PDA

צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה - אכסון בענן. מה הכי משתלם היום?

אייל
28-03-22, 09:56
כמה שאלות:
כמה אני רוצה לאכסן? סדר גודל של כ-3T נכון להיום (בעיקר סרטוני וידאו שאני עורך ואין לי מושג למה אני שומר...)
מה עוד חשוב לי? גישה קלה לטכנופוב עם מערכת ניהול פשוטה ככל האפר. פחות מעניין אותי להתעסק עם השירותים שמסביב, מעוניין רק באכסון.
כמה אני מוכן לשלם? כמה שצריך אבל לא מעוניין לשלם על שירותי הלווין שלא אצרוך.

תודה רבה.

ש01
28-03-22, 10:40
אייל,
למה לא הארד דיסק נייד?

אישתי שומרת בקנאות תמונות (איכות המצלמה זה המד לסלולרי), קנינו לה הארדיסק נייד של 2 טרה והיא מעבירה לשם הכל.
העבודה פשוטה - כמו לשמור ואח"כ לפתוח קובץ במחשב.

zivo
28-03-22, 11:00
SSD מקומי (3T, 4T, 5T....) וגיבוי יומי לאמזון Glacie
https://aws.amazon.com/s3/storage-classes/glacier/

amitaikl
28-03-22, 11:10
אם למדת באוניברסיטה העברית, יש לך איחסון חינם ללא הגבלה בגוגל.
באופן כללי, העלויות בענן בין גוגל/מיקרוסופט/אמאזון כמעט זהות.
הייתרון של גוגל זה הסנכרון האוטומטי של התמונות, לפחות באנדרואיד

Sent from my Pixel 5a using Tapatalk

אייל
28-03-22, 11:20
אם הייתי לומד משהו...

הארדיסק יכול ללכת לעולמו ואז הכל הלך. אז התחלתי להתעניין ב-NAS כי זה נותן גיבוי והעלויות דוחפות אותי לענן כי NAS יחד עם שני דיסקים כבר שם אותי על עלות של ארבע שנות אחסכון בענן.
השאלה מי מהם הכי נוח לתפעול (בדגש על פשטות) ומי נותן שירות נטו של אכסון בלי כל המסביב שמעלה את המחיר.

erezgur
28-03-22, 11:32
אחסון...
אתה מאכסן אורחים באכסניה, אבל מאחסן נתונים בענן (https://hebrew-academy.org.il/2011/03/29/%D7%90%D6%B4%D7%9B%D6%B0%D7%A1%D7%95%D6% BC%D7%9F-%D7%95%D7%90%D6%B4%D7%97%D6%B0%D7%A1%D7% 95%D6%BC%D7%9F/)

ולשאלה עצמה, אני כנראה הייתי בודק את החלופות שמציעים הגדולים (אמזון, גוגל, מיקרוסופט) וכנראה בודק גם פתרון מבוסס דרופבוקס. לא עשיתי השוואה כזו (עדיין) אז אין לי שורה תחתונה, אבל לא הייתי סומך על חברות קטנות עם מבצעים מפתים מבחינה כלכלית, במיוחד אם אתה מחפש שקט לאורך זמן, תפעול פשוט וזמינות גבוהה.

גיא
28-03-22, 12:07
תבדוק את זה

mega.io

מכיר כמה עסקים גדולים שמשתמשים בשרות הזה. מבסוטים.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

zivo
28-03-22, 12:29
אני אנסה לחדד -
אם המידע בענן, הביצועים תלויים בתיקשורת ובספק השרות ( ובתמונות יש פעולות כבדות).
אם המידע נמצא אצלך (במחשב או באיזה מארז NAS חיצוני), אתה לא תלוי באחרים, אבל לא מוגן מגנבה, שרפה ותקלות טכניות.

