צפייה בגרסה מלאה : נעילת דיפ' OX שאלות על סטליטים שבורים.
בסרן האחורי ברנגלר JK שלי - סרן דנה 44 רוביקון מחוזק עם ציריות כרומולי 35 שיניים מותקנת נעילת OX (מופעלת חשמלית).
מסתבר שהסטליטים (אחד או שניים נשברו השיניים) הכיפות גם נטחנו וכן כנראה נוצרו חופשים קטנים. גם בלוח הנועל את הדיפ/ נשברה שן.
תכלס לא יודע מתי ואיך זה קרה (עייפות חומר? יותר מדי גז במעבר מכשול בגיר LOW LOW ?)
כדי להיות על הצד הבטוח הוזמנה נעילת OX חדשה מחו"ל.
בטרם פירוק הדיפ' הרכב נסע, נשמעו אומנם קצת נקישות מהסרן והנעילה לא עבדה.
בשלב זה, כדי לא להשבית את הרכב עד שתגיע הנעילה מחו"ל) הנעילה פורקה לגורמים, נעשה ניקוי טוב, הורכבו שימסים נוספים והנעילה הורכבה חזרה למקומה - לדברי המכונאי הרכב נוסע ללא רעשים או רעידות והנעילה אפילו עדיין עובדת אם כי לפעמים לא משתחררת בקלות.
עכשיו לשאלות של הדיוט:
עד כמה ניתן להמשיך ולנסוע במצב כזה של הרכב מבחינה בטיחותית ו/או מחשש לנזק גדול יותר ותקיעת הרכב באמצע שום מקום?
בשטח כדי למנוע תקיעה כיצד לפעול - האם לנעול את הנעילה מייד עם הירידה לשטח? לא להפעיל הנעילה בכלל?
בכל מקרה מה שבתכנון הקרוב הוא טיול פסח רגוע ללא עבירות.
מנסיוני בטויוטה ויפניות אחרות, לא רנגלר ולא נעילת אוקס, בלאי סטליטים נובע מחוסר שימון.
אי החלפת שמן בזמן או מים בשמן או שמן לא טוב.
כנוסעים ישר הסטליטים לא נשחקים
כשהדיפרנציאל נעול הסטליטים לא נשחקים
הרבה פניות בעיר או בשטח+ גלגלים גדולים+ מנוע חזק כן יצרו שחיקה רבה בסטיליטים.
כאשר הציפוי הקשה של השיניים נפגע ההתפוררות תהיה מהירה מאד והשבבים בשמן יגבירו את השחיקה בקצב גבוה של כלל מכלול הדיפרנציאל.
לדעתי, קודם כל תקשיב למכונאי שלך.
אם אמר שזה בסדר, סע לשלום.
בשטח תנעל קבוע, וסע רגוע.
כשאתה מחליף נעילה, תקפיד על ניקיון הסרן ברמת בית מרקחת, כי השבבים שמסתתרים בפינות יצופו בשמן החדש ויהרסו לך את הנעילה והמיסבים החדשים.
בברכה, טושי
וואו כמה הסיטואציה מוכרת. תמיד יש משהו לפני טיול. ותמיד זה לפני הטיול הגדול. אצלי זה היה נעילה שדורשת שיפוץ, תושבות אנטירול, הכל. ואני כמוך-עושה חשבון האם התיקון יחזיק? מה יקרה? האם להיכנס לשטח וישר לנעול?
ובכן- הלקח שלי, לקח שנלמד בדם ושמן, הוא לנשום עמוק ולעשות חשבון האם זה שווה לי את הנזק ושברון הלב שיגרם לי כאשר משהו יקרוס. במצבים כאלה שיקול דעתי גרוע מאוד ולכן אני מכריח את עצמי לוותר ולהצטרף כטרמפיסט. לנסוע יומיים במדבר עם חשש מפיגוז דיפרנציאל, נזילה זעירה, דרייבשאפט לא מאוזן- זה הורס את ההנאה מהטיול. גם המזל אוהב לצחוק עלינו- והדיפרנציאל קורס דווקא בכביש שש. לא חסר דוגמאות
מחלק את ההתייחסות לשניים.
ראשית פוטנציאל נזק - גדול. אני הייתי במצב הזה במקומך מפרק את הנעילה ומתקין דיפרנציאל סטנדרטי שמישהו שם בצד. או ספול. אבל לנסוע ככה יכול להיגמר יקר מאוד.
שנית למה זה קורה. חשוב כדי שלא יקרה שוב. אז
או כתוצאה מעומס. דנה 44 לא יודע להחזיק 35? לדעתי יודע ויכול וגם עם רגל כבדה וג'יפ כבד זה לא סיבה. אבל אולי אתה באמת מגזים והגיע הזמן לסרן גדול יותר.
או כתוצאה מבעיות שימון. הייתי עד לכמה ג'יפים מוגבהים שתוקנה בהם זוית הסרן עד שכמות השמן הפכה קטנה מדי. האם כחלק מההגבהה הסרן הותאם לזוית דרייבשפט גדולה על ידי סיבובו?
אפשרות אחרונה היא פגם בייצור. אם תשלח ליצרן תמונות של השברים אולי יהיה לו מה לומר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ראשית דיפרנציאל רגיל לא יקבל ציריות 35 שיניים.
שנית - אם מפעיל נעילה בשטח=ספול בערך
שלישית - זה טיול משפחות או יותר נכון זוגות רגוע מאד ללא שום עבירות ואהיה סופר עדין עם הרכב ואין אופציה להצטרף כטרמפיסטים אני אשתי ושני כלבים גדולים.
מבחינת צפי לנזק - כבר אמרתי שנעילה חדשה קופלט (למעט מכסה וכבל) הוזמנה ובדרך...מה עוד יכול להינזק?
מה שממש מטריד אותי זה עניין הבטיחות בכביש המהיר בדרך אל ובחזרה
תכלס זה סוג של טיול שנתי / מסורת ובין הבודדים בשנה שאני מצליח לשכנע את אשתי להצטרף לשלושה ימים במדבר..אז ממש מתבאס לפספס כזה טיול.
הסטליטים אמנם לא מסתובבים אבל העומס בהחלט עובר דרכם גם במצב נעול. יש תמיד שן אחת משולבת שדרגה עובר העומס.
ברור שאם ציריות מחוזקות לא מתאימות לדיפרנציאל רגיל - אז יש טעם להרכיב גם ציריות סטנדרטיות....
מה יכול לקרות? נזק למיסבים. לקורונה לפיניון. בקיצור כל מה שעדיין לא שבור.
בטיחות? הסיכוי שיינעל גלגל בנסיעה בכביש מהיר ממש קטן.
אגב... אם לתחושתך נעילה מקטינה את הסיכוי לנזק - סע נעול גם בכביש.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תודה על המידע.
נעול בכביש ובמהירויות כביש....הממממ....עיקול סיבוב וכו' למיטב הבנתי יעמיסו יותר ויגרמו לסיכון לנזק גדול יותר מאשר אם אסע עם דיפ' קצת תקול ופתוח.
מסתבר שהסטליטים (אחד או שניים נשברו השיניים) הכיפות גם נטחנו וכן כנראה נוצרו חופשים קטנים. גם בלוח הנועל את הדיפ/ נשברה שן.
תכלס לא יודע מתי ואיך זה קרה (עייפות חומר? יותר מדי גז במעבר מכשול בגיר LOW LOW ?)
יש תמונות של השברים? עפ״י השבר ניתן לקבוע האם עומס יתר ו/או התעייפות ואפילו העדר שימון (סימני קורוזיה?)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.