צפייה בגרסה מלאה : יעוץ לפני קניה (רנגלר ספורט או לנד קרוזר)
היי,
אחרי 6 שנים עם לנד קרוזר 2008 בנזין החלטתי לשדרג.
מתלבט בין 2 רכבים:
רנגלר ספורט מנוע 2.0 בנזין או לנד קרוזר דגם ST7 דיזל
הרכב ישמש ביום יום
שני הרכבים סביב ה 340 אלף.
לא חובב דיזלים בעיקר בגלל הרעש (לא יודע איך המנוע של הלנד נשמע ומגיב - טרם עשיתי נסיעת מבחן)
רנגלר - עשיתי נסיעת מבחן, האוטו מטוס בהשוואה ל 3.6 ויותר רך בכביש.
לא עושה כמריר, טיולי משפחות (עבירות בינונית פלוס)
אשמח לחוות דעת על שני הרכבים
תודה
הלנדקרוזר מרווח, מפנק, איכותי ונעים יותר בכביש וביומיום.
הרנגלר טוב ממנו חד משמעית בכל סוג של שטח.
אתה מדבר על הזמנת רכב חדש מהסוכנות?
אם כן - בדוק גם מועדי אספקה...
כמה אנשים הרכב יסיע?
נשלח מהנייד
יחסית ללנדקרוזר ישן - הרנגלר לא יהיה ירידה באיכות החיים, בלנדקרוזר החדש תרגיש שיפור.
אם אתה בכלל שוקל רנגלר זה אומר שאתה רוצה רכב שטח. ובתור שכזה לנדקרוזר יהיה פשרה גם לעומת הרנגלר וגם לעומת מה שיש לך היום כלומר יידרוש שיפורים מינימליים כדי להגיע למה שאתה רגיל.
ולכן לדעתי מי שחושב על רנגלר - צריך לקנות רנגלר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אהבתי את המשפט : מי שרוצה רנגלר שיקנה רנגלר …. רק חבל שעם השנים הוא התייקר יותר מרכב יוקרה .
אם אתה רוצה שטח ועושה כל חודש לפחות טיול אז תקנה רנגלר בנוחות הוא כמו שיש לך , ולנדקרוזר עדיין יותר גניב מרנגלר לבנתיים
Sent from my iPhone using Tapatalk
הייתי מכניס פורד ברונקו לשיקולים.
מודה שלא יצא לי לנהוג בלנדקרוזר חדש מהניילון, אבל נהיגה בלנדקרוזר (דיזל) בן 3 הזכיר לי נהיגה במשאית קטנה בהשוואה לרוביקון שלי (JK 3.6).
הלנדקרוזר מפנק ונעים כל עוד הכביש ישר וסלול היטב.
בולמי הזעזועים רכים-סמרטוטיים ומחייבים החלפה למשהו מרסן יותר גם אם לא רוצים להגביה. אבל אם רוצים לעשות שטח, מוכרחים להגביה, אחרת הוא יתחיל להיפצע ולדמם...
מנוע ה-2.8 עם 208 כ"ס שקט ונעים וסוחב סבבה לגמרי. לא משהו שמדביק את הגב למשענת כמו הרנגלר, אבל צובר מהירות בקצב משכנע לגמרי.
אם רוצים 7 מושבים אין כאן ויכוח.
הוא רכב טוב לכביש, שנוסע טוב גם בשטח.
וזה בדיוק ההיפך מהרנגלר - שהוא רכב שטח אמיתי שנוסע בסדר גם על כביש
גם רנגלר ספורט קצת נמוך ומוכרח הגבהה כדי לקיים את הפוטנציאל שלו
ברונקו? דגם האאוטר-בנקס הבסיסי הוא קצת "בזבוז" של הפלטפורמה. שווה ומומלץ להתאמץ יותר (עוד כ-50-60K שקלים) לכיוון הבדלנדס. אבל כמו בלנדקרוזר, זמני האספקה הזויים ורחוקים קדימה.
אם זה מהווה שיקול, קראתי בכלכליסט שהפאג׳רו ספורט בדרך לארץ ביבוא מקביל (בשם מונטרו ספורט).
זאת חיה אחרת. יותר עדינה.
רק בשביל הדוגמה.
אם בפאג'רו ספורט הישן היה ניתן למצוא גלגלים במידה 265/65/17 (מידה סבירה, עם מבחר צמיגי שטח), הרי שבחדש (22) מידה 265/60/18.
למעשה עצם העובדה שכמעט בלתי אפשרי למצוא מפרט טכני שכולל מידת צמיג, ובכל המקומות רק מתהדרים ב"גלגלי סגסוגת 18"...", אומרת דרשני.
זאת חיה אחרת. יותר עדינה.
רק בשביל הדוגמה.
אם בפאג'רו ספורט הישן היה ניתן למצוא גלגלים במידה 265/65/17 (מידה סבירה, עם מבחר צמיגי שטח), הרי שבחדש (22) מידה 265/60/18.
למעשה עצם העובדה שכמעט בלתי אפשרי למצוא מפרט טכני שכולל מידת צמיג, ובכל המקומות רק מתהדרים ב"גלגלי סגסוגת 18"...", אומרת דרשני.
מנהלי השיווק והמכירות של יבואני הרכב מבינים במפרט שטח כמו שאני מבין בפיזיקה גרעינית.
הם בטוחים ש"חישוק סגסוגת" נוצץ בקוטר ענקי עושה הרבה רושם על הלקוחות. יש מצב שזה גם נכון, רק שלשטח זה ממש לא מתאים.
וכך לנדקרוזר לימיטד וסהרה החדשים, "רכבי שטח" מהנחשבים ביותר בשוק עם הילת גיבורים מכאן ועד יפן, מגיעים עם חישוק 19' וצמיגים עם דופן בחתך 55... אלוהים ישמור.
כמו שכבר הערתי לך בעבר זו הכללה ובמקרה הספציפי גם לא נכונה. מנהל השיווק של טויוטה, ג'יפאי ותיק, חבר (מזמן לא פעיל) באתר, ובשטח נוסע (גם) עם 6 צילינדרים קרבורטור וחלון מופשל.
מה שאומר שכנראה גם מי שכן מבין משהו יכול להחליט לשווק רכב שטח במפרט שונה ממה שאני או אתה חושבים שהוא הנכון ביותר לשטח - כדי למכור ולהרוויח כסף על חשבון אישור ממי שממילא לא ירכוש את הרכב.
אסף.
ולכבי פג'רו ספורט- לקחו את הטרייטון - רכב עם מרווח גחון הקטן בקטגוריה, מתלה קדמי נטול מהלך ובעייתי להגבהה, גיר אוטומטי שמתחמם בעמידה, ולקחו ממנו את הדבר היחיד שעומד לזכותו - יכולת נשיאת משקל גם בשבילים ואפילו מעבר להם. מה יכול להיות רע?
אסף.
ולכבי פג'רו ספורט- לקחו את הטרייטון - רכב עם מרווח גחון הקטן בקטגוריה, מתלה קדמי נטול מהלך ובעייתי להגבהה, גיר אוטומטי שמתחמם בעמידה, ולקחו ממנו את הדבר היחיד שעומד לזכותו - יכולת נשיאת משקל גם בשבילים ואפילו מעבר להם. מה יכול להיות רע?
אסף.
נכון אבל היום כל קוץ זה פרח… יש שלדת סולם, הילוך כח וסרן חי.
בטח יעלה פחות מלנדקרוזר.
ההשוואה הנכונה היא לפורטונר (הגלובלי) / פוראנר (האמריקאי) ולא ללנדקרוזר היקר מהם.
אסף.
ההשוואה הנכונה היא לפורטונר (הגלובלי) / פוראנר (האמריקאי) ולא ללנדקרוזר היקר מהם.
אסף.
אסף.
נכון, אבל המצאי כל כך נמוך שאין ברירה אלא להשוות לקטגוריה שמעל.
כמו שכבר הערתי לך בעבר זו הכללה ובמקרה הספציפי גם לא נכונה. מנהל השיווק של טויוטה, ג'יפאי ותיק, חבר (מזמן לא פעיל) באתר, ובשטח נוסע (גם) עם 6 צילינדרים קרבורטור וחלון מופשל.
מה שאומר שכנראה גם מי שכן מבין משהו יכול להחליט לשווק רכב שטח במפרט שונה ממה שאני או אתה חושבים שהוא הנכון ביותר לשטח - כדי למכור ולהרוויח כסף על חשבון אישור ממי שממילא לא ירכוש את הרכב.
אסף.
אני לא יודע מי מחליט איך ייראה המפרט של כל דגם שמיובא לארץ וגם לא באמת אכפת לי אם יש לו סיקס בחצר.
אבל אם ג'יפאי הארד-קור חתום על המום/פגם המדהים הזה בלנדקרוזר, זה מעלה רק מחשבות עצובות.
לקבוע שצמיג בחתך 55 לא מתאים לשטח זה לא שגעון פרטי שלי או שלך - זו עובדה. עובדה כואבת שתכה את הלקוחות בכיס - תגרום להם לתקיעות במקומות נידחים, להוצאות כבדות ולהרבה עוגמת נפש.
כן, אני יודע שאסור ללכלך על טויוטה... אבל מדהים שהנפצה הזויה/מטורללת כזו מגיעה מיצרן עם כל כך הרבה מוניטין בתחום השטח.
וכן - אני מבין שהמטרה (למכור יותר) מצדיקה כל אמצעי, מטומטם ככל שיהיה - שהרי רוב הלקוחות הם אכן מטומטמים ומשוללי ידע בסיסי במידה שלא תיאמן - וצריך רק להתאים את המכסה השבור לסיר העקום.... אבל רכב שמצויד בצמיגים במידות כאלה הוא לא רכב שטח. צמיג בחתך 55 הופך את הלנדקרוזר לסוג של סובארו XV מגודלת.
לא הייתי טורח להתייחס לזה בכלל אלמלא חוקיה המטומטמים/מרושעים של מדינת ישראל שתוקעים אותך לדראון עולם עם מידת הצמיג המקורית שקיבלת מהיצרן.
אז לכל מי ששוקל לרכוש לנדקרוזר מדגמי לימיטד וסהרה ומתכוונים לנסוע איתם גם בשטח - שימו לב לעניין הזה.
דרשו בתוקף "לשנמך את הרכב" לחישוקי 17 עם צמיגי 265/65 גם אם איש המכירות מנסה לשכנע אתכם שחישוק 19 זה הדבר הכי נכון והכי IN. צאו מנקודת הנחה (הנכונה לחלוטין) שאיש מכירות מבין במכירות ולא במכוניות ובוודאי לא ברכבי שטח.
אם הנוחות בכביש חשובה ושטח קשה פחות - היית שוקל רנגלר סהרה. יותר מפנק מהספורט והרוביקון. תמיד אפשר לשדרג כשמגיע הצורך.
רעיון נוסף הוא ייבוא מקביל של ברונקו, אפשר להשיג תוך כחודשיים.
ובקצה אפשר לחשוב גם על פוראנר חדש בייבוא מקביל - טויוטה אבל עם יכולות שטח עדיפות על הלנדקרוזר.
במה רנגלר סהרה נוח יותר מספורט או רוביקון?
הוא עולה כמו רוביקון ונחות ממנו מכנית. ההבדל הוא בריפודי עור ושאר קשקושי איבזור ועיצוב שאין להם שום קשר ליתרון בנוחות.
היתרון היחיד שלו, אם אפשר לקרוא לזה "יתרון", הוא במערכות בטיחות אקטיביות מקוריות לעומת המובילאיי המעצבן שבשאר הדגמים.
ויש ברונקו ביבוא מקביל תוך חודשיים? אם זה נכון אני לא מבין מה יש להתלבט בכלל.
