צפייה בגרסה מלאה : יצירת מיכל מים בחלל שמתחת למגש נשלף בטנדר.
אחרי המתנה של כשנה סוף סוף הגיע הדימקס ליסינג המיוחל.
את הטנדר הזמנתי עם תאים בצידי הטנדר ומגש נשלף כדי שכל החלל "יצא" החוצהלטובת הגעה נוחה לחלל הפנימי.
הבעיה שאת הזיווד עשינו בניתוב שיכולת ההנדסה שלהם תואמת שיעורי גיאומטריה של בני האמצעי שלומד בכיתה ב'.
המגש הנשלף נמצא על קונסטרוקציה בגובה של כ-14 ס"מ(!) מיותרים להחריד. יש שם מספיק ברזל להחזיק עוד דימקס.
חשבתי לנצל את החלל שנוצר שם כדי להכניס מיכל מים והייליפט. החלל שנוצר מאפשר לי להכניס מיכל מים של בערך 45 ס"מ רוחב, 115 אורך וכ-10 ס"מ גובה. יותר מ-40 ליטר שעבורי זה די והותר.
השאלה היא איך עושים את זה?
האופציה הנכונה והטובה זה נירוסטה אבל אין לי את היכולת להשקיע בזה 2500 ש"ח. האם קניית פלטת נירוסטה מכופפת וריתוך "מכסה" הוא פרקטי? כמה עולה לכופף נירוסטה ואיפה באזור חיפה (למעט ר. בנס שהם די מעצבנים ללקוח המזדמן)?
פרספקט בכיפוף וסגירת המכסה עם סיליקון זה ישים? יחזיק בטלטלות?
העלה רעיון לשקית מים של קראוונים. אבנה לה תיבה מעץ ועליה אניח את השקית. זה יעבוד? איפה קונים שקית של כ-50 ליטר? איך זה נקרא באיבאית?
צינורות ביוב "3 מחוברים עם מחברי T למערכת שתאגור מים. זה מלא בזבוז מקום על העיגול של הצינור אבל זה הפתרון הזול ביותר.
האם יש מוצר נירוסטה/פרספקט דומה שאפשר יהיה להתרים לטובת האירוע?
כמובן שכל רעיון אחר יתקבל בברכה.
תודה רבה.
שקית/מיכל גמיש בלי קופסה, רק פלטת הגנה מלמעלה כדי שפתיחה/סגירה של הקונסטרוקציה לא תפגע במיכל, וזהו ...
https://www.tradeinn.com/waveinn/en/nuova-rade-30l/1224176/p
זה בדיוק 14 ס"מ גובה.
ויש גם משפחה של מיכלים לגגונים - למשל -
https://www.safari4x4.co.za/product/50-litre-roof-rack-tank/
אני חשבתי על שקית מים בתוך תיבת עץ ועטופה במזרון דק, בנוסף שקית נוספת עם ונטיל לניפוח אוויר בתוך אותה התיבה כדי למנוע מהשקית מים לשקשק שהיא לא מלאה.
ויש באיביי הרבה נאדי מים כאלו.
כרגע זה רק בשלב השרטוטים אם אספיק לבצע לפניך אעדכן איך זה יצא
Sent from my SM-A526B using Tapatalk
US $19.99 25%OFF | 30L Litres 5.2 Gallon Jerrycan Gas Tank HDPE Gasoline Fuel Tank Can Flexible Spout Petrol Jerry Cans New Deposito De Combustible
https://a.aliexpress.com/_uzO9TI
יש פה 20 ל שיכול אולי לספק אותך. בטח אפשר לנבור עוד קצת ולחפש משהו עם קצת יותר נפח.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
מתעלק על זה, גם ברנגלר יש תא של סביבות 30 ליטר מתחת לרצפה של התא מטען. ניסיתי למצוא פתרון דומה (שקית) כי התא הזה בצורה קצת לא סימטרית.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220401/47c059ad093f4e77608988ed1bb23a81.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
US $19.99 25%OFF | 30L Litres 5.2 Gallon Jerrycan Gas Tank HDPE Gasoline Fuel Tank Can Flexible Spout Petrol Jerry Cans New Deposito De Combustible
https://a.aliexpress.com/_uzO9TI
יש פה 20 ל שיכול אולי לספק אותך. בטח אפשר לנבור עוד קצת ולחפש משהו עם קצת יותר נפח.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
בארץ יותר זול. ניתן להשיג 30 ליטר ב400 שח. 20 מן הסתם בפחות.
במיכל מאוד שטוח וארוך תהיה רגישות גבוהה לפילוס הרכב בחנייה, אני תוהה מהיכן יהיה נכון לינוק את המים ולמנוע מצב במיכל חצי מלא של יניקת אוויר.
Asaf-a
אסף.א
בארץ יותר זול. ניתן להשיג 30 ליטר ב400 שח. 20 מן הסתם בפחות.
