צפייה בגרסה מלאה : טיול בר מצווה - ארצות הברית
אז הגיע הזמן להתחיל לתכנן טיול בר מצווה.
התכנון בגדול, חודשיים בארה"ב, בחגים של 2023.
2 הורים 2 ברי מצווה ואחד בן 9
יש הרבה רעיונות ברמה המאוד כללית,
כרגע אנחנו בשלב ההתחלתי של לאסוף רעיונות למסלול,
נופים, שטח, וגם דיסני כזה או אחר, אבל שום דבר לא מגובש עדיין.
חוף מזרחי? מערבי? קנדה? חוף לחוף?
סוג הטיול, רכב שטח עם אוהל / קראוון / מלונות יוקרה.
מה התקציב לכזה טיול?
ובכלל ללמוד מה ואיך.
למען האמת, אני אפילו לא יודע מה אני צריך לשאול,
כך שכל מידע עצות ותובנות יתקבלו בברכה.
תודה,
עירא
קנדה.
צד מערבי בעיקר.
רוקיס, קוטניס, סמיטרס, ונקובר איילנד.
להשכיר ואן בגודל סביר ולישון בעיקר באתרי קמפינג.
מסלולי טיול רגליים, תצפיות, אטרקציות, אנשים מדהימים.
קח בחשבון שבחגים כבר יכול להתחיל שלג בהרים, שזה יתרון בעיני.
איזה כיף לכם!
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
תכלס
מעניין מה התקציב לכזה טיול
Sent from my iPhone using Tapatalk
נופים, שטח אוהלים...
תפור עלייך קולוראדו, יוטה, אריזונה, הכל מהכל, שלג, מדבר, פארקים, שטחים שברובם פתוחים לנהיגת שטח.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
חודשיים - וואו זה ארוך....
אנחנו עשינו טיול "אחרי צבא" עם 3 ילדים (5, 10, 14) במשך כחודש, שילבנו כל מה שכתבת.
אשמח, אם תרצה, להפגש ולהעביר רשמים ולקחים.
בגדול,
המסלול החל בכמה ימי ניו יורק, שם אספנו סברבן לוושינגטון, בלו ריג' מאוטיין אטלנטה,סופ"ש מנוחה על גדות נהר בשפך אגם לאורי, אורלנדו (שבוע טירונות בכיף), סרסוטה, אברגליידס ומיאמי.
לגבי קראוון - פגשנו בדרך כמה פעמים משפחה שעשתה מסלול דומה עם קראוון. האמא נראתה כמו מי שרוצה לקפוץ מהחלון - מבחינתה סיוט מתמשך.
אם כן - קח את הקראוון הכי גדול שאפשר.
אנחנו ישנו לרוב במוטלים, חלקם מזדמנים "על הדרך" וחלקם מוזמנים מראש.
גיליתי שלהחליף רכב באמצע הדרך מאוד מוזיל. היות ונשונל ואלמו זו אותה חברה, אז רק החלפנו ניירת. הסברבן ליווה אותנו עד הסוף ולא היינו צריכים לפרוק ולהעמיס מחדש....
באמצע הטיול לקחנו "צימר" - בית עץ למנוחת סופ"ש על גדת נהר - אושר גדול.
בכלל, תשאיר בתכנון מרווח לגמישות ושינויים. מגלים שזה נדרש - כי מקום מסויים נורא אוהבים ורוצים להישאר ומקום אח פתאום הילדים לא רוצים ואפשר לדלג.
בלי טיסות ביניים - טיזוז מקשה וסתם בזבוז זמן.
אפשר לנחות במקום אחד ולהמריא מאחר (אצלנו - הגענו לניו יורק וחזרנו ממיאמי).
מיאמי - אולי כיף למתבגרים ומבוגרים, מבחינתנו פרט לכך שהיתה הכנה לשיבה הביתה (2 ימי מנוחה בסוויטה על הים) - לא מחוייבת ביקור.
במקרה שלך אתה יכול טיול מעגלי או להתחיל הרבה צפונה ולהגיע עד הדרום (או להיפך)
אנחנו לא הגענו לאזור מפלי הניאגרה וצפון החוף המזרחי - למרות שרצינו, מגבלות זמן.
עוד מקום שהשארנו ל"פעם הבאה" ולך יש זמן - מואב... אבל זה כבר לכיוון החוף המערבי.
במסלול שלנו היה המון טבע, בע"ח, אטרקציות לקטנים ולגדולים ומה לא...
וושינגטון תתכנן לסופ"ש. מלונות בזול ומוזאונים בחינם...
לנו היו "רק" שלושה שבועות... אתם הולכים להנות בגדול.
אנחנו התרכזנו בחוף המערבי - נחיתה בסן פרנסיסקו (בזמנו היתה טיסה ישירה מה שמאוד מקל), שכרנו שם סבארבן ומכאן הכל בנסיעה.
מסן פרנסיסקו ללוס אנג'לס, משם ללאס וגאס (עם ילדים בגיל בר מצווה לא צריך שם יותר מיומיים), משם דרך הפארקים הגדולים ללייק פאוול, מואב ודנוור. מדנוור טיסה לניו יורק לכמה ימים והביתה. בכל מקום ולאורך הדרך יש הרבה פארקים ואטרקציות - תלוי מה מעניין אתכם ומה התקציב. רק במואב אפשר להעביר שבוע אם זה מתאים.
כנראה שאם היה לנו את הזמן שלכם כנראה שבאמת היינו מתחילים הרבה יותר צפונה, אולי אפילו באלסקה, ופשוט יורדים דרומה וממשיכים כמו שכתבתי.
אם אתה צריך הכוונות למסלול עצמו או לאטרקציות שעשינו, שלח ה"פ.
ואחד בן 9
יקירי,
אני מזכיר לך את האירוע הנ"ל:
- PW, יש לי איזה עניין אתך.
- כן חמוד?
- אני הבנתי שלקחת את האחים שלי לטיול במערה לפני חודש, ואני לא הייתי. זה ממש לא בסדר!
- אני חושב על זה עכשיו, ואתה ממש צודק.
- אוקיי. מה אתה חושב לעשות בעניין?
- אני מציע שאני אתאם עם אבא מועד מתאים ואנחנו נשלים את החסר.
- מקובל עלי. אני אוודא ביצוע. תודה
וכל זה, כשהאקסמפלר היה בן 4.
אני לא מעז לחשוב איפה הוא היום.
קל זה לא יהיה.
זה הטיול שעשינו לפני שנתיים, 32 יום במערב ארה"ב https://travelmaker.cc?share=382653553
הכיוון מצפון מזרח (ילוסטון) לדרום מערב (לוס אנג'לס), יש שם איזו הודעת שגיעה שלא מציגה את המסלול עצמו אלה רק את הנקודות.
