צפייה בגרסה מלאה : מחשב גיימינג - מדריך למתחילים ?
רוצה לסדר לילדים מחשב גיימינג,
גיל 13, משחקים רובלוקס, מיינקראפט וכאלה,
לא מבין כלום בזה...
אשמח להמלצות על למפרט ולרכישה.
תודה !
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
חשבת אולי להרכיב לבד?
לא כדי לחסוך, כדי לשתף אותם בבנייה, ולהינות מזה.
את הדברים הכבדים מזמינים מהארץ (מארז, מסך וכו( מ KSP אילת.
ודברים אחרים ניתן להזמין מאמזון, כמו מעבד, כרטיס מסך, דיסק.
תבחן גם את הכיוון הזה. זה ממש לא מסובך.
GodsFather
29-04-22, 17:34
קח דרישות לפי המשחקים, משם תדע להתחיל לגבי מפרטים.
יש חנויות שמוכרות מחשבים מוכנים ואפשר לבחון את המפרט אם יתאים למה שציינת.
כמובן שיש אתרי בדיקות בשפע
https://www.pcgamebenchmark.com/
למשל.
תעלה מפרטים לכאן ונעזור
Sent from my HD1903 using Tapatalk
דבר איתי, אני לא טכנאי אלא חובבן אבל יש לי מחשב גיימינג שלי ועוד 2 של הילדים.
הטיפים רלוונטים לא רק לגיימינג אלא לכל שימוש במחשב.
1. מה הולכים להריץ. יש הבדל בין מינקראפט/פורטנייט למיקרוסופט פלייט סימולטור/סייברפאנק/וויצ'ר וכדומה. האחרונים דורשים חומרה יותר חזקה.
2. מה המראה של המחשב. התקופה שמחשב נראה כמו בלוק שחור עברה מן העולם. היום יש לדים ואורות וכדומה. זה לא חשוב לכולם וזה לא משפיע על הביצועים אבל זה יותר נחמד ונעים ולילדים (וגם למבוגרים :-).
3. תקציב תקציב תקציב. אל תגיד כמה שפחות. תגיד כמה אתה מוכן להוציא, האם אתה מוכן לשדרג מידי פעם או שאתה רוצה "שגר ושכח" לכמה שנים. ככול שהתקציב גדול יותר, המחשב יחזיק יותר זמן ויהיה יותר רלוונטי. בתקציב אתה צריך להכניס גם מסך, מקלדת, עכבר, אוזניות, כיסא ואולי שולחן. אם מדובר על סטרימינג של משחקים אז גם מצלמה (לשחקן) ואולי בכלל קופסת סטרימינג. מחשב שמיועד גם לסטרימינג צריך להיות טיפה חזק יותר כדי גם לשחק וגם לבצע את הסטרימינג עצמו.
עכשיו כדי להיות יותר ספציפיים :-)
מחשב גיימינג הלב שלו זה הכרטיס מסך. ככול שהכרטיס יותר "חזק" אתה מקבל איכות יותר טובה, יותר רזולוצי ויותר חשוב, בטח במשחקי יריות וכדומה, יותר פריימים לשניה.
היום ה"סטנדרט" הוא 1080P שזה FHD בלפחות 60 פריימים לשניה. בשביל דבר כזה לא צריך כרטיס מסך מאוד חזק. בהנחה שהולכים על דור אחרון של כרטיסי מסך (הדוגמא היא על אינטל/נווידיה אבל זה רלוונטי גם לAMD, אני פשוט פחות מכיר דגמים) אז אפשר להסתפק בכרטיס יחסית חלש. נגיד 3050-3060. אם רוצים למשל 2K וסביבות 100+ פריימים אז 3060TI או 3070. אם רוצים 4K ומעל ל100 פריימים אז 3070TI, 3080 ו308TI. אבל אלו כבר כרטיסים ממש יקרים בסביבות ה4500-5500 שח לכרטיס.
לי אישית יש מסך 2K עם כרטיס מסך 3060TI ואני מקבל בסביבות 110 פריימים במשחקים שאני משחק על הגדרות מינימום שבמקרה שלי זה סבבה בגלל דברים אחרים שלא קשורים למחשב אלא בעיקר למשחק עצמו (אני רוצה כמה שפחות אפקטים על המסך כדי לא להסיח את דעתי מהשחקנים האחרים וכדומה).
מסך וכרטיס מסך הולכים ביחד. אין טעם לקנות מסך 4K עם 144 הרץ אם אין לך כרטיס שיכול לעבד כזו תמונה. כנ"ל לגבי מסך של 2K עם 240 הרץ או משהו כזה.
טיפ קטן, אין טעם לקנות מסך 2K בגודל פיזי של נגיד 32 אינץ' כי הPPI (פיקסל פר אינץ') יהיה נמוך מידי וגם ין טעם לקנות מסך 2K של 24 אינץ' כי הצפיפות פיקסלים כבר לא תהיה רלוונטית. הכלל אצבע הוא 27 אינץ' ל2K. 24 אינץ ל1080P. מדובר על גיימינג בלבד! אם זה למשרד אז זה לא משנה ותקנה הכי גדול שאתה יכול ושאפשר לשים על השולחן :-).
עכשיו שיש לך כרטיס מסך אתה צריך מעבד. בגדול משחקי מחשב מתחלקים ל2. משחקים שהמעבד מהווה רכיב יחסית מרכזי וכאלו שהכרטיס מסך מהווה רכיב מרכזי יותר. אין טעם לקנות I9 ולשים כרטיס מסך חלש ואין טעם לקנות כרטיס מסך חזק ולשים מעבד חלש. בכל מקרה יהיה לך צוואר בקבוק איפשהו. ההמלצה שלי היא I5 למחשב גיימינג בינוני, I7 למחשב חזק וI9 למפלצת שעושה הרבה דברים (למשל סטרימינג כפול לטוויץ' ויוטיוב ביחד ברזולוציה של 4K ו60 פריימים לשניה - לא בטוח שבכלל אפשרי אבל הבנת את הכוונה שלי). יש גם כל מיני תתי דגמים של מעבדים. משל I5 יש 12600, 12400 וגם לזה יש תתי דגמים של 12600K - מעבד שמאפשר אובר קלוקינג, סיומת F אומרת שהוא לא כולל מעבד גרפי על המעבד ויש עוד סיומות אבל לא רלוונטי לך כרגע.
לוחות אם - יש כמה רמות של צ'יפסט. לפי זה נקבע ה"רמה" של הלוח. הכי פשוט אלו לוחות B. הצ'יפסט שלהם הכי בסיסי. הכוונה לכמות הIO שיש במערכת, תמיכה בהתקנים נוספים וכדומה. אלו הלוחות הכי זולים והכי פשוטים. לא בהכרח הכי גרועים כי לוח נמדד בכל מיני פרמטרים שנחזור אליהם אחר כך.
יש לוח H, שזה כבר יותר מתקדם. ויש Z שזה הצ'יפסט הכי מתקדם. בדרך כלל אלו הלוחות שמכילים הכי הרבה פיצ'רים. אין לי המלצה גורפת מה לקנות, צריךל בדוק לוח לוח ולפי התכנון של המערכת. הבדל הכי חשוב זה היחידות POWER DELIVARY. ככול שיש יותר, נגיד 8+1 לעומת 24+1 אז הלוח יודע לייצב את המתח יותר טוב=יותר ביצועים ויותר שרידות. לא תמיד הלוח עם הצ'יפסט הכי נמוך הוא עם הVRM הכי נחות.
זכרונות. כרגע אנחנו נמצאים בסוג של צומת. המעבד האחרון של אינטל תומך גם בDDR4 וגם בDD5 שהרבה יותר טוב מ4 אבל עולה יותר ויותר נדיר. כרגע אין הרבה הבדל בניהם (כי גם זכרונות זה עולם ומלואו ואני לא אתחיל להסביר עכשיו) אבלאם אתה רוצה מחשב לעתיד שתוכל לשדרג אז אולי שווה ללכת על דדר5 אם כי גם בזה יש לי דילמות, זה לא פשוט לקבל החלטה הכי נכונה כי אין דבר כזה. לAMD יש רק דדר 4 כרגע.
