכף זה יגיע גם אליך. באחריות. עוד לא נולד המניאק שיעצור את הזמן.

ואם כבר העברת ביקורת.. ו דיברת על גיל.. ניסיון ... חיסכון... וחשיבות החיים.
מחזיר אותך שמסרת סט יבש גמור והרוג היטב לילד לפני גיוס... מניח שגם לו הטפת לא לחסוך על גומי כמו השטויות שאתה רושם פה.

אתה מתעקש להמשיך לחפור בעניין שלחלוטין לא רלוונטי לדיון כדי לטנף עלי.
כנראה שהולכת ונגמרת לך התחמושת ואני עוד לא התחלתי להתחמם אפילו....

לא ה"ילד" ולא אני חייבים לך הסבר כלשהו בעניין הזה, ובכל זאת אני עונה לך כי אני מכבד אותך ואת הפורום הזה.

צמיגי BF-KM2 משומשים ודי ישנים (היו בני 4, גיל שבו על פי משרד התחבורה עדיין מותר לפנצ'ריה למכור אותם!) למעט אחד שהיה יותר ישן, והוא לא מהסט המקורי אלא כזה שנמסר לי שנתיים קודם לכן. ודווקא מצבו, לפחות ממה שאני זוכר, היה הכי טוב. אלה היו צמיגים שעדיין ברי שימוש לחלוטין, שמבחינתי כבר עשו את שלהם, למרות שהיה להם עוד לא מעט בשר וחיים לתת והייתי ממשיך איתם עוד קצת ללא חשש, אם לא הייתי מוצא סט טויו חדש וטרי.

מצאתי סט טויו חדש והתחדשתי. החלטתי למסור את הצמיגים הישנים חינם אין כסף למי שצריך ורוצה ולא למכור גם תמורת שקל אחד. מי שרוצה, בא ולוקח. על אחריותו.

אני לא יודע מתי ראית את הצמיגים האלה. כנראה הרבה אחרי שה"ילד" כבר עשה עליהם לא מעט רוק-קרולינג. אבל לפני שנמסרו (זה היה בתחילת ינואר 21), הצמיגים הללו עברו טסט בקלות. אני יכול לספר לך שיש רבים גם כאן בפורום הזה שלא סובלים מחסרון כיס דווקא, אבל נוסעים על צמיגים ישנים יותר, עם יותר קילומטרים ובמצב הרבה פחות טוב וגם עוברים איתם טסטים. פעם/פעמיים בשנה הם נכנסים למכון רישוי, באחריותו לבדוק ולפסול את הצמיגים אם יש צורך בכך. וכולנו יודעים שככל שמדובר ברכבי שטח, מכוני הרישוי מחפשים להכשיל בכל מחיר ולא נוהגים להקל ולהתעלם ולו מקוצו של בדל-קלמנטינה.

ה"ילד" (שמבין לא מעט, כנראה יותר מרבים כאן) התקשר, קיבל ממני את כל הפרטים על הצמיגים בלי להסתיר ממנו כלום. בא, ראה את הצמיגים, מצבם באותו רגע הניח את דעתו, לקח אותם עם כל האזהרות המקובלות אצלי לגבי צמיגים בגילם ומצבם כולל המלצה חד משמעית שלי שלמרות שהם עדיין ראויים לשימוש, מוטב להעדיף להשתמש בהם כספיירים. הוא שמע גם את דעתי החד-משמעית על העובדה שהם במידה שלא חוקית בעליל מבחינתו וכנראה גדולה ממה שמכלולי הרכב שלו (סרנים, ציריות, בלמים, מכלולי היגוי, חוזק תיבת העברה וכו') מתוכננים/מסוגלים לסבול לאורך זמן - ובעיקר על המשמעות של זה מבחינה ביטוחית במקרה תאונה עם נפגעים חס וחלילה.
אז למה על זה אתה לא מתעכב?.... אולי יהיה לך מה להתלונן גם על זה?...
אולי להאשים אותי בשותפות לפשע ועבירה על חוקי התעבורה והרישוי של מדינת ישראל או משהו דומה?....

ואם נחזור ל"אירוע" - כל זה לא הפריע לבחור לקחת אותם, להתקין אותם ולהינות מהם כמה שיכלו לתת לפני שייגמרו סופית או שיתגייס (מה שבא קודם). וזה לא עלה לו שקל. אם הוא נהנה מהם, אני שמח. ילד-חמד אגב. חכם ומוכשר בטירוף. הוא יהיה רב-הפבריקטורים הבא של תחום הג'יפים בישראל.

אלה העובדות. ושכל אחד יבין מזה מה שהוא רוצה.

