צפייה בגרסה מלאה : לקראת חוצה ישראל - בכבישים הפחות מוכרים על דו"ג
GodsFather
24-04-22, 21:27
שלום,
מתכנן לצאת עם כמה חברים רוכבי דוג-כביש לתור את הארץ מקצה לקצה לקצה -
מהמרכז לראש הנקרה - חרמון - אילת - מרכז.
הכלים ברובם הם דושים כבדים וטורינג, אבל בשל הצטרפות של לפחות שני רוכבי סופר ספורט, לא נוכל לשלב שבילים, אפילו לא קטעי קישור קטנים סטייל מעלה עקרבים.
אם יהיה שינוי בסד"כ אז גם המסלול ישתנה.
בנתיים חשבתי על הכבישים הבאים -
יום ראשון -
מהמרכז לראש הנקרה בכביש ה"רגיל" ומשם מזרחה דרך -
899
8993
לכיוון מתת, משם להמשיך צפונה לכיוון מנרה על 886 ועד מטולה לקפה במצפה, ומשם מזרחה עד מג'דל שמס/החרמון ללינה של הלילה הראשון.
אם יש המלצות לכבישים צדדיים ופינות חמד (מעבר למערת קשת), אשמח להמלצות.
יום שני לרכיבה - דרומה לאילת.
דרך כביש 98 לכיוון כביש 90 ודרומה. התלבטות אם לעבור בדרך אלון ולחבור שוב ל90 או להשאר על 90 לכל אורך הדרך עד אילת.
עצירות בדרך - עין ג'ונס/צ.צמח, רותם, עין פשחה/גדי, ולפחות עוד עצירה או שתיים עד אילת. Route90 או משהו בסגנון.
יום שלישי לרכיבה - חזרה למרכז
דרך כביש 12 ל40. מתלבט אם כביש 10 יתאים לכל הרוכבים, זה יוכרע בלילה/בוקר באילת. משם הדרך חזרה הביתה די פשוטה וחסרת חידושים, בעקרון מבית קמה / קרית גת דרך בית גוברין למודיעין, אשמח להמלצות גם כאן.
אתגר הלינה לאורך המסלול - מקום פשוט, 4-8 גברים... לא אוהלים אבל גם לא מלונות. אולי אנ"א, אולי בית ספר שדה, אולי משהו אחר. העיקר שאפשר יהיה לקשור את האופנועים כמה שיותר קרוב למיטה.
כפי שהבנתם, איפה שאפשר, מעדיפים לא להיות בכביש הראשי השגרתי.
עד כאן להפעם.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מודה שלא התעמקתי בתיאור הכבישים (אולי קישור על מפה היה ממחיש טוב יותר?), אבל אם במועד המתוכנן כביש 10 יהיה פתוח, זה יכול להיות מעניין לפחות לאחד הכיוונים.
GodsFather
24-04-22, 23:06
כביש 10 יהיה לחזור כאמור, אם לחברים יהיה כוח. במיוחד הסופר ספורטס
GodsFather
24-04-22, 23:24
https://maps.app.goo.gl/58j7Daw3mNrpG1bbA
https://maps.app.goo.gl/DQgAtQa1FGQcDkcQA
הנה לינקים למסלול צפון לדרום ודרום למרכז. את כביש 10 אי אפשר לסמן במלואו אז נמנעתי אבל הוא בתכנית.
חנן-ג'יפולוג
25-04-22, 13:00
אני מבין שיש כמיהה גבוהה לכביש 10 בגלל שהוא אסור רוב הזמן, אבל לדעתי, ואחרי שנסעתי עליו מאילת לעזוז בשבת האחרונה, הקטע הארוך מצומת סיירים לצומת חריף פשוט משעמם, והכביש שבור בנקודות מסוימות, ויש סיכוי לא קטן לעקם חישוק באחד הבורות (כי בגדול הכביש די מהיר וצר, אז לא תמיד מצליחים להימנע מהם) , מה שבאופנוע עלול להסתיים בהימרחות.