מארז - מה שחשוב זה הזרימת אוויר, כמה שיותר מקום למאווררים וכמובן ניראות. כיום מארזים באים בדרך כלל עם זכוכית בצד כדי שיראו את הבפנוכו ואת האורות. שוב, יש אנשים שזה אכפת להם ויש שלא. מה שחשוב זה שלפי החומרה שבחרת, לבחור מארז מתאים. הכוונה היא שאם יש לך חומרה שצורכת הרבה חשמל/צריכה קירור טוב אז לא לקנות מארז חנוק. אני אישית אוהב מארז שיש לו לפחות 3 כיווני אוויר. קדמי, עליון ואחורי. יש כאלו עם איוורור תחתי וגם צידי.
ספק כוח - פה לא שווה להתקמצן. לפי החומרה אתה בוחר בספק המתאים מבחינת וואט. לדעתי לא פחות מ650 וואט ורצוי יותר. לא צריך גם להשתולל אם אין לך חומרה (בעיקר כרטיס מסך ומעבד) שלא צריכים הרבה. מה שכן רצוי מאוד מאוד ספק מודולרי בסיווג של גולד +80 לפחות. זה עניין של נצילות ושרידות. יש היום ספקים כמו של סי-סוניק שיש להם 10-12 שנות אחריות. כנראה שזה יהיה הספק הבא שלי.
מאווררים - בעיקרון מארזים באים עם סט מאווררים, כולל או לא RGB או ARGB, עם בקר או בלי. המארזים הזולים באים בלי ויש לך רק כפתור כדי לשנות מצבי תאורה (אצלי עשיתי ניתוח למארז והסרתי את המערכת המקורית והשתלתי ARGB עם חיבור ללוח אם/קופסת שליטה).
בגדול, יש כמה סוגים של מאווררים אבל זה כבר דיון אחר ומאוד תלוי בכמה אוויר צריך למערכת, כמה שקט וכמובן תקציב. יש זולים מאוד (35 דולר ל5 מאווררי ARGB כולל בקר מאמזון עם משלוח חינם) וכלה במאווררים של 200 שקל ליחידה. הטווח מאוד גדול.
קירור למעבד - יש לך או קירור אוויר או קירור מים. למחשב בינוני קירור אוויר זה סבבה ויש היום חברות שעושות דברים מדהימים בתחום. לי היה קירור אוויר והחלפתי לקירור מים AIO כי זה היה במבצע באמזון.
קירור מים יש לך AIO ומערכת שאתה בונה, את האחרון נשכח כי זה לא רלוונטי כמעט לאף אחד. זה גם יקר בטירוף ומועד לפורענות. היתרון של AIO לעומת אוויר זה שזה נראה נחמד יותר, יש לדעתי זרימת אוויר טובה יותר במערכת אבל בכנות, זה לא ממש משנה. קירור אוויר הרבה יותר שגר ושכח.
אורות - יש לך אפשרות לקנות לוח, מסוג H וZ שיש לו יציאות לאורות ויש לך אפשרות, מה שאני עשיתי בסוף, לקנות בקר נשלט דרך USB. אני לא אכנס לזה אבל לפעמים ההבדל בין H לZ הם כאלו שעדיף לקנות H עם בקר נוסף מאשר לקנות Z. אני אישית עשיתי טעות וקניתי Z ואני מצטער על זה כי למרבה הפלא אני עכשיו מוגבל בדברים מסויימים. אם תרצה הסבר מעמיק יותר אז תבקש.
ציוד הקפי. זה נושא יותר חשוב ממה שחושבים. למשחקים צריך מקלדת מכנית טובה (סביבות 350 ומעלה למקלדת בארץ עם עברית, אפשר להביא הרבה יותר בזול מאמזון אבל זה בלי עברית וכדי לצרוב עברית זה עולה עוד 150-200 שח), צריך עכבר טוב. סביבות 35-65 דולר מאמזון לעכבר גיימינג (אנילא אכנס להבדלים אבל יש והם חשובים) צריך אוזניות טובות לילד - כאלו שיושבות טוב על הראש שלו והשמע והמיקרופון מתאים לו - בין 50 שח לאינסוף :-) וצריך כיסא טוב. הילד יושב הרבה על הכיסא. צריך אחד שיתמוך בו כמו שצריך וזה משהו שאפשר לבדוק רק בחנות. לא לקנות כיסא בלי שיושבים עליו! אני בדקתי איזה 20 כיסאות עד שמצאתי אחד מתאים וגם אז רק אחרי 8 שעות הבנתי שטעיתי אבל אין לי מה לעשות עם זה עכשיו.
זה על קצה המזלג. אם יש לך שאלות אז אתה מוזמן לשאול :-)
- - - Updated - - -
שכחתי לומר משהו חשוב. מערכת הפעלה -לא- קונים ביחד עם מחשב. הסיבה היא שאם אתה קונה בחנות, המחיר הוא ריטייל מלא של 450-500 שח בערך אבל אם אתה קונה מאתרים מורשים צד ג' המחיר יורד ל100 שח בערך. כנ"ל לגבי אופיס.
אופיס ממיקרוסופט עולה כמה מאות שקלים. אופיס שקניתי לאשתי עלה אולי 200 שח. זה חיסכון משמעותי.
אם יש לך חלונות 7 קנוי עם רשיון, זה מתאים גם לחלונות 10 ואחרי שהתקנת את 10 אפשר לשדרג בחינם ל11.
- - - Updated - - -
אגב, נ"ל לגבי משחקים.
הילדים שלך ירצו מן הסתם משחקים. אתה מתקין למשל סטים STEAM שזו חברה שמוכרת רשיונות למשחקים (לא שלה) ומשתמש בתוכנה שלה כדי להריץ אותם אבל! אתה לא חייב תמיד לקנות רק דרכם.
אני למשל חישפתי משחק לילדים ובסטים הוא עלה, נגיד 70 שח, בחנות בארץ שמוכרת קוד לסטים למשחק זה עלה 30 שח. החיסכון ענק.
בכל מקרה כשיהיה רלוונטי, דבר איתי אני אסביר לך את הנושא.
- - - Updated - - -
דבר אחרון - כתבתי מגילה ושכחתי משהו חשוב :-)
כוננים קשיחים.
בגדול אתה צריך 2 לפחות. יש כמה סוגים. יש ססד ויש מכני. לססד יש m.2 ויש 2.5 אינץ'.
לm.2 יש סאטא ויש PCIE.
תלוי בלוח אבל בעיקרון למערכת הפעלה הכי טוב לדעתי זה m.2 PCIE בנפח של 500 גיגה.
זה הכונן של המערכת הפעלה ותוכנות בלבד. לא כונן למשחקים!
למשחקים אתה צריך כונן נוסף. אתה יכול לקנות כונן ססד 2.5 אינץ' סאטא - זה יהיה יותר ממספיק ואתה יכול לקנות כונן מכני טוב. ההבדל הוא עשרות אם לא מאות אחוזים במחיר.
GodsFather
30-04-22, 14:02
מיכה שכח את אופציית raid בכוננים
מיכה שכח את אופציית raid בכוננים
Sent from my HD1903 using Tapatalkזה תלוי בלוח אבל במחשבי גיימינג זה פחות קריטי. הכי הרבה תתקין את המשחקים מחדש. את הספריית שמירות אפשר לגבות לענן אם זה לא נשמר בענן של החברת משחקים בכל מקרה. דווקא רייד פה זה מיותר. גם מצריך לקנות 2 כוננים וזו הוצאה מיותרת
boaz avrahami
30-04-22, 15:49
קח את המפרט הזה ולא תצטער.
