PDA

צפייה בגרסה מלאה : הסבר לתופעה חשמלית (אורות דרך)

ניר ל
15-05-22, 12:05
התחדשתי לאחרונה ברכב משומש, עצמת הפנסים הקדמיים נראתה לי חלשה מדי, לא בדקתי זרמים ומתח עדיין - אבל לאחר פירוק והרכבת הנורות והסרת אילתורי חשמל מתיבת הפיוזים התעוררו הפנסים לחיים.
האילתורים כללו חיבור של מפצל שקע מצית לפיוז מצית הסיגריות וממנו למצלמת DVR ותאורת לד פנימית - האם יכול להשפיע על התאורה למרות שלא גונב ממנה ישירות ? או שהמשחק שלי עם הנורות חיזק איזה מגע רופף בסבירות גבוהה יותר?

opl
15-05-22, 12:14
האפשרות השניה יותר ראלית. בדרך כלל אדמה רופפת גורמת לזה. גם ראיתי פנסים שכשלו בטסט כי הורכבו לא נכון בבית הפנס אבל כתבת שפרקת והרכבת.

הרבה פעמים כשהיו שמים "מגביר אורות" שזה בעצם ריליי נפרד וסלילה חדשה היו עוקפים את הבעיה עם חיווט חדש וטוב. אני בזמנו הפאגרו גם החלפתי את הפלאגים לפלאגים חדשים, קראמיים.

- - - Updated - - -

אי אפשר לערוך, אני חלקית חוזר בי. החיבורים הפראטיים אם נעשו ממש לא טוב יכולים לגרום למפל מתח בקו.

חנן-ג'יפולוג
15-05-22, 13:27
אבל החיבורים הפיראטיים הם על קו אחר. של שקע המצית. מדובר בצרכנים קטנים. לא נראה לי שהם מפילים את החשמל בכל האוטו.

המקסימום שחיבור פיראטי רופף כזה יכול זה להפיל את המתח לצרכנים שאליהם הוא מוליך אלא אם כן מדובר בקצר, אבל אז כבר היינו בתיאור אחר לגמרי.

ניר ל
15-05-22, 14:35
יש עוד עניין שאני צריך לבדוק והוא השימוש בנורות H7 עם מתאם תושבת לעומת נורות H11 שאמורות להימצא שם עפ"י היצרן, לא קשור אולי לעוצמה אבל אם יש סטייה בין מיקום הנורה לרפלקטור זה אמור מן הסתם להשפיע על האלומה שאני עדיין לא לגמרי מבסוט ממנה. חשמלאי רכב שבדק על מכשיר אורות אמר לי שכנראה הרפלקטור פגום, אבל ככל שאני מצליח לראות הוא שלם.

מה שמדהים הוא שהבעלים הקודם נסע למעשה ללא אורות דרך משך שנים כנראה, זה לא משהו שניתן היה לפספס והיות שבדקתי אותו בנסיעה בלילה ישר שאלתי אותו אם האורות בכלל דולקים. הפנסים היו מכוונים לרצפה מתחת לפגוש ועצמתם הייתה דומה לזו של פנס וו צבאי משנות השבעים ...

opl
15-05-22, 14:45
אתה מתכוון לצמת מתאם? או משהו אחר? אין לי נסיון עם קומבינות כאלה. אבל כן ראיתי התקנות לא נכונות בבית ששינו את היחס של הנורה ברפלקטור וזאת היתה הבעיה.

בתור התחלה הייתי מחליף או מוסיף קו אדמה חדש בין המינוס של המצבר לשלדה/בודי.

138264

asafk
15-05-22, 18:27
החיבורים הפיראטים יכולים לזלוג איזה חצי וולט או וולט ולהרים את המינוס בגוף מאפס וולט לקצת יותר.
היה לי מקרה של ג'יפ שלא יודע כמה שעות חיפשתי מה לא בסדר בו עד שמישהו אמר לי לבדוק מתח בין הקוטב השלילי של המצבר לרוטב השלילי של הצרכן.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
15-05-22, 20:49
רק שהחיבורים הפיראטיים הם בכלל על קו אחר מהאורות.

asafk
15-05-22, 20:51
המינוס (גוף) משותף.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
15-05-22, 20:56
נכון, וזה לא משנה.

התנגדות גבוהה בחיבורים למעגל של שקע המצית, יעלו את מתח המינוס לאביזרים שמחוברים אחריהם. המתח שלפניהם לא יושפע.

הם לא ישפיעו על מתח השלדה.

-->