PDA

צפייה בגרסה מלאה : מתלי עלים או ספירליים

ישי.פ
01-04-06, 18:46
אני מעוניין לרכוש סמוראי ואחת ההתלבטויות שעומדות בפני הן האם לקנות מודל 94 או מודל96.
ההתלבטות ביין שני דגמים אלו, מכיוון שהבנתי שמשנת 94 החלה בסמוראי הזרקת הדלק ובהתאם הביצועים וצריכת הדלק. ומשנת 96 הוחלפו המתלים בספירליים ש"אמורים" להיות טובים יותר. ומכאן התלבטותי
השאלה היא מה בעצם ההבדל ביין מערכות המתלים השונות ?
(1)לאיזו מערכת מתלים עבירות גבוהה יותר?
(2)איזו מערכת ניתנת לשיפורים?
(3)האם באמת בספירליים הנסיעה נוחה יותר?
(4)האם העמידות(מבחינת בלאי) שונה בין המערכות השונות

סוזי המשתוללת
01-04-06, 19:58
כעיקרון ספירלה
נקודתי בסמוראי ?
לא בטוח

אלון_ק
01-04-06, 20:38
1. במערכות מתלים סטנדרטיות, ההבדל זניח עד לא קיים.
2. שתיהן.
3. כן.
4. לא.

GodsFather
01-04-06, 21:28
מסכים עם אלון , מה שכן, מנסיוני הדל - לא מכיר הרבה משפרים של סמוראי עם ספירלות...לעומת זאת עם עלים - לא חסר...

ואולי זה המקום לקרוא לאותם יחידי סגולה שכן שיפרו סמוראי סלילים...?

מורי
01-04-06, 21:49
(4)האם העמידות(מבחינת בלאי) שונה בין המערכות השונות

שונה רק בסוג המכלול.
בקפיצי עלים נשברים עלים ומתבלים בושינגים.בספירלות הבלאי הוא בעיקר במוטות הרדיוס ובמכלולים נלווים(אין בלאי לקפיץ עצמו).

מורי
01-04-06, 21:55
שכחתי את דעתי האישית...
אני לא אוהב את תכנון קפיצי הסליל בסמוראי.המהלך שלהם קצר מדי ומוטות הרדיוס פגיעים מדי.מעדיף עלים.(כמובן שעדיפים סלילים שבנויים כמו שצריך,אבל זה כבר דיון אחר....)

אלון_ק
02-04-06, 00:23
קפיץ ספירלי מתעייף בדיוק כמו קפיץ עלה. גם הם שוקעים...

אם שיפור היה המטרה שלי ואם הייתי רוצה סמוראי קצר, היום הייתי בוחר סמוראי שמגיע עם מתלה 4 לינק. לא שהיה נשאר מהמתלה המקורי הרבה, אבל זה בסיס הרבה יותר טוב להתחיל ממנו.

מנסיוני הדל - לא מכיר הרבה משפרים של סמוראי עם ספירלות
להבדיל ממתלי עלים, בהם אין סדנא שמתמחה בשיפור מערכות מתלים כאלו אלא רק אנשים שמציעים לשוק את מה שהוא מבקש, למתלה כמו של סמוראי יש כתובת - אוברלנד. מה שלא קורה הוא שאנשים לא חושבים להשקיע כאלו סכומים ברכב שלהם, או שעניים כמוני לא יכולים להרשות לעצמם קניה של רכב כזה מלכתחילה. חכה 5 שנים, אתה תראה גם כאלו דברים.

נמרוד
02-04-06, 01:29
3 לינק אלון, גם מאחורה. שתי מוטות רדיוס + פנהרד.

אוהד אפרת
02-04-06, 18:25
אני אישית מעדיף את הסליל הרבה יותר נוח לדעתי ואין שום בעיה לשפר רק צריך אומץ וקצת כסף

(שלי די משופר וזה עוד לא הסוף)

אוהד

ישי.פ
03-04-06, 17:56
חברים תודה על העזרה!! מקווה שבקרוב אמצא איזו מכונה משלי ונראה לי שהיא תהיה ספירלית.

-->