PDA

צפייה בגרסה מלאה : משבר גיל 30 מוקדם, גרנד ויטרה 2008

EliC25
22-04-22, 23:56
אז.. בהמשך לשרשור הזה מלפני שנה וחצי:
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/118102-%D7%92-%D7%99%D7%A4%D7%90%D7%99-%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%9E%D7%99-%D7%9C%D7%91%D7%93%D7%95%D7%A7
הגיע הזמן לחשוף שהרכב הבא, הוא... היא... הם...
סתם נו, הכותרת כבר מסגירה אותי
זהו שרשור הכרזה ותחזוקה על רכישת גרנד ויטרה 2008
אז בתור הקדמה קודם כל, אספר בקצרה על השתלשלות האירועים:
בשנתיים האחרונות התחלנו לצאת לטיולים, אבל בלי רכב משלנו. בתור מי שחובב מכונאות וDIY, מאוד רציתי רכב שטח משלי מסיבות ברורות, אבל מה, יש לי בעיה רגשית, ואני אוהב את כל אחד מהרכבים שיש בבעלותי (וישנם שלושה).
הבנתי שיהיה עליי להתפשר, אני רוצה ידני, אני רוצה ג'יפ קשוח ישן ומרעיש, אבל אני לא לבד בסיפור הזה, ולהחזיק רכב רביעי זה לא בא בחשבון (כרגע כמובן... הרי על מה אכתוב בעתיד?)
אז אנחנו החליטה שאוקיי, אפשר לנסוע ביום יום בג'יפ ולא בפיאסטה, אבל זה לא הולך להיות ג'יפ ידני, ויהיו לו מצלמות, שיהיה קל להחנות. אין בעיה, אפשר להסתדר עם זה. אוקיי, אז איזה אופציות יש לי בגזרת התקציב?
בדקתי - טראקאן, פראדו, פג'רו, ואפילו דיסקו 1/2. מהחיבה העזה שלי לקוריאניות, כמעט סגרתי על טראקאן, ואז הגיע RBRB ואמר לי רגע, למה לא גרנד ויטרה?
מה פתאום, יש לו מתלים נפרדים, זה לא באמת ג'יפ... וכו' וכו'. ואז הוא שולח לי סרטון של הרכב הזה בשטח, וואלה הוא יודע לעבוד. אוקיי, התחלתי לקרוא קצת (הרבה), והתייעצתי עם חולי הג"ו למיניהם.
התקבלה החלטה, כל הג'יפים שבדקתי ישנים מדי וזה חיסרון מהרבה בחינות: בטיחות, אבזור, נוחות, אמינות, ובכלל, הרכב יהיה יותר בכביש מאשר בשטח בסופו של יום, אז ג"ו IT IS.
מתחיל לחפש ולדבר עם מוכרים, נוסע לפה ונוסע לשם, השוק השתגע והמחירים קפצו ב10-20 אלף שקל ממה שהיו לפני שנה-שנתיים. את רוב הרכבים כבר סיננתי במעמד הואטספ\שיחת טלפון, אבל הלכתי לראות שלושה בכל זאת:
הראשון חבר של RBRB, משופר ממוגן ומוכן לשטח, המחיר גבוה בהתאם לתוספות, אבל יצאתי גם עם רשימת מכולת קצרה של דברים שצריך לתקן ולסדר ברכב, ירדתי מזה.
השני שלח לי היסטוריית טיפולים מסודרת כבר בוואטספ, קמ נמוך, יד נמוכה וגם המחיר נמוך, בכל זאת אין תוספות על הרכב... אמרתי לעצמי שזו אחלה הזדמנות. אחרי מפגש עם המוכר יצאתי עם רשימת קניות ארוכה שהגיעה למספר בן חמש ספרות. המוכר לאחר כמה ימים הסכים להצעה הנמוכה שהבאתי לו (8000 מתחת למה שביקש) אבל החלטתי שאין לי זמן להתעסקות הזו.
ועוד רכב שראיתי אמנם עם קמ' גבוה, אבל יד שניה עם תיאור שאומר כי הוא מטופל ושמור מאוד, אצל נהגת יחידה כבר 13 שנה. הגעתי לרכב שהיה מלא באבק, כתמי קפה אפילו בתקרה, מי ברז ברדיאטור, גומיות יבשות וחלודה מפה ועד למטולה. אפילו לא הנעתי את הרכב ונפרדתי מהמוכרת לשלום (הרכב אגב עדיין בלוח).
החלטתי לחזור לאחד המוכרים שסיננתי בגלל שגר רחוק ממני, רלונטי? רלונטי.
מעולה. נפגשנו, בדקתי את הרכב, ראיתי כמה דברים קטנים שצריך להחליף והחלטתי ללכת על זה. המחיר אמנם גבוה אבל העדפתי לשלם אותו מאשר להמשיך לחפש ולפגוש עוד רכבים שחוטים במסווה של 'שמור בובה' או לחלופין לקנות רכב עם תוספות שכבר קרעו אותו, ושאינן לטעמי (למשל צמיגי 50 50, אך בלויים כבר, או הגבהה שלא לטעמי).
קצת פרטים יבשים על הגיבור:

סוף 2008
מנוע 2000 (הוחלף מתישהו בחיי הרכב)
יד רביעית
220K קמ
הדגם 'המפואר', קרי - מושבי עור, כניסה והנעה KEYLESS, קרוז, אורות קסנון, חישוק 17, גימור יפה ואולי עוד כמה שטויות
צבע זהב (אחרי צביעה קומפלט)

וזהו בעיקרון.
ברמה הטכנית החליפו די הרבה חלקים לאחרונה שנוטים להתבלות כמו מצבר, מסרק, אלטרנטור, מדחס ושיפוץ דרייבשאפט.
ועכשיו אעבור לפרט קצת על הרכב בכל מיני אספקטים שיכולים לעניין את הקורא (או שלא...) מתוך קצת יותר מ1000 ק"מ שנהגתי ונסעתי בו.

יחידת הנעה והעברת כוח
אתחיל בחלק הזה כי לטעמי זה החסרון העיקרי ברכב.
מדובר במנוע 2 ליטר עם 140 כוח סוס, תיבת הילוכים אוטומטית עם 4 מהירויות, הנעה כפולה קבועה וטרנספר שנשלט אלקטרונית ל4H ו4L ביחס סביב ה1:2 (לפי הסל"ד הלא מדוייק מאחר וזו תיבה פלנטרית).
אז המנוע הזה חלש, ולא סתם בשנת הדגם הזו גם נמכרו מנועי 2.4 שמוסיפים בדיוק 20 אחוז נפח והספק, שזה בדיוק מה שחסר לרכב הזה.
התיבה הזו מיושנת ועושה עוול אפילו במהירות שיוט, אם משייטים בכביש בין עירוני וישנה עליה קטנה, הוא מיד יוריד להילוך שלישי כי אחרת הוא לא יעשה כלום ושום דבר.
גם צריכת הדלק מושפעת מיחידת הכח הכבדה וה'מסורבלת' משו, בנוסף לתיבה צנומת המהירויות והמנוע שחסר לו כוח:
בנסיעה משולבת כרגע בשני תדלוקים ראשונים 9 קמ' לליטר
בנסיעה בשטח בלבד (200 קמ) 5.1 קמ' לליטר
מבחינת צריכת הדלק אין באמת הבדל בין הג"ו לכל ג'יפ אחר שהיה על הפרק ומונע בדיזל, רק שבדיזלים לא חסר את הכח כמו בג"ו.