ולכן, לדעתי, בהנתן ש SSD נהיה זול, ביום יום, עובדים מול האחסון המקומי, ומגבים אותו (פעם ביום?) לשרות כמו Amazon Glacier.
בניגוד לאחרים, שמיועדים לעבודה רציפה, וצריכים להבטיח ביצועים, GLACIER מיועד לגיבוי, ולכן המחיר לאחסון יהיה זול מכל האחרים (ועדיין יש את האמינות שהמידע לא ילך לאיבוד).
במקרה והאחסון המקומי שלך (ה SSD או ה NAS) יקרוס, יגנב, ישרף......השחזור מ GLAICER יעלה קצת כסף, ויקח קצת זמן (יכול להיות כמה שעות עד שהוא יהיה זמין לשחזור), אבל בסה"כ בהנחה שאתה רק כותב לשם (ומדי פעם מוחק) אבל ביום יום, לא קורא משם מידע, זה הפתרון הכי זול, הכי אמין ועם הביצועים הכי טובים.

עוד נקודה - פתרון כזה, מצריך תוכנה יעודית. יש כאלו בחינם ויש כאלו שעולות כסף. שלוקחים החלטה, תזכרו את החשיבות של המידע שאתם שומרים שם. אני שילמתי 30+$ , אבל זה שיפר את השינה שלי :-)

דרך אגב, נפח נמוך, שמשתנה כל הזמן - My Documents, אני כן מגבה \ מסנכרן לגוגל.

אייל
28-03-22, 14:03
בעקרון, אני צריך להעלות את הארכיון שלי (סרטים שערכתי) לגיבוי. כרגע אני עם כונן 2T שהתמלא. אבל אני לא סומך עליו שיחיה לנצח. לכן אני רוצה לגבות לענן כדי לוודא שזה נשמר.
מבחינת חיבור אני על סיב אופטי, מהירות טובה.
מבחינת גישה אני צריך גישה לחומר כי מדי פעם אני שואב מהארכיון סרט כזה או אחר לטובת סרט אחר.
אני מתכנס לכיוון גוגל דרייב, 5T בעלות של 18$ לחודש. נשמע לי סביר.

k9.amit
28-03-22, 14:20
אני עובד עם Drive בנפח בלתי מוגבל על חשבון אוניברסיטאי.
בגדול מבסוט, מהירויות העלאה לפעמים ארוכות מאוד, אך יכול להיות שזה גם באשמת התשתית שלי. או בגלל שאני לא חשבון פרימיום אמיתי.

חוץ מזה ממליץ על תוסף Google drive FS. הוא בעצם פותח לך כונן מדומה על המחשב שאתה יכול לעבוד עליו בלי הממשק המעצבן של הדרייב

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

guy888
28-03-22, 14:37
אם למדת באוניברסיטה העברית, יש לך איחסון חינם ללא הגבלה בגוגל.
באופן כללי, העלויות בענן בין גוגל/מיקרוסופט/אמאזון כמעט זהות.
הייתרון של גוגל זה הסנכרון האוטומטי של התמונות, לפחות באנדרואיד

Sent from my Pixel 5a using Tapatalkגם לדרייב של מיקרוסופט יש סנכרון אוטומטי של תמונות מאנדרואיד.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

amitaikl
28-03-22, 15:08
גם לדרייב של מיקרוסופט יש סנכרון אוטומטי של תמונות מאנדרואיד.

Sent from my SM-G998B using Tapatalkנכון אבל זה לא עובד מוצלח עם Google photos

Sent from my Pixel 5a using Tapatalk

erezgur
28-03-22, 19:02
בעקרון, אני צריך להעלות את הארכיון שלי (סרטים שערכתי) לגיבוי. כרגע אני עם כונן 2T שהתמלא. אבל אני לא סומך עליו שיחיה לנצח. לכן אני רוצה לגבות לענן כדי לוודא שזה נשמר.

