צפייה בגרסה מלאה : איטום גג בית משותף - מה עדיף?
צריך לבצע איטום גג בית משותף שיש בו 11 דודי שמש עם קולטי שמש.
יש קטע בגג שהוא קצת שקוע שבו מי גשם עומדים אבל לא מחלחלים.
יש שתי אפשרויות שבמחיריהן אין הבדל גדול:
1. איטום ע"י יריעות ביטומניות אבל זה מצריך את פירוק קולטי השמש והרכבתם מחדש שכמובן בזאת עלולים להיות עוד תקלות (דליפות וכו').
2. איטום ע"י התזת חומר איטום פוליאירטני היפרידי על בסיס מים, לאחר מריחת פריימר אפוקסי (כמובן לאחר ניקוי הגג) וזה לא מצריך פירוקים בכלל.
מה דעתכם והמלצתכם?
בברכה - רפי לין
כמה זמן אחריות יצרן אתה מקבל על כל חלופה?
כמה זמן אחריות מהקבלן המבצע?
מה מצב הגג הנוכחי? תעלה כמה תמונות עדיף...
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
מאוד לא ממליץ על החומרים ההיברידים.
זה מוצר שעוד לא בשל לגמרי, ובטח לא בגג לא מנוקז לגמרי.
זה נחמד לגגות קטנים/לא פעילים במיוחד, ומנוקזים טוב.
אצלנו נעשה שימוש בו עקב יועץ גרוע, טעות נוראית, אם אתה באזור עוטף עזה אתה מוזמן לראות.
ספציפית גרוע במיוחד maris aqua hybrid ("מריס היברידי").
חשוב להגיד על כל החומרים בהתזה שכל מקום ש"עובד" בגג ויש בו כל סוג של תזוזה - חייב ליישם בו רשת.
האמת? כדי לייצר איטום באמת טוב ואיכותי - צריך ליישם רשת על הכל.
חיסרון נוסף הוא שהשכבה המתקבלת באיטום מאוד רגישה לפגיעות מכניות, ובגג עם כל כך הרבה דודים ותיקונים וכו...
בסוף מישהו יגרור עליהם משהו וזה יגמור את האיטום.
בהיבט הזה היריעות פי 100 יותר עמידות וקשוחות ואני ממליץ לכם ללכת בדרך הזאת. גם אם היא מורכבת יותר.
תודה רבה,
החכמתי מאוד וזה עוזר מאוד לקבל החלטה.
בברכה - רפי לין
מאוד לא ממליץ על החומרים ההיברידים.
זה מוצר שעוד לא בשל לגמרי, ובטח לא בגג לא מנוקז לגמרי.
זה נחמד לגגות קטנים/לא פעילים במיוחד, ומנוקזים טוב.
אצלנו נעשה שימוש בו עקב יועץ גרוע, טעות נוראית, אם אתה באזור עוטף עזה אתה מוזמן לראות.
ספציפית גרוע במיוחד maris aqua hybrid ("מריס היברידי").
חשוב להגיד על כל החומרים בהתזה שכל מקום ש"עובד" בגג ויש בו כל סוג של תזוזה - חייב ליישם בו רשת.
האמת? כדי לייצר איטום באמת טוב ואיכותי - צריך ליישם רשת על הכל.
חיסרון נוסף הוא שהשכבה המתקבלת באיטום מאוד רגישה לפגיעות מכניות, ובגג עם כל כך הרבה דודים ותיקונים וכו...
בסוף מישהו יגרור עליהם משהו וזה יגמור את האיטום.
בהיבט הזה היריעות פי 100 יותר עמידות וקשוחות ואני ממליץ לכם ללכת בדרך הזאת. גם אם היא מורכבת יותר.לא מסכים.
הכל תלוי בתשתית. אתה צודק לגבי החסרונות של החומרים ההיברידיים, אבל יש להם יתרון משמעותי מאוד - הם יודעים להתגבר על תשתית פגועה. יריעות על תשתית פגומה, ואם מדובר במבנה ישן - זה כמעט בוודאות המצב, לא יחזיקו מים (תרתי משמע).
אגב, מעבר לאיכות האיטום, הרבה יותר חשוב לדאוג לניקוז. כמו שלמדנו בבהד 1 "חזקה על קו ההגנה שיפרץ", ואם להשליך על ענייננו: "מים עומדים - יחלחלו".
אם בכל זאת אתה מחליט ללכת על יריעות, חשוב מאוד להקפיד ברחל בתך הקטנה על הכנת התשתית, אם התשתית לא תהיה מושלמת כאילו לא עשית כלום. שלוש ארבע שנים והכל יתפרק שוב.
לי יש גג של 200 מ"ר ואטמתי אותו לפני 6 שנים עם
גומי גג של יעקובי (לא פוליגג) והכל תקין.