רצוי נניח
Dell Alienware Aurora R13
I9 12900KF,128GB, NVMe 4TB, NVIDIA 3090
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220430/3cdf303f1cc7973b634f70637d4bc69c.jpg
המחיר בארהב רק
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220430/de67a1c9a9d427e3e57a13c0a8ba47eb.png
נ.ב.
אל תקשיב לגימרים כשאתה הולך לקנות מחשב.
הם ירוקנו לך את הכיסים כי הם ילדותיים!
קח את המפרט הזה ולא תצטער.
רצוי נניח
Dell Alienware Aurora R13
I9 12900KF,128GB, NVMe 4TB, NVIDIA 3090
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220430/3cdf303f1cc7973b634f70637d4bc69c.jpg
המחיר בארהב רק
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220430/de67a1c9a9d427e3e57a13c0a8ba47eb.png
נ.ב.
אל תתקרב! הנה סקירה של המחשב הזה.
https://www.youtube.com/watch?v=DY1dlVPzUVo&t=7s&ab_channel=GamersNexus
תראה את הסרטון הזה. מחשב של 5000 דולר בנוי בצורה כל כך חובבנית רק בגלל שדל רוצים לחסוך 2 דולר על קייס. אם זה המוצר של 5000 דולר אלוהים יודע מה יש במחשבים הזולים יותר.
- - - Updated - - -
נ.ב.
אולי ילדותיים אבל יודעים לבנות מחשבים יותר טובים מהדל הזה.
boaz avrahami
30-04-22, 19:16
ברור….
ג׳אנק מרכיבים סיניים עם בורד טאיוואני בלי דיזיין מערכת יהיה הרבה יותר טוב לדעתך.
זו הסיבה שאסור להקשיב לגיימרים או לבעלי חנויות שמתפרנסים מהרכבות מחשבים כמו פעם.
אבל אני באמת כנראה מבין מעט מאוד
אתה כנראה מבין בזה יותר מרוב החברים באתר, אבל אתה גם בא מפוזיציה.
לא צללתי למפרטים ואני לא בקיא בצרכים הספציפיים של גיימרים, אבל כמה יעלה להרכיב מחשב מקביל לאותו דל, עם אותו המפרט ואותם רכיבים ראשיים, רק בלי המדבקות והעיצוב של המותג ?
(זו לא שאלה רטורית, וכמובן שההשוואה צריכה להיות הוגנת - מחירים בארץ לשתי האפשרויות)
GodsFather
30-04-22, 19:39
איפה פות"ש ברח?
איפה פות"ש ברח?
Sent from my HD1903 using Tapatalkראה את המחיר וחזר לרכב שטח שלו, תחביב יותר זול
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
boaz avrahami
30-04-22, 19:49
במקרה הספציפי דל אלינוור כנראה שיהיה יקר בכ 20-30 אחוז אבל זה לא רק בגלל העיצוב אלא הרבה בזכות איכות ההנדסה והחומרים שהם במקרה של גיימרים שלוקחים את המחשב אל הקצה מאוד חשובים.
אפילו המקלדות של דל לגיימרים הם מברזל ונועדו להתמודד עם המפגרים ששוברים מרוב עצבים הכול.
אם אתה כבר משווה תחנות עבודה, דסקטופים ואפילו שרתים - מותגים כמו dell/hp/lenovo למורכבים או מה שמכונה ״לא מותגים״ אז ההפרש כמעט לא קיים.
ואם אתה מוסיף לשקלול את האחריות באתר הלקוח, הנדסה רצינית של מפעל שמתכנן מערכת מקצה לקצה אז עדיף עשרות מונים ( למעט אם מדובר בדגם דפוק) לקנות מותג.
לגבי הפוזיציה-
אני כבר הרבה שנים לא מדבר מפוזיציה.
אני לא מתעסק כיום בכלל עם לקוחות פרטיים, וגם הלקוחות העיסקיים שאני נוגע בהם הם בנישה מאוד ספציפית ובכלל כיום אני כבר לא מנהל מוצר אלה פריסייל כך שאני מגיע רק מהצד המקצועי ואני מקפיד לומר את דעתי המקצועית גם כשהיא מנוגדת לעמדת המכירות מפני שאני חושב שכאשר הלקוחות שלך יודעים שאפשר לסמוך על מילה שלך יותר קל לעשות עסקים חוזרים ולאורך שנים.
אני לא בנישה של עסקאות חד פעמיות.
boaz avrahami
30-04-22, 19:53
ראה את המחיר וחזר לרכב שטח שלו, תחביב יותר זול
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
זה בדיוק העניין. בגלל זה הלכתי לקיצון על מנת שדובי יבין שאסור לרוב להקשיב לגיימרים כי זה יגמר בחור בכיס…
צריך להבין מה הולכים להפעיל על המחשב ומה הדרישות לכך.
דחפתי בתוך ה 5000 דולר כרטיס מסך שעולה מעל 2000
מעבד פסיכי
מלא זיכרון מיותר
דיסקים המילה האחרונה וכו…
זה לפסיכים כל העסק הזה וצריך לדעת לפלטר
boaz avrahami
30-04-22, 20:02
אולי ילדותיים אבל יודעים לבנות מחשבים יותר טובים מהדל הזה.
מיכה, עם כל הכבוד לידע שלך, אתה במקרה הטוב מסוגל להרכיב לגו של רכיבים ולא להנדס מערכת שלמה ואפילו אין לך הידע והכלים למדוד את האיכות אז תהיה קצת פחות יהיר.
לבנות מחשב מרכבים זה לא בגלל איכות אלא יותר בשביל החיסכון או לעיתים עבור נסיונות לסחוט ביצועים במקומות שיצרני הרכיבים לא תכננו את הרכיבים לכך כמו אובר קלוקינג וכו׳.
כל מני פעולות שחובבים עושים בלי להבין לרוב את מלוא המשמעות שלהם
בעיקרון מה שמיכה כתב זה נכון, הייתי מחדד את עניין ה ssd/m2 כיום זה בטכנולוגיה חדשה יותר, nvme וגם כאן יש רמות של ביצועים שונים, הכי עדכני זה דור 4 של nvme מחייב לוח אם מסדרות שבבים 6xx, ומעבד מדור 12, מהירות כונן ה nvme חשובה לא פחות ממעבד וזכרונות, דור 4 כבר מגיע לקצבים של 5000-6000 mps, מחשבי מותג כמו dell , lenovo, hp לעיתים לא מורכבים עם הרכיבים העדכניים והמהירים ביותר שיצאו לשוק, יש להם דיליי של חצי שנה עד שנה בהשוואה לעדכניות הרכיבים של המחשבים שמורכבים מחלקים שונים, כמו בכל מוצר, תלוי מי שמרכיב ובאיזה רמה בוצעה ההתאמה של הרכיבים, צריך לזכור שמעבד i7, i9, וכו' זו לא ערובה לביצועים, לצורך העניין i5 מדור 12 מהיר לא פחות מ i7 דור 10, לילד בן 13 המשחק במשחקים שהוזכרו לטעמי מספיק מעבד i5-12500, זכרון 32גב, nvme 1tb, וכרטיס מסך rtx 3060.
משהו ברמה של כ 6000 שח, לא הייתי משקיע יותר.
גילוי נאות, מתעסק במחשבים לפרנסתי.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
boaz avrahami
30-04-22, 21:48
המותגים ממש לא בדיליי. זה בין הטעיה לבין אי הכרת הנושא.
כולם ( כולל יצרני הלוחות שאינם מותגים) מקבלים מאינטל מראש ערכות פיתוח ויוצאים לשוק באותו יום ממש או בהפרשים של ימים בודדים כתלות ביום ההכרזה של אינטל.
המהירות שזה מגיע לארץ תלויה במשווק ובכושר היצור של המפעל ובמצב היום תיעדוף בקבלת רכיבים ומעבדים.
במצב של היום למותגים הגדולים יש יתרון אדיר בשרשרת האספקה. הם מנהלים שרשרת אספקה יציבה בשיעורים.
