צפייה בגרסה מלאה : עזרה עם מק"ט - שסתום פרופורציה לבלימה מאחור עפ"י משקל מטען
שלום לכולם,
לא מוצא בקטלוג שלי את השסתום - נקרא LSPV
מיועד לטרופר 2003 .
מסתבר שזה נמצא רק בטרופרים שנמכרו לאזורי אירופה ואפריקה
תודה מראש
רענן
באדיבותו של ניק הגדול (nickya)
מק"ט איסוזו :
8971666921
מה התקלה שבגינה אתה רוצה לקנות שסתום ?
בלימה חלשה מאחורה או מקדימה ?
הבעיה בד"כ שהשסתום נתקע בגלל ג'יפה שהתפתחה בנוזל הבלם שלא זז במערכת או שלא הוחלף זמן רב.
רק שתדע, שיפוץ שסתום כזה פשוט מאד ובד"כ מסתיים ללא החלפת חלקים.
פירוק, ניקיון והרכבה מחדש.
אם אינך בטוח בביצוע השיפוץ, תן למשפץ בלמים מורשה לבצע את השיפוץ, יעלה כ 400-500 שח.
בברכה, טושי
תודה טושי !
אכן בלימה חלשה מאחור, השסתום תקוע .
חשבתי אולי יש ל UMI על המדף למכירה במחיר חיסול מלאי.
אז אין חדש בארץ. נדרש הזמנה מיוחדת והערכה שלהם מעל 3000 ש"ח ...
מפירוק כמובן אין טעם לרכוש.
פורק ונשלח לשיפוץ.
תודה
רענן
היי רענן.
אפשר להעלות תמונה של החלק בבקשה לפני ההרכבה.
תודה.
אלון.
יהיה אותו דבר חיצונית רק נקי יותר
138279
רענן,
בא נלך צעד קדימה, השסתום חוזר, מרכיבים, מוציאים אוויר......
איך מכוונים את המיקום של השסתום, ובכלל, שמגביהים רכב, מה עושים עם השסתום הזה?
(חומר למחשבה לכל מי שהגביה רכב, ויש לו מנגנון כזה, או....למי שפשוט התקשה לעבור טסט בגלל בלימה חלשה מאחור).
אני מנחש שיש בספר הרכב תהליך לכיוון המיקום. במיצובישי יש רכיב דומה וקיים הסבר בספרות
מקום להתחיל לחפש:
https://www.zinref.ru/avtomobili/Isuzu/009_00_Isuzu%20Trooper_1998-2002_english/219.htm
ישנן כל מיני שיטת לכוון ווסת העמסה, כמובן שהכי טוב להתחיל מהוראות היצרן.
את הכיוון יש לבצע כאשר הרכב מועמס במשקל "הרגיל" שלו.
כדי לוודא שהכוונון נכון , הכי טוב לגשת למוסך שמצויד ב "מיני ליין" ( זה מסלול בדיקה כמו של מכון רישוי, רק בלי הרשעים...) לבדוק עוצמת בלימה על הגלילים ולכוון במקום במקרה הצורך.
בברכה, טושי
אני יודע שזאת לא חוכמה כי אני מסתובב במוסכים הלא נכונים... אבל לא רק שלא ראיתי מוסך כזה, גם לא שמעתי על אחד.
http://www.myers.co.il/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=25
תתקשר אליהם ותבדוק למי מהלקוחות שלהם יש מיני ליין.
אולי תגלה אחד בסביבתך.
בברכה, טושי
ישנן כל מיני שיטת לכוון ווסת העמסה, כמובן שהכי טוב להתחיל מהוראות היצרן.
את הכיוון יש לבצע כאשר הרכב מועמס במשקל "הרגיל" שלו.
כדי לוודא שהכוונון נכון , הכי טוב לגשת למוסך שמצויד ב "מיני ליין" ( זה מסלול בדיקה כמו של מכון רישוי, רק בלי הרשעים...) לבדוק עוצמת בלימה על הגלילים ולכוון במקום במקרה הצורך.
בברכה, טושי
ועל זה אומרים, אחלתי לחייל בהצלחה....
מה זאת אומרת לכוון במקום? לבוא עם משקל "רגיל", להתחיל לעשות מדידות, להכנס כל פעם לבור, לשנות את הכיוונון, ואז שזה מתייצב, להעמיס את הרכב, ולחזור על הבדיקות..... תראה לי את המקום שיש לו סבלנות לג'י
תראה לי מי עשה תהליך כזה, וכמה זה עלה לו.
