PDA

צפייה בגרסה מלאה : אחרי שהריבית עלתה , איפה אפשר לעשות קצת כסף ומהכסף שיש לי

דור אריאל
23-05-22, 20:07
בלי סיכון גדול מדי ?

חנן-ג'יפולוג
23-05-22, 20:47
לא מבין בזה כלום, אבל יש לי יועצים טובים. בזמנים כאלה, כשהבורסות בשפל, אני שם כל מזומן שפנוי לי, ואני יודע שלא אהיה חייב אותו בעשור הקרוב. בסל עוקב נאסד"ק 100.
אני מניח שזה יעלה, והרבה.

asafk
23-05-22, 22:27
תקנה היילקס.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Yaron.nahum
24-05-22, 16:41
הריבית אכן עלתה , פעמיים , בשני חודשים עוקבים

אבל

היא עדיין פחות מאחוז. 0.75% אם להיות מדויקים.
כך שאם תשקיע בפיקדון (בלי להחשף לסיכון) , אתה עדיין תרווח ממש , אבל ממש קצת כסף.

תמיד אפשר להגדיל את הסיכון, ואז את הסיכוי
וכמו שהמליצו כאן לפני , יש אמרה שאומרת שהזמן לקנות מניות הוא כאשר יש דם ברחובות

ומבחינת המניות בהחלט יש דם כעת.

השאלה הגדולה היא האם זה לנסות לתפוס סכין נופלת , או שאנחנו באמת בתחתית.
על זה אף אחד לא יכול להשיב לך.

אם אתה מחליט להשקיע במניות , אתה צריך לקחת בחשבון שעדיין קיים סיכוי להפסדים , וגם גדולים.
אז לקנות ולא לבדוק כל בוקר כמה כסף הרווחתי / הפסדתי.
בכל מקרה ההעדפה במקרה כזה היא על תעודת סל כלשהיא , כאשר מחפשים את התעודה עם דמי הניהול הנמוכים ביותר.
בכל מקרה , אם אתה מבצע את הפעולות דרך הבנק חובה לנסות לבקש מהבנקאי הנחה על עמלות הקניה ועמלות השמירה. הן יכולות לרדת והרבה.

בהצלחה ,
וכאמור זה לא מהווה יעוץ אלא רק את דעתי הלא מוסמכת
השקעה במניות כרוכה בסיכון אשר עלול להביא לאובדן הקרן. (חלק או מלא )

dorbh
25-05-22, 09:43
אני לא מחדש לך כלום אבל קצת סיכון = קצת כסף

במצב השווקים הנוכחי, אג"ח ממשלחתי 2-5 שקניתי לפני חצי שנה ירד כמעט 3% וזה החלק הסולידי בתיק שלי.
החלק הלא סולידי הפסיד בשלושת החודשים האחרונים למעלה מ80 אלף שקל (ולא, אין לי תיק השקעות ענק).

האם אני מודאג? לא. מראש כל כסף שהולך לשם הוא לא כסף שאני בונה עליו בטווח הקרוב.
האם הפסקתי לקנות מניות? להפך, הן זולות יותר עכשיו, אני מנסה לרכוש יותר בתקופה הזאת תוך ידיעה שהשוק עוד עשוי לרדת אבל בטווח הארוך הוא יעלה בוודאות (השאלה כמה ארוך).

בכל מקרה, אני לא בעד צ'רי פיקינג של מניות וקניית ETF על מדדים היא לרוב הבחירה ההגיונית למשקיע הפשוט. נסדק, סטוקס600 או S&P זו כבר שאלה אחרת, נראה כי הגיעה שעתן היפה של חברות הערך על פני חברות הצמיחה (במיוחד לאור העלאות הריבית אשר מקשות על גיוסים) ולכן הייתי בוחן את המדדים שכוללים חברות ערך יציבות וותיקות ולא מדדים הכוללים בעיקר חברות צמיחה.

שים לב לדמי הניהול ולגידור מט"ח, אלה שני הדברים היחידים שאתה כן שולט עליהם בהשקעות שאתה מבצע.
מעבר לזה, שווה לך לדבר עם יועץ השקעות בבנק. על אף התדמית האפורה וההמלצות הבעייתיות משהו בעבר (טרם האיסור על מתן תמריצים ליועצי השקעות בבנקים) הם יודעים לתת למשקיע הממוצע הכוונה.

בנוסף, שווה לך לקרא את הבלוג של הסולידית, יש שם מידע ששווה הרבה כסף. אם אתה מעוניין בהכוונה לפוסטים ספציפים, דבר איתי.

דור

opl
25-05-22, 11:58
תקנה היילקס.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

נושא מעניין.

היה פעם סגמנט בטופ גיר שהראה רטרואקטיבית על דגמים ספציפיים של מכוניות שעלו בערכן במהלך מספר שנים יחסית מועט
https://www.youtube.com/watch?v=6AjKgRxXfQk

השאלה האמיתית היא מה היה השקעה שווה אי שם לפני נגיד 10-15 שנה? היילקס? סופה/סיקס? דיפנדר (כן!!!)?

shachar
25-05-22, 13:26
בלי סיכון גדול מדי ?

אם תשים כל פעם קצת כסף בצד.
בסוף יהיה לך קצת כסף בצד.

-->