בגלל ששוק הגיימרים הוא נישתי וקשה להביא דגמים שקהל הלקוחות יתיישר אליהם וגם בגלל שהאופנות מתחלפות שם מהר והכול יקר לא היה משתלם לנו להביא דגמים של גיימרים.
ליבואנים הישראלים עדיף להשאיר את הנישה הזו לכל החנויות הקטנות ו ksp שמרכיבים מחלקים.
בארהב ומערב אירופה דל מסוגלת לתת מענה build to order באותה המהירות כמו של מחשב מורכב לא ממותג אבל עם אחריות אמיתית ואיכות מוצר בקטגוריה שונה בתכלית.
אפילו הבדל עצום בכמות הרעש שהם מיצרים.
מדהים איך פוסט פשוט הופך להתנצחות גיפולוגית שמנותקת לגמרי מנושא הפוסט...
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
boaz avrahami
30-04-22, 22:28
דובי,
מצאתי פרסום לפי קטגוריית גיימרים אצל חנות וותיקה ואמינה (שניידר) וממה שאני זוכר אותם מפעם הם עובדים על רווחיות נמוכה ( הם היו לקוח שלי לפני כעשור פלוס).
יש להם מגוון מפרטים ויצרנים.
שווה לך להסתכל על זה לפחות כרפרנס להשוואה.
https://www.pc365.co.il/cat.aspx?id=183&&page=1
מדהים איך פוסט פשוט הופך להתנצחות גיפולוגית שמנותקת לגמרי מנושא הפוסט...
דווקא דיון לגיטימי.
מיכה, עם כל הכבוד לידע שלך, אתה במקרה הטוב מסוגל להרכיב לגו של רכיבים ולא להנדס מערכת שלמה ואפילו אין לך הידע והכלים למדוד את האיכות אז תהיה קצת פחות יהיר.
לבנות מחשב מרכבים זה לא בגלל איכות אלא יותר בשביל החיסכון או לעיתים עבור נסיונות לסחוט ביצועים במקומות שיצרני הרכיבים לא תכננו את הרכיבים לכך כמו אובר קלוקינג וכו׳.
כל מני פעולות שחובבים עושים בלי להבין לרוב את מלוא המשמעות שלהםמעניין, למה אתה חושב שחובבים לא יודעים? אתה אולי לא יודע. אני אולי לא יודע אבל סטיב מגיימר נקסוס יודע יותר ממני וממך ביחד.
לשים מאוורר 80 ממ, על מעבד 12900k עם כרטיס מסך 3090ti רק בגלל שלא טרחו לשנות שאסי מ2009...כן זה טימטום. ראית בכלל את הסרטון או שאתה ישר קופץ כמו איזה פאנבוי מתלהב? לומר שכל מוצרי דל גרועים? בהחלט לא. ראיתי עכשיו סקירה על נייד של דל שנראה פשוט מדהים. במקרה הזה הם לדעתי האישית ולא קובעת הם ממש פישלו.
אתה טוען שחברות יודעות יותר טוב? למה אתה משנה את הרכב שלך ולא נשאר עם הבולמים/קפיצים/צמיגים סטוק?
boaz avrahami
30-04-22, 22:42
ראיתי את כל הסרט החובבני הזה. לא רציני.
דל עורכת בניגוד לבחור סטרס טסט ובדיקות פיזור חום.
גם איך שהוא מפרק את המארז בלי להכיר את סגנון המארזים של דל ובלי לפתוח את הספר של המוצר ( ובדל הוא מאוד מפורט) לא מוסיף לבחור כבוד כלל ועיקר.
אני משנה את הרכב שלי ומתאים אותו לשטח מפני שהיצרן שיווק אותו עם יכולות שטח מסורסות וכיוון אותו לקטגוריה של עשירים שנוסעים בכביש בעיקר. גם הרבה רכבים שמוכרים כיום כחיות שטח, יוצאים מהמפעל מסורסים גם בשל כל מיני תקנות שאני לא רוצה לפתח כאן.
אגב, כיום היצרנים גם של המחשבים וגם של הגיפים מוציאים גרסאות אקסטרים שלא חייבים לשנות.
ראה מעבדי ה K למשל
לפותח השירשור, אני מכיר מישהי שקנתה מחשב מksp שעשה לה בעיות. היא החליטה להחליף למחשב מותג במקום. היא הוסיפה כסף וקיבלה מחשב בערך 30 אחוז פחות ממה שהיה לה.
הסיבה הייתה שהשרות של ksp היה ממש גרוע ועם מחשב מוכן מהם זו בעיה ומחשב מותג מקבל תמיכה מהיבואן/יצרן ולא ksp.
מאחר ואני ממש ממליץ, עקב ריבוי חוות דעת לא טובות, לקנות מהם מחשב מוכן אז זה לא הכי רלוונטי.
במחשב מותג אתה משלם על השם, לרוב זה לא מצדיק את זה. בחברה גדולה? של מאות מחשבים? כן. אבל אתה קונה את המחשב מותג בגלל השרות ולא בגלל החומרה.
ראיתי את כל הסרט החובבני הזה. לא רציני.
דל עורכת בניגוד לבחור סטרס טסט ובדיקות פיזור חום.
גם איך שהוא מפרק את המארז בלי להכיר את סגנון המארזים של דל ובלי לפתוח את הספר של המוצר ( ובדל הוא מאוד מפורט) לא מוסיף לבחור כבוד כלל ועיקר.
אני משנה את הרכב שלי ומתאים אותו לשטח מפני שהיצרן שיווק אותו עם יכולות שטח מסורסות וכיוון אותו לקטגוריה של עשירים שנוסעים בכביש בעיקר. גם הרבה רכבים שמוכרים כיום כחיות שטח, יוצאים מהמפעל מסורסים גם בשל כל מיני תקנות שאני לא רוצה לפתח כאן.אין לי להתווכח איתך. אתה רוצה לקנות מחשב ב20 אלף שקל ולקבל ביצועים עלובים? שיהיה לך בהצלחה.
אתה חושב שהבחור חובבן? לא ממש משנה לי, הוא סתם רק אחד הערוצים הכי ידועים ביוטיוב על הסקירות שלו אבל שיהיה.
רק ברשותך תגיד שאתה מוכר כאלו, אתה בהחלט משוחד
boaz avrahami
30-04-22, 22:50
מיכה,
תאמין לי שבדקתי לא פעם נסיונות למכור בפרוייקטים מחשבים מורכבים. כח הקניה שלי הוא מספיק גדול כך שאני עובד מול היצרנים. בין אם של המחשבים וגם של הרכיבים.
כעיקרון מותג כיום לא עולה יותר ממורכב אם מנטרלים את האחריות.
למחשב מורכב אין אחריות שכדאי לרוב המשתמשים להתעסק איתה.
אפילו הרעש שמחשב מורכב עושה לעומת השקט שבו עובד מארז של מותג מצדיק לקחת מותג.
boaz avrahami
30-04-22, 22:52
אין לי להתווכח איתך. אתה רוצה לקנות מחשב ב20 אלף שקל ולקבל ביצועים עלובים? שיהיה לך בהצלחה.
אתה חושב שהבחור חובבן? לא ממש משנה לי, הוא סתם רק אחד הערוצים הכי ידועים ביוטיוב על הסקירות שלו אבל שיהיה.
רק ברשותך תגיד שאתה מוכר כאלו, אתה בהחלט משוחד
בדיוק מה שטענתי מראש. שוק הגיימרים שייך ברובו לטיפוסים לא אפויים ולא פלא שאלו הגורואים שלהם.
אני ממש לא מוכר כאלו ואין לי שום אינטרס כלכלי!!!
אני עובד בשוק ה OEM וגם אז כפריסייל/ מהנדס מכירות.
בעבר עבדתי ב CMS כמנהל מוצר של שרתי דל.
אני מכיר את העולם הזה היטב אבל יכול לדבר נקי בלי פוזיציה
בדיוק מה שטענתי מראש. שוק הגיימרים שייך ברובו לטיפוסים לא אפויים ולא פלא שאלו הגורואים שלהם.וואו, לא חשבתי שאתה כזה מתנשא.
