PDA

צפייה בגרסה מלאה : בוכנות למכסה עגלה נגררת נחלשות. הבעיה מוכרת, הפתרון, לא..

עודד זנטון
06-05-22, 14:17
מחזיק עגלה נגררת עם מכסה.
תופעה מוכרת היא שהבוכנות האמורות לתמוך במשקל המכסה, "מאבדות את זה" עם הזמן וזה לא הרבה זמן..
ביאושי וכיוון שדי נמאס לי שהגברת הראשונה שלא לדבר על הילדים, מקימים אותי מהמדורה כל פעם שהם רוצים לפתוח את העגלה בטיולים, כבר התחלתי ליצר מנגנון פתיחה חשמלי... היצור נתקע כי אין סיבה ואני עצלן וזהו.

מחפש פתרון פשוט שיחזיק נצח או מעט פחות ושיאפרש לי לשבת בנחת בטיולים שלנו בלי להיות היחיד שמסוגל להרים את המכסה המזורגג..

עצות, תובנות ורעיונות יתקבלו בברכה.

עודד
(שכאמור, הינו עצלן בלתי נלאה)

איל מ
06-05-22, 14:25
בגדול האויב הגדול ביותר של בוכנות הוא גיאומטריה טוב, האמת היא שהאויב הגדול הוא הבוכנה עצמה (בוכנות לא איכותיות), ואז לכלוך ואז גיאומטריה.
בוכנות ארוכות יותר שמחוברות יותר רחוק על המכסה רואות פחות עומס.
לחילופין, לקנות סטוק של בוכנות זולות בעליאקספרס ולהחליף כל פעם.
ועוד אופציה, קפיץ שעוזר למכסה ידרוש תכנון והוספת רכיבים (זרוע). כנראה שחיצוניים.

ehudzeelim
06-05-22, 14:39
מוט מחזיק (כמו של מכסה מנוע).. cheap and best

אומי5
06-05-22, 16:34
מנגנון קפיצי של ארגז מצעים

עודד זנטון
06-05-22, 17:46
אומי, הגאומטריה הינה הגאומטריה המקורית של א.ג.נגררים.
הייתי רוצה להאמין שיש להם מהנדס שם בעסק..

למעשה, הגאומטריה היא אותה הגאומטריה של כל נגרר עם מכסה תוצרת הארץ שראיתי.
הצרה, היא צרת רבים ואני מסרב להתנחם בנחמת טפשים..

אכן, רוב מי ששאלתי ונתקל בבעיה, פשוט מחזיק בוכנות רזרבה ופעם בשנה שנתיים מחליף.
זה נראה לי פתרון רע.
קפיץ זה מנגנון חיצוני מסורבל שנראה זוועת עולם שלישי (גם אם הוא גאוני הנדסית...).

שאר הרעיונות שעלו כאן (מוט תומך -ברור, אבל הקושי הוא להרים את המכסה לשם.., מנגנון של ארגז מצעים - דמיין מיטה עשויה מתכת ששוקלת כמה עשרות קג..), פחות לעניין..

מאין יבוא עזרי??!

איל מ
06-05-22, 17:49
לדעתי אתה טועה באומדן כוח של מנגנון מיטה. זה מרים משקל של מיטה עם מזרון פוטון (לפחות במיטות נוער). גם אם לא ירים לבד, זה בטח יעשה חיים קלים לבוכנות.
בנוסף,
אתה יכול לקחת מנגנון כזה ולחזק אותו. גם לחזק ולהאריך את הזרועות והצירים, וגם להוסיף קפיצים.

ehudzeelim
06-05-22, 18:06
אם לא אהבת את המוט התומך ואתה אוהב פרויקטים,,
אתה יכול לחפש מנגנון מכסה מנוע של dodge d600 או כדומה
לדעתי המשקל של המכסה מנוע שם דומה לסגירה של נגרר
זה כבר ייתן לך שקט לכמה (עשרות) שנים..

Juv
06-05-22, 18:27
אני חושב שהפתרון הכי פשוט והכי נכון זה סנג'ר

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

asafk
06-05-22, 21:18
שני דברים.
א. חלק ניכר מהיצרנים והמתקינים בארה"ק מתקינים את הבוכנה הפוך. צריך לשים לב שכאשר המכסה סגור הצד של המוט נמוך יותר מהצד של הצילינדר. ככה האטם תמיד רטוב והבוכנה שומרת על אורך חיים גדול
ב. אפשר לבנות מנגנון עם קפיץ סליל במקום קפיץ גז. מאוד מקובל במקומות שעובדים בתנאי סביבה קשים שבהם בוכנות גז לא עובדות. אם זה מעניין אותך אני אכין סקיצה פשוטה.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

ishc
06-05-22, 21:26
עודד יש לי בוכנות באורך 400 ממ משמשחקים עם הדלת צד שבארגז בכל מיני חוזקים. אתה מוזמן לבוא לקחת אם זה עוזר.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

עודד זנטון
07-05-22, 00:35
לדעתי אתה טועה באומדן כוח של מנגנון מיטה. זה מרים משקל של מיטה עם מזרון פוטון (לפחות במיטות נוער). גם אם לא ירים לבד, זה בטח יעשה חיים קלים לבוכנות.
בנוסף,
אתה יכול לקחת מנגנון כזה ולחזק אותו. גם לחזק ולהאריך את הזרועות והצירים, וגם להוסיף קפיצים.

אייל, גדול עלי להנדס מחדש מנגנון כזה כך שיתאים לצורך הספציפי..
לפעמים, רברס אינג'יירינג יותר מורכב מיצור עצמאי מ0..
מרגיש לי שזה מקרה כזה..

