PDA

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות קלה - שמורת נחלים גדולים

ariel-ro
17-04-22, 15:58
אהלן,
מחר יוצאים לטיול המסורתי של חול המועד. (המסלול המתואר הוא כמובן לא ליום אחד)
התכנון: להתחיל מכביש 40 מזרחה להר כיפה, ואז דרום מערבה לכיוון מעלה ורדית, משם לחצות את כביש 40 להיכנס לשמורת נחלים גדולים דרך נחל ציחור (סימון אדום) עד לסימון שחור של נחל צניפים.
התלבטות ראשונה:
לעלות להר צניפים ולרדת
להמשיך דרום מערבה לשער צניפים ולעלות צפון מערבה עד לצומת שבילים אדום-כחול
בשני המקרים לסיים במפגש צירים אדום- כחול.

ההתלבטות השניה:
ממפגש הצירים אדום כחול:
האם לעלות צפונה בנחל ציחור (שביל אדום, אבל מערבית לשביל הכניסה) אז לאיזור נחל פארן ומשם צפון מערבה עד למכתש רמון
או לחלופין, להמשיך צפון מערבה בשביל כחול (נחל שגיא), עד לשביל שחור שעולה צפונה להר כרכום, ומשם לצאת לכביש 10, ולחזור חזרה לשטח בשביל שחור דרום מזרחית למצוקי לוץ.

מבחינת חניוני לילה, האיזור שופע (חניון לילה נחל ציחור, חניון לילה שער צניפים, חניון לילה פארן וכו')

מה דעתכם?
לחילופין, מסלול אחר לאיזור הזה ייתקבל בברכה. (בגדול התכנון הוא ליומיים, מזכרוני השבילים בשמורת נחלים גדולים חלקים למדי והקצב גבוה)

אריאל

לביא
17-04-22, 18:50
המסלול הקלאסי.
השביל האדום ואז הצטרפות לשחור הוא הסוונה הישראלית. אחרי הצהריים מובטח לראות הרבה בעלי חיים.
חניון הלילה של נחל צניפים הוא היפה וגם הגדול ביותר, אבל עלול להיות עומס.
אני הייתי שומר את הר צניפים למחרת ומגיע אליו ממערב. למרות שמבחינת השמש, יפה יותר לראות את הנוף אחרי הצהריים ולא בבוקר.
אם אתם מחליטים לעלות על השביל האדום, זה מטווח אחד גדול ומלא ברסיסים. זהירות. רוב השטח הוא מחוץ לשמורה וכדאי לעלות לאורך נחל ציחור שנמצא מעט מזרחית לשביל האדום. הכי חשוב, הרבה הפסקות קפה...

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

ariel-ro
17-04-22, 19:31
תודה לביא!
מצרף את המסלול החלקי, התחלה מכביש 40. זו הכוונה?

נעם1
17-04-22, 20:31
מהנחלים הגדולים למצפה רמון אני מעדיף את הציר המערבי יותר. וכשכביש 10 פתוח לטעמי אין שאלה. אחרי היציאה מהר כרכם לכביש 10 אפשר לחזור לשטח בציר בבקעת חיסון או דרך בור בתור או דרך נחל לוץ. אני נעזר באוף רואד וכל ציר באזור שאינו צבוע בירוק הוא אפשרות לגלות מקומות חדשים.

נעם

לביא
17-04-22, 21:01
תודה לביא!
מצרף את המסלול החלקי, התחלה מכביש 40. זו הכוונה?אריאל, מציע שאחרי שפניתם מזרחה עם האדום תפנו דרומה על השחו. נחל צניפים. יותר מעניין ויפה מנחל גרזי. מניח שגבי חיון ריקים ואין מה לסוע לשם. תמשיכו בשביל השחור עד הכחול ותרדו איתו דרומה לחניון, ללא עליה להר צניפים.
למחרת תעלו צפונה על האדום סעו בירוק צפונה ואחכ על הכחול להר צניפים. לאחר התצפית מהר צניפים כשאתם חוזרים על עקבותיכם עם הכחול עד לאדום תחליטו אם להמשיך על הכחול דרך הקניון הלבן וכביש 10 או על האדום צפונה עם סטיות לכיוון נחל ציחור ויציאה דרך נחל פארן לכביש 40. כביש 10 מקסים אבל מוסיף המון זמן לטיול.

ד ו ר ו ן
17-04-22, 21:33
מצרף שאלה רלוונטית.
מה מצב המים בקניון בלבן וגב צניפים?

ariel-ro
17-04-22, 22:03
תודה לכם!
לביא, המסלול באיזור הר צניפים יתוקן לפי המלצתך.
נשאלת השאלה מאיפה יותר מעניין - שביל אדום צפונה, או מהצירים המערביים יותר דרך כביש 10, או בכלל להתחיל מהאדום צפונה, ואז מהשבילים ללא הצבעים מערבה מנחל פארן.
אבל אני חושב שנבחר שרירותית בבוקר, אלא אם יש דעה נחרצת (כמו של נעם למשל)

לביא
17-04-22, 22:22
אם אתה מדבר על לסוע בנחל פארן עד כביש 10, אנחנו לא הצלחנו לפני יומיים כשניסינו. השביל לא ברור וכקילומטר לפני ההגעה לכביש 10 הבולדרים היו גדולים מדי וחששנו מנזק לאוטו. יש שביל שיוצא צפונה בערך קילומטר לפני המפגש עם כביש 10. להפתעתנו, לא היתה חסימה והתחברנו לכביש. קח בחשבון שכביש 10 הוא איטי ונסגר לתנועה ב 1700.
אם טרם ביקרתם בקניון הלבן מומלץ מאוד בין אם יש שם מים ובין אם אין.
שים לב שהמפה אינה מוצפנת.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220417/49312ee2675d7abd5e92f56cae8103b4.jpg

-->