אין לי מילים. שיהיה לך בהצלחה. אתה פשוט אדיוט גמור בכל מה שנוגע לגיימינג וקירור/איוורור.
כבר לא דיון לגיטימי [emoji17]
boaz avrahami
30-04-22, 23:05
אני גם גזען [emoji23]
מיכה, אפשר להתיחס ברצינות לאנשים שמתלהבים מלדים על המאוורר או כנפונים במארז?
לא אפויים
GodsFather
30-04-22, 23:19
שתו מים שניכם. סה"כ היה בסדר עד המשפטים האחרונים.
זה בסדר שיהיו חילוקי דעות, רק תשמרו על השפה.
תודה
אתה כנראה מבין בזה יותר מרוב החברים באתר, אבל אתה גם בא מפוזיציה.
לא צללתי למפרטים ואני לא בקיא בצרכים הספציפיים של גיימרים, אבל כמה יעלה להרכיב מחשב מקביל לאותו דל, עם אותו המפרט ואותם רכיבים ראשיים, רק בלי המדבקות והעיצוב של המותג ?
(זו לא שאלה רטורית, וכמובן שההשוואה צריכה להיות הוגנת - מחירים בארץ לשתי האפשרויות)
הרבה הרבה פחות מ20 אלף שקל והרבה יותר טוב.
הבעיה עם הדל היא כזו: המארז שלו ישן. זה אומר שיש בגוף המארז מקום רק למאוורר 80 ממ, כמו שהיו במארזים הישנים לפני יותר מ10 שנים כשהחום שהרכיבים היה נמוך יותר.
אז כדי להתגבר על זה הם עשו קומבינה. קומבינה יפה מבחינה הנדסית אבל עדיין קומבינה. בנוסף, הם שמו קירור מים של רדיאטור 120 ממ. קירור מים, כדי שיהיה אפקטיבי, בטח ובטח למעבד כזה חזק, צריך מינימום 240 ממ רדיאטור. כל מה שמתחת, עדיף קירור אוויר אבל אין מקום במארז לקירור אוויר כי גם אין מספיק כניסת אוויר. את כל זה סטיב מהסרטון מסביר בצורה ברורה.
אני גם גזען [emoji23]
מיכה, אפשר להתיחס ברצינות לאנשים שמתלהבים מלדים על המאוורר או כנפונים במארז?
לא אפויים
כן אפשר. זה שאתה לא אוהב/מעוניין/מתרשם מזה? זה שלך זה אתה. זה לא אחרים ולומר שגיימרים/בוני מחשבי גיימינגלא אפויים? זו התנהגות בזויה ולא מכבדת.
לי הנראות של המחשב חשובה. האם היא חשובה יותר מביצועים? לא. האם האורות נותנים לך יותר ביצועים? לא. אבל זה נחמד ולא עולה יקר.
השקעתי הרבה באורות במחשב. כולל הדפסות תלת מימד בליטופן של כל מיני דברים. למה? כי לי זה כיף. כי נחמד לי שהמקלדת, העכבר והמחשב מסונכרנים מבחינת אורות. נחמד לי שכשאני נכנס למשחק האורות משתנים (וגם כל המקרואים וההגדרות). נחמד לי שכל המקשים של המשחק מוארים לי בצורה מסויימת ככה שאני לא צריך לחפש יותר מידי על איזה מקש ללחוץ או לשים את האצבעות. לומר שזה עוזר לי לשחק טוב יותר? לא יודע, כנראה שלא.
בדיוק מה שטענתי מראש. שוק הגיימרים שייך ברובו לטיפוסים לא אפויים ולא פלא שאלו הגורואים שלהם.
אני ממש לא מוכר כאלו ואין לי שום אינטרס כלכלי!!!
אני עובד בשוק ה OEM וגם אז כפריסייל/ מהנדס מכירות.
בעבר עבדתי ב CMS כמנהל מוצר של שרתי דל.
אני מכיר את העולם הזה היטב אבל יכול לדבר נקי בלי פוזיציה
אולי.
כמו שכתבתי, אין לי דבר וחצי דבר נגד מחשבי דל. בתכל'ס (יש סדרת סרטונים של LTT על מחשבי מותג) הם לא היחידים שעושים "שטויות" ומעגלים פינות.
ההתייחסות שלי היא אך ורק למחשב הדל הספציפי הזה.
כתבת שראית את הסרטון. באמת ראית? אתה חושב שזה הגיוני לשים את הרכיבים שהם שמו במארז שהם שמו עם הקירור שהם שמו? אני שואל ברצינות. נראה לך שקירור מים AIO של 120 ממ יתן משהו? יעשה משהו? הוא גרוע מקירור אוויר! לפני 10 שנים? כן בוודאי. על מעבדים חלשים במאות אחוזים עם צריכת חשמל נמוכה בעשרות אחוזים. הם לקחו את המעבד הכי חם שיש בשוק 12900 (נדמה לי K אבל אני לא זוכר) עם הכרטיס מסך הכי חם בשוק 3090, שמו אותם במארז חנוק ושמו קירור מים של 120 ממ. מצטער, אם זו הרמה של האינטגרטורים של המחלקת גיימינג של דל - שיעברו לעשות משהו אחר. במחיר שהם דורשים, צריך לקבל בוגאטי ווירון על סטרואידים ולא את מה שהם נתנו שנראה אולי כמו בוגטי, עולה כמו בוגטי אבל יסע כמו טויוטה קורולה...
שתו מים שניכם. סה"כ היה בסדר עד המשפטים האחרונים.
זה בסדר שיהיו חילוקי דעות, רק תשמרו על השפה.
תודה
התכוונתי להדיוט גמור, לא אידיוט, טעות בניסוח.
לבנות מחשב גיימיניג, כזה שמוציא את המקסימום שאפשר מבלי להכנס לTHERMAL THROTTELING, בעיות חום וכדומה - זה לא פשוט. צריך לדעת הרבה וצריךל עשות המון בדיקות.
לומר שגיימרים הם לא אפויים? זה זילזול. גיימינג היום זה כמו רכבי מרוץ, מביאים את המחשב לטופ שרק אפשר. מה שהיום נמצא בגיימינג מחר יהיה בMAIN STREAM. בדיוק כמו רכבי מרוץ.
לזלזל בזה... טוב את דעתי הבעתי.
אני לא מתמצא בתחום הגיימינג.
1. לגבי השאלה המקורית שבפתיחת השרשור, לא צויין תקציב. יש מדי פעם מבצעים טובים על מחשבים ניידים המתוארים כמחשבי גיימינג. אם יש צג חיצוני בביית, אולי זה יכול להיות פתרון לא רע לצרכים שהועלו. אני רואה כאלו בפחות מ-6000 שח. רלוונטי?
2. הדיון מבחינתי מעניין ואני לומד ממנו. מיכה, לדעתי פירטת יפה והוספת הרבה מידע שממנו ניתן ללמוד. בועז, הצגת את הצד השני, פתרון מוכן מראש של יצרן רציני. אל תיגררו לויכוח לא ענייני... עדיף להישאר עם עובדות וכיווני פיתרון מגוונים ולגיטימיים....
נשלח מהנייד
כן, נעלמתי, סליחה,
והמון תודה על המידע המפורט !
אני מבין שהסיכוי להשיג הכל כולל הכל ב 5000 לא קיים ?...
אתה יכול גם ב 5000 להשיג, הכל עניין של פשרות, למשחקים שציינת יספיק, אם תרצה אשמח לעזור לך.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
כן, נעלמתי, סליחה,
והמון תודה על המידע המפורט !
אני מבין שהסיכוי להשיג הכל כולל הכל ב 5000 לא קיים ?...
בטח שקיים! מי אמר שלא?
יש מגוון רחב של מוצרים ורכיבים. השאלה היא מה אתה רוצה, מה אתה משחק ועל מה אתה מתפשר.