וזה לא קשור להמלצות על איזה צמיג חדש לקנות. מילא צמיג שמקבלים בחינם, יודעים שהוא ישן ונוסעים עליו כמה שיחזיק ואז זורקים למיחזור בלי נקיפות מצפון או צער - אבל לשלם לא מעט (גם צמיגים זולים הם עדיין יקרים מאוד) על צמיג חדש ממותג סיני ולהתבאס ממנו או חלילה להתמודד עם פיצוץ/התפרקות ואחר כך להתקוטט עם צמיגאי/יבואן על אחריות? כמי שחווה פיצוץ של צמיג אחורי סיני בן שנה ב-140 קמ"ש על כביש 6 (בפוקוס) אני כבר מעדיף את ה-BF הישנים והטובים האלה שמסרתי, על צמיג סיני חדש.

...

ehudzeelim
28-03-22, 20:45
שחררו.... 3.5 שנים.... זה צמיג ישן. חבל על האנרגיה.

אסף.

לעניות דעתי צמיג ישן נמדד בבלאי, שחיקה, ויובש. צמיג בן 3.5 שבקושי עבד והיה בצל זה לא צמיג ישן במובן שדורש החלפה.
הצמיגים של פות"ש הם בדיוק כאלה.
האם יש פג תוקף לצמיג? שואל באמת כי אני לא מכיר כזה.

דרור ברלי
28-03-22, 21:28
אני יודע שמותר לפנצ'ריה למכור צמיגים עד שמלאו להם 6 שנים.
אם אני לא טועה, אסור להמשיך להשתמש בצמיג שמתאריך ייצורו חלפו 10 שנים ומעלה. בפועל, ראיתי גם מכוניות על צמיגים בני 15 ויותר.

כלקוחות, מקובל להמליץ לנו לא לרכוש צמיג חדש שמתאריך ייצורו עברה יותר משנה. כמובן שיש הרבה משתנים - איך אוחסן הצמיג ואיפה. מין הסתם כנראה לא ניתקל בבעיה כלשה יבצמיג שאוחסן בפנצ'ריה במשך שנה, אבל זה מה שמקובל.

שחיקה רואים בעיניים וזה גם משהו מדיד. פעם עומק הסוליה המינימלי הקבוע בחוק היה 2 מ"מ, כיום רוב הצמיגים מצויידים ב"מדרגות" שמסמנות אם הגיעו לסוף דרכם ומחייבים החלפה וזה עדיין מותיר עומק של הרבה יותר מ-2 מ"מ....

גם יובש ניתן לראות בעיניים. סדקים זעירים. ההתייבשות משנה את תכונות הגומי לרעה כמובן.
בישראל חם מאוד במשך רוב ימות השנה, ורוב הצמיגים יחייבו החלפה בגלל יובש הרבה לפני שיישחקו במידה המחייבת החלפה.

צמיגי שטח מלא בד"כ עשו את שלהם וכדאי להחליפם סביב גיל 3-4 וכ-40-50K ק"מ. זה כמובן לא אומר שלא ניתן להמשיך לנסוע עליהם, אבל מצבם בד"כ כבר היה רחוק מלהיות אופטימלי. במקרה הטוב הוא יהיה סביר לגילם.

נדב42
28-03-22, 23:33
סטייה קלה מהנושא (בטח לעומת החטיפות שמעלי..) : כמה זמן לדעתכם נכון להחזיק צמיג רזרבי שמשמש כמו אצלי ?

מדובר בצמיג שגר קבוע על הרכב ומכוסה בכיסוי גלגל מבד עבה, וגם אם יוצא לו לנסוע, זה רק עד תיקון הגלגל אותו החליף. אם נקרע גלגל אני מחליף זוג ולא מכניס את הספייר לסבב. צמיגים אצלי מוחלפים ברביעיות או (אם נקרעת דופן) בזוגות.

יוני5
29-03-22, 00:03
לעניות דעתי צמיג ישן נמדד בבלאי, שחיקה, ויובש. צמיג בן 3.5 שבקושי עבד והיה בצל זה לא צמיג ישן במובן שדורש החלפה.
הצמיגים של פות"ש הם בדיוק כאלה.
האם יש פג תוקף לצמיג? שואל באמת כי אני לא מכיר כזה.

אהוד,

העניין הוא ש 3.5 שנים הם יותר מדי זמן על מנת שבעל עסק ייקח אחריות.
בדרך כלל הבעיות הן הפוכות, אחרי מספר חודשים מגיע מישהו עם צמיגים שנראה כאילו עברו התעללות והבעלים מבקש החלפה כי לטענתו הם בקושי נסעו.

תכלס, אם אתה או אני בעלי העסק, או היבואן, היינו לוקחים אחריות על צמיגים שהיו בשימוש 3.5 שנים?
אני כן הייתי מאוד מתוסכל אם אני הייתי במקום לביא, שיודע שאין שום סיבה למצב הזה, אבל בעת ובעונה אחת, אני לא חושב שסביר להניח שהיבואן ייקח עליהם אחריות.

