צפייה בגרסה מלאה : טויוטה סדרה 70 - התייעצות והמלצה
שלום לכולם!
נתחיל בסיפור, ונכנס לעניינים.
קרוב משפחה עם עסק ללוגיסטיקה לטיולים במצפה רמון נפצע במהלך העבודה (התדרדר עליו הדודג' שלו... עסק לא נעים) ונכנס להליך שיקום.
כחלק מרצון להפתיע, עלתה המחשבה לשפץ לו את הטויוטה האגדית סדרה 70 שהוא כל כך אוהב.
לאחר הפתיח:
שאלה 1
יש לו שבר בשילדה שהשבית את הרכב. לא סדק ולא אולי, שבר מלא.
בהתחלה חשבתי לקחת אותו למישהו שירתך, עכשיו אני מתלבט אם כדאי בכלל (ולא יישבר שוב).
מתלבט על זה מאוד או פשוט להתחיל בתהליך ארוך של חיפוש שלדה בכל מיני מקומות שאפשר. מצרף תמונה ככה להרגשה הטובה
138002
שאלה 2
יש צורך בשיפוץ כללי - בעיקר בעיקר שיפוץ פחחות של הבודי. אני מניח שגם מכלולים נוספים מכאניים, אבל זה באמת הדחוף ביותר. ריקבונות וכו' שאני ממש חושש שיכניעו את הרכב.
אז כמובן - מחפש בעל עסק שיעשה את זה. המון ריקבונות מבנים שדורשים ממש חידוש
זהו. כל עזרה במהלך הדרך להמלצות תבוא בברכה
RoyiBaum12
24-04-22, 21:28
היי,נשמע רעיון מבורך ממש.
אכן הרעיון להחליף שלדה נשמע בלתי נמנע...בהתאם לעומסים וכו שזה יספוג.
רק צריך לקחת בחשבון שהרכבים הללו ככ נדירים שהסיכוי לכך נמוך.
שווה אולי להתייעץ עם בעל מקצוע שמבין ברכבים האלו נקודתית,ולראות אם יש אלטרנטיבות להחלפה.
בהצלחה!
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
היי,נשמע רעיון מבורך ממש.
אכן הרעיון להחליף שלדה נשמע בלתי נמנע...בהתאם לעומסים וכו שזה יספוג.
רק צריך לקחת בחשבון שהרכבים הללו ככ נדירים שהסיכוי לכך נמוך.
שווה אולי להתייעץ עם בעל מקצוע שמבין ברכבים האלו נקודתית,ולראות אם יש אלטרנטיבות להחלפה.
בהצלחה!
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
תודה רבה,
אני עכשיו מתחיל בחיפוש אנשי המקצוע.
אם מישהו מכיר את ה'גורואים' - אשמח
yadin.ganon
24-04-22, 21:41
יאו! איזה סיפור... יוזמה מבורכת, כל הכבוד!
לא ממקומי לתת יעוץ מקצועי כי איני שולט בתחום ברמה של המהנדסים בפורום.
יכול להיות שזה גם קשור בבירוקרטיה.
אבל אני יכול לאמר שמנסיוני ריתוך של שברים מהסוג הזה הוא אפשרי, צריך להתאים חומרי ריתוך נכונים ולבצע עבודה מדוייקת.
לאחר מדידות ששום דבר לא זז ומשהו התעוות - הייתי מנסה לנקות את האזור לקדוח חורים בקצוות הסדקים ולייצר פאזה של לפחות 80% מעובי השלדה לריתוך, לאחר מכן לרתך עם אלקטרודה בסגנון של 8018/7018 ולאחר מכן לסגור עם פלטות של 5/6 מ"מ.
וכמובן להיות ערני ששום דבר לא נדלק בזמן הזה... (;
שוב אני מזכיר, אני חובב ולא יכול לתת את התשובה הכי מקצועית שתוכל לקבל, תבדוק עוד דעות (:
המון בהצלחה!
לא מכיר גורואים בנושא, אבל נסעתי הרבה על רכבים שריתכו להם שלדות (וגם חוזקו נקודות בעייתיות), והם עבדו, ועבדו קשה, ובעומסי משקל גבוהים. אם זה נעשה נכון לא צריכה להיות בעיה.
נשאלת השאלה מה המצב של שאר השלדה.
ושולח איחולי החלמה לדוד. שיקום הוא דבר מפרך.
נ.ב.
שווה לך לבקש לשנות את הכותרת למשהו קצת יותר רלוונטי.
יאו! איזה סיפור... יוזמה מבורכת, כל הכבוד!
לא ממקומי לתת יעוץ מקצועי כי איני שולט בתחום ברמה של המהנדסים בפורום.
יכול להיות שזה גם קשור בבירוקרטיה.
אבל אני יכול לאמר שמנסיוני ריתוך של שברים מהסוג הזה הוא אפשרי, צריך להתאים חומרי ריתוך נכונים ולבצע עבודה מדוייקת.