מחשב כמו שבועז נתן, על הנייר - הטופ שבטופ. הבעיה היא שהמחשב הספציפי הזה לא בנוי טוב.
דבר איתי בפרטי/טלפון/וואטסאפ/מסנג'ר או אפילו פה אם אתה רוצה ואני אסביר לך מה התהליך חשיבה שלי בבחירת רכיבים. אני אפילו לא מדבר על דגמים ספציפיים. אלא על מה לבחור שיהיה במחשב ואחר כך איפה מחפשים את הדילים הכי משתלמים, מה האסטרטגיה יכולה להיות וכדומה.
לי לקח 3 חודשים להחליט איזה מחשב אני רוצה ובנינו - עשיתי טעות עם הלוח אם. קניתי לא את הטופ אבל בתחתית של הטופ (צ'יפסט Z, תמיכה מובנית בBT ובWIFI) ואני מודה שעשיתי טעות. כי אז ידעתי X והיום אני יודע יותר.
- - - Updated - - -
אני לא מתמצא בתחום הגיימינג.
1. לגבי השאלה המקורית שבפתיחת השרשור, לא צויין תקציב. יש מדי פעם מבצעים טובים על מחשבים ניידים המתוארים כמחשבי גיימינג. אם יש צג חיצוני בביית, אולי זה יכול להיות פתרון לא רע לצרכים שהועלו. אני רואה כאלו בפחות מ-6000 שח. רלוונטי?
2. הדיון מבחינתי מעניין ואני לומד ממנו. מיכה, לדעתי פירטת יפה והוספת הרבה מידע שממנו ניתן ללמוד. בועז, הצגת את הצד השני, פתרון מוכן מראש של יצרן רציני. אל תיגררו לויכוח לא ענייני... עדיף להישאר עם עובדות וכיווני פיתרון מגוונים ולגיטימיים....
נשלח מהנייד
מחשב נייד גיימינג... אם אתה לא חייב את הניידות - לא כדאי. הוא פשוט חלש יותר, יותר בעיות חום וכדי לשחק במצב גיימינג נורמלי, אתה מאבד המון סוללה בדרך מה שאומר שאתה צריך לשחק כשהוא מחובר לחשמל.
התפזרתם לגמרי
אין צורך במותג, ואין צורך במפרט כזה
ההבדלים למשתמש הם זניחים מעל רמה מסויימת.
כנס לאתר של אייבורי או KSP ותבחר את החבילה הכי קרובה למפרט הזה:
מעבד i7 או i9
זכרון 16 ג׳
כרטיס מסך בעל זכרון פנימי 8 ג (חשוב, זה הגיימינג למעשה)
לוח אם הם מתאימים, וגם מארז עם ספק כח מינ׳ 600
דיסק טרה ssd או הטכנולוגיה החדשה המקבילה. (יש משהו מהיר יותר היום)
זה הכל, אל תשתגע, באמת שאין צורך.
אני לא ממליץ לקנות בKSP מחשב מורכב שלהם. מבחינת חומרה - כלומר רכיבים, אין בעיה. אני קונה את כה רכיבים שלי מKSP. זה יחסית קרוב לבית ומחירים טובים שמתחרים במחירי אמזון. לדברים קצת יותר יקרים יש חנות שאני קונה ממנה אבל לדברים מהירים שאני רוצה מייד - KSP.
הבעיה היא שיותר מלקוח אחד מתלונן על השרות הגרוע של התיקונים שלהם. אני לא אומר שזה בכל סניף אבל יש מספיק חנויות וטכנאים טובים ומוכשרים שיכולים לבנות מחשבים ושנותנים תמיכה יותר טובה.
סרטון המשך לזה שצרפתי.
הפעם - בדיקות ביצועים/חום וכדומה.
תהנו.
https://www.youtube.com/watch?v=UnvxSkqJ8ic&ab_channel=GamersNexus
GodsFather
02-05-22, 09:12
יש כאן
https://www.comcell.co.il/product-category/%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91%d7%99-%d7%92%d7%99%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%a0%d7% 92/
כמה וכמה דוגמאות למחשבי גיימינג שיכולים להוות השראה.
יש כאן
https://www.comcell.co.il/product-category/%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91%d7%99-%d7%92%d7%99%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%a0%d7% 92/
כמה וכמה דוגמאות למחשבי גיימינג שיכולים להוות השראה.
אפילו לא בצחוק!
בחייכם, כמו ג'יפים וכל דבר אחר, תחקרו קודם! למה לשלם כסף טוב על משהו מלפני 3-4-5-6-7 שנים למען השם!?
מה שיש באתר הזה זה סטוק ישן במחיר של מחשב עדכני חדיש.
הדור האחרון של כרטיסי מסך נווידיה NVIDIA זה 30XX. דור אחרון של מעבדי אינטל 12. בעוד חצי שנה יהיו כבר כרטיסי מסך 40XX.
כרטיס 1030 שווה ערך לקרוס אובר בהשוואה לג'יפים. 3090TI שווה ערך לזיבר הכי מטורף שקיים על סטרואידים וגם אותו בעוד חצי שנה ישדרגו.
אל תקנו סתם. אלא אם בא לכם לבזבז כסף. זה תחום עוד יותר מטורף מבחינת חלקים מאשר רכבים. לא כל מה כתוב עליו "גיימינג" זה באמת גיימינג כמו לא כל מה שכותבים עליו "ג'יפ" זה באמת ג'יפ.
לא מכיר אתכם, חבל לי שתקנו סתם משהו שיעלה יקר ולא יתן ביצועים. אני לא אכנס להבדלים בין הדורות של כרטיסים אבל הדור האחרון, 30XX, נותן יכולות מטורפות שהמון משחקים מתחילים ליישם. כל מיני AI וכדומה שמשפרים את החוויה.
אם המחשבים האלה היו עולים חצי מחיר ממה שכתוב באתר? כן, יש על מה לדבר אבל גם אז צריך לדעת מה המוגבלות. לכתוב מחשב גיימינג עם כרטיס 1030 זה אולי נכון על הנייר אבל זה כמו לכתוב שקרוס אובר זה רכב שטח. בערך אותה תרמית...
מיכה זה לא נכון בעליל, בעוד שנה וחצי יצא 50XX ואז גם ה 40XX המהולל שלך
יהיה קרוסאובר, פעם ה 10XX היה הכי טוב, עברו כמה שנים.
זה לא לקנות קרוסאבור זה לקנות CJ. הכי טוב שהיה לפני כמה שנים/עשורים.
לרוב הגיימרים ואני מדבר צעירים בני 10-15 אין שמץ של מושג מה הם צריכים
חוץ מזה שהם צריכים הכי טוב מכל החברים שלהם ומי שיש להורים שלו הכי
הרבה כסף או הכי פחות גבולות יהיה עם הכי חזק.
שמעתי עשרות שיחות על FPS ועל HZ ועל LAG. הם לא מבינים על מה הם מדברים.
הבן של אשתי משתמש במחשב core i5 מלפני כמעט 3.5 שנים. הוא החליף
רק כרטיס מסך לפני פחות משנתיים והוא גיימר טיפוסי עם כל משחקי האונליין
וכו' (מדבר על 8-10 שעות ביום מול המחשב, דיסקורד, סוויצ וכו). כל החדר
לדים מהבהבים שעושים לך התקף אפילפסיה גם אם אין לך אפילפסיה.
הבן דוד שלו ששם לא חסר כסף קנה מחשב עם קירור מים - כן, קירור מים בלי
לחשוב אפילו על אוברקלוקינג הוא לא נהנה יותר הוא רק הוציא 8000 שקל על
המחשב. והחברים שלו, שיש שם מחשבים מבוססי i9 ואינסוף זכרון לא מצליחים
עדיין לנצח אותו עם או בלי הלאגים.
GodsFather
02-05-22, 16:58
מיכה, מה קפצת? רשמתי לקבל השראה, לא לרוץ לקנות על עיוור... מה גם שאני נותן קצת קרדיט לפותש בנושא.