GodsFather
25-04-22, 14:29
אני מסכים חנן ולכן חושב לחבור לכביש 10 בחיבור של בהד1, אחרי מצפה רמון. בהתאם לעייפות החומר של הרוכבים
רכבתי את כביש 10 על אופנוע לפני מספר חודשים, כך שלא מדובר במשהו חדש עבורי
בטוח חשבתם על זה, אבל לערבב סופר ספורטס עם דושים כבדים זה כמו לערבב ג'יפונים עם SUVים.
המסלול הוא אוסף של פשרות וכולם בסוף רוטנים על משהו..
GodsFather
25-04-22, 15:46
לא טיול ראשון שלנו, אנחנו יודעים לשלב רוגע ומהירות כך שכולם מרוצים.
Yaron.nahum
25-04-22, 17:00
בתור אחד שעשה את החלק הדרומי של כביש 10 מהר חריף ועד לחיבור עם כביש 12 על הארלי אספנות ,
החלק מהר שגיא עד החיבור לכביש 12 הוא משובש, לא נעים לנסיעה.
בכביש יש לא מעט בורות שדורשים ריכוז מירבי לאורך זמן לא להכנס אליהם.
אופנועי הספורט יסבלו בקטע הזה. וזה קטע לא קצר.
האדוונצרים לעומתם יעברו את זה בקלות.
השנקל שלי לנושא.
רגע,
כביש 10 לא אמור להיות סגור?
לגבי כל השאלות,
באמת שלא מבין למה לא לשאול בפולגז. יש שם אנשים שזה הלחם והחמאה שלהם.
מצד שני אנשים כאן מתייעצים עם חבורה של לא סיימו בית ספר על נושאים קריטיים בהרבה, אז מניח שהמקרה הזה הוא הרע במיעוטו.
GodsFather
25-04-22, 17:58
חברים, שחררו מכביש 10. בואו נתמקד בשאר מאות הק"מ שיש למדינה להציע.
לגבי כביש אלון,
אין כאן בכלל התלבטות.
ברור שכביש אלון.
לתדרך טוב טוב את החברה על הסופרספורט (ואת הנגררים למיניהם) שזה לא המקום להתגרזן. במיוחד אם לא מכירים את הכביש טוב.
Yaron.nahum
25-04-22, 18:54
בדרך צפונה , להתחבר לכביש 358 (אפשר בלקיה אפשר בדבירה ) ולנסוע לאורך גדר ההפרדה ,
יש נקודה שהוא מגיע צפונה , שמתחברים בכיכר לכביש נוסף עד לכביש 35
כביש פחות מתויר ולא בצדק , לדעתי.
GodsFather
25-04-22, 21:00
בדרך צפונה , להתחבר לכביש 358 (אפשר בלקיה אפשר בדבירה ) ולנסוע לאורך גדר ההפרדה ,
יש נקודה שהוא מגיע צפונה , שמתחברים בכיכר לכביש נוסף עד לכביש 35
כביש פחות מתויר ולא בצדק , לדעתי.נפלא. תודה רבה.
ממש בקטנה, אני אציע לך להישאר על 232 עד 3 ומשם לקחת למודיעין.
.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
וגם - עלית ממחולה, תמשיך עד גיתית זה קטע כביש בעליה שהוא נהדר. וגם כביש 458 מהיפים בארץ.
אסף.
אני לא הייתי נמנע מכביש 10, שימו 2 דוש"ים בראש וככה גם לא תהיה התגרזנות וגם הם יאטו לפני או אחרי שעברו מהמורה כך שכל שאר השיירה תדע מזה.
דרך אלון גם לא הייתי מוותר. יש שם בבקעה גם את "מעלה שי" שהוא כביש כמעט לכל דבר, לא הייתי לאחרונה אז אם מישהו מכיר אחרת... מאוד יפה שם.