.
דרשו בתוקף "לשנמך את הרכב" לחישוקי 17 עם צמיגי 265/65 גם אם איש המכירות מנסה לשכנע אתכם שחישוק 19 זה הדבר הכי נכון והכי IN. צאו מנקודת הנחה (הנכונה לחלוטין) שאיש מכירות מבין במכירות ולא במכוניות ובוודאי לא ברכבי שטח.
מדוייק. ונכון לכל קנייה של כל רכב שטח. חשוב לבדוק מה מידת החישוק הקטנה ביותר האפשרית / קוטר וחתך הצמיג הגדול ולהתעקש עליהם
כן, גם רנגלר.
אסף.
ויש ברונקו ביבוא מקביל תוך חודשיים? אם זה נכון אני לא מבין מה יש להתלבט בכלל.
מישהו כתב על זה (בין השאר) בכלכליסט - https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=sjblousw5
נשלח מהנייד
מישהו כתב על זה (בין השאר) בכלכליסט - https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=sjblousw5
נשלח מהנייד
לדעתי ה"מישהו" הזה חבר פה בפורום...
בכל מקרה, ברונקו יד שניה כמעט חדש ניתן למצוא במגרשים בארה"ב. של כאלו שלא עמדו בתשלומים, התגרשו ומחלקים רכוש, נקלעו לקשיים ועוד. קניה ושליחה לארץ לוקחת כחודשים. השאלה היא כמה זמן האוניה תחכה בארץ מחוץ לנמל עד שיפרקו אותה.
השאלה המעניינת יותר כמה זה זול יותר מברונקו חדש.
אסף.
השאלה המעניינת יותר כמה זה זול יותר מברונקו חדש.
אסף.
בשנה עד שנתיים הקרובות הברונקו בכל שיטה שהיא לרכוש אותו בארץ יהיה יקר יותר מרנגלר - הוא נמכר מעל מחירון בכמעט כל ארהב וזמני האספקה מבאסים
וכשיש לא מעט יכולת לרכוש רנגלר ובפחות מברונקו ולמעשה הוא טוב יותר בשטח ובכלל בידע של המוסכים שלו בארץ הברונקו לא יהיה תחרות בארץ לעת עתה נקווה שישתנה
Sent from my iPad using Tapatalk
ולכן לא רלוונטי לדיון הזה.....
אז חוזרים לשתי החלופות שפותח השרשור העלה.
אסף.
כשיש לא מעט יכולת לרכוש רנגלר ובפחות מברונקו ולמעשה הוא טוב יותר בשטח
אני לא יודע מאיפה אתה מביא את האמירה הזו. מכיוון שיצא לי לעמת את השניים ראש בראש, המסקנות שלי הן..... תקרא במגזין אוטו שייצא בתחילת יוני.
ובכלל בידע של המוסכים שלו בארץ
עניין של זמן.
הברונקו לא יהיה תחרות בארץ לעת עתה נקווה שישתנה
כל ברונקו שמגיע לארץ לא מחפש קונים. הכל נמכר.
אין ספק שטרלול הקורונה שיבש הרבה תכניות של כל היצרנים, אבל קשיי אספקה תפגוש אצל כל היבואנים וכל המותגים. למעשה, חלק מהיבואנים הרשמיים מייבאים היום באופן "עקיף" כדי להימנע מזה/להקטין זמני המתנה.
Sent from my iPad using Tapatalk
למעט מחיר דומה, 4 גלגלים והנעה 4X4 אני לא רואה שום דבר משותף בין לנדקרוזר לרנגלר. אלה כלים מקטגוריות שונות.
למעט מחיר דומה, 4 גלגלים והנעה 4X4 אני לא רואה שום דבר משותף בין לנדקרוזר לרנגלר. אלה כלים מקטגוריות שונות.
צודק מסכים איתך.
אבל עדיין לרוב האנשים בארץ על שבילים בארץ עושה מה שצריך ורוב המוסכים יודעים לטפל בו גם ….
מה שאני לא מבין למה המחיר שלהם זהה בארץ במיוחד שיש להם יתרונות אחד על השני במקומות שונים ועונים על צרכים שונים
צודק מסכים איתך.
אבל עדיין לרוב האנשים בארץ על שבילים בארץ עושה מה שצריך ורוב המוסכים יודעים לטפל בו גם ….
מה שאני לא מבין למה המחיר שלהם זהה בארץ במיוחד שיש להם יתרונות אחד על השני במקומות שונים ועונים על צרכים שונים
Sent from my iPhone using Tapatalkאז אתה בעצם פשוט שואל את ברלי למה טויוטה עולה כמו שהיא עולה ?
רק מניח את זה כאן [emoji41]
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
אז אתה בעצם פשוט שואל את ברלי למה טויוטה עולה כמו שהיא עולה ?
תכלס מעניין
למרות שאני יודע מה התשובה - ״יש מי שיקנה הכל ובכל מחיר …. ״ כמו שענה לי איש מכירות של דלק מוטורס על הברונקו .
זה המקום שאנחנו חיים בו
זו התשובה, לא השאלה.
כנראה שאם הרכבים היו זהים, המחיר היה שונה...
נשלח מהנייד
אז אתה בעצם פשוט שואל את ברלי למה טויוטה עולה כמו שהיא עולה ?
ובהפוכה, למה הרנגלר יקר?
כי לנדקרוזר יקר בכל העולם, באופן יחסי לשוק המקומי.
תכלס מעניין
למרות שאני יודע מה התשובה - ״יש מי שיקנה הכל ובכל מחיר …. ״ כמו שענה לי איש מכירות של דלק מוטורס על הברונקו .
זה המקום שאנחנו חיים בו
אתה מתבאס על זה? או מזלזל בזה?
התנהגות השוק...
מה הכוונה זה המקום שאנחנו חיים בו ?
אתה מעדיף מקום שבו לא יכולים לקנות רכבים יקרים או נדירים ? שבו כולם רגישים ל 50K,100K,200K ? ואין אנשים שיכולים לעשות מה שבא להם ?
לנדקרוזר רכב יקר בכל מקום, יחסית לשאר השוק? אולי.
גם רנגלר, אגב. כבר זמן רב מאוד (מאז שנולד ה-JK) שהוא אינו דגם עממי שמיועד לסטודנטים. הוא אולי בנוי זול כמו רכב עממי מאוד, אבל המחיר שלו ממקם אותו גבוה. מאוד.
מה שאני מתכוון זה ש"כמה עולה" אינו הפרמטר היחיד. המחיר שלהם דומה אבל התכונות לא. הם לא באותה קטגוריה ולא מיועדים לאותו לקוח ואותו שימוש.
הברונקו כן בר השוואה לרנגלר כי הם בנויים לפי מתכון דומה ומתחרים על אותם לקוחות.
עד לפני שבועיים חשבתי שרגלר ספורט זו פשרה , לפני שבועיים לקחתי רגלר ספורט 2.0 לימיטד בשדה התעופה LAX וחייתי איתו שבועיים שלמים ו3500 מיילים , הרכב הזה הוא ממש הפתעה מבחינתי , מפנק , נוח , יציב , מנוע מדהים,תאוצה כיפית, טיילתי איתו בחולות בSAND HOLLOW , בשטח בינוני וקל ונהנתי מכל רגע , פשוט רכב מדהים, במואב השכרתי רוביקון 2.0 מוגבהה עם צמיגי 35 אינץ זה בכלל חלום רטוב מבחינת עבירות , הנוחות והמנוע הרגישו בדיוק אותו הדבר כמו הספורט.
צריכת הדלק היתה משהו בסביבות 8.5-9 קילומטר לליטר בנסיעה משולבת ורגועה יחסית , כרגע זה נהפך לרכב החלומות שלי , לא יודע אם זה יהיה ספורט,סהרה או רוביקון (בהתאם לתקציב) אבל הרכב הבא יהיה גיפ רנגלר.
לגבי הטיוטה , כולנו יודעים שזו מניה בטוחה עם שוק מטורף , אז קצת קשה להתעלם מהלנד קרוזר כאופציה אולי אפילו טובה יותר ורק בגלל השוק והאמינות .
בהצלחה בבחירה.
להבנתי, הרנגלר (JK) שומר על שכירות, לא פחות טוב מהטויוטה…
כפי שכבר כתבתי, מניסיוני, בנהיגה בכביש, הלנדקרוזר (2019) מרגיש כמו משאית קטנה (בהשוואה לרוביקון שלי (2018)).
בשטח בכלל לא בר השוואה.
ולגבי הבדלים בין הרוביקון / סהרה / ספורט,
אין שום הבדל בכל הקשור להתנהגות הרכב בנסיעה על הכביש.
בשטח עדיפות ברורה לרוביקון (מהסיבות הידועות: נעילות, שחרור swaybar, צמיגים וסרנים גדולים יותר)
הספורט/סהרה נעימים לנסיעה ועדיפים על הרוביקון בכביש ובפער לא קטן - בדיוק הפער בו הרוביקון עדיף עליהם בשטח.
הספורט/סהרה נעימים לנסיעה ועדיפים על הרוביקון בכביש ובפער לא קטן - בדיוק הפער בו הרוביקון עדיף עליהם בשטח.
לא מניסיוני (ונהגתי לא מעט, על כל הדגמים).
מלבד הפינוקים (והמערכת האקטיבית) שיש בסהרה, לא הרגשתי כל הבדל בהתנהגות הכביש (על אחת כמה וכמה בין רוביקון לספורט עם אותה רמת הגימור).
למען הסר ספק, מדובר על רכבים סטנדרטיים ללא הגבהות/שיפורים מהיצרן / בעלים (״אקסטרים ריקון״ וכו׳)
אגב, הרוביקון שלי (יבוא אישי) הגיע לצערי עם רמת גימור זהה לסהרה…
עם סרן כבד יותר, צמיגים גדולים יותר ברוב המקרים , ובשורה התחתונה משקל בלתי מוקפץ גבוה יותר, נרוביקון יהיה מראש נחות מול סהרה וספורט בכביש
לא שזה בכלל מעניין . על צמיג גדול והגבהה ה jk לא איזה תענוג גדול הכביש . יותר מרגיש כמו משאית קטנה. ועדיין שום ברונקו פריך מוט הגה ונפרד מתלים לא יחליף אותו . זה לא רלבנטי איך הוא על הכביש.
עם סרן כבד יותר, צמיגים גדולים יותר ברוב המקרים , ובשורה התחתונה משקל בלתי מוקפץ גבוה יותר, נרוביקון יהיה מראש נחות מול סהרה וספורט בכביש
גם אני חשבתי בתחילה שכך יהיה, אך להפתעתי ההבדל בין 32 ל 33 ובגודל הסרנים (35 לעומת 44) לא הורגש בנסיעה סטנדרטית.
גם אני חשבתי בתחילה שכך יהיה, אך להפתעתי ההבדל בין 32 ל 33 ובגודל הסרנים (35 לעומת 44) לא הורגש בנסיעה סטנדרטית.
גם אני לא הרגשתי הבדל בין הרוביקון המשופר לספורט הסטנדרטי מבחינת נוחות נסיעה בכביש . ובין המסלולים במואב עשיתי קצת קילומטרז בכביש כדי לנסות את ההבדלים בינהם.
אגב, הרוביקון שלי (יבוא אישי) הגיע לצערי עם רמת גימור זהה לסהרה…
למה אתה מצטער על רמת הגימור? בגלל מושבי העור?
לטעמי ולדעתי - על אף הנטייה של מושבי העור להתחמם יותר ולגרום להזעה יש להם יתרון עצום על מושבי בד בשטח מבחינת נוחות הניקיון והתחזוקה שלהם - מטלית לחה וכל האבק/ בוץ וכו' יורד מהם בקלות. בריפוד בד זה לא קורה.