מזכיר גם שבמתחילת השרשור ציינתי שיש אתרי השוואה לחומרה לפי ייעוד, ממש כמו מחשבוני יחסי העברה וקוטר גלגל. אז גם אם רואים מחשב מורכב עם מפרט, אפשר להכניס את המפרט לאותו מחשבון ולהבין אם זה מספיק למטרה.
רגע לפני שאתה רץ על המקלדת המכנית המהבהבת שלך (כן, זה מגניב כמו זיקוקי יום העצמאות, גם לי יש כאלה בעבודה), כדי לענות לי ולאחרים - תנשום שניה, תשתה עוד כוס מים ואז תזכור שזה בסה"כ מחשב ולא רכב מירוץ במליון שקל
רגע לפני שאתה רץ על המקלדת המכנית המהבהבת שלך (כן, זה מגניב כמו זיקוקי יום העצמאות, גם לי יש כאלה בעבודה),
איך אני שונא את המקלדות האלה. מזכיר לי את ימי APPLE II הלא ממש עליזים. כמה רעש ובלילה זה פאקן מסנוור.
והעכבר עם המשקולות. על מה הם מבזבזים את הכסף ...
אתה יושב בלילה ושאתה לא שומע צעקות (כי הם עם אוזניות בפול ווליום) אתה שומע תקתוקי מקלדת.
GodsFather
02-05-22, 17:18
איך אני שונא את המקלדות האלה. מזכיר לי את ימי APPLE II הלא ממש עליזים. כמה רעש ובלילה זה פאקן מסנוור.
והעכבר עם המשקולות. על מה הם מבזבזים את הכסף ...
אתה יושב בלילה ושאתה לא שומע צעקות (כי הם עם אוזניות בפול ווליום) אתה שומע תקתוקי מקלדת.בלילה?! תנסה כל יום כל היום כי כל העובדים סביבך מאאאגניבים...
כמובן שלכולם יש הפרעת קשב וריכוז ולכן האוזניות הענקיות ומסכים קעורים בחצי גורן כדי שלא יראו חלילה את האנשים האחרים שיפריעו להם להקלדה.
אה ו... אם הם רוצים או קצת מגרד להם או האפליקציה אמרה להם, אז הם לוחצים על הכפתור והשולחן עולה והם עוברים למצב של עבודה בעמידה. זה כמובן מלווה ברעש של מעלון כמו בבית של סבתא.
כיף לכם. אתמול בעבודה המזכירה הזמינה לי פד לעכבר ב9 שקל ונתנה לי מבט זועף...
לא תכננתי להגיב, גם אני בניתי את המחשב האחרון שלי לבד, עם סרטון הסבר מהרשת. אבל המשחקים שפותח השרשור ציין יכולים לרוץ על מחשבון קסיו...
boaz avrahami
02-05-22, 18:41
כבר היום יש 4000 ו 5000 ו 6000.
חלק מכובד ממה שנכתב בשרשור הזה הם דברים לא נכונים בעליל וכל מיני שטויות שמפיצים באינטרנט כל מיני סטלנים שחושבים שהם מבינים משהו, מדברים בביטחון וזורקים מחשבים לריצפה.
מי שלפחות מבין מה זה להרכיב ולפרק מחשב, יודע להתמודד עם תקלות בעצמו שיקנה מחשב מורכב אם נדמה לו שזה חכם וחסכוני יותר ( וזה לרוב לא).
מי שלא ,שירכוש מותג מהשמות הגדולים-
Lenovo/HP/Dell
ולו רק מהסיבה הפעוטה שיהיה מי שיענה לו לטלפון וטכנאי שיגיע הביתה לתקן.
ותמצאו לכם יועץ שאתם סומכים עליו ותעשו סקר שוק אחר שתבינו מה דרישות המינימום.
דרישות המינימום נגזרות ממה שהמשחק שאתם רוצים להריץ דורש. עדיף לחזק את זה לםחות בקצת.
האמינו לי, ראיתי הרבה פתיים מתוסכלים בחיי.
דרישות המינימום לא שוות התייחסות...
אבל סטלן אמיתי כזה שזורק את המחשב מדויק על הפינה.. יציץ על הדרישות המומלצות וישאף לשם.
בועז אתה יכול להיות יותר ענייני מזה
לדוגמא לכתוב שבמחשבים מורכבים בחנות המקומית/ברשת צפויים כשלים בהרכבה... ובתכנון המערכת... מהתייחסות לפינוי חום וסביבת עבודה ועד דגש על רעש הבוקע מהמחשב, תמחור ודחיפת רכיבים לעיתים עפ מה במלאי ולא עפ מה נכון לשלב ויאפשר שדרוג מסויים קדימה.
בכל אופן לדעתי מה שבועז מנסה לומר בשורה התחתונה... שהחברות הגדולות חשבו תכננו ויישמו עם מקדמי בטחון ולכן הסיכוי לשקט נפשי ועבודה שוטפת גבוהים יותר מההרכבות החובבניות שבדכ רואים.
שמות גנאי .. תיאורים והכללות מיותרות לא מוסיפות כלל לדיון.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
זה לא לקנות קרוסאבור זה לקנות CJ. הכי טוב שהיה לפני כמה שנים/עשורים.
לא השוואה טובה. ה- CJ של לפני כמה עשורים הוא רכב שטח יותר טוב מרוב הרכבים החדשים שמתיימרים להיות רכבי שטח. זה לא נכון לגבי ציוד מחשוב ישן אלא אם כן יש לך צורך ספציפי להריץ יישומי דוס מהסוג שלא עובד על סימולטורים, אבל אז באמת תצטרך לחזור לדור ה- CJ ...
די התייאשתי, תעשו מה שאתם רוצים. שיהיה לכם לבריאות.
נמאס לי לריב ריבים מטופשים באינטרנט או בכלל.
IM TOO OLD FOR THIS SHIT
or to give a fuck....
boaz avrahami
02-05-22, 22:33
מיכה, רק לפני כמה חודשים לא ידעת להתמודד בעצמך עם בעיית קירור פשוטה במחשב המזדקן שלך והיום אתה כבר מרצה בכיר?
עם כל הכבוד אתה לא חושב שיש לך עוד דרך ונסיון לצבור?
תמשיך, אני לא אפריע לך יותר לברבר.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220502/9d25658f968665f2a51337fc43f7f101.png
אומנם מתכנת, אבל מכיר טוב גם חומרה ופעם אפילו הייתי סוג של גיימר.
באופן מפתיע, מסכים גם עם מיכה וגם עם בועז. לפחות על רוב הדברים, ברור שבלי ההערות האישיות...
השנקל שלי להרכבה עצמית:
* מעבד לפעמים יהיה יותר זול בלי כרטיס מסך וממילא אנחנו בוחרים אחד איכותי יותר.
* לוח אם מיצרן טוב ומסדרה עמידה מאוד משמעותי באורך החיים של המערכת. הצ'יפסט של הלוח פחות. אני מאוד אוהב את האולטרא דוראבל של גיגה בייט יש לי נסיון ארוך שנים ומוצלח איתם בהרבה מחשבים.
* כל סיפור האוורור לדעתי, גם אם נכון, לא מספיק רלוונטי. בתנאי כמובן שהוצאנו את רעיון הלפטופ, אז או שנבחר מארז מרווח ומאוורר טוב למעבד או שנקח מחשב מותג. זה מספיק. במקרה הראשון זרימת אוויר בסיסית מספיקה ובמקרה האחרון (כמו שבועז צדק) הם כבר חושבים על זה (כמו שמיכה צדק זה לא תמיד יהיה אידאלי), זה יהיה מספיק טוב לדרישות כמו שהן נראות פה. בעיקר עם תחזוקה שנתית של ניקוי אבק והחלפת משחה.
* כמו שמיכה ציין, ספק טוב מחברה טובה זה חשוב. גם לאורך חיים וגם לביצועים. אבל לא בטוח כמה חשוב אקטיבי ומודולרי, תלוי בעוד דרישות מעטפת.
