PDA

צפייה בגרסה מלאה : הסרת חלודה ומניעתה בעתיד ממיכל מים נירוסטה (בלי לפרק המיכל) אפשרי? המלצות?

KOOKE
10-05-22, 00:35
בתא המטען ברנגלר שלי מותקן מיכל מים נירוסטה שטוח יחסית (גובה כ- 12 ס"מ) המכסה כמעט את כל רצפת תא המטען ומהווה חלק מקונסטרוקציה שלמה של מעין במה/ מיטה נפתחת.

ככל הנראה בשל ריתוכים פנימיים לא נכונים החלה להתפתח בתוך המיכל חלודה והמים הופכים יותר ויותר חומים - אלו לא מים שנועדו לשתייה אלא רק מקלחת ושטיפת כלים אבל בכל זאת יש גבול למידת החלודה שבמים שאני מוכן לסבול אפילו בשימוש כזה.

בגלל שהמיכל הוא חלק מקונסרוקציה שלמה לא בא לי לפרק את הכל כדי לתקן את הבעיה כמו שצריך.

בעזרת גוגל מצאתי לא מעט חומרים נוזליים שנועדו להסרת חלודה ואשמח להמלצתכם איזה חומר מומלץ ליישום בהתאם למתווה של אי פירוק המיכל אלא רק שטיפתו הפנימית באמצעות החומר הנוזלי

האם יש איזו דרך למנוע או להאט התפתחות חלודה עתידית מבלי לפרק המיכל ולפתוח אותו? האם יש איזה חומר שטיפה נוזלי שניתן ליישם לאחר הסרת החלודה בדרך של שטיפה פנימית שיימנע או יאט התפתחות חלודה עתידית?

אני מדגיש שוב לא מחפש פיתרון מוחלט גם פיתרון חלקי לבעיית החלודה שיסיר את רובה ויאט התפתחות חוזרת של חלודה בעתיד יספק אותי כך שגם אם אצטרך לחזור על התהליך עוד X זמן זה לא נורא מבחינתי.

תודה מראש למשיבים.

נמרוד
10-05-22, 11:03
נוסעים עם מיכל חצי מלא חומצת פסיבציה מדוללת (חומצה חנקתית נדמה לי) שתשתולל במיכל ותגיע לכל פינה. אחר כך שוטפים היטב כמה פעמים.

לך למי שמתעסק בריתוכי נירוסטה שיתן לך קצת.

נמרוד
10-05-22, 11:19
מצורף צילום שהצלחתי לעשות דרך הפתח של המיכל שלי. די נקי.
138192
עוד נקודה חשובה - תשתדל שהמיכל יהיה מלא עד הסוף כל הזמן. אם היית יכול לפתוח את המיכל אני מנחש שהיית רואה שיש יותר חלודה בלמעלה, איפה שיש חשיפה לאויר, יותר מאשר בתחתית. אם אתה נוסע כשהמיכל ריק רוב הזמן וממלא רק בטיולים - תשנה את ההרגל הזה. וזה כאמור בהנחה שאין לך איזה ברז או מופה מפלדה רגילה איפשהו.

KOOKE
10-05-22, 12:15
תודה על התשובה.

אין חומר מסחרי שניתן לרכישה בחנות חומרי בניין או ברשת ושכולל את החומצות שתיארת?

נמרוד
10-05-22, 12:25
תודה על התשובה.

אין חומר מסחרי שניתן לרכישה בחנות חומרי בניין או ברשת ושכולל את החומצות שתיארת?

בטח שיש, מצ"ב קישור, רק שנראה לי חבל לקנות גלון. גש לחנות אספקה טכנית גדולה ותבקש.

http://www.limat.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%A4%D7%A0%D7%99-%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%A9%D7%9C-%D7%A0%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7%98%D7% 94.html

ש01
10-05-22, 15:38
פעם באניות היו מורחים מלט במיכלי מים...

PW
10-05-22, 23:16
ש: 'איך מזהים נירוסטה סינית?'

ת: 'לפי החלודה'

asafk
10-05-22, 23:41
נתחיל במניעת חלודה

אם המיכל עשוי מנירוסטה שהיא לא 316 - הוא יחליד. אבל אפשר למנוע מאוד את ההחלדה על ידי פסיבציה מייד לאחר הריתוך. הפסיבציה למעש מנטרלת את השכבה החיצונית של הברזל ש"יוצאת" בעבות הריתוך ומאוחר יותר מחלידה, מנקה אותו והופכת את הנירוסטה לנירוסטה נקייה גם סביב הריתוכים.
ואם נניח לא עשו פסיבציה לאחר הייצור - זה יחליד סביב הריתוכים.
אבל כמו שנמרוד כתב לא מאוחר לנקות מחדש.
אחרי ניקוי יש כמה אפשרויות-
הראשונה היא להתעלם. יחזיק כמה שיחזיק ומה אכפת לנו חלודה במי שטיפת כלים? בג'ריקן הגרמני שלי יש יותר חלודה, בטוח.
השניה היא צבע / ציפוי בהתזה - פריימר מתאים לנירוסטה ועליו צבע שמיועד למיכלים. זה עובד, מנסיון. אבל כשהמיכל מותקן ברכב זה בטוח מלכלך.
השלישית היא לשים ביומן פעם בשנה ניקוי....

אסף.

tzagi
22-05-22, 01:54
best rust remover is vinegar, yes what goes in your salad. drain all the water and pour in to cover what you want cleaned. Let it sit for a day hopefully under the sun. flush it out with water.

-->