ולא, אין לי פתרון יותר טוב, ואני רק חולק את התסכול שלי.
וכן זה ברקסים, וזה החיים שלנו, ובכל זאת, אני מוכן להמר שאצל למעלה מ 90% מהרכבים שעשו הגבהה, זה לא מכוון נכון.
שאלה לזיו,
מה זה לא מכוון טוב? זה נבדק בכל טסט: יחס משקל ויכולת בלימה.
או שאני מפספס משהו?
זיו, אני זוכר במערופל שלפני הגבהה הכיוון שלו היה על אמצע ה"מסילה", אחרי הגבהה מרימים אותו למעלה עד הסוף... ומקווים לטוב...😂
שאלה לזיו,
או שאני מפספס משהו?
10+
- - - Updated - - -
זיו, אני זוכר במערופל שלפני הגבהה הכיוון שלו היה על אמצע ה"מסילה", אחרי הגבהה מרימים אותו למעלה עד הסוף... ומקווים לטוב...😂
יש כאלה שביצעו חישוב והוסיפו תושבת לפיצוי ...
... גם בסמוראי.
138286
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
שאלה לזיו,
או שאני מפספס משהו?
שאלה למוטי:
האם יש מצב לבלימה חזקה מדי מאחור ( חוסר איזון)?
האם המתקן הזה יכול למדוד עצירה חזקה מדי ( המערכת בכלל יודעת כמה אני לוחץ?, או רק יודעת לוודא שהגלגל נעצר)?
ואם מישהו רוצה לקפוץ ולהגיד שאין דבר כזה עצירה חזקה מדי, אז למה בכלל יש את השסתום הזה בכלל? למה לתת לחץ מלא כל הזמן?
לא מומחה... אבל אבל צריך מומחה כדי להבין שתחת הגבהה החשש היחיד הוא בלימה חלשה מדי מאחור .. הווסת בלימה רואה רכב "ריק" כביכול בגלל הפרשי הגבהים.
שאלה למוטי:
האם יש מצב לבלימה חזקה מדי מאחור ( חוסר איזון)?
האם המתקן הזה יכול למדוד עצירה חזקה מדי ( המערכת בכלל יודעת כמה אני לוחץ?, או רק יודעת לוודא שהגלגל נעצר)?
ואם מישהו רוצה לקפוץ ולהגיד שאין דבר כזה עצירה חזקה מדי, אז למה בכלל יש את השסתום הזה בכלל? למה לתת לחץ מלא כל הזמן?
תסלח לי, אבל אתה כותב שטויות.
לפני שאתה ממשיך לשאול "שאלות תם" , כדאי שתעשה קצת שיעורי בית.
1.איך עובדת מערכת הבלמים, ואיך מתפקד ווסת העמסה.
2.נתוני עוצמת בלימה של רכב כלשהו (נגיד הטרופר שלך) נתוני יצרן מול המצב בפועל (רמז - כתוב בדף בדיקה של הטסט שמצורף לרשיון רכב).
3. איך עובד דינמומטר בדיקת בלמים (הגלילים במכון רישוי).
תמצא את התשובות לשלוש השאלות האלה - לא תצטרך לשאול יותר.
בברכה, טושי
תסלח לי, אבל אתה כותב שטויות.
לפני שאתה ממשיך לשאול "שאלות תם" , כדאי שתעשה קצת שיעורי בית.
1.איך עובדת מערכת הבלמים, ואיך מתפקד ווסת העמסה.
2.נתוני עוצמת בלימה של רכב כלשהו (נגיד הטרופר שלך) נתוני יצרן מול המצב בפועל (רמז - כתוב בדף בדיקה של הטסט שמצורף לרשיון רכב).
3. איך עובד דינמומטר בדיקת בלמים (הגלילים במכון רישוי).
תמצא את התשובות לשלוש השאלות האלה - לא תצטרך לשאול יותר.
בברכה, טושי
תודה על התשובה המעמיקה והמלמדת.
מצ"ב החלק הרלוונטי מדף הטסט , בא ותלמד אותנו איך קוראים ואיך יודעים מה מצבנו ובכלל איך כל המערכת הזו (מהשסתום ועד הבדיקה) עובדת.