* לדעתי ברמה הזאת בחירת המארז היא שולית. אבל כן אבחר מארז שמאפשר הוספה של מאווררים או קירור מים בהמשך.
אני דווקא בד"כ מרוצה מKSP וכדי לקחת את הדיון הזה הלאה לשלב התכלס, שלפתי מהמותן מפרט ספציפי שרלוונטי לדרישות המשחקים והתקציב. בוא נדבר עליו:
הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel
מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 12400F 2.50Ghz 18MB Cache s1700 - Tray (https://ksp.co.il/?uin=193164) 1
מאוורר למעבד: קירור למעבד CoolerMaster i70 CPU Cooler (https://ksp.co.il/?uin=129636) 1
לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte H610M S2H DDR4 Rev. 1.0 LGA1700 Intel H610 (https://ksp.co.il/?uin=188272) 1
זכרונות: זכרון למחשב Kingston ValueRAM 8GB DDR4 2666MHz CL19 (https://ksp.co.il/?uin=114644) 1
כרטיסי מסך: כרטיס מסך ASUS DUAL RTX 3060 Ti V2 MINI 8GB GDDR6 (https://ksp.co.il/?uin=178072) 1
כונני SSD: כונן Kingston NV1 PCIe NVMe 3.0 x4 M.2 2280 500GB SSD SNVS/500G (https://ksp.co.il/?uin=144672) 1
ספקי כוח: ספק כח מודולארי Corsair CX750F RGB 750W Bronze 14cm Fan - לבן (https://ksp.co.il/?uin=156735) 1
מארזים: מארז מחשב ללא ספק Sharkoon VS4-S ATX - צבע שחור (https://ksp.co.il/?uin=24711) 1
הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי (https://ksp.co.il/?uin=23070) 1
מחיר החבילה: 5058 שקל
עמוד מוצר (https://ksp.co.il/load_comp.php?uin=16014©_comp=289.193164.1,290.129636.1,291. 188272.1,292.114644.1,293.178072.1,1310. 144672.1,298.156735.1,299.24711.1,)
מיכה, רק לפני כמה חודשים לא ידעת להתמודד בעצמך עם בעיית קירור פשוטה במחשב המזדקן שלך והיום אתה כבר מרצה בכיר?
עם כל הכבוד אתה לא חושב שיש לך עוד דרך ונסיון לצבור?
תמשיך, אני לא אפריע לך יותר לברבר.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220502/9d25658f968665f2a51337fc43f7f101.png
לפני כמה חודשים? כן לא ידעתי. מאז צפיתי ביותר מ100 שעות של בניות מחשבים, סקירות טכניות ולימוד עצמי. כולל לפרק את המחשב שלי כמה וכמה פעמים כדי לבדוק איזה סטאפ הכי טוב עבורי, החלפה של מאווררים ובסופו של דבר פתרתי את הבעיה בעצמי והגעתי לביצועים יפים מאוד.
בכל מקרה, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, כבר לא ממש אכפת לי. אני יכול להסביר, אם בחרת להסכים או לא, להבין על מה מדובר או לא או לחשוב שאחד מערוצי הסקירות מחשבים הכי גדולים בעולם שלא קשור איכשהו ליצרן מחשבים זה אנשים לא אפויים, זה כבר בעיה שלך ולא קשור אלי.
מיכה, את המחשב הראשון הרכבתי לבד באזור שנת 1995. המחשב שהרכבתי לבד לפני 12 שנים עדיין עובד ומריץ סרטים (החלפתי לו פעמיים ספק ופעם אחת הארדיסק ל SSD. לא סבלתי מבעיות חום. תאימות וכו' אבל השכבתי שם לא מעט כסף בקנייה והוא לא נועד לגיימינג.
אבל באחת ההרכבות שהמחשב הפסיק לעבוד ופניתי ל KSP (מעל 10 שנים) הם אמרו לי שאני צריך להביא את הרכיב התקול בלבד ואם אני טועה, הרכיב הבא שאביא כבר יעלה לי 200 שקלים בדיקה. ניחשתי שזה הלוח אם, צדקתי, אבל זו הפעם האחרונה שהרכבתי לבד, בפעם אחרי כבר נתתי להם להרכיב את הרכיבים שאני בחרתי - זה עלה לי 100 שקלים.
לא כל אחד יודע לבחור מה הוא צריך וגם מי שמבין לא תמיד יקבל ביצועים אופטימליים. את ה 100 שעות יוטיוב שלך ועוד X שעות גוגל שבזבזת על מחקר אתה לא מתמחר בתור עלות של המחשב ? אני כן.
אם היית יודע כמה פעמים עשית אינטגרציה של חומרה/תוכנה/מכאניקה למוצרים של החברה שלי, נפלתי והייתי צריך להתחיל הכל מחדש למרות שתאורטית זה היה אמור לעבוד היית מפנים שכנראה המחשבי מותג אמנם יקרים אבל הם סופר אמינים. אני לא קונה מוצרי מותג אבל יש לי כנראה יכולות של 99% מהאוכלוסיה אין. ואם אתה בעצמך יודע שה CPU מגיע ל 80 מעלות הוא לא עובד בביצועים מיטביים, והיית מקיש מזה שמחשב שתוכנן נכון וטמפרטורת המעבד בניצולת CPU גבוהה נמוכה משמעותית יתפקד יותר טוב (וכנראה גם יאריך חיים) אזיי היית נותן עוד איזה נקודת זכות למחשבי המותג. כאשר המארז הוא גדול אז פיזור החום וההשפעה ההדדית של הרכיבים פחות קריטית, וגם אפשר לשים שם אינסוף מאווררים מאגניבים עם לדים. שהמארז קצת יותר קטן זה כבר מתחיל להיות סיפור.
מוכרח להתייחס לנושא הקירור.
הבסיס הוא סביבה ממוזגת ופנויה מהפרעות לזרימת אוויר
מדובר בקירור אוויר לפעמים אקטיבי ולפעמים פסיבי ולהבדיל מקירור מים לא משנה כמה הקירור אוויר שארגנתם למחשב יהיה יעיל וחזק הטמפ לא תרד מתחת לטמפ הסביבה.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
בעוונותי התפרנסתי תקופה ארוכה מדי כאיש it
יצא לי לעבוד בחברה שהרכיבה לבד מארזים לעובדים - כל מני תוכנות תיבם מפגרות.
המנהל היה עם ocd לסידור של כל הכבלים ופינוי מקום לאויר..
תכלס הוכיח את עצמו ,שווה להשקיע את השעה .
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
גם ברוב תצורות קירור המים טמפרטורת המים לא יכולה לרדת מטמפרטורת החדר (אלא אם אתה מקרר את המים וזה כבר סיפור אחר). צריך להביא בחשבון גם באיזה סביבה נמצא המחשב עצמו כי אם יש אבק באוויר מאווררים ופתחי אוורור נסתמים. אני אחת לתקופה פותח את המארז ושואב כמויות של מוך ואבק.
מי שעושה תכן קירור תמיד מדבר על ΔT, כמה התכנון יעיל ביחס לטמפ' הסביבה (בהפשטה). זה לא תמיד לינארי, אצלנו בתכנונים זה יוצא די לינארי. אם אני מכניס את היחידה לתנור ב 25 מעלות הרכיבים מתייצבים על X ואם אני שם אותם ב 45 הם מתייצבים על X+20 (פלוס מינוס). זה עדיין לא מונע ממני את הבדיקות בטמפרטורות הגבוהות ואנחנו רואים גם סטיות קטנות בין יחידות שונות.
איפה הלכתם? איפה תלך?
הבחור רצה המלצה למחשב עבור מיינקראפ (התבייש לרשום גם פורטנייט) והגעתם לחישובי אינטגרלים בקירור…
חכה. תכף יגידו לו לקנות טויוטה ולהחליף את האשה ..
וללכת לדאנג׳ן , כי חייבים לנסות פעם אחת.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.