התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מסלולי טיול מומלצים בצפון

מוטי טויוטה
03-04-22, 10:40
שלום חברים
בקובץ המסלולים באתר לא מצאתי משהו מעניין בצפון
שוקלים שני ג'יפים, פולבאק ואני עם הרקסטון לנסוע לטיול יומיים בחוהמ
3-4 זוגות צעירים
מחפשים מסלול ליומיים, לינה בשטח, אם אפשר לא צפונה מידי (מגיעים מהדרום)
נשמח לטיפים, מסלולים מוקלטים, נקודות עניין וכו.
הפיאט עם נעילה אחורית בלי מיגון, רצוי עבירות מתאימה / מעקפים בנקודות קריטיות.
תודה לכולם

Sent from my SM-N980F using Tapatalk

erezgur
03-04-22, 11:20
גולן זה צפונה מדי?

נשלח מהנייד

מוטי טויוטה
03-04-22, 11:23
אני מבין שיש הרבה דרישות ככה שנוכל "להתפשר" על עניין המרחק.
אשמח לשמוע במה מדובר

דרור ברלי
03-04-22, 11:32
תקווה שעד אז לא יהיו גשמים.
אחרי שבוע בלבד של חמסין, רמת הגולן עדיין מלאה מלכודות בוץ. בוודאי בכל שביל "לבן" שנוסעים בו גם טנקים.
מהר מאוד הפסקתי לספור כמה פעמים נפתחה הכננת ויצאנו מהשטח אתמול רק ב-22:00......

erezgur
03-04-22, 11:32
זורק כמה רעיונות לא מבושלים... תבדוק אם אתה מתחבר לאחד מהם:
מרכז - צפון בקעת הירדן (נמיח מהסרטבא לכיוון בית שאן)
גלבוע - יששכר - תבור -רמת סירין -יבניאל ...
רמות מנשה - כרמל

אלו האפשרויות היותר דרומיות. יותר צפונה - מסלולים בגולן יש בשפע, אצבע הגליל, הגליל העליון ועוד.

נשלח מהנייד

מוטי טויוטה
03-04-22, 16:36
היי
על פניו לפחות לפי התחזית, אין צפי לגשם נניח בשבועיים הקרובים באיזור הגלבוע.
שבועיים לא יספיקו (מכוונים ל17-18) על מנת שהשטח יהפוך לקליל יותר לעבירות מבחינת הבוץ וכו?
ארז, אשמח אם נוכל להרחיב על הגלבוע / רמות מנשה.
למען האמת, אף פעם לא טיילתי באיזורים האלו ככה שכל מידע יתקבל באהבה.
תודה מראש

אם למישהו יש מסלול שכבר עשה ויוכל לשתף, אשמח מאוד לשמוע

assafy
03-04-22, 17:31
הייתי אתמול בגילבוע. השבילים יבשים מלבד מעט שלוליות שנשארו ושאינם מהווים בעיית עבירות.

erezgur
03-04-22, 18:39
ארז, אשמח אם נוכל להרחיב על הגלבוע / רמות מנשה.

מה לגבי לינה - מתוכננת בשטח? אם יש מקום מועדף אז זה יכול להיות אילוץ שיכוון למסלול הרצוי.

לגבי רמות מנשה - חורשן - כרמל - חפש שרשור של gilur עם שאלה דומה ורעיונות שקיבל בתשובות...
** עריכה ** - הנה הוא - https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/121969
אוכל כמובן לתת כמה רעיונות והצעות למסלול. אני זוכר שאתה אוהב עבירות בינונית+ ואפילו קשה - אז תוכל "להשתעשע" בחורשן למשל. אני ממליץ לפתוח את אתר עמוד ענן, להסתכל קצת על האזור ולאתר מספר נקודות שאתה רוצה להיות בהן, כך יהיה "עוגן" למסלול.

המסלולים שאני יכול לחשוב עליהם מהגלבוע דרך יששכר, נחל תבור, אמת סירין וכו' - בעבירות עד בינונית+. יכול לבוא בחשבון?

מוטי טויוטה
03-04-22, 18:45
היי ארז, תודה על המענה כמו בכל פעם.
לינה מתוכננת בשטח. אין מיקום מועדף,מבחינתנו מה שמסתדר במתאר מסלול, שעות שמורה, חניון לילה מבודד ולא שגם פרייבטים מגיעים וכו.
בהיבטי עבירות, סחתיין שזכרת.
העניין הוא שהטנדר שמצטרף הוא פולבאק לא ממוגן עם נהג שלא חובב כמוני את הסגנון הזה.

אם יש מסלול שיכול לשלב בין השניים-מעבר אחד אתגרי ומעקף סמוך מצד שני, מבורך לחלוטין.
אם לא, נבחר בעבירות הנמוכה יותר אך עדיין, זה לא טיול ג'יפונים.
לפולבאק צמיגי 5050 ונעילה אחורית נשלטת, אבל לא הייתי רוצה להכניס אותו למקומות שהוא לא רוצה להיות בהם.
אגב, אם זו השתעשעות נקודתית בחורשן בזמן שהם מכינים אחהצ, גם יכול להיות מעולה - אם כבר נוסעים בכרכרה 200 קילומטר כיוןן לפחות שתהיה הצדקה.

גלבוע, יששכר, סירין וכו אלו איזורים שלא טיילתי בהם ככה שאני לא יודע לענות - אבל הכל בא בחשבון אם הם לא מוגזמים באופן יחסי בהיבט העבירות

erezgur
03-04-22, 19:25
אז לגבי רמות מנשה - כרמל - ערכתי את התגובה הקודמת והוספתי קישור לשרשור דומה לבקשת GILUR.
יש שם תגובה ארוכה יחסית שלי עם מסלול ליום אחד ברמות מנשה - זה בסיס טוב.