מכיון שאתה מדבר על גיבוי סרטים, כל פעם שמתווסף סרט חדש (ולא גיבוי מתמשך, כל הזמן, של מידע המשתנה בכונן - כמו בדוגמאת המסמכים שציין זיו) - לא הייתי פוסל גם להחזיק מספר כונני גיבוי חיצוניים, העלויות היום לא גבוהות בכלל, כך שכל פריט בארכיון שלך מועתק לפחות ל-2 כונני גיבוי שונים. כונן אחד נשמר פיזית במקום מרוחק (עבודה / הורים / ילדים) ואחת לכמה שבועות / חודשים מחליפים אותו עם כונן אחר והוא חוזר להיות אחד מכונני הגיבוי בביית.

ועוד הערה - כונני הגיבוי החיצוניים הללו - שלא יהיה מחוברים קבוע למחשב, אלא מחברים לטובת הגיבוי ומנתקים אותם לאחר סיום הגיבוי (אתה רוצה שלא יפגעו אם תהיה תחת מתקפת כופרה, למשל).

זהו פתרון לא מסובך לצרכים שציינת, מחייב מעט עבודה ידנית (לזכור לגבות מדי פעם), עד שתתבשל עם ההחלטה לגיבוי מקוון לענן.

gillss
29-03-22, 08:18
אז הנה דעתי.
בתור פריק אמיתי של שימור תמונות וגיבויין.
גוגל !!! רק גוגל .
אני בעלים גאה של 15TB תמונות וסרטונים.
הם בסה"כ כ 1.2M פריטים. שנאספו , נסרקו ותויקו לאורך 40 שנים.
בעמל רב סרקתי את כל הארכיב המשפחתי , כל קרטון וכל פילם שהיה בקרבתי
הפך לדיגיטלי.
ועל האוצר הזה אני שומר מכל משמר.
המאסטר = ב HDD של המחשב האישי.
גיבוי קר = HDD נייד (הוחלף ל SSD לפני שנה) נצור בכספת.
הענן הראשי = גוגל (Google Photos כמובן)
הענן המשני = אמזון (בגלל המחיר ל GB)

ולהלן התדריך.
כל מה שמצולם או נסרק מתוייק בתיקיות ע"פ שנים במחשב.
פעם בחודש מחובר לו הגיבוי הקר ומבוצע תהליך גיבוי (Mirror)
יש תוכנת PC חינמית שנקראת FFS (Free File Sync) שעושה את הפעולה מדהים.
כל צילום טלפוני מדלג לו אוטומט לגוגל וכמובן מועבר לתיוק במחשב במקביל.
כל צילום מצלמתי מועבר לגוגל בעת העברתו למחשב (במקביל לתיוק)
על תיקיית המאסטר - מורץ פעם בחודש תהליך דיכוי כפולים.
גם פה נעזר בתוכנת PC חינמית הקרויה Similar Image Finder
איטית רצח אבל נותנת את התמורה הטובה ביותר מול מתחרותיה היקרות.
וכמובן פעם בחודש מבוצע גיבוי ידני למחסן אחורי באמזון (To be on the safe side)

ל Google Photos יש גם חסרונות (לצלמים)
אבל מול היתרונות אי אפשר לוותר על המוצר.
דיכוי כפולים בעת העלאת מידע
קריאת AI של תמונות (כולל תיוג פנים)
כל התמונות ב BLUB אחד ויצירת אלבומים ע"י לינקים בלבד.
יכולת חיפוש תמונות דומות ברשת (זיהוי פרחים, מקומות , חרקים ועוד)
גיבוי ב Mirror ולא ב SYNC כמו באפל.
מהירות תגובה משובחת (חוות שרתים כמעת בכל מדינה)

אז נכון... גוגל (פעם) הקטינה לנו את התמונות לצורך רידוד הנפח
כשרצינו חינם נאלצנו להקטין.
היום רובנו עדיין מקטין (כי התרגלנו וגם כי זה עולה לנו בנפח)
אבל לפחות היום נתנו לנו את האופציה לבחירתנו.

-->