אם מעניין יש לקחים ושינויים שהייתי עושה בדיאבד (מי אמר שבוע במואב?)
חודשיים - וואו זה ארוך....
בכלל, תשאיר בתכנון מרווח לגמישות ושינויים. מגלים שזה נדרש - כי מקום מסויים נורא אוהבים ורוצים להישאר ומקום אח פתאום הילדים לא רוצים ואפשר לדלג.
הלוואי, אבל מנסיוני בשני טיולים האחרונים בארה"ב, עלול להיות בעייתי, במקומות מבוקשים קשה עד בלתי אפשרי למצוא מקום ברגע האחרון ואפילו שבוע שבועיים לפני. הקיצוני ביותר שניתקלנו זה להזמין קמפינג בZION ו YOSEMITE (מומלץ!!!), ההרשמה נפתחת כמה חודשים מראש, אני ואישתי בהיכון, כל אחד עם שלושה מסכים על ספוטים שונים, תוך 7 דקות לא נשאר מקום פנוי אחד!
ארנון
קנדה.
צד מערבי בעיקר.
רוקיס, קוטניס, סמיטרס, ונקובר איילנד.
להשכיר ואן בגודל סביר ולישון בעיקר באתרי קמפינג.
מסלולי טיול רגליים, תצפיות, אטרקציות, אנשים מדהימים.
קח בחשבון שבחגים כבר יכול להתחיל שלג בהרים, שזה יתרון בעיני.
איזה כיף לכם!
החגים רק מתחילים בסוף ספומבר.
בתקופה הזאת הרוקיז כבר מחוץ לתחום.
מנסיוני, בספטמבר בהחלט אפשר לטייל עדיין ברוקיז, כתלות במזג האוויר הספציפי.
השאלה מתי הם מתחילים.
גם אם קמים בבוקר עם שכבה של כמה סמ שלג על האוהל, זה ממש לא סוף העולם ואפילו חוויה. מנסיון..
יש גם בקתות נטולות פסיליטיז (למעט תנור, דרגשי שינה ועצים) שמיועדות בדיוק לזה.
לא הייתי פוסל.
ראש השנה ב 25/09.
למיטב זכרוני, האתרים ברוקיז נסגרים למטיילים בתחילת אוקטובר.
תקח בחשבון את עלות ביטוח ה SLI כאשר אתה משכיר רכב, הדרישות המינליות של הביטוחים בארה"ב (Liability coverage) ממש לא מספקים וזה מה שניתן בדרך כלל אם השכרת הרכב
https://www.nerdwallet.com/article/insurance/minimum-car-insurance-requirements
ביטוח יחסית זול:
https://www.rentalcover.com/en/
אשמח, אם תרצה, להפגש ולהעביר רשמים ולקחים.
אני אשמח, תודה.
אם אתה צריך הכוונות למסלול עצמו או לאטרקציות שעשינו, שלח ה"פ.
מאוד, תודה
קל זה לא יהיה.
אמר לי פעם איש חכם,
שלא באנו להינות ושארץ ישראל נקנתה ביסורים…
החגים רק מתחילים בסוף ספומבר.
בתקופה הזאת הרוקיז כבר מחוץ לתחום.
אנחנו מדברים על החגים בשנה הבאה (ובכל מקרה התכנון לטוס באמצע אוגוסט)
ככה שנראה לי שזה פותח קצת את הצפון
המידע הזה בהחלט מועיל,
אשמח לתובנות נוספות.
עירא
חודשיים זה מאד מכובד , אין לך שום בעיה לשלב מזרח ומערב
בהתחשב במזג אוויר בסוף אוגוסט אני הייתי מתחיל דווקה באיזור קנדה , אולי טיסה לטורונטו , משם למפלי ניאגרה , טיול באיור אגמי האצבעות במדינת ניו יורק , זה מאד מתאים לסוף אוגוסט ותחילת ספטמבר.
מאיזור האצבעות הייתי ממשיך לכיוון פיטסבורג , וושינגטון , הרי הסמוקי, אטלנטה. איזור מטריף , אין סוף אטרקציות , טבע , קניות בילויים כל מה שרק מתאים לך.
מאטלנטה קח טיסה לLA או לSALT LAKE או לסאן פרנסיסקו ומשם תבנה מסלול שיכול לכלול את ילו סטון , מואב ,לייק פאוול , הפארקים (ZION, BRYCE , GRAND CANYON) לאס וגאס , פאלם ספרינגס וJOSHUA TREE פארק , לוס אנגלס , וסאן פרנסיסקו וכל הפארקים בדרך .
אני אישית הייתי מתחיל בסאן פרנסיסקו כי זה האיזור הכי קר ומשם גולש לאיזורים היותר חמים ככל שמתקרבים לנובמבר.
דרך אגב לא הייתי מתקרב לאיזור פלורידה בתקופה הזאת , חם , לח , סיכוי למפגעי סופות ואקלים שיהרסו לך את הטיול, אורלנדו לא שווה את זה , יקרה ומשעממת חוץ מהפארקים , שעמוסים וחמים אש בתקופה הזאת.
אם אני הייתי בונה טיול כזה למשפחה שלי, העלות היתה כ18-20 אלף דולר לטיסות , רכב , ומלונות.
בהצלחה
אמר לי פעם איש חכם,
שלא באנו להינות ושארץ ישראל נקנתה ביסורים…
ובכן,
פגשתי את התכשיט ביום שישי... (אחרי זמן רב שלא נפגשנו).
הדבר הראשון שהוא ציין (אחרי שהוא זיהה אותי) הוא ש'עדיין לא ביקרנו במערה!'
איזה ילד!
קל זה לא יהיה.
מדובר באמריקה. לא בארץ ישראל!
טוב, אז מתקדמים לאט לאט.
מתוכננים לנחות בסיאטל באמצע יולי.
משם מזרחה לכיוון הילוסטון
מדרימים לכיוון מואב (ועוברים דרך השמורות בדרך)
מערבה לווגאס ועד סאן פרנסיסקו שמשם נטוס חזרה בתחילת ספטמבר.
התכנון בסיאטל לשכור (או לקנות אם זה הגיוני) רכב, להצטייד בציוד קמפינג ולצאת לדרך.
אבל כדי שזה יקרה אני צריך לדאוג שיהיה רכב.
ולכן אשמח לקבל עצות והמלצות על השכרת רכב בארה"ב.
דגמים מומלצים (בהתחשב בנסיעות ארוכות של 5 אנשים עם ציוד לטיול קמפינג)?
השכרה או קנייה של רכב?
ביטוחים?
השכרה בסיאטל והחזרה בסאן פרנסיסקו?
ברוח הפורום, 4X4?
