PDA

צפייה בגרסה מלאה : גגון ליונדאי i30cw

k9.amit
24-04-22, 20:41
מנסה לעזור לחבר עם i30cw שנת 2014.

בגרסאות היישנות של ה-i30cw היו מוטות אורך מובנים עם רווח קטן בין הגג למוט שאיפשרו להניח משהו רך כמו מזרון על הגג ולקשור עם ראצ'טים בנוחות.
בגרסא החדשה יש מעין מוטות אורך אבל הרווח ההוא כבר לא קיים. מה שאומר שאם רוצים לקשור משהו על הגג צריך להעביר את הראצ'ט בתוך האוטו - וזה כבר לא נעים.

ראיתי שבמוטות אורך האלו יש אומים מובנים לחיבור גגון. האם יש מישהו בארץ שמוכר גגון עריסה שמתחבר ישירות למוטות של הרכב? או שאין מנוס מלקנות מוטות רוחב גנריים/ייעודיים ועליהם להלביש גגון עריסה כלשהו? מכיוון שהייעוד העיקרי הוא קשירת מזרונים על הגג בנסיעות לקמפינג וכאלה, נראה לי מיותר להערים את הפרמידה הזו על הגג של מוטות רוחב ועליהם גגון, כשבדגם הישן היה אפשר פשוט להניח מזרונים על הגג...

אשמח לחכמת ההמונים

איל מ
24-04-22, 21:01
אם יש אומים אפשר לחבר אליהם טבעות עיגון.

Asaf-a
24-04-22, 22:12
בזמנו הייתה לי את התאומה: קיה סיד סטיישן.
במסילות אורך יש פתחים שבפנים יש גוזון עם אום 10, תבדוק האם קיימים גם ביונדאי i30cw

אני התחברתי אליהם מתאם לגגון.
את המתאם הכינו בארייה וייס גגונים ברחוב אבולפיה תל אביב, לא התלהבו מהמשימה אבל עשו.

יתכן שעדיין יש לי את המתאמים האלו ואתה מוזמן לבדוק אם מתאימים ולהעתיקם/להשאילם.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220424/5bfb26ddc76aa493a035b3d40bdc9fcf.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220424/ca3dda2364c8553c4f993a12aeb0f935.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220424/1cf0d368793bb6f13ce157b6d2483747.jpg

Asaf-a
אסף.א

k9.amit
24-04-22, 23:51
אם יש אומים אפשר לחבר אליהם טבעות עיגון.

אכן חשבתי לכיוון הזה, להכין מעין טבעות עיגון שישבו שם באופן קבוע. זה עבודה שכל מסגר יכול לעשות?

בזמנו הייתה לי את התאומה: קיה סיד סטיישן.
במסילות אורך יש פתחים שבפנים יש גוזון עם אום 10, תבדוק האם קיימים גם ביונדאי i30cw

אני התחברתי אליהם מתאם לגגון.
את המתאם הכינו בארייה וייס גגונים ברחוב אבולפיה תל אביב, לא התלהבו מהמשימה אבל עשו.

יתכן שעדיין יש לי את המתאמים האלו ואתה מוזמן לבדוק אם מתאימים ולהעתיקם/להשאילם.

Asaf-a
אסף.א

תודה אסף! על המתאמים האלו הושבת גגון עריסה רגיל?

Asaf-a
25-04-22, 06:07
אצלי זה היה לטובת גשרוני גגון עליהם היו מנשאי אופניים.

Asaf-a
אסף.א

Asaf-a
25-04-22, 07:15
מדובר על בורג / גוזון די עדין, לא הייתי מפעיל עליו מומנט ומתיחת רצועות הצידה דרך טבעת אלא רק מהדק אנכית גשרון או עריסה

Asaf-a
אסף.א

אומי5
25-04-22, 08:57
גגונים מודרניים נמכרים כשאני אלמנטים, מתאמים לרכב ומוטות, בחלק מהחנויות אתה יכול לבחור מתאם של חברה מוכרת ופרופיל של סתם חברה כדי לחסוך.
אופציה אחת זה לקנות רק את המתאמים ולחבר למסילות ולקשור דרכם לגג.
מכיוון שגם ככה זה ערמת מזרונים היא תעבור את גובה המתאמים.

