PDA

צפייה בגרסה מלאה : חוות דעת לפני קנייה

gasgas
01-06-22, 19:05
אהלן חברים
מתלבט לפני רכישה של גראנד צירוקי משנים 2018-2020.
חושב על לימיטד אבל קורץ גם לטריילהוק ואוברלנד בגלל המתלי אוויר. (יודע שאם האוברלנד אז צריך להחליף גלגלים).
רציתי לשמוע לגבי אמינות הרכב, מתלי האוויר, המנוע השורץ ביד 2 הוא 3.6 בנזין.
הרכב יעשה בעיקר נסיעות כביש אך עם 2 קמ יומיים של שטח (הדרך אליי הביתה שביל עפר עם בורות מרובים) אז בנסיעת השטח השנתית זה לא מעט.
בנוסף יעשה גם טיולי שטח קלים עד בינוניים פעם- פעמיים בשנה.
איך התחזוקה? חלפים יקרים אצל היבואן?
ובכלל חוות דעת ממקור ראשון תתקבל בברכה.

תודה
אלעד

ש01
02-06-22, 08:59
הי אלעד,
אני עם לרדו 2019, נרכש בן שנה עם 5000 ק"מ, כרגע כבר 95000.

מאפייני הנסיעה - 99% כביש, לצערי מעט מידי טיולים (אנחנו אחרי שנה מאוד בעייתית)
ליד המושב יש כמה שבילים (עם בורות) המקצרים מאוד את הדרך לעיר השכנה או לעקיפת פקקים וגם בדרך חזרה מאחד הלקוחות אני חותך פקקים על דרכי עפר.
אפשר לומר שהמאפיינים יהיו דומים?

סה"כ הרכב מפגין אמינות יפה, לא נתקלתי בתקלות, למעט 2 דברים שתוקנו במסגרת אחריות (ולא שמעתי בפורומים על תקלות דומות, כך שלא ניתן להעיד על מגמה):
היתה חדירת מים מקדימה שלקח זמן לזהות מהיכן וטרנספר שמשום מה נפח את נשמתו (ככל הנראה האוטו יצא מהמפעל עם תקלה שהלכה והתעצמה עד שצצה פתאום).

אני מטפל רק במוסך מורשה סמל"ת, מהמוסכים המקצועיים והאמינים בארץ.
חלפים לא זולים, אם כי ניתן להביא בקלות מחו"ל, אם לא דחוף ויש לך זמן/חשק להתעסק עם זה.

מתלי אוויר - לי אין. מידי פעם שומעים על תקר באחד המתלים/בריחת אוויר ממחבר כזה או אחר או, חלילה, על תקר באחד המתלים.
מי שהתנסה טוען שהמתלים הללו מספקים נוחות ושיכוך ללא תחרות.
בהגבהה מירבית כמעט ואין שכוך, אך הרכב נהיה מאוד גבוהה (רק לטובת מעבר טכני כזה או אחר)

הרכב חייב מיגון, כולל קדמי ולמיכלי הדלק. יש כאלו שהגיעו עם "ערכת שטח" - מיגון חלקי בלבד. ואם תיקח ללא מתלי אוויר, אז גם הגבהה.

אני מחזיק 2 סטים של גלגלים, לכביש + 100% שטח. לפני טיול מחליף.

נקודת תורפה נוספת הינה הראדאר מלפנים שאיזה מהנדס מטומטם החליט למקם אותו בתחתית הטמבון הקדמי. זו הסיבה העיקרית שחיפשתי לרדו.

וו גרירה - אם תתקין, שים לב היטב לתכנון והיכן מותקן, יש כאלו שמותקנים מאוד נמוך ולאחור ופוגעים קשות בזווית הנטישה.

דיזל - לא מומלץ. אבל אני רואה שאתה מכוון לבנזין.
גז - אני על WK2 שני שמוסב לגז. מכיר את השמועות על פגיעה במנוע ותקלות שונות, אני לא נתקלתי בהן. (הקודם שלי נסע עם הגז כ150000 ק"מ אצלי).
יש לי מתקן חיצוני לתליית גלגל ספייר לטיולים. ביום יום במקרים רבים אני בלי גלגל ספייר.
גם את הGASGAS אפשר לתלות על מתקן חצוני מאחור...

סה"כ רכב מאוד מרווח, נוח, מפנק.
חזק מאוד, מהנה על הכביש, מהיר מאוד ונותן חוויית נהיגה והתנהגות לא של רכב ספורט (או לצורך העניין האלפא של אשתי) אבל הרבה יותר מרכבים אחרים.

ממליץ בחום.
מהיכן אתה?

gasgas
02-06-22, 11:40
אהלן

תודה רבה על התגובה.

שמעתי הרבה על מיקום הרדאר (וגם על מיגון ייעודי אליו)
סה"כ המאפיינים דומים של הנסיעה.
אני בטוח אתקין וו גרירה אז תודה על העצה!

הרכב הוא אחד משניים עבורי אז אוכל להמתין ולחכות לחלפים באם אצטרך. בכל מקרה אם זה יהיה רכב באחריות אז אטפל במוסך המרכזי עד גמר האחריות.
אני מירושלים אך עובד ברמלה,
הנסועה השנתית כ-40,000 ק"מ שיתחלקו בין הגראנד לבין הרכב השני.

תודה
אלעד

ש01
02-06-22, 13:16
לגבי הוו גרירה, הנשלף אמריקאי (שגם יאפשר מתקן לאופנוע, אם עדין רלוונטי) הכי טוב הוא של אספיר.
ליד העבודה - באר יעקב.

לאור הנסועה, ממליץ להתקין גז.
אני בעד JGAS.
אמנם מחיפה, אבל נהג שלהם יגיע אליך וישאיר רכב חלופי.

gasgas
02-06-22, 15:26
אתה יודע להגיד מה הצריכת דלק לפני ששמת את מערכת הגז?

אלעד

ש01
02-06-22, 15:53
מאוד תלוי באופי הנהיגה - מישור, עליות, גרירה, פקקים, נסיעות קצרות בסופ"ש במושב, אני נוהג או הילד וכד'.

בגדול, גם בבנזין וגם בגז מאוד דומה. 1:6.5-7.
אבל אני "לוחץ"..
נסיעה לכל אורך כביש 6 מעירון ועד ב"ש - האוטו הראה גם 1:7.8.

gasgas
11-06-22, 10:35
תוכל לשתף כמה עולה התחזוקה השנתית של הרכב?

ש01
11-06-22, 23:27
תלוי בנסועה...

טיפול "קטן" - פחות מ 1000 ש"ח
טיפול "גדול" - 2000-2500 ש"ח
ואני רק במוסך מורשה סמל"ת.
טיפול כל 12000 ק"מ. פעם קטן ופעם גדול.

לא זוכר את הרשימה, אבל תמיד מחליפים שמנים, תמיד פילטר שמן, תמיד פלאש מנוע ואני חושב גם פילטר אוויר.

-->