האם להשכיר מחברות פה בארץ, או לחפש ברשת חברות מקומיות שם?
וכל שאר הדברים שאני אפילו לא יודע שצריך לשאול לגביהם...
תודה,
עירא
׳”׳™׳™ ׳¢׳™׳¨׳!
׳׳™׳ ׳›׳׳• ׳˜׳™׳•׳ ׳׳¨׳•׳ ׳‘׳׳¨׳”"׳‘, ׳™׳”׳™׳” ׳׳›׳ ׳›׳™׳™׳£ ׳׳“׳™׳¨.
׳׳ ׳׳•׳•׳×׳¨׳™׳ ׳¢׳ ׳*׳¡׳™׳¢׳” ׳¦׳₪׳•׳*׳™׳× ׳׳™׳•׳§׳•׳ ׳•׳׳׳¡׳§׳”, ׳׳– ׳”׳׳¡׳׳•׳ ׳”׳׳—׳¨׳•׳ ׳©׳”׳¢׳׳™׳×, ׳”׳’׳™׳•׳*׳™ ׳•׳›׳™׳™׳₪׳™ ׳׳׳•׳“.
׳׳×׳” ׳*׳•׳₪׳ ׳‘׳¢׳•׳*׳× ׳”׳—׳’׳™׳ ׳•׳”׳—׳•׳, ׳–׳” ׳§׳¦׳× ׳—׳‘׳, ׳׳‘׳ ׳׳*׳™ ׳׳*׳™׳— ׳©׳–׳” ׳—׳׳•׳ ׳”׳–׳׳ ׳”׳™׳—׳™׳“.
׳׳*׳™ ׳׳×׳₪׳׳ ׳©׳׳£ ׳׳—׳“ ׳׳ ׳”׳¢׳׳” ׳›׳׳ ׳׳× ׳”׳׳•׳₪׳¦׳™׳” ׳©׳ ׳§׳¨׳•׳•׳׳ (׳׳•׳˜׳•׳¨׳”׳•׳)?
׳–׳” ׳“׳¨׳ ׳*׳₪׳׳׳” ׳׳˜׳™׳™׳ ׳‘׳׳©׳₪׳—׳” ׳©׳‘׳•׳¢׳•׳× ׳׳¨׳•׳›׳™׳. ׳©׳›׳™׳¨׳•׳× ׳×׳”׳™׳” ׳™׳§׳¨׳” ׳׳׳•׳“, ׳׳‘׳ ׳׳ ׳׳›׳*׳™׳¡׳™׳ ׳‘׳₪׳*׳™׳ ׳׳× ׳׳—׳™׳¨ ׳”׳׳›׳•׳*׳™׳× + ׳׳׳•׳ + ׳׳¨׳•׳—׳•׳× ׳©׳׳‘׳©׳׳™׳ ׳׳‘׳“, ׳–׳” ׳›׳‘׳¨ ׳׳ ׳›׳ ׳›׳ ׳™׳§׳¨, ׳׳•׳׳™ ׳׳₪׳™׳׳• ׳™׳•׳×׳¨ ׳–׳•׳.
׳•׳׳×׳” ׳™׳©׳ ׳‘׳˜׳‘׳¢, ׳׳ ׳¦׳¨׳™׳ ׳׳”׳—׳׳™׳£ ׳׳׳•׳ ׳›׳ ׳™׳•׳, ׳*׳”׳“׳¨.
׳”׳™׳™׳×׳™ ׳‘׳•׳“׳§ ׳‘ Cruise America ׳׳” ׳”׳׳—׳™׳¨׳™׳ ׳©׳׳”׳.
׳׳˜׳™׳•׳ ׳©׳ ׳—׳•׳“׳©׳™׳™׳, ׳‘׳“׳•׳§ ׳’׳ ׳׳₪׳©׳¨׳•׳× ׳©׳ ׳§׳*׳™׳™׳× ׳§׳¨׳•׳•׳׳ ׳׳©׳•׳׳© (׳‘׳§׳¨׳•׳– ׳׳׳¨׳™׳§׳”) ׳¢׳ ׳׳•׳₪׳¦׳™׳™׳× buy back, ׳‘׳” ׳”׳ ׳׳×׳—׳™׳™׳‘׳™׳ ׳׳§׳*׳•׳× ׳׳× ׳”׳׳•׳˜׳• ׳‘׳׳—׳™׳¨ ׳©׳ ׳›-60% ׳׳¢׳¨׳ ׳”׳§׳*׳™׳”; ׳‘׳–׳׳*׳• ׳–׳• ׳”׳™׳™׳×׳” ׳¢׳™׳¡׳§׳” ׳׳ ׳¨׳¢׳”, ׳©׳•׳•׳” ׳׳‘׳“׳•׳§. ׳׳ ׳׳×׳” ׳™׳›׳•׳ ׳׳׳¦׳•׳ ׳—׳‘׳¨ ׳©׳¨׳•׳¦׳” ׳׳”׳×׳—׳™׳ ׳˜׳™׳•׳ ׳׳—׳¨ ׳‘׳¡׳•׳£ ׳”׳˜׳™׳•׳ ׳©׳׳›׳, ׳׳– ׳–׳• ׳‘׳›׳׳ ׳¢׳¡׳§׳” ׳׳“׳׳™׳§׳”. ׳•׳“׳¨׳ ׳*׳₪׳׳׳” ׳׳˜׳™׳™׳.
׳‘׳›׳ ׳׳§׳¨׳”, ׳–׳” ׳™׳”׳™׳” ׳›׳™׳™׳£ ׳’׳“׳•׳!
- - - Updated - - -
וואלה, יופי!...
מישהו יכול לתרגם את הג'יפבריש שלי עבור עירא?...
בגדול הצעתי לך עירא, לשקול לטייל במוטורהום - שכור, או קנייה + Buy back מקרוז אמריקה.
זו פורמולה נפלאה לכל המשפחה, ואם מכניסים את העובדה שמוטורהום מחליף לך מכונית, מלון, וארוחות במסעדה, זה כבר לא כ"כ יקר.
אם לא יתורגם על ידי חבר טוב לב, אכתוב מחדש...
או שתרים טלפון
מישהו יכול לתרגם את הג'יפבריש שלי עבור עירא?...
גם אתה יכול - תעתיק את הגיבריש לכאן - https://www.pixiesoft.com/flip/ ואח"כ העתק את הטקסט המפוענח בחזרה לשרשור ...
ההחלטה הראשונה היא האם הולכים על טיול במוטורהום כזה או אחר (עם כל מה שכלול בזה) או עם רכב רגיל ושינה בבתי מלון.
לגבי מוטורהום אין לי נסיון אבל אם הולכים על רכב רגיל - פשוט יחסית להשכיר בארה"ב סברבן , כמעט לכל חברה יש.