למה אתה מצטער על רמת הגימור? בגלל מושבי העור?
לטעמי ולדעתי - על אף הנטייה של מושבי העור להתחמם יותר ולגרום להזעה יש להם יתרון עצום על מושבי בד בשטח מבחינת נוחות הניקיון והתחזוקה שלהם - מטלית לחה וכל האבק/ בוץ וכו' יורד מהם בקלות. בריפוד בד זה לא קורה.
כעיקרון סולד מעודף אלקטרוניקה (וואלה, לא צריך את הסאבוופר) כמו גם ממושבי עור ומהסיבות שציינת (התחממות והזעה)
אני עדין בתפיסת עולם שגיפ אמיתי שוטפים עם צינור בפנים ובחוץ.
הספורט/סהרה הסטנדרטי עדיף בכביש כי:
1. סרן קדמי קל יותר = משקל לא מוקפץ קטן יותר = נוחות והיגוי עדיפים
2. גלגלים בקוטר קטן יותר = משקל לא מוקפץ קטן יותר, תאוצה ובלימה טובות יותר, היגוי טוב יותר
3. צמיגי כביש/AT מתון/HT = התנהגות כביש טובה יותר ונסיעה נעימה ושקטה יותר מה-MT ה"מגרגר" ברוביקון
4. יחס העברה סופי ארוך יותר = שיוט שקט יותר בסל"ד נמוך יותר. אבל עם הכוח המתפרץ של המנוע הזה, הספורט לא יותר עצל בזינוק מהמקום, נהפוכו - הוא מזנק מהר יותר ומאיץ מהר יותר. לעומתו הרוביקון מרגיש קצת יותר "טרקטור".
כל אלה מורגשים מאוד. יש לזה סימוכין ממבחני תאוצה שביצענו - הספורט פשוט נוסע טוב ונעים יותר בכביש. תעברו מרוביקון לספורט ולהיפך ותרגישו בעצמכם.
אבל - וזה אבל גדול: מה שהכי חשוב לנו זה שכל אלה הם באותה מידה החסרונות של הספורט/סהרה הסטנדרטי בשטח מול הרוביקון.
ולגבי הברונקו וה-Tie-rods הנשברים...
הם נשברים כשמגזימים איתם בעבירות אקסטרים עם צמיג 35-37 וכבר יש מוצרים חליפיים משופרים ומחוזקים בשוק האמריקאי בדיוק לצורך הזה - תבצעו חיפוש פשוט ותראו. בינתים אין אף רכב שמציע קטרי גלגל כאלה ומהלכי מתלה כאלה ב-IFS כציוד מקורי מהיצרן.
מידת צמיג כזו כבר מחייבת חיזוקים נרחבים גם בסרנים החיים של הרוביקונים - בוא ונאמר שכבר ראינו לא מעט סרני דנה 44 ברוביקון מחייכים ושבורים בגלל גלגלים גדולים. דגם אקסטרים-ריקון שמגיע מהיצרן על צמיג 35 כבר מקבל סרנים מחוזקים וכל רוביקון ששודרג לצמיג 37 ומעלה וגם בנוי נכון לכבוד זה - כבר יושב על סרנים בנויים מסדנא, אחרת יעקם/ישבור את הסרנים המקוריים.
הברונקו בדלנדס הסטנדרטי שקול לרוביקון סטנדרטי או לכל הפחות כמעט שקול אליו בזחילת סלעים טכנית, אבל בורח ממנו בקלות בכל מתאר שטח אחר עם קצב נסיעה שהרוביקון פשוט לא יכול לעמוד בו לאורך זמן. תנסו קצת שבילים מהירים בבדלנדס/ווילדטראק ותבינו - זה קצב נסיעה שמזכיר יותר רכבי ראלי-רייד מאשר ג'יפי-טיולים ולו הטובים ביותר.
כדי להשתוות ליכולות של ברונקו בדלנדס/ווילדטראק סטנדרטי, כל רכב אחר צריך להיות מושקע בארגזים של כסף על שיפורי מתלים. מכלול היכולות הזה הוא שהופך את הברונקו בדלנדס לרכב-שטח הסטנדרטי הטוב מכולם כנראה.
נחזור לשאלה המקורית.
עזוב אותך שטויות לנדקרוזר וזה.
אתה חושב בכלל לקנות רנגלר תקנה רנגלר.
מעייף אותך? תמכור. שוק תמיד יהיה.
אסף.
אתה מתבאס על זה? או מזלזל בזה?
התנהגות השוק...
מה הכוונה זה המקום שאנחנו חיים בו ?
אתה מעדיף מקום שבו לא יכולים לקנות רכבים יקרים או נדירים ? שבו כולם רגישים ל 50K,100K,200K ? ואין אנשים שיכולים לעשות מה שבא להם ?
בהחלט מתבאס מזה….
אני רוצה לשלם ולקבל תמורה למה שקניתי בהתאם , ולא לשלם ולקבל פחות בעד הכסף ששילמתי .
וכרגע נראה שככל שהשנים מתקדמות משלמים יותר בגלל הקדמה ובמקרה הטוב מקבלים כמו ברכב הישן שלנו - זה הכוונה שלי המקום שאנחנו חיים בו .
הפוסט נעשה ממש מהנה עם הרבה מידע , נקווה שהפותש יקבל את מה שרצה - גם אני ממליץ לך רנגלר ספורט (זה גם היעד שלי כי הברונקו שהביאו לארץ מעל התקציב שלי לרכב טיולים)…. הוא בהחלט מספיק למה שיש בארץ ולא ממש צריך לשפר אותו במיידי למי שמטייל בכיף
רנגלר ספורט בגרסת וויליס כולל קפיצים של רוביקון, מיגונים, וצמיגי 32" טובים. נשאר רק להוסיף נעילה ולצאת לטייל.
אסף.
הרכב הישן שלך גם עלה המון כשנקנה חדש.
אך אכן, המחירים עולים בעקביות עם השנים, אבל תתעודד, מחירי הדירות עלו הרבה יותר מאשר עליית מחירי הרכבים...
ואם מחירי הדלק ימשיכו להאמיר, אולי נדע אפילו ירידת מחירים.
הספורט/סהרה הסטנדרטי עדיף בכביש כי:
1. סרן קדמי קל יותר = משקל לא מוקפץ קטן יותר = נוחות והיגוי עדיפים
2. גלגלים בקוטר קטן יותר = משקל לא מוקפץ קטן יותר, תאוצה ובלימה טובות יותר, היגוי טוב יותר
3. צמיגי כביש/AT מתון/HT = התנהגות כביש טובה יותר ונסיעה נעימה ושקטה יותר מה-MT ה"מגרגר" ברוביקון
4. יחס העברה סופי ארוך יותר = שיוט שקט יותר בסל"ד נמוך יותר. אבל עם הכוח המתפרץ של המנוע הזה, הספורט לא יותר עצל בזינוק מהמקום, נהפוכו - הוא מזנק מהר יותר ומאיץ מהר יותר. לעומתו הרוביקון מרגיש קצת יותר "טרקטור".
כל אלה מורגשים מאוד. יש לזה סימוכין ממבחני תאוצה שביצענו - הספורט פשוט נוסע טוב ונעים יותר בכביש. תעברו מרוביקון לספורט ולהיפך ותרגישו בעצמכם.
ההבדל במשקל הסרן הקידמי הוא כ 10kg ״לרעת״ הרוביקון.
גודל הצמיג ברוביקון (אמריקאי) הוא 32.7״ לעומת 32.1״ (הבדל של 1.5cm). באירופאי אין הבדל (למיטב זכרוני).
רוביקון ״סטנדרטי״ מגיע עם צמיגי AT (ולא MT).
בקיצור, בתאוריה אתה צודק.
במציאות ההבדלים זניחים עד לא מורגשים, למשתמש הסביר.
בנוגע לתאוצות, יכול להיות שבדקתם 3.6 לעומת 2ל? זה בהחלט יכול להסביר תאוצות שונות.
אגב לגבי הצמיגים, בהדרכת הרנגלרים האחרונה שהעברתי, סהרה חדש קרע את דופן צמיג ה HT שלו.
למחרת, כמו רבים אחרים, העיף את הצמיגים והחליף ל AT.
רק בארה"ב אתה יכול להשכיר רנגלר ספורט ליום יום ורוביקון למסלול אמיתי https://i.imgur.com/Ad9oFv5.jpg
רק בארה"ב אתה יכול להשכיר רנגלר ספורט ליום יום ורוביקון למסלול אמיתי https://i.imgur.com/Ad9oFv5.jpg
ורק בארץ המחיר של שניהם יחד קונה רנגלר משומש בן 10
משקל לא מוקפץ של 10 ק"ג זה המון. מרגישים את זה.
גודל הצמיג ברוביקון (אמריקאי) הוא 32.7״ לעומת 32.1״ (הבדל של 1.5cm). באירופאי אין הבדל (למיטב זכרוני).
רוביקון אמריקאי - 32.7/33 צמיג AT אבל אגרסיבי, הרבה יותר רחב (285 מול 255) עם 3 שכבות בדופן ודי כבד. רוביקון אירופאי - 32 אבל MT עם 3 שכבות וכבד יותר. בספורט/סהרה קוטר הצמיג בערך 31. צמיג HT קל משמעותית מצמיגי ה-AT וה-MT הגדולים יותר
בנוסף - יחס העברה סופי בספורט/סהרה 3.45:1 לעומת 4.10:1 ברוביקון.
בקיצור, בתאוריה אתה צודק.
במציאות ההבדלים זניחים עד לא מורגשים, למשתמש הסביר.
בקיצור נמרץ, זה לא רק תיאורטי, זה אמיתי ומורגש גם על הכביש. בדגש על כביש.
נכון שבתיאוריה יחס העברה קצר יותר אמור לתת יתרון ב"פתיחות", אבל עם מנועים חזקים כל כך ועם כל כך הרבה מומנט מתפרץ בסל"ד נמוך יחסית והספק כל כך גבוה בסל"ד הבינוני והגבוה וטווח סל"ד יעיל מאוד רחב, דווקא היחס הסופי המהיר יותר עם גלגל קל, מאפשר לספורט לזנק ולהאיץ מהר יותר
בנוגע לתאוצות, יכול להיות שבדקתם 3.6 לעומת 2ל? זה בהחלט יכול להסביר תאוצות שונות.
2.0T מול 2.0T. דווקא יהיה ממש מעניין לבדוק JL עם מנוע 3.6 מול 2.0T. כמובן עם מפרט טכני זהה (קצר/ארוך, רוביקון/ספורט, צמיגים בקטרים זהים וכו') ואל תהיה בטוח שה-2 ליטר טורבו מאיץ הרבה יותר מהר אם בכלל. אני מהמר שבדיוק ההיפך (בהפרש קטן).
ואם דראג-רמזורים זה מה שחשוב - אז הברונקו 2.7TT קורע לחתיכות את שניהם.
אגב לגבי הצמיגים, בהדרכת הרנגלרים האחרונה שהעברתי, סהרה חדש קרע את דופן צמיג ה HT שלו.
למחרת, כמו רבים אחרים, העיף את הצמיגים והחליף ל AT.
על זה אין ויכוח. צמיגי HT זה סוג של "שטח"-פייק. אלה צמיגי כביש לכל דבר ועניין, זה סבבה לרקסטון או פורסטר, לא לרנגלר. להתקין אותם על רכב שטח אמיתי כמו רנגלר זה בזבוז משווע של חומר גלם, זמן וכסף.
אז מה לבחור?