אני אחדד את מה שכתבתי למוטי , אם אין בלימה מספיקה, ברור שלא עוברים טסט. השאלה שלי, האם יש דבר כזה, בלימה חזקה מדי? והאם המכון טסטים יודע לזהות מצב כזה, ואם יש מצב של פסילה בגלל בלימה חזקה מדי?
יש כאלה שביצעו חישוב והוסיפו תושבת לפיצוי ...
כמו שרשמתי, גם שהשסתום עד הסוף לא בטוח שזה מה שיפצה על הבלימה, גם ככה הבלמים בטרופר "לא משהו"...
מצטער, אני לא חושב שאני יכול ללמד אותך דבר , בטח לא מעל דפי הפורום.
כשאני רציתי ללמוד מכונאות, השקעתי בזה הרבה זמן.
למזלך, כל המידע זמין היום ברשת, צריך רק לחפש.
לגבי הבדיקה של הרכב שצירפת, מהבדיקה הסטטית רואים נתונים טובים, חלוקה של בערך 60:40 בין אחורה : קדימה.
(סטטי - הכוונה בבדיקה על גלילים נפרדים ולא בנסיעה.
בבלימה בנסיעה תהיה העברת משקל קדימה )
לעומת זאת, בלם החניה שלך ממש לא מכוון, צריך להדק את השמאלי.
אני תוהה איך עברת טסט.
בברכה, טושי
טושי, כמה אחוזים זה "תקין"? רשום בתמונה של זיו 50 אחוזים מאחור.
אנחנו רוצים 25% מאחורה ו 50% מקדימה.
יותר זה בסדר כמובן אבל רק כשהאחורי נמוך מהקדמי באופן משמעותי.
וזו המטרה של ווסת העומס - לוודא שתמיד הסרן האחורי לא יינעל בבלימה לפני הקדמי - גם ובמיוחד כשהרכב ריק ואין משקל על הגלגלים האחוריים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אז זה סוג של עונה לשאלה של זיו, יותר מידי =יותר מהקדמי?
שאלה צדדית, איך זה שאין ווסת בדיסקו 1?(לא כזה שראיתי לפחות גם לא בשרטוטי צנרת בלמים)
אבל יש 2 צינורות שרצים במקביל למפצל על הסרן
ווסת עומס מהסוג הזה קיים לרוב ברכב מסחרי כאשר יש הפרש גדול בין מצב ריק לעמוס. לא נפוץ במכוניות נוסעים כמו דיסקברי.....
יחד עם זה במכוניות שונות לפני עידן ה abs היה ווסת עומס פרימיטיבי יותר בתוך המשאבה הראשית (מין טובלן שרץ קדימה עם תאוטת הבלימה וחותך לחץ מהגלגלים האחוריים).
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני לא רואה גם בסכימות של דיפנדרים, גם לא ב130. אבל יש שסתום כלשהוא על הקורת שלדה.
טושי, כמה אחוזים זה "תקין"? רשום בתמונה של זיו 50 אחוזים מאחור.
קרא שוב , זה לא מה שרשום.
ובלי להכנס לנתוני הרכב הספציפי, כאשר רשום 50 אחוז, אינך חושב ש 100 אחוז זה תקין ועדיף ?
בברכה, טושי
קראתי שוב, צד ימין למטה, יעילות בלימה 50 אחוז = יעילות כללית בכל 4 גלגלים?
מה זה המספרים 411 וכו?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220517/16e67376736b31eb47e49b36b7035c7d.jpg
נכון, 50 אחוז יעילות של בלמי השירות, כל 4 הגלגלים יחד.
המספרים הם עוצמת הבלימה שהגלגל מפעיל כנגד הגלילים.
לרכב במשקל הנתון, עוצמת הבלימה נמוכה למדי וזה בא לביטוי בערך הכללי הנמוך 50 אחוז.
מרבית הבדיקות שאני רואה זה 60-70 אחוז בלם שירות וסביב 25 אחוז בלם חניה.
בברכה, טושי
אני לא רואה גם בסכימות של דיפנדרים, גם לא ב130. אבל יש שסתום כלשהוא על הקורת שלדה.
בכל הרכבים הישנים (כולל דיפנדר) יש וסת שדואג שעוצמת הבלימה תהיה חזקה יותר קדימה. לא בכולם הוא וסת משתנה, אלא קבוע (סתם זורק מספר, 70% קדימה 30% אחורה).
נכון, 50 אחוז יעילות של בלמי השירות, כל 4 הגלגלים יחד.