יכולות שטח
פה הג"ו מפתיע לטובה. עם פרונט קצר יחסית, ובסיס גלגלים הקצר מג'יפים ארוכים, יש לו זוויות לא רעות, כשהגובה הוא העקב אכילס בעיקר מקדימה.
לרכב אין באמת ערכות הגבהה מספיק איכותיות וטובות מתוך השיעורי בית שעשיתי. או שמגביהים אותו ב7-8 ס"מ שקצת ישקעו עם הזמן עם קפיצים מאוד קשיחים, אשר פוגעים גם בנוחות, גם בבטיחות וגם בחלקי המתלה הנוספים, או שמגביהים אותו קצת פחות עם קפיצי KING יותר רכים, אבל בלי בולמים מתאימים, וכך פוגעים גם בבולמים המקוריים. או.. שהולכים על הקיט שאני בחרתי, ואפרט עליו בהמשך.
בכל אופן, הרכב לא גבוה, וצריך לחשוב במכשולים מסויימים, אבל הוא עובר מצויין מה שצריך, בלי להשתפשף יותר מדי.
הקסם האמיתי קורה כשמסובבים את החוגה של תיבת ההעברה. אז הדיפרנציאל המרכזי ננעל, ומערכת הESP הופכת למערכת בקרת משיכה שמסייעת במכשולים בהם נעילת דיפרנציאל עוזרת לג'יפים אחרים. לחיצה ממושכת על הגז - והגלגל שאיבד אחיזה פשוט נבלם והרכב מצליח להתקדם הלאה.
הרכב כבר איבד את בתוליו ב200 קמ' בערבה ובמדבר. מעלה פה כמה סרטונים מהטיול שהתחיל בעזוז, דרך נחל חורשה, אלות, כרכום, מעלה כרכום בסרטון הארוך, ועוד קצת...
כמובן שבסרטון הכל מתגמד לעומת המציאות.

https://www.youtube.com/watch?v=VqVHcedAUuo

אבזור ושימושיות
אז בגזרה הזו הג"ו באמת מעולה. לא חסר לו שום אבזור (של רכב כביש) שאני מעוניין בו: כניסה והנעה Keyless, שש כריות אוויר, בקרת שיוט, מזגן מקפיא, כל מיני תאי אחסון נחמדים, נקודות לקשירת מטען בבגאז', ועוד ועוד.
המושבים האחוריים מתקפלים ברמה כזו שתא המטען נהיה מאוד גדול ומאפשר להכיל לא מעט ציוד בנוחות שמקלה על הוצאה של פריטים בלי לפרק חצי תא מטען.
137970
בזמן ניקוי הרכב גיליתי ששטיח תא המטען מתפרק מאוד בקלות ויכולתי לשטוף אותו מחוץ לרכב ולתת לו להתייבש, בזמן שגם ניקיתי את הפח החשוף מתחת. תענוג אמיתי.
137974
לאט לאט אעדכן פה על תוספות שאוסיף ברכב.
נכון לעכשיו, כחלק מה'יישור קו' נוספה לרכב מערכת מולטימדיה של Syncope ושתי מצלמות - קדמית ואחורית. בתכלס, הזווית צילום שלהן לא משהו וכנראה שאחליף אותן למשהו עם זווית רחבה יותר. המערכת חביבה עם אנדרואיד 11.