בברכה,
יוני5

omri_t
29-03-22, 06:49
רק לעניין התיאוריה.. ואני לא מייצג-

הסופה שלי על מקסיס mt.
הם עברו את ה 4 שנים.
הסופה נוסעת מעט וממש לא כל סופ"ש.
הם אכן מרגישים קשים ו"מרובעים" בתחילת נסיעות.
צמיג אחד מה 4 רואה שמש וגם לא המון.
הצמיגים ניראים טוב. בטח ללא כשל כזה.

מצד שני אני ממעט להוריד אוויר .
והטיולים שלי כרגע באופי די רגוע כך שלא אותגרו .

אני מניח שיש הבדל בכמות השכבות ובהרכבן- שאולי משחק לרעת ה bf אם יש משהו בתיאוריה של נזק לאור עמידה ממושכת.

אבל עדיין מדובר בצמיג יקר בערך פי 2 מהמקסיס ( שלא הייתי קונה שוב). ומהיקרים שבחנויות.
מעניין מה יגיד היבואן.

הייתי מצפה, אם זה כשל סידרתי, לשמוע על מקרים דומים.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

ehudzeelim
29-03-22, 07:25
אהוד,

העניין הוא ש 3.5 שנים הם יותר מדי זמן על מנת שבעל עסק ייקח אחריות.
בדרך כלל הבעיות הן הפוכות, אחרי מספר חודשים מגיע מישהו עם צמיגים שנראה כאילו עברו התעללות והבעלים מבקש החלפה כי לטענתו הם בקושי נסעו.

תכלס, אם אתה או אני בעלי העסק, או היבואן, היינו לוקחים אחריות על צמיגים שהיו בשימוש 3.5 שנים?
אני כן הייתי מאוד מתוסכל אם אני הייתי במקום לביא, שיודע שאין שום סיבה למצב הזה, אבל בעת ובעונה אחת, אני לא חושב שסביר להניח שהיבואן ייקח עליהם אחריות.

בברכה,
יוני5שאלתי את השאלה לגבי תוחלת חיים של צמיגים, באופן כללי ולא בהקשר של אחריות.
אבל אם מדברים על אחריות, לדעתי מי שאמור לקחת אחריות במקרה כזה (אם מדובר באמת בפגם בצמיג) הוא היצרן. לא מדובר בצמיג סיני עלום שם, זה bf. היבואן והמתקין הם הקשר בין בלקוח ליצרן ולא צריכים לשאת באחריות בעצמם.
עמרי הזכיר נקודה חשובה שאם זה כשל בצמיג, סביר שזה לא המקרה היחיד ואז היצרן כנראה כבר מודע לבעיה והגיוני שתהיה אחריות כלשהי, גם אם לא מלאה, כי בכל זאת זה לא צמיג חדש שכשל.

zivo
29-03-22, 08:45
אני יודע שמותר לפנצ'ריה למכור צמיגים עד שמלאו להם 6 שנים.
אם אני לא טועה, אסור להמשיך להשתמש בצמיג שמתאריך ייצורו חלפו 10 שנים ומעלה. בפועל, ראיתי גם מכוניות על צמיגים בני 15 ויותר..........

צמיגי שטח מלא בד"כ עשו את שלהם וכדאי להחליפם סביב גיל 3-4 וכ-40-50K ק"מ. זה כמובן לא אומר שלא ניתן להמשיך לנסוע עליהם, אבל מצבם בד"כ כבר היה רחוק מלהיות אופטימלי. במקרה הטוב הוא יהיה סביר לגילם.
המס' האלו אומרים הכל.
מדובר באחד הצמיגים היקרים בקטגוריה שלו בנהג שלא מאתגר את הצמיגים יותר מדי, 20000ק"מ וסדקים ( לא קוביות, לא שחיקה, ולא יובש).
אז לכל אוהדי BF , שבכח מחפשים פה תרוצים ונימוקים....
אם זה לא דפקת ביצור, זה אומר דפקת בתכנון, כלומר שכל הצמיגים דפוקים.
ההתנהלות של היבואן פשוט מביישת ( זה לא צמיג סיני ב550 ש"ח) ושכל אחד יסיק את המסקנות שלו על אגדות ה BF.

nirs
29-03-22, 09:03
ממה שאני זוכר מהדיון הזה - היה נכון לאצות הראשונות של הצמיג הזה כשהוא הופיע

ראו מה שהד כתב.
אתם אשכרה לא קוראים את מה שכותבים פה….

דרור ברלי
29-03-22, 09:56
המס' האלו אומרים הכל.
מדובר באחד הצמיגים היקרים בקטגוריה שלו בנהג שלא מאתגר את הצמיגים יותר מדי, 20000ק"מ וסדקים ( לא קוביות, לא שחיקה, ולא יובש).
אז לכל אוהדי BF , שבכח מחפשים פה תרוצים ונימוקים....
אם זה לא דפקת ביצור, זה אומר דפקת בתכנון, כלומר שכל הצמיגים דפוקים.
ההתנהלות של היבואן פשוט מביישת ( זה לא צמיג סיני ב550 ש"ח) ושכל אחד יסיק את המסקנות שלו על אגדות ה BF.