אישית אני אוהב כן להרכיב מוטות.
אם זה מזרונים רגילים, אחד נדחף מתחת ושאר הציוד מעל.
את המזרונים המגולגלים מתחנת הדלק אני מניח על הגג בין המוטות וקשור לאורך עם המוטות.

יש בחולון מקום בשם הצב, נתנו לי זמנו שרות מעולה.
יש בקסטינה את מרכבות, פאפו עובד שם, תדבר איתו.

ישי
25-04-22, 13:21
פאפו כבר לא עובד במרכבות...

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

opl
25-04-22, 16:57
לי יש I30 CW 2014 וככה נראה הגגון שלי והברגים שיש במסילות. הגגון ניתן לי במתנה על ידי חבר שרכש אותו לרכב זהה ואז עבר רכב. הגגון נרכש אצל הצב, לא הכי ברור לי למה הוא מורכב רק על הברגה אחת אבל ככה זה...

138009

ישי
25-04-22, 17:27
אז בת'כלס אפשר להרכיב שם אומגה פשוטה ולרתום דרכה?

איל מ
25-04-22, 17:51
אם יש לך מה ש opl צילם, אז אני לא רואה שום סיבה שלא ולזה בדיוק התכוונתי קודם.
מצד שני, אנשים שיש להם כזה טוענים שזה חלש (קצת מוזר לי שחזק מספיק בשביל גגון, אבל לא בשביל לקשור כמה מזרונים, אבל קטונתי).

k9.amit
25-04-22, 20:59
אז בת'כלס אפשר להרכיב שם אומגה פשוטה ולרתום דרכה?

זה גם הפתרון שאני חשבתי עליו בהתחלה, אבל אסף כתב כאן שלדעתו הברגים האלו לא יעמדו בעומס מתיחה.

יש לך רעיון למסגר שיסכים להכין כאלו?
או שפשוט תדלג שתי בתים למטה ותעזור לבחור

Asaf-a
25-04-22, 22:03
לא כתבתי שלא יעמדו במתיחה אלא בכיפוף.
אם תחבר להם אומגה/טבעת ותמתח רצועה בין שני הצדדים אז תפעיל כיפוף על בורג והברגה די עדינים שנועדו להצמדה אנכית בין שני אלמנטים.

Asaf-a
אסף.א

ישי
26-04-22, 06:53
זה גם הפתרון שאני חשבתי עליו בהתחלה, אבל אסף כתב כאן שלדעתו הברגים האלו לא יעמדו בעומס מתיחה.

או שפשוט תדלג שתי בתים למטה ותעזור לבחורדיברתי איתו אתמול כשחזרתי מהעבודה.
לדעתי אומגה שמרותכת לקורת רוחב פשוטה יכולה לעשות את העבודה.
אנסה לראות אצלו במה מדובר

nir.samo
26-04-22, 07:27
ממה שני עשיתי ברכב הקודם שלי קניתי גגון אוניברסלי, סימנתי עליו את המקומות של ההברגות בגג, קדחתי ושמתי ברגים באורך מתאים עם שייבה. ככה הבורג מרגיש רק מתיחה והפרוק קל.

אומי5
26-04-22, 10:35

או שפשוט תדלג שתי בתים למטה ותעזור לבחור

שתי בתות או שני בתים? לא ממש הבנתי.

אם יש לך מה ש opl צילם, אז אני לא רואה שום סיבה שלא ולזה בדיוק התכוונתי קודם.
מצד שני, אנשים שיש להם כזה טוענים שזה חלש (קצת מוזר לי שחזק מספיק בשביל גגון, אבל לא בשביל לקשור כמה מזרונים, אבל קטונתי).
ההבדל הוא קורת הרוחב של הגגון שמונעת מהמתאם להתכופף לכיוון המתיחה.

אם העניין הוא קמצנות על קניית הגגון, אני בטוח שיש משומשים. אם אפשר להוציא כמה גרושים, אז ללא ספק הפתרון הנכון הוא גגון. זה לא כזה נורא להתקין אותו פעמיים בשנה.

-->