יישור קו:
אז כמו בכל רכב שאני קונה, החלפה מלאה של כל המתכלים ברכב היא חובה:
שמן מנוע, פילטר שמן, שמן גיר, שמן בדיפרנציאלים, שמן לטרנספר, פלאגים, נוזל בלמים.
הפלאגים שהיו ברכב לא היו זהים למה שהיצרן דורש (לא היו אירידיום), פילטר האוויר והמזגן היו במצב תקין ולכן נתתי להם להשאר לעת עתה, כמו גם שמן ההגה.
בזמן בדיקת הרכב ראיתי שיוצאות בועות אוויר לתוך מיכל העודפים של נוזל הקירור, ובהתחלה חשדתי באטם ראש. בדיקת לחץ ובדיקת התופעה בהנעה קרה הבהירו לי שמדובר באוויר במערכת.
דבר ראשון שעשיתי באותו יום שרכשתי את הרכב היה לנקז אוויר מהמערכת, וכך היה.
תוך כמה ימים כבר שמתי לב שהמפלס ממשיך לרדת בפקק הלחץ של הרדיאטור (בפועל יושב על צינור), אבל המפלס במיכל עודפים רק עולה ונפלט החוצה מהפקק.
לאחר הטיול ביצעתי בדיקת לחץ נוספת לפקק עצמו. בבדיקה נראה כי הלחץ בפקק יורד מ1.1 באר ל0.9 באר תוך 2 דקות, ושהפקק גורם לכל הברדק הזה, והוא יוחלף בימים הקרובים.
137975
בנוסף לכל אלו, שמתי לב לנזילה שיש ממחזיר השמן שבין הציריה הימנית לדיפרנציאל הקדמי, זאת למרות שהמחזיר שמן הוחלף שבועיים לפני הקנייה במוסך 'יורו מוטורס' בחדרה. קבעתי תור במוסך כדי לטפל בבעיה 'באחריות', אך אחרי 5 ימים שהמתנתי התברר לי שהביאו אותי לחינם, כדי להגיד לי שיש נזילה ממחזיר השמן ואין להם מה לעשות עם זה עכשיו ואצטרך להשאיר את הרכב ליומיים. החלטתי לקחת את הרכב חזרה הביתה ולעבוד עליו בעצמי, עבודה שארכה שעה בתנאים ביתיים.
בזמן העבודה התברר לי שמחזיר השמן אכן תקין, אבל כנראה שהחזירו את הציריה חזק מדי במוסך וגרמו לכך שטבעת האבטחה של הציריה נשברה, והנזילה בעצם התרחשה מכך שהציריה יצאה ונכנסה מהדיפרנציאל בחופשיות תוך כדי הנסיעה. שמתי טבעת חדשה על הציריה ושלום על ישראל, לפחות יצא מזה מדריך:

https://www.youtube.com/watch?v=eGj0IlsTV_M

באשר להגבהה, כפי שהבטחתי..
נסעתי לבעלי ג"ו שונים עם הגבהות שונות כדי להרגיש את התנהגות הרכב בקיטים שונים, והחלטתי ללכת על הגבהה של אולד מן. אמנם היא יקרה יותר, וגם נמוכה יותר (מתאזן סביב ה3 סמ מעל המקור), אבל הייתה חשובה לי הנוחות והיציבות, והייתי מוכן לאבד בשביל זה עוד 2 סמ בשטח. לאחר ההתקנה בוצע כיוון פרונט מלא.

137967

137969

137968

בנוסף, הותקן לרכב מיגון מלא של G ROAD, שבעה חלקים (מגן גחון, טרנספר, דרייב שפט, טנק דלק, דיפרנציאל אחורי וספים) המיגון הוכיח את עצמו בטיול כמה וכמה פעמים עם שפשופים כאלו ואחרים, כאמור בעיקר בחלק הקדמי.

137966

צמיגים חדשים שהיו על הרכב - מקסיס 811, עושים עבודה טובה.

עלות כוללת של הרכב עם יישור הקו, המערכת והתוספות עומדת על 60860 ש"ח נכון לעכשיו.
אמשיך לעדכן בהתרחשויות בשרשור הזה...

ואיך אפשר בלי עוד כמה תמונות:
ג€‹137973

137972

137971

EliC25
23-04-22, 00:08
עוד קצת

shmulikbg
23-04-22, 00:27
טבעת האבטחה השבורה של הציריה...איפה היא?

hadtomer
23-04-22, 06:33
ממש נהניתי לקרוא- רואים שיש לך את האהבה, הידע והסבלנות. כמו שאומרים- "זו תחילתה של ידידות מופלאה". תהנה מהרכב ותטייל המון.

erezgur
23-04-22, 07:51
יופי של תיאור ופירוט.
תהיה מהרכב והמשך לעדכן כאן.

