צפייה בגרסה מלאה : רכב שדה סגור - הורדת דלתות
כן אני יודע, הנושא עלה פה כמה פעמים, אבל מהחיפוש שעשיתי היה מדובר בשרשורים ישנים או במידע שסותר את עצמו...
סופה 93, ברשיון "M1 פרטי רכב שדה סגור".
בפועל אכן מרכב סגור בדלתות וגג פח.
האם מותר לי להסיר את הדלתות ולנסוע עם שרשראות?
במידה והתשובה שלילית, חוץ ממשיכת תשומת לב מיותרת שעלולה להביא לבדיקה של דברים נוספים, מה המשמעות? (מתכוון לנסיעה, לא לטסט).
וכן אני יודע, סופה סגורה בלי דלתות זה נראה מוזר, בסוף הסופה הזו תהיה פתוחה, זה רק עניין של זמן.
וכן אני גם מודע לאפשרות להוריד את הדלתות בירידה לשטח. אבל מבאס אותי כי הן גדולות, מגושמות וכבדות ויתפסו לי מקום יקר ברכב.
אסור, חלק מהשוטרים יודעים את זה, עלולים לתת לך הורדה על שינוי מבנה.
יקרה? אף אחד לא יודע.
הייתי עושה דלתות בד בצבע מתאים ואז מוריד בשטח וזורק על הגג.
או דלתות חצי.
המשמעות היא הורדה מהכביש. 1000 שקלים קנס + טסט חוזר.
כן, כל נושא ה"סגור/פתוח" ונגזרותיו (דפנות/דלתות וכו') בג'יפים הישנים זה רק עניין סמנטי.
אבל אוכפי החוק בישראל אוהבים להתעסק בסמנטיקה, כלומר בקקה.
דברים כאלה הם טרף קל מבחינתם. דו"ח שמן וחסר מאמץ.
הפתרון: תתארגן על דלתות ברזנט קלות, רצוי פריקות בשני חלקים (תחתון ועליון). לא יתפסו מקום רב כשתפרק אותן ותשליך מאחור בבגאז'.
הפתרון הוא חצי דלת. (רנגלר)
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
קח רעיון, אל בא לך, בסופה שלי (ברזנט) הכנתי דלתות מצינורות חצי צול, כיפפתי לאורך מפתן הדלת, בניתי "ציר" ממוט עגול (6 מ"מ בערך יתקנו אותי בעלי סופות) מכוך כמו האות "ך" החלק הארוך נכנס לציר נקדה באוטו, הקצר אותך לצינור המשקוף.
מנעול שמתי כמו של דלתות ארגזים, מרותך לצינור ההקפי.
במקרה שלך, אתה יכול להוסיף פח סיגרה ליצירת דלת חצי
מצטער זו התמונה הכי טובה שמצאתי
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220428/022aa73a8f6a3cc9da4bdd0c9d5c0dbd.jpg
אם בא לך.... לא מצליח לערוך.
מצאתי עוד תמונה, מקווה שניתן לראות את הצירים והמנעול (מצטער על טעויות הכתיב לא מצליח לערוך את ההודעות)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220428/274103b7fbd41ed07f8db3cd364b0694.jpg
אחרי טיול קצר בחצר האחורית - נזכרתי כמה כייף זה לנסוע בלי דלתות. וואלה זה אפילו לא כזה מכוער בסופה סגורה כמו שחשבתי.
אומי, דרור ואסף - תודה על התשובות, אני מבין שהפתרון של דלתות ברזנט לנסיעות כביש.
מוטי - נראה נהדר תודה על הרעיונות, אבל אני מניח שזה לא יספק את השוטר הממוצע לשמש כ "דלת"...
ככה פתוח בטוח שלא, אצלי זה היה רק שדרוג לשרשרת (וגם מדובר על לפני 20 שנה) , אני מציע שתיקח את הרעיון ותוסיף פח סגירה
ככה פתוח בטוח שלא, אצלי זה היה רק שדרוג לשרשרת (וגם מדובר על לפני 20 שנה) , אני מציע שתיקח את הרעיון ותוסיף פח סגירההבנתי
אחלה תודה
מקווה להעלות בקרוב תמונה עם פתרון
יש לי שתי דלתות חצי מצינורות, מיועדות במקור לרנגלר JK, משהו מייצור מקומי שכנראה לא עומד בסטנדרטים של בעלי הרנגלרים שאצלם הכל צריך להיות אמריקאי ומגומר בחיתוך לייזר וממותג (ואולי גם עם איזו גולגולת/עכביש/חיית טרף כלשהי/כוכב, כמובן זועמים...)
כדי להתאים למידות ולמפתח הדלת של סופה הן צריכות לעבור מקצה התאמה/שיפורי מסגרות.
אם אתה רוצה, בוא וקח.