אתם גם בוודאות תקבלו סברבן או נוויגייטור או איזה מפלצת דומה, שזה כבר יתרון (לדעת מה מקבלים). ארה"ב מתאימה לרכבים האלה (רוחב נתיבים, חניות וכו'), לא מרגישים שזה משהו ענק כמו שקורה בארץ.
אנחנו לפני כמה שנים עשינו את זה בפורום דומה (עוד ילד או שניים) והיה מצויין.
רק כדאי לסגור את ההשכרה כמה שיותר מוקדם כי המלאי של הרכבים האלה קטן יחסית.
לחמישה אנשים, עם הרבה ציוד, זה לדעתי הכי טוב שיש (לדוגמה, השורה השלישית מאפשרת לזה שלא מדבר עם השניים האחרים להתקרר לבד ממה שלא קרה הרגע, או למישהו ללכת לישון בשקט).
לא צריכה להיות בעיה עם לקיחה בסיאטל והחזרה בסן פרנסיסקו (אנחנו לקחנו בסן פרנסיסקו והחזרנו בדנבר), רק כדאי לוודא שאין "קנס" על החזרת הרכב בתחנה אחרת.
לגבי כל מיני 4X4 - לדעתי עדיף להשכיר ליומיים/שלושה (במקביל לסברבן) בנקודות בהם אתם באמת רוצים לטייל בשטח עם רכב ולהתייחס לזה כמו אטרקציה. זה כנראה ייצא יותר כלכלי ובטח שיייצא יותר נוח.
Yaron.nahum
02-01-23, 12:02
התרגום להודעה של רמי גלבוע
באדיבות https://www.pixiesoft.com/flip/
היי עירא!
אין כמו טיול ארוך בארה"ב, יהיה לכם כייף אדיר.
אם מוותרים על ׳נסיעה צפונית ליוקון ואלסקה, אז המסלול האחרון שהעלית, הגיוני וכייפי מאוד.
אתה נופל בעונת החגים והחום, זה קצת חבל, אבל אני מניח שזה חלון הזמן היחיד.
אני מתפלא שאף אחד לא העלה כאן את האופציה של קרוואן (מוטורהום)?
זה דרך נפלאה לטייל במשפחה שבועות ארוכים. שכירות תהיה יקרה מאוד, אבל אם מכניסים בפנים את מחיר המכונית + מלון + ארוחות שמבשלים לבד, זה כבר לא כל כך יקר, אולי אפילו יותר זול.
ואתה ישן בטבע, לא צריך להחליף מלון כל יום, נהדר.
הייתי בודק ב Cruise America מה המחירים שלהם.
לטיול של חודשיים, בדוק גם אפשרות של קניית קרוואן משומש (בקרוז אמריקה) עם אופציית buy back, בה הם מתחייבים לקנות את האוטו במחיר של כ-60% מערך הקניה; בזמנו זו הייתה עיסקה לא רעה, שווה לבדוק. אם אתה יכול למצוא חבר שרוצה להתחיל טיול אחר בסוף הטיול שלכם, אז זו בכלל עסקה מדליקה. ודרך ׳*פלאה לטייל.
בכל מקרה, זה יהיה כייף גדול!
סברבן מומלץ, מאוד.
אצלנו דווקא הספסל האמצעי היה של הגדולה, והאחורי של הבנים.
שמחתי שלא היו כסאות קפטן אלא ספסל.
הילדה פתחה שם חפק סנדביצ'ים וגם היתה לה שליטה על מערכת הסאונד המעולה.
במקרה גיליתי - וחסך לי הרבה $$ - פיצול ההשכרה ל-2 חברות. ז"א החזרה באמצע המסלול ובאותו היום משיכה מאותו מקום להמשך. הסתבר ש-2 החברות הן אחת (אלמו ונשונל) ולכן רק סידרתי את הניירת, בלי לפרוק ולהעמיס מחדש.
מוטורהום - אני בעד, צריך להתחבר לרעיון.
בטיול שלנו, כבר כתבתי, פגשנו משפחה מספר פעמים. שם האמא כבר גלתה נטיות אובדניות.
לנו חודש עלה כ 80K ש"ח (לפני כ-8 שנים).
אתה עם ילדים בגיל המתאים. אל תוותר על כמה ימי טירונות באורלנדו או מקבילתה המערבית.
יש לך שתי אפשרויות הגיוניות לרכב: פול סייז SUV בגרסא ארוכה או מיני-ואן.
אנחנו שכרנו קרייזלר פאסיפיקה שהיתה מעולה.
היתרונות: נוחות גבוהה מאד (אין נדנוד של SUV) וצריכת הדלק עדיפה בהרבה.
חסרונות: תא המטען גדול אבל נדרשת העמסה בצורה של מגדל. הוא גבוה וקצר יחסית..
הסיבה היא שהמושבים הם בסידור קפטן ואתה חייב להשתמש בשורה האחורית.
דרך אגב, הסידור של מושבי קפטן הצליח אצלנו מאד בנסיעות הארוכות.
בפולסייז צריכת הדלק גבוהה בהרבה, כך גם מחיר ההשכרה.
היתרון הוא בתא מטען ארוך ונוח.
טוב, אז מתקדמים לאט לאט.
מתוכננים לנחות בסיאטל באמצע יולי.
משם מזרחה לכיוון הילוסטון
מדרימים לכיוון מואב (ועוברים דרך השמורות בדרך)
מערבה לווגאס ועד סאן פרנסיסקו שמשם נטוס חזרה בתחילת ספטמבר.
התכנון בסיאטל לשכור (או לקנות אם זה הגיוני) רכב, להצטייד בציוד קמפינג ולצאת לדרך.
אבל כדי שזה יקרה אני צריך לדאוג שיהיה רכב.
ולכן אשמח לקבל עצות והמלצות על השכרת רכב בארה"ב.
דגמים מומלצים (בהתחשב בנסיעות ארוכות של 5 אנשים עם ציוד לטיול קמפינג)?
השכרה או קנייה של רכב?
ביטוחים?
השכרה בסיאטל והחזרה בסאן פרנסיסקו?
ברוח הפורום, 4X4?
האם להשכיר מחברות פה בארץ, או לחפש ברשת חברות מקומיות שם?
וכל שאר הדברים שאני אפילו לא יודע שצריך לשאול לגביהם...
תודה,
עירא
עד הקורונה היה כדאי להזמין בארץ , משום מה המחירים קפצו פי 3 ונשארו במחירים האלו למרות שבארה"ב המחירים של השכרת רכבים החלו לרדת.