נשלח מהנייד

EliC25
23-04-22, 08:28
טבעת האבטחה השבורה של הציריה...איפה היא?
לא רציתי לחפור יותר מדי על כל נושא שכתבתי פה
יצאה עם השמן דיפרנציאל, הייתה מחוברת לבורג ריקון
עשיתי 2 החלפות.

JohnnyEnglish
23-04-22, 11:17
אלי,
כתבת על המנוע החלש, למה לא קנית שנתון עם גרסת ה2.4 ל'?

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

EliC25
23-04-22, 12:49
הזהירו אותי מבעיית הסדק בבלוק, אבל לאחר הקנייה הבנתי שרובם כבר הוחלפו.
מעבר לזה, לשימוש שלי זה לא יותר מדי מפריע, וצריכת דלק טיפה יותר טובה (ב15 אחוז בערך) עדיפה לנו על פני הכח.

amitaikl
23-04-22, 14:11
אני שמעתי דברים טובים על ההגבהה של דובינסון. בדקת אותם?

EliC25
23-04-22, 14:16
אני שמעתי דברים טובים על ההגבהה של דובינסון. בדקת אותם?
על ההגבהה של דובינסון כתבתי ככזו שהיא קשיחה מדי, גבוהה (עוד 4 סמ על מה שיש לי כרגע) וגורמת לאנשים להחליף משולשים אחת לשנה, הכל למען הגובה. פחות מתאים לי.
מעבר לכך, משיחה שערכתי עם בחור שהתקין דובינסון ששקע אחרי שנה לגמרי, עולה תמונה שהמתקין והיבואן לא מוכנים לקחת אחריות על המוצר הפגום, ועושים לו 'הנחה' על סט חדש. גם זה, פחות מתאים לי.

EliC25
17-05-22, 11:26
ממשיכים ביישור קו.
לפני קרוב לחודש, כמה ימים אחרי ששטפתי את הרכב לאחר הטיול, התחילו רעשי חריקות נוראיים בכל תנודה קלה של הרכב בעמידה או בנסיעה איטית (ניסיתי לצרף סרטון אבל לא הולך), ריסוסים של ספריי במקומות שונים, הרמה של הרכב והאזנה קרובה יותר הובילו אותי למסקנה שמדובר בגומיה שיושבת בין הקפיץ האחורי השמאלי, למרכב.

תקלה נוספת הייתה עם עליית הטמפרטורות - ריח של דלק ורעש של שחרור לחץ מכיוון המכסה תדלוק. רכשתי מכסה חדש והחלפתי אותו, הגומיה ההיקפית פשוט הייתה קרועה.

בסופ"ש האחרון החלפתי:
-גומייה של הקפיץ שהייתה מעט קרועה בחלק הפנימי שלה, מה שכנראה גרם לרעש.
- 2 תושבות מנוע, אחת יצאה כמעט קרועה והשניה התפרקה לי תוך כדי ההוצאה, מצ"ב תמונות+מדריך וידאו לעבודה.
- 2 בושינגים של מוט מייצב - הפער בקוטר הפנימי בין חדש לישן עמד על 2 מ"מ (גם לזה יצא מדריך בעתיד).
- שמן גיר, החלפה חלקית של 2.5 ליטר.
כעת לא מרגישים בכלל שהרכב מונע מרוב שתא הנוסעים רגוע.
המעניין הוא שכשרכשתי את הרכב לא היו ויברציות כלל, והן התחילו כמה ימים אחרי הרכישה, כנראה אז נקרעה התושבת.
עלויות - חלקים ברובם מpartsouq, הגיעו תוך יומיים לארץ. המחירים מחושבים אחרי המרה מדולר לשקל:
גומיה - 22 ש"ח
2 בושינגים - 23 ש"ח
2 תושבות - 410 ש"ח
מכסה למיכל דלק - 75 ש"ח
משלוח - 420 ש"ח (ועדיין לא מתקרב למחיר המוצרים בארץ 😄https://www.jeepolog.com/forums/image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw== )
3 ליטר שמן גיר - 180 ש"ח