המספרים הם עוצמת הבלימה שהגלגל מפעיל כנגד הגלילים.
לרכב במשקל הנתון, עוצמת הבלימה נמוכה למדי וזה בא לביטוי בערך הכללי הנמוך 50 אחוז.
מרבית הבדיקות שאני רואה זה 60-70 אחוז בלם שירות וסביב 25 אחוז בלם חניה.
בברכה, טושי
סליחה שאני מציק, אבל אחרי שקטלת את השאלות שלי (שנועדו לחדד את הדיון ) אז אני מנסה לסכם מה היה לנו פה -
1- האחוזים, מייצג כוח הבלימה של כל 4 הגלגלים לעומת המשקל של הרכב (בשני הסרנים).
2- אסף הסביר : "
אנחנו רוצים 25% מאחורה ו 50% מקדימה.
יותר זה בסדר כמובן אבל רק כשהאחורי נמוך מהקדמי באופן משמעותי. (https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/124198-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%A2%D7%9D-%D7%9E%D7%A7-%D7%98-%D7%A9%D7%A1%D7%AA%D7%95%D7%9D-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7% A6%D7%99%D7%94-%D7%9C%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%9E%D7%90%D7%97%D7%95%D7%A8-%D7%A2%D7%A4-%D7%99-%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%9C-%D7%9E%D7%98%D7%A2%D7%9F?p=990284&viewfull=1#post990284)
3- כלומר בלימה רצויה זו בלימה של 75%. אבל גם אומר שאפשר יותר , אבל צריך לשמור על פער!
4- כלומר, בניגוד לאמירה שלך "אינך חושב ש 100 אחוז זה תקין ועדיף ?" . 100% ושמירת פער, מייצג בלימה תאורטית של למעלה מ 100% באחד הגלגלים (בסרן הקידמי).
5- למה תאורטית? כי אני מנחש, ולזה בדיוק כיוונה השאלה שלי, אני פשוט מנסה לחשוב בקול רם, ברגע שעוצמת הבלימה בגלגל מסויים מגיע ל 100% (לעומת המשקל שיש עליו), זה הרגע שאנחנו מכירים בטסט שהרכב קופץ החוצה מהגליל. כלומר, להבנתי, המתקן הזה לא יודע למדוד בלימה חזקה "מדי".
6- אני לא מכיר מישהו שניפסל על בלימה חזקה מדי. אני כן מכיר מכרים של "הגבהה אלימה" ע"י כיפוף של התושבת של השסתום, רק כדי שהרכב יעבור, והוא אכן עבר בהצלחה.
לסיכום כל הפרובוקציה שחטפתי לרענן את השרשור-
במבחן התוצאה, רוב מי שעשה הגבהה נוסע על סמך "מקווה שיהיה בסדר" ולא באמת עשה כיוון מדוייק. או איך שנדב אמר - "אחרי הגבהה מרימים אותו למעלה עד הסוף... ומקווים לטוב...😂"
ולא, אני לא יודע את התשובות, אני רק מבין שאצלי זה לא בסדר, וניסיתי לשאול ע"מ להבין אם למישהו יש פה שיטה יותר טובה איך להבטיח שהרכב תקין.
לא בטוח שכל התשובות שניתנו פה, עזרו לקידום הדיון הטכנולוגי.
חנן-ג'יפולוג
18-05-22, 09:32
נדמה לי שהקפיצה לא קשורה למספר זה או אחר, אלא היא נמנעת בבלימה דרך הדוושה כשזוג הגלגלים שלא נמצאים על מתקן הבחינה מחזיקים את הרכב.
בבדיקת בלם חניה הגלגלים הנ"ל חופשיים להסתובב אז הגלילים מצליחים לזרוק את הרכב החוצה.
חנן-ג'יפולוג
18-05-22, 09:50
אני חושב שהפער בין כיוון ידני גס נטול מכשירים, לבין כוון לפי הספר, ככל שישנו כזה זמין, לא יכול להיות גדול מדי שכן הוא מוגבל משני הכיוונים:
טעות כלפי מעלה- מרגישים את זה מצוין בנהיגה כשבכל בלימה חזקה התחת נזרק.
כלפי מטה- לא עוברים טסט.
אני כיוונתי ידנית, לאחר שהגבהתי וכשלתי בטסט.
כוון את זה כלפי מעלה כך שתגיע למצב של נעילת אחוריים לפני קדמיים, אם בכלל תצליח להגיע לזה, ותוריד קצת.