לאחר מדידות ששום דבר לא זז ומשהו התעוות - הייתי מנסה לנקות את האזור לקדוח חורים בקצוות הסדקים ולייצר פאזה של לפחות 80% מעובי השלדה לריתוך, לאחר מכן לרתך עם אלקטרודה בסגנון של 8018/7018 ולאחר מכן לסגור עם פלטות של 5/6 מ"מ.
וכמובן להיות ערני ששום דבר לא נדלק בזמן הזה... (;
שוב אני מזכיר, אני חובב ולא יכול לתת את התשובה הכי מקצועית שתוכל לקבל, תבדוק עוד דעות (:
המון בהצלחה!
אני מניח שזה יהיה קשור בהרבה דברים, כולל בירוקרטיה. אבל חייב להתחיל את התהליך מאיפושהו.
אני חושב ששאר השילדה לא ניזוקה - בסוף, זה רכב קשוח בעל שילדה שאמורה להיות מאוד, מאוד חזקה. אם לאחר מדידת זוויות ועיוותים נגלה ששאר השילדה בסדר, יכול להיות שנלך על פתרון כזה. מתלבט אם התיקון של היום הוא לא השבר של מחר
באוסטרליה, בדגמי הטנדר של סדרה 70 נפוץ לחתוך את השלדה הזו ולהוסיף חתיכה באמצע מאחורי הקבינה, לטובת הארכת בסיס הגלגלים, והעלאת משקל הנשיאה המותר, כלומר עומס גבוה יותר מהמקור.
אז תיאורטית זה אפשרי לתקן, אבל נותר לך למצוא בעל מקצוע שגם מוכן וגם יכול לבצע.
לא מכיר גורואים בנושא, אבל נסעתי הרבה על רכבים שריתכו להם שלדות (וגם חוזקו נקודות בעייתיות), והם עבדו, ועבדו קשה, ובעומסי משקל גבוהים. אם זה נעשה נכון לא צריכה להיות בעיה.
נשאלת השאלה מה המצב של שאר השלדה.
ושולח איחולי החלמה לדוד. שיקום הוא דבר מפרך.
נ.ב.
שווה לך לבקש לשנות את הכותרת למשהו קצת יותר רלוונטי.
קודם כל, תודה רבה
מצב ההתרשמות המאוד כללי של השילדה נראה טוב. לא נראית חלודה יתר על המידה או בעלת סדקים במקום אחר. זו הסיבה היחידה שבגללה חשבתי על תיקון.
ואולי באמת נשנה. יכול להיות שהכותרת באמת שווה קצת יותר
- - - Updated - - -
באוסטרליה, בדגמי הטנדר של סדרה 70 נפוץ לחתוך את השלדה הזו ולהוסיף חתיכה באמצע מאחורי הקבינה, לטובת הארכת בסיס הגלגלים, והעלאת משקל הנשיאה המותר, כלומר עומס גבוה יותר מהמקור.
אז תיאורטית זה אפשרי לתקן, אבל נותר לך למצוא בעל מקצוע שגם מוכן וגם יכול לבצע.
באוסטרליה לא יצא לי, אבל באפריקה ראיתי משהו דומה. הדבר היחידי זה שראיתי שהוא מגיע ככה מהמפעל - לא בסדנאות כאלה ואחרות.
בעל מקצוע זה אכן בעיה. אני לא יודע מה תהליך פירוק השילדה ברכב זה, אבל אני מניח שפירוק שילדה מסופה שיצא לי לעשות יהיה יותר פשוט/מורכב(?)
תבדוק עם אלמוג קרמן מלב הארץ או מוסך מקסיקו מנתניה.
אלמוג קרמן באיזור התעשיה של ראש העין. לי יש ניסיון טוב איתו אבל לא בנזק ברמה הזו.
יש את מוסך מקסיקו בנתניה שהוא מעין גורו של שלדות, לא מניסיון אישי.
מעבר לזה, בעל מקצוע שיעשה שיקום מלא לאוטו הסה תמצא רק בארהב. קוראים להם אייקון.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
מציע לך להתייעץ עם טושי.
054
ארבע חמש אחד שבע תשע שתיים ארבע.
boaz avrahami
24-04-22, 22:30
אפשר לבצע תיקון שיהיה חזק מהמקור.
שלדה כזו היא לא עסק מדוייק מדי.
מבחינה חוקית יש סיווג מקצוע ולכאורה צורך לתקן שלדה אצל בעל מקצוע לזה. מקסיקו הוא מורשה ולא גורו.
באופן אישי הייתי סומך על כמה רתכים שאני מכיר ( ויש אפילו אחד שאני סומך עליו במיוחד) אבל רובם לא יקחו עבודה כזו אם אתה לא חבר שלהם מחשש לתביעה.
מוטי מנילי. עובד חזק עם הכלים מסדרה 70 ובהחלט עושה עבודות יפות.
https://www.facebook.com/eyran
תעבור על הפרופיל שלו ותבין איזה אמן הבן אדם.
אני חושב שהוא האיש המתאים לעבודה הזו, השאלה אם הוא מוכן בכלל...
