צפייה בגרסה מלאה : חניון לילה בקרבת יער אודם
היי
ביום שישי יש מבצע ניקוי ביער אודם ואנחנו ננצל את ההזדמנות לישון באיזור. יש נק מומלצת בסביבה הקרובה לפתוח אוהל ומדורה קטנה?
הדרישות מינימליות, שלא נתפוצץ ממוקש ורצוי שיהיה מבודד יחסית.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
היי
ביום שישי יש מבצע ניקוי ביער אודם ואנחנו ננצל את ההזדמנות לישון באיזור. יש נק מומלצת בסביבה הקרובה לפתוח אוהל ומדורה קטנה?
הדרישות מינימליות, שלא נתפוצץ ממוקש ורצוי שיהיה מבודד יחסית.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalkישנתי לפני כשנה ליד אנדרטת אור וירושלים ליד אלוני הבשן. עץ גדול, שולחן פיקניק ומקום למדורה עם מגן רוח. הינו לבד לבד.
עוד נק' שכנראה תוכלו למצוא אולי שקט- החניון מול עין זיוון. לעיתים עמוס אבל אפשר, אם מגיעים מוקדם למצוא נק' אסטרטגית שתיתן לכם שקט.
עוד קצת צפונה- חורשת אלונים מעברו השני של מאגר מרום גולן, על שביל הגולן מעברו השני של הבראון. צריך רק לבדוק את מצב תהלוכן האורן שלפני כחודש שרצו שם בהמונים. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220524/b9efb9923966f59fab2f8c7970774bf7.jpg
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
1 . ממש מול הכניסה לקיבוץ עין זיוון , יש שם כמה שולחנות
2. אנדרטת פלס''ר 7
3. המפקדה הסורית בקוניטרה
תעלו לחרמונית ותתפסו לכם פינה.
הר חרמונית, ליד עמק הבכא? זה לא הכל שטחי מוקשים?
גיא ודור תודה, נשמעות כמו נק' פוטנציאליות אבל החניון בעין זיוון וגם באנדרטה ליד אל רום לא נראה לי נגישים לרכב ואנחנו אוהבים לישון עם הראש ליד הגלגל.
במקרה וצפון הרמה רוחני וקר (כפי שהיה לנו לקראת סוף השבוע האחרון), אפשר לרדת לעין פיט שם האקלים הרבה יותר נוח. בעין פיט בד"כ מלא באנשים שחונים סביב המעיין והחלקים הקרובים לשביל, אך אם מתרחקים כלפי מעלה בדרכי העפר שבין החורבות, אפשר למצוא פינה מרוחקת יותר ושקטה. כנראה שגם לכיוון תחתית הכפר אפשר למצוא פינות מבודדות, אבל שם לא בדקתי - רק ראיתי מרחוק שיש.
לא לאכול יותר מדי דובדבנים - שלא תכאב הבטן...[emoji846]
לגבי החרמונית - אני מניח שהכותבים התכוונו לשינה במתחמי המוצבים הנטושים.
עין פיט?
אני בונה על קרירות, אבל רוח זה פחות טוב
עין פיט?
http://off-road.io/mapitem/5681793613168640https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220524/8af9ff1eb0901cd4f6e407827a927646.jpg
אגב,
אפשרות נוספת, אבל פחות נוחה, היא באנדרטת אגוז הצמודה לנבי חזורי.
תודה
אם מרום גולן לא רחוקה מיד, אי שם בתחילת הקורונה העמדנו קראוון במקום מגניב,
מעט דרומית ליציאה להר בנטל, יורד שביל לכוון מערב. צריך לעבור שער בקר.
יורדים כ 100 מטר ושם יש רחבה עם כמה עצי חרוב או אלון.
המקום נמוך מהכביש, נסתר, שקט ומאוד נעים.
לא היו מוקשי בקר.
מדי פעם חולף איזה שביליסט משביל הגולן (חברה טובים, כמה אפילו ישבו איתנו לקפה...)
לגבי החרמונית - אני מניח שהכותבים התכוונו לשינה במתחמי המוצבים הנטושים.
בדיוק.
המוצבים הריקים האלה לא נטושים - הם "לא מאויישים". אמורים להיתפס על ידי חפ"קים בזמן מלחמה.
יש כביש (משובש מאוד, מלא בורות. כל עוד לא רטוב/מושלג הוא סבבה - בזהירות על צמיגים וגחון - גם לפרייבטים 2X4 לא נמוכים מדי) שעולה לכיוון מזרח מכביש 98, בדיוק מול אנדרטת פלס"ר 7 (שנמצאת בקצה המזרחי של יער אודם, ממערב לכביש 98), ומטפס לתוך המוצבים. בערך ב-שני שליש גובה, צומת T. תוכל לפנות שמאלה למוצב הצפוני (1204 מטרים) או ימינה למוצב הדרומי (1191 מטרים)
בכל מוצב יש רחבה שמספיקה לדי הרבה כלי רכב. תוכל לפתוח אוהל צמוד לגלגל....
וכן - בגובה של +/- 1,200 מטרים, לא יהיה חם מדי גם בשיא אוגוסט. כמי שממש אבל ממש סובל מחום, עבורי זה רק יתרון.
ברמת הגולן ובגבהים כאלה, אני לא מבטיח שום אחריות לגבי רוח. תעמידו את הרכבים באופן כזה שיחסמו את הרוח.