אם זה לא משהו סדרתי שצץ מכל עבר אצל משתמשים שונים , לא הייתי ממהר לפסול את המותג כולו.
היצרן הזה בעל מוניטין נחשב מאוד כבר שנים רבות. אישית, בלי שראיתי בעינים ונגעתי בידיים אלא רק מתמונות, זה ממש לא נראה כמו צמיג שעבר שימוש כסחני גם במעט הקילומטרים שנסע = לדעתי ומנסיוני, פרופר פגם בייצור. אבל אני לא צמיגאי מומחה ואפילו לא צמיגאי חובב... רק משתמש קצה עם הרבה נסיון שיכול לתת חוות דעת על מותגי ודגמי צמיגים שהתנסיתי בהם.
מצד שני הצמיגים האלה בני 3.5, גיל שבו רבים כבר נמצאים לקראת החלפת הצמיגים בגלל התייבשות ולא הייתי מצפה לגדולות ונצורות מנסיונות להפעיל אחריות*.

*"אחריות" = מונח מאוד גמיש/אמורפי בישראל, שבה מקובל להתייחס אליך כמו למלך רק עד לרגע שבו החלטת שאתה קונה - וגיהצת כרטיס אשראי. שנייה אחר כך, ב-99% מהמקרים/עסקים, אם אתה לא ידוען כלשהו, תודעת השירות יורדת מיד לאפס.

איל מ
29-03-22, 10:46
ראו מה שהד כתב.
אתם אשכרה לא קוראים את מה שכותבים פה….

אתה מוכן להפסיק להפריע להם לריב? ועוד עם דבר איזוטרי ומיותר כמו עובדות?
חוץ מזה, לא ראיתי שכתוב בחוקי הפורום שצריך לקרוא לפני שמגיבים.
(ואם מישהו מתכנן לעדכן קצת את החוקים, ובהקשר אחר לגמרי, לדעתי היה פעם סעיף שמדבר על זה שאם זה לא 4×4, או לכל הפחות רכב שטח, זה לא מעניין, למעט תת פורום "רכב ומכוניות טכני כללי").

ד ו ר ו ן
29-03-22, 11:26
כנראה שנכון לחזור ל ko2.
לפיBF זה אותו גומי עם סוליה אחרת.

מצאת ברשת דיווחים דומים?

zivo
29-03-22, 11:33
אם זה לא משהו סדרתי שצץ מכל עבר אצל משתמשים שונים , לא הייתי ממהר לפסול את המותג כולו.
היצרן הזה בעל מוניטין נחשב מאוד כבר שנים רבות. אישית, בלי שראיתי בעינים ונגעתי בידיים אלא רק מתמונות, זה ממש לא נראה כמו צמיג שעבר שימוש כסחני גם במעט הקילומטרים שנסע = לדעתי ומנסיוני, פרופר פגם בייצור. אבל אני לא צמיגאי מומחה ואפילו לא צמיגאי חובב... רק משתמש קצה עם הרבה נסיון שיכול לתת חוות דעת על מותגי ודגמי צמיגים שהתנסיתי בהם.
מצד שני הצמיגים האלה בני 3.5, גיל שבו רבים כבר נמצאים לקראת החלפת הצמיגים בגלל התייבשות ולא הייתי מצפה לגדולות ונצורות מנסיונות להפעיל אחריות*.

*"אחריות" = מונח מאוד גמיש/אמורפי בישראל, שבה מקובל להתייחס אליך כמו למלך רק עד לרגע שבו החלטת שאתה קונה - וגיהצת כרטיס אשראי. שנייה אחר כך, ב-99% מהמקרים/עסקים, אם אתה לא ידוען כלשהו, תודעת השירות יורדת מיד לאפס.

הפוך גוטה, הפוך....
אני לא פוסל את המותג, מי שפוסל את המותג זה כל מי שמציע משהו אחר מדפקט (נקודתי ?) ביצור.
ולכן האצבע שלי על היבואן.
עזוב אחריות, עזוב הכל.....
כל המומחים פה, כמה פעמים נתקלתם בתופעה כזו? כמה פעמים ב BF????
אם היבואן, היה מציע ללביא להחליף ל 4 חדשים תמורה נגיד ל 650 ש"ח לצמיג (שלביא ישלם לו ישירות?), היבואן יקבל תמורה מלאה \ כמעט מלאה לצמיג, לביא יהיה לקוח מרוצה, ויכתוב את זה פה, יעשה מוניטין למותג וליבואן, וכלם ירוויחו.

אבל היבואן ....... או ....... (תשלים לבד).
ולכן, כל מי שחושב על לשלם על הצמיג היקר ביותר בשוק, עם כזה יבואן, וכאלו מחירים, שיחשוב פעמיים.

