התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בואו נדבר רגע על תנור הולנדי

hadtomer
04-04-22, 21:07
כאמור- חשבתי לקנות תנור הולנדי. מה שנקרא DUTCH OVEN. הכוונה אינה לפויקה ואינה לתכסיס המטונף אשר כולל לכידה של מישהי מתחת לשמיכת פוך ונפיחות זועמות (זה אמיתי, תבדקו,אני לא ניסיתי כי להתגרש זה יקר) אלא לתנור הולנדי. לא אחד ענקי אלא אחד שיכול לאכלס שני ליטר. כמובן- יוטיוב מלא בסרטים של אנשים שמכניסים 2 תפוחי אדמה ורבע עוף לתנור הולנדי ויוצא להם סטייק, תפוחי אדמה, תרנגול הודו ואספרגוס חלוט ליד שתי עוגות שוקולד, אבל לא נראה לי שיוטיוב הוא אינדיקציה למשהו.

השאלה היא-מישהו כאן משתמש בתנור הולנדי? ניסיתם ויש לכם תובנות טובות? כי לפעמים יש אביזרי בישול שאני באמת מתאהב בהם (ברזל יצוק) ויש אביזרי בישול שפשוט אין לי את הטאצ' שנדרש כדי להצליח לבשל בהם (פויקה שלי נראה כמו חרא. על אמת).

אז- האם אתם משתמשים ב DUTCH OVEN? המלצות? זה באמת מצליח לכם? יוצא טעים?

סולי
04-04-22, 23:25
כמו שאתה אוהב, עם קשר ישיר למה ששאלת.. (; טיפ חינם, אם אתה מצליח לקלקל פויקה אולי עדיף להתרחק מבישול.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

ד ו ר ו ן
04-04-22, 23:29
״תנור הולנדי״ זה שם קוד לסיר יציקה, לא משהו מתוחכם.
כלומר, פוייקה באפריקנס.

שים פוייקה על הגז והנה יש לך תנור הולנדי.

amitaikl
05-04-22, 03:57
הבחור הזה קצת טרחן, אבל הוא מתעסק הרבה בבישול עם תנור הולנדי.
בסרטון הזה הוא מסביר על סוגים של סירים וכו'... נראה לי נקודת התחלה טובה:
https://youtu.be/NmWBobMiHQY

מלבד פויקה בגדלים 2 ו-3 יש לי גם פויקה לחם. יצא לי לאפות איתה פעמיים-שלוש וזה בסהכ נחמד ואפשר להוציא עם זה דברים לא רעים.

Sent from my Pixel 5a using Tapatalk

OFF-RoaD
05-04-22, 06:11
כמו שאתה אוהב, עם קשר ישיר למה ששאלת.. (; טיפ חינם, אם אתה מצליח לקלקל פויקה אולי עדיף להתרחק מבישול.

Sent from my SM-G781B using Tapatalkרק כשאתה טועם פויקה טוב, שרקח מישהו שמבין את היתרונות והחסרונות של הסיר, אתה מבין כמה כל מה שאכלת עד עתה היה זבל (רמז: אין בזה קולה. זה בכלל טיפ טוב לחיים. באף מאכל ראוי אין קולה. אינדיקטור נוסף הוא שהמאכל מגובש (לא סתם מוצקים צפים בנוזל כמו מרק) אבל עדיין ניתן להבחין במרכיבים השונים בו ולהפריד אותם זה מזה).

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

opl
05-04-22, 08:48
התנסתי כמה פעמים. יש לי מספיק פויקה משלי אבל אם הייתי עומד היום מול לרכישה של סיר שכזה פוייקה/הולנדי הייתי הולך על ההולנדי בגלל היכולת להעמיס גחלים על המכסה. מה שבפויקה לרוב נגמר בגחל בתוך הסיר.

חיסרון ששמתי לב אליו אין להם רגליים או שיש להם רגליים קצרות מאוד להבדיל מרגלי פוייקה. אני אישית משתמש בחצובה שמאוד מקלה את נושא ניהול החום אז זה לא פקטור.

