PDA

צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה - קריטריונים להוצאת רשיון לנשק

danob
03-04-22, 10:17
רוצה כבר הרבה זמן ובעקבות האירועים האחרונים יש טריגר, אז קראתי את הקריטריונים ולא הצלחתי להבין.
השתחררתי ממילואים ביח' קרבית בדרגת רס"ר וגר בת"א כך שלא עונה על קריטריון של מקום מגורים.
האם אני זכאי להוציא רשיון?
השארתי הודעה במס' משרדי עו"ד שעוסקים בתחום אבל לא חזרו אלי
המלצות על דרכי בקשה (חוקיות בלבד כמובן) שיגדילו את הסיכויים?
אפשר גם בפרטי.

תודה,
ליאור

מוטי ג.
03-04-22, 10:20
אתה עומד בתבחין דרגה
ראה כאן https://www.gov.il/he/departments/policies/firearm_licensing_criteria

danob
03-04-22, 10:24
אני מניח שאתה מתכוון לזה:
משרתי ובוגרי כוחות הביטחון:

קצינים בצה"ל בדרגות סגן ומעלה, נגדים בצה"ל מדרגת רס"ר ומעלה ומקביליהם בכוחות הביטחון האחרים.

אז רק להדגיש, את הדרגה קיבלתי במהלך שירות במילואים ולא בסדיר, ואני כבר לא משרת בגלל הגיל, עדיין זכאי?

OFF-RoaD
03-04-22, 10:25
לא צריך עורך דין.

מכתב המלצה ממפקד במילואים בדרגת סא"ל ואתה עובר את כל התהליך לבד צ'יק צ'ק ובלי עמלת שקר למעכרים.

לגבי תבחין דרגה - ךהבנתי הוא תקף רק אם אתה משרת במילואים.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

danob
03-04-22, 10:32
לגבי תבחין דרגה - להבנתי הוא תקף רק אם אתה משרת במילואים.

זה גם מה שאני הבנתי, כלומר אני לא זכאי

מוטי ג.
03-04-22, 10:32
הוסר הסעיף "משרת פעיל", שימו לב לסעיף 6 בלינק ששלחתי,
משרתים ובוגרים!
=כל בעל דרגה (סא"ל /רס"ר או מקביל בכיבוי אש, שרותי בתי הסוהר וכו) , אני על התבחין הזה, שוחררתי לפני 4שנים ממילואים, והרישיון שלי בן שנה.

danob
03-04-22, 10:34
תודה מוטי!
אני שולח לך ה"פ, אשמח לשאול כמה שאלות כשאתה פנוי

ליאור

amitaikl
03-04-22, 10:49
יש מחשבון באתר של המשרד לבטחון פנים.
בכל מקרה, יש תבחין כוחות ביטחון:
קצינים בצה"ל בדרגות סגן ומעלה, נגדים בצה"ל מדרגת רס"ר ומעלה ומקביליהם בכוחות הביטחון האחרים.
אם אתה רס"ר אז לא אמורה להיות בעיה

Sent from my Pixel 5a using Tapatalk

דרור ברלי
03-04-22, 12:08
רס"ר במיל', גם אם כבר לא משרת פעיל במילואים, זכאי לרשיון. מה שנקרא "תבחין דרגה". במקרה שלך - רשאי וגם זכאי.

חשוב!!! לא להתפתות למלכודות הדבש של משרדי העו"ד למיניהם ש"בודקים אם אתה זכאי לרשיון" תמורת תשלום - אלה נוכלים ורמאים! (כלומר לא בדיוק נוכלים ורמאים, אבל כן מנצלים בציניות את תמימותם של פראיירים וגובים מהם סכומי כסף גדולים ברמת שוד לאור היום, תמורת שירות פשוט שאתה יכול לקבל לבד בלחיצת כפתור ובחינם באתר משרד הפנים). פשוט חבל על הכסף!...

ולגבי רשיון לשאת נשק - תחשוב פעמיים אם להיכנס למיטה החולה הזו. הרשיון הוא לנשיאת נשק, לא לשימוש בו, שמותנה בהמון תנאים מסביב ויכול לסבך אותך קשות עם צדדיו המכוערים והיקרים של החוק אם התפתית לשלוף בזמן שלא כל התנאים הללו התקיימו.

אין שום הקבלה בין יכולת האקדח לשמור עליך, לחובות ולניג'וסים שמוטלים עליך בשמירה עליו. שלא לדבר על גודל ההסתבכות כשהחלאות - ממחבל אמיתי, דרך סתם גנב רכב ועד גרושה נקמנית, יטענו שאיימת עליהם בנשק..... או שעצם נוכחות האקדח על החגורה שלך גם מבלי שנגעת בו כלל, גרמה להם "לחוש מאויימים".

מוטי ג.
03-04-22, 12:11
לגבי גרושה:
דבר ראשון כשנושא הגירושין עולה צריך ללכת להפקיד את האקדח עד יעבור זעם.

דרור ברלי
03-04-22, 12:19
לגבי גרושה:
דבר ראשון כשנושא הגירושין עולה צריך ללכת להפקיד את האקדח עד יעבור זעם.

מנסיונם של אנשים שאני מכיר - מספיק ויכוח פשוט עם גרושתך לעתיד או בהווה על עניינים בנאליים, כדי שפתאום תמצא את עצמך בחקירה, עם נשק מוחרם. לעתים גם תבלה קצת בנופש מרענן באבו כביר.

לנוכח אינספור מקרי רצח/פגיעה בנשים, המשטרה לא לוקחת שום צ'אנס ומאמינה אוטומטית לעדות האשה.

דיר באלקום.

nirs
03-04-22, 12:53
ולגבי רשיון לשאת נשק - תחשוב פעמיים אם להיכנס למיטה החולה הזו. הרשיון הוא לנשיאת נשק, לא לשימוש בו, שמותנה בהמון תנאים מסביב ויכול לסבך אותך קשות עם צדדיו המכוערים והיקרים של החוק אם התפתית לשלוף בזמן שלא כל התנאים הללו התקיימו.

אין שום הקבלה בין יכולת האקדח לשמור עליך, לחובות ולניג'וסים שמוטלים עליך בשמירה עליו. שלא לדבר על גודל ההסתבכות כשהחלאות - ממחבל אמיתי, דרך סתם גנב רכב ועד גרושה נקמנית, יטענו שאיימת עליהם בנשק..... או שעצם נוכחות האקדח על החגורה שלך גם מבלי שנגעת בו כלל, גרמה להם "לחוש מאויימים".

בשינויים כאלה ואחרים בטקסט, אפשר להגיד חלק מהדברים שכתבת גם על הגיפים שלנו, לא?

לעצם העיניין, כן ממליץ לעשות רישיון נשק, אבל במקביל לעשות לפחות קורס ירי מעשי.
אגב זה גם אחלה תחביב (קצת יותר זול מגיפ).

Sent from my iPhone using Tapatalk

דרור ברלי
03-04-22, 13:26
לא נכון.
אף אחד, גם לא גרושתך-לעתיד, לא יאשים אותך שהוא "מרגיש מאויים מנוכחותך" רק כי אתה נוהג בג'יפ
אף אחד גם לא יאשפז אותך באבו כביר רק כי אתה בעלים של ג'יפ.

אם אתה מתכוון לרדיפות משרד התחבורע/משטרה כנגד ג'יפאים, אז כן - זה עצוב וזה מקומם ומרתיח ובאופן כללי חרא בפני עצמו - אבל לחלוטין לא משהו שמאיים על חירותך. אבל ברגע שאתה נושא נשק ברשיון, יש מסביבנו המון אנשים רעים/אנשות רעות שיודעים/ות לנצל סנקציות ממוסדות כדי להעמיד בסכנה את חירותך האישית בכל רגע נתון.

ניר ל
03-04-22, 16:51
לקבל רשיון - כמו שכתבו, לא צריך שום משרד שרלטנים, הליך פשוט ומכוון של בקשת אישור על דרגה בצה"ל ושליחת בקשה יחד עם אישור רופא לבט"פ על סמך משרתי ובוגרי כוחות הבטחון. כל הטפסים וההכוונה נמצאים באתר של כלי יריה בבט"פ.

לגבי כל השאר -נוטה להסכים עם דרור. זה תיק לא זול, שדורש הוצאה של כמה מאות ש"ח בשנה על אגרות, אימון. חשש מגניבה ואחריות פלילית במקרה של גניבה/ או אירוע שבו מישהו נפגע. לאזרח ישראלי אין לגיטימציה להגן על עצמו ובטח לא על רכושו וכל מה שכרגע אנחנו שומעים ורואים בעקבות הלחץ הציבורי והתערבות של הבכירים, לא ישאר לאורך זמן. המדיניות מאז שנת 1995 היא לצמצם ולהתעמר במחזיקי נשק חוקי.
זה רכוש שאתה משלם עבור רכישתו אלפי ש"ח וכל שר או פקיד רישוי שיש לו גחמה חדשה יכול לקחת אותו ממך כלאחר יד.

למעשה כבר בימים אלו שוקדים דווקא על צמצום ולא על הרחבה כפי שהם טוענים, בין הצעות החוק לבין המציאות יש פער גדול.
העובדה המרה היא שחיילים משוחררים לא מעוניינים להחזיק נשק, לא כשהם על מדים ובטח לא באזרחות ומזה שפתחו את התבחין למאות אלפי לוחמים לשעבר בתקופת השר ארדן - רק אלפים בודדים אכן ביקשו רשיון, מעטים מהם צעירים - אז עכשיו מחריגים את הלוחמים המבוגרים בטענה שהם כבר מזמן לא התאמנו בנשק...

זלמן 1
03-04-22, 18:17
רוצה להוסיף שבאופן מפתיע ולא שגרתי, המשרד לבטחון פנים, מאוד שירותי ומסביר פנים. אל תהססו להתקשר ולברר

אומי5
03-04-22, 19:22
לקבל רשיון - כמו שכתבו, לא צריך שום משרד שרלטנים, הליך פשוט ומכוון של בקשת אישור על דרגה בצה"ל ושליחת בקשה יחד עם אישור רופא לבט"פ על סמך משרתי ובוגרי כוחות הבטחון. כל הטפסים וההכוונה נמצאים באתר של כלי יריה בבט"פ.

לגבי כל השאר -נוטה להסכים עם דרור. זה תיק לא זול, שדורש הוצאה של כמה מאות ש"ח בשנה על אגרות, אימון. חשש מגניבה ואחריות פלילית במקרה של גניבה/ או אירוע שבו מישהו נפגע. לאזרח ישראלי אין לגיטימציה להגן על עצמו ובטח לא על רכושו וכל מה שכרגע אנחנו שומעים ורואים בעקבות הלחץ הציבורי והתערבות של הבכירים, לא ישאר לאורך זמן. המדיניות מאז שנת 1995 היא לצמצם ולהתעמר במחזיקי נשק חוקי.
זה רכוש שאתה משלם עבור רכישתו אלפי ש"ח וכל שר או פקיד רישוי שיש לו גחמה חדשה יכול לקחת אותו ממך כלאחר יד.

למעשה כבר בימים אלו שוקדים דווקא על צמצום ולא על הרחבה כפי שהם טוענים, בין הצעות החוק לבין המציאות יש פער גדול.
העובדה המרה היא שחיילים משוחררים לא מעוניינים להחזיק נשק, לא כשהם על מדים ובטח לא באזרחות ומזה שפתחו את התבחין למאות אלפי לוחמים לשעבר בתקופת השר ארדן - רק אלפים בודדים אכן ביקשו רשיון, מעטים מהם צעירים - אז עכשיו מחריגים את הלוחמים המבוגרים בטענה שהם כבר מזמן לא התאמנו בנשק...

לגבי הפסקה הראשונה, בהחלט, אני התייעצתי איתך, ובתהליך די פשוט הוצאתי רשיון.

לגבי הפסקה שניה, לצערי הגישה הזו גרמה לפחות לחבר אחד שלי לוותר על רישיון (אקדח הוא יכל לקבל במתנה), והוא דווקא אחד שמסתובב הרבה בחוץ, אולי בגלל הגרושה הוא צודק.

אבל ניר, אם זה לא גרם לך לוותר על הרשיון זה לא אמור לגרום לאף אחד לוותר על הוצאת רשיון.

ודווקא בגלל הפסקה השלישית, מי שיכול ומספיק אחראי ורציני רוצו להוציא עכשיו, כשאתם עוד יכולים, שומר חומות זו רק ההתחלה ואתם רוצים את היכולת להתגונן, אפילו אם זה יעלה לכם בלילה במעצר.

דרור ברלי
03-04-22, 19:39
מבלי לגלוש לפוליטיקה.

גם אני יותר ממשוכנע שאם פוליטיקאים מבטיחים להרחיב/להקל עלינו להוציא רשיון לנשיאת נשק, כמקובל אצל פוליטיקאים שהם שקרנים כברירת מחדל, הכל הוא דבר והיפוכו ובקרוב דווקא יצומצמו/יוקשו מאוד התבחינים..... וכל מקרה בו מישהו חס וחלילה ישתגע וישתמש באקדח שהוא נושא ברשיון כדי להרוג את אשתו למשל, יזרז מאוד את תהליך הצמצום הזה.
ואל תדאגו - כל הסנקציות יופעלו ביד קשה רק כנגד האזרחים שומרי החוק, מחזיקי הנשק ברשיון - כמו תמיד, המדינה תמשיך להקפיד שלא לנקוף אצבע כנגד מחזיקי הנשק הלא-חוקי.... כי ככה זה עובד במדינת ישראל.

אז תחשבו טוב טוב.
ובכוונה אני לא מתייחס לעלויות הכספיות של רכישת אקדח, אגרות, אימונים, תחמושת וכו'. זה שולי.
לא אני שואל, אלא אתם אלה שצריכים לשאול את עצמכם - האם אתם באמת זקוקים לזה?.... האם אקדח בחגורה באמת מאפשר לכם להרגיש בטוחים יותר?... גם בטיולים! זה מה שישכנע אתכם שאפשר לטייל ללא חשש גם באיזורים מועדים לפורענות?.... אתם באמת מתכוונים לשלוף נשק ולהשתמש בו אם וכאשר?..... שימו על כף המאזניים את הבעד והנגד, עד כמה אתם באמת מוכנים להסתבך ולשלם את המחיר ברגע האמת תמורת הפוזה המצ'ואיסטית?....

מי שבכל זאת מעוניין בעונש הזה של אקדח שתקוע לו בתחת ומוכן לחיות עם מיליון הסנקציות והניג'וסים שמסביבו, מוטב שלא ימתין ושיעשה את זה עכשיו. לפני שזה יהיה הרבה יותר קשה או אולי גם בלתי אפשרי.

ishc
03-04-22, 20:55
נשק זה וואחד תיק!!! לא כי זה עולה כמה מאות שקלים בשנה וקצת זמן אימון אלא כי זו חתיכת אחריות וזה יכול להרוג מישהו.
אני עובד היום מעבר לקו הירוק ולא פעם חולפת לי המחשבה של להוציא רישיון ואז אני בעיקר נזכר בחבר ילדות שבגיל 16 בעקבות התאהבות של דביל בן 16 לקח את האקדח של אבא ופיצץ לעצמו את המוח.
המצב פה צריך מאוד להחמיר כדי שאני יסכים לקחת את האחריות הזו ושהדבר הזה יהיה בבית שלי.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

איל מ
03-04-22, 21:01
החוק הוא מאוד ברור.
מי שמשתמש בנשק בהוראת החוק לא יקרה לו כלום.
כן, כנראה שיקחו לו את הנשק עד לסיום הבדיקה.
מי שלא מסוגל לקרוא ולהבין כמה פסקאות, או להבין שנשק זה משהו שצריך להיות כל הזמן עליו, או לחילופין בכספת, ולא זרוק באוטו, או בתיק על חוף הים,
אולי כדאי שבאמת לא יהיה לו נשק.
ויצא לי כבר לראות שריפים דה לה שמאטה (מבוגרים, ייתכן וזה מנטליות של דור מקימים) ששולפים אקדח כדי לנפנף בו. וכן, לכאלה צריך לקחת את הנשק.
אשתי למשל, לא מוכנה להוציא רשיון נשק כי די ברור לה שהיא תשתמש בו על איזה מטומטם בכביש....

danob
03-04-22, 23:31
תודה על כל ההמלצות וגם על הדיס-המלצות.
אני שוקל את הנושא בכובד ראש ובמקביל אתחיל בתהליך.
היות והנושא הפיך וכרוך אך ורק באיבוד (של לא מעט) כסף, אני נוטה לנצל את הלגיטימציה שנוצרה ולו רק כדי לרכך את ההתנגדות בבית.
אני רוצה לחשוב שאני מספיק אחראי לשאת נשק בעיקר מתוך תקווה שלא להשתמש בו, קצת כמו ביטוח, אבל שאם וכאשר אוכל להגן על המשפחה ו\או אחרים כי אם אני לבד ויכול, אני בורח :cool:

ליאור

guy888
04-04-22, 08:56
כל מה שכתבו נכון, אחריות גדולה וסיכון לחמוש, ואם זאת הסיכון מול הסיכוי להציל חיים במקרה של פיגוע, לפחות אצלי השני גובר.

לשאת נשק זה בערך הפעולה הכי לא אנוכית, הרבה יותר קל פשוט לברוח.

כשמישהו שואל אותי למה אני חמוש אני עונה - בשבילך.

גיא

amitaikl
04-04-22, 09:04
להחזיק נשק זו אחריות גדולה.
אגף כלי יריה במשרד לבטחון פנים מאוד השתפר בשנים האחרונות מבחינת שירותיות וזמינות.
המקום הכי יעיל שאקדח יכול להיות בו הוא צמוד לבעליו.
גם אם האקדח בכספת ויוצא משם רק לאימון (ועדיף להרבות בהם!) או בזמני מתיחות, זה עדיף מאשר שהוא יהיה אפשרות תיאורטית של אם וכאשר..... בתקשורת מדווחים על מאות פניות ביום בשבועות האחרונים, מה שמן הסתם מעט את כל הליך הטיפול.

אומי5
04-04-22, 09:11
חבר מהעבודה הגיש בקשה לפני שבוע או שבועיים ויש לו כבר תור לסוף החודש. אל תתיאשו מראש.

ואם אתם עושים, לכו לאימונים אמיתיים, לא לירי חופשי במטווח.

Crabbing
04-04-22, 09:15
אם אנחנו מדברים עם התמודדות עם פח״ע בחיי היום-יום, כנראה שריבוי כלי נשק זה דבר חיובי, בידיים הנכונות (אדם מיומן).

אם מדברים רגע על התחום שלנו, אני רואה בעיקר חסרונות, לאלה מאיתנו שמטיילים באיזורים הקונבנציונליים.
סיכוי יותר סביר שהאקדח ייפול לי בעצירת דלק\אויר\מקור מים מאשר ימנע אירוע פח״ע באיזור.
הרי לא חוקי לנפנף בו מול אדם שנראה לך שמתעניין בג׳יפ שלך ולא משנה כמה אתה מרגיש ״שריף״ באותו רגע.

דרור ברלי
04-04-22, 09:28
לגבי הפסקה הראשונה, בהחלט, אני התייעצתי איתך, ובתהליך די פשוט הוצאתי רשיון.

לגבי הפסקה שניה, לצערי הגישה הזו גרמה לפחות לחבר אחד שלי לוותר על רישיון (אקדח הוא יכל לקבל במתנה), והוא דווקא אחד שמסתובב הרבה בחוץ, אולי בגלל הגרושה הוא צודק.