יש לי שתי דלתות חצי מצינורות, מיועדות במקור לרנגלר JK, משהו מייצור מקומי שכנראה לא עומד בסטנדרטים של בעלי הרנגלרים שאצלם הכל צריך להיות אמריקאי ומגומר בחיתוך לייזר וממותג (ואולי גם עם איזו גולגולת/עכביש/חיית טרף כלשהי/כוכב, כמובן זועמים...)
אין גולגולת, לא קונה…
Sent from my iPhone using Tapatalk
אין גולגולת, לא קונה…
Sent from my iPhone using Tapatalk
ברור.
התגלגלו אלי מתישהו.
ניסיתי למכור אותן במשך תקופה די בזול.
בהתחלה רנגלריסטים התעניינו קצת. כשראו שמדובר במשהו פשוט, לא "מעוצב", בלי מותג מפוצץ של איזה עכביש מורעל ולא צבוע באבקה ובלי כל מיני פרצופים מאיימים של חיות רעות חתוכות בלייזר ובאופן כללי לא ברמה שהם רגילים ממועדון המיליון, הם נעלמו.
ירדתי למחיר זנות, רק שיקחו את זה. נאדה.
אחר כך חשבתי לבצע בהן את השינוי הקל הדרוש ולשים על הסופה שלי, אבל אני עצלן ואין לי זמן.
זה סתם מחליד במחסן. אז שילך למטרה טובה - מי שיש לו דיסק ורתכת וערימת שאריות של צינורות ברזל, יוכל להסב את זה לדלתות חצי לתפארת הסופה (או סיקס או כל ג'יפ פתוח אחר) וייהנה מזה.
לצורך הנימוס - אתן עדיפות לפות"ש - אבל אם הוא לא צריך, ההצעה תהיה תקפה לכולם.
בעבר הרחוק כשהתעסקתי בסופות - חיתוך של דלתות של סופה סגורה ממכרז לכדי דלת חצי של רנגלר היה מקובל. אני מניח שהיום קשה למצוא כאלה דלתות.
עוד פרט טריוויה מעניין שזכור לי - משום מה החצי התחתון של דלתות של טנדר או בלייזר 'מרובע' היה כמעט בול (אבל לא ממש בול) לפתח של דלת סופה - וגם כאלו היו הופכים לדלתות חצי. גם אותם אני מניח שקשה להשיג היום.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אתה מדבר על בלייזר / ck של שנות ה80 - 90?
לא מבין איך זה מתאים...
גם לי לא מסתדר איך זה מתאים.
דלתות בלייזר הן בעלות צורה "נפחית" לעומת דלתות סופה שהן שטוחות.
עדיין רואים פה ושם דלתות של סופה סגורה שקוצצו לדלתות חצי - פשוט כי דלתות חצי מקוריות של הסופות מהמודלים מאוחרים (שלא לדבר על האמריקאיות המקוריות של YJ) הפכו לפריט יקר ויוקרתי. דורשים עליהן הרבה אלפים.
האמת שאני פחות מתחבר לדלתות חצי, אולי זה בגלל שזה מזכיר לי בעיקר טייפ-קאסט מאוד ספציפי של בעלי סופות ואולי בגלל שאם כבר משהו - שיהיה פתוח לגמרי.
דרור תודה על ההצעה, אני מוותר.
אני מנסה לחשוב כרגע על דרך לייצר בסיס לדלת ברזנט ואז לקחת לבעל מקצוע רק עבור תפירת הברזנט עצמו - נשמע אפשרי?
טייפקאסטים למיניהם - יש בזה משהו. זה אמיתי.
אתה מדבר בעיקר על הטיפוסים המלבבים שפעם היו להם סופות והיום הם על רנגלרים....
וגם על בני דודינו מהמגזר שעדיין אוהבים סופות ושממש מאוהבים בדלתות חצי.
אבל דלתות חצי זה מאוד נוח ואחלה פתרון לנסיעה בכביש - גם פתוח וגם סותם לשוטרים את הפה.
בשטח, אתה מסיר ושם בתא המטען או קושר על הגגון. לא כבד ולא תופס יותר מדי מקום.
תקנו אותי אם טועה, אני חושב שהיו פעם דלתות חצי מברזל עם אפשרות להלבשת מסגרת לחלון ברזנט
אתה לא טועה.
דלתות חצי מקוריות של YJ. החצי התחתון הוא דלת לכל דבר. מפח, עם נפח, עם מנגנון פתיחה וסגירה ומנעול, עם דיפון פנימי בצבע הריפודים.
זה אסתטי (עניין של טעם, כן?... אבל ממשיך את קוי המרכב). החצי העליון היה מסגרת ברזל נשלפת עם כיסוי ברזנט וחלון ברזנט עם ריצ'רצ'ים כמקובל.
קיצוץ דלתות פח מלאות והסבה לדלת חצי, היה ועודנו פתרון מקובל עבור אלה שדלתות החצי המקוריות יקרות להם מדי. ובישראל הן בפירוש יקרות מדי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.