יוני5
29-03-22, 12:27
שאלתי את השאלה לגבי תוחלת חיים של צמיגים, באופן כללי ולא בהקשר של אחריות.
אבל אם מדברים על אחריות, לדעתי מי שאמור לקחת אחריות במקרה כזה (אם מדובר באמת בפגם בצמיג) הוא היצרן. לא מדובר בצמיג סיני עלום שם, זה bf. היבואן והמתקין הם הקשר בין בלקוח ליצרן ולא צריכים לשאת באחריות בעצמם.
עמרי הזכיר נקודה חשובה שאם זה כשל בצמיג, סביר שזה לא המקרה היחיד ואז היצרן כנראה כבר מודע לבעיה והגיוני שתהיה אחריות כלשהי, גם אם לא מלאה, כי בכל זאת זה לא צמיג חדש שכשל.

אהוד,

זה בדיוק העניין.
על פניו, לא אמורה להיות בעיה בצמיג הזה, בשימוש נורמלי, ובטח לא כששאר הצמיגים, שנקנו ביחד, נראים אחרת.

ההגיון אומר שאם היה שימוש אגרסיבי או בלתי סביר, אז הבלאי היה אמור להיראות בכל הצמיגים בצורה דומה, פחות או יותר.

ואחרי שאמרנו את כל זה, אני חוזר לסוגיית לקיחת האחריות - עד כמה נראה לך סביר שיבואן ייקח אחריות על צמיג אחרי 3.5 שנים?

לדעתי, הסיכוי נמוך ואני גם לא הייתי מצפה לכך.

בברכה,
ינוי5

דרור ברלי
29-03-22, 12:32
ויבואנים אחרים יותר טובים?.... כולם אותו חרא.

הזכרתי את זה קודם - כולם יהיו נחמדים, חייכנים, שירותיים, ינסו לשכנע ולפתות אותך - כדי שתקנה.
אחרי שקנית, יתהפכו. אם פתאום צריך שירות, פתרון בעיה, הפעלת אחריות רחמנא ליצלן?..... יטרטרו אותך, ימרחו אותך, יחפשו אותך באותיות הקטנות, בעיקר יבזבזו לך זמן יקר וינסו להתיש אותך עד שתוותר. זה לא רק בצמיגים אלא בכל דבר. כאלה אנחנו. ישראלים, נו.

במקרה הזה, צמיג שלפחות מבחינת הגיל כבר ותיק מאוד, אני בספק אם יסכימו להפעיל אחריות.
מקסימום יגלו רצון טוב, כמו שתיארת, ויציעו ללביא סט חדש בהנחה. שגם זה יהיה יפה ואפילו ראוי לציון, בהתחשב בעובדה שבישראל אנחנו חיים.

לגבי "יקר" - נו, יוקר המחיה וכו'. בישראל הכל נורא יקר. הכי יקר בעולם.
בוודאי כל מה שקשור לרכב, שהמדינה רואה בו כספומט. מסחטת מיסים. גם 550-600 שקל לצמיג סיני/אינדונזי עלום שם זה נורא יקר. גם האוטו של לביא הוא "נורא יקר" כי הוא נדיר בישראל, נחשב ע"י רבים ליותר טוב/הכי טוב ויש סביבו הילת מלאכים ומוניטין מכאן ועד טוקיו = לכן הוא מבוקש ונסחר בפועל במחירים גבוהים פי 2-3 מרכבי שטח אחרים בגילו ובק"מ שלו.

במקרה הזה של צמיגי BF: מותג נחשב + מידה לא נפוצה שאין בה יותר מדי אפשרויות ודגמים ושרוב הפנצ'ריות לא מחזיקות במלאי = יקר.

נדב42
29-03-22, 12:53
היתה כאן תגובה של היבואן שפיספסתי, שבגלל כבר מתנפלים עליו ?

אני בינתיים ראיתי רק הנחות והשערות על מה היבואן יגיד.

אם פספסתי - סליחה ואשמח אם יצטטו אותה כאן שוב ...

סולי
29-03-22, 12:59
תדייק בבקשה,
מתנפל... ועל כל היבואנים באשר הם.
לא על אחד ספציפי...
זה פשוט מצטייר טוב יותר ... יכל היות יחצ"ן או לכל הפחות כתב.

zivo
29-03-22, 14:05
היתה כאן תגובה של היבואן שפיספסתי, שבגלל כבר מתנפלים עליו ?

אני בינתיים ראיתי רק הנחות והשערות על מה היבואן יגיד.

אם פספסתי - סליחה ואשמח אם יצטטו אותה כאן שוב ...
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/123729-%D7%A1%D7%93%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99-bf-km3?p=984749&viewfull=1#post984749

ממה שאני מבין, זה הכי רחוק שלביא הגיע, וכן אני הייתי מציע לו לאתגר את היבואן.
אבל העובדה שכולם פתרו היבואן, ואף אחד לא מצפה ממנו (או כמו שדרור כתב, כל יבואן אחר), אומר הכל על הנורמות הצרכניות שלנו

ד ו ר ו ן
29-03-22, 14:21
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/123729-%D7%A1%D7%93%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99-bf-km3?p=984749&viewfull=1#post984749

אבל העובדה שכולם פתרו היבואן, ואף אחד לא מצפה ממנו (או כמו שדרור כתב, כל יבואן אחר), אומר הכל על הנורמות הצרכניות שלנו

אני בעד שתיקח את זה על עצמך ותייצג את כולנו.
אולי יעזור להרגיע אותך מהמשך לעיסת הצמיג המסכן הזה.