- - - Updated - - -

אם לא אהבת את המוט התומך ואתה אוהב פרויקטים,,
אתה יכול לחפש מנגנון מכסה מנוע של dodge d600 או כדומה
לדעתי המשקל של המכסה מנוע שם דומה לסגירה של נגרר
זה כבר ייתן לך שקט לכמה (עשרות) שנים..

מת על פרויקטים.
אין לי זמן לחיות אותם לצערי...

- - - Updated - - -

שני דברים.
א. חלק ניכר מהיצרנים והמתקינים בארה"ק מתקינים את הבוכנה הפוך. צריך לשים לב שכאשר המכסה סגור הצד של המוט נמוך יותר מהצד של הצילינדר. ככה האטם תמיד רטוב והבוכנה שומרת על אורך חיים גדול
ב. אפשר לבנות מנגנון עם קפיץ סליל במקום קפיץ גז. מאוד מקובל במקומות שעובדים בתנאי סביבה קשים שבהם בוכנות גז לא עובדות. אם זה מעניין אותך אני אכין סקיצה פשוטה.

אסף.

א. כמובן שאתה צודק והבוכנה עם המוט למעלה והצילינדר למטה... אהפוך אותם ותודה על ידע חדש.
(למה לעזאזל שמישהו ייצר מוצר בלי להבין את ההנדסה שלו, דאמת!!)

ב. נשמע מעניין. אשמח לסקיצה כדי להבין את רוח הדברים (אין לי שמץ איך מוסיפים כאן תמונות אז אני לא יכול לתת לך רפראנס עליו תלביש סקיצה כזו.. אצטרך להבין למה התכוונת ולבצע התאמות).
כמובן, אך ורק אם זו לא טרחה גדולה עבורך.

- - - Updated - - -

עודד יש לי בוכנות באורך 400 ממ משמשחקים עם הדלת צד שבארגז בכל מיני חוזקים. אתה מוזמן לבוא לקחת אם זה עוזר.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

תודה רבה.
אני חושש שהן קצרות מידי.
אזמין בחולארץ, זה אמור לעלות פרוטות ויש לי סבלנות😉

ד ו ר ו ן
07-05-22, 09:17
מוט מחזיק (כמו של מכסה מנוע).. cheap and best

+
פותח את המכסה בכניסה לחניון וסוגר בלילה לפני השינה.

מוטי ג.
07-05-22, 09:21
מה לגבי מנוע חשמלי? משהו תעשייתי (מנוע חשמלי ואקטואטור בורגי) או משהו מרכב שיש בו דלת בגאז' חשמלית, אל תשכח מנגנון עוקף מנוע

מוטי ג.
07-05-22, 10:04
נגמר לי זמן העריכה, קח עוד רעיון: מסרק הגה מתוגבר חשמלי מאיזה יונדאי (חנן עשה מזה באגי אם איני טועה) אבל זה מחייב אותך להוסיף משהו לנעילה במצב פתוח או תו"כ הפתיחה אחרת זה נהיה גיליוטינה.

אני בעד אקטואטור חשמלי, אני מניח שהוא עם נעילה עצמית, כלומר קצה הבורג לא ייכנס או ייצא ללא הפעלת המנוע , כזה
₪ 215.71 42%OFF | JS-TGZ-U1 Electric Linear Actuator DC Motor Multi-Function Actuator 300N 12VDC Linear Actuator
https://a.aliexpress.com/_vpP7al

יש כאלה בשערים חשמליים (שערי כנף) אבל צריך לשים לב למתח ההפעלה שלהם, ויש לי תחושה שהם לא ישרדו את תלאות הדרך

asafk
07-05-22, 10:39
אם רוצים פתרון חשמלי - מנוע מגבים הוא פתרון טוב. יש לו גיר. אפשר לעשות או מנגנון מספריים או גלגלת וכבל.
אבל אני בעד פשוט, לא מסובך.

אסף.

איל מ
07-05-22, 10:54
בטל.

asafk
07-05-22, 11:52
אייל, גדול עלי להנדס מחדש מנגנון כזה כך שיתאים לצורך הספציפי..
לפעמים, רברס אינג'יירינג יותר מורכב מיצור עצמאי מ0..
מרגיש לי שזה מקרה כזה..

- - - Updated - - -

מת על פרויקטים.
אין לי זמן לחיות אותם לצערי...

- - - Updated - - -

א. כמובן שאתה צודק והבוכנה עם המוט למעלה והצילינדר למטה... אהפוך אותם ותודה על ידע חדש.
([emoji6]

אני מדגיש - כשהמכסה סגור. לפעמים הבוכנה 'מתהפכת' בין מצב פתוח לסגור.

אני אעלה סקיצה של מנגנון קפיץ פשוט- בערב.

אסף.

עודד זנטון
12-05-22, 11:03
מה לגבי מנוע חשמלי? משהו תעשייתי (מנוע חשמלי ואקטואטור בורגי) או משהו מרכב שיש בו דלת בגאז' חשמלית, אל תשכח מנגנון עוקף מנוע

ניסיתי.
חיברתי מוט הברגה של ג'ק ישן למברגה 18V מתוך כוונה "לשחוט" את המברגה לטובת הנגרר..
לא לקח!
כיוון שבהכרח, המנגנון יושב בצד המכסה, בפתיחה נוצר פיתול שמאוד מקשה על המנוע עד כדי אי רלוונטיות.
זו הסיבה שאני מחפש פתרון אחר...

אגב, למברגה שלום.
עשיתי פיילוט לפני שגירמשתי לה את הצורה..

-->