התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה שאלה על חשמל בבית

tamir128
30-04-22, 21:43
שבוע טוב וחודש טוב,

לאחרונה מדי פעם הלוח הראשי קופץ יחד עם מפסק נוסף בלוח שאחראי על כמה שקעים בכמה חדרים.

מדי פעם ניסיתי לנתק מכשירים ע"מ להבין מי גורם לבעיה.

הערב גם אחרי שניתקתי את כל המכשירים המחוברים הבחנתי ברעש עמום מאחד השקעים והמפסק קופץ כבר אחרי כמה שניות.

פרקתי את השקע שממנו יש רעש, הוא היה קר.

בודדתי את כל החוטים אחד מהשני, עדיין מגיע רעש מהצנרת של השקע והמפסק בלוח קופץ אחרי כמה שניות.

אין עשן או ריח שרוף, לפחות לא שאני מרגיש.

מה זה יכול להיות?

OFF-RoaD
30-04-22, 21:58
הצנרת הולכת מהלוח לקופסת חיבורים באחד הקירות או בתקרה, ומשם מתפצלת לשקעים השונים שיושבים על ה"מפסק" שקופץ.

זה שאתה שומע את הרעש משקע מסוים לא אומר שהבעיה בו. תחפש את הקופסה ותעקוב אחרי החיבורים, תבדוק את כל השקעים הרלוונטיים, ותמצא באיזה מהם הבעיה.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

נדב ש.
30-04-22, 22:02
כתבת שהמפסק אחראי על כמה שקעים בכמה חדרים, אולי לא בדקת את השקע הנכון?
תבדוק את השאר, תעבור עם מברג על כל החיבורים, בדרך כלל מגע רופף/ לא מחוזק כראוי הוא הגורם לבעיה.

*אמנם למדתי חשמל תעשיה בצעירותי אבל אני לא חשמלאי.

tamir128
30-04-22, 22:24
אז יש קופסה שממנה גם יש רעש, אבל אני לא רואה שם משהו לא תקין...

נדב42
30-04-22, 22:25
בודדתי את כל החוטים אחד מהשני, עדיין מגיע רעש מהצנרת של השקע והמפסק בלוח קופץ אחרי כמה שניות.

אם אתה שומע נכון, כנראה שיש לך קצר בקופסת החיבורים הקרובה (סביר) או בחוטים שמוליכים ממנה לשקע (פחות סביר, אבל גם בכזה נתקלתי בבית ישן)

קודם כל נסה לאתר את קופסת החיבורים הקרובה, פתח אותה ותראה אם אתה רואה/שומע/מריח משהו חשוד.

אם לא מצאת כלום, תן משיכה קלה לחוטים שבשקע כדי לוודא שאתה בודק את קופסת החיבורים הנכונה.

אם זו הקופסה הנכונה ועדיין לא מצאת כלום, כנראה שתצטרך להחליף את החוטים. מכיוון ששני הקצוות בידיך, זו לא משימה מורכבת, אתה משתמש בחוטים הישנים כדי למשוך פנימה את החדשים במקומם (או בשביל למשוך סטלבנד לכיוון אחד ואז את החוטים לכיוון השני, אם יש לך סטלבנד)

נדב42
30-04-22, 22:27
אז יש קופסה שממנה גם יש רעש, אבל אני לא רואה שם משהו לא תקין...תמונה של הקופסה הפתוחה עשוייה לעזור

boaz avrahami
30-04-22, 23:24
או שקדחת אפילו את הצינור ופגעת בבידוד.
הפרקטיקה לדעתי היא ניתוק בקופסת החיבורים הראשונה ולהתחיל לבודד עד המקטע הבעייתי. ייתכן שזה לא בקופסאות עצמן אלא בתוך הקיר ותצטרך להחליף מקטע.

kd2
01-05-22, 02:40
אמנם פה זה גיפולוג ומנסים לעזור בDIY.
אבל אם יש רעש מורגש יחד עם נפילת מאמת מקומי + הראשי של הבית, רוב הסיכויים שיש מגע רופף או קצר בא והולך כתלות בחום או תזוזה קלה בחוטים.

זאת תקלה שעלולה להגמר בשריפה ועל כן מציע לך לא לשחק ולקרוא לחשמלאי מצוייד במכשיר לבדיקת איכות בידוד ("מגר" בשפה המקצועית), כי רק הוא יעלה על זה ללא צורך לפרק את הקו.

אם הוא לא יתגלה במגר, ממליץ להעמיס אותו חשמלית כדי לחמם את הקו ואז ולנסות שוב בדיקת מגר.