נדב ש.
29-03-22, 23:18
אני ניסיתי פעמיים(ומכיר עוד חברים שניסו) לממש אחריות לצמיגים, קוביות שנשרו או סדקים שהופיעו בטרם עת, אותם תירוצים כל פעם מחדש, או "הצמיג נסע בלחץ אוויר נמוך מהמומלץ" או "אתם הג'יפאים טוחנים סלעים", אלה התשובות הרגילות.

קיצור חבל על הזמן והטרטור, אחריות לצמיגים בארץ זה עוד ישראבלוף מבית היוצר.

אני בדעה שצמיג ברכב שמטייל שמחזיק מעל שנתיים ברכב זה רווח שלכם, ותאמינו או לא, לא קונה צמיג סיני, רק יפני או אמריקאי.

asafk
29-03-22, 23:29

אבל העובדה שכולם פתרו היבואן, ואף אחד לא מצפה ממנו (או כמו שדרור כתב, כל יבואן אחר), אומר הכל על הנורמות הצרכניות שלנוקצת פרופורציות. צמיג בן 3.5 שנים. איזה אחריות? מה הקשר ליבואן? אחלה יבואן, חרא יבואן - זה צמיגים. ברזל עטוף בגומי. יש להם מיליון סיבות למות אחרי 3.5 שנים. זה לא קשור לתרבות צרכנית אלא להבנה שדברים חדשים נהיים ישנים. ודברים ישנים הם כבר לא חדשים.

אסף.

zivo
30-03-22, 09:48
קצת פרופורציות. צמיג בן 3.5 שנים. איזה אחריות? מה הקשר ליבואן? אחלה יבואן, חרא יבואן - זה צמיגים. ברזל עטוף בגומי. יש להם מיליון סיבות למות אחרי 3.5 שנים. זה לא קשור לתרבות צרכנית אלא להבנה שדברים חדשים נהיים ישנים. ודברים ישנים הם כבר לא חדשים.

אסף.

לא ראית ממני את המילה "אחריות" אפילו לא פעם אחת. נכון, לצמיגים אין אחריות ל 3.5 שנים.
אבל יש בלאי סביר, ויש מותג מוביל, וצמיג יקר.
והתופעה של הסדקים האלו, בפרופיל השימוש שלביא מתאר (לחצים, משקלים, סוג הטיולים), היא לא תופעה מקובלת.
וגם אתה יודע את זה, וגם כל מי שנמצא פה יודע, זה לא מקרה רגיל.
האמירה שלך על 3.5 היה קצת נפנוף באוויר. לפנצ'ריה מותר למכור צמיג (כחדש) עד 6 שנים מתאריך היצור, אז לגבי צמיג שכמעט לא נסע, הנתון היהחיד שמעניין זה ה 20000 ואופי הנסיעה.

@ דורון,
אני לא הולך לייצג אף אחד. אבל כמעט כל זכות הקיום של האתר הזה, זה בהחלפת מידע ועזרה.
והרבה אנשים פה, ואני לא פסיכולוג, ולא מנסה לנחש למה, נתנו תשובות מאוד מוזרות, ופשוט פחדו להגיד את הדבר הכי ברור, זה נראה כמו דפקט.
כל אחד פה, שאחרי 20.000 ק"מ הצמיגים שלו היו נסדקים כך, היה מתעצבן, זה לא בלאי טבעי.

אז למי שהתבלבל מהתשובות, אני מצרף תמונות של צמיגים סינים (בטווח ה 550ש"ח שאני מדבר), שלא מכירים את התאוריה של הבעיה של רכב שעושה מעט ק"מ :-).
תסתכלו בבקשה על מצב הצמיג, ועל תאריך היצור. הרכב הזה לא חונה בחניון סגור, ולא מכוסה, ושהצמיגים הורכבו, הם היו חדשים.
כך צריך להראות צמיג בין 3.5 שנים שנוסע מעט ק"מ, לא כמו ה BF של לביא. כל השאר, ברבורים.

raanan
30-03-22, 10:06
אז למי שהתבלבל מהתשובות, אני מצרף תמונות של צמיגים סינים (בטווח ה 550ש"ח שאני מדבר), שלא מכירים את התאוריה של הבעיה של רכב שעושה מעט ק"מ :-).
תסתכלו בבקשה על מצב הצמיג, ועל תאריך היצור. הרכב הזה לא חונה בחניון סגור, ולא מכוסה, ושהצמיגים הורכבו, הם היו חדשים.
כך צריך להראות צמיג בין 3.5 שנים שנוסע מעט ק"מ, לא כמו ה BF של לביא. כל השאר, ברבורים.
1+
כאחד שהיה נוסע עד פתח תקווה בשביל להתקין BF שטח מלא,
הבנתי שהמלך עירום לאחר התקנת הנקוק שטח מלא (כי לא היו בארץ BF ).
בהמשך כמה סטים של מקסיס 8060 טרופדור (הצמיג שנותן תמורה מעולה למחיר).
לאחרונה עם טויו MT .