אבל ניר, אם זה לא גרם לך לוותר על הרשיון זה לא אמור לגרום לאף אחד לוותר על הוצאת רשיון.

ודווקא בגלל הפסקה השלישית, מי שיכול ומספיק אחראי ורציני רוצו להוציא עכשיו, כשאתם עוד יכולים, שומר חומות זו רק ההתחלה ואתם רוצים את היכולת להתגונן, אפילו אם זה יעלה לכם בלילה במעצר.

החבר הזה שלך שמסתובב המון בחוץ, גם אני מכיר אותו. ממש טוב. הוא חבר טוב גם שלי.
הוא הבין שמשקל הסנקציות והניג'וסים גדול יותר מהתועלת שהאקדח ברשיון יכול להביא לו.

מהיכרות אישית רבת שנים איתו, הוא טיפוס מאוד נוח לבריות שבד"כ לא יפגע בזבוב וגם מבחוץ הוא נראה אשכנזי כזה שלא מזיק, וזו בדיוק הבעיה שלו - סף הקריזה שלו הוא הכי גבוה שאני מכיר, אבל כשעולה לו הדם לראש, הוא בהחלט מסוגל/עלול להרוג אנשים בכל מיני כלי משחית שמונחים אצלו בג'יפ וכן, גם בידיים. ולכן הוא מבין טוב מאוד שמוטב שלא יישא נשק. בטח לא ביומיום.

גרושתו דווקא בחורה סבבה. הוא והיא אפילו עדיין חברים. ממש כמו גרושתי ואני.... היא ממש לא מחפשת אותו בדברים כאלה - אבל אולי היא היא לא מרגישה מאוימת משום שהוא לא נושא אקדח?.... אם היה נושא נשק, אולי דברים היו נראים אחרת?.... כל אחד מהגרושים כאן יודע שנשים הן כל דבר, חוץ מאשר צפויות. הגרושים לעתיד שעוד לא יודעים את זה, יידעו את זה בהמשך.

חבר אחר שלו ושלי, עוד גרוש אחד (...) שכן מחזיק באקדח ברשיון, במהלך תהליך התפרקות נישואיו הגיע לדין ודברים עם אשתו (גרושתו היום) והטונים עלו, כמה דקות אחר כך הגיעה משטרה ולא במקרה. האקדח נלקח ממנו והוא בילה שעות בחקירות... לא היה חסר הרבה שיגיע גם למעצר. כבר הזכרתי שבמקרים האלה, לעדות האשה תמיד יהיה משקל רב פי כמה ואם הגבר מחזיק נשק ברשיון, קודם כל לוקחים לו את הנשק. כי אלה הכללים במדינת ישראל. הבחור שמתגורר על קו התפר וגם הוא מאלה שמבלים הרבה בחוץ, לבד, נאלץ להסתובב חודשים ללא הנשק, עד שהוחזר לו.

בלי קשר לזה -
אצל ניר ירי מעשי באקדח זה תחביב. הוא מיומן ומבין גדול בתחום.
אצלי ממש לא. אני לא חובב נשק בכלל ואקדחים בפרט. מבחינתי זה כמו טלפון - אם צריך את זה, אז יהיה לי. אם זה ניג'וס ומפריע - לא יהיה.

הבעיה היא שבמציאות שלנו, שבה המדינה שלך - מדינת יהודים היחידה בעולם, שבגלל החוקים ההזויים והמטופשים שלה היא כנראה המקום הכי מסוכן בעולם עבורך כיהודי, אוסרת עליך להגן על עצמך - האקדח הזה שתקוע בחגורה מאחורה נותן רק אשליה מזויפת של בטחון. אוי לך אם באמת תשתמש בו. אם אסור לי להשתמש באקדח, לשם מה אני סוחב אותו לכל מקום ומתחייב לו יותר מאשר לילדים שלי?.... בוא'נה, זה עונש. כבר עדיף להחזיק נשק לא חוקי. פחות סנקציות, בחיי.

אומי5
04-04-22, 09:34
אקדח מיועד אך ורק לשני דברים, ירי הנאה במטווח (למי שנהנה מזה) והצלת חיים.
אם אתה לא מסוגל לשמור עליו בחגורה בלי שיפול, ולא מסוגל להבדיל בין מישהו שהסתכל לך על הג'יפ לבין סכנת חיים ברורה ומיידית שמצדיקה שימוש בנשק, אז תוותר.

ולגבי התחום שלנו, זה בכלל מעמסה, אתה לא משתכר בלילה בחניון, אתה נזהר שלא יראו את זה כל מיני גורמים סקרנים... וכשאתה קם להשתין בלילה אתה לא משאיר אותו באוהל...

זה בהחלט תיק וניג'וס.

כמה שאני בעד נשק אזרחי, אני ממש לא בעד שכל אחד יעשה.

דרור ברלי
04-04-22, 10:14
אחרי ששקלתי היטב את הבעד מול הנגד, החלטתי לוותר על נשיאת נשק ברשיון. לעת-עתה.
בבוא הזמן, אם וכאשר הסיטואציות מסביב ישתנו, בתקווה שהתבחינים לא ישתנו (לרעתי), נשקול זאת שוב.

dudu
04-04-22, 10:54
אני נושא נשק כמעט רצוף מגיל 17(גייסו אותי מוקדם, יכולתי לירות במטווח אבל לא לתרום דם...) ועד היום (42), צבא (לא שירתתי כלוחם) עבודות אבטחה וכיום עקב מגורים בישוב זכאי וכמתנדב בכיתת הכוננות. לאורך השנים היו ברשותי אקדחים ונשקים ארוכים, (כיום גם וגם). אני לא אוהב נשק ולא אוהב מלחמות ועימותים ומשתדל להתרחק מהם בקיצוניוות. מנגד במציאות בה אנו חיים קשה לי לחיות עם המחשבה שבעת הצורך הייתי יכול להציל את עצמי(קודם כל) ואת ההסובבים אותי ולכן אני מקפיד לשאת נשק ולשמור על כשירות.
בעיני בנשיאת נשק יש סוג של חוצפה והתנשאות, כזו שמשדרת לצד השני שאני עליון עליו (מרגיש כך בעיקר במפגש עם פלסטינים, שכנים או פועלים) ולכן השיקולים שלי בבחירת נשק מכתיבים נשיאת האקדח הקטן ביותר שעדיין יעיל מבחינת מטרותיו, כך שאוכל להסתיר אותו. זה כמובן משרת מטרות נוספות, ידוע שנושאי נשק הם היעד הראשון של המפגע אם כדי למנוע תגובה ואם כדי להשתלט על הנשק. המטרה הנוספת בבחירת אקדח קטן היא כמובן נוחות נשיאה, אקדח בכספת הוא מסוכן יותר מאקדח שלא קנית. כל בוקר האקדח נכנס לנרתיק ונשאר צמוד אלי עד לשעת השינה. לאורך השנים התרגלתי וזה לא מורגש כלל( נרתיק טוב וחגורה מתאימה). לשמחתי לא נתקלתי בצורך לעשות שימוש בנשק ואני מקווה שכך ימשכו חיי. גם בסיטואציות אזרחיות מאיימות לא חלמתי לרמוז שיש ברשותי נשק.
הנשק מאפשר לי "להרגיש" מעט יותר בטוח לנוע במרחב שלי, לטייל בדד או עם הילדים. למשפחה ישנה תחושת ביטחון טובה יותר, גם מעצם הידיעה שישנו נשק ויש מי שמוכשר ומוכן להשתמש בו בעת הצורך.
נשיאת נשק וודאי אינה מתאימה לכל אחד והיא כרוכה באחריות רבה ולעיתים בוויתורים ובחובות.
ימים כמו הימים בהם אנו נמצאים מעלים את נושא נשיאת הנשק למודעות ולעיתים מתוך תחושות שונות (פחד,אחריות וכו') מתקבלת החלטה לרכוש נשק ולאחר זמן מה הנשק נשאר בבית. קצת כמו באימוץ בעלי חיים צריך לקבל את ההחלטה במודעות ובהכרה של כל ההיבטים ולהפנים שמדובר בסוג של חתונה, נכון שאפשר להתגרש אבל אם זה לא ממש מציק אף אחד לא ממהר לרוץ לרבנות.

נראה לי שקצת התפזרתי אני מקווה שמי ששוקל לצאת למסע הזה יצליח לדוג את המידע שניסיתי להעביר ולקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבורו.

דודו

מוטי ג.
04-04-22, 11:38
דודו, הצלחת להסביר את מה שאני מוחק כבר כמה פעמים.
ואוסיף, שאני רכשתי במטרה של נשיאה "פעם ב..." ואני הופתעתי מאוד מאי המועקה של האקדח בחגורה, עד לכדי שאני נושא אותו עליי כל הזמן, מוסלק מן הסתם, ושוב זה ממש לא היה התכנון, ולא המטרה.

EliC25
04-04-22, 13:49
בלת"ק - המדריך של יוסי צדק להוצאת רישיון
https://www.facebook.com/100014807141941/posts/1113504352486459/?app=fbl

סולי
04-04-22, 14:50
יש להוסיף לשרשור המפואר הזה הוראות פתיחה באש.

אמצעי. כוונה ויכולת..

מבלי שאלו מתקיימים ..שישאר בנרתיק.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

ניר ל
04-04-22, 14:51
פקידי המשרד לבטחון פנים אחלה, שירות יעיל ומתקדם, מה ששלהם שלהם.
אבל אלו שעומדים בראש האגף הזה וגם רוב השרים הממונים שעברו שם בעשרות השנים האחרונות (למעט ארדן ואוחנה) הם הכי אנטי נשק שיש.
על אף הנסיון של ארדן לפתוח תבחינים - כמות הנשק החוקי בידי אזרחים ממשיכה להצטמצם, בוודאי שביחס לגידול באוכלוסיה. אז יופי שעכשיו אפילו ראש הממשלה מצטרף לקריאות לאזרחים לשאת עליהם נשק כשמבינים עד כמה קצרה השמיכה ... בפועל התקבעה כאן תודעה שלילית שלא משתנית. איפה מועדוני הקליעה ? הגדנ"ע ? אפילו המשמר האזרחי ? איפה החינוך לשמירה על הנשק בצה"ל ?
כשנשק מהווה נטל והשאיפה של כל לוחם היא לצאת הביתה על אזרחי וללא הנשק, כשזה לא נורא אם גונבים נשק והענישה על אחזקה/סחר לא חוקי בנשק היא מגוכחת עד לא קיימת - מעדיף שהילדים שלי שזכאים לקבל רשיון מתוקף היותם לוחמים מהוללים יוותרו. זה לא משהו שהייתם שומעים ממני לפני שנה ויותר.

גם אני שעוסק בזה כתחביב, מחזיק במינימום ההכרחי, עם ידיעה שמחר יכולים לשנות את הכללים ולקחת לי את הרשיון. הרשיונות שניתנים כיום הם זמניים אבל עלויות ההכשרה והרכישה המלאות עליכם. אם מחר יבוטל התבחין שבגינו קיבלתם את הרשיון - יבוטל הרשיון ואם לא אז עדיין תעמדו בקריטריון. חכו שההיסטריה תירגע ואז תשקלו שוב אם אתם מעוניינים בתיק הזה, סביר שתוכלו גם לרכוש כלים חדשים שבעליהם אינם מעוניינים בהם יותר או שהאישה לוחצת עליהם להעיף מהבית.

haggaigi
04-04-22, 22:02
מבלי לגלוש לפוליטיקה.

גם אני יותר ממשוכנע שאם פוליטיקאים מבטיחים להרחיב/להקל עלינו להוציא רשיון לנשיאת נשק, כמקובל אצל פוליטיקאים שהם שקרנים כברירת מחדל, הכל הוא דבר והיפוכו ובקרוב דווקא יצומצמו/יוקשו מאוד התבחינים..... וכל מקרה בו מישהו חס וחלילה ישתגע וישתמש באקדח שהוא נושא ברשיון כדי להרוג את אשתו למשל, יזרז מאוד את תהליך הצמצום הזה.
ואל תדאגו - כל הסנקציות יופעלו ביד קשה רק כנגד האזרחים שומרי החוק, מחזיקי הנשק ברשיון - כמו תמיד, המדינה תמשיך להקפיד שלא לנקוף אצבע כנגד מחזיקי הנשק הלא-חוקי.... כי ככה זה עובד במדינת ישראל.

אז תחשבו טוב טוב.
ובכוונה אני לא מתייחס לעלויות הכספיות של רכישת אקדח, אגרות, אימונים, תחמושת וכו'. זה שולי.
לא אני שואל, אלא אתם אלה שצריכים לשאול את עצמכם - האם אתם באמת זקוקים לזה?.... האם אקדח בחגורה באמת מאפשר לכם להרגיש בטוחים יותר?... גם בטיולים! זה מה שישכנע אתכם שאפשר לטייל ללא חשש גם באיזורים מועדים לפורענות?.... אתם באמת מתכוונים לשלוף נשק ולהשתמש בו אם וכאשר?..... שימו על כף המאזניים את הבעד והנגד, עד כמה אתם באמת מוכנים להסתבך ולשלם את המחיר ברגע האמת תמורת הפוזה המצ'ואיסטית?....

מי שבכל זאת מעוניין בעונש הזה של אקדח שתקוע לו בתחת ומוכן לחיות עם מיליון הסנקציות והניג'וסים שמסביבו, מוטב שלא ימתין ושיעשה את זה עכשיו. לפני שזה יהיה הרבה יותר קשה או אולי גם בלתי אפשרי.

נועד למר ברלי עבור הקטע המודגש שלו: https://news.walla.co.il/item/3498697

haggaigi
04-04-22, 22:14
יש להוסיף לשרשור המפואר הזה הוראות פתיחה באש.

אמצעי. כוונה ויכולת..

מבלי שאלו מתקיימים ..שישאר בנרתיק.

אכן אמצעי, כוונה, סכנה לחיי אדם ואין כל דרך למנוע את השימוש בנשק.

יש את הנוהל הצהלי של פתיחה באש, ראיתם מחבל מתקרב יש לצעוק עצור והזדהה, עצור או שאני יורה, ירי באוויר וירי כלפי פלג גוף תחתון, אם כל זה לא מונע את המצב ירי למרכז מסה על מנת להרוג (נוהל זה תקף רק וראיתם אמצעי וכוונה ויש מרחק מתאים, בסיטואציה חריגה עוברים לירי לפלג תחתון ואם אין ברירה עליון לצורך נטרול).

כמה נקודות חשובות:
1.נשק הוא עול, אפילו חלק מנושאי הנשק לא מחזיקים אותו אלא כשחייבים.
2.באירוע עם מחבלים בו יש נושאי מדים (משטרה/צבא/מאבטחים) מומלץ להתרחק ולא לשלוף בשום פנים ואופן, אחרת אתם עלולים לחטוף כדור במחשבה שאתם חלק מהמחבלים, בגלל זה אנשי ביטחון מחזיקים כובע זיהוי (קרה כבר בעבר).
3.נקלעתם למצב שאתם באירוע, יש לכם נשק ואין אף אחד שיכול לסייע (כפי שקרה בב"ש), צמצמו ככל הניתן מרחק למחבל ואז בצעו ירי בהתאם להוראות פתיחה באש, אל תשכחו לכל כדור יש כתובת, בטח כדור בכינון ישיר וכבר היו לצערנו גם מקרים שם שהיו נפגעים חפים מפשע באירועי ירי מכדורים תועים.

אומי5
04-04-22, 22:28
הוראות פתיחה באש צהליות לא רלוונטיות לאזרחים.

לאזרח יש מדד אחד, האם הייתה סכנת חיים ברורה ומיידית והשימוש בנשק היה המוצא האחרון.

בדרך כלל אזרח יתקל בשטח בנוי, לא יורים באוויר, כל כדור נוחת בסוף....

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

raanan
04-04-22, 22:31
אני אהיה טיפלה בוטה ...

א. לדעתי מי שרץ להוציא רשיון כשיש "גל",
זה בערך כמו אלו שאימצו כלב בקורונה ונטשו בהמשך.
החלטה על נשיאת נשק צריכה להיות מושכלת ולא כגחמה של הרגע.

ב. הרבה רץ פה עניין של אחריות, ניג'וס וכו',
בעיקרון נכון ! אבל,
האחריות הגדולה ביותר שלקחתם/תקחו , היא להביא ילדים לעולם.
מניח שלא הקדשתם מחשבה מעמיקה כמו בטיעונים למה לא לשאת נשק.

ג. וכמובן יש את אלו שסורבו להיכנס למועדון .
מאותו הרגע המועדון חרא, המוסיקה איומה, ויש שם רק כוניפות...

וממקום אישי של פחות משנה בשומר החומות,
היה ביישוב שלי התראה לחדירת חוליה וביקשו להסתגר בבתים.
שכנה שלי שהיא אחת מצווחניות / פעלתנית בפייסבוק נגד אלימות קוסמית ונשיאת נשק בפרט,
התקשרה ושאלה אם אני מגן על הרחוב,
ישר נפלט לי, "אני מגן על ביתי ומשפחתי !"
ואם לא הייתי עסוק ב... (לא אפרט), כנראה הייתי אומר לה שתחזור לכתיבה בפייסבוק,
אולי משם תבוא הגנתה.

רענן

ד ו ר ו ן
04-04-22, 23:21
וואלה עיברתם בשכל בהגזמה אפילו לגיפולוג.
שאלו על קריטריונים לרשיון.
זהו, לא יותר ולא פחות.

jacob72
04-04-22, 23:24
אני מניח שאתה מתכוון לזה:
משרתי ובוגרי כוחות הביטחון:

אז רק להדגיש, את הדרגה קיבלתי במהלך שירות במילואים ולא בסדיר, ואני כבר לא משרת בגלל הגיל, עדיין זכאי?עומד בתבחין של דרגה. לא חייב לשרת במילואים.
הכי קל זה משרד הפנים ברמלה.
תגיש שם ,יחסית התורים קצרים.
בהצלחה

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

ניר ל
05-04-22, 07:44
אז אחרי שעמדנו בקריטריון והוצאנו רשיון בהליך ידידותי למשתמש, עברנו הדרכה של מספר שעות ובמהלכה ירינו 100 כדור למטרה נייחת.
רוצה להאיר מספר נקודות מתוך האירועים האחרונים שצפינו בהם מכל זווית אפשרית והציפו מן הסתם גם את הפוסט הזה. לי הם גרמו לחרוק שיניים ולאחרים לחלק צלש"ים.
מי שזה טרחני עבורו - שידלג...

דבר ראשון היורים במחבל עם הסכין בבאר-שבע, שניהם לא מיומנים באנדר-סטייטמט, נהג אגד גם מבוגר יחסית, מהסוג שהשר הנוכחי ואנשיו מעוניינים דווקא לקחת מהם את האקדחים, אבל מה לעשות - בסופו של דבר אלו האנשים שנמצאים בזירה ואין איש בטחון באופק.
כל הריקוד הזה משך דקות עם המחבל, בשעה שמנופפים אקדח טעון שמוחזק ביד אחת עם אצבע על ההדק לכל עבר ... ובסוף מתבצע ירי לא נשלט תוך בריחה לאחור ומעידה כאשר בכל ההיקף מפוצץ באזרחים ואח"כ מוסיף הבחור השני עוד שתי יריות ביד אחת כאשר מעבר למחבל השוכב נמצא חברו ולא מעט אזרחים אחרים. כדור אקדח כזה יהרוג גם מטווח של קילומטר ובבית המשפט נמצא כבר שנים קצין משטרה שהרג נער מהעדה הלא נכונה כתוצאה מריקושט שניתז מהרצפה.
דרור כינה אותי "מיומן" , הייתי אומר שאני "מודע", היה שם המון מזל - מזל שאף אחד מהסובבים לא נפגע ומזל שהמחבל נפל מיד לאחר הפגיעה הראשונה, זה לא קורה ככה בד"כ, אדם יכול לספוג פגיעות רבות מבלי להתמוטט מיד.
אם אני הייתי בסיטואציה כזו והייתי מוכן להתערב ולפגוע במחבל זה היה קורה או ממרחק יותר גדול, ברגע שהוא לא זז וכשמאחוריו חומת מפגע כלשהי וזה לא היה נראה טוב בסרטונים... זה לא היה הומאני. או לחילופין כשהוא עסוק בלדקור מישהו אחר וגם זה מסוכן מאד אבל אין ברירה...