תעלה אותו לאתר "עמוד ענן" ותראה את הנקודות לאורכו.

כאשר תגיעו לנ.ג. 186, לאחר שתיית קפה והתרשמות מהמקום, המסלול מוריד אתכם לאזור הברוש הענק ומשם תוכל לראות את "המעלה הלבן" שאינו חלק מהמסלול אבל תוכל לעלות אותו, כמו גם רבים מהמעלות האחרים בחורשן. הרכב השני יוכל להמתין באחת מהנקודות היפות באזור.

חפש שם גם תגובה של דרור שהציע המשך ליום השני.

אני אכין גם טיוטה כללית לאזור הגלבוע... יותר מאוחר.

erezgur
03-04-22, 19:51
הצעה ראשונית - חוצה גלבוע, יששכר, תבור

צירפתי קובץ מסלול הוא כולל:
ממעלה הסברסים (גן נר) ועד מלגישוע ונחל בזק - תפירה של הגלבוע, תרגיש חופשי לבצע קפיצות מנהלתיות על הכביש אם זה יותר מדי (בעת תקופת האירוסים השביל עובר במספר ריכוזים מרהיבים, אבל הפעם כבר פספסתם כנראה).

לאחר נסיעה מנהלתית החלק השני כולל קצת מנחל יששכר, תצפית יפה על בקעת הירדן ליד אחוזת שושנה (מקווה שתהיה לכם ראות טובה) - נקודה מצויינת לקפה. לאחריה ירידה לנחל תבור וסיימתי אותו ליד כפר קיש, אבל אם יישאר זמן אפשר להוסיף סיבוב ברמת סירין (ואז אולי שווה לחתוך את החלק האחרון של נחל תבור ולעלות ישר לרמת סירין).

גם הפעם - תעלה ל"עמוד ענן", עבור לאורך המסלול וחפש נקודות עניין שמעניינות אותך - אפשר בקלות להחליף שם קטעים כי בחרתי רק חלק מהשבילים האפשריים :)

המסלול ברמת עבירות סבירה (לכל היותר בינונית+) ואין אתגרי עבירות קשים במיוחד.

אני מקווה שנקבל כאן מספר הערות ממי שמכיר טוב יותר את האזור.

assafy
03-04-22, 20:12
לגבי פרחת האירוסים - לא פספסו. תמונות מאתמול מהאיזור שמזרחית למלכישוע.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220403/cf832f19a1838e33027e52efb5eed6fc.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220403/cba106fababbef635535534c646ce2c5.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220403/0911830aa9298819bf674ab601af5a9e.jpg

erezgur
03-04-22, 20:44
איזה יופי!

אבל עד חוהמ....

נשלח מהנייד

מוטי טויוטה
03-04-22, 21:50
הצעה ראשונית - חוצה גלבוע, יששכר, תבור

צירפתי קובץ מסלול הוא כולל:
ממעלה הסברסים (גן נר) ועד מלגישוע ונחל בזק - תפירה של הגלבוע, תרגיש חופשי לבצע קפיצות מנהלתיות על הכביש אם זה יותר מדי (בעת תקופת האירוסים השביל עובר במספר ריכוזים מרהיבים, אבל הפעם כבר פספסתם כנראה).

לאחר נסיעה מנהלתית החלק השני כולל קצת מנחל יששכר, תצפית יפה על בקעת הירדן ליד אחוזת שושנה (מקווה שתהיה לכם ראות טובה) - נקודה מצויינת לקפה. לאחריה ירידה לנחל תבור וסיימתי אותו ליד כפר קיש, אבל אם יישאר זמן אפשר להוסיף סיבוב ברמת סירין (ואז אולי שווה לחתוך את החלק האחרון של נחל תבור ולעלות ישר לרמת סירין).

גם הפעם - תעלה ל"עמוד ענן", עבור לאורך המסלול וחפש נקודות עניין שמעניינות אותך - אפשר בקלות להחליף שם קטעים כי בחרתי רק חלק מהשבילים האפשריים :)

המסלול ברמת עבירות סבירה (לכל היותר בינונית+) ואין אתגרי עבירות קשים במיוחד.

אני מקווה שנקבל כאן מספר הערות ממי שמכיר טוב יותר את האזור.
ארז תודה גדולה לך ולכולם.
איפה ממליץ לישון במסלול שצירפת? הוא מיועד ליומיים או שהוא המשך של מסלול אחר?
איזורי שמורות שצריך לדאוג לצאת מהן לפני החשיכה /לעצור בתוכה בחניון לילה?
תודה רבה שוב

ishc
04-04-22, 02:39
עין תאופיק לכנף, עשינו שנה שעברה בתחילת הקיץ והיה אחלה לגמרי כרכב בודד (האנטר, אז לא מוגבה ולא ממוגן).
ישנו בחורשת יואב, יוםי של חניון לילה
המסלול לא מדוייק ונאלצתי קצת לאלתר מעקפים בשטח בגלל חסימות.
אני לא יכול לצרף קובץ מסלול דרך הנייד מקסימום שלח לי הודעה לוואטסאפ ואעביר לך.

עוד נק לינה נחמדה היא עין ירדה וגם לשם אם תרצה אשלח לך איזה קובץ מסלול שתוכל להתבסס עליו.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

-->