השאלה ממש מורכבת (וכיפית) בגלל שהרנגלר מגיע בכל כך הרבה מפרטים שזה ממש מבלבל.
רק אומר שלדראג רמזורים צריך בכלל את הרוביקון 392 או את הברונקו רפטור.
מעניין יהיה לראות השוואת תאוצות בין השניים האלו (בכביש)
ניר, ההבדל במשקל הוא לא רק הסרן (10ק"ג) אלא גם הנעילה הקדמית (18 ק"ג נוספים) וכמו שכתבת, הצמיגים הגדולים שוקלים יותר. גם הציריות לדעתי מחוזקות ושוקלות יותר בדנה 44 לעומת 30. (וזה בלי לחשב את כפתור הנעילות והצמה שמגיעה אליו :-) )
יש עוד 5 קילו של מנוע ניתוק מוט מייצב
רק אומר שלדראג רמזורים צריך בכלל את הרוביקון 392 או את הברונקו רפטור.
מעניין יהיה לראות השוואת תאוצות בין השניים האלו (בכביש)
אני מנחש שה-392 ייקח, אבל זה משהו שאשמח לראות ולנסות.
היי,
תודה לכל העונים... תשובות מעניינות.
ברונקו, רוביקון ריקון, רוביקון 392 וכו אכן חלום רטוב של כולם (ויש כאלה שמגשימים את החלומות של עצמם), אצלי כרגע זה עדיין בגדר חלום רטוב חחח
חשבתי רבות על עיניין הרכבים, הטויוטה נותנת מניה בטוחה אבל גם גניבה מאוד ולכן יורדת מהפרק.
אלך על הספורט עם מיגונים, הגבהה חוקית וצמיגים 50/50 כמריר עדיין לא עומד על הפרק :-)
השאלה הגדולה היא עיניין המנוע... שמעתי שהרבה חוששים ממנוע קטן על בודי כבד והאם הטורבו יחזיק מעמד בארצנו הרותחת.
האם ללכת על ה 2.0 טורבו או על המנוע המוכר 3.6?
תודה
השאלה הגדולה היא עיניין המנוע... שמעתי שהרבה חוששים ממנוע קטן על בודי כבד והאם הטורבו יחזיק מעמד בארצנו הרותחת.
תודה
לא חוששים מהיעדר כוח. כוחות-סוס ומומנט וביצועים הם הבעיות האחרונות של מנוע ה-2.0T.
חוששים ממורכבות ועמידות בתנאי שטח קיצוניים.
חלק מהחששות מגיעים מאמונות טפלות ודעות שתמצא אותן בעיקר בפח הזבל של הפייסבוק (שם מתרכזים רוב חובבי הרנגלר) - "כי המנוע איטלקי. ואיטלקי זה לא טוב. פעם היתה לי פיאט 127 והיא התחממה והחלידה".
מיותר לציין שרבים מאלה שמחזיקים בדעות/טענות האלה, בד"כ גם סוגדים לאליל האמינות היפני ומשתחווים שלוש פעמים ביום לאליפסה של טויוטה...
המנוע הזה טוב. חזק. גמיש. מהיר. פראי כשלוחצים. בניגוד לדעות הקדומות המקובלות (בעיקר בקרב מי שלא נהג מעולם ברנגלר 2.0T), אין גם שום בעיה לזחול בסל"ד מאוד נמוך.
הבעיה העיקרית בקשר אליו היא פסיכולוגית. בראש שלנו הג'יפאים (גם אני) שקשה לנו לנטוש מסורות ישנות ומקובלות ובעיקר קשה לנו לקבל שסדרי עולם משתנים. כנראה שלא לטובה (לדעתנו), אבל הם משתנים ועוד ישתנו.
אז אם ה-2.0T כל כך טוב, למה גם אני מעדיף את ה-3.6?....:
1. כי לא בא לי על מנוע קטן וחכם גדוש-טורבו ולחוץ-היסטרי ברכב שאמור לחיות בתנאי אבק קיצוני, חום קיצוני, קור, בוץ, מים, חול, שלג. העידן שלנו מתאפיין במכונות חכמות ואנשים טיפשים ואני, מה לעשות, מעדיף בני אדם חכמים ומכונות טיפשות.
2. כי הרעש של ה-2.0T לא בא לי טוב - הוא מטרטר כמו דיזל ישן. מול ה-3.6 שהצליל שלו הוא מוסיקה. הוא מגרגר כמו ש-V6 אמריקאי גדול צריך לגרגר.
3. כי ה-2.0T זקוק לדלק באוקטן 97 לפחות. לא אני אמרתי, היצרן אמר. דלק 98 מעבר להיותו יקר להחריד, גם לא זמין בכל תחנה. בישראל מנוע ה-2.0T הזה חי על דיאטה כפויה של 95 ואני לא יודע עד כמה זה בריא לו.
4. כי אני שמרן וטכנופוב ולכן משוכנע שה-3.6 האמריקאי הוא מנוע נכון יותר ומתאים יותר לג'יפ. בוודאי לג'יפ כל כך אמריקאי באופיו כמו רנגלר.
זה לא סוד שאני לא אוהב קידמה, שאני שונא טכנולוגיה מיותרת בכלל וטכנולוגיה מיותרת ברכבי שטח בפרט, במיוחד כשמטרתה היחידה היא להתקלקל. ברור שאני מעדיף מנוע אטמוספרי גדול וטיפש ובעיקר מוכח - עם לא פחות כוח. לפי השיטה הזו בהחלט הייתי מעדיף את מנוע ה-6 בטור הישן עם בלוק וראש מברזל, שלבטח עוד יותר מתאים לג'יפ ובטוח שגם הרבה יותר אמין ועמיד מהמנועים המודרניים החד-פעמיים המפונקים האלה.
חשוב לדעת:
3.6 מגיע עם מערכת היברידית קלה eTorq. מין הסתם הפגם/מום המיותר הזה נועד כדי לשלם מס שפתיים לרגולטורים הנתעבים. אין לזה שום תרומה ולו מזערית, להפחתת זיהום או חסכון כלשהו בצריכת דלק - זה רק מסבך ומייקר את הרכב ובעיקר סוג של פצצת-זמן - מייצר פוטנציאל לתקלות יקרות עתידיות.
רנגלר 3.6 לא מיובא ע"י סמל"ת. תשיג אותו רק אצל היבואנים המקבילים (אוטומקס, סופרג'יפ וכו')
היי,
תודה לכל העונים... תשובות מעניינות.
ברונקו, רוביקון ריקון, רוביקון 392 וכו אכן חלום רטוב של כולם (ויש כאלה שמגשימים את החלומות של עצמם), אצלי כרגע זה עדיין בגדר חלום רטוב חחח
חשבתי רבות על עיניין הרכבים, הטויוטה נותנת מניה בטוחה אבל גם גניבה מאוד ולכן יורדת מהפרק.
אלך על הספורט עם מיגונים, הגבהה חוקית וצמיגים 50/50 כמריר עדיין לא עומד על הפרק :-)
תודה
ה 2.0 עושה את העבודה מצויין, אני בכלל חשבתי שמדובר ב3.6 עד שפתחתי מכסה מנוע והופתעתי.
תבקש נסיעת מבחן על ה2.0 ליטר ותבין.
דרור הצניע את זה מעט כנקודה שלישית באמצע המניפסט, אבל לפי המבינים , עשרות מנועי 2 ליטר הלכו במהלך 2021 בגלל תדלוק ב 95
בעיני זו הסיבה העיקרית , אם אין לך כוונה להקפיד על תדלוק 98 , ללכת על 3.6
זה מה שהייתי עושה לו ההחלטה הזו מול עיני היום
הד
סה"כ זה מנוע מרשים שעושה את העבודה מצוין - אבל עצם התפיסה של להכניס מנוע 2 ליטר עם 4 צילינדרים בג'יפ, היא לדעתי האישית סוג של חילול קודש - לא בגלל בעית ביצועים אלא בגלל אופי המנוע. וזה לא היה קורה אלמלא דרישות רגולציה ורצון לשווק גם באירופה המתחסדת. אבל עוד אחד מסמלי העידן שלנו הוא פרות קדושות שנשחטות אחת אחרי השניה.
נושא הדלק הוא קריטי גם לדעתי.
אבל לפי המבינים , עשרות מנועי 2 ליטר הלכו במהלך 2021 בגלל תדלוק ב 95
בעיני זו הסיבה העיקרית
מה היחס דחיסה ?
לא חוששים מהיעדר כוח. כוחות-סוס ומומנט וביצועים הם הבעיות האחרונות של מנוע ה-2.0T.
חוששים ממורכבות ועמידות בתנאי שטח קיצוניים.
חלק מהחששות מגיעים מאמונות טפלות ודעות שתמצא אותן בעיקר בפח הזבל של הפייסבוק (שם מתרכזים רוב חובבי הרנגלר) - "כי המנוע איטלקי. ואיטלקי זה לא טוב. פעם היתה לי פיאט 127 והיא התחממה והחלידה".
מיותר לציין שרבים מאלה שמחזיקים בדעות/טענות האלה, בד"כ גם סוגדים לאליל האמינות היפני ומשתחווים שלוש פעמים ביום לאליפסה של טויוטה...
המנוע הזה טוב. חזק. גמיש. מהיר. פראי כשלוחצים. בניגוד לדעות הקדומות המקובלות (בעיקר בקרב מי שלא נהג מעולם ברנגלר 2.0T), אין גם שום בעיה לזחול בסל"ד מאוד נמוך.
הבעיה העיקרית בקשר אליו היא פסיכולוגית. בראש שלנו הג'יפאים (גם אני) שקשה לנו לנטוש מסורות ישנות ומקובלות ובעיקר קשה לנו לקבל שסדרי עולם משתנים. כנראה שלא לטובה (לדעתנו), אבל הם משתנים ועוד ישתנו.
אז אם ה-2.0T כל כך טוב, למה גם אני מעדיף את ה-3.6?....:
1. כי לא בא לי על מנוע קטן וחכם גדוש-טורבו ולחוץ-היסטרי ברכב שאמור לחיות בתנאי אבק קיצוני, חום קיצוני, קור, בוץ, מים, חול, שלג. העידן שלנו מתאפיין במכונות חכמות ואנשים טיפשים ואני, מה לעשות, מעדיף בני אדם חכמים ומכונות טיפשות.
2. כי הרעש של ה-2.0T לא בא לי טוב - הוא מטרטר כמו דיזל ישן. מול ה-3.6 שהצליל שלו הוא מוסיקה. הוא מגרגר כמו ש-V6 אמריקאי גדול צריך לגרגר.
3. כי ה-2.0T זקוק לדלק באוקטן 97 לפחות. לא אני אמרתי, היצרן אמר. דלק 98 מעבר להיותו יקר להחריד, גם לא זמין בכל תחנה. בישראל מנוע ה-2.0T הזה חי על דיאטה כפויה של 95 ואני לא יודע עד כמה זה בריא לו.
4. כי אני שמרן וטכנופוב ולכן משוכנע שה-3.6 האמריקאי הוא מנוע נכון יותר ומתאים יותר לג'יפ. בוודאי לג'יפ כל כך אמריקאי באופיו כמו רנגלר.
זה לא סוד שאני לא אוהב קידמה, שאני שונא טכנולוגיה מיותרת בכלל וטכנולוגיה מיותרת ברכבי שטח בפרט, במיוחד כשמטרתה היחידה היא להתקלקל. ברור שאני מעדיף מנוע אטמוספרי גדול וטיפש ובעיקר מוכח - עם לא פחות כוח. לפי השיטה הזו בהחלט הייתי מעדיף את מנוע ה-6 בטור הישן עם בלוק וראש מברזל, שלבטח עוד יותר מתאים לג'יפ ובטוח שגם הרבה יותר אמין ועמיד מהמנועים המודרניים החד-פעמיים המפונקים האלה.