מקרה שני שרוצה לציין - החיסול של המחבל בבני ברק, כאשר במהלך ההיתקלות שוטר אחד גיבור סופג בגופו את כדורי המחבל ושוטר גיבור שני מפרק עליו מחסנית בתוך שניה וחצי. אין מה להגיד על זה מלבד שאפו- אין כאן מקום לחישובי בטיחות, אבל שימו לב כמה מהר נגמרת מחסנית של גלוק 19, אקדח שנחשב היום "גדול".

המקרה השלישי - חדרה - נוכחות חיילים (מג"ב) חמושים החמירה את הסיטואציה - חמושים מסומנים כמטרות איכות. שני מחבלים חמושים באקדחים הפתיעו לוחמים בחופשה, רצחו שניים באמצעות אקדחים מטווח אפס ולקחו מהם את הנשק, שניים נוספים לא מספיקים להגיב בזמן ונפגעים גם הם תו"כ מנוסה. בכלים שלהם התגלתה תחמושת רבה עבור הנשק הצהלי - כלומר תכננו את זה לפרטים. שוב מזל שהימ"ס היו שם במקרה ופעלו בגבורה וחתירה למגע למרות נחיתות באמצעים.

raanan
05-04-22, 08:44
ניר,
באירוע בבאר שבע היה מזל גדול ליורה השני (בחולצה האדומה) ,
הירי של נהג האוטובוס היה כשכולם בקו אחד והמחבל בתווך.
תזוזה של המחבל הייתה נגמרת לא טוב לחמוש השני.
וכמו שציינת, זה נובע "מהטנגו" המוזר שניהל נהג האוטובוס עם המחבל.

רענן

אומי5
05-04-22, 09:15
דבר ראשון היורים במחבל עם הסכין בבאר-שבע, שניהם לא מיומנים באנדר-סטייטמט, נהג אגד גם מבוגר יחסית, מהסוג שהשר הנוכחי ואנשיו מעוניינים דווקא לקחת מהם את האקדחים, אבל מה לעשות - בסופו של דבר אלו האנשים שנמצאים בזירה ואין איש בטחון באופק.

השר הנוכחי רוצה לקחת את הנשק מכולנו, הוא מתחיל בהם.
בנתיים מה שקרה בשנים האחרונות זה הוספת דרישות אימונים, וכולם התיישרו לזה.
אני בעד שיעלו את הדרישות לאט לאט, אני מאמין שחלק גדול פשוט יתאים את עצמו לדרישות.

danob
05-04-22, 10:57
עומד בתבחין של דרגה. לא חייב לשרת במילואים.
הכי קל זה משרד הפנים ברמלה.
תגיש שם ,יחסית התורים קצרים.
בהצלחה

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

תודה, אבל לרמלה אני מוכן להגיע רק אחרי שיש רשיון ונשק...(סתם סתם, זו הייתה הרמה להנחתה)

ליאור

danob
05-04-22, 11:04
אני אהיה טיפלה בוטה ...

א. לדעתי מי שרץ להוציא רשיון כשיש "גל",
זה בערך כמו אלו שאימצו כלב בקורונה ונטשו בהמשך.
החלטה על נשיאת נשק צריכה להיות מושכלת ולא כגחמה של הרגע.

רענן

כפי שכתבתי (וכמו שאתה יודע באופן אישי) אני חושב על הרשיון כבר זמן רב, ומשתמש במצב רק כדי לרכך את ההתנגדות בבית.
זו לא גחמה של רגע ועדיין לא קיבלתי החלטה סופית.
התחלתי בתהליך ואגבש את ההחלטה במהלכו.

ליאור

ד ו ר ו ן
05-04-22, 11:07
וכמו שציינת, זה נובע "מהטנגו" המוזר שניהל נהג האוטובוס עם המחבל.
רענן
נו באמת..
האיש סיכל פיגוע.
כל הגיבורים מסביבו צועקים, מצקצקים, כולל רכב צבאי שרואים מאחורי המחבל ולא יצאו מהרכב, וכולם חוכמים ולא מגיבים.
כמה פעמים בחיים שלך היית בסיטואציה בה הבנת שאתה הולך להרוג מישהו?

ה״ריקוד״ הזה הוא הדבר הכי שפוי של אדם נורמלי שלהרוג מחבלים או אנשים אחרים אינו היום-יום שלו.
זה רק מקרה לך כמה הוא ראוי להערכה שהתגבר על מחסום פסיכולוגי של לפגוע באחר, שמראה כמה הוא אנושי.
בהתלבטות ומצד שני ההתגברות והביצוע.

אין כאן שום מקום למילת ביקורת לאיש, רק הערכה.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

raanan
05-04-22, 12:25
נו באמת..
האיש סיכל פיגוע.
כל הגיבורים מסביבו צועקים, מצקצקים, כולל רכב צבאי שרואים מאחורי המחבל ולא יצאו מהרכב, וכולם חוכמים ולא מגיבים.

ה״ריקוד״ הזה הוא הדבר הכי שפוי של אדם נורמלי שלהרוג מחבלים או אנשים אחרים אינו היום-יום שלו.
זה רק מקרה לך כמה הוא ראוי להערכה שהתגבר על מחסום פסיכולוגי של לפגוע באחר, שמראה כמה הוא אנושי.

נהג האוטבוס היה כפסע בין להיות מריח שורשי פרחים...

ניר ל
05-04-22, 17:11
נו באמת..
האיש סיכל פיגוע.

נכון דורון,
האיש הפשוט והכי לא מיומן עצר בגופו פיגוע מתגלגל תוך סיכון חיים עצום שספק אם היה מודע לו.
אדם מיומן לא היה נוהג ככה, לא היה מסכן את חייו בכדי לחוס על חיי רוצח שממשיך להוות איום. מאז מקרה קצין הימ"מ צ׳רלי שלוש הי"ד, אין יותר משחקים כאלה. אפילו מול ילדה בת 16 עם מספריים. ואלו האנשים הראשונים שהממסד רוצה לפרק מנשקם...

דרור ברלי
05-04-22, 18:52
נועד למר ברלי עבור הקטע המודגש שלו: https://news.walla.co.il/item/3498697

האמת? עצוב שאנשים אינטליגנטיים כמו בפורום הזה, נופלים למלכודת הדבש הזו.

מבצעי היח"צ האלה מגיעים "לגמרי במקרה" רק אחרי סדרה מקוממת של פיגועים ובזיונות של שר הבט"פ, והם נועדו בדיוק עבור הרגעת הערב-רב של עם ישראל, שמתחיל לתסוס ולבעבע ולהפגין ברשתות החברתיות את חוסר שביעות רצונו מתפקוד הממשלה - וצריך להוריד להם את מפלס העצבים.
גם החלטתו של שר האוצר להפחית חצי שקל ממס הבלו המוטל על דלקים למשך שלושה חודשים, הגיעה מאותה סיבה בדיוק.

ישאלו מה זה קשור? אוהו, הכל קשור. זה וגם זה - מבצעים לניקוי המגזר מנשק והפחתת מס, הם צעדים שאף ממשלה לא ששה לבצע. היא עושה את זה באופן מאוד מוגבל ומאוד זמני, ובעיקר - בעל כורחה - כי הציבור כועס. צריך לזרוק לו עצם כדי שיירגע ויחזור לאדישותו הרגילה.

כולנו מקווים שלא יהיו פיגועים בימים/שבועות הקרובים, ואז אני מהמר שגם לא תשמע על עוד "הצלחות" בסגנון הזה....

דרור ברלי
05-04-22, 19:33
דרור כינה אותי "מיומן" , הייתי אומר שאני "מודע",

מהכרותנו רבת השנים אני תופס ממך מיומן באקדחים.
אתה בטח מיומן בהם יותר ממני (לא חוכמה, ובכל זאת).
ה"מודעות" שלך כפי שאתה מתאר זאת, לכל מיני פרטים קטנים מסביב לארוע המדובר היא חלק מהמיומנות הזו.

פעם תפסתי מעצמי מיומן מאוד ברובה-סער. הייתי קלעי טוב (לא פשוט כשמדובר בגלילון שהוא נשק טוב ואמין, אבל עקב ליקויי תכנון ומבנה, אינו נחשב מהרובים המדויקים ביותר) אבל מאז הפעם האחרונה שהחזקתי אחד כזה ביד, עברו 18 שנים.
מאז הפעם האחרונה בה אשכרה הייתי מעורב בקרב באש חיה מול שוטר פלסטיני עברו 28 שנים. (את מי שמעניין מה קרה, אז אני כאן והוא כבר לא. כנראה שפעם באמת ידעתי משהו על רובים).

מאותו אירוע אני יכול רק להסכים שלמזל באמת יש משקל גדול במצבים מהסוג הזה. לעולם אנחנו נהיה בצד המתגונן ועל כן גם המופתע, זה שצריך לקבל החלטה בשברירי שנייה, לחתור למגע ולחסל את האיום. אין לי שבריר של טענה לנהג האוטובוס המדובר - הוא לא לוחם ואפילו לא מאבטח, הוא העדיף לנסות לשכנע את המחבל להיכנע לפני שיירה בו וייטול את חייו. ורק כשזה לא קרה, מבחינתו כלו כל הקיצין ורק אז לחץ על ההדק וסיים את האירוע. אני ממש לא אתפלא אם חשש מהויה-דולורוזה שיעבור מידי הרשויות אחרי האירוע, מה שבהחלט יכול להיות שהשפיע על תפקודו ויצר את כל הסיטואציה הכמעט הזויה הזו של ה"טנגו" שלו עם המחבל.

שוטרים/חיילים לא יכולים להיות בכל פינה בכל רגע נתון על מנת להגיב. זה לא מעשי. וגם אם כן, כמו שצויין כאן, דווקא הם עלולים למצוא את עצמם כמטרה המועדפת. במקרים האלה, כל אזרח חמוש שנמצא בסמוך ומגיב מהר, הוא מכפיל כוח רציני לכוחות בטחון, שיכול לסיים אירוע תוך פרק זמן קצרצר.

לקחת מאזרחים את הנשק רק כי הם "מבוגרים" זו החלטה הזויה שיכולה להגיע רק מבית מדרשם המטורלל של פוליטיקאים מנותקים מהמציאות דוגמת שר הבט"פ הזה. איש הזוי, שלמרות הרזומה הבטחוני העשיר שלו (מלפני עשרות שנים), מומחים גדולים ממני מטילים ספק בכשירותו לתפקידו (מנטלית ומה לעשות, גם אידיאולוגית), שבעקבות מחדליו כבר מזמן היה צריך להראות לו את הדלת בעדינות. או שלא בעדינות.

לעומת זאת, אני כן מאוד בעד הקשחת דרישות-הסף-לאימונים מעשיים ולהשגת רף-מינימום מסוים במיומנות בקליעה ובתפעול האקדח בקרב מחזיקי הנשק ברשיון. סוג של "טסט" אחת לתקופה?.... כזה שצריך להתאמן באופן מסודר על מנת להצליח בו?... כן. בפירוש.

ניר ל
05-04-22, 20:48
כדי להיות מיומן צריך להיות מאומן, בשביל זה צריך להתאמן, כדי לירות מהר ומדוייק צריך להתאמן הרבה ולשמור על זיכרון שרירים טרי, זה אומר המון יבשים והרבה תרגילי ירי רטובים. אני יורה כיום בערך אחת לחודש בתחרויות או אימונים שנמשכים שעתיים -שלוש משהו כמו 150 כדור בממוצע לאימון ואני לא מרגיש מאומן. זה לא כי אני פרפקציוניסט, אלא כי יש לי גם נסיון וגם נקודת ייחוס בכדי לדעת את המצב היחסי שלי. זה בעיקר אומר שאני יותר איטי ממה שאני יכול להיות במשהו כמו 30% עד 50% וזה הבדל בין חיים למוות.
מה שכן - אני מודע למגבלות שלי וליכולות שלי, אני מאד מודע לענייני בטיחות בנשק ואני מאמין שזה מה שהכי חשוב, אם לא הדבר היחיד שחשוב בהחלטה אם להתיר נשיאת נשק. חשוב שאדם יתנהל עם נשק בצורה בטוחה, לא חשוב שיהיה מיומן או מאומן -לראייה רוב האזרחים שעצרו פיגועים לא היו מאומנים או מיומנים, אבל זה הספיק . אף אחד לא ישמור על כושר ירי באימון חד שנתי, אין שום אפקטיביות לאימון חד שנתי כמו שאין לתלת שנתי באותה מידה, זה בדיוק כמו כושר גופני. המפגש עם נציג הממסד צריך להיות לשם פיקוח ובקרה - לוודא שהנשק בכלל קיים ברשות בעליו ושהאדם כשיר בריאותית ומתנהל בצורה אחראית ושקולה - שלא איבד את זה... אפשר להקביל את זה לרשיון נהיגה, שם נותנים לאדם רשיון לנשק יותר מסוכן שבו הוא גם עושה שימוש בלתי פוסק, לעומת כלי יריה שספק אם יעשה בו שימוש ולו פעם אחת בחייו.

haggaigi
05-04-22, 20:51
האמת? עצוב שאנשים אינטליגנטיים כמו בפורום הזה, נופלים למלכודת הדבש הזו.

מבצעי היח"צ האלה מגיעים "לגמרי במקרה" רק אחרי סדרה מקוממת של פיגועים ובזיונות של שר הבט"פ, והם נועדו בדיוק עבור הרגעת הערב-רב של עם ישראל, שמתחיל לתסוס ולבעבע ולהפגין ברשתות החברתיות את חוסר שביעות רצונו מתפקוד הממשלה - וצריך להוריד להם את מפלס העצבים.
גם החלטתו של שר האוצר להפחית חצי שקל ממס הבלו המוטל על דלקים למשך שלושה חודשים, הגיעה מאותה סיבה בדיוק.

ישאלו מה זה קשור? אוהו, הכל קשור. זה וגם זה - מבצעים לניקוי המגזר מנשק והפחתת מס, הם צעדים שאף ממשלה לא ששה לבצע. היא עושה את זה באופן מאוד מוגבל ומאוד זמני, ובעיקר - בעל כורחה - כי הציבור כועס. צריך לזרוק לו עצם כדי שיירגע ויחזור לאדישותו הרגילה.

כולנו מקווים שלא יהיו פיגועים בימים/שבועות הקרובים, ואז אני מהמר שגם לא תשמע על עוד "הצלחות" בסגנון הזה....

אתה טועה, אני יודע זאת מיד ראשונה כמה פעילות מתבצעת בתחום, לרבות תפיסות שלא מגיעות לידי התקשורת.

ניר ל
05-04-22, 21:10
אנקדוטה, מכיר מישהו שנמצא בכושר שיא ומתאמן בלי הפסקה, שייך לקבוצה מצומצמת של לוחמים שזה הייעוד הצבאי שלהם, אבל מפקדיו חוששים לאפשר לו ולחבריו לצאת הבייתה חמושים (באקדחים על אזרחי) למרות המיומנות הבאמת גבוהה שלהם, גם בתקופה הנוכחית. למה ? כי חוששים מתאונות נשק והחשש מבחינתם הוא מוצדק, לראייה רק בשבוע האחרון קרה להם מקרה של ירי לא מכוון, מה שנהוג לכנות בטעות ״פליטת כדור״ ללא נפגעים הפעם. מה שנקרא - לשפוך את התינוק עם המים.

המשוטט
06-04-22, 09:13
זה פשוט ביזיון

מזל שבמג״ב המצב מעט שונה אחרת היינו אוכלים נקניקיה רצינית בחדרה....

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

danob
06-04-22, 10:07
אם כבר מנהלים פה דיון אז רוצה לשתף בחילוקי דעות שהיו לי עם חבר, בעניין הפיגוע בבני ברק.
הקרינו במדיה את הסרטון שמישהו צילם מהחלון של הבית ובו רואים את המחבל עומד מתחת לבניין סמוך וממתין לקורבנות. רוכב האופניים הצליח להתחמק ולנהג הרכב שנקלע למקום כבר היה פחות מזל.
אני בדעה שאם למי שצילם היה אקדח, הוא יכל לירות לכיוון המחבל ובכך,אולי, לעכב אותו ו(אולי) להקטין את מס' הנפגעים.
בהתחשב בתנאים (מרחק ותאורה) הוא לא באמת יכל לפגוע בו ולנטרל אותו, אלא אם כן הוא ממש, אבל ממש צלף (או עם הרבה מזל).
החבר שלי טוען שלירות לכיוונו היה טיפשי וכל מה שהוא היה עושה זה לתפוס מחסה.

שנינו מסכימים שלרדת ולצמצם טווח לא היה נכון (אלא אם כן מדובר בלוחם מיומן והסיכוי לכך קלוש)

מה אתם הייתם עושים?

amitaikl
06-04-22, 10:13
אם כבר מנהלים פה דיון אז רוצה לשתף בחילוקי דעות שהיו לי עם חבר, בעניין הפיגוע בבני ברק.
הקרינו במדיה את הסרטון שמישהו צילם מהחלון של הבית ובו רואים את המחבל עומד מתחת לבניין סמוך וממתין לקורבנות. רוכב האופניים הצליח להתחמק ולנהג הרכב שנקלע למקום כבר היה פחות מזל.
אני בדעה שאם למי שצילם היה אקדח, הוא יכל לירות לכיוון המחבל ובכך,אולי, לעכב אותו ו(אולי) להקטין את מס' הנפגעים.
בהתחשב בתנאים (מרחק ותאורה) הוא לא באמת יכל לפגוע בו ולנטרל אותו, אלא אם כן הוא ממש, אבל ממש צלף (או עם הרבה מזל).

שנינו מסכימים שלרדת ולצמצם טווח לא היה נכון (אלא אם כן מדובר בלוחם מיומן והסיכוי לכך קלוש)

מה אתם הייתם עושים?יורד ומצמצם טווח.

ד ו ר ו ן
06-04-22, 10:17
אנקדוטה, מכיר מישהו שנמצא בכושר שיא ומתאמן בלי הפסקה, שייך לקבוצה מצומצמת של לוחמים שזה הייעוד הצבאי שלהם, אבל מפקדיו חוששים לאפשר לו ולחבריו לצאת הבייתה חמושים (באקדחים על אזרחי) למרות המיומנות הבאמת גבוהה שלהם, גם בתקופה הנוכחית. למה ? כי חוששים מתאונות נשק והחשש מבחינתם הוא מוצדק, לראייה רק בשבוע האחרון קרה להם מקרה של ירי לא מכוון, מה שנהוג לכנות בטעות ״פליטת כדור״ ללא נפגעים הפעם. מה שנקרא - לשפוך את התינוק עם המים.