וכמובן המדריך...

https://www.youtube.com/watch?v=WWa3JElt5Rs
https://www.jeepolog.com/forums/image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

ג€‹1383061383071383081383091383101383111 38312

asypeer
18-05-22, 14:31
יפה מאוד, התושבות מקוריות ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

EliC25
19-05-22, 07:35
אני לא מכניס לרכבים שלי חלקים לא מקוריים מלבד:
פילטר אוויר (גם זה נדיר שקורה) פלאגים, בלמים, רצועות, פילטר מזגן
וגם אלו, יהיו מחברה איכותית ברמת oem דוגמת דנסו, נגק, מאן וכו וכו

EliC25
05-06-22, 18:02
התחדשנו

EliC25
22-04-24, 11:09
לא עדכנתי את השרשור הרבה זמן אבל אחרי שנתיים עם הרכב אני רוצה לכתוב סיכום שנתי (שני למעשה, בפורום מקביל כתבתי סיכום דומה בשנה שעברה)
אז הגיע הזמן לעדכון שנתי. למרות שכבר קשה לי לעקוב בהוצאות בין כל הרכבים, החלטתי שאת האקסלים על הקיה והסוזוקי אני ממשיך לשמר ולתעד, כי יש בכך ערך עבור קוראים שרוצים גם להחזיק איזה רכב דיילי מזדקן (ג'יפ או פרייבט).

השנה הזו התחילה יפה, אך לצערי כבר בחציה - החיים שלנו התהפכו (בפעם המי יודע כמה מאז 2019... אבל הפעם זה כאב הכי הרבה).

המהפך קרה לכולנו מיד אחרי שחזרנו מטיולים, בארץ או בחו"ל, ונהננו מחברת המשפחה והחברים בימי החג.

האמת היא שלא היה לי חשק, רצון, או 'עזות מצח' לטייל בחודשים האלו, וכך הסוזוקי שימשה בעיקר כרכב שעושה בית-עבודה ועוד כמה גיחות פה ושם שהסתכמו בערך ב600 קמ בחודש.

בחודשים אוקטובר-דצמבר אשתי נסעה איתו למילואים קצת יותר רחוק מהבית, אז הנסועה הייתה בהתאם.

בכל אופן, נחזור לסיכומים הקצת יותר קרים.

לא היו תקלות משמעותיות, בעיקר תחזוקה שוטפת ובלאי.

מבחינת טיפולים:

מאוורר - נשברה כנף אחת של המניפה במהלך היום השני של הטיול באפריל הקודם (המאוורר הזה אגב- חליפי סיני שהוחלף על ידי הבעלים הקודם בינואר 22 [!] ) , חום אימים, והטמפרטורה בנוזל הקירור החלה לטפס לאיזור ה105. בכל פעם שהמאוורר נכנס לפעולה (יש שניים) - כל הרכב רעד. קיבלתי החלטה בזמן שישבנו תחת העץ לאכול צהריים שלא אקח את הסיכון ונסענו הביתה.
בפועל - התרסקתי במושב הנוסע שעתיים. בדיעבד - אין ספק שיש פה סינכרון בין נהג לרכב, שקיבל עבורי החלטה נכונה, כי בבית גיליתי שיש לי קורונה ואם הייתי ממשיך את הטיול הייתי סובל מאוד. כבר בדרך חזרה הביתה אספתי סט של 2 מאווררים מקוריים מפירוק.
במהלך ההחלפה ראיתי גם דליפה קלה של צינורות הרדיאטור חימום בקיר האש לכן החלפתי אותם גם כן.
146736146737