בקיצור,
האכזבה העיקרית היתה לי מ BF בפרט ביחס למחיר והמאמץ להשיג במידה שהייתה לי אז.
האכזבה העיקרית מ BF שלאחר שנה ומשהו (במעט קמ') הם היו אוחזים רע מאד בכביש רטוב.

רענן

ehudzeelim
30-03-22, 11:18
סתם אנקדוטה
על הרכב האחרון שקניתי היו צמיגים בני 14
הבעלים הקודם נסע איתם כרגיל ולא התרגש מהגיל (נסע מעט מאד בשנים האחרונות אבל בכל זאת).
הם נראו בסדר.
אלה היו יוקוהמה גאולנדר.
אני החלפתי אותם מיד כמובן.

אבי ביטר
30-03-22, 16:07
בקיצור, חרא צמיג.

עזבו שטויות.

asafk
30-03-22, 16:34
זיו. האמירה שלי על 3.5 שנים היא לא ניפנוף.
היא בעיקר אבחנה שצמיג שטח שנמצא בשימוש מתבלה ומתיישן (וזה לא משנה שמותר למכור צמיג חדש 6 שנים). זו מציאות.
מי שמאוכזב מצמיגי שטח שדורשים החלפה אחרי 3.5 שנים שיחפש תחביב אחר, או שיתקין צמיגי 'מונית' שלא יאחזו בשטח אבל יחזיקו 10 שנים בלי בעיה.
ברצינות. עשיתם חפירה מכלום.

אסף.

oferc
03-04-22, 12:35
לדעתי השרשור הנ"ל עשה את שלו , רוב הקוראים יחשבו פעמיים אם להתקין KM3 .

אחרי 3 שנים זה לא מוגזם לבקש מהצמיג להיות תקין , גם אם נסענו בשטח עם פחות אוויר מדי פעם , לכולנו יש נסיון עם צמיגי שטח , המשלין האחרונים שלי החזיקו 6 שנים ו90 אלף ק"מ , המיקי טומפסון שכולם חזו שיקרע וילך אחרי שנה כבר מעל 3 שנים ומעל 40K ק"מ ועדין במצב סביר , אנחנו מצפים ממותגים שיהיו אמינים ואם יש תקלה אז היבואן הרשמי צריך לקחת את זה לצומת ליבו ,אף אחד לא ביקש אחריות אבל יחס , בדיקה, הנחה על סט חדש הם לא מילה גסה.

צמיגי BF לרכב שלי עולים 1400 שקל לצמיג , מיקי טומפסון 700 , סיני אפשר להשיג מ450 , זה היחס במחירים , היבואן לא מתבייש לבקש מחיר מטורף אז שלא יתבייש להתיחס לתקלות בכובד ראש , בכל זאת מדובר במותג פרמיום עם המחירים היקרים בשוק .

nirs
03-04-22, 13:00
לדעתי השרשור הנ"ל עשה את שלו , רוב הקוראים יחשבו פעמיים אם להתקין KM3 .
.

וואלה לא הבנתי איך מצמיג אחד, כנראה עם פגם ייצור, הגעת למסקנה הנ״ל.
כמו כן, לא הבנתי מדוע פסלת את היבואן, שלביא עדין לא פנה אליו….

הערה: אין לי שום קשר ליבואן, או לכל בעל עיניין אחר ב bf. סכ״ה נהנה מסט רביעי ברציפות של bf (2 האחרונים km3)

oferc
03-04-22, 13:07
כמו כן, לא הבנתי מדוע פסלת את היבואן, שלביא עדין לא פנה אליו….

הערה: אין לי שום קשר ליבואן, או לכל בעל עיניין אחר ב bf. סכ״ה נהנה מסט רביעי ברציפות של bf (2 האחרונים km3)

זו בדיוק תרבות הרשת , אתה רואה תקלה , מקטלג , ומאז אתה משתדל להתרחק , בטח עם המחירים האלו.
היבואן יכול לשנות את התמונה , אני בטוח שהשרשור הזה יגיע אליו, דרך הטיפול שלו תקבע את ההמשך.

כמו שאמרתי , לא מצפים לאחריות , אבל כן להתייחסות ובדיקה .
יבואן פרמיום חייב להיות רציני בדרך הטיפול שלו.
ושוב אני רושם , רוב הסיכויים שמשהו מצוות היבואן כבר קרא את השירשור הנ"ל או שמשהו העביר אליו.