התוכן קצת סותר את ההגדרה ״מקצוענות״, ונראה שבמקרה הזה המפקד צודק..

אצל חיילים צעירים אקדח הוא בעיקר ״סמל סטאטוס״, הם לא באמת מיומנים כמו שהם חושבים שהם.
ומה שתארת זה בדיוק זה.

ד ו ר ו ן
06-04-22, 10:20

מזל גדול שנהג האוטובוס בבאר שבע חשב אחרת מכם.

haggaigi
06-04-22, 10:50

מה אתם הייתם עושים?

חד משמעית לרוץ ולצמצם טווח, היו שם מספיק מכוניות בכביש להסתתר מאחוריהן ולהתקרב לטווח ירי . אבל גם בסרטון רואים שגם מלמעלה היה לו מרחב לביצוע ירי, לו היה לו נשק ולא מצלמה.

raanan
06-04-22, 11:33
יורד ומצמצם טווח.

חד משמעית לרוץ ולצמצם טווח, היו שם מספיק מכוניות בכביש להסתתר מאחוריהן ולהתקרב לטווח ירי . אבל גם בסרטון רואים שגם מלמעלה היה לו מרחב לביצוע ירי, לו היה לו נשק ולא מצלמה.

הייתי שמח לשכנות אתכם בבניין החדש שאני אעבור אליו ...

רענן

nirs
06-04-22, 11:38
תוהה לעצמי מי מבין ״היועצים״ חווה על בשרו אירועי אש, כמו כן מה רמת המיומנות שלו…

amitaikl
06-04-22, 12:58
הייתי שמח לשכנות אתכם בבניין החדש שאני אעבור אליו ...

רענןבוא.

danob
06-04-22, 13:28
מזל גדול שנהג האוטובוס בבאר שבע חשב אחרת מכם.

יש הבדל "קטן" בין מחבל חמוש בסכין מטבח לבין מחבל חמוש ב-M16...

amitaikl
06-04-22, 14:09
כל אחד נוהג לפי עולם הערכים הפנימי שלו, הmindset בו הוא נמצא והסיטואציה הטקטית.

ראיתי את אחד מגדולי הרברבנים מתחבא מתחת לבטונדה בעוד הליימך המחלקתי שלידו הסתער קדימה. שניהם עדיין איתנו, כנראה ששניהם צדקו.
ראיתי בחור שהיה קצין גיבור בסדיר (לפי עדויות של מי שהיה איתו שם) מסרב לאמן את הצוות שלו במילואים בחושך כי "מישהו יכול ליפול" ו"בעזה יש תאורה ברחובות".

ד ו ר ו ן
06-04-22, 15:04
יש הבדל "קטן" בין מחבל חמוש בסכין מטבח לבין מחבל חמוש ב-M16...

הכל בראש.
נהג האוטובוס היה איש מנהלה בצבא לפני שסיכל פיגוע.

danob
06-04-22, 17:13
הכל בראש.
נהג האוטובוס היה איש מנהלה בצבא לפני שסיכל פיגוע.

מה הקשר? גם אני לא לוחם ימ"מ, לוט"ר וכו' ועדיין, מניח שעם אקדח הייתי עושה את מה שעשה נהג האוטובוס.
לצמצם טווח ולהסתער על מחבל חמוש בנשק חם? (ולא משנה כרגע אם זה אקדח או M4) את זה אני משאיר לאמיצים ומיומנים ממני.
הסייג היחיד הוא אם מישהו ממשפחתי נמצא בסכנה. במקרה כזה הייתי יורד ומסתער בלי להסס.

ליאור

ד ו ר ו ן
06-04-22, 17:55
לא אכנס למיקרו-טקטיקה אבל לא חייבים באמת להגיע צמוד למחבל (שאגב לא הצליח לפגוע באנשים שהיו מטרים ספורים ממנו), אלא לרתק אותו ולגרום לו לעצור.

לשבור את ההתקפה עד שיגיע גורם מקצועי.

ניר ל
06-04-22, 20:01
התוכן קצת סותר את ההגדרה ״מקצוענות״, ונראה שבמקרה הזה המפקד צודק..

אצל חיילים צעירים אקדח הוא בעיקר ״סמל סטאטוס״, הם לא באמת מיומנים כמו שהם חושבים שהם.
ומה שתארת זה בדיוק זה.

לא יודע מאיפה אתה מביא את הקביעה הזאת... ואיפה ראית בשנים האחרונות חיילים צעירים מסתובבים עם אקדחים. היחידות המעטות שעובדות עם אקדחים עוברות אימונים מאד רציניים, לא השתמשתי בהגדרה "מקצוענות". יש תפיסות בסיסיות שקשה להחליף, אני למשל חושב (וזה לא מחשבה מקורית שלי) שנשק תמיד צריך להיות טעון, כי אחרת לא באמת מתייחסים אליו כאל כזה ולא משנה כמה הוראות בטיחות יכתבו, אז לפחות לכוחות מיומנים צריך לאפשר נשיאת נשק טעון ולא לתת להם להתעסק כל היום בפריקות ודריכות.

יכול להכיר לך ילד אחד או שניים, שאפילו לא התגייסו עדיין , נותנים בראש ללוחמי ימ"מ . לא שאלה של גיל, אלא של לימוד נכון והרבה אימונים.

מוטי ג.
06-04-22, 22:13
טרי מארץ נהדרת:
מה נשתנה הלילה הזה? שהפסח הזה כולנו מחומשין!
[emoji23]

ד ו ר ו ן
07-04-22, 08:54
לא יודע מאיפה אתה מביא את הקביעה הזאת... ואיפה ראית בשנים האחרונות חיילים צעירים מסתובבים עם אקדחים. היחידות המעטות שעובדות עם אקדחים עוברות אימונים מאד רציניים,

יכול להכיר לך ילד אחד או שניים, שאפילו לא התגייסו עדיין , נותנים בראש ללוחמי ימ"מ . לא שאלה של גיל, אלא של לימוד נכון והרבה אימונים.
כשמתחילים להשוות כשירות לוחם ימ״מ לנוער לפני גיוס.. נו באמת.

אם זה נכון, אנחנו בבעיה קשה. ויותר סביר שיש פער היכרות מה זה לוחם ימ״מ או ההבדל בין לחימה ובין תחביב ירי מעשי, רציני ככל שיהיה התחביב הזה.

זה שלב בדיון שאפשר לעצור לפני שמתדרדר עוד יותר.

ניר ל
07-04-22, 09:35
אף אחד לא דיבר על כשירויות ועל לחימה, מדובר על מיומנות ושליטה באקדח, על שליפה ממצבים שונים וירי מדוייק ומהיר תו"כ תנועה, מטרות קבועות ונעות ממרחק של בין 2 ל20 מטר. הסיבה שאני כן יכול להשוות היא שאני רואה אותם מתחרים זה מול זה.
זה לא מוריד מלוחמי ימ"מ כהוא זה, אלו לוחמים מקצועיים שפשוט מהנה וממלא גאווה לראות אותם זזים ויורים, אם לוחמי ימ"מ היו חושבים כמוך הם לא היו טורחים להצטרף לענף הזה כנראה...
עבורי זה אכן לא יותר מתחביב, אני מתאמן ומתחרה לשם הנאה בלבד, אפילו לא גרם של תוספת כשירות מבצעית נכנס לשיקולים של האם לחדש את החברות ולהתחייב כל שנה למינימום של חמש תחרויות. עבור אחרים זה עסק רציני מאד ובינהם יש גם מספר קטן של בני 16 +, שחיים במטווח ותוך מספר חודשים רוכשים רמת מיומנות שלא נופלת מזו של לוחמי ימ"מ. זה לא אומר שאפשר להציב אותם ביחידה כלוחמים, אבל על הסעיף הזה בהחלט ניתן לסמן V .

ניר ל
07-04-22, 09:52
טרי מארץ נהדרת:
מה נשתנה הלילה הזה? שהפסח הזה כולנו מחומשין!
[emoji23]

כן, זו בהחלט האווירה, הפכנו להיות חברה חולה של חולמים ששכחו מאין באו ואיפה הם חיים, לא נותנים לעובדות לבלבל אותם לא משנה מה קורה סביבם ובתוכם. באווירה כזו שבה אשה מבוגרת מרשה לעצמה לטנף באוטובוס על חייל "רוצח" (סרטון שרץ עכשיו ברשת) ועל אמא שלו "המטומטמת" שגיהצה לו בבוקר את המדים - מעדיף שהילדים שלי לא יסתובבו ברחוב עם נשק כשהם לא בתפקיד, אם הותקפת בהפתעה ע"י מחבל אז כנראה שכבר אבוד לך, אולי זה שזיהה עליך נשק זה מה ששם אותך ראשון על הכוונת שלו... אם אחרים מותקפים ... תסתלק ותדאג לעצמך.

Juv
07-04-22, 09:56
להגיד שיש ילדים שיורים יותר טוב בירי מעשי מלוחמי ימ"מ זה כמו להגיד שיש ילדים שנוהגים יותר מהר במירוצים מנהגים מבצעיים.
זה כנראה נכון, אבל חסר משמעות.

danob
07-04-22, 10:02
לא אכנס למיקרו-טקטיקה אבל לא חייבים באמת להגיע צמוד למחבל (שאגב לא הצליח לפגוע באנשים שהיו מטרים ספורים ממנו), אלא לרתק אותו ולגרום לו לעצור.

לשבור את ההתקפה עד שיגיע גורם מקצועי.

בדיוק מה שאני טענתי ב"ויכוח" שהיה לי.
אני חושב שאפשר היה לעשות את זה מרחוק, פחות טוב מאשר אחרי צמצום טווח, אבל עדיין היה מספק קצת זמן שבו הוא עסוק בהתגוננות במקום בלירות חופשי.

בגדול, זו לדעתי סיבה מספיק טובה להוציא רשיון ולהסתובב עם נשק.

ליאור

דרור ברלי
07-04-22, 10:33
אתה טועה, אני יודע זאת מיד ראשונה כמה פעילות מתבצעת בתחום, לרבות תפיסות שלא מגיעות לידי התקשורת.

אין לי בדל טענה לכוחות שפועלים בשטח כנגד הצרה הזו. נהפוכו. אם אתה נמצא בפוזיציה שקרובה לנושא, אתה יודע שפעילות בתחום הזה מתבצעת והתבצעה תמיד. גם בימי הממשלה הקודמת. גם בימי ממשלות קודמות.
אבל זה טיפה בים. ואם אנחנו משתמשים בהקבלה לים, אז זה כמו נסיונות לרוקן אותו בכפית.

החשיפה של תפיסות כאלה לציבור היא פעולת-יח"צ טהורה, שהיא כמו כדור אקמול - באה להרגיע נקודתית, לזמן קצר, את הרוחות הסוערות. זה טיפול זמני בסימפטום, לא בבעיה. מין הסתם זה קורה תמיד אחרי פיגועים או אירועים פליליים שמתפרסמים בתקשורת, נו, כדי להרגיע קצת את מפלס הזעם. ואז קורה משהו גדול במערכת הפוליטית כמו בימים האחרונים והנושא הזה נשכח לחלוטין. הכוחות בשטח כמובן ממשיכים במלאכה הסיזיפית, אבל זה כבר "לא חשוב".

אני רואה בהפקרות הזאת, בויתור של מדינת ישראל על הנגב ובמדינת בדואיסטן שהולכת ומתהווה שם, סכנה מיידית להמשך קיומה של מדינת ישראל. זה מסוכן יותר מאיראן, חמאס וחיזבאללה גם יחד. לדעתי הטיפול בבעיה הזו צריך להיות הרבה יותר אגרסיבי ועמוק ולא מתפשר ואולי גם אכזרי - והוא לא רק ברמת השוטרים בשטח אלא ברמת ההחלטות של מחוקקים שצריכים לגדל ביצים ואכפתיות אמיתית, מה שלדעתי אין להם ובזדון, כי הם חלאות, שטובתם האישית והפוליטית עומדת לנגד עיניהם ולא טובת הציבור והמדינה. רק דעתי, כן?.....
אבל זה לא לפורום הזה. ולו רק משום שמנקודה זו ואילך זה יתדרדר לפוליטיקה שאסורה כאן.

איל מ
07-04-22, 10:41
כשמתחילים להשוות כשירות לוחם ימ״מ לנוער לפני גיוס.. נו באמת.

אם זה נכון, אנחנו בבעיה קשה. ויותר סביר שיש פער היכרות מה זה לוחם ימ״מ או ההבדל בין לחימה ובין תחביב ירי מעשי, רציני ככל שיהיה התחביב הזה.

זה שלב בדיון שאפשר לעצור לפני שמתדרדר עוד יותר.

את הדיון היה אפשר לעצור ברגע שלוחמי מקלדת התחילו לנתח התנהגות של אנשים במצבי אמת.
או אם תשאל אותי,ובהכללה לכל השרשורים בג'יפולוג, ברגע שתגובות כבר לא עונות על הכותרת (בד"כ איפשהו בין התגובה השלישית לרביעית).

דרור ברלי
07-04-22, 11:11
להתדיין כאן "מה אתה היית עושה אם..." (אפשר עם נפנופי ידיים נוסח חיים הכט) זה הכל בתיאוריה.
תחת אש אמיתית כל הספקולציות והתיאוריות לא שוות את הקילובייטים שהן תופסות על השרת.

גיא שאל את כל המומחים "מי היה כאן תחת אש"? וכאן קבור הכלב. מנסיון של היתקלות באש חיה, צריך למצוא בוסט בלתי מוסבר של אומץ ובו זמנית גם סוג של טימטום תהומי, כדי לקום מאחורי מחסה בטוח ולהתחיל לרוץ קדימה ולצמצם טווחים תו"כ ייצור אש לכיוון הצד השני שבכל הזמן הזה ממשיך לייצר אש. כאן המיומנות המקצועית של לוחם מאומן מקבלת את המשמעות האמיתית שלה.

במציאות אלה לא מטרות דמות מקרטון. לפגוע תו"כ תנועה במטרה שמייצרת אש לכיוונך, זזה ומשפרת עמדות כל הזמן כמוך, זה כבר סיפור אחר לגמרי ושם טמון ההבדל בין ילד מוכשר ואפילו אלוף אולימפי בקליעה שכל המומחיות שלהם היא במטווח סטרילי, לבין לוחם מאומן שנדרש לתפקד בזירת לחימה אמיתית.
כן, זה דומה לנהג מוכשר ששולט אבסולוטית ברכב. נהג ממש טוב. אולי "טוב" טכנית/נקודתית מנהגי מירוצים רבים.
אבל כשהוא עולה על מסלול בתחרות מולם, אין לו הישגים. כי במירוץ אמיתי זה אחרת מסרטון ביוטיוב.

אגב המחבל מבני ברק.
לפי הדיווחים היה חמוש ברובה אירסופט דמוי M16 שהוסב לירי תחמושת חיה אמיתית.
אם זה אכן כך, אז מדובר בנשק מאולתר. מה שמסביר את מספר המעצורים הרב שחווה, לפי עדויות מהשטח. אמנם התוצאה היתה קשה, אבל בזכות המעצורים האלה ניצלו לא מעט עוברי אורח. אם זה היה נשק תקני, התוצאות היו כנראה חמורות בהרבה.

ניר ל
07-04-22, 11:27
להגיד שיש ילדים שיורים יותר טוב בירי מעשי מלוחמי ימ"מ זה כמו להגיד שיש ילדים שנוהגים יותר מהר במירוצים מנהגים מבצעיים.
זה כנראה נכון, אבל חסר משמעות.

זה לא ילדים שיורים יותר טוב בירי מעשי, זה ילדים שיורים יותר טוב באקדח. אמיתי, מינימום 9 מ"מ.

מה המשמעות ? שניתן להביא כמעט כל אחד לרמת מיומנות גבוהה בשימוש בנשק.

מה המשמעות המבצעית ? אין. אבל אם ילד כזה יקלע לאירוע וישלוף אקדח - אז הוא גם יפגע מדוייק ומהר. אם הוא מסוגל נפשית לעמוד בלחץ ? עניין של מבנה אישיות, לא תמיד ניתן לצפות את זה ולהכין לזה.
אתם גם שוכחים שההבדל בין ילד כזה לבין חייל לוחם במדים שגדול ממנו בארבעה חודשים, הוא כלום ושום דבר. אין שום דבר באימון של לוחם חי"ר שמכין אותו נפשית למצב אמת.

אגב -גם בפיגוע האחרון בחדרה - ניתן לראות לוחמים חמושים נמלטים ולא מצליחים להשיב אש יעילה למול מחבל שפועל בקור רוח.

לפי הפרסומים, התכנית של השר הגאון ופקידיו היא לקחת נשק מלוחמים וותיקים, כאלו שהשתחררו לפני 20 שנה (וכנראה שעברו מלחמה או שתיים ) ולאפשר קבלת רשיון נשק ללוחמים טריים יחסית (שקרוב לוודאי לא חושלו בקרב) כי הם כנראה יותר מיומנים בשימוש בנשק... אז הטענות האלו שאני מסכים איתן, צריכות להיות מופנות אליו...

ניר ל
07-04-22, 11:52
אגב המחבל מבני ברק.
לפי הדיווחים היה חמוש ברובה אירסופט דמוי M16 שהוסב לירי תחמושת חיה אמיתית.
אם זה אכן כך, אז מדובר בנשק מאולתר. מה שמסביר את מספר המעצורים הרב שחווה, לפי עדויות מהשטח. אמנם התוצאה היתה קשה, אבל בזכות המעצורים האלה ניצלו לא מעט עוברי אורח. אם זה היה נשק תקני, התוצאות היו כנראה חמורות בהרבה.

עוד שטיפת מוח מאותו בית יוצר ... לא ניתן להסב צעצוע איירסופט לנשק חם.
אימונים באיירסופט זה דרך נפלאה לחשוף בני נוער לעולם הזה, גם כלי עזר אימונים מצויין. למיטב ידיעתי לא הזיק לאף אחד, אבל מישהו החליט לשים יד על העניין הזה ולמסות אותו - אז מפרסמים פייק ניוז וכתבים צבאיים בולעים את הקשקוש הזה.

כל מי שנמצא כאן והחזיק פעם נשק אמיתי ביד, יבדוק צעצוע איירסופט ויבין מייד שלא ניתן לעשות איתו כלום חוץ מלקשט באביזרים שלו כלי נשק מאולתרים או אמיתיים. שמעתי על מקרים שחיילים מכרו חלקי M-16 שקיבלו לצרכי שמירה וקיבלו תמורתם חלקי צעצוע שעליהם הזדכו בנשקייה, גם את זה אני לא לגמרי קונה. אם קרו מקרים כאלו - המשמעות היא שהנשק לא נבדק בזיכוי אפילו לא במבט... או שהנשק שיתף פעולה.

אם הנשק המדובר באירוע היא מאולתר חלקית (כלומר השתמשו בקנה ומכלול של M-16 תקני והרסיבר היה מאולתר ), זה לגמרי לא נכון לכנות את זה הסבה של איירסופט לירי תחמושת חיה.

אומי5
07-04-22, 13:49
החזקתי ביד איירסופט מוסב, צריך הרבה מיץ אומץ כדי לירות בדבר הזה, אבל זה קיים, ויש להם את התרכיז למיץ הזה.

דבר שני, הכנה מנטלית לקרב זה דבר חמקמק, יש אנשים שמתגלים כעילוי למרות שנראים "חננות" ויש אנשים שכל הוואסח שלהם מתגמד בשניה.
בעיה היא שלפעמים אדם שהוכיח את עצמו בכמה וכמה ארועים "מאבד" את זה בארוע המי יודע כמה.