חשוב לדעת:
3.6 מגיע עם מערכת היברידית קלה eTorq. מין הסתם הפגם/מום המיותר הזה נועד כדי לשלם מס שפתיים לרגולטורים הנתעבים. אין לזה שום תרומה ולו מזערית, להפחתת זיהום או חסכון כלשהו בצריכת דלק - זה רק מסבך ומייקר את הרכב ובעיקר סוג של פצצת-זמן - מייצר פוטנציאל לתקלות יקרות עתידיות.
רנגלר 3.6 לא מיובא ע"י סמל"ת. תשיג אותו רק אצל היבואנים המקבילים (אוטומקס, סופרג'יפ וכו')
תודה רבה על התשובה המלאה, אכן החששות של האנשים נכונות.
דרור הצניע את זה מעט כנקודה שלישית באמצע המניפסט, אבל לפי המבינים , עשרות מנועי 2 ליטר הלכו במהלך 2021 בגלל תדלוק ב 95
בעיני זו הסיבה העיקרית , אם אין לך כוונה להקפיד על תדלוק 98 , ללכת על 3.6
זה מה שהייתי עושה לו ההחלטה הזו מול עיני היום
הד
כל עוד הרכב באחריות זה עוד בסדר, מעניין מה יהיה כשתגמר האחריות...
חבל שסמלת לא מפנימה את העניין עם המנוע ונותנת את האפשרות הישנה של ה 3.6.
מה היחס דחיסה ?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220530/09d43349b238414cddca60234d5248d5.jpg
10
זה מנוע לחוץ מאד.
זה יחס דחיסה מקובל למנוע אטמוספרי (בד"כ לטורבו יחס דחיסה נמוך מאטמוספרי).
יש מצב שהמנוע "מצלצל" עצמו לדעת באוקטן 95 .
כנראה בגלל זה היצרן דורש אוקטן גבוה יותר (ומניח שגם איכותי ולא מהול ...)
רענן
צפירת הרגעה: הוא לא מצלצל.
צילצולים זה סיפור של שלשום. של מנועים ישנים נטולי מערכות ניהול ממוחשבות.
אם מנוע מודרני מצלצל, הבעיה כנראה הרבה יותר חמורה. התחממות קשה למשל.
אבל 10:1 זה עדיין יחס דחיסה גבוה מאוד שדורש דלק איכותי באוקטן גבוה
ללא ספק, מנועי רכבי שטח אמיתיים שאמורים לעבוד בתנאים לא אופטימליים, בדרך כלל מאופיינים ביחסי דחיסה נמוכים שיוכלו להסתדר גם עם בנזין באיכות לא הכי גבוהה.
בהתאם הם גם מנועים פחות יעילים ביחס לנפחם ויותר שתיינים ומזהמים - נתוני הביצועים לא בסטנדרט של היום ועניין הזיהום והשתיינות כבר לא מסתדר עם הרגולציות החדשות. הפחתת צריכת דלק היא גם עניין שיווקי, ולמרות שבמציאות הרנגלר 2.0T לא יטען לכתר החיסכון, הוא עדיין צורך פחות דלק ממנוע ה-3.6 ובוודאי פחות ממנועי הג'יפים הישנים יותר.
אישית, אני חושב שרוכשי רנגלר חדש בישראל, גם אם הם אנשי השטח הקשוחים והמסוקסים ביותר, לא מתכוונים לחצות איתו את אפריקה ולהזדקק למנוע פרימיטיבי שיודע לחיות על דיאטה של בנזין 80 אוקטן מהול ושורץ בקטריות, שנמזג מג'ריקנים מזוהמים בכפרי סחלעע נידחים..... אנחנו חיים במדינה מערבית ומתקדמת (יחסית, כן?... סעו לירדן, תראו מה זה עולב אמיתי ואז תדעו להעריך כמה ישראל מתקדמת), עם תחנות דלק מסודרות בכל פינה, וגם איכות הבנזין בישראל כבר מיישרת קו עם העולם המערבי.
כן, יש פה ושם מהילות - רובן כנראה לא בזדון אלא כתוצאה מ"סתם" הזנחה (חדירת מים לצוברי הדלק בתחנה כתוצאה מבעיות ניקוז, תחזוקה קמצנית וכו') והנושא הזה נבדק באופן רצוף ומתמיד ע"י ניידות בדיקה של משרד התשתיות ש"נופלות" על תחנות הדלק בהפתעה, ללא התראה מוקדמת. תאמינו לי - ממש לא כדאי לתחנת דלק כלשהי להיתפס במהילה....
כל מה שאנחנו צריכים ורוצים זה מנוע שהבנזין 95 המקומי מתאים לו באמת ולא בכאילו, כדי שיספק את נתוני היצרן ולא יגרום לו לנזק מצטבר.
בעקבות מה שכתוב כאן ועוד שמועות - עשיתי בירור חפיף ואכן מנועי 2 ליטר הולכים באחוזים די גדולים - יודגש - כאן בישראל ולא בארה"ב.
האם הבעיה בדלק 95? כנראה. אני לא חותם על זה אבל זה הדיבור.
אסף.
ממה שהבנתי בעניין הדלק לרנגלר JL מנוע 2 ל' - בספר הרכב רשום דלק 98 - למרות זאת אם אני לא טועה היבואן נתן אישור בכתב לפיו ניתן לשים דלק 95 מבלי לפגוע באחריות על המנוע...
מה נכון ניותר מבחינה מיכאנית...לא יודע אבל לפי התגובות כאן כנראה שהמנוע הזה זקוק ל-98.
Yaron.nahum
30-05-22, 17:59
לא מדויק
ספר הרכב של סמלת נמצא באתר
https://samelet.com/ebooks/Jeep_Wrangler_carbook_062021.pdf
ואם מסתכלים בעמוד 453
כתוב
מנוע 2.0 ל'
מנוע זה תוכנן לעמוד בכל תקנות הפליטה ולספקצריכת דלק וביצועים מעולים, בעת שימוש בבנזיןנטול עופרת איכותי באוקטן מינימלי )RON )של 95.
מנוע 3.6 ל'מנוע זה תוכנן לעמוד בכל תקנות הפליטה ולספקצריכת דלק וביצועים מעולים, בעת שימוש בבנזיןנטול עופרת איכותי באוקטן מינימלי )RON )של 91.
האם האוקטן דובר אנגלית זהה לאוקטן דובר עברית?
Yaron.nahum
30-05-22, 18:14
לפי מה שאמרו לי בעבר , האוקטן האמריקאי שונה מהישראלי
אולם מה שפרסמתי הוא הספר בעברית של סמלת.
אז אני מניח שחלק מתהליך התרגום היה גם המרה של האוקטן למידות בעברית. (כמו שהמירו אינטשים ליחידה מטרית )
או שאני מגזים קצת ?
עריכה : מצויין במפורש 95 RON שזאת היחידה שמודדים בארץ
לעומת MON שמודדים בארה"ב
הנה מאמר הסבר שמצאתי
https://thecar.co.il/%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%9F-%D7%92%D7%91%D7%95%D7%94-%D7%92%D7%9D-%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%AA%D7%A7%D7%91%D7%9C-%D7%91%D7%A0%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%91%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%9F/
בארה"ב מציגים AKI
- לא בדיוק MON אבל מספיק דומה.
אסף.
בכל מקרה אני מסתכל על האפשרויות הקיימות, ובהנחה שאחת משתי האפשרויות לרכב הבא הבא שלי היא רנגלר - מנוע ה 3.6 פנטסטאר הותיק והטוב הוא כנראה הבחירה הנכונה.
אסף.
השמועות והוויכוחים כאן בארץ ובחו״ל על נושא הדלק במנועי ה 2000 טורבו , נמשכים כבר שנים ( מהיום שגיפ שיחררה את הרנגלר עם המנוע הנ״ל ) , חלק אומרים שאין הבדל בין הביצועים והצריכה של 95 מול 98 ( או 87 מול 91 לפי השיטה האמריקאית ) מנגד יש כאלה שכן , אף אחד לא מציין תקלות שמסתיימות במנועים שרופים או מתפוצצים ( תקלות אחרות אופייניות למנוע 2000 יש - נזילה ממשאבת מים עקב בורג הידוק לא סגור טוב ורעשי מנוע מצמררים בעיקבות מערכת ההזרקה הישירה ) לדעתי האמת עוברת באמצע - מנוע 2000 עובד בלחצים קצת יותר גבוהים ממנוע 3.6 וכתוצאה מכך גם מיצר יותר חום , במאמץ ממושך ובתנאי סביבה חמים שיש בארץ ( טיול שטח באמצע אוגוסט בשעות הצהריים בעליה ממושכת ובטורים גבוהים ) עם דלק 95 , עלולים לגרום לכשל באיזור המנוע, לא משהוא שיקרה ב 99.9% מהנסיעות / טיולים , הפיתרון בעיני הוא פשוט להיות קשוב לגיפ - לחום מנוע / חום שמן הגיר לנסוע במתינות עם צריך , לשלב ל low ולא להתגרזן ( ואם כן אז לעבור ל 98 בשביל לקבל את מירב הביצועים - ציטוט מהספר) ,
באופן אישי לא נתקלתי ברנגלרים עם מנועי 2000 שרופים , כן שמעתי על זה , מצד שני גם שמעתי על מנועי 3.6 ששבקו חיים עקב בעיות ראש וליפטרים מתקתקים .
לדעתי קח לנסיעת מבחן גם את הרנגלר מנוע 2000 וגם את ה 3.6 , תבדוק מה מתאים לך ולאיזה מנוע התחברת ( גם כספית יש הפרש ) שניהם מדהימים מבחינת ביצועים ושניהם נבלות מבחינת אמינות - ( אני עם דרור בקטע הזה אין כמו מנוע 4.0 טיפש ).
מנועי ה 3.6 שסבלו מבעיות היו בשנתונים הראשונים של הרנגלר 2012-14 ובדגם הרנגלר בלבד, באופן די מוזר אותו מנוע שנשתל בדגמי קרייזלר האחרים גילו ומגלים אמינות מופלגת, קראתי פעם שאולי זה קשור במפעל הרכבת מנועי הרנגלר שנמצא במקסיקו או משהו בסגנון.
אגב דגמי jk מנועי 3.8 2007-11, הם רכבים טיפשים להפליא, כמעט כמו שדרור אוהב.. לחובבי הפשטות וקלות הטיפולים.
לגבי מה עדיף, אז כמובן שרוביקון עדיף כיוון שהוא בסופו של יום יחסוך לבעליו המון כסף וזמן בשיפורים, אבל הכל עניין של מחיר ומזל, אם נופל ליד ספורט במחיר טוב, שווה לקחת לשפר ולהגיע לביצועים שרוביקון נותן, הכל עניין של תקציב סופי כולל שיפורים.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
ישראל היא מדינה קטנה בהרבה אופנים: ראשית פיזית, היא פשוט קטנה. אבל היא גם מדינה שבה שמועות תופסות כנפיים מאוד מהר ותוך שעות כולם יודעים הכל - משמועות. בטח ובטח כשמדובר בג'יפאים שכולם נמצאים בכמה קבוצות וואטסאפ, טלגרם ואתרי שטח. ברגע שמישהו שולח משהו שנראה מעניין, הם מהדהדים את זה בכל הקבוצות וכך גם אנשים אחרים - ואז שמועה הופכת למידע אמין.
אז ראשית בקשר למנוע ולדלק - לפי מיטב הבנתי (אבל אני לא מבין גדול בזה) כשמתרגמים את ה RON / MON וכל המה-שמו האחרים לאוקטן שיש בארץ, המנוע של ה-2 ליטר מתאים ל-95 בלי שום הסתיגויות. גם הג'וליה נוסעת על 95.