לביא
03-04-22, 13:16
ניר צודק. לא פניתי ליבואן ואין לי כוונה לעשות זאת.
באופן אישי, לא אקנה שוב km3.
כל אחד יעשה את שיקוליו.

ehudzeelim
03-04-22, 13:22

שני צמיגים ולא אחד..

ד ו ר ו ן
03-04-22, 15:41
צמיגי BF לרכב שלי עולים 1400 שקל לצמיג ,.
איזה רכב?

oferc
03-04-22, 22:03
איזה רכב?

פאגרו 2015 .

ד ו ר ו ן
03-04-22, 22:36
פאגרו 2015 .
זה שהציעו לך 1400ש"ח לצמיג בעיקר מעיד על מי שפנית אליו.. יש במחירים זולים בהרבה.
אני בהחלט יכול להבין ולא הייתי רוכש בעצמי צמיג במחיר כזה, אבל המקרה הפרטי שלך לא קשור לאירוע הזה כי המחירים אחרים והטיעון של צמיג יקר פי 3 מהחלופות כבר לא תופס.

אני כמו אחרים כאן, אחרי כמה סטים של BF, כמה סטים כי מרוצה, אחרי מותגים אחרים.
ןכן, גם מהסתכלות על שותפים לטיולים ואיך מחזיקים מותגים אחרים.

ולכן השאלות הרבות, כי גם אחרי 4 שנים ויותר מפי-2 ק"מ ממה שלביא ציין, עם המון ק"מ בלחץ נמוך בשטח, ברכב עמוס וכבד יותר מהרכב של לביא לפי מה שהוא מעיד, ועדיין לא נתקלתי בתופעת בלאי מכני כזו, באף סט. גם לא במותגים איכותיים אחרים בהם השתמשתי.
כן ראיתי תופעה כזו בצמיג סיני צעיר.
ובינתיים ממקור ראשון כאן בשרשור אין אף נוסף שמעיד שמכיר תופעה כזו ממקור ראשון עם הדגם הזה של צמיג.
בגלל זה אני גם לא מסכים עם אסף ש"צמיג בן 3.5 עשה את שלו".

ומאותה הסיבה זה אירוע מוזר, ובגלל שזה לא נפוץ, ואחרי הבנת פרופיל השימוש של לביא, זה עוד יותר מוזר. ובגלל שזה בצמיגים האחוריים בלבד, אדרבא.
ועדיין, יש כאן תמונות של צמיג שנראה במצב רע, ולכן על פניו נראה כמו משהו פגום בצמיגים הספציפיים.
לא בגלל המקרה הזה הייתי נמנע מרכישת צמיגים כאלו.

oferc
03-04-22, 23:13
זה שהציעו לך 1400ש"ח לצמיג בעיקר מעיד על מי שפנית אליו.. יש במחירים זולים בהרבה.
אני בהחלט יכול להבין ולא הייתי רוכש בעצמי צמיג במחיר כזה, אבל המקרה הפרטי שלך לא קשור לאירוע הזה כי המחירים אחרים והטיעון של צמיג יקר פי 3 מהחלופות כבר לא תופס.

הנה המחירים היום 1390 לצמיג :
tiredeal.co.il/html5/ProLookup.taf?_ID=22358&did=1120&G=&SM=&PAGE=100

1399
https://www.tireplus.co.il/Catalog.asp?Page=NewShowProd.asp&PRodID=2244248

והנה צדיק בסדום ב1223 , אני מתערב איתך שאין להם במלאי וינסו טלפונית לדחוף לך צמיג אחר.

https://autotire.co.il/lt-265/60r18-119/116s-all-terrain-ta-ko2-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99-%D7%92%D7%95%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%A5-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99-bf-goodrich

אל תחתוך טיעון בלי לבדוק מה המחירים בבקשה .

ושים לב בטיירדיל יש אחריות של 4 שנים , תבוא אחרי שנתיים עם צמיג סדוק , ישלחו אותך לאכול חצץ.

[*=right]"אחריות יבואן 4 שנים לצמיגים מיום ההרכבה ולסינים שנתיים" זה מהאתר שלהם.

ד ו ר ו ן
04-04-22, 00:30
התקשרת למקומות אחרים?
רכשתי צמיגי BF לפני כחודש.
מנעד המחירים היה בין 850-1300.

וגם אז, זה עדיין מקרה פרטי שאין לו קשר לאירוע הנוכחי וחבל להסיט את הדיון מהעניין עצמו.

omri_t
04-04-22, 06:30
אני הזמנתי bf at עכשיו
950 כולל מעמ והרכבה.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

הדסופה
04-04-22, 08:33
הצעת המחיר היחידה שקיבלתי ל bf ( כי אין צמיגים ) היתה 1500 לצמיג
הכל עניין של מידות. אין טעם להזכיר מחירים בלי מידה רלבנטית

-->