תבדוק הסכמי חברות , למשל באלמו יש הסכמי חזרה בין לוס אנגלס , לאס ווגאס , וסולט ליק סיטי . בקיצור לא משלמים עמלת החזרה במדינה אחרת
- - - Updated - - -
אתה עם ילדים בגיל המתאים. אל תוותר על כמה ימי טירונות באורלנדו או מקבילתה המערבית.
חס וחלילה אורלנדו באוגוסט , זו התאבדות
ציינת שמדובר בטיול בר-מצווה. מה תחומי העניין של בני המצווה?
בכל זאת - ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות... אצלי אחד חובב נשק - הטיול כלל אטרקציות בנושא וסביב זה תוכנן גם המסלול. אחר חובב כדורסל - קיבל טיול שנבנה סביב משחקי NBA. פארקי שעשועים ופארקים לאומיים לא חסרים על הדרך.
יש לך שתי אפשרויות הגיוניות לרכב: פול סייז SUV בגרסא ארוכה או מיני-ואן.
אנחנו שכרנו קרייזלר פאסיפיקה שהיתה מעולה.
היתרונות: נוחות גבוהה מאד (אין נדנוד של SUV) וצריכת הדלק עדיפה בהרבה.
חסרונות: תא המטען גדול אבל נדרשת העמסה בצורה של מגדל. הוא גבוה וקצר יחסית..
הסיבה היא שהמושבים הם בסידור קפטן ואתה חייב להשתמש בשורה האחורית.
דרך אגב, הסידור של מושבי קפטן הצליח אצלנו מאד בנסיעות הארוכות.
בפולסייז צריכת הדלק גבוהה בהרבה, כך גם מחיר ההשכרה.
היתרון הוא בתא מטען ארוך ונוח.
אין שום השוואה בין הפאסיפיקה לSUV המפלצתיים של ארה"ב , השברולט טאהו או הסברבן הם לימוזינות אין שום נדנודים והרכבים נוחים בצורה יוצאת דופן, יש להם גם 4x4 לשבילים קלים
אין שום השוואה בין הפאסיפיקה לSUV המפלצתיים של ארה"ב , השברולט טאהו או הסברבן הם לימוזינות אין שום נדנודים והרכבים נוחים בצורה יוצאת דופן, יש להם גם 4x4 לשבילים קלים
״לימוזינה״ מבוססת טנדר עם שלדת סולם וכושר גרירה של D-9.
זה לעולם יהיה פחות נוח ממוביל אנשים ייעודי, בטח בשורות שאינן הקדמית (יש לי עשרות נסיעות שם…).
דרך אגב, בהשכרה הם כמעט תמיד ללא הנעה כפולה.
חס וחלילה אורלנדו באוגוסט , זו התאבדות
הבחור דיבר על החגים, זה כבר לא אוגוסט
אני הייתי בתקופה זו, אורלנדו ודרומה עד מיאמי והאברגליידס - לא נורא בכלל
ניסיתי לתרגם מהג'יבריש:
טיול בר מצווה - ארצות הברית
היי עירא!
אין כמו טיול ארוך בארה"ב, יהיה לכם כייף אדיר.
אם מוותרים על ׳נסיעה צפונית ליוקון ואלסקה, אז המסלול האחרון שהעלית, הגיוני וכייפי מאוד.
אתה נופל בעונת החגים והחום, זה קצת חבל, אבל אני מניח שזה חלון הזמן היחיד.
אני מתפלא שאף אחד לא העלה כאן את האופציה של קרוואן (מוטורהום)?
זה דרך נפלאה לטייל במשפחה שבועות ארוכים. שכירות תהיה יקרה מאוד, אבל אם מכניסים בפנים את מחיר המכונית + מלון + ארוחות שמבשלים לבד, זה כבר לא כל כך יקר, אולי אפילו יותר זול.
ואתה ישן בטבע, לא צריך להחליף מלון כל יום, נהדר.
הייתי בודק ב Cruise America מה המחירים שלהם.
לטיול של חודשיים, בדוק גם אפשרות של קניית קרוואן משומש (בקרוז אמריקה) עם אופציית buy back, בה הם מתחייבים לקנות את האוטו במחיר של כ-60% מערך הקניה; בזמנו זו הייתה עיסקה לא רעה, שווה לבדוק. אם אתה יכול למצוא חבר שרוצה להתחיל טיול אחר בסוף הטיול שלכם, אז זו בכלל עסקה מדליקה. ודרך נפלאה לטייל.
בכל מקרה, זה יהיה כייף גדול!
קצת המלצות בצד הדרך:
אם גוררים אותך לווגאס, ממליץ לפנות בוקר ולנסוע ל Nelson Ghost Town, זאת ג׳נקיה מאד נחמדה של כלי רכב ובתים.
אם אתם כבר שם, להמשיך כמה דקות מזרחה ל Eagle Wash, חתיכת חוף מבודדת על נהר הקולורדו.
המים מדהימים ותהיו שם (כמעט) לבד.
שלח את הילדים לשחות ולחצות את הגבול לאריזונה [emoji6]
אם אתם באיזור Mammoth Lake
אפשר לעצור ב Wild Willy's Hot Spring
מעיינות נעימים על רקע הרים מושלגים.
על האוטוסטרדה בין LA לווגאס, אפשר לשבור את הנסיעה המשעממת עם עצירה ב Calico Ghost Town
ואז מילקשייק ופאי בפונדק המפורסם Peggy Sue
וואו, תודה על התגובות.
לגבי מוטור הום, זה היה הכיוון הראשוני, אבל אחרי לא מעט מחשבות על הנושא, החלטנו שזה פחות הכיוון שלנו.
אנחנו כרגע מתכווננים להשכרה (או קנייה) של סברבן / תאהו.
מבדיקה שעשיתי עכשיו באתרים של מספר חברות השכרת רכבים, העלות של השכרת הרכב ל-55 ימים, כוללל ביטוחים (לרכב עצמו ולצד ג' וכולל נהג נוסף) היא סביב ה-7,500 דולר. מדובר בסכום לא מבוטל כלל, אך הוא מגלם בתוכו שקט תעשייתי שלא מצריך התעסקות ברכב (נלקח בשדה התעופה בסיאטל עם הנחיה, ומוחזר בשדה בסאן פרנסיסקו רגע לפני ההמראה). בנוסף, אמור להיות רכב יחסית חדיש ואין דאגה לנושא האחזקה שלו.
עלויות של רכישת רכב, כנראה גבוהות יותר, אבל במעמד המכירה כנראה שניתן להחזיר את הרוב. זה מצריך הרבה יותר התעסקות סביב הנושא.
אני עדיין לא סגור על זה ב-100% אבל נראה לי שהכיוון הוא השכרה (וקניית "שקט")
יש שיטה מומלצת להשכרת רכב, או רק להיכנס לאתרים של חברות ההשכרה וללכת על הזולה שבהן?