לא נכון לשפוט אדם שלא פעל באופן מושלם או קרוב לזה בארוע אמת, אבל בהחלט מותר לנתח ולהבין איפה הוא טעה. מי יודע, אולי במקרה אמת שביב מהתובנה הזו יחלחל לתת מודע...

ניר ל
07-04-22, 15:39
מה זה איירסופט מוסב ? יש לך תמונות ?

נתחיל בזה שלאיירסופט אין קנה - יש צינורית דקה שעוברות דרכה כדוריות פלסטיק בלחץ 100 ומשהו PSI.

https://www.youtube.com/watch?v=YHiDbLexmrc הנה דוגמה.

איל מ
07-04-22, 16:00
מה זה איירסופט מוסב ? יש לך תמונות ?

נתחיל בזה שלאיירסופט אין קנה - יש צינורית דקה שעוברות דרכה כדוריות פלסטיק בלחץ 100 ומשהו PSI.

https://www.youtube.com/watch?v=YHiDbLexmrc הנה דוגמה.
אין לי תמונות אבל זהו נשק מאוד פופולרי לאחרונה.
חפש כתבות בנושא.
מניח שלחרוט קנה זה לא דבר מסובך לעומת לייצר מנגנון הדק ובית מחסנית.

amitaikl
07-04-22, 16:11
חפש כתבות בנושא.
מניח שלחרוט קנה זה לא דבר מסובך לעומת לייצר מנגנון הדק ובית מחסנית.אני שומע הרבה על "איירסופט מוסב" אבל אף אחד עדיין לא העלאה תמונה של אחד כזה באף אחד מהדיונים בנושא (באתרים אחרים)

Juv
07-04-22, 16:20
חפש כתבות בנושא.
מניח שלחרוט קנה זה לא דבר מסובך לעומת לייצר מנגנון הדק ובית מחסנית.לפי מה שאני יודע, לייצר קנה שבאמת יעבוד זה הדבר הכי מסובך בכל נשק. דווקא כל השאר זה די פשוט.

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

אומי5
07-04-22, 16:41
ראיתם פעם "קרלו"?
זה נשק מאולתר שהם בונים מאפס לבד ועובד מספיק בסדר, יש לנו אי אילו חללים שנהרגו מנשקים כאלו. לפעמים משולבים בו חלקי נשק תקניים, לפעמים לא.

אם הם יכולים לעשות את זה, הם לא יכולים לקחת גוף של איירסופט ולתקוע בו חלקים מאולתרים או פחות מאולתרים כדי שיעבוד באותה רמה של ה"קרלו"?
הם יכולים ועושים.
למה להם? שאלה טובה.

amitaikl
07-04-22, 16:51
ראיתם פעם "קרלו"?
זה נשק מאולתר שהם בונים מאפס לבד ועובד מספיק בסדר, יש לנו אי אילו חללים שנהרגו מנשקים כאלו. לפעמים משולבים בו חלקי נשק תקניים, לפעמים לא.

אם הם יכולים לעשות את זה, הם לא יכולים לקחת גוף של איירסופט ולתקוע בו חלקים מאולתרים או פחות מאולתרים כדי שיעבוד באותה רמה של ה"קרלו"?
הם יכולים ועושים.
למה להם? שאלה טובה.הרבה יותר מורכב למיטב הבנתי. הכלים האלו עשויים מאלומיניום רך שלא יכול לעמוד בלחצים של ירי.

לפי מה שאני יודע, לייצר קנה שבאמת יעבוד זה הדבר הכי מסובך בכל נשק. דווקא כל השאר זה די פשוט.

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

מי ששוכר, לפני כמה חודשים היתה פריצה למוזיאון גולני ונגנבו של כל מיני כלים מושבתים, בדיוק בגלל שכבר יש להם קנה, ולייצר תמ"ק עם מכנס פתוח זה די פשוט ברגע שיש לך קנה איכותי

ניר ל
07-04-22, 17:19
לייצר כלי שיורה 9 מ"מ ממכנס פתוח, ניתן באמצעים פשוטים ונגישים. בזמן המחתרות ייצרו בארץ תמ"ק סטן, את הקנים חרטו בד"כ מקנים של רובים ישנים שכבר לא היו שימושיים (רובה צרפתי או תורכי אחד הספיק לייצור של מספר קנים).

אבל כלי אוטומטי שיורה 5.56 ? מניח שהקנה והמכלול תקניים , ראיתי גם תפיסות אמל"ח שזיהיתי שיוצר מחלקי נשק שמקורם במפעלים מקומיים (כרמיאל וק.גת ), לגבי הגוף ומכלול ההדק - למיטב ידיעתי יותר פשוט לכרסם נתח אלומיניום גולמי מאשר להתאים גוף של איירסופט שגם עשוי מחומר מאד נחות וגם המידות שלו לא מתאימות ל UPPER. אפשר גם לגלף מעץ וזה יירה...

דרור ברלי
07-04-22, 17:47
כל מה שהם צריכים זה רק שזה יירה.

סולי
07-04-22, 19:25
הרבה יותר מורכב למיטב הבנתי. הכלים האלו עשויים מאלומיניום רך שלא יכול לעמוד בלחצים של ירי.

מי ששוכר, לפני כמה חודשים היתה פריצה למוזיאון גולני ונגנבו של כל מיני כלים מושבתים, בדיוק בגלל שכבר יש להם קנה, ולייצר תמ"ק עם מכנס פתוח זה די פשוט ברגע שיש לך קנה איכותי

Sent from my Pixel 5a using Tapatalkברשותך,
אם אפשר להוסיף רק שהנשקים הוחזרו והגנבים אותרו.
אם לא... אז תשכח מזה (:

amitaikl
07-04-22, 19:26
ברשותך,
אם אפשר להוסיף רק שהנשקים הוחזרו והגנבים אותרו.
אם לא... אז תשכח מזה (:

Sent from my SM-G781B using Tapatalkאכן אותרו. תודה על התוספת!

haggaigi
08-04-22, 23:00
אין לי בדל טענה לכוחות שפועלים בשטח כנגד הצרה הזו. נהפוכו. אם אתה נמצא בפוזיציה שקרובה לנושא, אתה יודע שפעילות בתחום הזה מתבצעת והתבצעה תמיד. גם בימי הממשלה הקודמת. גם בימי ממשלות קודמות.
אבל זה טיפה בים. ואם אנחנו משתמשים בהקבלה לים, אז זה כמו נסיונות לרוקן אותו בכפית.

החשיפה של תפיסות כאלה לציבור היא פעולת-יח"צ טהורה, שהיא כמו כדור אקמול - באה להרגיע נקודתית, לזמן קצר, את הרוחות הסוערות. זה טיפול זמני בסימפטום, לא בבעיה. מין הסתם זה קורה תמיד אחרי פיגועים או אירועים פליליים שמתפרסמים בתקשורת, נו, כדי להרגיע קצת את מפלס הזעם. ואז קורה משהו גדול במערכת הפוליטית כמו בימים האחרונים והנושא הזה נשכח לחלוטין. הכוחות בשטח כמובן ממשיכים במלאכה הסיזיפית, אבל זה כבר "לא חשוב".

אני רואה בהפקרות הזאת, בויתור של מדינת ישראל על הנגב ובמדינת בדואיסטן שהולכת ומתהווה שם, סכנה מיידית להמשך קיומה של מדינת ישראל. זה מסוכן יותר מאיראן, חמאס וחיזבאללה גם יחד. לדעתי הטיפול בבעיה הזו צריך להיות הרבה יותר אגרסיבי ועמוק ולא מתפשר ואולי גם אכזרי - והוא לא רק ברמת השוטרים בשטח אלא ברמת ההחלטות של מחוקקים שצריכים לגדל ביצים ואכפתיות אמיתית, מה שלדעתי אין להם ובזדון, כי הם חלאות, שטובתם האישית והפוליטית עומדת לנגד עיניהם ולא טובת הציבור והמדינה. רק דעתי, כן?.....
אבל זה לא לפורום הזה. ולו רק משום שמנקודה זו ואילך זה יתדרדר לפוליטיקה שאסורה כאן.

לגבי בחירת החשיפה, העיתוי שלה והאופן שבו מוצגת לציבור, ישנן כל הזמן חשיפות ופעילות כנגד ארגוני הפשיעה ועבריינות במגזר בתחום הייצור, החזקה וסחר באמל"ח. הבעיה שכמו בסמים, כל עוד יש ביקוש תמיד יהיה מי שיספק את ההיצע.
לגבי ייצור נשק מאולתר כרובה קרלו שהוא שעטנז בין רובה לאקדח (יורה תחמושת 9 מ"מ) הוא אכן בייצור עצמי ומחרטות בשטחים. כמו כן מתבצע הסבה של רובי אוויר לנשק תקני על ידי החלפת מכלוליהם הפנימים למכלולים של כלי נשק, אך הבעיה שהמעטפת שלהם נשארת של רובה אוויר ולכן התוצאה שהם שמישים לירי מועט ורווים בתקלות שימוש, יחד עם זאת כפי שנצפה בפיגוע בבני ברק, מספיק קטלניים לרצוח מספר בני אדם בירי.
לגבי הדרום, ישנן החלטות של מדינת ישראל ברמת הדרג המדיני, הנובעות משיקולים פוליטיים ומשפטיים, מבחינה צבאית, אין למדינת ישראל כל בעיה "להשתלט" על כל שטחי הבדואים בדרום או הכפרים בצפון, בדיוק כפי שאם הצבא יידרש, הוא גם יוכל לכבוש את רצועת עזה, אך השאלה באיזה מחיר ואיזו תועלת תצא לנו מזה. מבחינה צבאית לישראל כוח רב. ישנן בעיות רבות למדינה בהמון אספקטים (רף הענישה, בעיות חוקיות, הרתעת המערכת המשפטית, היקף כ"א של משטרת ישראל, ריבוי האיומים מפנים ומבחוץ וכדומה) שמשפיעות על המצב הביטחוני והפלילי במדינה.

גיא
10-04-22, 10:52
אני לא מחזיק ברשיון לנשק.
אני לא רוצה אחד.

היה לי פעם ותפסתי את עצמי עם הילדה הקטנה ביד ועם אקדח בנרתיק .. בתקופת הפיגועים של התחלת שנות ה 2000 בקניון. מבין שאם יהיה ארוע אני לא אעשה כלום אלא אסתתר ואנסה להציל את התינוקת ...

אבל עם הזמן עלתה המחשבה בי מידי פעם והיא עדיין עולה מידי פעם ... ואני נמנע מזה פעם אחר פעם כי .. אני פשוט מפחד.

לא מפחד מהמחבלים. לא מפחד לחתור למגע .. מפחד ממשטרת ישראל.
מפחד פחד מוות ממשטרת ישראל......

אחרי הקטע של שי דרומי .. הבנתי שזה כבר לא יקרה. הפסקתי לחשוב על האפשרות. לא בא לי כל ההסתבכות הנוראית הזאת.

הנה דוגמה מהימים האחרונים. נכון שזה מפייסבוק .. ונכון שזה ממעריב .. אבל כולנו יודעים שגם אם הסיפור הזה מצוץ מהאצבע .. ( ואני לא באמת חושב ככה ) אז יש כמוהו לא מעט.

אני למעשה מכיר אישית לוחם 669 בפנסיה שנלקח לו האקדח ולא הוחזר יותר בגלל ארוע של ירי באויר תחת ארוע של כמעט לינץ'
באזור סחנין ב 2002.

https://www.facebook.com/563328991/posts/10159100157458992/

העיוותים שיש פה לא נגמרים בזה שאסור לנו לנקות את המאפרה ללא אישור מוסך .. זה הרבה הרבה יותר עמוק.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

dorbh
10-04-22, 12:35
וואו, שאל על תבחינים וקיבל פילוסופיה פוליטית עם נגיעות מיזוגניות.

אתה עומד בתבחינים.
אם אתה אדם אחראי ושקול, אז אני חושב שיש המון סיבות טובות לרישיון נשק אישי.

שאתן ברוח השרשור קלישאות ללמה לשאת את הנשק ולא לפחד ממשטרה?

כי "עדיף להשפט על ידי שבעה ולא שישבו עלייך שבעה" או "נשק זה כמו מצנח, אם הוא לא היה עלייך ברגע הצורך, אתה כבר לא תצטרך אותו".

או בקיצור - אתה עומד בתבחין חבר.

אומי5
10-04-22, 12:38
לדעתי זו ממש לא סיבה לא לשאת נשק, אם תשתמש בו רק במצבים שעדיף כלא מאשר התוצאה שניה, אז באמת עדיף כל הבלאגן הזה מאשר התוצאה שניה.
הרי אם לא היה לבחור בסיפור אקדח, הוא ואשתו היו מתים, ואולי לא רק מתים.

אז אתה מעדיף לוותר על אופציה להגן על עצמך בגלל שתעבור השפלה במשטרה?

דרור ברלי
10-04-22, 14:24
לדעתי זו ממש לא סיבה לא לשאת נשק, אם תשתמש בו רק במצבים שעדיף כלא מאשר התוצאה שניה, אז באמת עדיף כל הבלאגן הזה מאשר התוצאה שניה.

לא בדיוק.
אבל אם גם רק כדי לעמוד על זכותך הבסיסית להגן על חייך אתה צריך להיות מוכן נפשית ובעיקר כלכלית/פיננסית למסע ייסורים משפטי ארוך ויקר?.... אז אני מוותר מראש על התענוג המפוקפק שבאקדח שתקוע בתחת.
בוא'נה, אפילו רושם על בחורות זה כבר לא עושה.

ובמקרה של הפיגוע האחרון בדיזנגוף, לנוכח הבלגן וחוסר השליטה/יד מכוונת שהיו שם וכולנו ראינו הכל בלייב, סטייל תכנית ריאליטי - יש מצב שאזרח חמוש שהיה מנסה להתערב, סביר להניח שהיה עלול להיירות בעצמו בטעות על ידי מישהו ממאות השוטרים/חיילים ההיסטריים שהתרוצצו שם לכל הכיוונים בנשק שלוף ומוכן לירי.

לא יעזור כלום. אנחנו חיים בבית משוגעים.

וחוצמזה, תיכף גם זה יימחק.

אומי5
10-04-22, 15:13
אזרח חמוש לא אמור להיות עם אקדח בחוץ כשמאות אנשי בטחון שם.
אבל אולי הוא היה מונע מהם את הצורך להגיע.
ראבק זה כל כך מוחשי, 4 פיגועים שנעצרו מהר יחסית כי היו חמושים באזור (פעמיים אזרחים ופעמיים שוטרים) .
ואחד שלקח שעתיים לסגור, כי עד שהגיעו חמושים (שוטרים וחיילים) הוא הספיק לברוח.

ניר ל
10-04-22, 16:35
אזרחים חמושים מעורבבים בתוך האוכלוסיה הם הפתרון הכי טוב והכי נכון למצב הקיים, אבל חוץ מקריאות מהיציע (כולל מרוה"מ לאחרונה), אף אחד לא באמת שם את זה על השולחן. יעדיפו לזרוק 400 מיליון ש"ח לפח בלסגור פרצות בגדר שבתוך חודש כבר יפרצו שוב, כדי לסתום פיות ולהראות שלא יושבים על הידיים, כאשר מנגד ימשיכו להכביד את היד על אוכלוסיית נושאי הנשק ברשיון.
במהלך "אינתיפדת הסכינים" לפני מספר שנים עשיתי טעות והגעתי להופעה בזאפה חמוש, טעות נוספת שגם הצהרתי על זה בכניסה משנשאלתי... קיבלתי בחזרה את הכסף על הכרטיסים אחרי שסורבתי כניסה. גם אפשרות הפקדה בתחנת משטרה כבר איננה קיימת מזה שנים.
כשנוסעים למלון צריך לדאוג מה לעשות עם הנשק כשנמצאים בבריכה או בים - הכספת בחדר לא עונה על התנאים לשמירה על נשק וגם לא זו של הקבלה. זה לא פלא שלא היה אף חמוש מתוך מאות המבלים ברדיוס הקרוב לאירוע. אז עכשיו יש כל 100 מטר קבוצת שוטרים משועממים, פרשים מפטרלים וכו' - אבל למחבל שמעוניין לרצוח יש את כל האמצעים לבחור לוקיישן הומה שלא מאובטח, לשבת בנחת ולתצפת ולוודא שאין שוטרים בסביבה.

דרור ברלי
10-04-22, 16:47
אזרח חמוש לא אמור להיות עם אקדח בחוץ כשמאות אנשי בטחון שם.
אבל אולי הוא היה מונע מהם את הצורך להגיע.
ראבק זה כל כך מוחשי, 4 פיגועים שנעצרו מהר יחסית כי היו חמושים באזור (פעמיים אזרחים ופעמיים שוטרים) .
ואחד שלקח שעתיים לסגור, כי עד שהגיעו חמושים (שוטרים וחיילים) הוא הספיק לברוח.

כבעל רשיון לנשיאת נשק להגנה עצמית שיכול גם להוות מכפיל כוח לכוחות הבטחון בשעת צורך, אתה אמור לשאת אותו עליך. כי אם לא, אז בשביל מה לעזאזל טרחת והוצאת רשיון? מה התועלת באקדח אם הוא סגור בכספת?.......

באנדרלמוסיה הזו שראינו, אזרח חמוש שרק יצא לבלות לתומו כשהאקדח עליו, היה יכול לעצור את האירוע באיבו.
ומצד שני סביר יותר להניח שהיה מוצא את עצמו ירוי ע"י שוטר או חייל.

אחי אורי ישב בבר סמוך בזמן הירי וכמה שניות אחר כך כבר טיפל בפצועים שגססו לו בידיים. אחר כך חשש ללכת הביתה (גר חצי קילומטר משם) כדי לא לחטוף כדור - הן מהמחבל שעדיין הסתובב חופשי אבל חמור מזה - ממאות שוטרים וחיילים עצבניים שרצו שם ברחובות ובסימטאות מחצר-לחדר-מדרגות לחצר-לחדר-מדרגות עם רוס"רים דרוכים וצלמי ערוצי 12 ו-13 שדבוקים אליהם. גם ככה עם הזקן שלו הוא נראה ערבי, רק אקדח בחגורה היה חסר לו...

גיא
10-04-22, 22:01

בחמישים שנה האחרונות ( מינוס ה 3 שנים שהיה עלי אקדח )

לא הייתי במצב שבוא הרגשתי שחסר לי אקדח.

גם כשאני מטייל לבדי במדבר. ונניח שהיה עלי אקדח .. ונניח שנקלעתי לקרב יריות .. ונניח שהצלחתי להיות המנצח .. מה אז ? פול גז להמלט משבט בדואים שלם שחייב נקמת דם ?...

אני לא פציפיסט. אבל אני בוחר לא להיות חייל דמיקולו בפנסיה .. יש נטיה פה להיות אחרי צבא עד גיל 90 .. קצת הזוי .. תסתכלו על דריש שתכף יבוא לספר שהוא לא ראה נשק ב 30 שנה האחרונות. ואני מניח שזה לא חסר לו ..

גם בישראל .. הסיכוי להקלע לקרב יריות פחע'י הוא לא גדול. .. סטטיסטית... ( יותר קל להקלע לקרב יריות על רקע פלילי )

GodsFather
10-04-22, 22:11
כבעל רשיון לנשיאת נשק להגנה עצמית שיכול גם להוות מכפיל כוח לכוחות הבטחון בשעת צורך, אתה אמור לשאת אותו עליך. כי אם לא, אז בשביל מה לעזאזל טרחת והוצאת רשיון? מה התועלת באקדח אם הוא סגור בכספת?.......