שריפת מנועים - גם אני בדקתי ולא מצאתי מידע מאומת על בעיות התחממות ושריפת מנועים של 2 ליטר, לא בארץ ולא בחו"ל (תיכף אגע בחו"ל). למי שמכיר קצת את ה 3.8 יש לו בעיה של התחממות הגיר אם לא שמים LOW בעליות ארוכות בקיץ וגם מוסיפים קולר גיר. יש בעיה של רנגלרים בכלל, כל מנוע, וקרה מספר פעמים בארץ, שנעצרו עם מנוע חם על עשבים יבשים והתחיל לבעור להם הרכב. קרה גם לרנגלרים בצה"ל. אבל שוב, בעיה ספציפית של ה-2 ליטר שהיא חוזרת על עצמה לא הצלחתי למצוא (אשמח לקישור למי שיש).
ועכשיו רגע לחו"ל - מה שיש בארץ בקטן ובמספרים שלא באמת מחזיקים סטטיסטית, יש בארה"ב בגדול עם תיעוד וסטטיסטיקות אמינות. מבחינת מכירות, 45% מהרנגלרים שנמכרים בארה"ב הם מנוע 2 ליטר, אותו אחוז מנוע 3.6 והשאר הם דיזל ולאחרונה ה 392. אם נקפוץ רגע למואב, שם יש תנאי חום קיצוניים לפחות כמו בארץ, אבל גם קור קיצוני וגם מסלולים קשים, נגלה שחברות ההשכרה מאוד מרוצות מהאמינות של המנוע 2 ליטר וככל שהם מחדשים מלאי רכבים, הם בוחרים ב-2 ליטר.
וחזרה לארץ - קומץ יבואנים מקבילים נוהגים להשמיץ את מנוע ה-2 ליטר כי יותר קל להם להביא ולמכור את ה 3.6 ובכך לבדל את עצמם מסמלת. אגב, היבואנים המקבילים בחלקם עשו רק טוב לתחביב ועוזרים להביא לארץ שדרוגים ומנסים להאבק ברגולטור ולשנות חוקים לטובת הג'יפאים (אבל זה כבר סיפור אחר).
לסיכום: אני לא טוען שהמנוע 3.6 לא טוב (יש לי כזה, לא כי בחרתי אותו על פני ה-2 ליטר, פשוט כי בשנתון שלי זה מה שהיה) ולא טוען שה-2 ליטר יותר או פחות טוב מה 3.6. רק אומר שאסור להסתמך על שמועות וכדאי לבדוק לעומק לפני שמשקיעים מאות אלפי שקלים ברכב.
יש מצב שחלק מהעניין הוא שמועה שמסייעת ליבואנים המקבילים
מצד שני בספר הרכב רשום שניתן לתדלק גם 87 וגם 91 אמריקאיים המקבילים ל 95 ול 98 שלנו בהתאמה, פחות או יותר , אבל שבתנאי חום או גרירה הביצועים המיטביים יתקבלו עם 91 ( 98) .
בקריאה זהירה אתה מבין שג׳יפ ממליצים על 91 (98).
מנוע מודרני שבנוי לעבוד גם וגם מכיל על פי רוב חיישנים לזיהוי דטונציה במקרה של דלק באוקטן רגיל ותזמון שריפה שונה לפי הצורך … ומה אם זה עובד אבל לא מושלם לאורך זמן?
בפורומים האמריקאיים , כן אותם אלה שאתה טוען שאין שם שמועות , התקבעה הדעה שאם אתה הולך לעשות טרייד על הרכב תתדלק 87 (95) . אם אתה מתכוון להחזיק אותו לזמן ארוך תדלק 91 (98)
הם בדיוק באותה תנוחה של ישראל
יש בעיה של רנגלרים בכלל, כל מנוע, וקרה מספר פעמים בארץ, שנעצרו עם מנוע חם על עשבים יבשים והתחיל לבעור להם הרכב. קרה גם לרנגלרים בצה"ל. .
מה זה קשור לרנגלרים?
זה קרה, קורה ויקרה עוד הרבה בצה"ל. כי ג'יפ המפקדים הנוכחי בצה"ל הוא רנגלר. JK3.6 ו-JL2.0T.
מאפייני השימוש של ג'יפ מפקדים ממוצע בצה"ל: יותר משהוא גומא קילומטרים, הוא בעיקר עומד במקומו עם מנוע פועל ומזגן שטוחן על מקסימום. וכך לעתים במשך שעות על גבי שעות ברציפות. נהגו הממוצע של כלי כזה הוא צעיר מאוד, מטומטם מאוד ולא מבין כלום מימינו ומשמאלו (כמו שכולנו היינו בגיל הזה), כולל הפעלת הגיון מינימלי פשוט של איפה להעמיד את הרכב לפני שהוא משכיב את המשענת ומתעפץ (כשהמנוע פועל והמזגן טוחן, כן?...).
בתחתית הרכב, כל רכב, יש דברים נורא-חמים כמו צנרת אגזוז, ממיר קטליטי וכו'. פעמים רבות, הם עומדים בשדה מעל עשביה גבוהה ויבשה שמחבקת לכמה דקות ממיר קטליטי או דוד אגזוז לוהטים ופשוט נדלקת, מלחכת את תחתית הרכב מבלי שהאידיוטים החצי-מעולפים שבתוכו מודעים או מרגישים משהו, עד שהאש הזו תופסת את חלקי הרכב עצמו וזהו - האווילים המנמנמים קמים בבהלה ובורחים מהרכב הבוער (לפעמים הם גם משאירים בו נשק ושאר צל"ם...) והנה נשרף עוד רנגלר צבאי. זה לא המנוע, זה הטמטום הצה"לי.
בקיץ האחרון נשרף גם ג'ימני חדש בדיוק ככה.
תחשבו ותבדקו טוב טוב איפה אתם מחנים רכב בשטח בקיץ הלוהט.
לא מדויק
ספר הרכב של סמלת נמצא באתר
https://samelet.com/ebooks/Jeep_Wrangler_carbook_062021.pdf
ואם מסתכלים בעמוד 453
כתוב
אחד היבואנים המקבילים "שיש להם אינטרס לדחוף לנו 3.6 ולהשחיר את ה-2.0T כי יותר קל להם להביא 3.6...." (איזה הגדרה הזויה. היבואנים המקבילים מביאים הכל - 2.0T, 3.6, דיזל 3.0, 392... הכל. כי הם קונים מדילרים ואין להם את החסמים של ההתנהלות מול היצרן - לעומת סמל"ת שמביאים רק 2.0T.... אז למי בעצם יש אינטרס מובהק יותר?...) הראה לי פעם איזה שהוא ספר רכב מקורי של רנגלר 2.0T. באנגלית-אמריקאית-אורגינלית, שמגיע עם הרנגלרים 2.0T שהוא מביא מדילרים אמריקאיים. לא כזה שמודפס/מתורגם לעברית, שפה שיש לה תכונה נורא מעניינת - יש לה נטייה לכופף נתונים טכניים...
אני זוכר שהיה כתוב שם בספר האמריקאי במפורש "97 מינימום". אני באמת לא זוכר רון או מון או אקי או קקי או כל קוד אחר לתקני בדיקה של דלקים (שאף אחד שאינו מהנדס רכב או דלקים פשוט לא זוכר. מספרים אנחנו דווקא כן זוכרים). האם למישהו כאן יש רנגלר JL עם מנוע 2.0T שנרכש ביבוא מקביל?... יש לך עדיין את ספר הרכב המקורי בתא הכפפות?... אשמח אם תצלם ותשתף.
אני גם לא זוכר איזה אוקטן ישראלי מקביל לאיזה אוקטן אמריקאי. אני יודע שאצלנו יש רק 95 שאיכותו בהחלט מתקבלת על הדעת. יש גם 98 אבל בהרבה פחות תחנות - ומלבד מחירו היקר בהרבה, אי-הזמינות של בנזין 98 היא-היא הבעיה (השיווקית) הקשה בפניה עומד מי שמוכר כלי רכב עם מנועים אנינים שזקוקים לדלק הטוב יותר.
וזה שגם האלפא-רומיאו ג'וליה שהיא המקור למנוע ה-2.0T הזה, נוסעת בישראל על 95, מה זה אומר?... זה אומר לי כלום ושום דבר. גם הג'וליה מיובאת ע"י אותו יבואן וייתכן שגם היא זקוקה לדלק 98?.... אולי. ואולי לא.
איך פותרים דברים כאלה? לא יודע. כולנו ישראלים ויודעים טוב מאוד שבישראל יש פתרון מוכן לכל בעיה ויותר מזה - בישראל יש מלאי זמין של פתרונות שכל מה שצריך זה רק להתאים להם בעיות.
תעשו עם כל זה מה שאתם רוצים.
מבחינת ביצועים-נטו בכביש ובשטח, המנוע הזה הוא להיט. על הנייר אינו נופל ממנוע ה-3.6 הכמעט כפול בנפחו ושצורך יותר דלק. אנחנו בהחלט צריכים לסובב סוויץ' בראש ולשנות תפיסה.
אבל החיים האמיתיים הם לא דף נתונים ולא הודעות יח"צ ובטח לא רק 0 ל-100 ונתוני צריכת דלק ופליטת מזהמים. בחיים האמיתיים, במיוחד ביד השנייה ואילך, יש משקל לאמינות ועמידות לאורך זמן. יש משקל לפשטות וקלות תחזוקה ולמחירי חלפים זולים. יש משקל ליכולת להתגבר על תקלה, יש משקל ליכולת להסתפק בדלקים פחות מפונקים. רבאק, זה ג'יפ! כלי רכב שאמור לחיות ולשרוד בשטח, לפעמים בתנאים קשים. אולי לא לחצות את אפריקה או אסיה, אבל גם לא מכונית יוקרה שעוטפים בפוך ומטפלים בה בקליניקה ע"י דוקטורים עם חלוקים לבנים.
לעניות דעתי הבאמת לא מבינה כלום ושום דבר, ונשענת רק על שמרנות וטכנופוביה ואנטי-טכנולוגיה-מתקדמת ואנטי-שיווק, ה-2.0T של Jeep, למרות ביצועיו המרשימים, הוא בפירוש לא המנוע שאני הייתי בוחר לג'יפ הדמיוני האידיאלי שהולך ונבנה בחלומותיי. אם זה מנחם מישהו, גם ה-V6 בנפח 3.6 לא מככב באותו ג'יפ דמיוני...
בנוגע למנוע ה- 2.0 מסכים עם ברלי (לשם שינוי).
בנוגע לביצועי המנוע, מצרף סרטון של מבחן דראג (רנגלר 2.0 ו 3.6 מול ברונקו 2.3)
https://youtu.be/9C-DiiGKj7E
אגב, אם הייתי צריך לקנות היום גיפ חדש, הייתי הולך על ה״אסטרים ריקון״ 3.6, ללא כל צל של ספק.
ברונקו 2.3 לא רלוונטי לנו.
לישראל מגיע ה-2.7T והוא בפירוש בורח מהרנגלרים.
ברונקו 2.3 לא רלוונטי לנו.
לישראל מגיע ה-2.7T והוא בפירוש בורח מהרנגלרים.
וגם שם ההמלצה היא ל 98 ,
בעיני הרנגלר האמיתי והנכון הוא ה 392 כול השאר ( כולל המתחרים ) הם פשרות .
לדעתי, ה 392 הוא over kill ברמות מוגזמות.
אבל אתה יודע למה כלב מלקקק את הב$%><#
כי הוא יכול…
ואיזה דלק ה-392 מעדיף?....