גומיות אגזוז - החלפתי את כל גומיות האגזוז לחדשות, לאחר הטיול שהיה באוקטובר, אך לצערי ללא שינוי. ישנה ויברציה מרגיזה בנסיעה מעל 80 קמ"ש והטיית ההגה ימינה, לפי מבט מתחת לרכב נראה שהאגזוז מלטף קלות את הדרייבשפט מה שגורם לרטט באיזשהו 'תדר' סיבובי. המחשבה היא ללכת למי שמתעסק באגזוזים שקצת ישחק עם כלים יעודיים באגזוז וירחיק אותו מעט.
ניקוי מזרקים - בוצע על מנת להחליף את הגומיות אטימה של המזרקים (שחשדתי שיש לי בריחה מהן, מה שהתברר כלא נכון). לפי גרף התדלוקים, ישנו שיפור של 5 אחוזים בצריכת הדלק.

https://youtu.be/9DuioA0v1AM
משולשים קדמיים - המעבר בנחל צין המזוהם עשה את שלו למשולשים והתפוחים החלו להרעיש בכל תנודה קלה של הרכב, בהתחלה 'פינקתי' עם ספריי סיליקון כדי לאשר שאכן משם הרעשים - וצדקתי. המשולש אגב, חליפי, הוחלף על ידי הבעלים הקודם לפני קצת יותר משנתיים (שנה וחצי במועד ההחלפה)

https://youtu.be/_0IQWLlz4u4
תפוחי הגה - על הדרך החלפתי את תפוחי ההגה שגם ככה ישבו לי במחסן מאז קניית הרכב.

https://youtu.be/W4bAkbUowx0
רפידות בלם - וגם ביצעתי החלפת רפידות בגלל צפצופים בבלימה.

https://youtu.be/83T0DcCtKuk
בפועל, הצפצופים בבלימה התרחשו בגלל חיכוך של נעלי הבלם בתוף עם הbacking plate, אז הוספה של משחת נחושת על נקודות המגע ביטלה את הרעש (והביאה לי מלא תגובות נאצה ברשתות השונות)

https://youtu.be/K9n8wOLxv0w
לאחר כל אלו - כיוון פרונט וטסט.

https://youtu.be/zwU9l1r1CTk
החלפה מלאה לנוזל הגה הידראולי - בגלל רעשים בבוקר, מה שהתברר ככניסת אוויר מהמיכל פלסטיק. הסיפור המלא בסרטון:

https://youtu.be/4VYfJPYkmIQ
פנס אחורי - בגשמי החורף העזים שמתי לב שהפנס האחורי - ימני מתמלא במים וראיתי שם שבר קטן, למה אני משלם ביטוח? 250 שקל באוטוגלס והסוזוקי התפנקה בפנס חדש.
טיפול שנתי - בוצע מיד בתחילת השנה, אך כעת בוצע עוד אחד ב243K ק"מ, בדיוק 10K מאז השנה שחלפה, טיפול יחסית קטן, החלפת שמן+פילטר, נוזל בלמים (שהיה נוראי), ומסנן מזגן. אכניס אותו לחישובים של שנה הבאה

https://youtu.be/omTn5mR1MbI

ביטוח:

גם השנה בפניקס, חובה 1986 ומקיף 2984 (עליה של 230 ש"ח כ"א ביחס לשנה שעברה)

עלויות:

מבחינת טיפולים:

146739

*התייחסות לגומיות אגזוז- זכיתי בהגרלה מטעם Partsouq וההזמנה שלי זוכתה.

מבחינה שנתית:

טיפולים ותחזוקה - 2659 ש"ח

טסט - 1605 ש"ח

ביטוח - 4470 ש"ח

דלק - 7298 ש"ח

סה"כ 1335 לחודש או 1.6 ש"ח לקמ.

מבחינה 'רב' שנתית (ההוצאות כוללות גם את העלות הראשונית של יישור קו):

146740

מבחינת טיולים, נדבר בתמונות:146741

גלעד .ג.
27-04-24, 10:07
איזה יופי של פירוט ומידע, תודה!