באנדרלמוסיה הזו שראינו, אזרח חמוש שרק יצא לבלות לתומו כשהאקדח עליו, היה יכול לעצור את האירוע באיבו.

אחי הקטן ישב בבר סמוך בזמן הירי. טיפל בפצועים שגססו לו בידיים. ארח כך חשש ללכת הביתה (גר חצי קילומטר משם) כדי לא לחטוף כדור - הן מהמחבל שעדיין הסתובב חופשי אבל חמור מזה - ממאות שוטרים וחיילים עצבניים שרצו שם ברחובות מחצר לחדר-מדרגות לחצר-לחדר-מדרגות עם נשק שלוף וצלמי ערוצי 12 ו-13 שדבוקים אליהם. גם ככה עם הזקן שלו הוא נראה ערבי, רק אקדח בחגורה היה חסר לו...היה לפחות אזרח חמוש אחד בבית קפה סמוך שראה את האירוע והחל לצמצם לכיוון המחבל. הוא היסס לאור ההמון שדהר לעברו וכן המחבל שהספיק להמלט ולהתחבא.

רואים את זה בסרטונים שרצים ברשת.

סופו של דבר, לא כל פעם תהיה סיטואציה מאפשרת.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

דרור ברלי
10-04-22, 23:12
היה לפחות אזרח חמוש אחד בבית קפה סמוך שראה את האירוע והחל לצמצם לכיוון המחבל. הוא היסס לאור ההמון שדהר לעברו וכן המחבל שהספיק להמלט ולהתחבא.

רואים את זה בסרטונים שרצים ברשת.

סופו של דבר, לא כל פעם תהיה סיטואציה מאפשרת.

עזוב את ה"סיטואציה המאפשרת".
כאן לאזרח נושא נשק היתה יכולה להיות בעיה אמיתית - להיות מזוהה בטעות כמחבל בכבודו ובעצמו - ולהפוך למסננת מירי השוטרים.

danob
11-04-22, 10:53
וואו, שאל על תבחינים וקיבל פילוסופיה פוליטית עם נגיעות מיזוגניות.

אתה עומד בתבחינים.
אם אתה אדם אחראי ושקול, אז אני חושב שיש המון סיבות טובות לרישיון נשק אישי.

שאתן ברוח השרשור קלישאות ללמה לשאת את הנשק ולא לפחד ממשטרה?

כי "עדיף להשפט על ידי שבעה ולא שישבו עלייך שבעה" או "נשק זה כמו מצנח, אם הוא לא היה עלייך ברגע הצורך, אתה כבר לא תצטרך אותו".

או בקיצור - אתה עומד בתבחין חבר.

היום שלחתי את הבקשה עם המסמכים הדרושים, אז כן, תאורטית אני עומד בתבחין.
עם זאת, אני חייב לציין שאני מברך על הדיון שהתפתח, אני עדיין לא שלם במאה אחוז עם ההחלטה ומנסה ללמוד מכל הדעות שנשמעות כאן, לשני הכיוונים, אז מודה לכולם ו...תמשיכו בבקשה.

ליאור

אומי5
11-04-22, 11:42

אחי אורי ישב בבר סמוך בזמן הירי וכמה שניות אחר כך כבר טיפל בפצועים שגססו לו בידיים. אחר כך חשש ללכת הביתה (גר חצי קילומטר משם) כדי לא לחטוף כדור - הן מהמחבל שעדיין הסתובב חופשי אבל חמור מזה - ממאות שוטרים וחיילים עצבניים שרצו שם ברחובות ובסימטאות מחצר-לחדר-מדרגות לחצר-לחדר-מדרגות עם רוס"רים דרוכים וצלמי ערוצי 12 ו-13 שדבוקים אליהם. גם ככה עם הזקן שלו הוא נראה ערבי, רק אקדח בחגורה היה חסר לו...
ברור שעלי, אבל אם כבר יש מליון שוטרים וחיילים בחוץ אז ממש לא שלוף. קודם כל, כי מרגע שהם שם זה לא תפקידי ואני כנראה רק אפריע, חוץ מזה בדיוק בגלל החשש מדוצ.
השימוש של אזרח בנשק אמור להיות בטווח המיידי, אם כבר הגיעו לשם אנשי בטחון השלב המיידי עבר. להוציא מיקרים איזוטריים, אין שום סיבה שהאקדח יהיה בחוץ.

אין לי מושג מה קרה שם, לא הייתי שם וחסכתי לעצמי את כל הסרטונים, ה-3 הראשונים הספיקו לי. אני לא חושב שהחיילים והשוטרים שלנו עד כדי כך מטומטמים שהם לא יודעים שיש אנשים עם אקדח בחגורה.
מי שילך איתו חשוף, בהחלט בסכנת דוצ.

בחמישים שנה האחרונות ( מינוס ה 3 שנים שהיה עלי אקדח )

לא הייתי במצב שבוא הרגשתי שחסר לי אקדח.

גם כשאני מטייל לבדי במדבר. ונניח שהיה עלי אקדח .. ונניח שנקלעתי לקרב יריות .. ונניח שהצלחתי להיות המנצח .. מה אז ? פול גז להמלט משבט בדואים שלם שחייב נקמת דם ?...

אני לא פציפיסט. אבל אני בוחר לא להיות חייל דמיקולו בפנסיה .. יש נטיה פה להיות אחרי צבא עד גיל 90 .. קצת הזוי .. תסתכלו על דריש שתכף יבוא לספר שהוא לא ראה נשק ב 30 שנה האחרונות. ואני מניח שזה לא חסר לו ..

גם בישראל .. הסיכוי להקלע לקרב יריות פחע'י הוא לא גדול. .. סטטיסטית... ( יותר קל להקלע לקרב יריות על רקע פלילי )

זכותך.
זכותי לחשוב אחרת ולחיות בסרט שאני אגן על עצמי.

דרור ברלי
11-04-22, 12:28
אני לא חושב שהחיילים והשוטרים שלנו עד כדי כך מטומטמים שהם לא יודעים שיש אנשים עם אקדח בחגורה.
מי שילך איתו חשוף, בהחלט בסכנת דוצ.

מה זה "נשק חשוף"?

יש נשק בחגורה שהוא חשוף ויש גם נשק ביד שהוא חשוף ושלוף. כי מסתובב שם מחבל חמוש! ואתה רק רוצה להתרחק משם וללכת הביתה. במצב כזה איפה תסתיר את הנשק שלך? תבלע אותו?.... תדחף אותו לתוך התחתונים?.... אולי תחזיקו דרינג'ר קטן של מערבונים בנרתיק על הקרסול, מתחת למכנס....

מה שראינו בטלויזיה והתפלצנו, נתמך על ידי עדויות מהשטח.
היו שם אנדרלמוסיה וחוסר שליטה מוחלט. זירה מבולגנת. כתבים וצלמים רצים לכל עבר, נדבקים לחיילים בחדרי מדרגות ומפריעים להם לעבוד. שליחים של וולט ותן ביס מזגזגים עם האופניים בין ההמונים בזירה..... בחיאת. החיילים והשוטרים עשו שם עבודה קודש והפגינו מקצועיות ואחריות, אבל הם בפירוש היו על הקצה. סכנת ירי דו"צ או פגיעה בשוגג באזרח חמוש תמים שנקלע לשם במקרה, היתה שם בכל שניה נתונה.

אומי5
11-04-22, 12:44
אתקן את העצמי, לא שלוף.
דווקא האנדרלמוסיה שם וזה שלא היו נפגעים מוכיחה שאנשים לא קלים על ההדק כמו שאתה מדמיין.

וכן, אם הייתי בוחר ללכת בתוך כל הבלאגן הזה, הייתי הולך איתו בחגורה, בולט, שלא יראה שאני מנסה להסתיר אותו.

לגבי השליחים והכתבים, אני קצת מצטער שם לא חוו איזה כמעט דו"צ שילמד אותם ללכת קצת אחורה. את הכתבים משם צריך להכניס לכלא על מסירת ידיעה לאויב והפרעה לאנשי בטחון בעת מילוי תפקידם.

גיא
11-04-22, 12:50
לגבי השליחים והכתבים, אני קצת מצטער שם לא חוו איזה כמעט דו"צ שילמד אותם ללכת קצת אחורה. את הכתבים משם צריך להכניס לכלא על מסירת ידיעה לאויב והפרעה לאנשי בטחון בעת מילוי תפקידם.

על זה אני מסכים לגמרי.
למרות שאני נמנע מלראות את שידןרי התעמולה

raanan
11-04-22, 12:51
את הכתבים משם צריך להכניס לכלא על מסירת ידיעה לאויב והפרעה לאנשי בטחון בעת מילוי תפקידם.
לי זה הרגיש כמו תוכנית הראליטי , "המירוץ למיליון" ...

דרור ברלי
11-04-22, 19:04

הם לא אשמים. מישהו איפשר/הרשה להם להתרוצץ לכוחות בין הרגליים ולעשות ככל העולה על רוחם.

.....

avikkllk
11-04-22, 22:19
לא מזמן הייתי ברענון
הבחור דיבר על ירי במחבל , ישר קפץ חכמולוג
ואמר "אם תירה במחבל תיכנס לכלא "

ענה המדריך וענה יפה ,
בכלא הילדים שלי יבקרו אותי
בקבר אני מעדיף שהילדים שלו יבקרו אותו.

Sent from my SM-A037F using Tapatalk

נדב42
11-04-22, 22:44
אני לא בטוח בכלל שההעדפה שלי זהה לזו של המדריך. כנראה שהייתי שולח אותו לחשוב שוב על ההתחכמות הזו ..

איל מ
11-04-22, 23:29
תפסיקו להיות נרדפים.
מי שירה במחבל לא ישב בכלא.
מי שסתם ירה בבנאדם, כן.
אם אתם לא סומכים על עצמכם שתצליחו לזכור הוראות פתיחה באש, או שיש לכם נטיה להסלים ויכוחים, אל תעשו רשיון.
אם אתם לא מספיק אחראיים כדי לא להשאיר את הנשק ללא השגחה, או מחוץ להישג ידם של מי שלא מורשה, אל תעשו רשיון.
אבל תפסיקו עם ההתבכיינות הזאת של לקחו לי שתו לי.

nirs
12-04-22, 07:58
.

ולוותר על כל הכייף?

אומי5
12-04-22, 09:13
על זה אני מסכים לגמרי.
למרות שאני נמנע מלראות את שידןרי התעמולה

תפסיקו להיות נרדפים.
מי שסתם ירה בבנאדם, כן.
אם אתם לא סומכים על עצמכם שתצליחו לזכור הוראות פתיחה באש, או שיש לכם נטיה להסלים ויכוחים, אל תעשו רשיון.
אם אתם לא מספיק אחראיים כדי לא להשאיר את הנשק ללא השגחה, או מחוץ להישג ידם של מי שלא מורשה, אל תעשו רשיון.

בול

dorbh
12-04-22, 09:15
היום שלחתי את הבקשה עם המסמכים הדרושים, אז כן, תאורטית אני עומד בתבחין.
עם זאת, אני חייב לציין שאני מברך על הדיון שהתפתח, אני עדיין לא שלם במאה אחוז עם ההחלטה ומנסה ללמוד מכל הדעות שנשמעות כאן, לשני הכיוונים, אז מודה לכולם ו...תמשיכו בבקשה.

ליאור

מתוך סקרנות, תעדכן כמה זמן לקח עד שקבעו לך פגישה במשרד לביטחון פנים ולמתי תאומה הפגישה, בימים כתיקונם מדובר על שבוע - שבועיים לכל התהליך.

אם תחליט לסיים את התהליך ולרכוש נשק אישי אשמח לחלוק את 2 הסנט שלי
סנט ראשון - הגודל לא קובע (אבל בתכלס הוא כן). יש אופנה מגוכחת של אקדחים קטנים, קטנטנים, מזעריים שמתהדרים ב10-13 כדורים במחסנית. לא נוח לבצע ירי באקדחים האלה, הקנה הקצר לא מאפשר ירי קליעי הולופוינט (שעל אף שהם קטלניים יותר הם מומלצים עקב חדירות נמוכה וסכנה פחותה של פגיעה במה שעמד מאחורי המטרה) ובאחיזת אקדח ספורטיבית ופופולרית, האגודל שלך כלכך קרוב לקצה הקנה שאתה שורף אצבעות. נרתיק טוב משנה הרבה יותר מאשר גודל או משקל האקדח, מנסיון.

סנט שני - תתאמן. לא במטווח בעת הוצאת רישיון או ב"ירי חופשי" בו אתה מטמיע את הטעויות שלך, אלא במסגרות מיוחדות לאזרחים חמושים (IDPA, חמוש מאומן, מגן) חלק מהמדריכים במקומות האלה מעבירים סדנאות בהתנדבות מלאה ומעבר לכיף שבירי בתרחישים מגוונים, ההדרכות האלה באמת מצילות חיים, את החיים שלך ושל הזולת במקרה חירום אבל יותר חשוב את החיים שלך ושל הסובבים אותך בשגרה ובנוגע לביטחות בנשק.

דור

avikkllk
13-04-22, 08:57
לא מסכים לגבי האקדחים...
מבחינת ירי באמצע פיגוע ,
אם לא פגעת במחבל עד הכדור השלישי ,
תפסיק לירות סביר להניח שפגעת באזרחים ולא במחבל....

במטווח האחרון היה ילד שהתהדר שהיה לוחם ושהוא צלף..
המדריך מסביר לו שאקדח זה לא m16 וחבריו,
בקיצור הוא פגע במטרה בכל המטרה

המדריך צחק (הכל בהומור) ואמר
אם יהיה פיגוע אל תשלוף..שיעצרו את המחבל הוא יגיד זה המשוגע הזה ששלף את האקדח עשה את הפיגוע לא אני...

ושוב לרצינות
תתאמן , כמה שתוכל
אחת לשנה וחצי 50 כדור זה לא מספיק ,
יד קבוצות שעושות גם הנחות
חמוש מאומן ודומיהם.
אגב המלצה שלי כל רענון וחידוש
תירה את הכדורים שלך ותיקח חדשים של המטווח לבית ככה תרענן את התחמושת שלך לפחות אחת לשנה וחצי .

דרור ברלי
13-04-22, 09:15
תפסיקו להיות נרדפים.
מי שסתם ירה בבנאדם, כן.

"מה זה מחבל"?...
"האם הוא היה באמת מחבל"?...
"האם היית בסכנת חיים"?....
ואולי זו "תאונת דרכים" כפי שטוענת המשטרה?....
את כל אלה יחליט בית המשפט....

ועד אז יוחרם לך הנשק ל"בדיקה בליסטית" שנמשכת חודשים או כ"ראיה".... ולהסתובב ללא הנשק זה עוד הנזק הקטן.

הנזק הגדול הוא שגם אם בסוף הסיפור לא תשב בקלבוש, קיים סיכוי מצוין שתיאלץ להתקלף משארית רכושך על מנת לממן הגנה משפטית.

https://www.israelhayom.co.il/military-life/article/9882454

איל מ
13-04-22, 11:03
דרור.
אתה לא צריך להחזיק אקדח.
או שלא קראת מעולם הוראות פתיחה באש.
ובוא אגיד לך משהו נוסף (אבל זאת רק דעה שנוגעת לגביי, ומתבססת על מאות שנים של עיצוב תודעה של יהודי נרדף), אם הרגתי בנאדם, נראה לי הגיוני שיקחו לי את האקדח עד שיסיימו לברר מה קרה.

זלמן 1
13-04-22, 17:10
לי לא נראה הגיוני שיקחו את האקדח בכל מקרה של ירי.
מה יעשה האדם עכשיו שלקחו לו את האקדח? איך יגן על עצמו?
מן הסתם יש מקרים הגיוניים לקחת, אך בתור נוהל קבוע, הדבר פסול

סולי
13-04-22, 17:16
כמו כל אזרח לא חמוש אחר מגן על עצמו, עד אשר יובהר העניין.

GodsFather
13-04-22, 17:19
כמו כל אזרח לא חמוש אחר מגן על עצמו, עד אשר יובהר העניין.

Sent from my SM-G781B using Tapatalkלא חווית נקמת דם...
יש לי כמה חברים עם סימן על הגב וגלוק מוסלק בדיוק בגלל זה..

danob
17-05-22, 10:38
מעדכן ש...אין עידכון.
כבר יותר מחודש מאז הגשת הבקשה ולא קיבלתי תגובה, גם לא אישור על הגשת הבקשה (כנ"ל חבר לעבודה)
אז התקשרתי לשאול, אחרי 27 דקות המתנה אפילו ענו, ושמחו לקחת ממני הודעה, כי הגעתי לשירות הודעות, והבטיחו שיחזרו אלי (תוך 14 ימי עסקים)
העיקר ששרים קוראים לאזרחים שיכולים להוציא רשיון ולשאת נשק...אבל מכאן ועד לדאוג שזה באמת יקרה
ממשיך לחכות.

ליאור

amitaikl
17-05-22, 11:01
אני בטוח שלא ינחם אותך אבל....
השירות של רישוי כלי יריה בימים כתיקונם הוא פנטסטי. באמת. בלי טיפה של ציניות. הם עשו קפיצה אדירה ב5-6 שנים אחרונות.
בד"כ אחרי גלי פיגועים יש להם הצפה. היה בדיוק אותו דבר אחרי שומר חומות בשנה שעברה.
לפי מה שקראתי ביום רגיל הם מקבלים כ50 פניות ביום.
בחול המועד פסח היו כמעט 2400 פניות ובסהכ במרץ-אפריל סביב 20k

אומי5
17-05-22, 12:10
סבלנות, מכיר כמה וכמה שמנסים, כמו שכתבו, כשיש גל כולם נזכרים אז יש להם עומס פסיכי.

danob
17-05-22, 14:22
הסיבה לעיכוב ברורה לי ואני לגמרי לא ממהר (וגם אם הייתי, זה לא שיש לי דרך לזרז את זה) אז ממתין.
סתם מתסכל שלא מגבים את הקריאות לשאת נשק גם במעשים.

asafk
17-05-22, 17:01
מי שמתוסכל מההמתנה לשירות של רישוי כלי יריה - שינסה לקבוע תור לחידוש דרכון.... נגיד בטווח של חצי שנה ועד 200 קמ מהבית.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

GodsFather
17-05-22, 17:32
מי שמתוסכל מההמתנה לשירות של רישוי כלי יריה - שינסה לקבוע תור לחידוש דרכון.... נגיד בטווח של חצי שנה ועד 200 קמ מהבית.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkאסף, לזה יש פתרון בזק.

1. תבדוק בשבע בבוקר את האתר.

ניר ל
17-05-22, 17:35
אין תורים לדרכון, בכלל...
לגבי כלי יריה - זה נחמד שיש שרים וראש ממשלה שקוראים לאזרחים לשאת נשק, כי שוב תפסו אותנו עם המכנסיים למטה ואין נשק ברחובות בידי אזרחים נורמטיבים, אבל זה לא מגובה בכלום . ביד השנייה הם עובדים כרגע על חקיקה שתקטין בפועל את מספר החמושים כחוק. יכול להיות שעד שתקבלו את הרשיון הנחשק כבר יעבירו חקיקה שמבטלת את התבחין ותיאלצו להיפרד ממנו בתקופת החידוש הבאה.

asafk
17-05-22, 17:40
אסף, לזה יש פתרון בזק.