איפה?
בגלל שאתה - אתה, מתחייב להציע לך להשתמש במספר מיכלים מצינור 5" זה לצד זה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
איפה?
ממש כאן:
https://www.campinglife.co.il/p/%D7%9E%D7%99%D7%9B%D7%9C-%D7%A9%D7%98%D7%95%D7%97-30-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8-%D7%9C%D7%93%D7%9C%D7%A7-%D7%92-%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%9F-%D7%9C%D7%91%D7%A0%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%A8-%D7%90%D7%95-%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9D
ואם ה30 עבה מדי, יש לך 20 ליטר ב300 שח:
https://www.campinglife.co.il/p/%D7%9E%D7%99%D7%9B%D7%9C-%D7%93%D7%9C%D7%A7-%D7%A9%D7%98%D7%95%D7%97-20-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8
בגלל שאתה - אתה, מתחייב להציע לך להשתמש במספר מיכלים מצינור 5" זה לצד זה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
"5 לא יכנסו בגובה. אני גבולי על "4.
זה טנדר. למה אתה כל כך מחפש לחסוך במקום?
קח חבית של 30-50 ליטר, נפתחת מלמעלה, כך שיהיה לך הכי נוח לפרק ולנקות, משאבה פשוטה, או גרביטציה ושלום על ישראל.
בברכה,
יוני5
במיכל מאוד שטוח וארוך תהיה רגישות גבוהה לפילוס הרכב בחנייה, אני תוהה מהיכן יהיה נכון לינוק את המים ולמנוע מצב במיכל חצי מלא של יניקת אוויר.
Asaf-a
אסף.א
לשקית/נאד מים אין את הבעיה הזו.
זה טנדר. למה אתה כל כך מחפש לחסוך במקום?
קח חבית של 30-50 ליטר, נפתחת מלמעלה, כך שיהיה לך הכי נוח לפרק ולנקות, משאבה פשוטה, או גרביטציה ושלום על ישראל.
בברכה,
יוני5
יש לי ארגזים בצד שתופסים המון מקום. ביום יום אני די עמוס מבחינת נפח כך שלמרות שזה טנדר אני מחפש לחסוך מקום.
בטיולים של ארבעה ימים אני עם 3 זאטוטים עם מלא ציוד.
חוץ מזה, זה שטח מת גם ככה, לא חבל לא לנצל?
חשבתי לנצל את החלל שנוצר שם כדי להכניס מיכל מים והייליפט. החלל שנוצר מאפשר לי להכניס מיכל מים של בערך 45 ס"מ רוחב, 115 אורך וכ-10 ס"מ גובה. יותר מ-40 ליטר שעבורי זה די והותר.
החלל הזה מאד בעייתי כדי להכניס אליו מיכל מים שעדיין יתפקד בכל מצב שהוא לא עמידה מפולסת של הרכב.
וזה טנדר, הוא אף פעם לא עומד מפולס.
כשהארגז מועמס אז הרכב מפולס עד נוטה לאחור, וכשהוא ריק אז הארגז נוטה לפנים.
וזה לפני נטייה צידית, אפילו קלה בגלל המיכל השטוח.
ואיפה תחבר את הניקוז של המיכל השטוח? כל פינה שתבחר מתאימה לתרחיש אחד..
לדעתי, תנצל את החלל הזה לציוד קבוע ברכב.
ציוד חילוץ, חלפים (רצועות מנוע?), אריזות שמנים קטנות, תאורת טיולים, גזייה ספייר, ודברים קטנים שזרוקים ברכבי הרכב אבל לא מחוייבים ביום-יום לשליפה מהירה.
בשביל מים תצמיד לחלק הקדמי מיכל אמיתי או ג'ריקן אנכי מקובע.
החלל הזה מאד בעייתי כדי להכניס אליו מיכל מים שעדיין יתפקד בכל מצב שהוא לא עמידה מפולסת של הרכב.
וזה טנדר, הוא אף פעם לא עומד מפולס.
כשהארגז מועמס אז הרכב מפולס עד נוטה לאחור, וכשהוא ריק אז הארגז נוטה לפנים.
וזה לפני נטייה צידית, אפילו קלה בגלל המיכל השטוח.
ואיפה תחבר את הניקוז של המיכל השטוח? כל פינה שתבחר מתאימה לתרחיש אחד..
לדעתי, תנצל את החלל הזה לציוד קבוע ברכב.
ציוד חילוץ, חלפים (רצועות מנוע?), אריזות שמנים קטנות, תאורת טיולים, גזייה ספייר, ודברים קטנים שזרוקים ברכבי הרכב אבל לא מחוייבים ביום-יום לשליפה מהירה.
בשביל מים תצמיד לחלק הקדמי מיכל אמיתי או ג'ריקן אנכי מקובע.