אמליץ לך גם להשקיע ולהחליף את המאמ"ת שקפץ הרבה פעמים בלוח, אחרי הרבה קפיצות הם "מתעייפים".
ככל שהם יותר איכותיים אז פחות, אבל כבר ראיתי גם את המותגים הטובים ביותר מתחרבנים.

בהצלחה

נדב42
01-05-22, 02:53
זאת תקלה שעלולה להגמר בשריפה ועל כן מציע לך לא לשחק ולקרוא לחשמלאי מצוייד במכשיר לבדיקת איכות בידוד ("מגר" בשפה המקצועית), כי רק הוא יעלה על זה ללא צורך לפרק את הקו.

זו אכן תקלה שעלולה להיגמר בשריפה, אין ספק ואין ויכוח (למרות שאנחנו בג׳יפולוג)

מהודעת הפתיחה עושה רושם שפותח השרשור כבר פתח קופסאות חשמל בחייו, וכן שיש מקטע חיווט חשוד מיידי. השאלה מכאן היא האם יותר קל/מתאים לו להחליף את מקטע החיווט הרלוונטי או להזמין חשמלאי ...

מוטי ג.
01-05-22, 07:49
אפשר לנסות עם מצלמה טרמית (אם יש לך בהישג יד) לצלם את קופסאות החיבורים ולראות היכן חם יותר.
ואם יש ספק אז להזמין חשמלאי.

דניאל אדיב
01-05-22, 09:02
רק חשמלאי חבר

אין משחקים בחשמל

kd2
01-05-22, 15:26
זו אכן תקלה שעלולה להיגמר בשריפה, אין ספק ואין ויכוח (למרות שאנחנו בג׳יפולוג)

מהודעת הפתיחה עושה רושם שפותח השרשור כבר פתח קופסאות חשמל בחייו, וכן שיש מקטע חיווט חשוד מיידי. השאלה מכאן היא האם יותר קל/מתאים לו להחליף את מקטע החיווט הרלוונטי או להזמין חשמלאי ...

לעניות דעתי זה עבר את שלב הDIY עם כל הרצון לכך.
אני גם חושב צעד קדימה.
חשמלאי טוב (יש כמה צדיקים כאלו) שיראה את זה -
1. יחליף את המא"ז כמו שאמרתי.
2. יריץ בדיקת בידוד לכל הקו.
3. על הדרך אם הוא כבר שם יריץ בדיקת LT על כל הפאזות, ותפקוד ממסר פחת, תקופתי ככה רק בשביל להיות על הסייף סייד (המכשירים המשולבים תופרים את כל אלו ב5 דקות).
4. יסתכל בכללי על כל הלוח לבדיקת חופשים וחימומים.

הזדמנות פז לעשות יישור קו תקופתי.

tamir128
01-05-22, 21:29
החשמלאי היה הבוקר.

בדק ובדק, זיהה את הקטע הבעייתי (כנראה הבעיה בחיווט בקיר) וניתק אותו בקופסה אז עכשיו רק שקע אחד מנותק והמפסק למעלה.

הוא אמר שאין לו זמן לטפל בזה היום ורק שבוע הבא יגיע להחליף את החיווט.

אשמח שההמלצות לדברים הנוספים שכדאי לעשות יתורגמו לשפה שאני מבין.

מבחינתי מא"ז זה מפקד אזור...

בקיצור, מה לומר לו לעשות בנוסף בלי שהוא ירגיש שאין לי מושג על מה אני מדבר?

תודה.

kd2
02-05-22, 02:40
מא"ז = מפסק אוטומטי זעיר, מקובל לקרוא לו גם מאמ"ת - מפסק אוטומטי מגנטי תרמי, או "פקק" (זה המניאק שקופץ).

מומלץ להחליפו אם קפץ הרבה פעמים, או פשוט ישן, זה רכיב עם בלאי.
תפקידו להגן עליך כאשר יש קצר או עומס יתר על הקו, והוא עשה את זה טוב.

לגבי השאר -
בדיקת LT - בדיקת לולאת תקלה, בודקת את איכות ההארקה בבית. וספציפית מומלץ לוודא הארקה בדוד מים חמים, מסיבות די ברורות.
בדיקת ממסר פחת - ממסר פחת מגן עליך מהתחשמלות, רכיב חשוב וחובה בבית מודרני, המכשיר יוצר זליגה מלאכותית ובודק שהממסר אכן קופץ בזמן.

ובנוסף חשמלאי טוב ומקצועי יעיף מבט על הלוח, יחפש כשלים וחיבורים רופפים ויעשה לך, כפי שאמרתי, יישור קו תקופתי.

(חלקם לא בראש של לעשות את כל אלו, אבל החשמלאים הטובים יעשו, או לפחות ישאלו האם זה נעשה בשנים האחרונות, זה חשוב)

-->