1. תבדוק בשבע בבוקר את האתר.

Sent from my HD1903 using Tapatalkבשבע גם אין כלום.
זה היה נכון אולי בימי גל הקורונה האחרון כשהעובדים הגיעו או לא הגיעו בהפתעה. היום כולם בריאים ואין הפתעות. השירות הכי בסיסי של דרכון - לא זמין. וכשתצליח לקבוע תור לעוד ארבעה חודשים בקצרין שדרות או רהט - אף אחד לא מתחייב שהדרכון יגיע אליך עד הטיסה... חודש חודשיים... נראה. ובזמן הזה גם הדרכון הישן שלך אצלם.
בקיצור - רישוי כלי יריה - תענוג לעומת זה.

אסף.

אומי5
18-05-22, 08:55
האמת שאני לא מבין את התלונות.
(וכן גם אני צריך דרכון לבנות שלי)
הרי אם היו יושבים שם באופן קבע עשרות פקידים משועממים, היינו מתלוננים על אבטלה סמויה.
שנתיים שלמות לאף אחד לא הזיז שהדרכון שלו גבולי (ובצדק) ואז בבת אחת כל המדינה רוצה דרכון, אין מערכת שתעמוד בלחץ כזה, לא פה ולא בגרמניה.

המדינה מנסה לעזור, מאפשרים יציאה עם דרכון זר, מאריכים תוקף של תעודות זהות כדי להפחית עומס ומאשרים משהו עם תעודות מעבר זמניות (לא ירדתי לפרטים).

כנ"ל לגבי הנשקים, מישהו חשב שלא יבוא גל נוסף? עכשיו נזכרתם? המערכת לא אשמה שהיא לא ערוכה לגל בקשות שמגיע כל כמה שנים, כי בשאר הזמן היא לא מעסיקה סתם אנשים.

ניר, ממה שקראתי עד עכשיו נראה שהתקנות החדשות בעיקר יפגעו בספורטאים, שזה חבל, אבל לא סיבה להרפות את ידי מי שרוצה לעשות רישיון על בסיס שאר התבחינים.

shachar
18-05-22, 09:19
מדובר בניהול כלכלי של שיא ושפל,

לא סביר לגייס עובדים קבועים על מנת שבתקופת השיא כולם יקבלו שירות באותה מהירות ויעילות.

בדרכונים יש גם מחירי חורף וקיץ לחידוש שבא להחליק את עקומת הביקוש.
יש אחריות גם לציבור שלא לחכות לרגע האחרון.
עם זאת מה שעולה שיש בעיה של מחסור בשירות לאורך זמן, כאן היו צריכים לטפל.

בכלי ירייה, מדובר בפיק שחוזר במרווחים די גדולים.
אף אחד לא היה רוצה שהמדינה תגדיל באופן קבוע את כמות העובדים שברוב הזמן יהיו באבטלה סמויה.

שני ה 9ממ שלי

KOOKE
18-05-22, 12:36
האם תעודה מוינגייט מדריך רכב שטח עומד בתבחין של "מורה דרך" לצורך קבלת רשיון לנשק?

הכוונה לקורס הזה:

https://www.wincol.ac.il/xcool/suv/course_suv/

המשוטט
18-05-22, 12:53
שלמה לא נראה שהקורס הזה הוא קורס מורי דרך.

מעיון מהיר בסיליבוס אתה לא מקבל תעודה ממלכתית בסיום .

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

אומי5
18-05-22, 13:05
אם אין לך תעודה רשמית של המדינה אז אתה לא מורה דרך.

asafk
18-05-22, 18:06
מורה דרך זה קורס של שנתיים עם תעודה בסופו.
זה מקצוע אמיתי ותעודה אמיתית.

אסף.

raanan
18-05-22, 18:31
מורה דרך זה קורס של שנתיים עם תעודה בסופו.
זה מקצוע אמיתי ותעודה אמיתית.

אסף.

זה לא המקצוע ששר האוצר המליץ שכדאי לבעלי התעודה לבצע הסבה למשהו אחר ?

Pageup
18-05-22, 19:03
האמת, יש להם שירות יחסית לא רע. אם פעם היו סיפורים על אנשים שפתאום נעלם להם הרשיון כי הם שכחו לחדש וכו', היום זה לא קורה. הם שולחים סמסים להזכיר, מתקשרים להזכיר, מאוד שירותיים. אבל, העומס כנראה משפיע. עשיתי מטווח חידוש ב 25/2, ב 1/3 קיבלתי סמס שיונפק לי רשיון קבוע חדש תוך 3 חודשים. עדיין לא הגיע. התקשרתי אתמול, היו נורא נחמדים, אמרו לי: יש לך עוד שבוע, אם לא יגיע תתקשר אז. רואים שיצאה לספק הוראת ייצור ב 1/3 (מתי שיצא הסמס כנראה). בעבר היה מגיע רשיון קבוע תוך 3 שבועות בערך.

ניר ל
18-05-22, 19:15
ניר, ממה שקראתי עד עכשיו נראה שהתקנות החדשות בעיקר יפגעו בספורטאים, שזה חבל, אבל לא סיבה להרפות את ידי מי שרוצה לעשות רישיון על בסיס שאר התבחינים.

אם קראת את החלק שעוסק בספורטאים, אז שים לב להסברים המכובסים ולמד - ממציאים תירוצים מקוריים כדי למנוע מכמה עשרות ערבים לקבל רשיון חוקי לנשק (זה בערך התחום היחיד שמאפשר להם את זה, את הצייד כבר גמרו מזמן).

אותי מטריד יותר השינוי שמתכננים לתבחין העבר הבטחוני, אני לא יודע אם יחול גם עם מי שכבר יש לו (אפליית גיל) או רק על מבקשי רשיון, הטענה הפעם היא שמי שכבר רחוק מימי שירותו הצבאי כבר לא מיומן מספיק בהפעלת נשק. לא עקבי כמובן עם הטענה שספורטאי ירי מעשי לא צריך לשאת נשק מעבר לאימונים במטווח...

sgill
18-05-22, 23:21
אמנם לא קראתי כל מילה בשרשור, אבל לא ראיתי שהוזכר שלדרכון יש פתרון למי שמוכן לשלם "קנס" עבור זה שחיכה לרגע האחרון: בשדה התעופה ב 800+ ש"ח ניתן לחדש דרכון תוך חצי שעה. אז נכון שזה יותר מפי שלושה מדרכון רגיל, ונכון שזה רק לשנה, אבל זה פתרון והוא עובד לכולם.
ואם אני זוכר נכון אז בגלל הלחץ גם מי שיש לו דרכון זר יכול לצאת עם הזר בינתיים כשהישראלי לא בתוקף. עד ל - 1.1.23

מוטי ג.
19-05-22, 01:37
.

אותי מטריד יותר השינוי שמתכננים לתבחין העבר הבטחוני, אני לא יודע אם יחול גם עם מי שכבר יש לו (אפליית גיל) או רק על מבקשי רשיון,

מה? לא הבנתי, סליחה.

ניר ל
19-05-22, 10:45
אין כרגע מה להבין,
השר לשעבר גלעד ארדן העביר בזמנו תקנה שנועדה לאפשר ליותר אזרחים רשיונות נשק - ע"י הוספת תבחין "משרתי ובוגרי כוחות הבטחון".
אירגונים פרוגרסיבים שממומנים ככל הנראה ע"י שונאי ישראל בעולם הגישו עתירה כנגד, בדרישה לקצץ בסמכויות השר הממונה, למרות שבפועל מספר הרשיונות הכללי ברגרסיה (חובות האימונים וההוצאה הכספית שעלתה גורמות ליותר אנשים לוותר).
הבג"ץ הזה נמשך לאחרונה לאחר שהממשלה הנוכחית טענה שהיא בעיצומה של חקיקה להסדרת התבחינים מתוקף חוק ולא מתוקף תקנות שבסמכות השר, לתוך זה גם נכנסו הסברים שככל הנראה בחקיקה תוגבל ההרשאה למשוחררים טריים ולא למי שלפני 20 שנה היה לוחם.

עכשיו נשאר לחכות ולראות מה יהיו ההשלכות, הן על מחזיקים קיימים מתוקף תבחיני עבר והן על חדשים. מהיכרותי את הנוער הלוחם - הם לא בעניין של לשאת נשק גם באזרחות, ככה שאני מצפה להמשך הקיטון במספר הרשיונות.

danob
19-05-22, 13:23
זה מעניין מה שאתה כותב.
אני משוחרר משמ"פ כבר 7 שנים בגלל הגיל, אני לא רוצה להוציא רשיון ולקנות אקדח רק כדי לגלות, בעוד שנה - שנתיים, שאני צריך למכור אותו כי אני לא עומד בתבחין.
איפה אפשר לקרוא קצת יותר פרטים?

ליאור

מוטי ג.
19-05-22, 13:27
כמעט כל תבחין הוא בגדר זמני, כל עוד הוא קיים הוא תקף, מוגדר וידוע שהוא יכול להעלם, (למעט תבחין ישן ששמו משמר או משהו כזה)
כל עוד אתה עומד בתבחין, אין בעיה.
אפילו תבחין של יישוב זכאי, מתחלף: רשימת היישובים מתחלפת, אתה עובר דירה וכו...

אם הוא פג, אתה יכול לבדוק האם אתה עומד בתבחין אחר, ולבקש רשיון מחדש תחת אותו תבחין חדש.

danob
20-05-22, 10:32
התבחין היחיד שאני עומד בו זה רס"ר וגם זה רק בגלל שהורידו את הדרישה לשירות פעיל.
אני גר בת"א ואין כוונה לעבור, גם לא להוציא תעודת מורה-דרך (למרות שבעבר שקלתי את זה כמקצוע לימים של "אחרי ההיי-טק")
כמו כן, אין לי כוונה לחזור לטירונות כדי להשלים לרובאי 07, ולא נראה לי שאצא לקצונה בשנים הקרובות :cool:

ליאור

אומי5
22-05-22, 11:08
השאלה היא פשוטה, כמה כסף אתה מוכן להוציא כדי להחזיק נשק לזמן מוגבל.
אישית אני מאמין שלא יקחו למי שכבר יש לו.
אבל אני חושב שהחשבון צריך להיות, האם אני מוכן לשלש X בהנחה שאולי עוד 3-4 שנים לוקחים לי את הרישיון בלי שאני מצליח למכור.
כמה הX שלך?

בהתחלה החלטתי על סכום נמוך יחסית, בהמשך שדרגתי.

לגבי התבחינים, באו ואמרו "איך לוחמים משוחררים לא יכולים להחזיק נשק כשהם הכי מתאימים?" אז אישרו ללוחמים מסויימים להוציא.
אם זה ההגיון, אז יש בהחלט הגיון שמי שעשה סדיר לפני 20 שנה וסיים מילואים לפני10 שנים, לאו דווקא מתאימים לאמירה "לוחמים משוחררים".

כמובן שכל הטיעון הוא טעות מיסודו.

התבחין צריך להיות אדם ללא סיכון (עבר פלילי, נפשי, בריאותי) ושמוכן לעמוד ברף אימונים מסויים. כמובן שכל אחד חושב שרף האימונים שלו הוא המינימאלי, אני מוכן להתאמן יותר.

amitaikl
22-05-22, 11:18
מרבית הלוחמים בצה"ל לא מוכשרים עם אקדח.
ללחום בגבעתי אין שום יתרון בתפעול נשק על לוחם הגנה אווירית, איש סטילי"ם או פקיד בשלישות ברמת גן.
מי שנושא אקדח כבר 30 שנה, מקפיד להתאמן הינו בעל מיומנות גבוהה יותר בשימוש בנשק זה מאשר כל הנזכרים לעיל. אז לקחת לו את הרישיון רק בגלל שעברו 20 שנה מאז שהוא שר "מעל פסגת הר הצופים עומדת המסייעת"?

גיא
22-05-22, 11:26
ואתה כאילו מחפש הגיון עכשיו !?

amitaikl
22-05-22, 11:26
ואתה כאילו מחפש הגיון עכשיו !?כזה אני: מפגר אבל אופטימי

גיא
22-05-22, 11:29
אפעם לא הצלחתי להבין עם עצמי .. אם להיות אופטימי זה לדפוק את הראש בקיר. או לעצום עיניים ולשחק בבת יענה ..

לא רוצה להשמע כמו דרור. אבל כשאנחנו מקווים שמחר יהיה יותר טוב .. אנחנו מתעלמים משני דברים ..

1. שכבר עכשיו לא רע בכלל
2. שמחר לא יהיה יותר טוב ..

כי מי שמחליט בענייננו .. זה אנשים שטובתנו אינה לנגד עינהם ..

סה לה וי ..

ככה זה.

GodsFather
22-05-22, 22:17
רק לסבר את האוזן - אקדחים יד2 יש גם ב500 שח. ויש גם בחינם בחלק מבתי המסחר.
ישנים אבל תקינים.

אפשר לקחת כזה, לעבוד איתו שנה ולהבין לאן הרוח נושבת ובהתאם להחליט אם לשדרג או להפרד.

מוטי ג.
22-05-22, 22:23
ואז
קונים משהו ישן וכבד, הוא מציק, מתייאשים וזורקים אותו בכספת.
ו/או קונים חדש, ונמצאים בדיוק באותו סיטואציה כמו בהתחלה.
זה כמו השאלון של איזה רכב שטח מתאים לי, אם אתה "צריך" /רוצה ויש לך כסף להשקיע (קנייה, אימונים וכו) ואתה נכנס לזה בראש צלול אז סבבה, אם הכסף לוחץ, אז לחשוב שוב.

זוהי דעתי

GodsFather
23-05-22, 07:49
אם לשאת את המשקולת הזו מציק לך - זה הפרומיל שבנטל של לשאת נשק בארץ....

מוטי ג.
23-05-22, 07:53
לא אמרתי שלי זה מציק (43x) , אבל ישן וזול בד"כ יהיה כבד משמעותית לעומת חדש, אחי מכר cz קומפאקט משהו בן 20 ב300 ש"ח בשביל לעבור לגלוק 19 כי הגיל כבר לא אותו דבר והמשקל נהיה משמעותי , זה כמעט כמו לעבור מגליל עם דורגלים ל m16 מקוצר, חחחח

איל מ
23-05-22, 08:40
ואז
קונים משהו ישן וכבד, הוא מציק, מתייאשים וזורקים אותו בכספת.
ו/או קונים חדש, ונמצאים בדיוק באותו סיטואציה כמו בהתחלה.
זה כמו השאלון של איזה רכב שטח מתאים לי, אם אתה "צריך" /רוצה ויש לך כסף להשקיע (קנייה, אימונים וכו) ואתה נכנס לזה בראש צלול אז סבבה, אם הכסף לוחץ, אז לחשוב שוב.

זוהי דעתי

הסתובבתי שנים עם fn בחגורה. מעולם לא הפריע לי שהוא כבד. כשעברתי לגלוק זה באמת הרגיש קל בחצי שעה הראשונה. אחר כך התרגלתי ושכחתי ממנו, בדיוק כמו ששכחתי מהfn ה"כבד" שהיה לפניו.
רוצה לומר,
מי שמציק לו להסתובב עם אקדח על הגוף, לא יסתובב עם אקדח. זה לא קשור איזה אקדח זה. (כל עוד שאנחנו לא מדברים על איזה נשר המדבר 0.5 או משהו מפלצתי אחר).

raanan
23-05-22, 08:52
הסתובבתי שנים עם fn בחגורה. מעולם לא הפריע לי שהוא כבד. כשעברתי לגלוק זה באמת הרגיש קל בחצי שעה הראשונה. אחר כך התרגלתי ושכחתי ממנו, בדיוק כמו ששכחתי מהfn ה"כבד" שהיה לפניו.
רוצה לומר,
מי שמציק לו להסתובב עם אקדח על הגוף, לא יסתובב עם אקדח. זה לא קשור איזה אקדח זה. (כל עוד שאנחנו לא מדברים על איזה נשר המדבר 0.5 או משהו מפלצתי אחר).
10+
הבדלי המשקל זניחים בד"כ.
הגודל יותר משנה לנוחות והתחושה (כמובן להסלקה)
בהתאם למיקום הנשיאה על הגוף.
העניין הוא שרוב האקדחים הפולמריים המודרניים שנמכרים
הם עם 15 כדורים במחסנית.
לכן הגודל של גלוק 19 הפך למעין סטנדרט, והוא לא קטן להסלקה.

דרור ברלי
23-05-22, 10:04
מי שהמשקל מציק לו, גם יתלונן שזה בכלל לא נוח לשאת נשק ובסוף האקדח ישכב בכספת. ואז מה כל זה שווה, כל ה"רשיון לנשק"?....
לשאת נשק זה אחריות, וחלק מהאחריות זה לשאת אותו עלינו. כל הזמן. כדי שתהיה לנשק הזה משמעות והוא גם יעשה את תפקידו כשצריך.
נדמה לי שגם את זה לימדו אותנו פעם, בצבא של פעם. אבל זה היה פעם. על הצבא של היום ועל קציניו וחייליו המסורסים אני לא רוצה להרחיב, כי זה פוליטי ויימחק...

אנחנו חיים בתקופה מטורללת ונושא ההסלקה יותר חשוב ממה שנדמה.
כשהאקדח גלוי, אתם חשופים לתלונות-פייק. כל מי שבאתם לו לא טוב בעין או רוצה לסבך אתכם, כבר יודע שכל מה שצריך זה להתקשר למשטרה ולהתלונן ש"נוכחות הנשק שלכם מאיימת עליו". ה"מישהו" הזה יכול להיות כל אחד - החל מאשתכם היקרה דרך שכנים ועד לפורץ ואפילו מחבל.

חבר טוב מסובך ככה כבר כמה חודשים כי דרש ממסיגי גבול (בני דודים) לצאת מהשטח שלו.
האקדח בסה"כ היה בחגורה והוא לא נגע בו - את משטרת ישראל היעילה שלנו כל זה לא מעניין.
הבחור נעצר באישון לילה, נלקח לחקירה, האקדח מוחרם מאז. הוא נאלץ להיעזר בעורכי דין וזה כבר עולה הרבה כסף (הרבה יותר מעלות האקדח) וכל הבלגן הנלווה.

מישהו אחר בסיטואציה מאוד דומה לאחר תאונת דרכים קלה. יצא מהרכב כשהאקדח בחגורה. במסגרת הויכוח הנהג השני מיד התקשר למשטרה וזה נגמר במעצר והחרמת האקדח.

אז שכל אחד יעשה את השיקולים שלו. אתם באמת צריכים את הניג'וס הזה? לי נראה כמו כאב ראש גדול מדי תמורת.... מה?

asafk
23-05-22, 10:11
אני לא מסכים שחלק מהאחריות ובמשתמע - חובה- של מחזיק בנשק היא לשאת אותו כל הזמן.
אפשר להחליט שמתחמשים רק כשמרגישים שצריך ושאר הזמן האקדח בכספת. לגיטימי לגמרי. ומי שמרגיש שצריך להיות כל הזמן חמוש - גם לגיטימי.

אסף.

גיא
23-05-22, 10:13
מי שהמשקל מציק לו, גם יתלונן שזה בכלל לא נוח לשאת נשק ובסוף האקדח ישכב בכספת. ואז מה כל זה שווה, כל ה"רשיון לנשק"?....
לשאת נשק זה אחריות, וחלק מהאחריות זה לשאת אותו עלינו. כל הזמן. כדי שתהיה לנשק הזה משמעות והוא גם יעשה את תפקידו כשצריך.
נדמה לי שגם את זה לימדו אותנו פעם, בצבא של פעם. אבל זה היה פעם. על הצבא של היום ועל קציניו וחייליו המסורסים אני לא רוצה להרחיב, כי זה פוליטי ויימחק...