יש דברים נוספים שצריף לשים לב אליהם בזמן ההזמנה?
כשכתוב, שברולט סברבן או דומה, כמה דומה זה דומה? אני יכול לקבל שברולט ספארט ויגידו לי שהוא דומה כי יש לו 4 גלגלים והגה?
תודה,
עירא
וואו, תודה על התגובות.
לגבי מוטור הום, זה היה הכיוון הראשוני, אבל אחרי לא מעט מחשבות על הנושא, החלטנו שזה פחות הכיוון שלנו.
אנחנו כרגע מתכווננים להשכרה (או קנייה) של סברבן / תאהו.
מבדיקה שעשיתי עכשיו באתרים של מספר חברות השכרת רכבים, העלות של השכרת הרכב ל-55 ימים, כוללל ביטוחים (לרכב עצמו ולצד ג' וכולל נהג נוסף) היא סביב ה-7,500 דולר. מדובר בסכום לא מבוטל כלל, אך הוא מגלם בתוכו שקט תעשייתי שלא מצריך התעסקות ברכב (נלקח בשדה התעופה בסיאטל עם הנחיה, ומוחזר בשדה בסאן פרנסיסקו רגע לפני ההמראה). בנוסף, אמור להיות רכב יחסית חדיש ואין דאגה לנושא האחזקה שלו.
עלויות של רכישת רכב, כנראה גבוהות יותר, אבל במעמד המכירה כנראה שניתן להחזיר את הרוב. זה מצריך הרבה יותר התעסקות סביב הנושא.
אני עדיין לא סגור על זה ב-100% אבל נראה לי שהכיוון הוא השכרה (וקניית "שקט")
יש שיטה מומלצת להשכרת רכב, או רק להיכנס לאתרים של חברות ההשכרה וללכת על הזולה שבהן?
יש דברים נוספים שצריף לשים לב אליהם בזמן ההזמנה?
כשכתוב, שברולט סברבן או דומה, כמה דומה זה דומה? אני יכול לקבל שברולט ספארט ויגידו לי שהוא דומה כי יש לו 4 גלגלים והגה?
תודה,
עירא
קודם כל בחברות הרציניות שברולט טאהו או דומה זה בדרך כלל טאהו או פורד אקספדישן
7500 דולר זה סכום מטורף , ולפעמים שינוי קטן במסלול או הפיכתו למעגלי משנה את המחיר באלפי דולרים.
למשל יש אתר בשם TURO , הרעיון מאחוריו זה השכרה של רכבים פרטיים סטייל AIRBNB , שם תוכל למצוא רכבים בחצי מחיר מחברות השכרה, לדוגמא קאדילק אסקלייד 2015 (זה בעצם טאהו סופר משופר) בפחות מ5000 דולר ל55 יום ,החיסרון אתה חייב טיול מעגלי .
לפעמים תכנון אחר של הטיול מהחלום\תכנון ראשוני יחסוך לך אלפי דולרים גם במלונות או טיסות . ההפרשים יכולים להיות משמעותיים ובגדול זה לא ממש יוריד לך מהכיף של הטיול ולפעמים אפילו יוסיף .
אם אתה מקובע אז תשלם , אם לא ואתה סופר גמיש , אפשר לתכנן טיולים בחצי מחיר, בטיול של 55 יום זה משמעותי ויכול להתבטא בעשרות אלפי שקלים.
Yaron.nahum
08-01-23, 12:05
קודם כל בחברות הרציניות שברולט טאהו או דומה זה בדרך כלל טאהו או פורד אקספדישן
7500 דולר זה סכום מטורף , ולפעמים שינוי קטן במסלול או הפיכתו למעגלי משנה את המחיר באלפי דולרים.
למשל יש אתר בשם TURO , הרעיון מאחוריו זה השכרה של רכבים פרטיים סטייל AIRBNB , שם תוכל למצוא רכבים בחצי מחיר מחברות השכרה, לדוגמא קאדילק אסקלייד 2015 (זה בעצם טאהו סופר משופר) בפחות מ5000 דולר ל55 יום ,החיסרון אתה חייב טיול מעגלי .
לפעמים תכנון אחר של הטיול מהחלום\תכנון ראשוני יחסוך לך אלפי דולרים גם במלונות או טיסות . ההפרשים יכולים להיות משמעותיים ובגדול זה לא ממש יוריד לך מהכיף של הטיול ולפעמים אפילו יוסיף .
אם אתה מקובע אז תשלם , אם לא ואתה סופר גמיש , אפשר לתכנן טיולים בחצי מחיר, בטיול של 55 יום זה משמעותי ויכול להתבטא בעשרות אלפי שקלים.
הרעיון של TURO הוא מדליק ,
אבל למיטב הבנתי הבעיה מאחורי הרעיון למי שהוא לא אמריקאי זה הביטוח.
אמריקאי הביטוח הוא אישי , ויכול להעביר את הביטוח שלו לרכב שהוא שוכר.
ישראלי שמגיע לארהב , אין לו ביטוח רכב
לשים לב שההשכרה כוללת ביטוח מלא.
זה לא מובן מאליו בחלק מהחברות או אתרי השכרה מוזלים.
שלא תהיה הפתעה בדלפק.
לתכנן תדלוקים מראש כי הבדלי המחירים בין המדינות מאד גדולים.
ווייז נותן מחירים די מדוייקים.
השרשור הזה בא לי בזמן (פתחתי שרשור דומה באוף)
רוצים לסוע אבל מוגבלים ל3 שבועות באוגוסט
בנוסף "חייבים" לבלות את השבוע הראשון בניו יורק ופילדלפיה (התחייבויות משפחתיות)
חשבתי לנחות בניו יורק, לקחת את הרכב שם,בתום השבוע הראשון (ניו יורק,פילדלפיה) להתחיל לנהוג מערבה ולהגיע עד LA דרך מקומות מענינים.
השאלה מה יכול לעניין על המסלול הזה 2 בנות עשרה וחייל אחד משוחרר טרי - שאף אחד מהם לא חזק בעניין של "טבע וקמפינג"
הפחד שלי שזה יהפוך לנסיעת שעמום לפחות עד שנתחיל להגיע יותר מערבה - נגיד אזור הגרנד קניון,ווגאס,route 66, ו LA ואז להחזיר את הרכב ולחזור בטיסה לארץ מ LA
אשמח לרעיונות מה לעשות במסלול הנ"ל, בפרק זמן של שבועיים +/-
תודה
נשמע לחוץ מדי - או שתטייל צפונה מערבה לכוון האגמים או קח טיסה לאיזור בגרנד קניון ומשם סע בניחותא.
בטיול כזה חייבים זמן ספייר לבלתמים.