לא מסכים.
הכל תלוי בתשתית. אתה צודק לגבי החסרונות של החומרים ההיברידיים, אבל יש להם יתרון משמעותי מאוד - הם יודעים להתגבר על תשתית פגועה. יריעות על תשתית פגומה, ואם מדובר במבנה ישן - זה כמעט בוודאות המצב, לא יחזיקו מים (תרתי משמע).
אתה תגיד ככה, והוא יגיד אחרת, לא יהיה סוף להתנצחות האינטרנטית.
מזמין אותך (ואחרים) לראות תאכלס.
בשטח יהיה קל להסביר למה זה חרא של מוצר במגוון רחב של סיטואציות, במיוחד אחרי כ2-3 שנים.
נחות באמת בכל פרמטר.
ו(שוב) לא מספיק טוב:
א. לגגות שאשכרה הולכים ומתקנים בהם מידי פעם (תפיל שבדי מגובה דוד, דבר שקורה....ספר לי איך האיטום שרד)
ב. לגגות "עובדים" ו"זזים".
ג. לגגות לא מנוקזים ב200%.
בתוספת רשת מדובר בחיה משופרת פי 10, מטבע הדברים (כמעט כמו חשיבות הברזל לבטון).
אתה תגיד ככה, והוא יגיד אחרת, לא יהיה סוף להתנצחות האינטרנטית.
מזמין אותך (ואחרים) לראות תאכלס.
בשטח יהיה קל להסביר למה זה חרא של מוצר במגוון רחב של סיטואציות, במיוחד אחרי כ2-3 שנים.
נחות באמת בכל פרמטר.
ו(שוב) לא מספיק טוב:
א. לגגות שאשכרה הולכים ומתקנים בהם מידי פעם (תפיל שבדי מגובה דוד, דבר שקורה....ספר לי איך האיטום שרד)
ב. לגגות "עובדים" ו"זזים".
ג. לגגות לא מנוקזים ב200%.
בתוספת רשת מדובר בחיה משופרת פי 10, מטבע הדברים (כמעט כמו חשיבות הברזל לבטון).
זו לא התנצחות אינטרנטית, זה המקצוע שלי, ואני עובד בזה ביום יום שלי. אתה מוזמן לבוא ולהיווכח.
להפוך תשתית רעועה לראויה לאיטום יריעות - קשה מאוד ויקר בטירוף, מעט מאוד בתים משותפים מוכנים לעלויות הכרוכות בכך, ולכן רוב קבלני האיטום יעשו איזה טלאי שיראה טוב, יאטמו עליו, ועוד שנים ספורות שהכל יתחיל להתפרק - יעלמו.
להגן על חומר איטום היברידי מפני פגיעה מכנית - קל ופשוט מאוד. לא משאירים חומר כזה חשוף, נקודה. מישהו עשה אצלך עבודה מחורבנת, זה לא מספיק כדי להפוך לאידיאולוגיה (ואתה צודק, נדרשת רשת אינטרגלס או דומה לחיזוק כדי להתגבר על מקדמי התפשטות תרמית שונים בין השכבות)
וכפי שכבר אמרתי, אדגיש שוב, הבסיס לכל איטום נכון - הוא ניקוז טוב. מים עומדים יפרצו. אם לא היום אז מחר, או בעוד שנה, או בעוד 5 שנים. מים צריך לנקז, נקודה. לנסות לסכור מים עומדים על גג עד ייבוש טבעי זה כישלון ידוע מראש.
א. אשמח להגיע לגג, לא חדש ומושלם תשתיתית (כי על זה הדיון), שמידי פעם מחליפים בו מכשירים והולכים בו וכו...
שהאיטום עובד בו לפחות 3 שנים, רק כדי ללמוד יותר לגבי המצב אצלי. מחכה להזמנה.
ב. איך אתה מגן על איטום כזה בצורה כלכלית שמצדיקה את זה ?
תחשוב שעל גגות כאלו אנחנו מניחים שמתקינים דודים/מזגנים/צלחות לווין /יו ניים איט - בשגרה.
על יריעות אתה יכול לגרור ציוד עם עגלות חופשי, בחומר היברידי כל מזגן 6 כ"ס שמותקן זה אירוע רב נפגעים.
ג. אי אפשר לבנות בגג שטוח, לא חדש לגמרי, על 100% ניקוז, רוב הפעמים לא יקרה, יהיו "שלוליות".
וזה משהו שיריעות שנעשו נכון לא מתרגשות ממנו, והחומר הזה רגיש אליו בטירוף.
ד. מה מפרטי הביצוע אומרים ? מה עובי השכבה במערכות כאלו ללא רשת ?
משהו כמו 1....1.5 מ"מ, כמה חזק זה כבר יכול להיות ?
אני כבר גיליתי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.