בצפון, כמה שיותר ספרות בשם הכביש, ככה הוא יותר יפה, מפותל ומהנה לנהיגה :-)
גם אני מתכנן משהו דומה אבל מבחינתי אדוונצ'רים וסופר ספורט לא כל כך מסתדר. "נרד" עד לרמה של ויסטרום, CB500X, בנלי trk וכדומה...
GodsFather
26-04-22, 07:12
וגם - עלית ממחולה, תמשיך עד גיתית זה קטע כביש בעליה שהוא נהדר. וגם כביש 458 מהיפים בארץ.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalkאת הרכיבה מרותם לכיוון גיתית תכננתי. אתה בעצם אומר להמשיך על הדרך הזו ולא להתחבר בפצאל ל90 אלא למשוך עוד עליו לחיבור עם 458 ומשם עד כביש 1?
https://maps.app.goo.gl/XxFZCBqdHSsipwMe8
GodsFather
26-04-22, 08:04
. "נרד" עד לרמה של ויסטרום, CB500X, בנלי trk וכדומה...
גם כאלה יהיו בחבורה.
בכינרת הייתי משלםצכמה ש"ח לחניה ונכנס לאחד החופים שהכלי צמודים אליך,
בגופרה בחלק הדרומי אתה עם הכלים צמוד אליך,
אפשר להכנס למגלשה בעוג'ה לשחיה
היום השני נראה (נקרא) מאוד ארוך..
בי"ס שדה חצבה יכול להיות מקום מצוין ללילה.
או אחד ממקומות הארוח בחצבה.
ואז בלילה עולים לבריכת חצבה לתצפית נוף לילית/כוכבים. גם הספורטאים בחבורה יכולים לעלות למעלה.
מעלה עקרבים - לא זוכר אם הספורטאים יכולים לעבור את הסוללות. חוצמזה, יכולים לעלות.
GodsFather
26-04-22, 17:41
היום השני נראה (נקרא) מאוד ארוך..
בי"ס שדה חצבה יכול להיות מקום מצוין ללילה.
או אחד ממקומות הארוח בחצבה.
ואז בלילה עולים לבריכת חצבה לתצפית נוף לילית/כוכבים. גם הספורטאים בחבורה יכולים לעלות למעלה.
מעלה עקרבים - לא זוכר אם הספורטאים יכולים לעבור את הסוללות. חוצמזה, יכולים לעלות.אכן היום השני ארוך ולכן יהיו בו לא מעט עצירות. אבל השאיפה היא שנגיע רכובים לאילת בסופו.
מעלה עקרבים לא מתאים לסופר ספורט בכניסה/יציאה ממנו. הייתי שם בחג האחרון. ובכל מקרה הוא מאריך את הדרך באופן שפחות מצדיק עצמו, בעיקר כי ביום השלישי בחזור נעבור בחלקה (מאילת למצפה רמון).
אבדוק את ההמלצה על חצבה
הסוללות במעלה עקרבים הם עניין של מטר / שניים, אם אתם מספיק אנשים אין בעיה להעביר את הסופר ספורט ברגל מעליהן.
את הרכיבה מרותם לכיוון גיתית תכננתי. אתה בעצם אומר להמשיך על הדרך הזו ולא להתחבר בפצאל ל90 אלא למשוך עוד עליו לחיבור עם 458 ומשם עד כביש 1?
Sent from my HD1903 using Tapatalkאני אומר שאחרי שתסע את המקטע של כוכב השחר מעלה מכמש כפר אדומים - אתה תסכים איתי שזה כביש נהיגה נהדר ועם נוף עוצר נשימה.
אסף.
GodsFather
26-04-22, 21:30
אני אומר שאחרי שתסע את המקטע של כוכב השחר מעלה מכמש כפר אדומים - אתה תסכים איתי שזה כביש נהיגה נהדר ועם נוף עוצר נשימה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalkנסעתי ומסכים. רק שאלתי כדי לוודא שזה המקטע שהצעת לעומת המקביל של 90.