עירא - כתבתי מקודם. אצלנו בטיול של חודש, במקרה בדקתי פיצול השכרות. הדבר הוביל לחיסכון של המון $$ (להחזיר ולקחת "אחר" באותו היום ואותו מקום). אני גם הזמנתי ואן 7 מקומות. הוציאו לי איזו קיה. כשאמרתי שלא הגעתי מהמידלאיסט טו דרייב א קוריאן שיט, החליף לי מיד ללא תוספת לסברבן.
ערן,
מניויורק ופילי - אנחנו המשכנו דרומה דרך וושינגטון והבלוריג' מאונטיין, דרך אורלנדו למיאמי והאברגליידס.
יש שילוב טבע (בלי קמפינג) אטרקציות ועוד.
מומלץ.
ברכב גם מיזוג טוב להגנה מהחום והלחות בפלורידה.
עירא - כתבתי מקודם. אצלנו בטיול של חודש, במקרה בדקתי פיצול השכרות. הדבר הוביל לחיסכון של המון $$ (להחזיר ולקחת "אחר" באותו היום ואותו מקום). אני גם הזמנתי ואן 7 מקומות. הוציאו לי איזו קיה. כשאמרתי שלא הגעתי מהמידלאיסט טו דרייב א קוריאן שיט, החליף לי מיד ללא תוספת לסברבן.
ערן,
מניויורק ופילי - אנחנו המשכנו דרומה דרך וושינגטון והבלוריג' מאונטיין, דרך אורלנדו למיאמי והאברגליידס.
יש שילוב טבע (בלי קמפינג) אטרקציות ועוד.
מומלץ.
ברכב גם מיזוג טוב להגנה מהחום והלחות בפלורידה.
עלה לי עוד רעיון
לוותר על נהיגה מפילדלפיה מערבה ובמקום זה לטוס לדנוור ומשם לנהוג עד סאן פרנסיסקו דרך ווגאס ולחזור לארץ מסאן פרנסיסקו (לוותר על לוס אנגלס ובמקום זה לטייל ביוסמיטי בדרך מווגאס ל SF ואז באיזור SF מונטריי והסביבה
זה כבר נשמע הרבה יותר נכון
אם אפשר לשלב את יוטה אז בכלל עדיף
אסף-א
Asaf-a
מתלבש על השרשור, (יכול להיות טוב גם לפות"ש כי הוא מתכנן טיול ארוך)
מחפש רעיונות לטיול שני בארה"ב אחרי חודש לפני 3 שנים: ילוסטון, מואב, גרנד קניון, זיון, יוסמיטי וכביש החוף מ SF ל AL.
מתוכנן שלושה שבועות מה 20.6 , חושב הפעם על קרוואן ועל צפון מערב ארה"ב-קנדה, אולי אלסקה.
כמה שפחות ערים, כמה שיותר הרים וטבע, הייקים וכו'
החשש הוא שאחרי ש'כיסינו' את האטרקציות הגדולות, תיהיה ירידה.
אשמח להמלצות, ארנון
עלה לי עוד רעיון
לוותר על נהיגה מפילדלפיה מערבה ובמקום זה לטוס לדנוור ומשם לנהוג עד סאן פרנסיסקו דרך ווגאס ולחזור לארץ מסאן פרנסיסקו (לוותר על לוס אנגלס ובמקום זה לטייל ביוסמיטי בדרך מווגאס ל SF ואז באיזור SF מונטריי והסביבה
עשינו בדיוק את המסלול הזה, רק הפוך (מסן פרנסיסקו לדנבר).
עשינו בדיוק את המסלול הזה, רק הפוך (מסן פרנסיסקו לדנבר).
ו...
יש המלצות,מה שווה לעשות איפה לעצור וכו?
ו...
יש המלצות,מה שווה לעשות איפה לעצור וכו?אגם פאוול - אנחנו העברנו שם אחלה יום, שכרנו מין סירה גדולה כזאת שאפשר לרתום אליה בננה וכו' לילדים.
מואב - אני שם את האפשרות להשכיר שם ג'יפ לכמה ימים לטיול שטח משמעותי . בנוסף, אפשר להעביר שם גם שבוע רק עם אטרקציות כאלה ואחרות, הכל ברמה מאוד גבוהה. אנחנו היינו שם יומיים, יום אחד שיט בקולורדו ויום נוסף טיול עבירות (עם נהג מקומי) בהאמר מוסב לשבעה מקומות.
לאס וגאס - עם ילדים אין מה להיות שם לדעתי יותר מיומיים, חלק גדול מה"כיף" שם מוגבל מגיל 18 או 21. מצד שני, לפרק שם מאות כדורים בכל הקליברים במטווח , מכל דבר שיורה כולל 0.5 - אפשר בכל גיל. יש עוד אטרקציות נחמדות לילדים ומלא מסעדות וכו', ממצים את זה מהר.
אנחנו עשינו מעט מאוד פרקים, בקיץ די חם שם וזה פחות התאים בזמנו.
לוס אנג'לס - לא חסר, אנחנו היינו ביוניברסל וסיקס פלאגס. אצלי הילדים היו בגיל כזה שהעברנו יום שלם רק בחיבור מחנות סניקרס מיוחדות יד2 אחת לשניה (מסתבר שזה קטע כזה).
מלוס אנג'לס לאורך החוף עד סן פרנסיסקו - מלא עיירות יפות ודברים לעשות, אנחנו שברנו את זה לשלושה ימין, אם אני זוכר נכון
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
לדעתי באגמים אין עכשיו מים.
אמריקה מתייבשת.
אסף.
אמריקה מתייבשת.
אסף.
https://earthobservatory.nasa.gov/images/150249/lake-powell-still-shrinking
צודק. טוב שהספקנו להיות שם.
האמת שזה די מדהים, מה שמופיע באתר בשם THE HORN זה נקודת ייחוס די בולטת שם, אנחנו המשכנו לשוט אחריה עוד קילומטרים.
זה נראה שכיום הכל אחריה שם יבש לחלוטין.
אמריקה מתייבשת.
אסף.
כל מה שצריך זה שנה אחת גשומה…
https://www.usbr.gov/uc/water/crsp/studies/images/PowellElevations.pdf
אז אחרי 3.5 שבועות של נופים משגעים והרבה לילות באוהל, אנחנו מתקרבים למואב.
אשמח להמלצות לפעילויות, דברים שחבל לפספס וכו׳
boaz avrahami
07-08-23, 18:09
כמה זמן תשהו שם?
מתוכנן טיול ג׳יפים?
רגוע או אתגרי?
לא יצא לי להיות בעונה כזו. זה בטח באזור ה 40 מעלות… לא פשוט.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
https://utahagenda.com/utah-demolition-derbies/
אין אירוע יותר אמריקאי - מלהיב - מפגר - רועש - כיף מהדרבי
אסף.