Yaron.nahum
31-05-22, 13:40
אחד היבואנים המקבילים "שיש להם אינטרס לדחוף לנו 3.6 ולהשחיר את ה-2.0T כי יותר קל להם להביא 3.6...." (איזה הגדרה הזויה. היבואנים המקבילים מביאים הכל - 2.0T, 3.6, דיזל 3.0, 392... הכל. כי הם קונים מדילרים ואין להם את החסמים של ההתנהלות מול היצרן - לעומת סמל"ת שמביאים רק 2.0T.... אז למי בעצם יש אינטרס מובהק יותר?...) הראה לי פעם איזה שהוא ספר רכב מקורי של רנגלר 2.0T. באנגלית-אמריקאית-אורגינלית, שמגיע עם הרנגלרים 2.0T שהוא מביא מדילרים אמריקאיים. לא כזה שמודפס/מתורגם לעברית, שפה שיש לה תכונה נורא מעניינת - יש לה נטייה לכופף נתונים טכניים...
אני זוכר שהיה כתוב שם בספר האמריקאי במפורש "97 מינימום". אני באמת לא זוכר רון או מון או אקי או קקי או כל קוד אחר לתקני בדיקה של דלקים (שאף אחד שאינו מהנדס רכב או דלקים פשוט לא זוכר. מספרים אנחנו דווקא כן זוכרים). האם למישהו כאן יש רנגלר JL עם מנוע 2.0T שנרכש ביבוא מקביל?... יש לך עדיין את ספר הרכב המקורי בתא הכפפות?... אשמח אם תצלם ותשתף.
אני גם לא זוכר איזה אוקטן ישראלי מקביל לאיזה אוקטן אמריקאי. אני יודע שאצלנו יש רק 95 שאיכותו בהחלט מתקבלת על הדעת. יש גם 98 אבל בהרבה פחות תחנות - ומלבד מחירו היקר בהרבה, אי-הזמינות של בנזין 98 היא-היא הבעיה (השיווקית) הקשה בפניה עומד מי שמוכר כלי רכב עם מנועים אנינים שזקוקים לדלק הטוב יותר.
וזה שגם האלפא-רומיאו ג'וליה שהיא המקור למנוע ה-2.0T הזה, נוסעת בישראל על 95, מה זה אומר?... זה אומר לי כלום ושום דבר. גם הג'וליה מיובאת ע"י אותו יבואן וייתכן שגם היא זקוקה לדלק 98?.... אולי. ואולי לא.
איך פותרים דברים כאלה? לא יודע. כולנו ישראלים ויודעים טוב מאוד שבישראל יש פתרון מוכן לכל בעיה ויותר מזה - בישראל יש מלאי זמין של פתרונות שכל מה שצריך זה רק להתאים להם בעיות.
תעשו עם כל זה מה שאתם רוצים.
מבחינת ביצועים-נטו בכביש ובשטח, המנוע הזה הוא להיט. על הנייר אינו נופל ממנוע ה-3.6 הכמעט כפול בנפחו ושצורך יותר דלק. אנחנו בהחלט צריכים לסובב סוויץ' בראש ולשנות תפיסה.
אבל החיים האמיתיים הם לא דף נתונים ולא הודעות יח"צ ובטח לא רק 0 ל-100 ונתוני צריכת דלק ופליטת מזהמים. בחיים האמיתיים, במיוחד ביד השנייה ואילך, יש משקל לאמינות ועמידות לאורך זמן. יש משקל לפשטות וקלות תחזוקה ולמחירי חלפים זולים. יש משקל ליכולת להתגבר על תקלה, יש משקל ליכולת להסתפק בדלקים פחות מפונקים. רבאק, זה ג'יפ! כלי רכב שאמור לחיות ולשרוד בשטח, לפעמים בתנאים קשים. אולי לא לחצות את אפריקה או אסיה, אבל גם לא מכונית יוקרה שעוטפים בפוך ומטפלים בה בקליניקה ע"י דוקטורים עם חלוקים לבנים.
לעניות דעתי הבאמת לא מבינה כלום ושום דבר, ונשענת רק על שמרנות וטכנופוביה ואנטי-טכנולוגיה-מתקדמת ואנטי-שיווק, ה-2.0T של Jeep, למרות ביצועיו המרשימים, הוא בפירוש לא המנוע שאני הייתי בוחר לג'יפ הדמיוני האידיאלי שהולך ונבנה בחלומותיי. אם זה מנחם מישהו, גם ה-V6 בנפח 3.6 לא מככב באותו ג'יפ דמיוני...
טוב ,
אז אני קניתי רנגלר 2.0T מסמלת ,
ועם הרכב הגיע קישור לספר בעברית (כפי שהעלתי למעלה )
ובנוסף את הספר פיזית באנגלית (הגרסה האמריקאית , היות שהרכב מגיע בתקינה אמריקאית )
אז אני מצרף את התמונות שביקשת ,
בכל מקרה אתה יכול להוריד את הספר ישירות מהאתר האמריקאי כאן https://msmownerassets.z13.web.core.windows.net/assets/publications/en-us/Jeep/2021/Wrangler/P124818_21_JL_OM_EN_USC_DIGITAL.pdf
עריכה: לא כתוב 97 , כתוב 87 אמריקאי כאשר לביצועים מיטביים עדיף כמובן 91 (98 שלנו )
ואכן יש הבדל אם שמים 95 או 98 , גם בצליל של המנוע וגם בכושר הסחיבה .
138508138509138510
בלי קשר לרנגלר
מישהו יכול להרחיב בפן הטכני, למה מנועים מסויימים יעדיפו אוקטן גבוה?
איך אפשר לנסות לזהות את אותם המנועים?
ואם כבר, אז אני ארחיב את השאלה - האם יש תוסף ש"מעלה" את האוקטן?
בילדותי היה לאבא שלי וולוו 240 טורבו (נמכר רגע לפני שהיה לי רשיון משום מה...) 2300 סמ"ק, 155 כ"ס שאז, באמצע שנות ה 80 נחשבו המון.
האומניק שמכר לנו את האוטו נתן גם 2 ארגזים של איזה תוסף LM (נראה בדיוק כמו הLM הכסוף היום) להוסיף לכל תדלוק.
ומה זה אומר על הג'וליה של אשתי (הגרסה הצנועה, רק 200 כ"ס וכיף גדול) - צריך להוסיף משו?
אתנול פשוט מעלה את האוקטאן מכיוון שהוא Ron 107
זה לא אינדיקציה לאיכות הדלק
Yaron.nahum
31-05-22, 14:23
בלי קשר לרנגלר
מישהו יכול להרחיב בפן הטכני, למה מנועים מסויימים יעדיפו אוקטן גבוה?
איך אפשר לנסות לזהות את אותם המנועים?
הסבר כללי ביותר , לא מתחייב להיות מדויק אלא את רוח הדברים
אוקטן לא מסמל את איכות הדלק, אלא את "ההתנגדות" שלו להצתה מוקדמת.
בשלב הדחיסה , במנוע , נדחס תערובת של דלק וחמצן בתוך צלינדר חם.
מתכון מושלם להצתה עצמית. (בגדול לחץ סביבתי גבוה מוריד את הטמפרטורה הנדרשת להצתה עצמית של הדלק )
אולם אם התערובת הזאת תדלק מוקדם מדי, נאבד את פעולת המנוע ,
כלומר במקום שההצתה של הדלק תהיה כאשר הצלינדר בנקודה העליונה והשסתומים סגורים , כך ההצתה תדחוף את הצלינדר ותייצר תנועה
ההצתה תקרה לפני , ואז בזמן שהמצת ישלח ניצוץ , כמעט ולא יהיה מה שישרף
במצב כזה אנחנו נשמע את המנוע "מצלצל "
הנה הסבר יותר מדעי
https://thecar.co.il/%D7%90%D7%95%D7...7%D7%98%D7%9F/ (https://thecar.co.il/%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%9F-%D7%92%D7%91%D7%95%D7%94-%D7%92%D7%9D-%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%AA%D7%A7%D7%91%D7%9C-%D7%91%D7%A0%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%91%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%9F/)
לכן מנוע עם יחס דחיסה גבוה ירצה דלק עם אוקטן גבוה
או מנוע שעובד בטמפרטורה גבוהה יותר (טורבו ) ירצה דלק עם אוקטן גבוה יותר.
מוני אורבך
31-05-22, 15:32
בעקרון למנוע מודרני יש חישנים שידעו אם המנוע מצלצל, ויורידו את קידום ההצתה בהתאם.
כלומר לא יקרה נזק למנוע, מצד אחד, אבל הוא ירד בכוח סוס מצד שני.
לכן לגמרי הגיוני שמנוע טורבו מודרני ישמע אחרת ויהיה לו יותר כוח עם דלק 98
אבל זה לא אומר שהו ינזק עם דלק 95.
מהו יחס דחיסה גבוה? מאיזה יחס ?
1:9.5 נחשב גבוה ?
בעקרון למנוע מודרני יש חישנים שידעו אם המנוע מצלצל, ויורידו את קידום ההצתה בהתאם.
כלומר לא יקרה נזק למנוע, מצד אחד, אבל הוא ירד בכוח סוס מצד שני.
לכן לגמרי הגיוני שמנוע טורבו מודרני ישמע אחרת ויהיה לו יותר כוח עם דלק 98
אבל זה לא אומר שהו ינזק עם דלק 95.
לא נכון
המחשב מגיב "לצילצולים" ולא מונע אותם לפני התרחשות.
בנוסף,
הוא כל הזמן מנסה לחזור למפת ההצתה הנכונה והגדישה (מנוע טורבו).
אז ארועים חד פעמיים כגון האצה בעליה, "הצילצולים" חד פעמיים.
מאידך, אם אכן בגלל הדלק המנוע "מצלצל",
אזי הוא "מצלצל" קבוע (מפחית כוח וחוזר חלילה).
רענן
Yaron.nahum
31-05-22, 16:18
מהו יחס דחיסה גבוה? מאיזה יחס ?
1:9.5 נחשב גבוה ?
הנה מה שחברת BP (בריטיש פטרוליום ) אומרת על זה
https://www.bp.com/en_id/indonesia/home/products-and-services/fuels-retail/news-article/tips-in-choosing-quality-fuel-for-your-motorcycle.html
ואם נקח את החלק העיקרי
The higher the compression ratio, the higher the octane value. For example, fuel with RON 90 is designated for vehicles with 9-10 compression ratio. For a 10-11 compression ratio, it is recommended to use RON 92. While the compression ratio for 11-12, it is best to use RON 95.
אין לא כח לצטט בתגובה הודעות של כמה אנשים (וגם אני לא בטוח איך עושים את זה).
בקשר לג'יפים שנדלקים מעשבים - נתתי דוגמה וכתבתי שזה לא קשור למנוע, רק לעובדה שעומדים מעל עשביה יבשה. הסיבה שזה קורה יותר עם רנגלרים מרכבים אחרים זה כי לצבא יש רנגלרים ולצבא יש נהגים @@#!$$%$ כמו שדרור כתב.. תעשו 1+1 ותקבלו יותר רנגלרים נדלקים מג'יפים אחרים.
הייתי בסמלת היום ושאלתי בעל מקצוע, מהנדס. לטענתו הבדיקה נעשתה מול ארה"ב ואין שום בעיה עם דלק 95 בארץ.
EURO RON
MON
US: (R+M)/2
90
83
86.5
92
85
88.5
95
87
91
96
88
92
98
90
94
בארץ משתמשים ב RON האירופאי והמדידה בארה"ב היא ממוצע של RON ו- MON. כלומר 95 בארץ זה 91 אמריקאי ולכן אין בעיה.