לגבי שיפוץ / פחחות - מוטי מ-נילי (פומפוי כאן בפורום) 'עולם הרכב' הוא האיש שלך יחד עם הצוות שלו.
שווה להתייעץ איתו גם לגבי תיקון השילדה.
אפשר לתקן את השילדה - זה מיקום אמנם בעייתי אבל לא מסובך מדי לתיקון 'לפי הספר'. יידרוש ריתוך + טלאי צורתי ותוספת טלאי גם בצד השני.
תתייעץ לגבי השילדה גם עם ניר צפר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אלי קרמן (אח של אלמוג האמור לעיל) עובד ברחוב הירקון בבני-ברק, ראיתי אצלו עבודות של תיקוני שלדה למשאיות. אם ייקח את העבודה, כנראה יעשה אותה טוב.
לקחת הרבה אוויר לפני שבאים אליו...
מצטרף להמלצה של אסף - ניר צפר.
זה המקצוע שלו. הוא מומחה בתחום וגם מחזיק בכל האישורים והרשיונות לביצוע סוג כזה של תיקון שלדה.
יאללה מצוין, נתחיל לאט לאט... אם יש למישהו המלצות לעתיד לא להתבייש.
תודה לכולם!
מצטרף להמלצה של אסף - ניר צפר.
זה המקצוע שלו. הוא מומחה בתחום וגם מחזיק בכל האישורים והרשיונות לביצוע סוג כזה של תיקון שלדה.
אצל ניר צפר מתמחים ביישור שילדות וכיווני פרונט בלייזר.
לא יודע עד כמה הם מתעסקים בריתוכים כאלה - אבל שווה לברר איתו. ג'יפאי משלנו, אוסף ג'יפים ישנים, מקצועי מאוד ובנאדם נהדר בכללי.
boaz_avrahami
25-04-22, 19:33
https://www.facebook.com/eyran
תעבור על הפרופיל שלו ותבין איזה אמן הבן אדם.
אני חושב שהוא האיש המתאים לעבודה הזו, השאלה אם הוא מוכן בכלל...
לא בטוח שהמומחיות שלו שייכת לשלדות אבל יש שם טכניקות פחחות מהממות.
מי ומהיכן הבחור?
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
סתם שאלה, למה כולם ממליצים על תיקון ולא על החלפה?
אני יודע שההיצע שלדות של סדרה 70 בארץ נמוך מזה של חדי קרן (החיה, לא הסטארטאפים) אבל מה בנוגע ליבוא?
מותר או אסור על פי חוק?
חזרתי עכשיו מטיול בטנזניה ובערך חצי מהרכבים שראיתי הם סדרה 70 לסוגיה (מהרכבים בכלל, לא מרכבי השטח), חוץ מ-73 יש שם בערך הכל, אז מניח שלא תהיה בעיה להביא שלדה, שוב, בהנחה שזה חוקי.
ליאור
כי ההבדל במחיר יהיה בסדרי גודל
לא בטוח שהמומחיות שלו שייכת לשלדות אבל יש שם טכניקות פחחות מהממות.
מי ומהיכן הבחור?
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
הוא שיפץ במשך תקופה ארוכה 403 של חבר, תראה את האלבום שם.
גם את השלדה הוא תיקן, לכן המלצתי עליו.
סתם שאלה, למה כולם ממליצים על תיקון ולא על החלפה?
אני יודע שההיצע שלדות של סדרה 70 בארץ נמוך מזה של חדי קרן (החיה, לא הסטארטאפים) אבל מה בנוגע ליבוא?
מותר או אסור על פי חוק?
חזרתי עכשיו מטיול בטנזניה ובערך חצי מהרכבים שראיתי הם סדרה 70 לסוגיה (מהרכבים בכלל, לא מרכבי השטח), חוץ מ-73 יש שם בערך הכל, אז מניח שלא תהיה בעיה להביא שלדה, שוב, בהנחה שזה חוקי.
ליאור
זו שאלת תם או עיצת אחיתופל ?
שאבין, אתה מציע לייבא שלדה 99 ומטה( כי ב 2000 הדגם השתנה לקפיצי סליל מלפנים), בת 23 שנים לפחות, עם הגה ימני, ים של קילוטרים בשטח, מטנזניה ???
טנזניה, באפריקה, איפה שהכושים נוסעים באוטו עד שהוא מת ביסורים, ואז אפילו עוד קצת ???
לא הייתי מתעסק בשלדה כזו גם אם מישהו היה מייבא אותה ונותן לי במתנה.
בברכה, טושי
אם רק היו מקשיבים לאחיתופל [emoji1751]
אם רק היו מקשיבים לאחיתופל [emoji1751]
בדיוק הסברתי השבוע למישהו (ואפילו חובש כיפה) את העניין.
בעבר היה מותר להחליף שילדה. היום זה אסור.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
boaz avrahami
28-04-22, 21:03
זה אסור ביבוא כמשומש ( הגיוני) ומותר כחדש
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.