מגיעים מצפון, את הלילה של ה-09 לחודש עושים בשמורת הארצ׳רס (אליה אנחנו מגיעים מאזור סולט לייק יום קודם).
נהייה במואב עצמה 4 לילות מהלילה של ה-10 ועד ה-13.
אין כרגע תוכניות ספציפיות עדיין, לגבי רגוע או אתגרי זה תלוי….
דרבי נשמע מדליק לגמרי, כמו שזה נראה הדרבי ב-Carbon county ב-13/08, הוא הכי רלוונטי ונמצא ״רק״ שעתיים נסיעה. ננסה להגיע
boaz avrahami
08-08-23, 07:53
לא ממש הבנתי אם מתוכנן לשכור ג׳יפ ולכן לא אעמיק בנושא הזה מעבר לקישורים הכללים הבאים:
https://www.rr4w.com/trails.cfm
https://www.drivingline.com/articles/moabs-must-run-trails/
https://www.alltrails.com/us/utah/moab/off-road-driving
https://www.motortrend.com/how-to/154-0908-top-ten-best-trails-in-moab/
אם ג׳יפ ומסלולים זה הכיוון יש כאן לא מעט אנשים שידעו להרחיב.
יש שם 2 חברות השכרה לג׳יפים/ SBSים אבל לרוב צריך להזמין מראש ועכשיו ספק אם יש זמינות. תבדוק ישירות במידת הצורך.
יש שמורה יפה נוספת דרומית יותר.
עוד חצי יום מעבר לארצ׳ס.
יש כביש יפה שנוסע מערבית צמוד לקולוראדו דרומית.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
בסולט לייק סיטי ליד שדה התעופה יש מסלול מרוצי דרבי, בימי שבת יש מירוצים אחהצ, בבוקר יש מרוצי דראג.. ובשאר השבוע ניתן לשכור במקום רכבי ספורט מטורפים לזינוקי דראג.. ביליתי שם יום שלם לפני טיסה והיתה חוויה טובה, תשקול לעשות את קולוראדו, מזג אויר יותר קריר שם, נופים מטורפים של הרוקיס.
לגבי שכירת גיפ במואב..
ישנם כמה חברות לטעמי הכי רציניים שם הם twisted jeeps
הם לא מגבילים מסלולים עד דרגה 7 כמו האחרים, והרוביקונים שלהם בנויים היטב, גם המחיר שלהם סביר.
לדעתי יומיים בשטח טכני זה מספיק, הנהיגה מאוד מאתגרת ומעייפת ליותר מזה.
קח בחשבון שאתה מחוץ לעונה, המסלולים עלולים להיות שוממים מאדם, ובחלקם הגדול ללא קליטה סלולרית, לכן להסתובב לבד עלול להיות קצת מאתגר ומלחיץ, למרות שעשינו זאת מספר פעמים, לכן אולי שווה ללכת על המסלולים היותר מתויירים כמו הל ריוונג' ופויסון ספיידר.
יש שם לא רק ג'יפים...
1. יש הרבה ספקים שנותנים "טיולים עם נהג" ברכבי אקסטרים כאלה ואחרים. אנחנו עשינו כשלוש שעות בהאמר משופר ולידנו היתה משפחה אמריקאית שעשתה משהו דומה ברכב שהתחיל את החיים כאיזה ואן וסיים עם צמיגי 42 ומתלים של מטרים. לא להאמין מה הדבים האלה עוברים (כשאתם בתוך הרכב)
2. כל מיני סוגים של שייט בקולורדו - שווה לגמרי, רק לברר לעומק מה מצב הנהר ולמה בדיוק אתם נרשמים, יש שייט יחסית רגוע ויש כאלה שהם ממש למקצוענים, עם כל דבר באמצע.
בשורה תחתונה - זה סוג של מרכז אקסטרים אמריקאי. אני בטוח שאפשר למצוא שם גם צניחה חופשית, באנג'י וכו'.
יש ברחוב הראשי הרבה משרדים ובשתי דקות אפשר להבין מי רציני.
באמת מעניין איך מואב באוגוסט , ספר לנו איך החוויה בחום הזה.
לגבי האגמים :
לייק מיד כמעט מלא שוב.
לייק פאואל התמלא בכ 67 FEET שזה המון כ20 מטר והנוף השתנה בחזרה לאגם מלא יחסית , זו הזדמנות מעולה לראות את האגם הזה במלא הדרו לפני שיחליטו לפתוח את הסכר לתמיד , באוגוסט הטמפרטורה מתאימה לשחיה.
מומלץ להגיע לפארק ציון ולעשות את המסלול הרטוב בקיץ.
יש גם את SAND HOLLOW והאגם הקטן , האגם הזה חם באוגוסט ומומלץ לטבילה.
יללה גם אני מגיע לשם עוד חודשיים :-) .
חנן-ג'יפולוג
10-08-23, 06:45
https://utahagenda.com/utah-demolition-derbies/
אין אירוע יותר אמריקאי - מלהיב - מפגר - רועש - כיף מהדרבי
אסף.
+1
זה דפוק ומצחיק ברמות.
אז לסגירת הפינה, הלכנו לטייל בשמורות שבסביבה, נוף מדברי מדהים.
עשינו שייט על הקולורדו, בהחלט מרענן.
וכמו שרמי הציע, שכרנו רכב מ-Twisted jeeps, בהחלט מומלצים )למען האמת לא זכרתי את השם שרמי המליץ, אבל במקום אחר שמשכיר רכבים המליצו לי ללכת אליהם כשאמרתי שאני רוצה לסוע בשטח…)
יצאנו למסלול של hell’s revenge, היה אדיר.
בגלל שאוגוסט זו לא העונה העיר הרבה יותר פנוייה, פחות לחץ להזמין מראש דברים (גם ההשכרת רכב וגם השייט) לגבי מז״א מדובר בעונת המונסונים כהגדרתם, אז ביום שיצאנו עם הג׳יפ היו שמיים מעוננים, בערך 20 מעלות ובאיזה שלב סגרנו את הגג כי הטיפטוף של הגשם הציק…. יום לפני כשהיינו בנהר היו סביב ה-30-33 מעלות ושמים כחולים.
בקיצור, מואב באוגוסט זה מעולה!
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230902/e1d330912b7ae4fe7b811e21d56683c2.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230902/48cb5d2ea25604ca0f2d7d27f6b34dc6.jpg
וסתם כמה תמונות מארץ האפשרויות וכו׳
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230902/171527a7fd7047a5de8e312fce0242be.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230902/4ca361f0d7b2f995589c990397a0c9de.jpg
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.