בגלל שאני בשטח ומודע לעניין אז תמיד אפשר למצוא נקודה שהגלגלים הקידמיים גבוהים יותר ויוצרים את התנועה לכיוון הנכון.
הבעייה בניצול החלל לדברים כאלו הוא שתמיד אתה מוצא את עצמך שקוע במקומות שהכי לא נוח להתחיל לפרוק את כל הארגז כדי להגיע לרצועת חילוץ. אצלי היא תמיד ב"שלוף".
לא חבל לא לנצל?
לא. חבל על המאמץ המיותר, שבמקרה המאוד לא סביר שזה גם יגיע לידי ביצוע ויתפקד בצורה סבירה מינוס, יהפוך למאגר מים דלוחים.
בברכה,
יוני5
אם אתה מוצא שקית מים במימדים הרצויים זה עוד יכול לעבוד, כי משאבה תשאב את רוב המים מהפינות של השקית, למרות שגןם כאן יכולים להשאר כיסי מים בין דפנות שנדבקו אחת לשנייה.
במיכלים גמישים באפליקציות דומות דוחסים אויר שמכוון את הנוזל לכיוול האגן איסוף לשאיבה.
זה כבר מתחיל להיות מורכב.
אצלי בארגז יש מיכל מלבני בגובה כ-25ס"מ, שמותקן צמוד לחלק הקדמי של הארגז, בין הכנפיים.
הניקוז שלו בפינה קדמית, בגלל השיפוע הטבעי של הרכב קדימה, או לכל הפחות מאוזן כשהוא עמוס.
ועדיין, אני לא מצליח לנצל את כל המים לגמרי, תמיד יש כמה ליטרים בודדים שלדעתי נשארים בגלל הפילוס.
אז במיכל שטוח עוד יותר כמו שיתאפשר אצלך (צריך להוריד מהנפח את עובי הדפנות, זה אומר בסוף מיכל בגובה כ-12ס"מ במקרה הטוב), זה אומר מעט מאד מים, ובחלקם כלל לא ניתנים לניצול או מאד מאתגרים לניצול.
ומה שמצריך הרבה מאמץ, בסוף הופך ללא שמיש.
- - - Updated - - -
ב
הבעייה בניצול החלל לדברים כאלו הוא שתמיד אתה מוצא את עצמך שקוע במקומות שהכי לא נוח להתחיל לפרוק את כל הארגז כדי להגיע לרצועת חילוץ. אצלי היא תמיד ב"שלוף".
אתה לא יכול לייצר נגישות לחלל הזה מצד הדלת האחורית?
הכושי הפך את חברבורותיו. השקעתי 600 ש"ח טבין ותקילין והזמנתי ג'ריקן (ג'רי יכול בעליתאקספרסית) 30 ליטר עם ברז ופקק מילוי עליון. מסטיח תמונות לאחר ההתקנה, באמש'לי.
137787
אמרת שיש לך 10 ס"מ.
אאלט ה30 בגובה 15.
בנוסף, בלי החור הנוסף של היציאה העליונה, היית משלם 200 שח פחות.
לא מסתדר לי עם העלילות של המושבניק הקמצן שמספרים עליך.
אחד באפריל. מספיק קרוב בשביל המושבניק הקמצן.
טוען שקנה באלי אקספרס בסין ומביא תמונות מאפי קמפינג לייף באור עקיבא, כל היחידה הזו....
אמרת שיש לך 10 ס"מ.
אאלט ה30 בגובה 15.
בנוסף, בלי החור הנוסף של היציאה העליונה, היית משלם 200 שח פחות.
לא מסתדר לי עם העלילות של המושבניק הקמצן שמספרים עליך.
אל תאמין לכל מה שאומרים בתקשורת! אני אייל חדש.
נמאס לי להתקמצן ולגלות אחר כך ששילמתי שני שקל פחות ועבדתי ים שעות יותר.
תשאל את נמרוד, הוא יאושש את זה. אבל אל תאמין לאף מילה שלו!
נמאס לי להתקמצן ולגלות אחר כך ששילמתי שני שקל פחות ועבדתי ים שעות יותר.
מזדקנים.... השלב הבא זה קרוס אובר.
זה הסוף... הג'רי יכול (לפי עלי אקספרס) והיי-ליפט קיבלו מקום בשטח המת מתחת למסילה.
יצא שהמדף עלה בעוד כ-9 ס"מ (יש מה להוריד פשוט לא היה לי זמן לחפש קרש בעובי המתאים).
פרטים על הצלחה או כישלון... אחרי טיול פסח.
137849
137850
137851
137852
אני בהלם.
הייתי בטוח שתאטום הכל עם סיליקון מסביב, תשים בקבוק קולה שחתכת לו את החלק התחתון בתור ברז ו-וואלה.
גלי, אם את קוראת את זה, ההשפעה החיובית שלך ניכרת. עוד 230-300 שנים ותשכנעי אותו גם לקנות מחצלת.
Sent from my SM-A515F using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.