GodsFather
26-04-22, 21:32
הסוללות במעלה עקרבים הם עניין של מטר / שניים, אם אתם מספיק אנשים אין בעיה להעביר את הסופר ספורט ברגל מעליהן.זה לא מסע הישרדות ואיש הברזל. מקווה שלא נצטרך להרים שום אופנוע... הסוללות הן לא העיקר, יש כמה מקטעי כורכור לפני/אחרי הסוללות.
וכמו שאמרתי - המעלה הזה יסיט את המסלול לכיוון כביש 40 ויהיה חזרתי...
אני לא הייתי נמנע מכביש 10, שימו 2 דוש"ים בראש וככה גם לא תהיה התגרזנות וגם הם יאטו לפני או אחרי שעברו מהמורה כך שכל שאר השיירה תדע מזה.
דרך אלון גם לא הייתי מוותר. יש שם בבקעה גם את "מעלה שי" שהוא כביש כמעט לכל דבר, לא הייתי לאחרונה אז אם מישהו מכיר אחרת... מאוד יפה שם.
בצפון, כמה שיותר ספרות בשם הכביש, ככה הוא יותר יפה, מפותל ומהנה לנהיגה :-)
גם אני מתכנן משהו דומה אבל מבחינתי אדוונצ'רים וסופר ספורט לא כל כך מסתדר. "נרד" עד לרמה של ויסטרום, CB500X, בנלי trk וכדומה...
נסעתי במעלה שי לפני שבועיים (וגם לפני חודש :) ) , יש בורות פה ושם אבל למיטב זכרוני לא משהו שימנע מעבר של סופרספורט, והנוף לגמרי שווה את זה.
כביש אלון ו90 מתחבר ב6 אפשרויות.
מחולה
דרך מעלה שי
ג'יפטליק (חמרה)
מעלה אפריים
ייטב
וכפר אדומים/אלון
לדעתי השילוב הכי נכון מבחינת הכלים ויופי זה להכנס במחולה, לרדת בחמרה, לעלות באפריים ולהמשיך עד כביש 1.
אבל אם יש זמן הייתי טוחן הלוך חזור את כל האופציות או בוחר את אלו שעוד לא רכבתם.
את הרכיבה מרותם לכיוון גיתית תכננתי. אתה בעצם אומר להמשיך על הדרך הזו ולא להתחבר בפצאל ל90 אלא למשוך עוד עליו לחיבור עם 458 ומשם עד כביש 1?
Sent from my HD1903 using Tapatalkהאופציה הזו הרבה יותר טובה מהראשונה ששלחת מקטע מהיפים בארץ, ותוסיף לנקודות עצירה את עין מבוע (פוער) כמובן
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
מסכים לגבי הכביש שמוזכר בהודעה מעל.
לגבי עין מבוע - רק בתנאי שתוכלו לעבור את מחסום רט"ג עם האופנועים ולא תשאירו אותם למעלה בחניון רכבים. המצב שם לא טוב. כל פעם שאני שם יש זכוכיות מנופצות וגם רכבים שנגנבים. אני מניח שלזרוק כמה אופנועים על טנדר מקומי ולהעלם בשטחים שם זו לא בעייה גדולה.
מצטרף להמלצה על דרך אלון ועל האזהרה בעין מבוע.
המחסום של רטג לא מאפשר מעבר אופנועים.
תצפית במצפה אורית מול אלון היא על הכביש, רחבה ויפה.
ליד מרגליות
https://inature.info/wiki/%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%93%D7%AA_%D7%94%D7 %95%D7%A0%D7%99%D7%9F
GodsFather
28-04-22, 16:23
ליד מרגליות
https://inature.info/wiki/%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%93%D7%AA_%D7%94%D7 %95%D7%A0%D7%99%D7%9Fאש!
לגבי עין מבוע - זה כנראה לא יקרה בטיול הנוכחי
GodsFather
16-10-22, 22:11
הגיע הזמן, עם קצת שינויים, מחר יוצאים לדרך - אני וחבר נוסף מהאתר.