בכל שעות האור הנוף משם מהפנט ממש - חשוב רק להשגיח על ילדים קטנים, במיוחד בחושך, שלא יתרחקו ברחבה יותר מדי לכיוון מזרח כי המדרון המזרחי של החרמונית תלול מאוד וארוך-ארוך ומסתיים בקיר אנכי של מחצבת טוף....
אפשרות נוספת, לא פחות מעניינת ואולי עדיפה: לעלות למוצב/בסיס הבאמת-נטוש על ראש תל-אל-מח'פי (רכס הבוסטר). קצת דרומה מהחרמונית. יש גישה בכביש מצומת בראון על כביש 98.
רשמית זה בסיס צבאי והכניסה אסורה, בפועל הוא נטוש והשער לא נעול (לפחות בפעם האחרונה שעליתי לשם). כל עוד הוא לא נעול, זה אחלה פתרון ללינה גם במזג אויר קצת גשום.
יש רחבה סלולה באספלט בין מבנה חדר האוכל/מטבח לבין מבנה המשרדים/חדרים שדי מוגנת מרוח. יש גם סככות פתוחות. גם כאן הגובה רציני - 1056 מטרים, ואם אתם ממש חרדים מהרוח ולא נרתעים מאוירת מילואים, תוכלו אפילו להתארגן בכמה מהחדרים (רצוי לנקות קצת קודם - בשביל זה תביא איתך בטנדר מטאטא ומגב + סמרטוט + קצת נוזל ניקוי לרצפה. כדי שיהיה לכם ממש נעים). אין לי ספק שתשאירו מאחוריכם נקיון מבהיק לטובת הבאים אחריכם.
ברלי אחלה רעיונות!
צריך רק לזכור שהר אודם הוא מחצבה לא פעילה של טוף ויש לא מעט אבק אדום ודביק, לא ממש נורא, אבל כדאי לזכור.
תודה לכולם, קיבלתי אחלה הצעות.
הקטע המיליטנטי לא ממש הקטע שלנו, אני מעדיף עצים וכאלה.
אם הרוח סבירה אנחנו מבתדרים והטמפ הצפויה סביב 17 מעלות נשמעת יופי יופי.
קיץ + צמחיה וכאלה = חרקים ונחשים.
בכלל הרמה מלאה בחיות בר שזה נפלא, אבל דורש היערכות ממי שהולך לישון בטבע.
אז בזהירות. ותהנו.
אוקי... נזכרתי למה אני אוהב לטייל בצפון כחד יומי או אם ישנים במקום מסודר ופחות בסטייל של המדבר!!!!
החלטתי ללכת לכיוון האנדרטה עם ההמלצה של גיא ולצערי המון עשביה גבוהה ויבשה שללו מבחינתי את הרעיון של לישון שם.
מכיוון שהגמד היה רעב נסעתי 10 דק לחניון עין זיוון שהיה עמוס ומטונף. תפרתי לילד ארוחת ערב, התנקנו קצת, צחצח שיניים, פיג'מה וחזרה לאוטו לחניון גבעת יואב המוכר והמצויין.
הגעתי, פתחתי אוהל והוא נרדם. מחר ננצל את הקרבה ונרד לכנרת, אולי אפילו דרך השטח.
עכשיו הכל רגוע, אחרי קצת אנטריקוט וסלט [emoji12]
לילה טוב מגבעת יואבhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20220527/d1c2b467d7d477fb09dfafeb9ed89cdd.jpg
באותו איזור ונושא אחר. יש שביל 'יורד מגבעת יואב דרך 'מורת סוסיתא עד לכביש 92 לכינרת. מישהו יודע מה מצבו?
אם כבר הדרמתם ממליץ לרדת עוד קצת לכיוון מבוא חמה ולרדת דרך מצפה כינרת לעין שוירח היפהפה.
באותו איזור ונושא אחר. יש שביל 'יורד מגבעת יואב דרך 'מורת סוסיתא עד לכביש 92 לכינרת. מישהו יודע מה מצבו?
קראתי שפיתחו לאחרונה את אתר סוסיתא והנגישו לציבור. סביר שזה לווה בטיפול כלשהו בכביש המדובר.
לדעתי זה לא זה.
נראה מחר בבוקר, בטח נשתפן, נרד בכביש לאחד החופים ונחתוך לכיוון הבית בצהריים
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk,הקיצר ירדנו משם.
שביל רמת גולן טיפוסי ומבולדר, לא משהו להתרגש ממנו אבל רכבים נמוכים במיוחד ינגחו את הגחון.
אם כבר הדרמתם ממליץ לרדת עוד קצת לכיוון מבוא חמה ולרדת דרך מצפה כינרת לעין שוירח היפהפה.
Sent from my SM-G998B using Tapatalkירשם לפעם הבאה. רצינו כנרת
ירשם לפעם הבאה. רצינו כנרת
Sent from my M2102J20SG using Tapatalkלא הייתי ברור בהסבר. הירידה היא ממצפה מגדל/ כנרת דרך הבריכה של עין שוירח אל הכנרת. השביל מסתיים באזור האנדרטה של הטייסים הטורקים ליד קיבוץ האון. הדרך עצמה נחמדה, מדרגות קטנות בדרך, לא משהו מרגש אבל חוסך כניסה של פרייבטים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.