אם מישהו מכיר אחרת, אשמח לשמוע את דעתו ואת ההסבר.
ברור שהיבואנים המקבילים יכולים להביא מנועי 2 ליטר אבל אז קשה להם להתחרות בסמלת אחרי שסמלת נותנים הנחות או תוספות. הם כן יכולים להביא 3.6 במחיר דומה ל 2 ליטר ולטעון ש ה-2 ליטר פחות טוב. הם גם יכולים ומביאים 3.6 כמעט חדש שנסע כמה אלפי מייל, מיובא כרכב משומש ואז הם זולים מ ה-2 ליטר בסמלת. ומבחינת הישראלים הרכב נרשם יד 00 "אז מה אכפת לי..". למרות שברשיון כתוב ייבוא אישי משומש.
אני אישית לא חושב שאם אין מגבלות אז ה 392 הוא הבחירה הנכונה כי צריכת הדלק שלו, בלי קשר לכסף, מקשה לעשות טיולים בלי לחשוב כל הזמן על נקודות תדלוק. גם המשקל של הרכב והעומס על המכלולים יפגעו באמינות בטווח הארוך.
וגם שם ההמלצה היא ל 98 ,
בעיני הרנגלר האמיתי והנכון הוא ה 392 כול השאר ( כולל המתחרים ) הם פשרות .
זהו R.I.P ה392 פאסה , גיפ הודיעה שהוא יורד מפס הייצור.
ביננו עם מחירי הדלק גם ה392 וגם ה3.6 ירדו מפס הייצור , לצאת לטיול מעיינות בצפון עם 392 יעלה יותר מ1000 שקל דלק וה 3.6 לא רחוק ממנו.
דרך אגב ה 4xe הוא מילה גסה בסוכניות בארה"ב , הם טוענים שמערכת הקירור למצברים האחוריים היא צרה צרורה ובכלל ה4xe הוא בדיחה עצובה של תקלות ללא סוף.
דרך אגב ה 4xe הוא מילה גסה בסוכניות בארה"ב , הם טוענים שמערכת הקירור למצברים האחוריים היא צרה צרורה ובכלל ה4xe הוא בדיחה עצובה של תקלות ללא סוף.
זו אחת הסיבות למה פסלתי את ה 3.6 החדשים עם מערכת האיטורק - אותו עיקרון בניה כמו ה 4xe רק בגירסה קטנה יותר עם אופי פעולה שונה לגמרי .
ימיו של ה 392 היו ספורים מההתחלה במיוחד שעכשיו מגיע מנוע חדש ( 6 טורי מוגדש טורבו או שניים ) לרנגלר .….. ד״א המנוע מבוסס על ה 2.0 טורבו עם תוספת של 2 בוכנות בטור
אותם יחידי סגולה עם מנועי ההמי v8 מחזיקים בכלי שרק יעלה במחיר מיום ליום..
אחרון ה V8 , אשכרה אפוקליפסה.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
מסכים שה 4XE הוא סתמי עוד לפני התקלות.
טווח מוצהר על החשמל הוא 40 ק"מ וטווח אמיתי פחות מ 20 ק"מ. כמובן בלי שטח.
בשביל "כל הטוב הזה" משלמים הרבה כסף, אבל בעיקר הרבה משקל - כ 280 ק"ג נוספים. כלומר עוד 3-4 אנשים קבוע ברכב כל הזמן, גם הרבה אחרי שהחשמל (והכ"ס והמומנט שהוא מוסיף) נגמר. תוסיפו לזה ציוד, שידרוגים ואנשים אמיתיים ברכב והגעתם למשקל שלא נעים להיסחב איתו.
ובכלל - מרבה מכלולים מרבה דאגה. מבחינתי או רק מנוע בנזין או רק חשמל (ע"ע המגנטו שאב טיפוס כבר הוצג). הערבוב הוא פתח לבעיות ותקלות.
המנוע החדש שיכנס לג'יפ יהיה 3 ליטר מוגדש ולא 2 ליטר. אז דלק הוא כנראה יצרוך יותר, השאלה שלי למבינים היא האם הגדלת הנפח תאפשר את הורדת יחס הדחיסה? נסיעה עם דלק 91? והמנוע יעבוד בטורים נמוכים יותר?
כל עוד הרכב באחריות זה עוד בסדר, מעניין מה יהיה כשתגמר האחריות...
חבל שסמלת לא מפנימה את העניין עם המנוע ונותנת את האפשרות הישנה של ה 3.6.
אז מה בסוף?
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
כנראה מהלחץ בפוסט עבר לעגלה עם סוס
זהו R.I.P ה392 פאסה , גיפ הודיעה שהוא יורד מפס הייצור.
.
אתה יכול להפנות להודעה הזו? חיפשתי ברשת ולא מצאתי.
אם אכן זו הודעה רשמית ולא שמועה אז זה עצוב מאאאאד ואלו שכבר יש להם 392 פשוט יש להם אוצר ביד שרק יעלה בערכו.
דניאל אדיב
07-06-22, 13:30
זה נכון ה392 יהיה מהדורה מוגבלת, אם אני זוכר נכון הייצור שלו אמור להפסיק עוד שנה או שנתיים..
ראיתי את זה באיזה ערוץ בyoutube ..
למיטב ידעתי, אין כוונה להפסיק את הייצור.
להבנתי, ה 392 ימשיך להיות מיוצר כל זמן שהברונקו ״יבעט״ עם גרסאות קיצון.
אתה יכול להפנות להודעה הזו? חיפשתי ברשת ולא מצאתי.
אם אכן זו הודעה רשמית ולא שמועה אז זה עצוב מאאאאד ואלו שכבר יש להם 392 פשוט יש להם אוצר ביד שרק יעלה בערכו.
קראתי 2 כתבות בטלפון שהזכירו את זה , לצערי אני לא מוצא אותם , זה מסוג הכתבות שקופצות לי בחדשות של גוגל
יעלה בערכו. נו.... אולי.
רכב של 700,000++ שקלים כחדש.
מי ישלם סכומים כאלה על רכב משומש?.... מסופקני.
אבל מי יודע. בישראל הכל אפשרי.
בהצלחה לרוכשים.
דרור, כמו שאמרת, בישראל הכל אפשרי.
אני זוכר שבמשך זמן רב טויטה סידרה 70 נמכרה בארץ כמשומשת במחיר הגבוה בהרבה מהמחיר ששולם עליה כחדשה כחדשה.
אבל היי למה להרחיק כל עמוק בהיסטוריה - גם כיום יש לא מעט שישלמו על רכב מבוקש כמעט חדש יותר ממה שעולה כחדש בגלל בעיות ומועדי הספקה - למשל על טויוטה לנדקרוזר... למשל (מעריך לא יודע בוודאות) פורד ברונקו
אז זה בהחלט יכול לקרות גם עם ה- 392 אם אכן יופסק הייצור בעתיד הקרוב - מה שכבר נמכר ויובא לארץ יהפוך לסוג של יוניקורן ולא משנה מה היה המחיר ההתחלתי.
נשמע כמו ערוץ השקעה מעניין.
הטויוטה 70 הישנות עדיין "מחזיקות" מחיר.
גם G CLASS ישנות עולות הרבה כסף.
לנדקרוזר 200 ישנות נמכרות בפי 4-5 מהמחירון, יש עכשיו אחת עם חצי מיליון קמ' למכירה במחיר מופרך.
ומחוץ לשטח - טסלה משומשת בת שנה עולה יותר מחדשה בגלל זמני האספקה. וזה גם אחרי שמחיר החדשות עלה בכמעט 20% מאז ההשקה.
טויוטה 73 עלה 115,000 ב-1998.
היום נמכר בסכום קרוב לזה, זהה או אפילו גבוה יותר לאקזמפלר יפה ושמור, נגיד כמו זה שלביא מכר לא מזמן. אבל 115,000 של-98' מקבילים ליותר מ-300,000 בכסף של היום.
והטסלה בת השנה שעולה יותר מחדשה זה רק עכשיו בגלל מצב לא נורמלי וזמני לחלוטין. כן, יש כאלה שקונים 2-3 חתיכות ועושים על זה מכה. בהחלט. מכיר לפחות שניים כאלה שהפכו לסוחרי טסלות.
אבל זמני האספקה יחזרו לעצמם ויתייצבו, המכוניות יתיישנו ויתחילו לצרוך תיקונים, אלפים נוספים מאותו דגם יעלו לכביש, גם המתחרים לא פראיירים ומציגים מכוניות מרשימות לא פחות. ההייפ של גאדג'ט טכנולוגי חדש ומגניב יתפוגג וכבר יהיה היצע גדול של יד שנייה ושלישית וחמישית אז למה שיקנו דווקא את הלונג-ריינג' הלבנה שלך ביוקר?.... יש עוד עשרת אלפים כמוה. ואז הערך של הטסלות האלה ייתרסק. בדיוק כמו שקרה לכל הפרייבטים, כולל כאלה נחשבו למניות בטוחות.
נחזור ל-392.
כן, מחירי הרנגלרים משתוללים, אבל יש איזו שהיא תקרה להשתוללות הזו.
וה-392 הוא אוטו שעולה כרגע, חדש מהשקית, מעל 700,000 שקל....
בכל רגע נתון מפורסמים 2-3 כאלה למכירה בפייסבוק. חדשים, 0 ק"מ. אצל כל מיני יבואנים מקבילים/זעירים.
אז אתם אומרים שבגלל שהייצור אוטוטו יסתיים, בעוד שנתיים-שלוש זה יהיה שווה מיליון?.... וואלה, אשרי המאמין.
אני לא רואה מי ישלם מיליון שקל בעוד שלוש-ארבע-עשר שנים? עזבו מיליון, "רק" 800,000.... יודעים מה? 700,000. מחיר של חדש. על רנגלר משומש.
יודעים מה? אפילו יהיה מאוחסן במצב חדש עם 0 ק"מ. לא מסתדר לי. בסוף זה רק רנגלר. אוטו מייצור סדרתי-המוני.
בעוד שלושים-ארבעים שנה? כשינסו להציג את זה כפריט אספנות, כזה שיעמוד במוזיאון כמייצג של תקופה שהסתיימה ולא יהיה אפשר או מותר לנסוע בזה? זה גם לא איזו פרארי מיוחדת שיוצרה בשלוש חתיכות בסדרה מוגבלת. יש אלפים כאלה. אול יהערך לא יירד כמו ברכבים אחרים, אבל עדיין, להתייחס לג'יפ הזה כאל "השקעה"?.... נו שויין.
ועד אז, שוק היוקרה מתאפיין בלקוחות שממצים את הדודא שלהם בצעצוע חדש מאוד מהר - הם נוהגים להחליף רכב בכל כמה חודשים - מה שגורר נפילות ערך מטורפות. וזה גם רכב מייצור סדרתי-המוני שנראה פחות-או-יותר בדיוק אותו דבר כמו רוביקון רגיל "של עניים". לא משהו אקזוטי בעבודת יד. והתוספות שכולם מדביקים לא תמיד תורמות משהו לערך של זה.
ובסוף מי שמוכר כי הוא צריך את הכסף עכשיו, סוגר במחיר ריאלי. כזה שיוכל גם למכור כאן ועכשיו.
אבל כאמור - בישראל הכל אפשרי ויש המון ערסים עשירים.
זה נכון ה392 יהיה מהדורה מוגבלת, אם אני זוכר נכון הייצור שלו אמור להפסיק עוד שנה או שנתיים..
ראיתי את זה באיזה ערוץ בyoutube ..
לפי הסרט הזה ה 392 חי ובועט גם ב 2023, ויש עוד כל מיני אופציות נחמדות שאפשר להזמין…
https://youtu.be/RxbbgI34d7k
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.