אפריקה טווין חדשים דנדשים נקטפו היום מחברת ההשכרה.
מסלול כללי -
אשתאול לצובה - אלון - מעיין הדגל- רותם - צמח - עין ג'וחדר - רג'ר. לינה באודם.
בשל החג, רותם סגור ולכן אני בהתלבטות היכן לאכול בוקר. אשמח להמלצות.
א. בוקר בקופי ענן - רמות נפתלי ומרגליות - קירות מדברים ומצפור הר אדיר - מערת בית קשת - נשנוש בתושה - שווארמה בדליית אל כרמל - יורדים את בית אורן והיידה הביתה.
מי שרוצה להצטרף לדרך, אני זמין בה"פ
140626
חבל שלא נתת התראה קצת יותר ארוכה. הייתי שמח להצטרף.
ממי לקחתם את האפריקות? מדובי נבו?
תהנו, ואשמח למסלול לכשתסיימו.
GodsFather
18-10-22, 00:39
אכן דובי.
מחר אנחנו מתחילים בעין זיוון (כי פנצ'ר) ואם הכל ילך כשורה אז רג'ר והמשך לרמות נפתלי.
מוזמנים.
נ.ב.
ממליץ על מעיין הדגל, יחסית חדש, קצת לפני רותם. 140638140639140640
GodsFather
29-09-23, 16:10
שנה עברה, זמן לנסות להשלים את מה שהחסרנו מפעם קודמת ולהוסיף.
התכנון הפעם הוא לצאת בבוקר חמישי מאיזור ירכא לכיוון רג'ר דרך גשר הפקק, להמשיך משם על קו 886 - 899 דרך קירות מדברים, מערת קשת ועד לאכזיב. משם דרומה לבית אורן (שווארמה בדליית תחילה) והלאה.
את הקטע מבית אורן דרומה אנחנו עדיין מפענחים כדי שיהיה מעניין יותר מסתם כביש 2 או 4. אם למישהו יש המלצות.
אופציה אחרת, ארוכה בהרבה, מאכזיב לכוון לדרך נוף גלבוע, למשוך לדרך אלון ומשם למרכז בין אם בתפוח ובין אם בכפר אדומים
עוד רעיונות למיצוי הרכיבה?
כלים - אפריקה, ויסטרום.
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
מבית אורן דרומה דרך השטח (לא יודע לומר מאומה לגבי אופנועים) - דרך יערות הכרמל (יש שבילים מסומנים, לא חייבים על הכביש), הר שוקף, לכיוון ניר עציון, כרם מהר"ל, מאיר שפיה, חורשן, רמות מנשה, אנדרטת משמר הגבול ואפ תרצה (להמשיך על דרך המוביל הארצי עד לכפר סבא (רחוב המוביל....) - לטעמי פחות כיף החלק מרמות מנשה עד כפר סבא.
כמובן שבכרמל תוכל "לחתוך" לקניית השווארמה :)
להבנתי, והיכרותי עם המסלול שהוא תיאר, זה יום אחד.
GodsFather
30-09-23, 00:08
תודה.
א. אין אופציה לשטח, נשארים בכבישים, אפשר משובשים אבל ההעדפה לאספלט בלבד.
ב. אכן בשלב זה מדובר במקטע של יום אחד, ארוך. אם יש רעיונות שיאריכו אותו יותר וכך נמשוך ליום נוסף, אחלה. אין לי רצון להגיע לאילת, אבל לא פוסל אופציה לרכב את ים המלח ולעלות בעקרבים חזרה למשל
GodsFather
05-10-23, 22:07
כמה שעות של רכיבה
לינה בחושות "שביל בגבעה"
העליה בכביש מירון
יער ביריה
גונן
רג'ר
מצפה מרגליות
כביש הצפון הישן
קירות מדברים
מערת קשת
עין גדעונה
והביתה
נשאר להשלים סיבוב ים המלח, עקרבים, עמק האלה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.