אם יש לך ווסת עומס על הקו האחורי אז שתדע שיש ברשת מדריכים די פשוטים לכיוון ע"י ניסוי וטעיה על משטח סטרילי.
https://www.zinref.ru/avtomobili/Isuzu/009_00_Isuzu%20Trooper_1998-2002_english/219.htm
חומר קריאה על ווסת העמסה מתוך הוראות היצרן.
רענן
כשתחזיר את הווסת למקומו.
איני זוכר איך זה בטרופר, אבל בטנדרים הווסת יושב על מעין מסילה ויכול לנוע כ 10 ממ מעלה מטה יחסית לשלדה.
זהו כיוון גס.
את הכיוון העדין עושים בקצה המוט, דרך האום של הבורג הארוך המחובר לסרן.
אם בטרופר אין מסילה לווסת, אז הבורג לסרן יכול להתכוונן בשני מישורים, מעלה - מטה ופנימה - החוצה.
כיוון גס וכיוון עדין.
בברכה, טושי
חומר קריאה על ווסת העמסה מתוך הוראות היצרן.
רענן
כשתחזיר את הווסת למקומו.
איני זוכר איך זה בטרופר, אבל בטנדרים הווסת יושב על מעין מסילה ויכול לנוע כ 10 ממ מעלה מטה יחסית לשלדה.
זהו כיוון גס.
את הכיוון העדין עושים בקצה המוט, דרך האום של הבורג הארוך המחובר לסרן.
אם בטרופר אין מסילה לווסת, אז הבורג לסרן יכול להתכוונן בשני מישורים, מעלה - מטה ופנימה - החוצה.
כיוון גס וכיוון עדין.
בברכה, טושי
תודה טושי !
יש מסילת כיוונון , במקור ללא הגבהה נמצא באמצע תחום.
לאחר הגבהה הוספה תושבת על הסרן כדיי לבצע פיצוי על ההגבהה.
במכון טסטים (זה היה לפני איזה 10 שנים) רמזו לי לבצע כיוונון
(אסור להם להחזיק כלי כך טענו)
אז יוצאים מפס הבדיקה , זוחלים , מבצעים כיוון ושוב חוזרים לפס הבדיקה.
כמובן מותנה בנחמדות ואי עומס במכון.
לפני שבועיים בטסט הבלימה מאחור הייתה מאד חלשה ואין בעיה
בצלחות או הדיסקיות.
אגב,
אני חושב שרובנו יודעים לזהות בלימה חלשה גם ללא בדיקת הגלילים.
ובלימה חזקה מידיי מאחור גורמת לזגזוג "ישבן" בפרט על כביש רטוב.
נ.ב - למי שיש מע' TOD רצוי להפעילה בכביש רטוב,
המערכת משפרת את איזון הבלימה בין הציר הקדמי לאחורי.
רענן
לפני שבועיים בטסט הבלימה מאחור הייתה מאד חלשה ואין בעיה
ברפידות או דסקיות.
אגב,
אני חושב שרובנו יודעים לזהות בלימה חלשה גם ללא בדיקת הגלילים.
ובלימה חזקה מידיי מאחור גורמת לזגזוג "ישבן" בפרט על כביש רטוב.
רענן
אני חושב שלהיפך, רוב הנהגים, כולל אתה ואני, לא שמים לב שהבלמים האחוריים עוצרים חלש.
עובדה אתה, וגם אני פעם בטנדר הפרטי שלי, גילינו את זה בטסט ולא בנסיעה.
זה גם הגיוני, כי במצב נורמלי מרבית הכח נוצר בבלמים הקדמיים, ואם מאחור יורד קצת אז זה לא מורגש.
מכל הווסתים ששיפצתי, רק אחד שופץ בגלל מצב הפוך, חוסר כח בבלמים הקדמיים.
לא היתה שום דרמה בבלימה, האוטו פשוט לא עצר...
בלחיצה ממש חזקה ואלימה על הדוושה הצלחתי לנעול רק גלגלים אחוריים .
שיפוץ פתר את הבעיה מיידית.
בברכה, טושי
1 138347
2 138346
3 138345
4 138344
- - - Updated - - -
בכל אופן, בשני הטרופרים שהיו לי היה משקל רב קבוע מאחור וחשבתי שזה רעיון טוב פשוט לפתוח את השסתום עד הסוף.
הטרופרים עצרו טוב ועברו טסטים... :rolleyes:
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.