137804
*תמונה מהרשת

סולי
05-04-22, 09:44
אם להוסיף לבילבול... את ההולנדי ניתן להשיג בכמה עוביים ואף מיציקת אלומיניום.

יש סטנדים יעודיים אגב, לדעתי זה עדיף כי זה הרבה יותר נוח באריזה.

דרור ברלי
05-04-22, 09:56
אז גרוטאת הברזל החלודה שלפני שנים מישהו נחמד כאן התבאס לנקות, אז תרם לי ואני קרצפתי בהנאה רבה למצב חדש וכבר עינג במטעמים לא מעט פעמים, זה בעצם תנור הולנדי.....

למדנו משהו.
שוב תודה רבה!

amitaikl
05-04-22, 09:56
התנסתי כמה פעמים. יש לי מספיק פויקה משלי אבל אם הייתי עומד היום מול לרכישה של סיר שכזה פוייקה/הולנדי הייתי הולך על ההולנדי בגלל היכולת להעמיס גחלים על המכסה. מה שבפויקה לרוב נגמר בגחל בתוך הסיר.

חיסרון ששמתי לב אליו אין להם רגליים או שיש להם רגליים קצרות מאוד להבדיל מרגלי פוייקה. אני אישית משתמש בחצובה שמאוד מקלה את נושא ניהול החום אז זה לא פקטור.

137804
*תמונה מהרשתלפני כמה שנים הכנתי את הסטנד הזה לבישול מעל גחלים עם מחבת ברזל.
אח''כ כבר הכנתי משהו יותר אלגנטי מפרסות סוסים ישנות137805

Sent from my Pixel 5a using Tapatalk

opl
05-04-22, 10:10
אני פחות אוהב סטנדים מקובעים בבישולים ארוכים. או שהייתי מתנהל עם מדורה בצד שממנה הייתי מוסיף גחלים למדורת הבישול או שהייתי מוצא עצמי מתעסק הרבה עם את חפירה מתקפל או משהו דומה.

עברתי לחצובה ושרשרת. השרשרת נתפסת בחלקו העליון של החצובה וככה אתה יכול בקלות להעלות/להוריד את הסיר ולשלוט בעוצמת החום.

137806

סולי
05-04-22, 10:53
אני מבין אותך.
יש לי חצובה, אבל היא מתאימה לטעמי רק לפויקה. מה שהפסקתי לעשות...

אבל כמו תומר, אני חושב, אני נהנה מהבישול ליד המדורה.

כרגע עם רשת נירוסטה מתקפלת שעליה לעיתים משטח צלייה.

הבישול בסיר איטי לי מדי.. אין לי סבלנות.

ד ו ר ו ן
05-04-22, 11:16

גם זה מוגדר פוייקה באפריקה..
היתרון הוא הקאנט במכסה שמאפשר לשים גחלים בקלות למעלה.

erby
05-04-22, 18:00
היה לי כזה שקבלתי שי לאחד החגים מהעבודה.
ניסיתי פעם אחת לעשות לחם במדורה. עם גחלים מעל המכסה. ממש כמו ביוטיוב.
לונג סטורי שורט, מסרתי אותו לאחד מחברי האתר.

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

נדב42
05-04-22, 18:39
הכוונה אינה לפויקה ואינה לתכסיס המטונף אשר כולל לכידה של מישהי מתחת לשמיכת פוך ונפיחות זועמות (זה אמיתי, תבדקו,אני לא ניסיתי כי להתגרש זה יקר) אלא לתנור הולנדי.

בלי תמונות זה לא אמיתי
(הכוונה לתכסיס כמובן)

hadtomer
05-04-22, 19:51
בלי תמונות זה לא אמיתי
(הכוונה לתכסיס כמובן)
אני כאמור לא ניסיתי-אבל האינטרנט מלא סרטוני הדרכה

https://www.youtube.com/watch?v=L82YAaC7PzU&ab_channel=TimBradford

-->