צפייה בגרסה מלאה : פלדהיים יפה נוף (הו"ל ובית דפוס בירושלים) - מישהו מכיר מבפנים?
מחפש קצת תובנות ממי שעובד אצלם/מולם על התרבות הארגונית והנפשות הפועלות. אני מבין שקהל היעד העיקרי שלהם הוא הציבור החרדי, אבל תמהני עד כמה 'חרדי' העסק עצמו ברמה היומיומית ומה החומר האנושי שם, בהנהלה וברצפת הייצור. כל פיסת מידע תתקבל בברכה, כאן או בפרטי.
תודה מראש ושבוע טוב.
polar bear
08-05-22, 09:29
לא מכיר את העסק הזה ספציפית. אבל - למה אתה מצפה? עסק זה עסק. ובעצם למה אתה מתכוון כשאתה אומר - התנהגות חרדית - לסטיגמה של קומבינות וכסף שחור או ציפיה ליושרה בלתי מוגבלת?
אני לא יודע על איזו יושרה אתה מדבר. כל החרדים שאיתם עבדתי ולידם גרתי עד כה (החל מהצבא ועד היום) השאירו רושם נוראי של אינספור קומבינות, 'בעזרת השם' במקום הקפדה על נהלים, ושאר מתודות שאין להן מקום בעולם המודרני.
אני יודע שבישראל אפילו כשיש פיקוח על תחומים מקצועיים, העדה הזאת מקבלת לעיתים קרובות 'פס' משיקולים פוליטיים, לכן הייתי רוצה להבין איך מתנהל המקום הנ"ל לפני שאני נכנס איתם להתקשרות עסקית.
לא שולל שמדובר בעסק עם הרבה כסף, והנהלה פרוגרסיבית המתווה סטנדרטים של איכות ובטיחות שהשוויצרים מקנאים בהם... לכן אני שואל את מי שעבד איתם/אצלם בעבר.
סה"כ אתה לא מכליל בכלל (שלא לומר מכתים) ציבור שלם.
סה"כ אתה לא מכליל בכלל (שלא לומר מכתים) ציבור שלם.
הוא כן, אבל השאלה היא האם זה לא בסדר לעשות את זה?
תמיד, כשאתה מדבר על קבוצה, או ציבור, אתה מכליל. זה בסדר, ואין דרך אחרת. כשאתה מדבר על אדם ספציפי, (כזה עם שם ותעודת זהות) אתה מתייחס בדיוק ההיפך מהכללה - באופן פרטני.
איזה דרך אחרת יש להתייחס לציבור? (כל ציבור, כן?)
הדרך של הפוליטיקלי קורקט להעלים בעיות וטענות ולהימנע מהתייחסות וטיפול בהם, היא "בואו לא נכליל".
אם מישהו טועה ומתייחס לכלל (או לפרט) באופן לא נכון, מעליל עליו שלא בצדק, מייחס לו דברים שאינם נכונים - אז זו צריכה להיות התשובה, לא הפוך.
אני בטוח שבין אנשי הדת באירן, יש גם הומנים שמחפשים את הטוב ולעשות חברה ראויה יותר, אבל אני מניח שכולנו יכולים להשמיט את המיעוט התיאורטי הנ"ל ולהכליל אותם כפנאטים, חובבי סקילות, ותליות בכיכר העיר.
שוב, דעתי הצנועה.
בברכה,
יוני5
לכל אחד מחברי הציבור הזה הייתה הזדמנות להשאיר רושם חיובי, כך שכל הכתמה או טענה אחרת בסגנון מן הראוי להפנות אליהם. סה"כ הייתה לי אינטראקציה מקצועית עם כעשרים נציגים של הקהילה, וגרתי בסמוך לעוד כמה מאות במשך שנים ארוכות. אני מדבר עובדתית מהנסיון שלי, לא מחווה דעה על הבחירות שלהם בחיים או על העדפותיהם הדתיות.
זה לא שונה בהרבה מהמוניטין של ישראלים בחו"ל, ומאותן סיבות בדיוק אני לא יוצא להגנתם/הגנתנו - כי אין עשן בלי אש, גם אם חינכו אותנו להאמין שכולם אנטישמים.
פלדהיים היו ידועים כחברה הגונה ומקצועית מאד.
היו, כי פשטו רגל ונמכרו ...
כרגע רק השם נשאר כי בציבור החרדי הם היו סוג של "תו תקן" לתוצרת איכותית.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.