PDA

צפייה בגרסה מלאה : הדרך לקניון הלס עבירות לxv

nitzan
31-03-22, 10:53
הציר האדום מאשלים לכיוון קניון הלס עביר לxv .תודה

נמרוד
31-03-22, 10:57
הציר האדום מאשלים לכיוון קניון הלס עביר לxv .תודהבעיקרון כן.

איל מ
31-03-22, 12:14
אם אתה עם ספקות, אתה יכול להכנס דרך הציר של הר קרן. ייתכן ויעצרו אותך "גיבורים" לשאול לפשר מעשיך, אבל הם לא יכולים לעכב אותך.
בשתי האופציות, כדי להגיע לקניון, אתה צריך לרדת משביל מסומן לתשומת ליבך.

erezgur
31-03-22, 13:12
בשתי האופציות, כדי להגיע לקניון, אתה צריך לרדת משביל מסומן לתשומת ליבך.

היינו לפני כמה שבועות.
יש כבר שביל מסומן ולא צריכים לרדת מסימון שבילים

https://israelhiking.osm.org.il/share/cUjV8uwk3r

נשלח מהנייד

איל מ
31-03-22, 13:15
תודה על העדכון.
אני צריך לרענן מפות. פעם אחרונה כמעט היה ריב משפחתי בגלל הירידה שם.

לביא
31-03-22, 14:05
נסענו על השביל הכחול מחלוצה. היה איתנו ראב 4 שצלח בהצלחה.
החולות כרגע לחים ופחות שוקעים בהם. עוד כמה שבועות זה צפוי להיות קשה יותר.
לביא

erezgur
31-03-22, 14:08
אני גם ידעתי שיש כיום בעיה להגיע, אבל התקרבנו (מכיוון באר מלכה) ולשמחתי ראינו שיש שביל צבוע (ירוק) שחוצה את כל האזור.
מסומן כעת ב IHM כפי שרואים בקישור שלי למעלה.
אז מלבד אירוסים סגולים, צבעונים אדומים, פריחה צהובה והרבה ירוק - יש גם שביל ירוק ומומלץ.

נשלח מהנייד

nitzan
31-03-22, 16:57
תודה רבה

geva dover
31-03-22, 19:40
אהלן,
אני גבע הפקח הקודם שלי האזור.
ההמלצה שלי היא להיכנס מהר קרן בתקופה הזו (סמש ירוק) ולא לחפר הרפתקאות עם הXV במיוחד אם אתם רכב בודד.
שים לב שבהמשך הציר אחרי קניון הלס יש עליה קטנה עם דיונה שהרבה שוקעים בה שמנסים לעלות אז המלצה שלי לחזור לפיצול עם השחור ומשם לבחור אם אתה נשאר על השחור או פונה לאדום ( שניהם מובילים לאותה נקודה- סמש כחול) ומשם תחילת אם אתה רוצה לצאת בבאר מילכה או לנסוע לכיוון חלוצה ( זה עניין של מזרח-מערב).

דא הסימונים שם חדשים, אני סימנתי אותם לפני שנה וקצת

nitzan
01-04-22, 15:17
תודה על התשובה ,xv מצטרף לרכבים בעלי כושר עבירות הסימון הכחול שיוצא מכביש רביבים יותר עביר לxv

נמרוד
01-04-22, 18:53
תודה על התשובה ,xv מצטרף לרכבים בעלי כושר עבירות הסימון הכחול שיוצא מכביש רביבים יותר עביר לxvכן, הציר הכחול מכיוון חלוצה יותר קל. באופן כללי בגלל כיוון הדיונות, הצירים שכיוונם צפון-מזרח לדרום-מערב (כמו הכחול) בדרך כלל קלים יותר כי הם מקבילים לדיונות. הצירים הניצבים, כמו האדום, חותכים את הדיונות ויותר מאתגרים.

PW
01-04-22, 19:30
כן, הציר הכחול מכיוון חלוצה יותר קל. באופן כללי בגלל כיוון הדיונות, הצירים שכיוונם צפון-מזרח לדרום-מערב (כמו הכחול) בדרך כלל קלים יותר כי הם מקבילים לדיונות. הצירים הניצבים, כמו האדום, חותכים את הדיונות ויותר מאתגרים.
יקירי,
אבל השאלה החשובה היא כמובן מה מקור הצירים האלה?
PW

kobiav9
01-04-22, 20:16
המקור לרישות של האזור הוא שנות החמישים וחדירות הפידאין הרבות שהיו אז. בצה״ל החליטו לרשת את האזור כדי שיהיה קל יותר לנהל מרדף אחר המחבלים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ד ו ר ו ן
01-04-22, 22:58
המקור לרישות של האזור הוא שנות החמישים וחדירות הפידאין הרבות שהיו אז. בצה״ל החליטו לרשת את האזור כדי שיהיה קל יותר לנהל מרדף אחר המחבלים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

זה קיים במפות טרום המדינה.
עוד נסיון..

asafk
02-04-22, 10:28
המשאבת נפט היא רמז לא רע.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

ד ו ר ו ן
02-04-22, 10:43
ואם מסתכלים במפה פרושה על הרצפה, ולא במסך, רואים עוד ועוד קווים כאלו במרחב.
פרושים בצורה שמכוונת שמי שיצר אותם, לא ממש התייחס לטופוגרפיה.

geva dover
02-04-22, 21:45
לשאלתכם,
הצירים שם אומנם בעלי שמות קוד צבאיים לכל דבר אבל הצבא לא נוסע על כולם.
הצירים סומנו ונפרצו ע"י הבריטים שערכו באזור חיפושים אחר נפט, שימו לב שהצירים הקיימים במפות הם כמעט מרובעים מושלמים ולכל מרובע היה שם קוד משלו A1,A4,R5 וכו'.

zivo
09-04-22, 11:31
אהלן,
אני גבע הפקח הקודם שלי האזור.
ההמלצה שלי היא להיכנס מהר קרן בתקופה הזו (סמש ירוק) ולא לחפר הרפתקאות עם הXV במיוחד אם אתם רכב בודד.
שים לב שבהמשך הציר אחרי קניון הלס יש עליה קטנה עם דיונה שהרבה שוקעים בה שמנסים לעלות אז המלצה שלי לחזור לפיצול עם השחור ומשם לבחור אם אתה נשאר על השחור או פונה לאדום ( שניהם מובילים לאותה נקודה- סמש כחול) ומשם תחילת אם אתה רוצה לצאת בבאר מילכה או לנסוע לכיוון חלוצה ( זה עניין של מזרח-מערב).

דא הסימונים שם חדשים, אני סימנתי אותם לפני שנה וקצת

גבע,
אני מנסה לעקוב אחרי ההסבר שלך אבל לא רואה את הסימון הירוק שיוצא מהר קרן, לא בעמוד ענן ולא ב OFF-ROAD.

erezgur
09-04-22, 11:47
ב IHM כבר מסומן.
בשאר המפות כנראה צריך להמתין לעדכוני מפות.
https://israelhiking.osm.org.il/share/LsaqMVxH6Q

נשלח מהנייד

asafk
09-04-22, 19:57
הנה... ככה זה נראה.

אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220409/cd30c7171a59b82bae07c44f96a32350.jpg

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

nitzan
09-04-22, 21:38
הסימון הירוק קיים בשטח די ברור גם בירידה מהכביש של הר קרן

-->