אנחנו חיים בתקופה מטורללת ונושא ההסלקה יותר חשוב ממה שנדמה.
כשהאקדח גלוי, אתם חשופים לתלונות-פייק. כל מי שבאתם לו לא טוב בעין או רוצה לסבך אתכם, כבר יודע שכל מה שצריך זה להתקשר למשטרה ולהתלונן ש"נוכחות הנשק שלכם מאיימת עליו". ה"מישהו" הזה יכול להיות כל אחד - החל מאשתכם היקרה דרך שכנים ועד לפורץ ואפילו מחבל.

חבר טוב מסובך ככה כבר כמה חודשים כי דרש ממסיגי גבול (בני דודים) לצאת מהשטח שלו.
האקדח בסה"כ היה בחגורה והוא לא נגע בו - את משטרת ישראל היעילה שלנו כל זה לא מעניין.
הבחור נעצר באישון לילה, נלקח לחקירה, האקדח מוחרם מאז. הוא נאלץ להיעזר בעורכי דין וזה כבר עולה הרבה כסף (הרבה יותר מעלות האקדח) וכל הבלגן הנלווה.

מישהו אחר בסיטואציה מאוד דומה לאחר תאונת דרכים קלה. יצא מהרכב כשהאקדח בחגורה. במסגרת הויכוח הנהג השני מיד התקשר למשטרה וזה נגמר במעצר והחרמת האקדח.

אז שכל אחד יעשה את השיקולים שלו. אתם באמת צריכים את הניג'וס הזה? לי נראה כמו כאב ראש גדול מדי תמורת.... מה?עוד אחד שהגיע למסקנה הנכונה.

יותר טוב שמדינת ישראל תזיז תתחת שלה להגן על האזרחים מאשר יהיה פה מערב פרוע שכל אחד שיש לו אקדח ברשיון הוא אוטומטית פושע .. אלא אם הוא ערבי שאין לו רשיון ..

דרור ברלי
23-05-22, 10:20
אפשר להחליט שמתחמשים רק כשמרגישים שצריך ושאר הזמן האקדח בכספת. לגיטימי לגמרי. ומי שמרגיש שצריך להיות כל הזמן חמוש - גם לגיטימי.

אסף.

אבל אם זה "כבד" ו"מפריע" ולכן באופן קבוע נמצא בכספת, מה זה מועיל?....
חלק מהרצון לאפשר לנו לשאת נשק זה שהוא יהיה עלינו ונוכל לתת מענה בדקה-שתיים הראשונות עד שכוחות הבטחון מגיעים?.... או שאני מפספס משהו?...

amitaikl
23-05-22, 10:28
אבל אם זה "כבד" ו"מפריע" ולכן באופן קבוע נמצא בכספת, מה זה מועיל?....
חלק מהרצון לאפשר לנו לשאת נשק זה שהוא יהיה עלינו ונוכל לתת מענה בדקה-שתיים הראשונות עד שכוחות הבטחון מגיעים?.... או שאני מפספס משהו?...אתה מפספס בענק ולא רק אתה.
כל נושאי הנשק צריכים להכניס לעצמם לראש: רישיון הנשק ניתן לכם לצורך נשיאה והסייג לחוק העונשין מדבר על הגנה עצמית שלך ושל הסובבים אותך, ובלבד שלא תרמת ברשלנותך למצב בו היית צריך להשתמש בנשק.
כל הקבוצות הנשק שרועשות וגועשות בימים של מתיחות ופיגועים מכניסות את מושג "מכפיל כוח" לדיון.
אז בצורה ברורה: אזרח חמוש הוא לא מכפיל כוח. במקרה הטוב הוא לא יפריע. במקרה האופטימלי הוא יצליח להגן על עצמו ולא לייצר נזק לסביבה.
לשוטר/איש כוחות ביטחון יש סמכויות ואחריות אשר לאזרח אין. גם אם אותו אזרח הוא מתנדב ותיק במשטרה (יש לו אפילו פחות סמכויות מ"סתם אזרח").
דוגמא? בבקשה: לפני כחודש וחצי בערך היה דיווח על מחבל שחטף נשק מחיילת באיזור אשקלון ונורה ונהרג על ידי מח"ט איש קבע שבמקרה עבר בסביבה. לקח בערך שעה להבין שמדובר בחולה נפש יהודי ולא מחבל שעבר מעזה.
מה היה קורה אם במקום מח"ט היה אזרח?

דרור ברלי
23-05-22, 10:49
אהה
אז כשמישהו ברחוב מתנפל על חיילת וחוטף ממנה נשק מול העיניים שלך, אתה תצעק "פוס" ותשאל אותו אם הוא מחבל או סתם חולה נפש?...

כל בר-דעת היה יורה בבחור הזה. גם שוטר. גם אזרח. גם אתה.
למרבה המזל מי שירה היה מח"ט ולא אזרח, שהמערכת כבר היתה מזמברת אותו פשוט כי היא יכולה.

וזה בסדר, היה גם מח"ט אחר שירה בנער פלסטיני שהשליך אבנים, פגע בו בגבו בזמן שברח והרג אותו.
לא היתה סיטואציה של סיכון חיים - אבל המח"ט חופשי, עובדה. כי למח"טים זה מותר. גם למג"דים ואפילו למ"פים. וזה בסדר גמור.
אבל..... אם זה היה חייל פשוט באותה סיטואציה?.... הוא כבר היה יושב בקלבוש להרבה זמן. כל שדרת הפיקוד, מהמ"כ שלו ועד לשר הבטחון, היו מתנערים ממנו, הכתבלבים היו מבצעים בו רצח אופי מתוקשר היטב, כולל מה דיעותיו הפוליטיות ואיזו קבוצת כדורגל הוא אוהד, כפרמטרים שמוכיחים מעבר לכל ספק שהוא "שונא ערבים" - ולכן ירה והרג. כולכם יודעים שזו האמת ושככה זה מתנהל ומתבצע.

אבל את המונח "מכפיל כוח" לא אנחנו המצאנו בהקשר של חילוצים. אמרו את זה קבל עם ותקשורת, גם קציני משטרה וגם פוליטיקאים, בהקשר של תגובה מהירה במקרה של פיגוע. לא שאני חושב שזה תפקידו של אזרח, אבל בפועל זה בדיוק כמו שזה נשמע - מכפיל כוח. כי שוטרים או חיילים לא יכולים להימצא ולהגיב בכל מקום, בכל רגע. ואז אזרח חמוש, אם נמצא שם וחש סיכון, יכול לתת מענה מהיר ולהציל חיים - ולא רק את חייו האישיים.

amitaikl
23-05-22, 10:56
אהה
אז כשמישהו ברחוב מתנפל על חיילת וחוטף ממנה נשק מול העיניים שלך, אתה תצעק "פוס" ותשאל אותו אם הוא מחבל או סתם חולה נפש?...

כל בר-דעת היה יורה בבחור הזה. גם שוטר. גם אזרח. גם אתה.
למרבה המזל מי שירה היה מח"ט ולא אזרח, שהמערכת כבר היתה מזמברת אותו פשוט כי היא יכולה.

וזה בסדר, היה גם מח"ט אחר שירה בנער פלסטיני שהשליך אבנים, פגע בו בגבו בזמן שברח והרג אותו.
לא היתה סיטואציה של סיכון חיים - אבל המח"ט חופשי, עובדה. כי למח"טים זה מותר. גם למג"דים ואפילו למ"פים. וזה בסדר גמור.
אבל..... אם זה היה חייל פשוט באותה סיטואציה?.... הוא כבר היה יושב בקלבוש להרבה זמן. כל שדרת הפיקוד, מהמ"כ שלו ועד לשר הבטחון, היו מתנערים ממנו, הכתבלבים היו מבצעים בו רצח אופי מתוקשר היטב, כולל מה דיעותיו הפוליטיות ואיזו קבוצת כדורגל הוא אוהד, כפרמטרים שמוכיחים מעבר לכל ספק שהוא "שונא ערבים" - ולכן ירה והרג. כולכם יודעים שזו האמת ושככה זה מתנהל ומתבצע.

אבל את המונח "מכפיל כוח" לא אנחנו המצאנו בהקשר של חילוצים. אמרו את זה קבל עם ותקשורת, גם קציני משטרה וגם פוליטיקאים, בהקשר של תגובה מהירה במקרה של פיגוע. לא שאני חושב שזה תפקידו של אזרח, אבל בפועל זה בדיוק כמו שזה נשמע - מכפיל כוח. כי שוטרים או חיילים לא יכולים להימצא ולהגיב בכל מקום, בכל רגע. ואז אזרח חמוש, אם נמצא שם וחש סיכון, יכול לתת מענה מהיר ולהציל חיים - ואל רק את חייו האישיים.אז אנחנו חושבים אותו דבר.
וברגע שיהיה אירוע גבולי שאזרח יהיה מעורב בו, כל מי שאמר "מכפיל כוח" יעלם בשניה.
עוד דוגמא? לפי תחקיר הפיגוע בדיזינגוף כ250 חמושים היו מעורבים במצוד אחרי המחבל, שלא כחלק מכוח סדור.
לא אקח אותך לאירוע של דו"צ, סתם משהו פשוט: אזרח מבצע ירי ופוגע ברכב של 750,000₪. מי משלם?
נשק זה לא צחוק. זה לא פשוט. זה לא סמל סטטוס ולא גימיק.
תוציא אותו החוצה שלא לצורך, אתה בבעיה מאוד גדולה, וזה עוד לפני ששחררת כדור
(אתה - פונה לכל הקוראים והקוראות, ללא הבדל דת, גזע, מין או רכב בו בהם נוהגים)

nirs
23-05-22, 11:01

אסף.

לגמרי מסכים.
את שנותי בצבא, בהם הסתובבתי חמוש 24/7, גמרתי מזמן.

asafk
23-05-22, 13:31
גם בתור נושא נשק ברשיון אני לא חייב לשאת אותו כל הזמן. הוא נותן לי כדי שתהיה לי אפשרות להגן על מי שבסרנה ולא כדי לצרף אותי לכיתת בכוננות.
קשה לחלקנו עם חופש בחירה ולכן הם רואים הכל במונחים של חובה ואחריות ושחור ולבן.
אני מאמין בכושר החלטה וחופש בחירה.

אסף.

דרור ברלי
23-05-22, 13:34
וברגע שיהיה אירוע גבולי שאזרח יהיה מעורב בו, כל מי שאמר "מכפיל כוח" יעלם בשניה.

ברור. וכל מי שעיניו בראשו, מוכרח להבין שזו מערכת שאסור לתת בה בדל של אמון. אני לא מדבר על כוחות הבטחון חלילה, שעושים עבודת קודש. אלא על מקבלי ההחלטות, שהם חבורת שקרנים אינטרסנטים שמכסתחים את עצמם כל הזמן.
הגיע הזמן שתפנימו: המערכת לא לצידכם. היא נגדכם 24/7.

עוד דוגמא? לפי תחקיר הפיגוע בדיזינגוף כ250 חמושים היו מעורבים במצוד אחרי המחבל, שלא כחלק מכוח סדור.

לא אקח אותך לאירוע של דו"צ, סתם משהו פשוט: אזרח מבצע ירי ופוגע ברכב של 750,000₪. מי משלם?

וואלה. רק לפני שבוע, איזו ילדה בת 18 מנתיבות, בת של קבלן עשיר, קיבלה אוטו כזה (למבורגיני אורוס בשווי 2.5 מיליון שקל), כמתנה לכבוד הרשיון.... ואם אחד מאיתנו מתנגש עם הג'יפ שלו בפקק באוטו כזה?.... הרי נפרק אותו לחתיכות. וידאנו שביטוח צד ג' שלנו מכסה עלויות תיקון/טוטאל לוס של פרארי או למבורגיני?..... ואם לא, אז מי משלם?... זה תרחיש הרבה יותר אפשרי מכדור 9 מ"מ שעשה חור בדלת או שבר שמשה.

נשק זה לא צחוק. זה לא פשוט. זה לא סמל סטטוס ולא גימיק.

תוציא אותו החוצה שלא לצורך, אתה בבעיה מאוד גדולה, וזה עוד לפני ששחררת כדור
(אתה - פונה לכל הקוראים והקוראות, ללא הבדל דת, גזע, מין או רכב בו בהם נוהגים)

נכון. נשק זה לא צחוק. אז בשביל מה בנאדם נורמלי מעניש את עצמו באחריות לדבר המיותר הזה, אם יש על זה כל כך הרבה מגבלות והמערכת מחפשת אותו, עד שהוא חושש לשאת אותו עליו... וכך בעצם מעקר את כל התועלת שבדבר הזה?... איזו "הגנה עצמית" יש באקדח שנמצא בכספת?.... נבצר מבינתי.

לכן, מתוך הגישה האישית שלי שגורסת שאני כאזרח מוכרח לצמצם את המגע שלי עם רשויות המדינה המתועבות למינימום ההכרחי, ורק בעניינים שאין לי ברירה, ויתרתי על הפריבילגיה המפוקפקת הזו שברשיון לנשיאת נשק. יש לי דברים יותר מועילים וטובים לעשות בכסף הזה. אפילו לעשן אותו כבר הגיוני יותר.

...

asafk
23-05-22, 18:25
דרור, אתה עדיין מסרב לראות מעבר לשחור ולבן.
כשיש למישהו רשיון לשאת נשק הוא לא חייב לשאת אותו כל הזמן.
מותר לו להשאיר אותו בכספת.
ושם הוא אכן לא מועיל.
אבל כשהוא נוסע לטיול במקום שבו הוא סבור שהנשק יכול להועיל - והוא ייקח את הנשק איתו הוא עשוי כן להועיל. אתה מבין - הבנאדם יש לו רשיון - רשות - יכולת - אפשרות - לשאת את הנשק. לא חובה. לא אחריות. השיקול הדעת הוא שלו ורק שלו.

אסף.

מוטי ג.
23-05-22, 18:42
זה כמו שמי שיש לו סופה ורשיון נהיגה יכול גם סתם לטייל ברגל [emoji6]

amitaikl
23-05-22, 19:26
אני עם הנשק כל יום. כי ככה בא לי.
לדעתי במבחן הסבירות לאירוע שיצריך נשק, מרכזי הערים הם איזור נפוץ יותר לפיגועים מאשר טיול באיזה חור נידח

מוטי ג.
23-05-22, 19:28
לגמרי

asafk
23-05-22, 19:35
אז הנה... לזה הכוונה ב:

אבל כשהוא נוסע לטיול במקום שבו הוא סבור שהנשק יכול להועיל - והוא ייקח את הנשק איתו הוא עשוי כן להועיל

אסף.

איל מ
23-05-22, 19:51
זה כמו שמי שיש לו סופה ורשיון נהיגה יכול גם סתם לטייל ברגל [emoji6]

יכול,
אבל בשביל מה?

דרור ברלי
24-05-22, 07:31
אני אמרתי שצריך לחייב אתכם לשאת את האקדח לכל מקום?
גם לדייטים?... אולי גם לסטוצים?...

מה שאמרתי זה שלטעמי זה פשוט מטומטם לעבור את כל הויה-דולורוזה הזו לרשיון הנכסף, לקבל אותו ולרכוש אקדח בהמון כסף ואז לקטר שזה כבד ולא נוח... האקדח ימצא את עצמו נרקב בכספת ולא מועיל בשיט.

ואז, לטיול שבו הוא יכול להועיל אתה כן לוקח אותו?
יכול להועיל במה?....
הרי אסור לך אפילו להניח עליו את היד כי זה כבר נחשב לאיום.
הבדואי/בן-דוד שמולך יודע את כל החוקים וסעיפיהם הרבה יותר טוב ממך.

asafk
24-05-22, 08:08
בשתי הפעמים ששיקול הדעת שלי הכתיב שליפה של אקדח - הוא הועיל. ואני לא אפרט כאן מעבר לזה.

אסף.

ניר ל
24-05-22, 10:07
אחרי שהשתמשת או איימת או שמישהו טען שאיימת - מי שמטפל בך זה המשטרה/פרקליטות/ בית המשפט.
כל מה שהפוליטיקאים אמרו או ציפו כבר לא מעניין.
הסיבה שאנחנו (אזרחים נורמטיבים) במדינה הזו צריכים נשק היא כי בלעדיו אנחנו לא נמשיך להתקיים.
אז יש נשק בידי כוחות הבטחון, אבל הוכח אינספור פעמים שזה לגמרי לא מספיק גם במצבים שאינם מצבי קיצון, במצבי קיצון (דוגמת הפרעות בלוד/עכו) הם כלל לא מגיעים והציבור מופקר לחלוטין.
לנשק ברשיון יש המון חסרונות, דבר ראשון הוא בסה"כ אקדח וזה לא כלי לחימה אלא אמצעי מאד נחות בסה"כ, השאר זה כל מה שאמרתם. אבל זו האפשרות החוקית היחידה.
אז שכל אחד יעשה עם זה מה שהוא מבין.

avikkllk
31-05-22, 18:04
לדעתי אתם קצת מתפזרים פה בכל הדברים שאתם זורקים
אם תירה יטחנו אותך המשטרה ומחדירים פחד שלא נכון לאנשים שכן רוצים להחזיק ולהוציא נשק.

אף אחד לא יעצור אותך אם יהיה איום כזב או ספק איום כזב.

אדם חכם למשל בהליך נניח גירושים הולך מפקיד את נשקו עד תום ההליך,

יש היום מצלמות בכל חור ויודעים מתי אתה מחטט באף או מגרד בטוסיק ומריח באמצע הרחוב

לשאת נשק זה זכות, לא חובה ולא נעליים.
יש לך או לכל אחד שעומד בתבחינים (השערורתיים) של הבטפ לשאת נשק.

לא חייב לשאת נשק לכל חור ,
אלא לשאת נשק ע"פ דעתי במקומות שיכול להיות יהיה אופציה לפחע
או להבדיל במצב מתוח כמו של היום שאתה לא יודע היכן ייצא לך המשוגע הבא.

אומר לך לגבי ,
אני מעדיף להסתכן להכנס לכלא או להעצר או לקבל החרמה של נשק
בשביל הסיכוי העלוב שאגיע לאירוע שאני הראשון שיכול לעצור הרג חסר הבחנה של אזרחים
כנגד מפגע/משוגע עם נשק או סתם אישה שבעלה רוצה לרצוח אותה כי הוא פסיכופט!

אזרח בעל נשק הוא מכפיל כוח ללא ספק.
פיגועי ירי ועשרות של עשרות פיגועי דקירה שלא הבשילו כי נעצרו ע"י אזרחים חמושים שאתם בכלל לא יודעים עליהם

שמרו תמיד על קור רוח,
חשבו פעמים לפני שאתם שולפים ואל תהיו רמבו
והכי חשוב אם שלפתם , אל תפספסו את הנוולה התורן.

raanan
31-05-22, 18:09
עדכון סטטוס ב YNET

138514

danob
13-06-22, 10:51
מישהו בשרשור ביקש שאעדכן, אז בשבוע שעבר הגיעו לבקשה שלי ותיאמתי ראיון לסוף יולי. זה התור הפנוי הקרוב (אפשר ברמלה שבועיים קודם אבל לא בא לי לנסוע)

-->